Hurghada

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Hurghada

De sju bästa sakerna att göra i Hurghada

Hurghada är en av de mest populära semesterorterna längs Röda havets kust – ett perfekt resmål för den som tycker om sol, bad och dykning. Här är några förslag på hur du kan göra din vistelse extra minnesvärd.

 • Giftunön

  1. Giftunön

  Giftunöns vackra korallrev gör det till ett av de bästa ställena i världen för snorkling och djuphavsdykning.

 • Magawishön

  2. Magawishön

  Magawishön sprudlar av färgstarka koraller och fiskar. En riktig idyll där du kan sitta på stranden och se delfinerna leka i vågorna.

 • Mahmyaön

  3. Mahmyaön

  Mahmyaöns stränder är ett stilla paradis där du kan varva ned och njuta av solen och vågornas sus. Varför inte ta en simtur ut till de helt magnifika reven en bit ut?

 • Dagsresor

  4. Dagsresor

  Från Kairo kan du göra kortare dagsutflykter till både Gizapyramiderna, Sphinxen och Egyptiska museet. Bussar avgår från de flesta hotell.

 • Fyrhjulingar och terrängkörning

  5. Fyrhjulingar och terrängkörning

  Är du på humör för roliga upptåg? Boka en ökensafari, och kör genom sanddynerna med en fyrhjuling!

 • Simma med delfiner

  6. Simma med delfiner

  På avslappnade Dolphin House kan du ta dig en närmare titt på det lokala marina livet i det fria, och till och med själv simma med delfinerna.

 • Fisketurer

  7. Fisketurer

  Att åka på fisketur är ett riktigt äventyr. Det finns turer där en erfaren guide även lär dig den lokala fisketekniken och visar hur du ska göra för att få napp.

Planera ditt besök

 • Något för alla smaker

  Hurghada är ett resmål fullt av möjligheter, oavsett om du vill äta gott, ta del av nattlivet, lära dig mer om den lokala kulturen, åka på ökensafari eller bara slappa på stranden.

 • Var ska jag bo?

  Det finns ett rikt utbud av semesterhotell och korttidslägenheter till uthyrning i Hurghada, och du behöver inte välja ett lyxhotell för att bo med kvalitet.

 • Bästa besökstid

  Hurghada har vackert väder året om, men oktober och mars brukar vara lite lugnare.

 • Övriga tips

  Valutan i Egypten är egyptiska pund (EGP). Tänk på att följa de lokala klädkoderna (täck axlar och knän, och på vissa ställen även huvudet om du är kvinna).

Praktisk information

 • Språk
  Modern standardarabiska
 • Valuta
  Egyptiska pund (EGP)
 • Tidszon
  UTC (+02:00)
 • Landskod
  +20
 • Bäst tid att åka
  Många egyptier besöker Hurghada under sommarmånaderna när hettan i de större städerna blir outhärdlig. Undvik därför juni, juli och augusti. Hurghada är fortfarande varmt och skönt under lågsäsong.

Sightseeing in Hurghada

Möchten Sie alle Aktivitäten in Hurghada entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Vad besökare tycker om Hurghada

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 27 832 omdömen

Häftig upplevelse! Det gick snabbare än vad vi hade trott och att köra i led förstörde inte upplevelsen. Det var massor med backar och kullar vi körde över och körde snabbt över platt mark! Stoppen var härliga och hela helheten var awsome! Det rekommenderas goggles och scarf! Man kan hyra båda där men scarf är lättare att få billigare från annat ställe. Det var mycket häftigare än vad jag förväntat.

Denna upplevelse var riktigt fantastisk! Hästarna tilldelades efter kunskap och guiden var trevlig och var väldigt hjälpsam med både ritt och bilder. De har också kameler på plats så man får en glims av dem. Det var en härlig ritt med mycket fart om man vill det. Hästarna är väldigt väluppfostrade och mysiga. Värt varje öre! Vi tog den vanliga turen fast privat.

If you want to see dolphins, swim in the sea and see the coral reeves. This is perfect for you! The guides are really nice and helpfull, everything was planned smooth from getting picked up at our hotel, the boat trip with activities, and back home again. Do definately recommend these guys!

En toppen upplevelse. Det är som att simma i ett stort akvarium med alla fiskarna. Allt fungerade perfekt.

Det var fantastisk, mycket bra service jag trevlig folk. Allting var organiserad