Våra mest rekommenderade saker att göra i Hveragerdi

Reykjavik: Gyllene Cirkeln heldagstur med Keridkratern

1. Reykjavik: Gyllene Cirkeln heldagstur med Keridkratern

Se det bästa sydvästra Island har att erbjuda under en åtta timmars bussutflykt utmed Gyllene cirkeln, som utgår från Reykjavík. Besök det spektakulära Geysir-området och Gullfoss-vattenfallet. Upptäck var de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna möts i Þingvellir nationalpark. Åk sedan till det geotermiska området Geysir. Förundras över den aktiva heta källan Strokkur som sprutar ångande vatten 30 meter upp i luften var åttonde minut. Fortsätt till Gullfoss-vattenfallet, en av Islands mest ikoniska attraktioner. Känn vattenstänket från glaciärfloden Hvítá när den forsar ner i en 32 meter djup skreva. Bege dig därefter till Þingvellir nationalpark, där de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna dras isär med en hastighet på några centimeter per år. Þingvellir utsågs till en världsarvsplats för sitt kulturella värde år 2004 och är platsen för en fantastisk sprickdal och Lögberg – det första vikingaparlamentet. Förundras över den vulkaniska kratern vid Kerið-sjön och passera genom de isländska gårdarna i söder på din resa runt Gyllene cirkeln, innan du återvänder till din ursprungliga startpunkt i Reykjavík.

Raufarhólshellir: Guidad tur på Island

2. Raufarhólshellir: Guidad tur på Island

Börja upplevelsen vid Raufarhólshellir lavatunnel och utforska en av de längsta och mest kända lavatunnlarna på Island. Eftersom tunneln är ett verk av naturen kan terrängen vara ganska ojämn och svår att manövrera. Följ gångbroens rutt med din guide när de förklarar de geologiska formationerna. Förundras över de ständigt föränderliga färgerna, landskapet och geologiska formationerna. Hör underhållande berättelser om Hollywood-äventyr och andra trevliga godbitar om grottans historia. Njut av cirka 1 timmes rent äventyr.

Från Reykjavik: Heldagsutflykt till gyllene cirkeln

3. Från Reykjavik: Heldagsutflykt till gyllene cirkeln

Ta en eftermiddagstur runt Islands legendariska Gyllene cirkel på en sjutimmars dagstur från Reykjavik. Se det bästa av landets sydvästra delar, inklusive det spektakulära Geysir-området, vattenfallet Gullfoss och Þingvellir nationalpark. Efter upphämtning från din upphämtningsplats i centrala Reykjavik reser du till det geotermiska området Geysir. Förundras när den aktiva heta källan Strokkur sprutar ångande vatten 30 meter upp i luften var 8:e minut.  Fortsätt till Gullfoss-vattenfallet, en av Islands mest ikoniska attraktioner. Känn vattenstänket från glaciärfloden Hvítá när den forsar ner i en 32 meter djup skreva. Bege dig därefter till Þingvellir nationalpark, där de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna dras isär med en hastighet på några centimeter per år. Þingvellir utsågs till ett världsarv för sina kulturella värden år 2004.  Åk genom isländska gårdar på din resa runt Gyllene cirkeln.

Från Reykjavik: 3-dagars vintertur på sydkusten med isgrotta

4. Från Reykjavik: 3-dagars vintertur på sydkusten med isgrotta

Utforska de geotermiska och frusna landskapen på Islands sydkust på en 3-dagars tur. Förundras över fantastiska vattenfall och utforska en isgrotta. Låt dig imponeras av svarta lavasandstränder, vandra längs glaciärlagunens stränder och känn spänningen när du stöter på spektakulära geotermiska funktioner. Dag 1: Gyllene cirkeln & Kerið vulkaniska krater Under den första dagen besöker du alla de mest kända platserna på Island som ingår i den gyllene cirkeln: Þingvellir nationalpark, Gullfoss gyllene vattenfall och Haukadalur geotermiska område som är hem för Strokkur Geyser. Innan du beger dig till ditt boende för natten kommer du också att besöka den vulkaniska kratersjön Kerið. När du tillbringar natten i den vackra byn Hveragerði kan du gå runt i den geotermiska parken eller vid vattenfallet Reykjafoss och leta efter norrsken (om väderförhållandena är gynnsamma). På ditt hotell finns också geotermiska bubbelpooler - se till att packa dina badkläder och avsluta din dag i de berömda isländska geotermiska poolerna! Det finns inget bättre sätt att förgylla kvällen än att bada i varmt vatten fullt av mineraler! Dag 2: Islands sydkust Andra dagen börjar med att köra över Islands sydkust för att nå din första destination - vattenfallet Seljalandsfoss och det närliggande dolda vattenfallet Gljufrabui. Fortsätt till Skógafoss vattenfall för att se Skógá River falla 60 meter vid de kraftfulla kaskaderna. Efter att ha sett tre fantastiska vattenfall är det dags att promenera på den världsberömda svarta sandstranden Reynisfjara. Mörk vulkansand sträcker sig så långt ögat kan se, och Atlantens mäktiga vågor slår in mot Reynisdrangar, fingrar av vulkanisk sten som tornar upp sig i skyn precis utanför kusten. Andra natten, den här gången på en avlägsen plats på sydöstra Island, ger fler chanser att se norrsken. Dag 3: Expedition till isgrottor och glaciärlagunen Denna dag tar dig djupt in i nationalparken Vatnajokull. Vandra längs glaciärlagunens stränder och på den isspridda stranden Diamond. Höjdpunkten på hela turen är en isgrotta. Utrustad med all nödvändig säkerhetsutrustning hoppar du på superjeepen som tar dig till den fantastiska naturliga isgrottan som ligger under den största glaciären i Europa - Vatnajokull. Den blå isgrottan visar verkligen de enorma krafterna i den isländska naturen, eftersom de bildas naturligt i glaciärer när färskt vatten fryser i de sjunkande vintertemperaturerna. Nya grottor skapas varje år när glaciärerna fryser, smälter och fryser igen i olika former. Den här dagen kommer du också att stanna till vid en traditionell torvkyrka och ta en ny titt på basaltpelare när du tar en förfriskningspaus i byn Vik.

Island: 3-dagars tur till Gyllene cirkeln, sydkusten och glaciärerna

5. Island: 3-dagars tur till Gyllene cirkeln, sydkusten och glaciärerna

Upplev södra Islands skönhet på denna 3-dagars guidade tur från Reykjavik. Utforska Golden Circle, sov i Hveragerði Village och förundras över Geysir Strokkur. Se vågorna slå mot Reynisfjara svarta sandstrand och koppla av med en valfri kryssning på Jökulsárlón glaciärlagunen. Dag 1:Start din resa med att besöka höjdpunkterna i Gyllene cirkeln. Besök nationalparken Thingvellir där du kan stå med en fot i Europa och en i Amerika. Därefter kan du se Gullfoss, ett av de mest imponerande vattenfallen på Island, och förundras över Geysir Strokkur när den får utbrott var 5-10 minut. Upptäck det Marsliknande landskapet Kerið, en magisk krater sjö med strålande blågrönt vatten omgiven av ljusröd jord. Tillbringa natten i Hveragerði by innan du nästa dag börjar på sydkusten. Besök den geotermiska parken och prova bröd som bakats i den heta marken, koka ägg eller bara koppla av i gyttjebadet. Dag 2: Besök de två stora vattenfallen på sydkusten, Seljalandsfoss och Skógafoss, samt det mindre kända vattenfallet Glufrabui. Kör under den stora glaciärvulkanen Eyjafjallajökull till Mýrdalsjökulls glaciärtopp där du kan njuta av en valfri glaciärvandring. Finn din andra dag vid den ikoniska Reynisfjara-stranden, där havet slår mot den svarta sanden. Beundra de stora, sexkantiga basaltpelarna och de svarta havsstenarna. Vila ut vid en övernattning i det avlägsna Suðursveit fylket. Dag 3: Tillbringa tid med att titta på majestätiska glaciärer och laguner innan du beger dig till den fantastiska glaciärlagunen Jökulsárlón. Fördjupa dig i landskapet med en valfri båttur och ha chansen att se sälar simma runt de enorma isbergen. Det sista stoppet är slutligen vid Fjáðrárgljúfur River Canyon. I slutet av din turupplevelse åker du tillbaka till Reykjavik med en beräknad ankomsttid på 21:15.

Hellisheiði geotermiska anläggning: Utställning med ljudvisning

6. Hellisheiði geotermiska anläggning: Utställning med ljudvisning

Upptäck hur Island producerar grön, hållbar energi på Hellisheiði Geotermisk energiutställning i Selfoss. Denna självguidade rundtur ger dig möjlighet att se frontlinjerna i Islands arbete för miljömässig hållbarhet och den geotermiska energins historia i landet. Din upplevelse börjar vid kraftverket Hellisheiði, som ligger ungefär 20 minuter utanför Reykjavík. Kraftverket ligger under berget Hengill och är omgivet av lavafält, mossa och natursköna bergslandskap. Starta din självguidade rundtur med att ta dig igenom den interaktiva utställningen med kommentarer från din informativa audioguide. Upplev själv hur grön, hållbar energi produceras i världens största geotermiska kraftverk på en enda plats. Inkluderat i din rundvandring är ett stopp i Carbfix-rummet, där du får veta mer om kraftverkets samarbete med Carbfix. Carbfix är en av de ledande lösningarna för klimatkrisen och den globala uppvärmningen. Under hela besöket kan du dra nytta av utsiktsplattformarna inne i utställningen som låter dig få en ännu bättre titt på den vackra isländska naturen. Du är också välkommen att ställa alla frågor till personalen på plats under din rundtur.

Raufarhólshellir: Äventyrstur till lavafallen

7. Raufarhólshellir: Äventyrstur till lavafallen

Äventyrsturen Lava Falls tar dig bort från den upptrampade vägen och in i djupet av ett av Islands största lavaströmmar, Raufarholshellir. Under hela turen får du upptäcka de många underverken i underjorden och bevittna bevis på hur lavan flöt igenom där för över 5 000 år sedan. Turen går över svår terräng, inklusive stora stenar och block. Det tar i genomsnitt 3-4 timmar att genomföra den, och man förlitar sig på en erfaren guide och pannlampor för att navigera genom detta underjordiska underverk. När du når slutet av grottan och källan till det underjordiska flödet belönas du med utsikt över de fantastiska lavafallen - en sällsynt lavaformation som bara kan ses på ett fåtal platser i världen. Den här turen är utformad för dem som vill ha ett äventyr, och ser dig resa en total sträcka på över 1,3 kilometer inne i lavatunneln för att bevittna dess otroliga färger. Turen genomförs i små grupper på högst 8 personer och leds av en expertguidning i grottor.

Ölfus: Ridning på hästryggen

8. Ölfus: Ridning på hästryggen

Vi cyklar i små grupper och erbjuder personlig och vänlig service! Denna tur är ca 7-10 km lång, beroende på cyklisternas erfarenhet. Den passar både nybörjare och de med mer erfarenhet eftersom vi kan välja mellan olika rutter i området. Antingen rider vi på en vacker och smidig stig längs berget Ingólfsfjall, denna stig är för en grupp av mer erfarna ryttare och nybörjare, och du kommer att njuta av naturliga ridvägar och en underbar miljö för ridning där du kommer att lära känna den vänliga islandshästen. Den totala turen är 2,5 timmar, ca 1,5-2 timmars ridning. för nybörjare och erfarna ryttare.

Från Reykjavik: 2-dagars sydkustresa och glaciärvandring

9. Från Reykjavik: 2-dagars sydkustresa och glaciärvandring

Denna spännande tvådagarstur börjar med en naturskön bilresa till Þingvellir nationalpark. Du kommer att se det gigantiska gapet mellan de eurasiska och amerikanska tektoniska plattorna och lära dig om hur världens äldsta parlament styrde Island härifrån i tusen år! Sedan tar vi oss till det färgglada geotermiska området Geysir. Du kommer att se fontäner av kokande vatten skjuta högt upp i himlen med några minuters mellanrum medan du kliver mellan väsande heta kastruller och ångventiler! Vårt nästa stopp är Gullfoss, där du kommer att se ett fantastiskt tvåvåningsvattenfall åska mer än 30 meter in i en djup kanjon. De brusande "Gold Falls" skapar ark av spray och regnbågar på soliga dagar, så du kommer att få några fantastiska bilder här! Sedan ser du den mångfärgade vulkankratern vid Kerið. Täckt av röd jord och sammetsgröna mossor, med en klarblå sjö, skapar den en fantastisk blandning av färger! Vi stannar för natten i Hveragerði, en liten stad vid sydkusten som är känd för geotermiska växthus och som sitter på Mid-Atlantic Ridge, där du kan stå på två kontinenter samtidigt! Den andra dagen börjar med tre underbara vattenfall, med start vid Seljalandsfoss. Glaciärt smältvatten ramlar ner mer än 60 meter från en vulkan i ett smalt band av vatten. Du kan till och med gå genom en grotta för att se fallen bakifrån! I närheten ligger Skógafoss, en annan spektakulär 60 meter hög kaskad känd för att ha varit med i Hollywood-filmer och TV-program som "Game of Thrones". Om det är en solig dag ser du regnbågar här! Andra dagens höjdpunkt är en resa till Sólheimajokull för en oförglömlig glaciärvandring. Denna lättåtkomliga glaciärtunga låter dig se dessa fascinerande isformationer på nära håll! Turen avslutas med ett besök på Reynisfjara, den berömda svarta sandstranden. En fotografs dröm, du kommer att bli överlycklig av den oändliga vulkaniska sanden, de fantastiska basaltpelarna, de mäktiga Atlantvågorna och Reynisdrangars taggiga havsstaplar. Det perfekta slutet på en oförglömlig resa!

Den gyllene cirkeln: Privat dagsutflykt

10. Den gyllene cirkeln: Privat dagsutflykt

Vårt första stopp är Hveragerði, en stad omgiven av geotermiska områden där människor arbetar med ny teknik inom energiindustrin. Nästa stopp är Kerið, en av flera vulkaniska kratrar i den västra zolkaniska zonen. Vi kommer också att besöka Skálholt kyrka, en historisk plats som erbjuder en fridfull bakgrund medan vår guide informerar dig om områdets historia. Därefter besöker du Geysirområdet i Haukadal där du kan se gejsrar, varma källor, ångventiler och läskiga blåalger. Särskilt Churn är en av de största och mest kraftfulla gejsrarna och har utbrott nästan var femte minut. Vårt sista stopp tar oss till Thingvellir, där det isländska parlamentet inrättades - det första i sitt slag i världen år 1000 e.Kr. På Thingvellir kan du se hur jorden så sakta dras isär av de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna, och du kommer att kunna stå där vikingarnas bosättare stod i århundraden och bestämde landets lagar. Njut av att besöka alla dessa sevärdheter från bekvämligheten av vårt fordon, med en kunnig guide och i din egen takt med en privat tur.

Lägg till datum

Saker att göra i
Hveragerdi

Hveragerdi
15 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Utforska i närheten av Hveragerdi

Utforska alla

Hveragerdi: Fler aktiviteter och sevärdheter

Hveragerdi: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Hveragerdi

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 6 931 omdömen

It was amazing, I would highly recommend it ☺️. Our guide Mia and the bus driver was really nice.

Perfect... the guide Mr. Geri and the bus driver was funny and proffessional

Underbar resa! Jag rekommenderar denna turné för livslånga minnen

Mycket komplett och guiden mycket trevlig och med mycket kunskap.

mycket nöjd med allt, utflykt, organisationen o personalen