Lägg till datum

Höfði-huset

Höfði-huset: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: Biljett till hop-on-hop-off-buss på 24 eller 48 h

1. Reykjavik: Biljett till hop-on-hop-off-buss på 24 eller 48 h

Som en modern, trendig och framåtblickande stad som på samma gång har sina rötter i naturen erbjuder Reykjavik det bästa av två världar och är en magisk plats att besöka. Din biljett för 24 eller 48 timmar ger dig tillgång till staden på en hop-on-hop-off-buss med audioguide på flera språk ombord. Berget Esja håller utsikt över denna nordliga huvudstad, och på en solig dag ser den mystiska glaciären Snaefellsjokull kristall-liknande och babyblå ut vid den västra horisonten. Se till exempel Reykjaviks hamn, stadshuset, Islands nationalgalleri, Pearl Hallsgrimskyrkan och Laugardalur termalbad och spa. Följande hållplatser finns längs rutten 1- Harpa konserthus 2- The Old Harbour 3- Viking Maritime Museum 4 - Whales of Iceland 5 - Islands nationalmuseum 6 - Laekjargata 7 - Laugavegur shoppinggata 8 - Reykjaviks konstmuseum - Kjarvalsstaðir 9 - Hallgrimskirkja 10 - BSI Bussterminal 11 - Perlan 12 - Kringlan shoppingcenter 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Laugardalur Valley 15 - Skarfabakki hamn (endast på sommaren) 16 - Höfði

Reykjavík: Hoppa på och hoppa av bussen och inträdesbiljett till Perlan-museet

2. Reykjavík: Hoppa på och hoppa av bussen och inträdesbiljett till Perlan-museet

Utforska Reykjavík i din egen takt med Hop on Hop off-bussen. Reykjavik har det bästa av två världar: en modern, trendig och framtidsinriktad stad samtidigt som du har nära till den orörda naturen, och är verkligen en magisk plats att se. På Perlan Museum har konstnärer och tekniker gått samman för att skapa en verkligt anmärkningsvärd utställning. Besökarna kommer att känna kraften hos vulkaner och jordbävningar. Här ingår även en biljett till norrskensexpeditionen och isgrottan. Entrébiljetten till Perlan är giltig den dag du väljer att boka.

Reykjavik: Nordljuset: Kryssning med motorbåt

3. Reykjavik: Nordljuset: Kryssning med motorbåt

Ge dig ut på en oförglömlig resa längs Islands fantastiska kustlinje, från Reykjaviks gamla hamn till den vidsträckta Faxaflói-bukten. Gå ombord på en lyxig motoryacht för en exklusiv upplevelse som kombinerar stadsljusens lockelse med norrskenets (Aurora Borealis) svårfångade magi. Turen är minutiöst utformad för att leda dig bort från stadens ljus och försänka dig i havets mörker för en optimal visning av detta himlafenomen. Om vädret tillåter kan du bevittna den hisnande koreografin av ljus på himlen, som skapas när solpartiklar interagerar med jordens atmosfär. Fånga dessa fascinerande ögonblick med lätthet, eftersom det stabila fartyget ger en perfekt plattform för fotografering. Guidad av en erfaren besättning navigerar du genom det stora mörkret bakom öarna i Faxaflói Bay, inklusive Viðey, där Yoko Onos Imagine Peace Tower pryder natthimlen från 9 oktober till 8 december, och vissa andra dagar på året. Beundra ikoniska landmärken som konserthuset Harpa, vars glasfasad är inspirerad av basaltlandskapet, och statyn Sun Voyager av Jón Gunnar Árnason. Få ett unikt perspektiv på det historiska Höfði-huset, där det kalla kriget tog slut 1986. Undvik de livliga folkmassorna med våra begränsade gruppstorlekar, vilket garanterar en mer personlig och intim upplevelse. Om den kyliga havsbrisen skulle sätta in, linda in dig i varma filtar som finns ombord. Njut av varma drycker och förfriskningar som finns i baren medan du tålmodigt väntar på det imponerande norrskenet.

Reykjavík e-Scooter tur med en guide

4. Reykjavík e-Scooter tur med en guide

Gör dig redo för ett oförglömligt äventyr i hjärtat av Reykjavík när du glider fram genom stadens livliga gator på vår spännande 2-timmars tur med e-scooter. Följ med våra expertguider och utforska den fängslande skönheten, den rika historien och den livliga kulturen i centrala Reykjavík på ett miljövänligt och spännande sätt. Våra små grupper garanterar en personlig upplevelse, så att du kan interagera med våra kunniga guider och ställa frågor längs vägen. Vi värdesätter din komfort och säkerhet, och våra guider kommer att ge dig grundlig utbildning och vägledning om hur du använder e-scootrarna, vilket garanterar en smidig och trevlig åktur. Förundras över de ikoniska landmärken som definierar Reykjavíks skyline. Åk förbi den fantastiska kyrkan Hallgrímskirkja, upptäck det imponerande konserthuset Harpa och se de livliga gatorna i Laugavegur, stadens största shoppingområde. Våra expertguider kommer att dela fascinerande berättelser och insikter om varje stopp, så att du verkligen kan få kontakt med stadens förflutna och nutid. Fördjupa dig i den lokala atmosfären när vi utforskar de charmiga kvarteren i centrala Reykjavík. Upplev stadens unika karaktär när vi glider genom de färgglada gatorna, kantade av pittoreska hus, mysiga kaféer och trendiga butiker. Varje stadsdel har sin egen historia att berätta, från det livliga centrumområdet till den lugna strandpromenaden. Upptäck den naturliga skönheten som omger Reykjavík, även inom stadens gränser. Njut av den hisnande utsikten över Faxaflói-bukten, där du kanske får en skymt av sjöfåglar som graciöst svävar ovanför. När vi navigerar i staden kommer våra guider också att dela med sig av fascinerande fakta om Islands unika geologi och landets djupa koppling till naturen.

Reykjavík: 7-rätters Teppanyaki-avsmakningsmeny med eldshow

5. Reykjavík: 7-rätters Teppanyaki-avsmakningsmeny med eldshow

Ta med smaklökarna på ett äventyr med en 7-rätters teppanyaki-avsmakningsmeny i Reykjavík, landet av is och eld. Välkomnas med en sakecocktail (eller en liknande drink) och förundras när din kock utför en vulkanisk flamshow medan han tillagar din måltid. Du får chansen att smaka de bästa isländska ingredienserna, inklusive den berömda isländska havskräftan (hummer), röding (fisk) och frigående isländskt lamm, grillat på ett teppanyakibord. Unna dig en speciell måltid på den enda teppanyakirestaurangen på Island. Titta på en unik matprovningsshow i teppanyaki-stil och prova en sakecocktail. Beundra kockarnas skicklighet när de böjer elden för att skapa en aptitretande meny. Restaurangen ligger i en modern glasbyggnad i Reykjaviks centrum (bara 200 meter från det historiska landmärket Höfði-huset och Fosshotel Reykjavik) och inte långt från havet. På vintern kan du också se norrskenet från det närliggande ljushuset vid havet. Hugg in på en meny (menyprov) med carpaccio av isländskt nötkött, tempura isländsk havskräfta i hemlagad lavasås, japanskt premiumris, blandade färska grönsaker, isländsk fjällröding med teriyakisås, isländskt frigående lamm med pepparsås och traditionell blåbärsyoghurt från Skýr.

Reykjavík: Nyårsafton: Nordljuskryssning med yacht

6. Reykjavík: Nyårsafton: Nordljuskryssning med yacht

Tillbringa en oförglömlig natt längs Reykjavíks kustlinje ombord på en lyxig yachtkryssning. Segla under norrskenet och få en fantastisk kustutsikt över fyrverkerierna medan du skålar vid midnatt för det nya året med ett glas champagne. Börja din nyårsupplevelse med att söka efter norrsken medan båten kryssar längs kusten och passerar Videy Island med monumentet "Imagine Peace", som Yoko One gjorde till minne av John Lennon. Efter att ha seglat under norrskenet kan du gå närmare kusten för att få en närmare titt på det snabbt ökande fyrverkeriet som når sin höjdpunkt vid midnatt med en underbar fyrverkerishow. Njut av ett festligt glas champagne medan du beundrar de färgglada fyrverkerierna från havet.

Höfði-huset: Fler aktiviteter och sevärdheter

Höfði-huset: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Höfði-huset

Samlat omdöme

4.1 / 5

baserat på 557 omdömen

Kan bara rekommendera. Du kan gå av bussen längs rutten och gå tillbaka på nästa. Du kan använda dem i 24 eller 48 timmar beroende på biljett. På så sätt får du en bra överblick och utforskar sedan allt.

Det bästa var att hop-on-hop-off-bussen var precis vid kryssningsterminalen och du kunde spara dig den dyra transfern från kryssningsföretaget!

Utflykt en combi för pocas personas excelente. Lugares excepcionales y guia ( Jonas) excepcional también. De alto professionella

Hieno kokonaisuus Reykjavikista. Sntoi hybän käsityksen kaupungin nähtävyyksistä.

Inte billig dock. Men pålitlig. Lite mer om landet och folket borde ha varit.