Hercules Gate

39 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Hercules Gate

Hercules Gate: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Izmir: Hel dagstur till Efesus

Från Izmir: Hel dagstur till Efesus

Start med upphämtning från ditt hotell i Izmir. Sedan börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus och en 10 minuters bilresa till den antika staden Efesos. Utforska staden genom att gå på marmorgatorna tillsammans med en guide. Se Odeon, State Agora, Pretension, Memmiusmonumentet, Domitianustemplet, Herkulesporten, Curetesgatan, Hadrianustemplet och latrinerna. Välj att göra ett valfritt besök till terrasshusen mot en extra kostnad. Efter terrasshusen kan du fortsätta din utforskning med Celsusbiblioteket, Marmorgatan, den kommersiella agoran, Stora teatern och Arcadian (hamnvägen). Njut av en god lunch som serveras på en pittoresk lokal restaurang. Besök Artemisas tempel och ta bilder av Johannes kyrka och İsa Beys moské. Njut av fri tid i den gamla byn Sirince för att upptäcka de traditionella husen, produktionen av fruktsmakande vin och njut av en vinprovning. Slutar dagen med en transfer tillbaka till Izmirs flygplats eller till ditt hotell i Izmir.

Från Kusadasi: Privat rundtur i Efesos för kryssningspassagerare

Från Kusadasi: Privat rundtur i Efesos för kryssningspassagerare

Gå i land och möt din privata guide i Kusadasis hamn. Vi börjar med att köra till Jungfru Marias hus, den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar, officiellt förklarad som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986. Därefter kör du en kort bit till Efesos för att beundra de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Upptäck denna historiska plats, en av de 7 uppenbarelsekyrkorna, genom att promenera längs marmorgatorna i sällskap med din guide. Se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House, Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine. Gå vidare till Artemistemplet och ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från bästa möjliga vinkel. Slutligen släpps du av i Kusadasi hamn.

Från Izmir: Efesos och Jungfru Marias hus tur med lunch

Från Izmir: Efesos och Jungfru Marias hus tur med lunch

Börja dagen med en bekväm upphämtning från ditt hotell i Izmir och njut av resan till ditt första resmål, Jungfru Marias hus, en populär pilgrimsfärdsplats. Efter ett 1-timmes besök i kyrkan åker du till Efesos, 10 minuters bilresa bort. Promenera längs marmorgatorna i Efesos och se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmiusmonumentet, Domination Temple och mycket mer. Efesos är ett enastående vittnesbörd om de hellenistiska, romerska och tidiga kristna perioderna. Njut av en god lunch under den 2 timmar långa vistelsen i Efesos och passa på att besöka "Terrace Houses" (inträdesavgift ingår ej). Besök Artemis tempel, ett av de sju underverken i den antika världen. Se kyrkan St John och moskén Isa Bey. Därefter besöker du Sirince, en by som är populär för sina vackra traditionella hus och viner med fruktsmak. Njut av lite ledig tid för vinprovning.

Heldagstur till Efesos från Kusadasi eller Selcuk

Heldagstur till Efesos från Kusadasi eller Selcuk

Turen börjar med att du hämtas från ditt hotell i Kusadasi. Upphämtningen i Kusadasi börjar kl. 08.30 och upphämtningen i Selcuk börjar kl. 09.00. Efter att alla deltagare på turen har träffats börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan faktiskt ha kommit till detta område tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har den blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 1 timme och efter besöket väntar en 10 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Under två timmar kommer du att utforska staden genom att promenera på marmorgatorna tillsammans med vår engelsktalande reseledare. På vår rundtur kommer vi att se odeon, agora, prytaneion, Memmius monument, Domatian templet, Hercules gate, curetes street, Hadrian templet och latriens. Besöken till de privata husen (så kallade "terrasshus") är ett valfritt besök för en extra kostnad på 320 ₺/ per person och din guide bör informeras om detta i förväg. Efter terrasshusen fortsätter vi vår upptäcktsfärd med Celsus bibliotek, marmorvägen, den kommersiella Agora, den stora teatern och arcadiane (hamnvägen). En trevlig lunch serveras på en pittoresk lokal restaurang. Efter lunch besöker vi Artemistemplet som är ett av antikens "sju världsunderverk". Här kommer det att finnas goda chanser att ta georgiska bilder av St John-kyrkan och İsa Beys moské. Sirince är en gammal by av "de bysantinska grekerna som ligger på kullarna i Selcuk och 9 km från Efesos. Som en del av fredspakten efter det turkiska nationella kriget (1919-1922) kom man överens om ett formellt utbyte av turkiska och greker, och Sirince är nu bebodd av turkiska. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och fruktsmakande vinproduktion, och du kommer att ha en ledig tid för lite vinprovning. Vår dagliga rundtur avslutas omkring kl. 16.30 och ni körs tillbaka till era hotell.

Från Istanbul: Ephesus Tour med flyg tur och retur

Från Istanbul: Ephesus Tour med flyg tur och retur

Du hämtas från ditt hotell i Istanbul och körs till flygplatsen. Anländer till Istanbuls flygplats för ditt flyg från Istanbul till Izmir. Flyg från Istanbul till Izmir. Vid ankomsten till Izmir flygplats möter du vår chaufför och kommer att överföras till Efesos för att delta i den dagliga heldagsturen i Efesos. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har den blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Under två timmar kommer du att utforska staden genom att promenera på marmorgatorna tillsammans med vår engelsktalande reseledare. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple och Latriens. Besöket på The Private House (den så kallade bordellen, "Terrace Houses") är ett valfritt besök för 320 ₺/person extra och din guide bör informeras i förväg. Efter Terrace Houses fortsätter vi med vår utforskning av Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theather och Arcadine (Harbour Road). Vi fortsätter med besöket i Artemistemplet, som är ett av antikens sju underverk. Här kommer det att finnas en bra chans att ta bilder av Church of St.John och moskén İsa Bey från den bästa vinkeln också. Sirince är en gammal by med "Rum" (bysantinska greker) som ligger på kullarna i Selcuk och 7 km från Efesos. Som en del av fredsavtalet efter det turkiska nationella kriget (1919-1922) kom man överens om ett formellt utbyte mellan turkar och greker, och Sirince bebos nu av turkar. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och produktion av vin med fruktsmak, och du kommer att ha ledig tid för lite vinprovning. Vår dagliga rundtur avslutas omkring kl. 16.30 och du kommer att transporteras tillbaka till flygplatsen för ditt flyg till Istanbul. Vår chaufför hämtar dig på flygplatsen och kör dig tillbaka till ditt hotell på kvällen.

Från Istanbul: Efesus och Şirince dagstur med vinprovning

Från Istanbul: Efesus och Şirince dagstur med vinprovning

Tillbringa dagen med att utforska de mest minnesvärda platserna i Efesos och Şirince på denna guidade heldagstur från Istanbul, lunch ingår. Besök Jungfru Marias hus, se Artemis tempel och smaka lokalt vin på en vingård. Njut av bekväm transport tur och retur från Istanbul. Börja din resa med att bli hämtad från ditt hotell i Istanbul och transporterad till Istanbuls flygplats för ditt flyg från Istanbul till Izmir. Vid ankomsten till Izmirs flygplats möter du din chaufför för att åka till Efesos och påbörja rundturen. Först stannar du till vid Jungfru Marias hus, den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har den blivit en populär pilgrimsort. Besöket vid Jungfru Marias hus tar cirka 45 minuter. Efteråt tar du en 5-minuters bilresa till Efesos för att fortsätta rundturen. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Staden är en viktig plats för kristendomen som en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Promenera längs stadens marmorgator i sällskap av en guide. Se Efesos Odeon, Efesos Prytaneion, State Agora, Memmiusmonumentet, Domitians tempel, Herkulesporten, Curetesgatan, Hadrianus tempel och Efesos latriner. Därefter kan du välja att besöka The Private House (den så kallade bordellen "Terrace Houses"). Fortsätt därefter till Celsusbiblioteket, Marble Road, Commercial Agora, den stora teatern och Arcadian Street (Harbor Road). Senare går du till Artemis tempel, ett av den antika världens sju underverk. Få en chans att ta minnesvärda bilder av Johannes kyrka och İsa Bey-moskén. Innan rundturen avslutas kan du njuta av en lunch på en lokal restaurang. Därefter beger du dig till Şirince, en gammal by av Rûm (bysantinska greker) som ligger på Selçuks kullar, 7 km från Efesos. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och sin produktion av vin med fruktsmak. Komplettera din upplevelse med fri tid för en vinprovning. I slutet av din resa får du transfer tillbaka till flygplatsen för ditt flyg till Istanbul. Vid ankomsten till Istanbul hämtar en chaufför dig på flygplatsen och för dig tillbaka till ditt hotell på kvällen.

Kusadasi eller Selcuk: Höjdpunkter i Efesos - Smågruppstur

Kusadasi eller Selcuk: Höjdpunkter i Efesos - Smågruppstur

Turen börjar med upphämtning från ditt hotell i Kusadasi. Upphämtningen i Kusadasi börjar kl. 08.30 och upphämtningen i Selcuk börjar kl. 09.00. Efter att alla deltagare på turen har träffats börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till detta område tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 1 timme och efter vårt besök väntar en 10 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna under den hellenistiska, romerska kejsartiden och den tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Under två timmar utforskar du staden genom att promenera på marmorgatorna tillsammans med vår engelsktalande reseledare. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, den statliga agoran, Prytaneion, Memmius-monumentet, Domatian-templet, Herkulesporten, Curates Street, Hadrianus-templet och Latriens. Besöket i de privata husen (så kallade "terrasshus") är ett valfritt besök för 320 ₺/per person och din guide bör informeras i förväg. Efter terrasshusen fortsätter vi vår utforskning av Celsus bibliotek, marmorvägen, den kommersiella Agora, den stora teatern och Arcadiane (hamnvägen). En trevlig lunch serveras på en pittoresk lokal restaurang. Efter lunchen besöker vi Artemistemplet, ett av antikens "sju världsunderverk". Här kommer det att finnas goda möjligheter att ta vackra bilder av Johanneskyrkan och İsa Beys moské. Sirince är en gammal by av "de bysantinska grekerna som ligger på kullarna i Selcuk och 9 km från Efesos. Som en del av fredspakten efter det turkiska nationella kriget (1919-1922) kom man överens om ett formellt utbyte av turkiska och greker, och Sirince bebos nu av turkiska. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och produktion av vin med fruktsmak, och du kommer att ha ledig tid för lite vinprovning. Vår dagliga rundtur avslutas omkring kl. 16.30 och ni körs tillbaka till era hotell.

Från Izmir, Kusadasi och Selcuk: Dagstur för att utforska Efesos

Från Izmir, Kusadasi och Selcuk: Dagstur för att utforska Efesos

Njut av en minnesvärd dag med att se de historiska sevärdheterna i den antika staden Efesos på denna dagstur. Välj bland alternativ för att lämna ditt hotell i Izmir, Kusadasi eller Selcuk. Stanna vid höjdpunkter som Herkulesporten, Hadrianus tempel och Domitianustorget. Bli upphämtad från bekvämligheten av ditt boende. Luta dig tillbaka och koppla av på bilresan till Efesos. Följ din lokala guide till Jungfru Marias hus, där den religiösa figuren tros ha tillbringat sina sista dagar. Bege dig till övre Agora som var säte för politisk makt tidigare. Fortsätt till Odeon-teatern från 200-talet e.Kr. Gå till Domitianustorget och se graveringarna på de gamla kolonnerna vid Domitianustemplet. Passera fontänen Pollio. Beundra lättnaden av Hercules vid Hercules Gate innan du går till kejsar Trajanus tempel och fontän. Förundras över den omsorgsfullt snidade bågen vid Hadrianus tempel. Promenera vid de romerska baden, den offentliga latrinen, marknadsplatsen och bordellen. Se de fantastiska resterna av det tredje största biblioteket i den romerska världen på Library of Celsus. Gå till The Great Theatre, en massiv hellenistisk struktur. Titta på ett av den antika världens underverk vid Artemistemplet. Återvänd till ditt boende. Under turnén har du chansen att ta en titt på det traditionella turkiska hantverket.

Kusadasi hamn: Efesos-tur med allt inkluderat (Skip-The-Line)

Kusadasi hamn: Efesos-tur med allt inkluderat (Skip-The-Line)

Vid ankomsten till Kusadasi hamn välkomnas du av din privata guide som kommer att följa med dig under hela turen. Det första stoppet på vår resa är Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter besöket väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från de hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioderna. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar cirka 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att bära bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseguide. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln. Efter turen kommer vi att se till att släppa av dig i Kusadasi hamn snabbt och se till att du kommer tillbaka till din önskade plats i tid. Din bekvämlighet och tillfredsställelse är våra högsta prioriteringar under hela turnén.

Kusadasi kryssningshamn: Antik Efesus-tur (hoppa över linjen)

Kusadasi kryssningshamn: Antik Efesus-tur (hoppa över linjen)

Vid ankomsten till Kusadasi hamn välkomnas du av din privata guide som kommer att följa med dig under hela turen. Det första stoppet på vår resa är Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar cirka 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att bära bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår reseguide. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Terrasshusen i Efesos på Curetes street tillhörde framstående personer i staden. De dateras tillbaka till 1:a århundradet e.Kr. och vissa var bebodda fram till 7:e århundradet e.Kr. De var lyxiga privata hus med mosaikgolv, fontäner och centralvärme. Vi fortsätter med Efesos museum, som består av sex kammare med samlingar från ruinerna. Framför allt kan man se marmorstatyerna av gudinnan Artemis, en från 1:a århundradet e.Kr. och den andra från 2:a århundradet e.Kr. Efter rundturen ser vi till att släppa av dig i Kusadasi hamn så att du kommer tillbaka till din önskade plats i tid. Din bekvämlighet och tillfredsställelse är våra högsta prioriteringar under hela turen.

De mest populära sevärdheterna i Selcuk

Att göra i Hercules Gate

Städer i Turkiet

Hercules Gate: Fler aktiviteter och sevärdheter

Hercules Gate: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.