Lägg till datum

Saker att göra i
Hřensko

Hřensko

Våra mest rekommenderade saker att göra i Hřensko

Från Prag: Heldagstur till Böhmiska och Saxiska Schweiz

1. Från Prag: Heldagstur till Böhmiska och Saxiska Schweiz

Utforska Böhmen och nationalparken Saxon Switzerland på en heldag från Prag. Se Bastei Bridge, Pravcicka Gate, Kamenice Gorge och mycket mer med en guide. Efter att ha blivit hämtad i Prag beger du dig till hjärtat av Böhmen och nationalparken Saxon Switzerland, den yngsta nationalparken i Tjeckien. Gör ett stopp vid Bastei Bridge (den tyska sidan av parken), som ligger högt över floden Elbe. Njut av fantastiska vyer när du går över bron. Fortsätt sedan till Pravcicka Gate på den tjeckiska sidan av parken. Beundra Europas största port av naturlig sandsten. Gör en paus för lunch (ingår) innan du fortsätter till Kamenice-klyftan. Du går ombord på en liten jolle för en naturskön resa genom en kanjon som är huggen djupt in i sandstensklipporna.

Från Prag: Dagsutflykt till Böhmiska och Saxiska Schweiz

2. Från Prag: Dagsutflykt till Böhmiska och Saxiska Schweiz

Välj mellan en vandringstur, en fantasifull tur och en vintertur och upptäck Prag på ett unikt sätt. Besök nationalparker, gamla slott eller snötäckta landskap. Lär dig mer om din omgivning av din lokala expertguide. Din guide hämtar dig från ditt boende i Prag tidigt på morgonen. Njut av komforten i ett luftkonditionerat fordon medan du lär dig om den tjeckiska kulturen, historien och de viktigaste höjdpunkterna på vägen till nationalparken. Smaka på snacks och njut av drycker under hela dagen.  Njut av mycket tid för att beundra inspelningsplatserna för "Berättelsen om Narnia"-filmerna i en grupp på högst 10 personer. Tillbringa en oförglömlig dag i nationalparken Bohemian and Saxon Switzerland National Park, ett av de unika naturreservaten i Europa, genom att välja ett av följande turalternativ Vandringstur Välj den här turen om du vill se de viktigaste höjdpunkterna i båda nationalparkerna. Besök två länder på en dag. Den första anhalten är den magnifika bron Bastei. Beundra den fantastiska utsikten över Elbe River Canyon, omgiven av unika sandstensklippformationer. Sedan kan du njuta av det böljande landskapet med små tyska byar och de berömda bordsbergen. Följande vandring leder dig nära den främsta symbolen för Böhmische Schweiz - Pravcicka-porten - den största sandstensbågen i Europa. Efter att ha smakat på det rika lokala köket (lunch ingår) kan du segla i gondolliknande båtar genom den lugnande Kamenice-flodens klyfta (12 timmars aktiv vandring på 10 kilometer). Rundtur med Fantasy-höjdpunkter Den här turen sammanför regionens två viktigaste inspelningsplatserna för fantasy-film.Besök Sächsische Schweiz och promenera över den magnifika Bastei-bron och besök slottsruinerna i Neurathen. Korsa till Böhmische Schweiz och beundra den fantastiska utsikten från utsiktstornet Sneznik. Njut av en god lunch (ingår) på en lokal restaurang och fortsätt att uppleva Narnia under en vandring genom sandstenslabyrinten Tyssa Walls (en 10 timmar lång, 9 kilometer lång, måttlig vandring).  Rundtur på vintern Följ med på den här resan för ett aktivt vinterbesök i regionen. Beundra skönheten hos de snötäckta sandstenstornen. Promenera över bron Bastei för att nå Felsenburg Neurathens medeltida slottsruiner. Njut av Pravcicka-porten under den säsong som beskrivs i Narnia. Varma drycker och lunch på en lokal restaurang (ingår) hjälper dig att återfå all din energi (10 timmars, 7 kilometers måttlig vandring).

Från Prag: Privat rundtur i nationalparken Böhmiska Schweiz

3. Från Prag: Privat rundtur i nationalparken Böhmiska Schweiz

Upptäck det bästa av nationalparken Böhmiska Schweiz på en privat heldagstur från Prag. Besök höjdpunkter som Bastei-bron, avnjut lunch på en lokal restaurang och låt professionella fotografer ta bilder på Pravčická-porten. Börja turen med upphämtning vid ditt boende i Prag. Kör sedan i 2 timmar tills du kommer till den tyska delen av nationalparken Böhmiska Schweiz. Gå runt slottet Neurathen och beundra den vackra utsikten över floden Elbe från Bastei-bron. Stanna sedan till i den lilla staden Hrensko för en förfriskning. Därefter tar du trapporna ner till Wild Gorge, en spektakulär djup och smal dal i floden Kamenice. Hoppa i en båt och segla i 20 minuter längs ravinen för att njuta av utsikten över klipporna och naturen. Gå tillbaka upp för trapporna efter båtturen och fyll på med energi med en à la carte-lunch på en mysig lokal restaurang. Efter lunchen förbereder du dig för turens höjdpunkt: Pravčická-porten. Gå dit på 45 minuter och beundra sedan Europas största sandstensport, som blivit ännu mer känd genom Narniakrönikorna, och njut av den spektakulära utsikten över området från toppen av porten. När du går runt Pravčická-porten kommer en berömd lokal fotograf, Julius Pufler, att ta dina bilder. Efter rundturen får du professionella, högkvalitativa foton av dig och din grupp. När du har utforskat Pravčická-porten kan du ta en enklare och snabbare promenad nedåt innan du börjar resan tillbaka till Prag. På vägen kan du stanna till vid glasproduktionens huvudstad, Kamenicky Senov, där du kommer att få en liten överraskning. Turen avslutas med avhämtning på ditt boende i Prag.

Från Prag: Resa till det sachsiska och böhmiska Schweiz

4. Från Prag: Resa till det sachsiska och böhmiska Schweiz

Börja med upphämtning på ditt boende i Prag 1 eller en mötesplats i Prag 1 och åk till Tyskland för att besöka den berömda bron Bastei (beroende på årstid) i nationalparken Sächsische Schweiz. Beundra den hisnande utsikten och kör sedan genom Elbes kanjon tillbaka till den tjeckiska delen av parken som kallas Böhmiska Schweiz nationalpark. Beroende på säsong kan du besöka Pravcicka Brana, den största sandstensbågen i Europa. Denna imponerande struktur ser ut som något från en av filmerna om Sagan om ringen. Efteråt äter ni lunch på en lokal restaurang. Efter lunchen åker ni ner för kullen till den natursköna Edmunds Gorge och tar en båttur på vattnet (beroende på säsong). Beroende på säsong kommer ni att besöka Tisa Rocks, en viktig sevärdhet i området, och beundra utsikten. Den totala vandringssträckan uppdelad i tre delar under högsäsongen är ca 11 km.

Från Dresden: Dagstur till Böhmen och Sachsiska Schweiz

5. Från Dresden: Dagstur till Böhmen och Sachsiska Schweiz

Utforska Böhmen och nationalparken Sachsiska Schweiz på en heldag från Dresden. Se Bastei-bron, Pravcicka-porten, Kamenice-klyftan och mycket mer med en guide. Efter upphämtning i Dresden beger vi oss till hjärtat av Böhmen och nationalparken Sachsiska Schweiz, den yngsta nationalparken i Tjeckien. Gör ett stopp vid Bastei-bron (den tyska sidan av parken), som ligger högt ovanför floden Elbe. Njut av den enastående utsikten medan du vandrar över bron. Fortsätt sedan till Pravcicka Gate på den tjeckiska sidan av parken. Beundra Europas största naturliga sandstensport. Pausa för lunch innan vi åker vidare till Kamenice Gorge. Du går ombord på en liten jolle för en naturskön resa genom en bergsravin som är djupt utskuren ur sandstensklipporna.

Från Prag: Scenisk rundtur i Böhmiska och Saxiska Schweiz

6. Från Prag: Scenisk rundtur i Böhmiska och Saxiska Schweiz

Fly från stadsvimlet i Prag och fördjupa dig själv i naturens mirakel på denna rundtur till nationalparken i Saxiska och Böhmiska Schweiz.  Besök en plats som har utsetts till "Europan Destination of Excellence" för sin fantastiska skönhet, njut av de mest pittoreska naturliga skapelserna i nationalparken och vandra längs med stigarna i områdets bäst bevarade delar. Besök den populära, naturliga sevärdheten i Böhmiska Schweiz, klippan Pravčická brána, känd för att vara Europas största sandstensbåge. Platsen användes för att spela in filmen Narina och det går inte att undvika den magiska stämningen som finns här.  Klippan, såväl magisk som inspirerande, är dold djupt in i skogen och sträcker sig 21 meter upp i luften. Nästa stopp är lunchen, som passar både vegetarianer, veganer och köttälskare. Njut av en traditionell måltid i ett vackert stenhus som byggdes på ån av tyska arbetare år 1905.  Den nyrenoverade restaurangen kommer att överraska dig med sin inredning i ångpunk-stil, dekorerad med kugghjul, nitar, en gigantisk klocka och stämningsfulla  ljud från maskiner. Sista stoppet är Bastei i den saxiska delen av nationalparken. Stenformationen Bastei har flera utsiktsplatser över kanjonen Elbe och ligger på stranden till floden Elbe. Gå över den berömda sandstensbron som förbinder Bastei och utforska ruinerna av den gamla klippborgen Neurathen.

Från Dresden: Dagsutflykt till Böhmiska och Sächsiska Schweiz

7. Från Dresden: Dagsutflykt till Böhmiska och Sächsiska Schweiz

Din lokala guide hämtar dig på ditt boende i Dresden tidigt på morgonen. Härifrån åker ni till nationalparken i en bekväm luftkonditionerad bil samtidigt som ni får lära er mer om den lokala kulturen, historien och områdets viktigaste sevärdheter på vägen. Du anländer till Bohemian & Saxon Switzerland precis i tid för att hinna före folkmassorna, vilket ger dig en mer privat upplevelse av platsen. Alla inträdes- och badavgifter ingår och under dagen har du möjlighet att smaka på läckra drycker och snacks. På din rundtur har du gott om tid att beundra filminspelningen av filmen Narnias krönikor tillsammans med din grupp. Tillbringa en oförglömlig dag i nationalparken Böhmiska & Sächsiska Schweiz - ett av Europas mest unika naturreservat - genom att välja ett av följande resealternativ: Best of - Vandringstur: Om du vill se de viktigaste höjdpunkterna i båda nationalparkerna är detta rätt tur för dig. Besök två länder på en dag! Det första målet är den magnifika Basteibron. Njut av den hisnande utsikten över floden Elbes kanjon, omgiven av unika sandstensklippformationer. Njut sedan av det böljande landskapet fullt av små tyska byar och berömda platåberg. Den följande vandringen tar dig nära huvudsymbolen för Böhmiska Schweiz - Pravcicka-porten - den största sandstensbågen i Europa. Efter att ha smakat på det rika lokala köket (lunch ingår), segla på en gondolliknande båt genom den lugnande Kamenice-flodens ravin (12-timmars 10 kilometer aktiv vandring). Bäst av - vinterutgåva: Denna tur är ett perfekt val för den som vill ha ett aktivt vinterbesök i regionen. Förundras över skönheten i de snötäckta sandstenstornen och promenera över Bastei-bron för att nå de medeltida ruinerna av Neurathen Castle. Njut av Pravcicka Gate under den årstid som avbildas i Narnia. Värm upp med några läckra varma drycker och njut av lunch på en lokal restaurang (10-timmars 9-kilometers måttlig vandring). Fantasy Highlights-tur: Njut av en rundtur som sammanför de två viktigaste inspelningsplatserna för fantasyfilmer i regionen. Första stoppet är den fantastiska Bastei-bron. Den hisnande utsikten över Elbe River Canyon och de omgivande sandstensformationerna kommer att etsa sig fast i ditt minne för alltid. Nästa stopp är utsiktstornet Sneznik på den tjeckiska sidan av nationalparken. Utsikten kommer att vara spektakulär. Efter en utsökt lunch på bergsklättrarnas favorittaverna går ni in i Tyssa Walls och upplever magin i Narnia Labyrinth (11 timmar, 9 km, måttlig vandring).

Prag: Into the Wild Bohemian & Saxon Schweiz dagsutflykt

8. Prag: Into the Wild Bohemian & Saxon Schweiz dagsutflykt

Upptäck de hisnande underverken i nationalparken Saxon Switzerland på detta äventyr i liten grupp med all-inclusive-upplevelse. Din dag börjar med en stressfri start när en erfaren guide hämtar dig direkt från ditt hotell. Från det ögonblicket kommer de att ta hand om allt, vilket garanterar en sömlös och trevlig dag för dig. I en bekväm minivan körs ni till de mest ikoniska platserna i parken medan er kunniga guide berättar om områdets historia, geologi och kultur. Ert första stopp är den ikoniska Basteibron, som ligger på toppen av en hög klippformation och erbjuder en imponerande utsikt över Elbes sandstensberg. Ta oförglömliga bilder av de fantastiska landskapen som omger dig. Vandra till den magnifika Pravcicka-porten, Europas största naturliga sandstensbåge, som visades i filmen Narnias krönikor. Vandra genom frodiga skogar och belönas med panoramautsikt över de pittoreska omgivningarna. Vi ser till att du är välnärd under hela dagen genom att servera en härlig traditionell tjeckisk lunch på en charmig lokal restaurang, så att du kan fylla på med energi för nästa del av turen. Vi bjuder på uppfriskande vatten och snacks för att hålla dig bekväm och mätt. Resan fortsätter med ett besök i den förtrollande Tisa Rocks Labyrinth, en filmkuliss som finns med i Narnia-krönikan. Utforska denna unika klippstad med höga formationer och fängslande skönhet överallt. I slutet av denna oförglömliga resa kommer du tillbaka till startpunkten, ditt hotell - så att du kan reflektera över dagens äventyr eller fortsätta utforska skönheten i det omgivande området.

Från Prag: Böhmiska och saxiska Schweiz: Fantastisk dagstur

9. Från Prag: Böhmiska och saxiska Schweiz: Fantastisk dagstur

Er spännande dag börjar med upphämtning från ert hotell tidigt på morgonen (kl. 7.30). Spänn fast säkerhetsbältet för en bekväm 2-timmarsresa till Hřensko, ingångsporten till nationalparken Böhmiska Schweiz. När du anländer gör du dig redo för en spännande 8 kilometer lång vandring genom parkens förtrollande stigar. Innan du bokar oss, kolla in vårt Instagram-konto, @czechhikestours, för de senaste bilderna från våra turer. Din destination är ingen mindre än den näst största sandstensbågen i världen, Pravčická Brána. Detta imponerande naturunderverk kommer att göra dig mållös, särskilt med tanke på att det var med i Hollywoodfilmen Narnia. Ta dig tid att förundras över den magnifika utsikten och ta minnesvärda bilder. Efter den uppfriskande vandringen är det dags att fylla på med en utsökt lunch, så att du kan ladda om och koppla av. När du är mätt fortsätter äventyret när vi beger oss till den tyska delen av parken, känd som Saxony Switzerland. Förbered dig på att bli förbluffad när vi utforskar den hisnande Bastei-bron. Detta ikoniska landmärke erbjuder panoramautsikt över det omgivande landskapet och visar upp skönheten i Elbes sandstensberg. Ta en lugn promenad längs bron, andas in den friska luften och fördjupa dig i den anmärkningsvärda omgivningen. Under hela dagen kommer din guide att dela fascinerande insikter om historia, geologi och kulturell betydelse i regionerna Böhmen och Sachsen Schweiz, vilket ökar din förståelse och uppskattning av de naturliga underverk du stöter på. Efter en oförglömlig dag på upptäcktsfärd i Böhmiska Schweiz och Sachsiska Schweiz åker vi bekvämt tillbaka till hotellet och lämnar er med bestående minnen från detta enastående äventyr.

Dresden till naturen: Dagsutflykt till Böhmiska och Saxiska Schweiz

10. Dresden till naturen: Dagsutflykt till Böhmiska och Saxiska Schweiz

Upptäck de hisnande underverken i nationalparken Saxon Switzerland på detta lilla gruppäventyr med all-inclusive-upplevelse! Din dag börjar med en stressfri start när vår erfarna guide hämtar dig direkt från ditt hotell. Från det ögonblicket tar vi hand om allt, vilket garanterar en sömlös och trevlig dag för dig. Du körs till de mest ikoniska destinationerna i parken i en bekväm minivan medan din kunniga guide delar med sig av insikter om områdets historia, geologi och kultur. Vårt första stopp är den ikoniska Basteibron, som ligger på toppen av en hög klippformation och erbjuder en imponerande utsikt över Elbes sandstensberg. Ta oförglömliga bilder av de fantastiska landskapen som omger dig. Därefter följer en vandring till den magnifika Pravcicka-porten, den största naturliga sandstensbågen i Europa, som visades i filmen Narnia-krönikan. Vandra genom frodiga skogar och belönas med panoramautsikt över de pittoreska omgivningarna. Vi ser till att du är välnärd under hela dagen genom att servera en härlig traditionell tjeckisk lunch på en charmig lokal restaurang, som fyller på din energi för nästa del av turen. Dessutom erbjuder vi uppfriskande vatten och snacks för att hålla dig bekväm och hydrerad. Resan fortsätter med ett besök i den förtrollande Tisa Rocks Labyrinth, en filmkuliss i Narnia-krönikan. Utforska denna unika klippstad med höga formationer och fängslande skönhet överallt. I slutet av denna oförglömliga resa kommer du tillbaka till startpunkten - ditt hotell - så att du kan reflektera över dagens äventyr eller fortsätta utforska skönheten i det omgivande området. Följ med på ett uppslukande heldagsäventyr och utforska den förtrollande skönheten i det bohemiska Schweiz medan vi tar hand om alla detaljer. Boka nu och förbered dig på att skapa värdefulla minnen av denna extraordinära all-inclusive-upplevelse! Obs: Under perioden november till mars kan turen förkortas på grund av en kortare dag med den utmanande klättringen till Pravcicka Gate.

13 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Hřensko

Hřensko: Fler aktiviteter och sevärdheter

Hřensko: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Hřensko

Samlat omdöme

4.7
(222 recensioner)

Himlen på jorden! En av er bästa turer någonsin och värd varenda krona. Vår guide Martin var fantastisk, och definitivt lagt till resan, han är mycket professionell, punktlig, kunnig, omtänksam och rolig också. Vår förare, ursäkt för att han inte fick hans namn, var mycket skicklig och definitivt en professionell förare. Resan överträffade våra förväntningar överlägset, även snacks, drinkar och speciellt lunchen var så bra och inte förväntade på en sådan turné. Skåpbilen var mycket bekväm, ren och utrustad. Uppföljningen innan turnén via e-post är också mycket effektiv och snabb. Den enda del som inte ingick i resan enligt beskrivningen var båtturen som vi såg fram emot, men Martin förklarade att på grund av branden i augusti förra året var bilresan inte en del av turen vilket var förståeligt. Tack för en sådan underbar och oförglömlig turné. Bästa, Dana och Jana

Om vi kunde ge 10 stjärnor till denna turné, kommer detta definitivt att vara en 10-stjärnig upplevelse! Vi hade Joseph som vår guide och Jacob som vår förare och de var båda fantastiska. Vi lyckades se sagoliknande landskap och uppleva majestätet i denna vackra naturpark. Det var verkligen höjdpunkten på vår resa och vi ser fram emot att besöka den igen i framtiden. Detta var en liten grupp (2 skåpbilar, 12 personer totalt) turné som bidrog till att göra upplevelsen ännu mer intim, och vår guide Joseph var extremt kunnig och engagerande. Skåpbilen var riktigt bekväm med a/c, wifi, snacks och drycker. Vi bjöds också på en utsökt tjeckisk traditionell lunch på en vacker restaurang.

Micki var en bra guide! Han var engagerad och hade massor av kunskap att dela med sig av. Det är också värt att nämna att Patrick var en säker och bekväm förare, vilket gör hela resan till ett nöje. Den lilla gruppstorleken och Mickis uppmärksamma karaktär gjorde att hela resan kändes anpassad efter våra behov. Rekommenderas definitivt!

Det var en fantastisk tur. Vi fick se väldigt mycket av nationalparken under dagen. Guiden var väldigt bra, kunnig och samtidigt rolig. Naturen var spektakulär och jag kan verkligen rekommendera denna tur.

Otroliga, fantastiska platser och jag träffade människor från andra platser som alla var väldigt trevliga, guiden och transporten mycket vänlig och uppmärksam