İsa Bey moské

22 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära İsa Bey moské

İsa Bey moské: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Kusadasi: Efesos, Marias hus och Artemistemplet med lunch

Kusadasi: Efesos, Marias hus och Artemistemplet med lunch

Möt din guide när du hämtar din tur och börja dagen. Först besöker du Jungfru Marias hus. Den här kyrkan, som ligger 6 km norr om Efesos ruiner, byggdes på 6-talet e.Kr. ovanpå grunderna till ett hus från 1C e.Kr. Därefter kollar du in Efesos, en arkeologisk skatt och den bäst bevarade klassiska staden i östra Medelhavet. Under 1C e.Kr. var Efesos den näst största staden på planeten efter Rom med mer än 250 000 invånare. Den låg i centrum av den kända världen och spelade rollen som en port mellan öst och väst. Med sin gigantiska hamn var den också centrum för handel under antiken. Här finns också ett av den antika världens sju underverk, Artemis tempel. Vad man går på de antika gatorna bland de vackra monumenten, som det tredje största biblioteket i den antika världen eller den största romerska teatern på den asiatiska kontinenten, får man känslan av att vara en tidsresenär. Efter lunchen fortsätter du till Artemis tempel. Dess antika kult tillägnad Artemis var berömd under antiken och gjorde Efesos till en mycket besökt pilgrimsort. I slutet av rundturen åker du tillbaka till ditt hotell eller hamnen.

Från Izmir: Efesus guidad dagsutflykt med transfer och lunch

Från Izmir: Efesus guidad dagsutflykt med transfer och lunch

Upphämtning: Izmir Efesus-turen är planerad att starta under morgonen. En modern och bekväm buss hämtar dig från ditt hotell i Izmir eller från İzmirs flygplats och kör dig mot Efesos. Resan tar ungefär en timme. Våra guider: Under din utflykt kommer du att åtföljas av en professionell reseguide som kommer att ansvara för att hjälpa dig. Den erfarna guiden kommer också att vara ansvarig för att förklara allt du behöver veta i varje stopp på din resa. Rundtur i Efesos: Den antika staden Efesos är en av de viktigaste och mest populära attraktionerna i Turkiet. Här finns ett antal viktiga monument från den hellenistiska och romerska perioden. Dessa monument inkluderar bland annat Hadrianustemplet, Celsiusbiblioteket, Grand Theatre, de romerska baden, Agora och Latrina. I Efesos finns också det ökända Artemistemplet. När du reser runt i den antika staden kommer guiden att ge viktig information om varje monument. Jungfru Marias hus: På nära avstånd från den antika staden Efesos finns en annan intressant plats, nämligen Jungfru Marias hus. Detta hus omges av ett lugnt och vackert landskap och valdes av Jungfru Maria för att tillbringa sina sista dagar där med S:t Johannes. Denna plats har ett enormt intresse för den kristna befolkningen. Ta chansen att beundra naturen och se den spektakulära omgivningen när du är där. Lunch: Izmir Efesus-turen fortsätter med en lunchpaus på en lokal restaurang i området. Koppla av och njut av en smakfull öppen buffé med en mängd olika valmöjligheter. Artemistemplet: Den antika staden Efesos är mest känd för Artemistemplet. Detta tempel är listat bland de 7 underverken i den antika världen på grund av dess imponerande storlek, design och betydelse för området. Det byggdes under den hellenistiska perioden och nuförtiden kan besökare observera och turnera runt i ruinerna av templet.

Heldags privat eller liten grupp Efesos Tour FOR CRUISE

Heldags privat eller liten grupp Efesos Tour FOR CRUISE

Best of Ephesus Tour är en omfattande heldagsutflykt till den antika staden Efesos i Turkiet. Turen erbjuder en möjlighet att utforska och upptäcka den rika historien och kulturen i en av de mest välbevarade klassiska städerna i världen. Under turen kommer du att besöka flera viktiga platser, bland annat Celsiusbiblioteket, Hadrianus tempel, Trajanus fontäner, Hadrianus och Domitians tempel, terrasshusen, Jungfru Marias hus och Johannesbasilikan. Du kommer att guidas av en professionell och kunnig reseledare som kommer att ge detaljerade förklaringar och historiskt sammanhang för varje plats. Turen erbjuder en unik och uppslukande upplevelse som ger liv åt Efesos historia och kultur, vilket gör den till ett oförglömligt och berikande äventyr för alla som är intresserade av antika civilisationer, historia och arkeologi.

Från Istanbul: Efesus och Şirince dagstur med vinprovning

Från Istanbul: Efesus och Şirince dagstur med vinprovning

Tillbringa dagen med att utforska de mest minnesvärda platserna i Efesos och Şirince på denna guidade heldagstur från Istanbul, lunch ingår. Besök Jungfru Marias hus, se Artemis tempel och smaka lokalt vin på en vingård. Njut av bekväm transport tur och retur från Istanbul. Börja din resa med att bli hämtad från ditt hotell i Istanbul och transporterad till Istanbuls flygplats för ditt flyg från Istanbul till Izmir. Vid ankomsten till Izmirs flygplats möter du din chaufför för att åka till Efesos och påbörja rundturen. Först stannar du till vid Jungfru Marias hus, den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har den blivit en populär pilgrimsort. Besöket vid Jungfru Marias hus tar cirka 45 minuter. Efteråt tar du en 5-minuters bilresa till Efesos för att fortsätta rundturen. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Staden är en viktig plats för kristendomen som en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Promenera längs stadens marmorgator i sällskap av en guide. Se Efesos Odeon, Efesos Prytaneion, State Agora, Memmiusmonumentet, Domitians tempel, Herkulesporten, Curetesgatan, Hadrianus tempel och Efesos latriner. Därefter kan du välja att besöka The Private House (den så kallade bordellen "Terrace Houses"). Fortsätt därefter till Celsusbiblioteket, Marble Road, Commercial Agora, den stora teatern och Arcadian Street (Harbor Road). Senare går du till Artemis tempel, ett av den antika världens sju underverk. Få en chans att ta minnesvärda bilder av Johannes kyrka och İsa Bey-moskén. Innan rundturen avslutas kan du njuta av en lunch på en lokal restaurang. Därefter beger du dig till Şirince, en gammal by av Rûm (bysantinska greker) som ligger på Selçuks kullar, 7 km från Efesos. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och sin produktion av vin med fruktsmak. Komplettera din upplevelse med fri tid för en vinprovning. I slutet av din resa får du transfer tillbaka till flygplatsen för ditt flyg till Istanbul. Vid ankomsten till Istanbul hämtar en chaufför dig på flygplatsen och för dig tillbaka till ditt hotell på kvällen.

Kusadasi eller Selcuk: Höjdpunkter i Efesos - Smågruppstur

Kusadasi eller Selcuk: Höjdpunkter i Efesos - Smågruppstur

Turen börjar med upphämtning från ditt hotell i Kusadasi. Upphämtningen i Kusadasi börjar kl. 08.30 och upphämtningen i Selcuk börjar kl. 09.00. Efter att alla deltagare på turen har träffats börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till detta område tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 1 timme och efter vårt besök väntar en 10 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna under den hellenistiska, romerska kejsartiden och den tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Under två timmar utforskar du staden genom att promenera på marmorgatorna tillsammans med vår engelsktalande reseledare. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, den statliga agoran, Prytaneion, Memmius-monumentet, Domatian-templet, Herkulesporten, Curates Street, Hadrianus-templet och Latriens. Besöket i de privata husen (så kallade "terrasshus") är ett valfritt besök för 320 ₺/per person och din guide bör informeras i förväg. Efter terrasshusen fortsätter vi vår utforskning av Celsus bibliotek, marmorvägen, den kommersiella Agora, den stora teatern och Arcadiane (hamnvägen). En trevlig lunch serveras på en pittoresk lokal restaurang. Efter lunchen besöker vi Artemistemplet, ett av antikens "sju världsunderverk". Här kommer det att finnas goda möjligheter att ta vackra bilder av Johanneskyrkan och İsa Beys moské. Sirince är en gammal by av "de bysantinska grekerna som ligger på kullarna i Selcuk och 9 km från Efesos. Som en del av fredspakten efter det turkiska nationella kriget (1919-1922) kom man överens om ett formellt utbyte av turkiska och greker, och Sirince bebos nu av turkiska. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och produktion av vin med fruktsmak, och du kommer att ha ledig tid för lite vinprovning. Vår dagliga rundtur avslutas omkring kl. 16.30 och ni körs tillbaka till era hotell.

Från Istanbul: Dagsutflykt till Efesos och Jungfru Marias hus

Från Istanbul: Dagsutflykt till Efesos och Jungfru Marias hus

Efter att du har hämtats mellan 05.00 och 05.30 från ditt hotell i Istanbul körs du till flygplatsen där du tar flyget till Izmir. Möt din privata guide i Izmir och gör ditt första besök till Jungfru Marias hus, ett litet hus i Solmissosbergen som är erkänt som Jungfru Marias sista viloplats. Se den lilla helgedomen tillägnad den heliga Maria som hittades när ruinerna av huset först upptäcktes. Fortsätt din tur till den antika staden Efesos. Besök fontänerna Trojan, Polio, Hadrianus och Domitians tempel, Celsiusbiblioteket och den stora teatern. Gör därefter ett stopp för en traditionell turkisk lunch. Besök en läderbutik och fortsätt till Isa Bey-moskén, ett av de finaste exemplen på seldjukisk arkitektur, som ligger nedanför basilikan Sankt Johannes. Som avslutning på din rundtur stannar du till vid Artemis tempel, som först byggdes under den arkaiska perioden och anses vara ett av den antika världens sju underverk. Efteråt kör du tillbaka till Izmirs flygplats för att ta ditt flyg tillbaka till Istanbul. Vårt team i Istanbul möter dig på flygplatsen i Istanbul och för dig till ditt hotell i Istanbul.

Kör genom Efesos & antika underverk (INGEN promenad & INGA dolda kostnader)

Kör genom Efesos & antika underverk (INGEN promenad & INGA dolda kostnader)

Njut av en tur till Efesusregionen där du slipper folkmassorna och hettan. Denna tur är utformad för gäster som vill utforska Efesusregionen på det mest bekväma sättet, personer med gångproblem, för familjer med barn och som vill se och uppleva det hantverk som är specifikt för regionen. Enligt din upphämtningstid möter du din guide och kör till Efesusregionen. Längs vägen får du information från din lokala expertguide om Efesos historia, civilisationer, regionens kristna historia, kultur och hantverk. Se teatern i Efesos på avstånd och lär dig hur hamnstaden flyttades bort från havet av alluvium och förlorade sin betydelse. Se Odeon-teatern och Herkulesporten på avstånd, som är bland de viktigaste symbolerna i staden, och få en förklaring från guiden som täcker stadens mest magnifika perioder. Upptäck keramikens historia, vilka fördelar den har haft för regionen och hur den tillverkas i regionens äldsta keramikproduktionscenter. Du kan även måla din egen keramik tillsammans med lokala mästare. Se basilikan som byggdes i Johannes namn, som spred kristendomen till regionen, och Isa Bey-moskén. Det är ett av de äldsta och mest spektakulära verken i turkisk arkitekturhistoria från perioden med de anatoliska furstendömena. Besök Artemistemplet som är ett av de sju underverken i den antika världen. Från denna punkt kan du se de gamla Selcuk-husen och Isa Bey-moskén och se Johannesbasilikan från ett annat perspektiv. Besök den äldsta mattbyn i regionen. Lär dig mer om de turkiska mattornas historia och de budskap som finns i mönstren, och se hur de tillverkas. I slutet av din rundtur, som gav dig mycket goda intryck, kommer du att släppas av vid den punkt där du hämtades. Rutten för trıp: Turen kommer att erbjuda dig en visuell fest. Längs rutten kommer du att se Okuz Mehmet Pasha caravanserai, Europas största vattenpark, färgglada fruktfält och historiska Seljuk-hus och madrassas.

Hoppa över linjen: Forntida Efesos, Terrasshus Shore Ex

Hoppa över linjen: Forntida Efesos, Terrasshus Shore Ex

Detta är en flexibel privat tur som du kan anpassa. Det är upp till dig att ändra resplanen enligt dina personliga preferenser, även under resan. De viktigaste platserna i regionen att besöka är; Det antika Efesos som är den bäst bevarade klassiska staden i östra Medelhavet, den stora teatern där Paulus predikade mot peganerna och gladiatorerna en gång i tiden utkämpade en strid, Turkiets största friluftsmuseum och Celsusbiblioteket som har restaurerats på ett anmärkningsvärt sätt och som förmodligen är den mest fotograferade platsen i Efesos. Du kanske också vill se Odeontemplet, Trajanus fontän, Hadrianus tempel, Scholastikens strömbad, Marmorvägen, Agora eller Domitians tempel. Besök terrasshus från Augustus tid, dessa bostäder för rika Efesier var dekorerade med vackra fresker och mosaiker.

Från Izmir: Efesos och Jungfru Marias hus Guidad dagsutflykt

Från Izmir: Efesos och Jungfru Marias hus Guidad dagsutflykt

Ställen att besöka Efesos antika stad - Jungfru Marias hus - Johannesbasilikan - Isa Bey-moskén - Artemis-templet. Efesos var en gammal grekisk-romersk stad Från Izmir på Joniens kust, tre kilometer sydväst om nuvarande Selçuk i provinsen Izmir i Turkiet. Efesos är den bäst bevarade romerska staden i Medelhavsområdet och en av Turkiets främsta sevärdheter. Efesos anses vara ett av de mest spektakulära friluftsmuseerna i Turkiet och är ett måste vid varje besök i Turkiet. Om du vill besöka en plats där du verkligen kan få en känsla för hur livet var för 2000 år sedan under Greklands och Roms glansdagar, är Efesos platsen. När det gäller ruiner är det bättre än själva Rom. Ephesus Tour inkluderar ruinerna av den antika staden Ephesus Tour From Izmir Airport som finns med på UNESCO:s världsarvslista och på listan över turistattraktioner i Turkiet. Förutom storheten i detta romerska arv besöker du Jungfru Marias hus där hon sägs ha tillbringat de sista dagarna av sitt liv. Och sist men inte minst kommer du att bege dig till ett av den antika världens sju underverk: Artemis tempel.Artemis tempel, som byggdes intill Efesos. Detta härliga tempel var känt som ett av den antika världens sju underverk. Du kommer att kunna visualisera resterna av detta fantastiska tempel, som byggdes om av Alexander den store. Idag är allt som återstår av 127 ursprungliga kolonner plus otaliga fresker och statyer en vacklande pelare och några fundamentsfragment. Isabey-moskén, ett utmärkt exempel på anatolisk religiös arkitektur från medeltiden. Basilikan St John Enligt den kristna traditionen kom aposteln Johannes till Efesos efter Paulus och betjänade efesierna. Den enorma Johannesbasilikan, som byggdes av kejsar Justinianus på 600-talet, rymmer en grav från 400-talet som lockade pilgrimer från hela Europa på jakt efter mirakel. Den är fortfarande en av världens största katedraler i dag.

Från Istanbul: 2-dagars bussresa till Efesos och Pamukkale

Från Istanbul: 2-dagars bussresa till Efesos och Pamukkale

Njut av en tur i virvelvind i Efesos och Pamukkale på en tvådagarsresa från Istanbul. Res med nattbuss på en 10-timmars resa och tillbringa sedan 2 hela dagar med att utforska regionen. Besök Artemis tempel och Jungfru Marias hem. Efter en natt i ett 3-stjärnigt boende vaknar du upp och reser till Hierapolis för att se dess nekropol och andra ruiner. Besök sedan de termiska källorna i Pamukkale, innan du påbörjar din återresa till Istanbul. Detaljerad resplan Dag 1: Istanbul - Selcuk - Efesos - Kusadasi (Måltider: L) Vid ankomsten till Efesos möts du upp vid busstationen och transporteras till Selcuk för en rundtur i den antika staden Efesos. Besök den tidigare platsen för Artemis tempel (Diana), ett av den antika världens 7 underverk, och stanna sedan för lunch. Efter det stannar du till vid Jungfru Marias hus, där hon tillbringade de sista åren av sitt liv, och fortsätter sedan vidare för att se Isa Bey-moskén. På eftermiddagen körs du tillbaka till ditt boende i Kusadasi, där du har fri tid. Dag 2: Kusadasi - Hierapolis-Pamukkale - Istanbul (Måltider: B, L) På morgonen reser du till Hierapolis-Pamukkale, som är ett av UNESCO:s världsarv. Stanna på vägen vid ett fyrstjärnigt hotell för lunch och bad i termiska vatten. Se den antika staden Hierapolis, som tidigare var ett hem för bad och platsen för en välbevarad nekropol. Tillbringa sedan tid i Pamukkale, ett centrum för naturliga termiska källvatten med helande egenskaper. Till sist återvänder du till ditt hotell för att samla ihop dina tillhörigheter innan du åker med nattbussen tillbaka till Istanbul.

De mest populära sevärdheterna i Selcuk

Att göra i İsa Bey moské

Städer i Turkiet

İsa Bey moské: Fler aktiviteter och sevärdheter

İsa Bey moské: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om İsa Bey moské

Samlat omdöme

4.4
(26 recensioner)