Saker att göra i
Hvolsvöllur

Våra mest rekommenderade saker att göra i Hvolsvöllur

Från Reykjavik: Heldagsutflykt till södra Island

Från Reykjavik: Heldagsutflykt till södra Island

Tillbringa en härlig dag med att utforska södra Islands slående dramatiska  landskap och res utmed den sydliga kustlinjen på en heldagstur från Reykjavík. Under resans gång kommer du att få upptäcka floder, vattenfall, berg och glaciärer. Efter att bussen har hämtat upp dig från ett av de listade hotellen eller gästhusen i centrala Reykjavík reser du ut till de vackra vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. När du når vattenfallet Seljalandsfoss får du möjligheten att gå in bakom de forsande kaskaderna. Känn det friska vattnet spraya dig i ansiktet. Ta dig sedan vidare till det 60 meter höga fallet Skógafoss. Åk förbi sydkustens ikoniska svarta sandstränder och njut av havets imponerande urkraft. Besök glaciärkanten av Sólheimajökull och se platsen där glaciären Mýrdalsjökulls vatten mynnar ut. Njut av den majestätiska vilda naturen, som ständigt förändras, på nära håll. Beundra sedan de unika basaltstenarna vid Reynisfjara och besök Islands sydligaste by, belägen strax söder om glaciären Mýrdalsjökull, innan du reser tillbaka till Reykjavík.

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Utforska de dramatiska landskapen i södra Island på en hel dags sightseeingtur med buss. Åk till Jökulsárlóns glaciärlaguns utlopp för Europas största glaciär och lär dig om dess historia och formation av din guide från närområdet. Bli upphämtad från ditt hotell i Reykjavik och åk sedan till Islands södra kust med sin dramatiska glaciärlagun. Ha gott om tid för att se flytande isberg och det fantastiska landskapet. Under säsongen kan du boka en biljett till båtresan på Jökulsárlón och uppleva det unika glaciärlagunens spektakel på nära håll. Vid förbokning är din plats garanterad. Jökulsárlón glaciärlagun är Islands största och djupaste glaciärlagun. Den grenar sig från Breiðamerkurjökull som är en utloppsglaciär till Europas största glaciär Vatnajökull. Stanna till vid Seljalandsfoss underbara vattenfall på vägen tillbaka till Reykjavík. Du besöker "Diamantstranden" med svart sand och det blir ytterligare ett stopp i Vik, som är Islands sydligaste by, för middag.

Från Reykjavik: Glaciärlagunen Jökulsárlón och Diamond Beach

Från Reykjavik: Glaciärlagunen Jökulsárlón och Diamond Beach

Bestig en guidad tur från Reykjavik till Jökulsárlón Glacial Lagoon. Beundra det mäktiga berget Hvannadalshnjúkur och den svarta sandöken som breder ut sig mellan Skaftafell nationalpark och lagunen. Stopp vid Seljalandsfoss vattenfall, där du kan gå bakom kaskaderna för att nå andra sidan. Fortsätt till det majestätiska vattenfallet Skógafoss och beundra det imponerande 60 meter höga fallet. Fortsätt till Jökulsárlón Glacial Lagoon och promenera längs sjöns stränder. Dominera in i områdets lugn när 1000 till 1500 år gammal is bryter sig loss från Vatnajökullglaciären och flyter tyst på vattnet. Känn igen platser från några av de många filmer som har spelats in i området, till exempel Batman Begins och Tomb Raider. Stoppa vid den spektakulära Diamond Beach och beundra strängen av svart sand som är späckad med isklumpar, vilket ger ett utseende av skimrande diamanter. Under de varmare månaderna kan du njuta av en extra båttur runt lagunen och bevittna de flytande isbergen på nära håll.

Från Reykjavík: Klassiska sydkusten på heldagstur

Från Reykjavík: Klassiska sydkusten på heldagstur

På den här heldagsturen följer du kusten från Reykjavík till det vulkaniska och glaciära underlandet som är Islands sydkust. Gå bakom den dundrande slöjan av spray vid vattenfallet Seljalandsfoss och njut av den otroliga utsikten från toppen av vattenfallet Skógafoss. Din tur börjar med en körning genom lavafält, förbi den aktiva vulkanen Hengill och sedan ner till rika jordbruksmarker vid kusten. På klara dagar kan du se Hekla-vulkanen, och i fjärran reser sig den glaciärtäckta vulkanen Eyjafjallajökull majestätiskt över kustbergen. Bara några kilometer utanför kusten och lätt synliga är de vulkaniska Westmanöarna, en skärgård med cirka 15 små öar, varav endast en är bebodd. Stanna till vid glaciären Sólheimajökull, som är varje fotografs dröm. Nästa punkt på resplanen är Reynisfjara svarta sandstrand. Se de mäktiga Atlantvågorna som slår mot den svarta sanden, de kargare havsstackarna av basalt och den enorma grottan med basaltkolumner. Därefter beger du dig till kustbyn Vik, den sydligaste byn på Island, som ligger vid öns viktigaste ringväg. Trots sin ringa storlek (291 invånare) är det den största bosättningen på 70 kilometer. På vägen tillbaka till Reykjavík stannar du vid det mäktiga vattenfallet Skógafoss för en kort promenad uppför en trappa och beundrar en av Islands mest natursköna vyer. Utsikten omfattar glaciärer, vulkaner och svarta sandstränder. Det sista stoppet är vid det 60 meter höga vattenfallet Seljalandsfoss, som är mest känt för den dolda stigen bakom och runt det.

Från Reykjavík: Södra öns vattenfall, svart sand och is

Från Reykjavík: Södra öns vattenfall, svart sand och is

Bege dig ut på en naturskön tur runt Islands sydkust och beundra några av Islands mest legendariska naturliga sevärdheter. Se Eyjafjallajökulls glaciärtäckta höga toppar, Seljalandsfoss och Skogafoss vattenfall och mycket mer vackert. Njut av de otroliga panoramavyerna på en av de isländska högländernas mest avlägsna platser. Se ut över Sólheimajökulls otroligt vackra omgivningar och låt dig hänföras av de naturliga pelarna av basalt i Reynisfara. Vandra över den ikoniska svarta sandstranden i Dyrhólaey. Bege dig ut på en av de mest geografiskt och ekologiskt mångfaldiga rutterna på Island på en heldagstur i 10 timmar. Kom tillbaka till Reykjavík på kvällen med många minnen för livet.

Från Reykjavík: Katla isgrotta och rundtur på sydkusten

Från Reykjavík: Katla isgrotta och rundtur på sydkusten

Följ med på en fängslande dagstur från Reykjavík och utforska vattenfallen och glaciärerna som pryder Islands södra kustlinje. Ta en superjeep som är redo för action och ge dig ut i den djupa naturen. All säkerhetsutrustning och transport tillhandahålls för din bekvämlighet. Din första aktivitet är en utforskning av Katla Ice Cave. På Vík förbereder vi oss för detta och byter till en superjeep för den utmanande uppstigningen på glaciären. Den oumbärliga 4x4-kraften säkerställer en smidig resa. Fördjupa dig i glaciärlandskapet, förundras över märkliga isformationer och den kristallklara blå isen i Katla isgrotta. Utforska sedan Vík, med sin karakteristiska svarta strand, och njut av en lugn lunch. På återresan till huvudstaden stannar ni till vid Skógafoss och Seljalandsfoss, två av Islands mest förtrollande vattenfall. Njut av den typiska sydkustupplevelsen och skapa minnen under detta äventyr som kommer att bestå långt efter att din resa här har avslutats.

Från Reykjavík: Dagstur till sydkusten med glaciärvandring

Från Reykjavík: Dagstur till sydkusten med glaciärvandring

Sydkustens största hits! Fattas av vattenfallet Skógafoss där fantasi möter naturens kraft. Känn vinden i ansiktet och promenera på Reynisfjaras svarta sandstrand, känd som en av de 10 vackraste platserna på jorden. Den har fångat hjärtan världen över av en anledning! Gå bakom det ikoniska vattenfallet Seljalandsfoss och ta in dess storslagenhet. Du kan bli våt men leendet på ditt ansikte och bilderna kommer att vara värt det. Lär dig de förtrollande hemligheterna i Gljúfrabúi, ett skyddat vattenfall som väntar på att upptäckas av dig. Äventyret väntar under den vidsträckta isländska himlen. Efter säkerhetsinstruktioner, gå på århundraden gammal is, kika in i en sprickor, drick glaciärvatten på en Sólheimajökull glaciärvandring. Reykjavik till Skógafoss vattenfall Möt Skógafoss, ett fantastiskt 60 meter högt vattenfall där floden Skógá avslutar sin resa över forntida havsklippor. Kustlinjen här tog ett steg tillbaka och avslöjade denna hisnande vertikala kaskad. Fallets energi och kraft skapar en konstant dimma, som ibland målar levande regnbågar under soliga dagar. Det är som naturens egen magiska show! Glaciärvandring på Sólheimajökull Gör dig redo för turens höjdpunkt: en spännande 2,5-timmars vandring, där 1,5 timmar tillbringas direkt på Sólheimajökull, en utloppsglaciär från den fjärde största isländska glaciären, Mýrdalsjökull. Efter att ha utrustat dig för säkerhets skull (stegjärn, hjälm, isyxa) tar din välutbildade guide med dig ut på isen. Har du någonsin velat kika in i en spricka eller smaka på glaciärvatten samtidigt som du lär dig om de isländska glaciärernas historia och geologi? Nu har du chansen. Och ja, det är säkert! Reynisfjara svart sandstrand Efter en snabb åktur stannar vi till vid den förtrollande svarta sandstranden Reynisfjara. Föreställ dig detta: när din fot vidrör den svarta sanden kommer du att veta varför den röstades fram bland de 10 vackraste icke-tropiska stränderna. Att vara nära basaltpelare, en kupolgrotta, den berömda svarta sanden och de ikoniska klippformationerna Reynisdrangar kommer att ge dig massor av spänning och fungera som magnifika droppar för dina foton. Du bör bara hålla dig borta från havet, vågorna är extremt farliga. Vattenfallet Seljalandsfoss På vägen tillbaka till Reykjavik stannar vi till vid det obligatoriska vattenfallet Seljalandsfoss. Denna skönhet ligger under den berömda Eyfjallajokull, vulkanen som skapade rubriker 2010. Få en vy bakom vattenfallet när du tar en promenad bakom den dånande kaskaden. Vattenfallet Gljúfrabúi (e. Canyon Dweller) I närheten hittar du Gljúfrabúi, vars namn översätts från isländska som Canyon Dweller. Det är en av sydkustens dolda pärlor, och därmed en utmärkt plats för fotografer och de som vill beundra naturen i lugn och ro. Kamerorna redo... Återvänd till Reykjavik full av minnen för livet och varför inte välja en annan tur med oss, till exempel Golden Circle & Secret Lagoon Minibus Tour?

Jökulsárlón glaciärlagun och båttur från Reykjavik

Jökulsárlón glaciärlagun och båttur från Reykjavik

Upptäck en av naturens mest otroliga bedrifter på en sightseeingtur på södra Island. Åk till glaciärlagunen Jökulsárlón och förundras över isbergen och vattenfallen i en glaciärflod. Efter en upphämtning på ditt hotell åker du till Skaftafell nationalpark. Kryssa bland isbergen på en 30 minuter lång båttur till Jökulsárlóns glaciärlagun. Återvänd till Reykjavik via vattenfallen Stjórnarfoss och Seljalandsfoss. Vid det sistnämnda kan du gå bakom kaskaderna för att känna vattenfallets kraft på nära håll. Besök den charmiga byn Vík på Islands sydligaste punkt och se de svarta sandstränderna och havsstackarna utanför kusten. Om vädret är bra kan du njuta av utsikten över vulkanen Eyjafjallajökull.

Från Reykjavik: Vandring längs sydkusten och glaciärerna

Från Reykjavik: Vandring längs sydkusten och glaciärerna

Upplev några av de största glaciärerna på Island och se vattenfallen i Skógafoss och Seljalandson på en dagstur från Reykjavik. Efter en upphämtning från staden, bevittna den lockande naturliga skönheten i de forsande vattenfallen och ge dig ut på en guidad vandring med all nödvändig glaciärutrustning. Res till Seljalandsfoss vattenfall där du får chansen att gå bakom 60-metersfallet. Det kommer definitivt att duggregna bakom det hisnande vattenfallet, så ta på dig regnkläderna och gör dina kameror redo. Fortsätt äventyret vid vattenfallet Skógarfoss, 60 meter från vad som brukade vara kustlinjen. Du kan njuta av den vackra utsikten från ovan efter att ha sprungit upp för de 527 trappstegen som leder till toppen. Skógarfoss var en inspelningsplats för Walter Mittys och Thors hemliga liv: The Dark World samt flera musikvideor. På den ikoniska svarta sandstranden kan du upptäcka magnifika basaltpelare samt klipppelarna som heter Reynisdrangar. Var noga med att se upp för de oförutsägbara sneakervågorna medan du njuter av den magiska utsikten över stranden och Dyrhólaey-klipporna i fjärran. Mellan juni och augusti kan du njuta av hundratals lunnefåglar som gillar att häcka i kolonnerna. Slutligen, förbered dig med nödvändig säkerhetsutrustning för att vandra uppför en av Islands mest natursköna glaciärer på sydkusten, där du kan se de snabbt smältande isformationerna och lära dig om områdets gamla geologi och miljömässiga betydelse.

Reykjavik: Äventyrsresa till sydkusten

Reykjavik: Äventyrsresa till sydkusten

En bussresa till Islands fantastiska sydkust från Reykjavik är idealisk för naturälskare, eftersom du kör genom en av landets mest natursköna regioner, ända fram till Vík, omgiven av höga klippor som lockar till sig ett rikt fågelliv. Från Reykjavik åker du till det vackra vattenfallet Seljarlandsfoss, som är unikt eftersom du kan gå bakom det till andra sidan. Fortsätt till det majestätiska och mycket fotograferade vattenfallet Skógafoss. Det ligger på Islands tidigare kustlinje innan den drog sig tillbaka mot havet, och fallhöjden på 60 meter är en av de största i landet. Fortsätt genom glaciallandskapet vid Mýrdalsjökullglaciären, där inlandsisen täcker den aktiva vulkanen Katla. Kör längs den svarta sandkusten, där stränderna är formade av svart basalt, och se de imponerande klippformationerna Reynisdrangar nära Vík, den sydligaste byn på Island. Den ligger på huvudvägen som går runt Island och ligger ungefär 180 kilometer från Reykjavik, där du återvänder efter en lång men imponerande resa.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Hvolsvöllur

De mest populära sevärdheterna i Hvolsvöllur

Att göra i Hvolsvöllur

Städer i Island

Hvolsvöllur: Fler aktiviteter och sevärdheter

Hvolsvöllur: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Hvolsvöllur

Samlat omdöme

4.7
(6 336 recensioner)

Hela dagen var helt fantastisk och händelserik! Varje föremål var fantastiskt, så det är svårt att välja en favorit. Vår guide Leif gjorde också fina extrastopp vilket var riktigt snyggt gjort av honom. I övrigt var Leif en fantastisk guide och gjorde övergången intressant och rolig med sina berättelser och introduktioner av platser. Jag kom ihåg de intressanta myterna han berättade om! Jag skulle definitivt rekommendera och skulle åka på turer genom arrangören igen! 😍❤️

Det här toppar listan av mina favoriter av guidade turer! Södra Island består av helt otroliga vyer och sevärdheter. Tiden vi fick vid varje sevärdhet var lagom och kändes aldrig stressat eller för långsamt. Samt att tiden som spenderades på bussen inte alls kändes för lång - bra med tid mellan stoppen stopp och intressant fakta om Island mellan varven. Guiden (Beggi) och chauffören (Super Mario) gjorde resan till ett fantastiskt äventyr.

Mycket prisvärd och sevärd resa. Mycket rolig guide som la ned sin själ i arbetet. Vi skrattade hela resan. Blev dock lite för mycket prat i slutet och han fortsatte prata trots att han sagt att han skulle sluta prata så jag blev ganska trött i huvudet efter tio timmar… Men i övrigt fantastiskt kul och bra.

Guiden Joanna var underbar, positiv, det var ett nöje att lyssna på henne. Det enda jag skulle ändra är tiden för varje attraktion. Vi hade bara en halvtimme på vattenfallet, där vägen till utsiktsplatsen i båda riktningarna tog 15 minuter, och i byn Vik så mycket som 45 minuter

Vi njöt av varje minut av denna turné. Vår reseguide Anna var utmärkt. Tack till alla deltagare som höll tiden under varje stopp Anna tog oss till några extra platser. USB-laddning på bussen hade varit ett extra plus.