Våra mest rekommenderade saker att göra i Húsavík

Húsavík: Valskådningstur med guide

1. Húsavík: Valskådningstur med guide

Åk på en båttur för valskådning i Húsavík med livekommentarer. Beundra den naturliga skönheten i Skjálfandi- viken och kom nära valar, delfiner och sjöfåglar. Färdas längs Islands nordkust i en traditionell ekbåt med lättare förfriskningar och varma overaller. Observera den stora mångfalden av marina djur i Skjálfandi. Njut av ett smidigt och säkert seglingsäventyr i ett isländskt ekfartyg och unna dig en kopp varm choklad och några kanelbullar på hemresan. Denna ´ tur-och-retur-utflykt är en autentisk djuraktivitet som drivs av pionjärerna inom valskådning på Island. Med informativa kommentarer av din guide får du veta varför Húsavík har blivit Islands huvudstad för valskådning.

Från Húsavík: Traditionell valsafari

2. Från Húsavík: Traditionell valsafari

Kliv ombord på en traditionell isländsk ekbåt och upplev en klassisk valsafari. Rundturen utgår från Húsavík, Europas huvudstad för valsafari. Håll dig varm och torr med hjälp av högkvalitativa overaller samt regnrockar. Segla ut till viken och förbered dig på att förtrollas av Moder Jords häpnadsväckande underverk. Din kunniga guide ger dig en säkerhetsgenomgång ombord på båten och förser dig sedan med kommentarer om alla sevärdheter du ser. Skjálfandiviken är känd för sitt rika natur- och djurliv med valar av olika typer, former och storlekar. Håll utkik efter de akrobatiska knölvalarna och de gigantiska blåvalarna. Detta är den vilda naturen och turen är därför oförutsägbar, men dina chanser att se valar i deras naturliga miljö är väldigt hög. Segla tillbaka till Húsavíks hamn och njut av det fantastiska landskapet.

Húsavík: Safari med stora valar & rundtur på lunnefågelön

3. Húsavík: Safari med stora valar & rundtur på lunnefågelön

Ge dig ut på en guidad valskådningstur till Puffin Island från Húsavík. Njut av utsikten över denna ö på en motorbåttur och lär dig om det lokala marina livet och lunnefåglar från en erfaren guide. Efter att du har utrustats med en varm säkerhetsoverall och en flytväst, kliva ombord på en modern RIB-motorbåt för att börja ditt spännande äventyr. Bege dig ut till de vackra omgivningarna i Skjálfandi Bay medan din specialiserade guide demonstrerar säkerheten ombord och ger dig livekommentarer om sevärdheterna på vägen. Ditt första besök kommer att vara Puffin Island under häckningsperioden (ungefär 15 april – 20 augusti), där du kan observera tusentals lunnefåglar med färgglatt näbb, ofta kallade "havets clowner". De höga hastigheterna på din båt gör det mer troligt att du kommer att upptäcka några av de större valarna, som de majestätiska blåvalarna och akrobatiska knölvalarna. Att titta på valar i sin naturliga miljö från en RIB-motorbåt är en unik upplevelse.

Husavik: Entrébiljett till GeoSea geotermiska bad

4. Husavik: Entrébiljett till GeoSea geotermiska bad

Bada i det avkopplande varma vattnet i GeoSea geotermiska bad med denna biljett. Blötlägg dina muskler i det rika havsvattnet, njut av en drink från poolbaren och beundra den fantastiska utsikten över den isländska naturen. Gå upp till Husavik för att besöka de vackra GeoSea geotermiska baden. Kliv in i det varma, mineralrika havsvattnet som värms upp av jordens kärna. När du flyter i baden, uppflugen på en klippa med utsikt över Skjálfandibukten och polcirkeln, håll utkik efter valar och det ikoniska norrskenet. Chatta med både lokalbefolkningen och turister när vattnet 38-39°C slappnar av dina muskler, stimulerar cirkulationen i kroppen och föryngrar din hud. Ta en paus från vattnet för att besöka ångbadet för att lindra stress och lugna sinnena. Simma upp till baren och unna dig en uppfriskande läsk eller en alkoholhaltig dryck medan du flyter och njuter av utsikten. Innan du lämnar, tvätta av dig i duscharna med den medföljande duschgelen, schampot och hårbalsam från det isländska naturliga hudvårdsföretaget Sóley Organics.

Húsavík: Båttur med valskådning

5. Húsavík: Båttur med valskådning

Glid iväg på en resa för att upptäcka den fantastiska världen av valar i deras naturliga livsmiljö på en valskådande båttur från Húsavik. Njut av värmen och välkomnandet av ett familjeföretag, lära dig om dessa fantastiska däggdjur från experter och djurälskare. Börja din turné genom att gå västerut mot Kinnarfjöll och passera genom det bästa valskådningsområdet i Skjalfandi Bay. Lär dig hur vattnen runt Húsavik är hem för flera arter av valar, inklusive de vanligare knölvalarna och minkevalarna, och sällsynta besökare, som blå, fin och späckhuggare. Håll också utkik efter vitnäbbade delfiner och tumlare. Dessa magnifika varelser är en syn för ögat. Förutom valskådning kan du beundra den hisnande utsikten över den dramatiska isländska kusten och chansen att se annat marint liv, som sälar och sjöfåglar. Lyssna på dina kunniga guider, som erbjuder en mängd information om valar, deras livsmiljöer och annat marint liv.

Húsavík: Storvalar och lundöga: Speedboat Tour

6. Húsavík: Storvalar och lundöga: Speedboat Tour

Ta med dig varma kläder och gör dig redo för ett riktigt äventyr! Turen börjar med en segling till den vackra Skjálfandi-bukten. Det finns många valarter som är kända för att husera i området. Till exempel knölvalen, minkvalen, vitnäbbade delfiner, tumlare... Mer än 10 olika arter besöker Skjálfandi varje år! De snabba RIB-båtarna gör det mer sannolikt att få ett nära möte med jättarna, eftersom de kan köra enorma mängder mil under resan. Dessutom, med endast 12 passagerare eller färre ombord, elimineras säkert konkurrensen om den bästa utsikten ombord. Bland platserna kommer vi att besöka Lundey (Puffin Island)*, känd för sin stora mängd av den populära fågeln. Passagerarna kommer också att se Tjörneshalvön, känd för sina fossila lager där det äldsta är två miljoner år gammalt! En sakkunnig valskådningsguide, en kapten ombord, en varm vattenavvisande overall och en flytväst ingår i den här resan. Ta med dig mössa och handskar - bukten kan vara ganska kall! Så, när kommer du att följa med oss? *Puffinsäsongen är ca. 15 april-20 augusti. Utanför den tiden är våra turer exklusiva för Big Whales!

Húsavík: Valskådningskryssning och guidad tur med lommar

7. Húsavík: Valskådningskryssning och guidad tur med lommar

På den här tre timmar långa turen på en traditionell ekbåt kan du upptäcka den magnifika naturen i Skjálfandi-bukten, observera valar, delfiner och lupiner samt andra sjöfåglar i deras naturliga miljö. Förundras över Puffin Island, som är hemvist för tusentals lundfåglar, samtidigt som du njuter av en smidig och säker segling på en traditionell isländsk ekbåt. Till sist kan du unna dig en kopp varm choklad och några kanelbullar på detta autentiska djuräventyr som passar för hela familjen.

Island: Hela ön Självguidad Audioguide

8. Island: Hela ön Självguidad Audioguide

Med Islands kompletta audioguide får du all information som en reseguide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen av var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så ingenting står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala Island reseguide för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om landet, folket och sevärdheterna i alla delar av landet. Den omfattar inte bara Ringvägen och Gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, Öst- och Västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Húsavík: Valskådning på en koldioxidneutral ekbåt

9. Húsavík: Valskådning på en koldioxidneutral ekbåt

Den ursprungliga valskådningsturen kan nu erbjudas koldioxidneutralt. Den lokala researrangören har antagit en aktiv miljöpolitik som bygger på idén om hållbar utveckling. År 2015 blev man det första valskådningsföretaget i världen som erbjöd koldioxidneutral valskådning. I samarbete med några andra aktörer har man utvecklat ett unikt hybridframdrivningssystem som gör det möjligt att driva fartyget på förnybar energi i stället för fossilt bränsle. Upplev turen på en koldioxidneutral båt och upptäck den magnifika naturen i Skjálfandibukten genom att observera valar, delfiner och sjöfåglar i deras naturliga miljö. Njut av en smidig segling och unna dig en kopp varm choklad och kanelbullar. Följ med på turen och njut av ett autentiskt äventyr i naturen med pionjärerna inom valskådning på Island.

Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

10. Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

Utforska de främsta naturattraktionerna längs Islands Diamond Circle Route på en guidad dagsutflykt från Akureyri. Se vattenfallen vid Dettifoss, besök den charmiga kustbyn Húsavík och mycket mer. Bord på en bekväm, luftkonditionerad buss vid kryssningsterminalen i Akureyri och gör dig redo för din heldag med sightseeing. Ditt första stopp, Goðafoss vattenfall. Bege dig över de mäktiga fallen och titta på när vattnet kaskaderar ner från 12 meters höjd. Gör det mesta av vandringslederna här och ta in en vy av fallen från flera olika utsiktspunkter. Nästan ska du ta dig till Ásbyrgi Canyon, en hästskoformad dal omgiven av vertikala klippor, innan du beger dig till vattenfallet Dettifoss, det näst största vattenfallet på Island sett till volym. Ta en paus från Islands dramatiska landskap med ett besök i den idylliska byn Húsavík och se stadens kyrka. Den här lilla träkyrkan ligger i hjärtat av byn och anses vara en av de vackraste i landet. Hoppa tillbaka ombord på bussen och åk till utsiktsplatsen Tjörnes klippan strax norr om Húsavík för att ta del av den fantastiska panoramautsikten över havet och Öxarfjörðurfjorden. Från denna plats beger du dig till det varma källområdet Námaskarð för att lära dig mer om landets gamla vulkanutbrott och se effekterna av den pågående geotermiska aktiviteten med egna ögon. Slutar du din rundtur på en hög nivå när du passerar den ikoniska sjön Mývatn, känd för sin skönhet och det märkliga omgivande landskapet, på väg tillbaka till kryssningsterminalen, där ditt isländska äventyr tar slut.

Lägg till datum

Saker att göra i
Húsavík

Alla aktiviteter

21 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Húsavík

Utforska alla

Húsavík: Fler aktiviteter och sevärdheter

Húsavík: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Húsavík

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 2 857 omdömen

Dåligt väder meddelades, men som tur var bestämde sig kaptenen för att ändå gå ut. Det var meningen att vi skulle klä oss varmt, men vi fick ändå en värmedräkt (liknande en snödräkt) och en regnjacka på båten. Det behövdes också akut eftersom det var bittert kallt. Båten gungade kraftigt (ca 45°) på grund av de höga vågorna. Vi tog alla en vomex i förväg för illamående, så turen var ganska avslappnad. Vi såg också valar, men man bör vara medveten om att man oftast bara ser valens rygg om man har tur stjärtfenan. Men själva turen var välorganiserad, trevlig hjälpsam personal.

Tyvärr såg vi inga valar på grund av väderförhållandena, havet var grovt och det var storm dagen innan. Organisationen är dock utmärkt, en kostym tillhandahålls att bära över dina kläder (gå redan med varma kläder) bara för att hålla dig varm och en regnrock att ta på. Fartyget är helt öppet och det finns sittplatser, personalen är vänlig och förklarar många saker under resan. I slutet av turnén, i händelse av ingen syn, kommer en kupong utan utgångsdatum att utfärdas för en ny helt gratis utflykt.

turnén var verkligen värt det, såg en knölval. Guiden delade också med sig av massor av fakta om djuren, mycket intressant och kaptenen försökte köra på ett sätt som alla kunde se. Fartyget var inte särskilt stort, men resan var mycket trevlig, gungade inte för mycket.

En otrolig upplevelse! Vi hade mycket tur och kunde observera flera knölvalar i strålande solsken. Lika viktigt: turen är djurvänlig och full av respekt för miljön, vi höll tillräckligt avstånd och trakasserade aldrig djuren.

Väldigt häftig båttur ut till havet, cool besättning, men tyvärr såg vi inga valar, "bara" några delfiner, men det finns ingen garanti. Ändå var det oförglömligt och definitivt värt det.