Saker att göra i
Húsafell

Húsafell

Våra mest rekommenderade saker att göra i Húsafell

Från Húsafell: In i glaciärens isgrottäventyr

Från Húsafell: In i glaciärens isgrottäventyr

Langjökull, även känd som "den långa glaciären", väntar på oss! Du möter din professionella guide i Húsafell, klär dig i snödräkt och går ombord på vår specialanpassade glaciärbil. Vi kör över glaciären till grottans ingång, som väntar på toppen av istäcket. Där inne kan du förundras över de glödande blå nyanserna, decennier gamla islager och vulkanisk aska som visar upp Islands naturhistoria. Medan din guide leder dig genom glaciärens korridorer får du lära dig om glaciärernas geologi och historia, deras bildning och rörelse. Följ med på en lärorik och familjevänlig odyssé i isgrottor, som erbjuds året runt!

Från Reykjavik: Into the Glacier Ice Cave Tour

Från Reykjavik: Into the Glacier Ice Cave Tour

Upplev Langjökull, Islands näst största glaciär, och njut av den sällsynta synen av blå is i hjärtat av en glaciär på en halvdagstur från Reykjavik. Gå genom glaciärens korridorer och lär dig om geologi, glaciärernas historia, hur de bildas och hur de rör sig. Du hämtas upp och körs till Husafell där du möter en professionell guide och utrustar dig i varma overaller, innan du går ombord på en specialanpassad glaciärbil för att köra upp till grottans ingång. Förbered dig på att möta glaciären på nära håll och personligen. När du anländer till grottans ingång beger du dig tillsammans med din guide djupt in i glaciären. Njut av vidderna i den konstgjorda Langjökull-glaciärtunneln, som är ett under att beskåda. Upplev isen som bakifrån är upplyst av glödande nyanser och se de lager som har bildats under många år.

Från Reykjavik: Lavagrotta, varma källor och vattenfall

Från Reykjavik: Lavagrotta, varma källor och vattenfall

Efter att du har hämtats från ditt boende reser du västerut till det historiska området Borgarfjörður, en region som kan betraktas som platsen för de flesta av de isländska sagorna. Först besöker du det charmiga vattenfallet Glanni och det geotermiska området Deildartunguhver. Därefter ser du underbara Hraunfossar, en serie vattenfall som är utspridda på en sträcka av ungefär 900 meter. Vattnet rinner ut från Hallmundarhraun, ett lavafält som bildades för cirka 1 000 år sedan under ett massivt utbrott av en vulkan som låg under glaciären Langjökull. Forsarna som strömmar från lavafältet skapar en av Islands mest hisnande vyer och bara några meter bort hittar du ytterligare ett intressant vattenfall.  Rundturens höjdpunkt är besöket i den färgstarka lavagrottan Viðgelmir. Grottan, som är ungefär 1 600 meter lång, har fantastiska färger och lavaformationer som döljer sig i underjorden. Området kring lavagrottans ingång låter besökaren inse hur kraftfulla vulkanutbrott kan vara. Besök avslutningsvis den historiska platsen Reykholt, där du får veta mer om Islands historia och se Snorralaug, en liten varm källa som använts av lokalbefolkningen sedan 1100-talet. Denna plats nämndes först i de medeltida skrifterna av Snorre Sturlasson, den berömde isländska poeten och politikern som brukade bada där.

Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths, och vattenfall Tour

Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths, och vattenfall Tour

Börja i Reykjavik och bege dig till Borgarnes, porten till västra Island. Gör ditt första stopp vid Deildartunguhver, den mest kraftfulla varma källan i Europa, som är så stark att den ger varmvatten och kraft till lokalbefolkningen i milsvida omgivningar. Tillbringa lite tid med att gå bland de ångande ångmolnen. Flytta till Hraunfossar, även känd som "Lava Waterfalls". Ta in synen från flera utsiktsplattformar och se hur vattnet sträcker sig nästan en kilometer över uråldriga lavafält, med smältvatten från Langjökull-glaciären som rinner ut i Hvitaälven. Bara några meter bort ligger Barnafoss, även känd som "barnens vattenfall", uppkallad efter den tragiska berättelsen om två lokala barn. Ditt nästa stopp är Husafell, en hisnande skogsoas och en historisk plats med traditionella torvhus och till och med några "alvhyddor" för att glädja barnen också. Se spännande verk av lokala konstnärer, såväl som den berömda "Lifting Stone of Husafell". Från Husafell, transporteras i 4x4-bilar längre in i landet till Deildargil Canyon, där du kommer att se Langifoss, ett högt vattenfall i två nivåer utanför allfarvägen och som få människor känner till. Fortsätt till turens höjdpunkt, Canyon Baths, för en traditionell isländsk varm källa på en hållbar, avlägsen plats som finns djupt inne i den magnifika Hringsgil-ravinen. Bada i 3 geotermiskt uppvärmda stenpooler med varierande temperaturer (30-41°C eller 86-105°F), tillsammans med en kallvattenpool och ett svalkande vattenfall. Känn dig avslappnad i den fridfulla atmosfären, tack vare den begränsade kapaciteten på 20 besökare åt gången. Föreställ dig hur det var för de tidiga nybyggarna att bada på samma sätt. Gör ditt sista stopp vid Reykholt, som brukade vara Snorri Sturlusons medeltida hem, en berömd isländsk historiker och hövding. Besök Snorralaug (Snorres bassäng), en annan traditionell naturlig varm källa, där lokalbefolkningen har badat sedan 1100-talet. Därifrån återvänder du till huvudstaden efter en dag av förundran och utforskning i västra Islands vilda vildmarker.

Husafell: Canyonbad med en kort vandring på höglandet

Husafell: Canyonbad med en kort vandring på höglandet

För att upptäcka ett autentiskt isländskt tidsfördriv besöker du Húsafell Canyon Baths tillsammans med en guide. Börja din tur med en kort vandring genom vildmarken innan du njuter av ett avkopplande bad i de geotermiska bassängerna. Stig ombord på ett luftkonditionerat fordon i Húsafell och åk på en kort tur till en stighuvud i det avlägsna isländska höglandet. Vandra längs stigen i sällskap med en kunnig lokal guide och passera många naturliga underverk längs vägen. Se det spektakulära tvåstegsvattenfallet Langifoss, korsa en isig ström av glaciärt smältvatten och se den tidigare platsen för Okjökull, Islands första glaciär som förlorades på grund av klimatförändringarna. Under vandringen får du lära dig mer om Islands metoder för förnybar energi och om det hållbara Húsafell Canyon Baths-projektet. Ankom till de avskilda Canyon Baths och välj mellan 2 geotermiska bassänger med temperaturer på mellan 36 och 38 grader Celsius. Luta dig sedan tillbaka och njut av ett avkopplande bad med spektakulär utsikt över den omgivande kanjonen, bergen och glaciärerna. Till sist tar du dig tillbaka till vandringsledens startpunkt för en returtransport till utgångspunkten i Húsafell.

Reykjavik: 2-dagars västtur med Snæfellsnes och Silver Circle

Reykjavik: 2-dagars västtur med Snæfellsnes och Silver Circle

Dag 1: När du hämtas upp i Reykjavik börjar din resa med att köra på den natursköna väg 1 till staden Borgarnes. Därifrån fortsätter du till området Borgarfjodur, där du besöker de unika lavavattenfallen som kallas Hraunfossar och de närliggande Barnafossar-vattenfallen. Besök Glanni Watefall, Deildartunguhver - den mest kraftfulla varma källan i Europa och den historiska platsen Reykholt. Sista stoppet blir vid Husafell - den skogliga oasen. Här kan du välja ditt nästa äventyr. Du kan antingen gå in i Islands största lavagrotta Vidgelmir eller åka på en fyrhjulstur för att besöka avkopplande Canyon Baths och stanna på vägen för att njuta av utsikten över det tvådelade vattenfallet Langifoss. Du kommer sedan att tillbringa natten i Borgarnes - Västislands huvudstad som ligger vid en fjord. Där hittar du charmiga kaféer och restauranger samt torvhus. Norrskenet är också känt för att spela sin otroliga ljussymfoni i detta område om förhållandena är gynnsamma. Dag 2: På den andra dagen reser du först till Snæfellsneshalvön, där du kan njuta av att se sälar leka på stranden och ta del av fantastiska vyer på de många vackra naturens skapelser i området. Se glaciären Snæfellsnesjökull dyka upp när din tur fortsätter runt halvön. Bege dig till det vackra och fotogeniska berget Kirkjufell. Snæfellsnes är också hemvist för den stora sälkolonin som du får chansen att se vid Ytri-Tunga Beach, innan du åker tillbaka till Reykjavik.

In i glaciären: Kombination snöskoter + Langjökull Ice Tunnel

In i glaciären: Kombination snöskoter + Langjökull Ice Tunnel

Vi utforskar den dramatiska glaciärmiljön som Island är känt för och njuter av utsikten när vi åker snöskoter högt uppe på iskappan. Vår färd tar oss över en enorm yta av is och snö till ingången till istunneln, som ligger högt uppe på Langjökull. När vi går in i den konstgjorda tunneln avslöjar glaciärens hjärta sina hemligheter, med lager av is och vulkanisk aska som berättar historier från tidigare decennier. Det är en sällsynt möjlighet att bevittna en glaciärs storhet från insidan och ut, på ett säkert och tillgängligt sätt. Det här är en chans att se, röra vid och lära sig om isen som formar mycket av Islands naturliga skönhet. Ett giltigt körkort krävs för att köra snöskoter. Barn och gäster utan körkort kan åka på en dubbelsnöskoter med en licensierad gäst. Minimiåldern för att följa med på denna tur som passagerare är 8 år.

Lindin: Geotermiskt bad

Lindin: Geotermiskt bad

🌍 Upplev ren och skär hållbarhet Fördjupa dig i symbolen för miljömedveten lyx i vår helt hållbara fristad. Vår geotermiskt uppvärmda pool, som drivs av naturliga källor, erbjuder en lugn och miljövänlig oas. 🏊‍♀️ Dyk ner i oöverträffad avkoppling 🏊‍♂️ Koppla av med njutning i våra två bubbelpooler och två simbassänger, var och en noggrant inställd på olika temperaturer för att tillgodose alla önskemål. Varva ner i vår bastu med en hisnande 180-graders utsikt, perfekt placerad för att överblicka de lugna poolerna. ❄️ Sätt igång din revitalisering ❄️ Förbättra din avgiftningsresa med ett uppfriskande dopp i vår uppfriskande iskalla minipool, utformad för att föryngra dina sinnen. Och när det är dags att umgås erbjuder vår inomhusbar en mysig och inbjudande atmosfär för dig att varva ner och umgås.

Island i ett nötskal, privat Super Jeep

Island i ett nötskal, privat Super Jeep

"The Nutshell" är Mountain Taxis signatur för dagsturer och en ständig favorit bland våra gäster. En morgontur från Reykjavik i Mountain Taxis Superjeep tar oss till Kaldidalur eller "Cold Valley". På vår högra sida ligger den västra sidan av den massiva, nästan 1 000 kvadratkilometer stora Langjökullglaciären, som vilar på en sliten och vriden vulkanisk bas. Beroende på årstiden, vädret och förhållandena kan din expertförare använda sin superjeeps extrema förmågor för att klättra uppför Langjökulls glaciärsluttningar. En möjlighet till kall, personlig kontakt med naturens isiga element. Vi kör från glaciären, genom Húsafell till vattenfallen Hraunfossar, som faller rakt ut från lavaklippor i glaciärfloden Hvítá. Från natur till kultur besöker vi den historiska platsen Reykholt, hemvist för Islands legendariska hövding och författare Snorri Sturluson. Här skrev han några av islänningarnas största sagor, en lysande litteratur som också bevarar vikingatidens kultur och historia fram till våra dagar. Se Islands äldsta konstgjorda byggnad, Snorri Sturlusons bubbelpool från 1200-talet. I närheten ligger Deildartunguhver, den mest produktiva varma källan på norra halvklotet och en källa till en stor del av västra Islands värmebehov. Vår dag avslutas i Reykjavik, med den natursköna och historiska Hvalfjörðurfjorden på vägen.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Húsafell

Att göra i Húsafell

Städer i Island

Húsafell: Fler aktiviteter och sevärdheter

Húsafell: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Húsafell

Samlat omdöme

4.6
(302 recensioner)