Våra mest rekommenderade saker att göra i Hella, Island

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Utforska Island med hjälp av vår audioguide (talad av en riktig person) och lär dig mer om vad som gör ön speciell på över 340 stopp! GPS-utlöst smartphone-app för att få information längs vägen. Viktigt! Efter bokningen får du ett separat e-postmeddelande från oss med instruktioner om hur du installerar appen och guiden! Du kan ignorera "biljett"-mejlet från Get Your Guide. Kontrollera också din skräppostmapp för vårt e-postmeddelande och kontakta oss om något inte fungerar! Med dessa instruktioner kan du ladda ner appen och installera audioguiden. Guiden kan laddas ner för offline-användning och den kan användas så många gånger du vill (på 1 telefon). Med Islands kompletta ljudguide får du all den information som en guide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen igen var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så inget står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala reseguide till Island för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om land, folk och sevärdheter i alla delar av landet. Och allt är inläst av en riktig person. Guiden omfattar inte bara ringvägen och den gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, öst- och västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Hella: Guidad tur i antika grottor skapade av människor

Hella: Guidad tur i antika grottor skapade av människor

Tolv konstgjorda grottor har upptäckts på Ægissíða vid Hella på Islands sydkust. På denna rundtur på en timme kommer du att besöka fyra av dem i sällskap av en lokal guide som kommer att berätta alla historier om grottorna och de människor som skapade dem. Denna historiska plats är utan tvekan Islands äldsta arkeologiska lämningar som fortfarande står kvar. Bland underverken i Hellas grottor finns gamla kors, väggristningar och snidade säten. Mysteriet omger grottorna och i århundraden har människor undrat: Är grottorna kelternas verk? Var grottorna en plats för forntida dyrkan? Hellas grottor erbjuder ett utmärkt tillfälle att utforska dessa historiska grottor på Island. Följ med oss för att upptäcka de hemligheter de rymmer och upplev den magiska underjorden i söder. Grottorna ligger vid staden Hella, alldeles intill väg 1 (ringvägen), ungefär en timmes bilresa från Reykjavik och ett perfekt tillägg till din bilresa längs Islands sydkust.

Den gamla torvgården vid Keldur: Vill du resa tillbaka i tiden?

Den gamla torvgården vid Keldur: Vill du resa tillbaka i tiden?

Under århundraden var torvhusen hem för majoriteten av islänningarna. Torvgården i Keldur är ett utmärkt exempel på gammal isländsk arkitektur som smälter sömlöst in i det naturliga landskapet. Trots sin ålder är torvgården i Keldur en av de största bevarade torvgårdarna på södra Island. Från stugan går det en underjordisk tunnel som tros vara från 1100- eller 1200-talet och som troligen byggdes under en tid av konflikt. Utöver dessa har flera uthus bevarats. Keldur är en av de största bevarade torvgårdarna på södra Island och ägs av Islands nationalmuseum. Öppet dagligen från 1 juni - 30 augusti. Boka ditt besök i det förflutna och upptäck Islands historia.

Sydkusten, Island: Dag privat rundtur

Sydkusten, Island: Dag privat rundtur

Vår tjänst inkluderar att hämta dig på ditt hotell. Sedan passerar vi genom Selfoss, där kan vi stanna till vid ett café så att du kan köpa kaffe och något till frukost. Sedan passerar vi genom staden Hella, en liten och charmig stad, och fortsätter vår resa mot Seljalandfoss vattenfall, där vi stannar. Om förhållandena är de rätta kan du gå bakom vattenfallet och besöka Gljúfrabúl, ett dolt vattenfall några minuter bort. Vårt nästa stopp är Skógafoss, där utsikten är underbar, här under sommaren är strömmen mycket starkare och mer imponerande. Nästa stopp är att besöka ingången till glaciären Sólheimarjökull. Nästa stopp är vid den svarta stranden i Reynisfjara, här måste du vara särskilt uppmärksam på vågvarningen, eftersom det är mycket vanligt att turister inte kan fly vågorna eftersom de är upptagna med att ta bilder av platsen. Sedan besöker vi vårt sista stopp: den svarta stranden i Vík, en plats där du kan se fåglar och njuta av landskapets skönhet. På vägen tillbaka släpper vi av dig på ditt hotell.

Privat tur till Glacier Lagoon och Diamond Beach

Privat tur till Glacier Lagoon och Diamond Beach

Denna dagsutflykt från Reykjavik tar dig längs hela södra Island och turen tar ungefär 15 timmar att genomföra. Några av de mest natursköna platserna på Island finns på denna rutt, så det är ett utmärkt alternativ att göra en privat tur med lite extra flexibilitet. Det är en hel del körning inblandad men själva resan är mer än värt det. På ringvägen från Reykjavik passerar vi några av de mest natursköna områdena på Islands sydkust, inklusive lavafältet Eldhraun, Kirkjubæjarklaustur, vattenfallet Skógafoss, byn Vík, Skaftafell och Öræfajökull, Islands högsta berg, och otaliga andra. Glaciärlagunen Jökulsárlón i Vatnajökulls nationalpark sticker ut som en massiv juvel smidd av is och eld och är en helt otrolig upplevelse. Den förändras ständigt av den drivis som kommer från glaciären och växer faktiskt varje år, så den är aldrig riktigt sig lik. Vi erbjuder möjligheten att ta en båttur med amfibier ut bland de vita och blå isbergen och upptäcka nya former vid varje sväng och sälhuvuden som jagar fisk i det söta vattnet. Och glöm inte att besöka Diamond Beach vid mynningen av den korta glaciärfloden där bitar av genomskinlig is gnistrar i den svarta vulkaniska sanden. Observera att det finns många naturskatter längs denna rutt och att vi kanske inte har tid att utforska dem alla. Eftersom detta är en privat tur kan du lita på att din chaufför föreslår de mest tilltalande destinationerna, och de kommer att hjälpa dig att skapa en exceptionell resplan för dagen.

Från Hella eller Hvolsvöllur: 2-dagars rundtur i Thórsmörk-dalen

Från Hella eller Hvolsvöllur: 2-dagars rundtur i Thórsmörk-dalen

Följ med oss på denna äventyrliga tvådagars- och ennattstur till Þórsmörk-dalen. Upplev en gång i livet möjlighet att tillbringa en natt i denna otroligt magiska dal! På denna 2-dagars Þórsmörk övernattningstur kommer du att utforska dalen av mäktiga Thor, åskguden. På denna övernattningstur kommer du att upptäcka en av Islands pärlor, Þórmörk-dalen. Du kommer att se dramatiska berg, vilda floder, vulkaner och glaciärer. “Þórsmörk har en plats i varje islännings hjärta. Det finns bara inget liknande…” Þórsmörk är ett otroligt vackert naturreservat, beläget i hjärtat av södra Island, inbäddat bland glaciärerna Eyjafjallajökull, Mýrdalsjökull och Tindfjallajökull. Den här turen är en av våra mest populära, med så många spektakulära vandringsalternativ och äventyrliga turer över olika oöverbryggade glaciärfloder. Detta är den perfekta turen för att utforska Þórsmörks underverk.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Hella, Island

Vilka är de bästa friluftsaktiviteterna att göra i Hella, Island?

De bästa friluftsaktiviteterna att göra i Hella, Island:

Se alla friluftsaktiviteter i Hella, Island på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Hella, Island

Att göra i Hella, Island

Städer i Island

Hella, Island: Fler aktiviteter och sevärdheter

Hella, Island: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Hella, Island

Samlat omdöme

4.8
(4 recensioner)