Hurghada
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Hurghada

Se alla upplevelser i Hurghada

De sju bästa sakerna att göra i Hurghada

Hurghada är en av de mest populära semesterorterna längs Röda havets kust – ett perfekt resmål för den som tycker om sol, bad och dykning. Här är några förslag på hur du kan göra din vistelse extra minnesvärd.

Giftunön

Giftunön

Giftunöns vackra korallrev gör det till ett av de bästa ställena i världen för snorkling och djuphavsdykning.

Magawishön

Magawishön

Magawishön sprudlar av färgstarka koraller och fiskar. En riktig idyll där du kan sitta på stranden och se delfinerna leka i vågorna.

Mahmyaön

Mahmyaön

Mahmyaöns stränder är ett stilla paradis där du kan varva ned och njuta av solen och vågornas sus. Varför inte ta en simtur ut till de helt magnifika reven en bit ut?

Dagsresor

Dagsresor

Från Kairo kan du göra kortare dagsutflykter till både Gizapyramiderna, Sphinxen och Egyptiska museet. Bussar avgår från de flesta hotell.

Fyrhjulingar och terrängkörning

Fyrhjulingar och terrängkörning

Är du på humör för roliga upptåg? Boka en ökensafari, och kör genom sanddynerna med en fyrhjuling!

Simma med delfiner

Simma med delfiner

På avslappnade Dolphin House kan du ta dig en närmare titt på det lokala marina livet i det fria, och till och med själv simma med delfinerna.

Fisketurer

Fisketurer

Att åka på fisketur är ett riktigt äventyr. Det finns turer där en erfaren guide även lär dig den lokala fisketekniken och visar hur du ska göra för att få napp.

Planera ditt besök i Hurghada

Något för alla smaker

Hurghada är ett resmål fullt av möjligheter, oavsett om du vill äta gott, ta del av nattlivet, lära dig mer om den lokala kulturen, åka på ökensafari eller bara slappa på stranden.

Var ska jag bo?

Det finns ett rikt utbud av semesterhotell och korttidslägenheter till uthyrning i Hurghada, och du behöver inte välja ett lyxhotell för att bo med kvalitet.

Bästa besökstid

Hurghada har vackert väder året om, men oktober och mars brukar vara lite lugnare.

Övriga tips

Valutan i Egypten är egyptiska pund (EGP). Tänk på att följa de lokala klädkoderna (täck axlar och knän, och på vissa ställen även huvudet om du är kvinna).

Praktisk information

 • Språk
  Modern standardarabiska
 • Valuta
  Egyptiska pund (EGP)
 • Tidszon
  UTC (+02:00)
 • Landskod
  +20
 • Bäst tid att åka
  Många egyptier besöker Hurghada under sommarmånaderna när hettan i de större städerna blir outhärdlig. Undvik därför juni, juli och augusti. Hurghada är fortfarande varmt och skönt under lågsäsong.

Att göra i Hurghada

De mest populära sevärdheterna i Hurghada

Städer i Egypten

Alla saker att se i Hurghada

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Hurghada? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Hurghada

Hetsig delfinjakt, men antar att det är så det är

Vi skulle bli hämtade 07.30 på vårt hotell, taxin kom mycket senare. Vi skulle avgå 08.00 från hamnen och kom i väg 09.15. Guiderna var bra och trevliga. När vi åkte ut på väg mot delfinerna så var det ca 15-20 båtar på samma ställe som väntade på delfinerna och när de kom åkte gummibåtar och stora båtar som galningar efter dom. Jag tyckte det var lite jobbigt. Kändes hetsigt. Vår båt väntade tills det var ca fyra st båtar kvar innan de som ville fick hoppa i efter delfinerna. Jag avstod då det kändes alldeles för hetsigt. Maten var god. En fotograf fanns ombord som fotograferade både på båten och i vattnet. Sen kunde du köpa en cd med bilder efter för 30 €. Vi avstod.

Hurghada: Simma med delfiner, snorkeltur & lunch Omdöme från: Jenny, 2018-03-18

Otroligt bra men med en snuskig fotograf

Otroligt prisvärd då vi hitta samma resa fast som kosta 900kr per person. Den var bra upplagt och lunchen var väldigt god. Det negativa var dock fotografen som hade med sig. Vi var tydliga med att vi inte ville bli fotade men var konstant öndå tvungen att säga nej, gå ifrån för att inte bli fotad. Det vart till den gränsen att der var jobbigt och drog ner upplevelsen på resan. Annars otroligt bra.

En spännande dag som utmanades av vädrets makter

Allt var enligt plan bortsett från att det blåste för mycket (nåt nan inte kan påverka ju). Spännande snorklingar. Maten var inte det bästa jag ätit (tillagad i begränsat båtkök). Giftun-ön hade ganska många besökare samtidigt (som dessvärre inte tar tillräckligt med hänsyn till att det är en nationalpark). Trevlig och duktig personal.

Mycket kunnig guide som var bra på engelska.

Bra resa och framför allt guiden var det som gjorde resan bra. Det var dock högt tempo vilket var jobbigt för de äldre. Vi hade en liten buss för 20 personer som var ok. Vägarna till Luxor är inte jättebra. Ganska skumpiga och mycket vägbulor/farthinder. Lätt att bli åksjuk.

Världsklass snorkling. God fräsh lunch. Trevlig personal

Gör ej anmälning kvällen före aktiviteten. Risk att researrangören inte får info och du väntar i onödan. Hände oss inför Luxor tur. Fick bekräftelsemail från getyourguide. Vi gick upp 04:00 och väntade länge utan buss kom och ingen svarade på telefon eller mail.

Heldags snorklingstur till Magawish och Giftun Island Omdöme från: Joakim, 2019-04-15