Lägg till datum

Saker att göra i
Iffley

Våra mest rekommenderade saker att göra i Iffley

Oxford: Sightseeing flodkryssning

1. Oxford: Sightseeing flodkryssning

Denna flodkryssning tar dig med på en fascinerande sträcka av Themsen, med början vid University Regatta Course och på väg mot den pittoreska byn Iffley. Denna del av floden - som lokalbefolkningen kallar Isis - är en av de livligaste och ger en korrekt bild av det livliga flodlivet. När du tar dig nerför floden ser du den gamla Folly Bridge, Christchurch College och Meadows, universitetets roddbåtshus och Iffley Lock. På vattenvägarna bredvid dig finns roddare, puntbåtar och fritidskryssare, och de är lika intressanta att titta på. Under kryssningen kommer din kapten att berätta lite historia om floden och svarar gärna på eventuella frågor. Ditt kryssningsfartyg kommer att vara ett av många flotta båtar i edwardiansk stil. Dessa båtar kombinerar de eleganta linjerna och teakinteriörerna från det tidiga 1900-talet med dagens miljövänliga, utsläppsfria elteknik.

Oxford: Afternoon Tea Sightseeing River Cruise

2. Oxford: Afternoon Tea Sightseeing River Cruise

När du reser längs University Regatta-banan passerar båten Christ Church Meadows, University College Boat Houses och andra landmärken på din väg till Iffley Lock. Det här är ofta en livlig och livlig del av floden där tränande roddbesättningar, skyttlar och nöjesbåtar tjafsar om flodutrymmen i en underbar visning av Oxford som leker. Att passera genom slussen vid Iffley är en upplevelse i sig. Flodlandskapet och fascinerande byggnader kombineras för att bilda ett perfekt läge. Bortom Iffley kommer du att resa in i de lugna vattenängarna som omger Oxford och det finns gott om möjligheter att upptäcka vilda djur bland de gröna stränderna och överhängande pilarna. Båten vänder hem till Rose Island, en favoritdestination för Lewis Carroll och Alice Liddell på sina flodresor. Ombord på båten serveras ett överseende afternoon tea av den berömda restaurangen vid floden, Folly. Den traditionella menyn innehåller vanligtvis: ett urval av fingermackor, hemgjorda scones med jordgubbssylt och clotted cream, ett urval av kakor, tårtor eller petit fours och te.

Oxford: Sightseeing Boat Cruise med Prosecco

3. Oxford: Sightseeing Boat Cruise med Prosecco

Upplev en härlig båttur på Themsen med avgång från Folly Bridge och genom Iffley Lock (den äldsta och vackraste slussen på Themsen). Innan du fortsätter nerför floden för att svänga vid Rose Island (tidigare känt som Swan Hotel). Se Christ Churchs ängar, collegebåthusen och det vackra landskapet längs vägen.

Oxford: Flodkryssning och rundvandring i Iffley Village

4. Oxford: Flodkryssning och rundvandring i Iffley Village

Följ med på en aktiv dagsutflykt till Oxford. Under den första halvtimmen kommer du att gå förbi universitetets högskolor, inklusive Christchurch, för att nå avgångsplatsen för flodkryssningsbåten. Sedan glider du i ca 20 minuter längs Themsen för att nå byn Iffley. Under flodkryssningen kan du titta på roddarna och höra allt om Oxfords roddtradition. Du färdas längs samma flodsträcka som författaren Lewis Carroll en gång rodde på och skapade berättelsen till Alice i Underlandet. När du når Iffley lock kan du se traditionella smalbåtar passera genom flodslussen. Gå iland för en 1 timmes vandringstur för att utforska Iffley village som är en underbar by med många pittoreska halmtaksstugor och en av de äldsta och mest unika kyrkorna i England. Här finns också möjlighet till ett kort stopp för en drink på en historisk trädgårdspub. Observera att det beror på era önskemål och omständigheterna den aktuella dagen om vi gör resan tur och retur med båt eller till fots, men standardalternativet är att ta en båtkryssning i vardera riktningen som tar ca 20 minuter åt varje håll plus en guidad promenad som tar en timme runt byn Iffley för att se en normal kyrka och pittoreska halmtaksstugor. Observera: Om vi ser att väderprognosen ser mycket dålig ut, kommer vi att varna dig och erbjuda dig möjlighet att boka om eller avboka mot återbetalning. Observera att kryssningsbåten har sittplatser inomhus och utomhus, men när det gäller promenaden bör du ta med vattentäta kläder och promenadskor eftersom det är en ganska utsatt promenad, i händelse av dåligt väder.

Iffley: Fler aktiviteter och sevärdheter

Iffley: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.