Upplevelser i

Honolulu

Från hajdyk till natursköna vandringsturer - i den polynesiska huvudstaden finns det något för alla smaker.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De tio bästa sakerna att göra i Honolulu

Hawaiis huvudstad är en liten stad i ett stort landskap. Oavsett om du lockats till Honolulu av de vulkaniska stränderna, det roliga nattlivet eller det hedonistiska köket kommer du att hitta hur mycket som helst att se och göra. Här är något av det bästa!

 • Diamond Head

  1. Diamond Head

  Honolulu är alla vandrares paradis, och en av de bästa och mest natursköna lederna är den som går nedför Diamond Head, Waikikis vilande vulkan!

 • Nuuanu Pali State Waysides utsiktsplats

  2. Nuuanu Pali State Waysides utsiktsplats

  Koolau är en väldigt ovanlig bergskedja! Den återstående halvan av denna forna vulkan bjuder på en helt fantastisk vy, särskilt från Nuuanu Pali State Waysides utsiktsplats.

 • Pearl Harbor

  3. Pearl Harbor

  Attacken mot Pearl Harbor var en vändpunkt i andra världskrigets utveckling. På marinbasen kan du ta en gratis rundtur om du kommer tillräckligt tidigt för att lyckas knipa åt dig en biljett!

 • Minnesmonumentet över USS Arizona

  4. Minnesmonumentet över USS Arizona

  1 177 människor dog när USS Arizona sänktes av japanska bomber 1941. Detta minnesmonumentl ligger rätt på slagskeppet, så att besökare kan titta ned i vraket.

 • Polynesiska kulturcentret

  5. Polynesiska kulturcentret

  Denna omtyckta sevärdhet i Honolulu har bjudit besökare på spännande polynesiska kulturupplevelser i över ett halvt sekel, från reproduktioner av byar till konst, hantverk och Luaus!

 • Iolani Palace

  6. Iolani Palace

  Iolani Palace uppfördes av Hawaiis sista kung som ett försök att få ön att framstå som mer mäktig och inflytelserik. Rundturerna i byggnaden ger en fascinerande insikt i det kortlivade kungadömet.

 • Bernice Pauahai Bishop Museum

  7. Bernice Pauahai Bishop Museum

  Museet inrättades ursprungligen för att bevara arvegods efter grundarens hawaiianska hustru, och ståtar nu med världens största samling polynesiska artefakter och naturvetenskapliga föremål.

 • Hanauma Bay

  8. Hanauma Bay

  Detta måleriska naturreservat hör till en av Hawaiis bästa snorklingsplatser. Korallreven kryllar av liv och är så populära att man tvingat begränsa antalet besökare per dag – så kom dit tidigt!

 • Honolulu Zoo

  9. Honolulu Zoo

  Honolulu Zoo ligger i Kapiolani Park – den äldsta och största parken på Hawaii – och inhyser över 900 mestadels tropiska arter. Missa inte de majestätiska komodovaranerna!

 • Waikiki Aquarium

  10. Waikiki Aquarium

  Om du inte tar dig till Hanauma Bay kan du gå till Waikikis akvarium istället. Det är en liten, men icke desto mindre strålande, plats att utforska Hawaiis lokala havsvarelser på!

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Det finns ingen direkt dålig tid att resa till Hawaii, men december till mars är temperaturerna svalare och mer behagliga än på sommaren, även om det förstås innebär ökad regnrisk. Om du kan så kom någon gång under skolterminerna. Under lågsäsongen är även de bästa stränderna rätt folktomma, och det är lättare att få tillträde till de sevärdheter som bara tillåter ett begränsat antal besökare per dag, såsom USS Arizona Memorial.

 • Hur länge ska jag stanna?

  Även om du förstås vill hinna med så mycket som möjligt så kommer du inte att hinna njuta av upplevelserna om du stressar. Hawaii är ett avslappnat ställe, så ta seden dit du kommer! Om du förutom Honolulu även vill se mer av själva Oahuön bör du stanna minst en vecka.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  USD ($)
 • Tidszon
  UTC (-10:00)
 • Landskod
  +1
 • Bäst tid att åka
  Honolulu har vackert väder året runt

Alla saker att se i Honolulu

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Honolulu? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Honolulu

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 3 098 omdömen

Snorkla med hajar - riktigt cool upplevelse!

Du hade en bra sikt av hajarna i havet, då det var så pass klart vatten. Hajarna simmade vanligtvis med några meters avstånd från dem själva och buren, vlket gjorde att du kände dig säker och ingen anledning till att vara rädd då hajarna bara simmade fridfullt omkring dig. Det var riktigt häftigt att se hajarna, men det var stora vågor i havet vilket gjorde att det blev rätt "bumpy". Själv är jag 158 cm lång, och jag hade problem ibland att "säkra mina fötter" (att du håller dig fast i något med fötterna så att dina ben inte flyger upp i någon annans ansikte i buren) så jag skulle inte rekommendera denna upplevelse till allt för små barn då det var så pass stora vågor. Guiderna hade mycket kunskap om hajarna och kunde svara på alla ens frågor man hade. Båtturen var ungefär 20 minuter, med fin utsikt av bergen, så även det var väldigt härligt! Allt som allt var det en toppen upplevelse !

Den vackraste och häftigaste utflykt vi gjort

Det är sällan man får se så mycket vackert på en och samma tur. Guiden vi hade gjorde det även väldigt spännande och intressant att man ville lära sig mera om ön. Vi är super nöjda och älskade alla platser vi stannde till på.