Saker att göra i
Hřensko

Hřensko

Våra mest rekommenderade saker att göra i Hřensko

Från Prag: Böhmiska och Saxiska Schweiz dagsutflykt

Från Prag: Böhmiska och Saxiska Schweiz dagsutflykt

Utforska Böhmen och nationalparken Saxon Switzerland på en heldag från Prag. Se Bastei Bridge, Pravcicka Gate, Kamenice Gorge och mycket mer med en guide. Efter att ha blivit hämtad i Prag beger du dig till hjärtat av Böhmen och nationalparken Saxon Switzerland, den yngsta nationalparken i Tjeckien. Gör ett stopp vid Bastei Bridge (den tyska sidan av parken), som ligger högt över floden Elbe. Njut av fantastiska vyer när du går över bron. Fortsätt sedan till Pravcicka Gate på den tjeckiska sidan av parken. Beundra Europas största port av naturlig sandsten. Gör en paus för lunch (ingår) innan du fortsätter till Kamenice-klyftan. Du går ombord på en liten jolle för en naturskön resa genom en kanjon som är huggen djupt in i sandstensklipporna.

Från Prag: Resa till det sachsiska och böhmiska Schweiz

Från Prag: Resa till det sachsiska och böhmiska Schweiz

Börja med upphämtning från ditt boende i Prag 1, eller en mötesplats i Prag 1, och åk till Tyskland för att besöka den berömda Bastei-bron i nationalparken Saxon Schweiz. Den här delen är relativt enkel. Beundra den hisnande utsikten och kör sedan genom Elbe Canyon tillbaka till den tjeckiska delen av parken som kallas Bohemian Switzerland National Park. En vänlig påminnelse. Detta är en typisk vandringstur. Vi får många kunder som underskattar den fysiska svårighetsgraden på den här turen. För att kunna njuta fullt ut av den här turen bör du ha minst måttlig kondition och inga rörelsehinder. Beroende på säsong (från april till oktober) kan du besöka Pravcicka Brana, den största sandstensbågen i Europa. Denna imponerande struktur ser ut som något ur en av Lord of the Rings-filmerna. För att komma dit måste du gå 3 km uppför kullen, som inte är särskilt brant men som kan vara utmanande. Efteråt äter vi lunch på en lokal familjerestaurang som drivs av en mor och hennes dotter. Efter lunchen kan du gå nerför kullen och trapporna till de natursköna Edmunds- och Wild Gorges och ta en båttur på vattnet (från april till oktober). Gå sedan samma väg tillbaka upp på kullen. Den här delen är förmodligen den mest utmanande. Beroende på säsong (november till mars) kommer du att besöka Tisa Rocks, en viktig attraktion i området, och beundra utsikten. Den totala vandringssträckan uppdelad i tre delar under högsäsongen är ca 12 km. Vi kan inte bedöma svårighetsgraden på turen. För oss är den lätt. Som en promenad i parken. Eftersom vi är mycket vältränade. Men vissa turister hävdar att turen är extremt svår. Så sanningen är någonstans i mitten. Kom bara ihåg att alla de fina platserna på våra bilder inte ligger bredvid vägen och att du måste anstränga dig för att komma dit. Vilket också är belönande. Så om du förstår att den här turen är en vandring, inte en rundvandring, är du välkommen att följa med.

Från Prag: Dagsutflykt till Böhmiska och Saxiska Schweiz

Från Prag: Dagsutflykt till Böhmiska och Saxiska Schweiz

Välj mellan en vandringstur, en fantasifull tur och en vintertur och upptäck Prag på ett unikt sätt. Besök nationalparker, gamla slott eller snötäckta landskap. Lär dig mer om din omgivning av din lokala expertguide. Din guide hämtar dig från ditt boende i Prag tidigt på morgonen. Njut av komforten i ett luftkonditionerat fordon medan du lär dig om den tjeckiska kulturen, historien och de viktigaste höjdpunkterna på vägen till nationalparken. Smaka på snacks och njut av drycker under hela dagen.  Njut av mycket tid för att beundra inspelningsplatserna för "Berättelsen om Narnia"-filmerna i en grupp på högst 10 personer. Tillbringa en oförglömlig dag i nationalparken Bohemian and Saxon Switzerland National Park, ett av de unika naturreservaten i Europa, genom att välja ett av följande turalternativ Vandringstur Välj den här turen om du vill se de viktigaste höjdpunkterna i båda nationalparkerna. Besök två länder på en dag. Den första anhalten är den magnifika bron Bastei. Beundra den fantastiska utsikten över Elbe River Canyon, omgiven av unika sandstensklippformationer. Sedan kan du njuta av det böljande landskapet med små tyska byar och de berömda bordsbergen. Följande vandring leder dig nära den främsta symbolen för Böhmische Schweiz - Pravcicka-porten - den största sandstensbågen i Europa. Efter att ha smakat på det rika lokala köket (lunch ingår) kan du segla i gondolliknande båtar genom den lugnande Kamenice-flodens klyfta (12 timmars aktiv vandring på 10 kilometer). Rundtur med Fantasy-höjdpunkter Den här turen sammanför regionens två viktigaste inspelningsplatserna för fantasy-film.Besök Sächsische Schweiz och promenera över den magnifika Bastei-bron och besök slottsruinerna i Neurathen. Korsa till Böhmische Schweiz och beundra den fantastiska utsikten från utsiktstornet Sneznik. Njut av en god lunch (ingår) på en lokal restaurang och fortsätt att uppleva Narnia under en vandring genom sandstenslabyrinten Tyssa Walls (en 10 timmar lång, 9 kilometer lång, måttlig vandring).  Rundtur på vintern Följ med på den här resan för ett aktivt vinterbesök i regionen. Beundra skönheten hos de snötäckta sandstenstornen. Promenera över bron Bastei för att nå Felsenburg Neurathens medeltida slottsruiner. Njut av Pravcicka-porten under den säsong som beskrivs i Narnia. Varma drycker och lunch på en lokal restaurang (ingår) hjälper dig att återfå all din energi (10 timmars, 7 kilometers måttlig vandring).

Från Prag: Privat rundtur i nationalparken Böhmiska Schweiz

Från Prag: Privat rundtur i nationalparken Böhmiska Schweiz

Upptäck det bästa av nationalparken Böhmiska Schweiz på en privat heldagstur från Prag. Besök höjdpunkter som Bastei-bron, avnjut lunch på en lokal restaurang och låt professionella fotografer ta bilder på Pravčická-porten. Börja turen med upphämtning vid ditt boende i Prag. Kör sedan i 2 timmar tills du kommer till den tyska delen av nationalparken Böhmiska Schweiz. Gå runt slottet Neurathen och beundra den vackra utsikten över floden Elbe från Bastei-bron. Stanna sedan till i den lilla staden Hrensko för en förfriskning. Därefter tar du trapporna ner till Wild Gorge, en spektakulär djup och smal dal i floden Kamenice. Hoppa i en båt och segla i 20 minuter längs ravinen för att njuta av utsikten över klipporna och naturen. Gå tillbaka upp för trapporna efter båtturen och fyll på med energi med en à la carte-lunch på en mysig lokal restaurang. Efter lunchen förbereder du dig för turens höjdpunkt: Pravčická-porten. Gå dit på 45 minuter och beundra sedan Europas största sandstensport, som blivit ännu mer känd genom Narniakrönikorna, och njut av den spektakulära utsikten över området från toppen av porten. När du går runt Pravčická-porten kommer en berömd lokal fotograf, Julius Pufler, att ta dina bilder. Efter rundturen får du professionella, högkvalitativa foton av dig och din grupp. När du har utforskat Pravčická-porten kan du ta en enklare och snabbare promenad nedåt innan du börjar resan tillbaka till Prag. På vägen kan du stanna till vid glasproduktionens huvudstad, Kamenicky Senov, där du kommer att få en liten överraskning. Turen avslutas med avhämtning på ditt boende i Prag.

Från Dresden: Dagstur till Böhmen och Sachsiska Schweiz

Från Dresden: Dagstur till Böhmen och Sachsiska Schweiz

Utforska Böhmen och nationalparken Sachsiska Schweiz på en heldag från Dresden. Se Bastei-bron, Pravcicka-porten, Kamenice-klyftan och mycket mer med en guide. Efter upphämtning i Dresden beger vi oss till hjärtat av Böhmen och nationalparken Sachsiska Schweiz, den yngsta nationalparken i Tjeckien. Gör ett stopp vid Bastei-bron (den tyska sidan av parken), som ligger högt ovanför floden Elbe. Njut av den enastående utsikten medan du vandrar över bron. Fortsätt sedan till Pravcicka Gate på den tjeckiska sidan av parken. Beundra Europas största naturliga sandstensport. Pausa för lunch innan vi åker vidare till Kamenice Gorge. Du går ombord på en liten jolle för en naturskön resa genom en bergsravin som är djupt utskuren ur sandstensklipporna.

Från Prag: Scenisk rundtur i Böhmen och Saxiska Schweiz

Från Prag: Scenisk rundtur i Böhmen och Saxiska Schweiz

Fly från stadsvimlet i Prag och fördjupa dig själv i naturens mirakel på denna rundtur till nationalparken i Saxiska och Böhmiska Schweiz.  Besök en plats som har utsetts till "Europan Destination of Excellence" för sin fantastiska skönhet, njut av de mest pittoreska naturliga skapelserna i nationalparken och vandra längs med stigarna i områdets bäst bevarade delar. Besök den populära, naturliga sevärdheten i Böhmiska Schweiz, klippan Pravčická brána, känd för att vara Europas största sandstensbåge. Platsen användes för att spela in filmen Narina och det går inte att undvika den magiska stämningen som finns här.  Klippan, såväl magisk som inspirerande, är dold djupt in i skogen och sträcker sig 21 meter upp i luften. Nästa stopp är lunchen, som passar både vegetarianer, veganer och köttälskare. Njut av en traditionell måltid i ett vackert stenhus som byggdes på ån av tyska arbetare år 1905.  Den nyrenoverade restaurangen kommer att överraska dig med sin inredning i ångpunk-stil, dekorerad med kugghjul, nitar, en gigantisk klocka och stämningsfulla  ljud från maskiner. Sista stoppet är Bastei i den saxiska delen av nationalparken. Stenformationen Bastei har flera utsiktsplatser över kanjonen Elbe och ligger på stranden till floden Elbe. Gå över den berömda sandstensbron som förbinder Bastei och utforska ruinerna av den gamla klippborgen Neurathen.

Från Dresden: Dagsutflykt till Böhmiska och Sächsiska Schweiz

Från Dresden: Dagsutflykt till Böhmiska och Sächsiska Schweiz

Din lokala guide hämtar dig på ditt boende i Dresden tidigt på morgonen. Härifrån åker ni till nationalparken i en bekväm luftkonditionerad bil samtidigt som ni får lära er mer om den lokala kulturen, historien och områdets viktigaste sevärdheter på vägen. Du anländer till Bohemian & Saxon Switzerland precis i tid för att hinna före folkmassorna, vilket ger dig en mer privat upplevelse av platsen. Alla inträdes- och badavgifter ingår och under dagen har du möjlighet att smaka på läckra drycker och snacks. På din rundtur har du gott om tid att beundra filminspelningen av filmen Narnias krönikor tillsammans med din grupp. Tillbringa en oförglömlig dag i nationalparken Böhmiska & Sächsiska Schweiz - ett av Europas mest unika naturreservat - genom att välja ett av följande resealternativ: Best of - Vandringstur: Om du vill se de viktigaste höjdpunkterna i båda nationalparkerna är detta rätt tur för dig. Besök två länder på en dag! Det första målet är den magnifika Basteibron. Njut av den hisnande utsikten över floden Elbes kanjon, omgiven av unika sandstensklippformationer. Njut sedan av det böljande landskapet fullt av små tyska byar och berömda platåberg. Den följande vandringen tar dig nära huvudsymbolen för Böhmiska Schweiz - Pravcicka-porten - den största sandstensbågen i Europa. Efter att ha smakat på det rika lokala köket (lunch ingår), segla på en gondolliknande båt genom den lugnande Kamenice-flodens ravin (12-timmars 10 kilometer aktiv vandring). Bäst av - vinterutgåva: Denna tur är ett perfekt val för den som vill ha ett aktivt vinterbesök i regionen. Förundras över skönheten i de snötäckta sandstenstornen och promenera över Bastei-bron för att nå de medeltida ruinerna av Neurathen Castle. Njut av Pravcicka Gate under den årstid som avbildas i Narnia. Värm upp med några läckra varma drycker och njut av lunch på en lokal restaurang (10-timmars 9-kilometers måttlig vandring). Fantasy Highlights-tur: Njut av en rundtur som sammanför de två viktigaste inspelningsplatserna för fantasyfilmer i regionen. Första stoppet är den fantastiska Bastei-bron. Den hisnande utsikten över Elbe River Canyon och de omgivande sandstensformationerna kommer att etsa sig fast i ditt minne för alltid. Nästa stopp är utsiktstornet Sneznik på den tjeckiska sidan av nationalparken. Utsikten kommer att vara spektakulär. Efter en utsökt lunch på bergsklättrarnas favorittaverna går ni in i Tyssa Walls och upplever magin i Narnia Labyrinth (11 timmar, 9 km, måttlig vandring).

Från Prag: Det bästa av Böhmen och Saxon Schweiz dagstur

Från Prag: Det bästa av Böhmen och Saxon Schweiz dagstur

Fördjupa dig i den fängslande skönheten i Böhmiska och Saxiska Schweiz på en oförglömlig dagsutflykt som visar upp regionens ikoniska landmärken och naturliga underverk. Följ med på en intim guidad tur på engelska och upptäck storheten i Bastei Bridge, förundras över den imponerande Pravcicka Gate och gå ombord på en spännande canyonbåtstur genom Kamenice River Gorge. Korsa den majestätiska Basteibron, en hög sandstensformation som erbjuder panoramautsikt över Elbes floddal. Känn upprymdheten när du står på toppen av detta naturens underverk, omgiven av nationalparkens grönskande skogar och karga klippor. Förundras över den ikoniska Pravcicka-porten, den största naturliga klippbågen i Europa. Beundra de intrikata sandstensformationerna och lär dig mer om dess geologiska historia när du utforskar detta unika naturfenomen. Ta en båttur i en naturskön kanjon genom Kamenice River Gorge, en smal passage omgiven av höga klippväggar och frodig grönska. Glid genom det lugna vattnet och ta in det hisnande landskapet när du upplever lugnet i denna dolda pärla. Njut av smakerna från det tjeckiska köket med en härlig lunch på en traditionell restaurang som ligger inbäddad i nationalparkens naturliga skönhet. Unna dig rejäla lokala rätter och fördjupa dig i regionens rika kulinariska traditioner. Njut av en dag med avkoppling och äventyr när du lämnar organisationen till oss. Våra erfarna guider tar hand om all logistik, från transport och biljetter till måltider och aktiviteter, så att du bara kan fokusera på att njuta av den oförglömliga upplevelsen. Din all-inclusive dagsutflykt inkluderar: Upphämtning och lämning på hotellet Bekväm transport i skåpbil med Wi-Fi Guidad tur på engelska av erfarna lokala guider Inträdesavgifter till alla attraktioner Läcker tjeckisk lunch på en restaurang i nationalparken Förfriskningar under hela dagen Boka ditt oförglömliga äventyr idag och skapa minnen som kommer att vara en livstid!

Från Prag: Böhmiska och saxiska Schweiz: Fantastisk dagstur

Från Prag: Böhmiska och saxiska Schweiz: Fantastisk dagstur

Er spännande dag börjar med upphämtning från ert hotell tidigt på morgonen (kl. 7.30). Spänn fast säkerhetsbältet för en bekväm 2-timmarsresa till Hřensko, ingångsporten till nationalparken Böhmiska Schweiz. När du anländer gör du dig redo för en spännande 8 kilometer lång vandring genom parkens förtrollande stigar. Innan du bokar oss, kolla in vårt Instagram-konto, @czechhikestours, för de senaste bilderna från våra turer. Din destination är ingen mindre än den näst största sandstensbågen i världen, Pravčická Brána. Detta imponerande naturunderverk kommer att göra dig mållös, särskilt med tanke på att det var med i Hollywoodfilmen Narnia. Ta dig tid att förundras över den magnifika utsikten och ta minnesvärda bilder. Efter den uppfriskande vandringen är det dags att fylla på med en utsökt lunch, så att du kan ladda om och koppla av. När du är mätt fortsätter äventyret när vi beger oss till den tyska delen av parken, känd som Saxony Switzerland. Förbered dig på att bli förbluffad när vi utforskar den hisnande Bastei-bron. Detta ikoniska landmärke erbjuder panoramautsikt över det omgivande landskapet och visar upp skönheten i Elbes sandstensberg. Ta en lugn promenad längs bron, andas in den friska luften och fördjupa dig i den anmärkningsvärda omgivningen. Under hela dagen kommer din guide att dela fascinerande insikter om historia, geologi och kulturell betydelse i regionerna Böhmen och Sachsen Schweiz, vilket ökar din förståelse och uppskattning av de naturliga underverk du stöter på. Efter en oförglömlig dag på upptäcktsfärd i Böhmiska Schweiz och Sachsiska Schweiz åker vi bekvämt tillbaka till hotellet och lämnar er med bestående minnen från detta enastående äventyr.

Det bästa av Böhmiska & Saxiska Schweiz Tour från Dresden

Det bästa av Böhmiska & Saxiska Schweiz Tour från Dresden

Fördjupa dig i den fängslande skönheten i Böhmiska och Saxiska Schweiz på en oförglömlig dagsutflykt som visar upp regionens ikoniska landmärken och naturliga underverk. Följ med på en intim guidad tur på engelska och upptäck storheten i Bastei Bridge, förundras över den imponerande Pravcicka Gate och gå ombord på en spännande canyonbåtstur genom Kamenice River Gorge. Korsa den majestätiska Basteibron, en hög sandstensformation som erbjuder panoramautsikt över Elbes floddal. Känn upprymdheten när du står på toppen av detta naturens underverk, omgiven av nationalparkens grönskande skogar och karga klippor. Förundras över den ikoniska Pravcicka-porten, den största naturliga klippbågen i Europa. Beundra de intrikata sandstensformationerna och lär dig mer om dess geologiska historia när du utforskar detta unika naturfenomen. Ta en båttur i en naturskön kanjon genom Kamenice River Gorge, en smal passage omgiven av höga klippväggar och frodig grönska. Glid genom det lugna vattnet och ta in det hisnande landskapet när du upplever lugnet i denna dolda pärla. Njut av smakerna från det tjeckiska köket med en härlig lunch på en traditionell restaurang som ligger inbäddad i nationalparkens naturliga skönhet. Unna dig rejäla lokala rätter och fördjupa dig i regionens rika kulinariska traditioner. Njut av en dag med avkoppling och äventyr när du lämnar organisationen till oss. Våra erfarna guider tar hand om all logistik, från transport och biljetter till måltider och aktiviteter, så att du bara kan fokusera på att njuta av den oförglömliga upplevelsen. Din all-inclusive dagsutflykt inkluderar: Upphämtning och lämning på hotellet Bekväm transport i skåpbil med Wi-Fi Guidad tur på engelska av erfarna lokala guider Inträdesavgifter till alla attraktioner Läcker tjeckisk lunch på en restaurang i nationalparken Förfriskningar under hela dagen Boka ditt oförglömliga äventyr idag och skapa minnen som kommer att vara en livstid!

16 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Hřensko

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Hřensko när det regnar?

De bästa inomhusaktiviteterna i Hřensko när det regnar:

Se alla inomhusaktiviteter i Hřensko på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Hřensko

Att göra i Hřensko

Städer i Tjeckien

Hřensko: Fler aktiviteter och sevärdheter

Hřensko: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Hřensko

Samlat omdöme

4.7
(222 recensioner)

Om vi kunde ge 10 stjärnor till denna turné, kommer detta definitivt att vara en 10-stjärnig upplevelse! Vi hade Joseph som vår guide och Jacob som vår förare och de var båda fantastiska. Vi lyckades se sagoliknande landskap och uppleva majestätet i denna vackra naturpark. Det var verkligen höjdpunkten på vår resa och vi ser fram emot att besöka den igen i framtiden. Detta var en liten grupp (2 skåpbilar, 12 personer totalt) turné som bidrog till att göra upplevelsen ännu mer intim, och vår guide Joseph var extremt kunnig och engagerande. Skåpbilen var riktigt bekväm med a/c, wifi, snacks och drycker. Vi bjöds också på en utsökt tjeckisk traditionell lunch på en vacker restaurang.

En spektakulär dag. Mycket natur, stigar, ett superbehagligt klimat. Dags för allt och en hel dag med underhållning. Vi rekommenderar starkt turnén... vår guide var fantastisk, supersolist. Skåpbilen vi gick till var också mycket bekväm, karismatisk förare. Support hela tiden, inklusive snacks efter spåret.

Helt klart värt att välja denna vandring. Stundtals var stigningen svår, men guiden skyndar inte på någon och låter dig gå i din egen takt. Michał Mišu är den bästa guiden - alla är omhändertagna! Utsikterna är fantastiska! Lunchen var också mycket välsmakande.

Det var en fantastisk tur. Vi fick se väldigt mycket av nationalparken under dagen. Guiden var väldigt bra, kunnig och samtidigt rolig. Naturen var spektakulär och jag kan verkligen rekommendera denna tur.

Otroliga, fantastiska platser och jag träffade människor från andra platser som alla var väldigt trevliga, guiden och transporten mycket vänlig och uppmärksam