Saker att göra i
Indiska oceanen

Våra mest rekommenderade saker att göra i Indiska oceanen

Mauritius: Kajakexpedition till Amber Island

Mauritius: Kajakexpedition till Amber Island

Upptäck Amber Island från vattnet och på land när du paddlar över lagunens blåa vatten. Ön är känd för sin rika flora som skapar skuggiga vattenvägar perfekta för att utforska med kajak, inklusive mangrove. Besök ön med en guide och lär dig mer om dess historia. Börja med en 15-minuters kajakexpedition från Mauritius norra kust (ombordstigningsplatsen är Bain De Rosnay-stranden) mot Amber Island. Under paddlingen har du möjlighet att utforska en flytande mangroveskog med kajak. När du når Amber Island, gå med på en guidad rundtur på ön som också inkluderar en naturvandring och se ruiner som går tillbaka till 1750. Innan du går tillbaka till stranden, simma i det kristallina vattnet i Ilot Bernache eller håll dig torr och bara njut av den vackra utsikten. Denna tur upplevs via kajak och en liten båt beroende på din nivå av komfort och kondition. Teamet av proffs kommer att guida dig och se till att din upplevelse är säker och minnesvärd.

Praslin: Heldagstur till Vallée de Mai och Anse Lazio Beach

Praslin: Heldagstur till Vallée de Mai och Anse Lazio Beach

Efter att du har hämtats från ditt hotell beger du dig till det berömda UNESCO:s världsarvsområde Vallée de Mai Nature Reserve. Denna extraordinära uråldriga skog, allmänt känd som "Edens lustgård", är en unik livsmiljö där coco de mer-palmen växer i sitt naturliga tillstånd. Reservatet är också hemvist för en av världens mest sällsynta fåglar, den svarta papegojan. På eftermiddagen utforskar du Anse Lazio, som anses vara en av de tio bästa stränderna i världen. Det finns några restauranger vid Anse Lazio där du kan köpa lunch. Du kommer att bli skjutsad tillbaka till ditt hotell klockan 16.00 på eftermiddagen.

Mahe: Privat halvdags båttur i St.Anne Marine Park

Mahe: Privat halvdags båttur i St.Anne Marine Park

Fullständig beskrivning Avresa från Marine Charter Victoria för att utforska St. Anne Marine Park. På denna avkopplande utflykt kommer du att stanna vid 3 olika snorklingsplatser, där du har möjlighet att utforska det marina livet under vattnet, där du kommer att möta unika tropiska fiskar i sina naturliga livsmiljöer, där du förhoppningsvis får se rockor, sköldpaddor och till och med hajbebisar. Du kommer också att få mata fiskarna för hand. Du kommer att få upptäcka de livfulla korallreven och du kommer att bli mållös av det vackra landskapet. Gå iland på Long Island, som är en öde ö med vita sandstränder och grunt kristallklart vatten. Du får möjlighet att koppla av på stranden och promenera på den naturliga sandbanken.

Mauritius: Snorkling med sköldpaddor Le Transporteur motorbåt

Mauritius: Snorkling med sköldpaddor Le Transporteur motorbåt

Avgång från Grand Bay Beach kl. 9.00 (morgonsession) eller kl. 11.30 eller kl. 13.30 Efter att ha välkomnats ombord på en privat motorbåt, segla till Trou aux Biches lagun, en av de vackraste snorklingarna med sköldpaddor i Mauritius, ombord kommer besättningen att ge dig snorklingsutrustning, snacks och drycker, Beundra den fantastiska marina faunan och floran och sköldpaddor och deras underbara färger när du simmar och snorklar genom vattnet

Zanzibar: Privat rundtur med delfinsimning och snorkling

Zanzibar: Privat rundtur med delfinsimning och snorkling

Du hämtas från ditt hotell i ett luftkonditionerat fordon och beger dig till Matemwe fiskeby eller Kizimkazi by, beroende på förhållanden och hotellets läge, där du möts av kaptenen. Här börjar resan för att träffa och simma med delfiner. Kaptenen tar båten till platser som är välkända för att se delfiner, samtidigt som han håller ett respektfullt avstånd. Den välutrustade båten kommer att resa till flera platser så att du har tid att titta på delfiner och snorkla i natursköna områden. Njut av den vackra korallen och de färgglada fiskarna. På vägen kan du njuta av läckra snacks och frukter. Efter turen kommer du att föras säkert till land innan du släpps av vid ditt hotell.

Dykning i norr med Blue World Adventures

Dykning i norr med Blue World Adventures

Vid ankomsten får du lära dig de grundläggande säkerhetsriktlinjerna och de färdigheter som krävs för att dyka under direkt övervakning av en professionell padi. Öva dina färdigheter på grunt vatten för att förbereda dig för ditt äventyr. sedan ger du dig iväg på ett övervakat dyk i öppet vatten för att se mauritius undervattensunderverk. Mauritius norra kust sägs ha några av de bästa dykningarna i området. njut av kristallklart vatten, varma temperaturer och massor av spännande undervattensobjekt, från färgglada koraller till skeppsvrak från 1700-talet.

Zanzibar: heldagsutflykt till den skyddade ön Chumbe med lunch

Zanzibar: heldagsutflykt till den skyddade ön Chumbe med lunch

Snorkla i den mest färgstarka undervattensvärlden med en enorm variation av fiskar, koraller, sköldpaddor och andra fascinerande havsdjur. Lär dig mer om det marina livet, skogen och naturreservatet av professionella guider. Njut av en rundtur i en av de ekobungalows som finns tillgängliga för övernattande gäster och smaka på det utsökta swahili-köket till lunch. Chumbe Island Coral Park är ett prisbelönt privat naturreservat och en av de sista orörda korallöarna som finns. Det är hem för många sällsynta och utrotningshotade djur som skyddas här. Parken omfattar ett helt skyddat korallrevsreservat och skogsreservat, ett besöks- och utbildningscenter, naturstigar, historiska ruiner och ekobungalows för övernattande gäster. Snorkelutrustning och våtdräkter finns att låna innan din erfarna guide och en professionell marinbiolog tar dig med på den vackraste snorkelturen du kanske någonsin har upplevt. Det nästan orörda revet innehåller över 400 fiskarter, mer än 200 arter av koraller, sköldpaddor, vänliga hajar och många fler. När du kommer tillbaka serveras en utsökt buffé med efterrätt. Resten av dagen kan du koppla av på stranden, njuta av de många sittplatserna vid utbildningscentret och runt om på ön, eller så kan du gå på en guidad vandring på naturstigen. Eftersom ön är ett marinskyddat område är antalet gäster på ön begränsat till 14 personer. Bokningar av dagsutflykter kan endast göras om det finns lediga platser i lodgen. Detta innebär att vi endast kan ta emot förhandsbokningar för övernattningar och inte för dagsutflykter (som kan bokas ett par dagar i förväg).

Segway Etang-Salé Rando Nature Réunion Island

Segway Etang-Salé Rando Nature Réunion Island

Njut av en exceptionell semestervistelse i hjärtat av skogen Etang Salé huvudskog Nederländerna i vindriktningen från Reunion. Segway kommandon till "all-terrain", kommer du att uppleva en unik och oförglömlig upplevelse i komfort. Slå dig fram i sluttningarna av svart sand, slalom mellan Lataniers, Chocas, Tamarind och Eukalyptus i full gemenskap med naturen. Njut av den vackra utsikten över sanddyner, savanner, vilda stränder, dammar och havet. Ta in dessa landskap som dyker upp längs din resa som kommer att sluta med cocktailaromer färgade reflektioner på stranden av den nedåtgående solen.

Guidad tur. Östkusten. Fantastiska stränder och historiska platser

Guidad tur. Östkusten. Fantastiska stränder och historiska platser

Om det är någonstans som Mauritius ser ut som ett vykort så är det på den glamorösa men föga utvecklade östkusten, där du hittar kilometerlånga puderstränder, azurblått hav och hotell och resorter som besöks av kungligheter och kändisar. Faktum är att en flygbild över ön Île aux Cerfs, med sina vita sandbankar ... Den lugna fiskebyn TROU D'EAU DOUCE, grundad av holländarna och uppkallad efter en sötvattenkälla. Idag smeker de sydöstra passadvindarna Mahébourg med en konstant svalkande havsbris året runt och de smala gatorna, som är fulla av förfallna trähus i kreolsk stil, vissa från 1600-talet, är intressanta att vandra runt på. Lokalbefolkningen sitter fortfarande utomhus som de brukade göra över hela Mauritius, och kvinnor fortsätter att tvätta kläder vid La Board under den hundra år gamla Cavendish Bridge. Från strandpromenaden har man en underbar utsikt över Lion Mountain på andra sidan bukten. Mahébourg Market är den enda marknaden i söder och är den mest traditionella på ön, med priser som ligger i källaren. Mittpunkten är den livliga matmarknaden, där män med potatissäckar på huvudet vandrar förbi färgglada stånd med färsk frukt och grönsaker under provisoriska skärmtak. Marknaden är öppen varje dag, men de flesta utflykter till Mahébourg sker på måndagar när det är som mest att göra. En liten avdelning säljer hantverk, t.ex. vävda korgar, souvenirer i trä och kryddor, det finns ett stort utbud av billiga, bländande traditionella indiska kläder och dholl puri från snacksstånden är känd för att vara bland öns bästa. Bertrand-François Mahé de La Bourdonnais (1699-1753) inledde sin lysande karriär som skeppsgosse i flottan vid tio års ålder. Han utnämndes 1735 till guvernör över Île de France (nuvarande Mauritius) av Franska ostindiska kompaniet och anlände till Mauritius vid 36 års ålder. Hans första uppgift var att flytta huvudstaden från Grand Port (nuvarande Mahébourg) till Port Louis, som låg mer skyddat och hade en bättre hamn.

Mnemba Island, The Island Pongwe, Blå lagunen-tur, The Rock

Mnemba Island, The Island Pongwe, Blå lagunen-tur, The Rock

Fördjupa dig i Zanzibars kultur och natur på denna aktiva heldagstur! Spara tid och få valuta för pengarna. Utforska Mnemba Island Atoll Zanzibar! Njut av snorkling, titta på och simma med lekfulla delfiner och koppla av på en sandbank med grunt vatten. Besök restaurangen på ön Pongwe i Zanzibar! En av de mest suggestiva vyerna över Zanzibar! Upptäck Starfish Beach, en lugn och avkopplande Starfish-plats som passar både barn och vuxna! Snorkla och utforska det orörda korallrevet vid Blue Lagoon Atoll Zanzibar! Besök The Rock Restaurant Zanzibar! En av de mest ikoniska vyerna på Zanzibar! Vi har exklusiva överraskande mervärden, gratis uppgraderingar och extrafunktioner för att se till att denna utflykt blir din speciella semester på Zanzibar.

Alla aktiviteter

83 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Indiska oceanen

Att göra i Indiska oceanen

Indiska oceanen: Fler aktiviteter och sevärdheter

Indiska oceanen: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Indiska oceanen

Samlat omdöme

4
(2 recensioner)

Turnén var perfekt organiserad. Fantastisk upplevelse med delfiner, snorkling, att bo på en stor sandbank. MEN: Bokningssidan innehåller felaktig information. Turen varar i 6 timmar istället för de angivna 3 timmar.. Turen var endast bokad för oss, utan andra passagerare. Alternativen för hämtning på kartan är också felaktiga. De hämtar dig var som helst i Stonetown. Kartinmatningen där båten startar är också fel. Rätt: norr om Matemwe Beach. Vem ansvarar för presentationen av bokningssidan på Getyourguide? Slutsats: Allt var mycket trevligare än vad som beskrivs på bokningssidan.

Turnén var bra och intressant. Eftersom det är en turistattraktion är folkmassorna särskilt stora så att alla 20-30 båtar rusar mot delfinerna samtidigt så fort de dyker upp på vattenytan. Känslan av en driven jakt skapas. Om du fortfarande är intresserad av turen rekommenderar vi att du bokar den lokalt på hotellet, eftersom den är dubbelt så dyr via Get your Guide. Detta gäller alla andra aktiviteter. Prison Island-turnén var nästan 3 gånger dyrare än att boka på plats. Vi skulle inte använda Get your Guide igen.

Allt var väl förberett. Den mycket punktliga och vänliga föraren hämtade oss från vårt hotell. Vi anlände sedan till stranden där vi välkomnades av kaptenen som tog oss för att simma med delfinerna och sedan dyka lite. Vi kunde ha en stunds vila på båten med lokala frukter. Mycket trevlig upplevelse.