Hurghada
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Hurghada

Se alla upplevelser i Hurghada

De sju bästa sakerna att göra i Hurghada

Hurghada är en av de mest populära semesterorterna längs Röda havets kust – ett perfekt resmål för den som tycker om sol, bad och dykning. Här är några förslag på hur du kan göra din vistelse extra minnesvärd.

Giftunön

Giftunön

Giftunöns vackra korallrev gör det till ett av de bästa ställena i världen för snorkling och djuphavsdykning.

Magawishön

Magawishön

Magawishön sprudlar av färgstarka koraller och fiskar. En riktig idyll där du kan sitta på stranden och se delfinerna leka i vågorna.

Mahmyaön

Mahmyaön

Mahmyaöns stränder är ett stilla paradis där du kan varva ned och njuta av solen och vågornas sus. Varför inte ta en simtur ut till de helt magnifika reven en bit ut?

Dagsresor

Dagsresor

Från Kairo kan du göra kortare dagsutflykter till både Gizapyramiderna, Sphinxen och Egyptiska museet. Bussar avgår från de flesta hotell.

Fyrhjulingar och terrängkörning

Fyrhjulingar och terrängkörning

Är du på humör för roliga upptåg? Boka en ökensafari, och kör genom sanddynerna med en fyrhjuling!

Simma med delfiner

Simma med delfiner

På avslappnade Dolphin House kan du ta dig en närmare titt på det lokala marina livet i det fria, och till och med själv simma med delfinerna.

Fisketurer

Fisketurer

Att åka på fisketur är ett riktigt äventyr. Det finns turer där en erfaren guide även lär dig den lokala fisketekniken och visar hur du ska göra för att få napp.

Planera ditt besök i Hurghada

Något för alla smaker

Hurghada är ett resmål fullt av möjligheter, oavsett om du vill äta gott, ta del av nattlivet, lära dig mer om den lokala kulturen, åka på ökensafari eller bara slappa på stranden.

Var ska jag bo?

Det finns ett rikt utbud av semesterhotell och korttidslägenheter till uthyrning i Hurghada, och du behöver inte välja ett lyxhotell för att bo med kvalitet.

Bästa besökstid

Hurghada har vackert väder året om, men oktober och mars brukar vara lite lugnare.

Övriga tips

Valutan i Egypten är egyptiska pund (EGP). Tänk på att följa de lokala klädkoderna (täck axlar och knän, och på vissa ställen även huvudet om du är kvinna).

Praktisk information

 • Språk
  Modern standardarabiska
 • Valuta
  Egyptiska pund (EGP)
 • Tidszon
  UTC (+02:00)
 • Landskod
  +20
 • Bäst tid att åka
  Många egyptier besöker Hurghada under sommarmånaderna när hettan i de större städerna blir outhärdlig. Undvik därför juni, juli och augusti. Hurghada är fortfarande varmt och skönt under lågsäsong.

Att göra i Hurghada

De mest populära sevärdheterna i Hurghada

Städer i Egypten

Alla saker att se i Hurghada

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Hurghada? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Hurghada

Ubåtsfärden var absolut värt pengarna. Dock så visade Getyourguide-appen att vi skulle bli upphämtade lokal tid 09:45-10:00, en timme senare än den egentliga upphämtningen. Efter att ha väntat mellan 09:30 till 10:20 så ringde jag det egyptiska telefonnumret och fick reda på att Getyourguide-appen visade fel upphämtningstid!!! Som tur var så kunde de boka om till nästa dag men strul strul strul. Så till er som ska göra detta så ring och kontrollera så ni får rätt tid.

Hurghada: 3 timmars ubåtsfärd med upphämtning Omdöme från: Magnus, 2020-03-07

Häftig upplevelse! Det gick snabbare än vad vi hade trott och att köra i led förstörde inte upplevelsen. Det var massor med backar och kullar vi körde över och körde snabbt över platt mark! Stoppen var härliga och hela helheten var awsome! Det rekommenderas goggles och scarf! Man kan hyra båda där men scarf är lättare att få billigare från annat ställe. Det var mycket häftigare än vad jag förväntat.

Hurghada: rundtur med fyrhjuling i solnedgången Omdöme från: Michelle, 2020-02-29

Denna upplevelse var riktigt fantastisk! Hästarna tilldelades efter kunskap och guiden var trevlig och var väldigt hjälpsam med både ritt och bilder. De har också kameler på plats så man får en glims av dem. Det var en härlig ritt med mycket fart om man vill det. Hästarna är väldigt väluppfostrade och mysiga. Värt varje öre! Vi tog den vanliga turen fast privat.

Hurghada: havet och öknen med häst Omdöme från: Michelle, 2020-02-29

If you want to see dolphins, swim in the sea and see the coral reeves. This is perfect for you! The guides are really nice and helpfull, everything was planned smooth from getting picked up at our hotel, the boat trip with activities, and back home again. Do definately recommend these guys!

Bästa utflykten! Personalen är toppen, maten god och det bästa av allt... simma med delfiner. Man fick verkligen simma mitt bland delfinerna. Helt fantastiskt! Även möjlighet till mycket snorkling bland jättefina fiskar och korallrev. Rekommenderas verkligen!

Hurghada: Simma med delfiner, snorkeltur & lunch Omdöme från: Anonym, 2020-02-22