Saker att göra i
Hekla, Keldur

Hekla, Keldur: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Reykjavík: Klassiska sydkusten på heldagstur

Från Reykjavík: Klassiska sydkusten på heldagstur

På den här heldagsturen följer du kusten från Reykjavík till det vulkaniska och glaciära underlandet som är Islands sydkust. Gå bakom den dundrande slöjan av spray vid vattenfallet Seljalandsfoss och njut av den otroliga utsikten från toppen av vattenfallet Skógafoss. Din tur börjar med en körning genom lavafält, förbi den aktiva vulkanen Hengill och sedan ner till rika jordbruksmarker vid kusten. På klara dagar kan du se Hekla-vulkanen, och i fjärran reser sig den glaciärtäckta vulkanen Eyjafjallajökull majestätiskt över kustbergen. Bara några kilometer utanför kusten och lätt synliga är de vulkaniska Westmanöarna, en skärgård med cirka 15 små öar, varav endast en är bebodd. Stanna till vid glaciären Sólheimajökull, som är varje fotografs dröm. Nästa punkt på resplanen är Reynisfjara svarta sandstrand. Se de mäktiga Atlantvågorna som slår mot den svarta sanden, de kargare havsstackarna av basalt och den enorma grottan med basaltkolumner. Därefter beger du dig till kustbyn Vik, den sydligaste byn på Island, som ligger vid öns viktigaste ringväg. Trots sin ringa storlek (291 invånare) är det den största bosättningen på 70 kilometer. På vägen tillbaka till Reykjavík stannar du vid det mäktiga vattenfallet Skógafoss för en kort promenad uppför en trappa och beundrar en av Islands mest natursköna vyer. Utsikten omfattar glaciärer, vulkaner och svarta sandstränder. Det sista stoppet är vid det 60 meter höga vattenfallet Seljalandsfoss, som är mest känt för den dolda stigen bakom och runt det.

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Utforska Island med hjälp av vår audioguide (talad av en riktig person) och lär dig mer om vad som gör ön speciell på över 340 stopp! GPS-utlöst smartphone-app för att få information längs vägen. Viktigt! Efter bokningen får du ett separat e-postmeddelande från oss med instruktioner om hur du installerar appen och guiden! Du kan ignorera "biljett"-mejlet från Get Your Guide. Kontrollera också din skräppostmapp för vårt e-postmeddelande och kontakta oss om något inte fungerar! Med dessa instruktioner kan du ladda ner appen och installera audioguiden. Guiden kan laddas ner för offline-användning och den kan användas så många gånger du vill (på 1 telefon). Med Islands kompletta ljudguide får du all den information som en guide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen igen var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så inget står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala reseguide till Island för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om land, folk och sevärdheter i alla delar av landet. Och allt är inläst av en riktig person. Guiden omfattar inte bara ringvägen och den gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, öst- och västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Från Reykjavík: Landmannalaugar dagsvandring

Från Reykjavík: Landmannalaugar dagsvandring

Följ med på en härlig dagstur i naturreservatet Fjallabak och utforska Islands underverk, som källorna i Landmannalaugar och området kring vulkanen Hekla. Gör en djupdykning i ett bubblande landskap med karamellfärgade toppar, lugnande varma källor, slingrande lavaflöden och klarblå sjöar.  Landmannalaugar, med den aktiva vulkanen Hekla, är en av Islands mest unika destinationer och ett måste för alla som älskar att utforska naturens skönhet. Upptäck en av de mest aktiva geotermiska områdena, flankerade av bergformationer av ryolit samt ångande källor. Börja dagen med lunch och bege dig sedan ut på en fyra timmar lång vandring genom det omfattande lavafältet Laugahraun, genom dalgången Vondugil och upp till toppen av det färgstarka berget Brennisteinsalda, med öppningar där ånga skjuter upp och små dammar med svavelhaltigt vatten. Nedstigningen görs genom dalgången Grænagil, som uppstått som en följd av geodynamisk aktivitet hos berg, vulkaner och floder under istiden. Om tid och väderlek tillåter, klättra uppför Bláhnúkur, en cirka 60 000 år gammal vulkan med panoramautsikt över hela Landmannalaugar-dalen.  Ta ett bad i en naturligt varm källa, där både varmt och kallt vatten strömmar ut från Laugahraun, blandas och skapar de perfekta badförhållandena. Kom ihåg att ta med dig badkläder och en handduk.

Från Reykjavik: Landmannalaugar & Háifoss vattenfallstur

Från Reykjavik: Landmannalaugar & Háifoss vattenfallstur

Se en mindre besökt del av Island med en dagstur från Reykjavik till Landmannalaugar på höglandet. Se ett fantastiskt vattenfall med två sidor, vandra genom Fjallabak naturreservat och bada i en geotermisk varm källa. Denna tur i liten grupp från Reykjavík erbjuder en intim och minnesvärd upplevelse. Landmannalaugar är av goda skäl känt som höglandets pärla. Variationen av landskap som du kommer att se är anmärkningsvärd, med nya vyer som dyker upp för varje sväng. Här har du cirka 4 timmar på dig att njuta av det bästa av vad området har att erbjuda. Vi tar den 1,5-2 timmar lätta vandringsleden Lauga-loop längs vilken vi passerar de berömda färgglada ryolitkullarna, slående obsidianklippformationer, stiger upp mot de ångande geotermiska poolerna och tar oss fram längs leden genom foten av berget Bláknúkur. Efter vandringen har du möjlighet att bada i den geotermiska poolen med varma källor, som belöning för dina ansträngningar på lederna. Njut av den fantastiska utsikten medan du dröjer dig kvar i det helande vattnet. På vägen till och från Landmannalaugarþ får vi se andra fantastiska sevärdheter. Vi ser vattenfallen vid Hjálparafoss, Glanni och Háifoss. Vattenfallet Háifoss är Islands fjärde största. Vi besöker också Hnausapollur, en gammal kratersjö som bildats av vulkanutbrott. Förundras över vattnets turkosblå nyans, som står i kontrast till den ödsliga ökensanden i det omgivande landskapet. Vi återvänder till Reykjavík trötta men nöjda, med minnen av orörd natur som vi kan njuta av i många år framöver.

Från Reykjavik: Sydkusttur och vraket efter DC-3-planet

Från Reykjavik: Sydkusttur och vraket efter DC-3-planet

Efter att du har hämtats från din valda upphämtningsplats i Reykjavik åker du mot Islands sydkust. Kör förbi mossklädda lavafält samt pittoreska gårdar och byar genom ett område som är rikt på vikingarnas historia, arv och folklore. Kör förbi flera stora vulkaner - som Katla, Hekla och den berömda Eyjafjallajökull. Med lite tur har du på klara dagar utsikt över Västmannaöarna strax utanför kusten. Första stoppet blir Seljalandsfoss vattenfall, en majestätisk plats med en stig som leder besökarna bakom det kaskadformade vattnet. Om det inte är fruset under vintern kan du gå bakom det 60 meter höga vattenfallet. En promenad på tre minuter tar dig till Gljúfrabui, ett annat spektakulärt vattenfall, gömt inuti en grotta. Stanna därefter vid Skógafoss vattenfall, där det är möjligt att klättra 572 trappsteg upp till toppen för att se den magnifika utsikten och regnbågarna ovanför. Efter att ha utforskat sydkustens vackra vattenfall kommer du att tillbringa resten av dagen med att besöka glaciärer och svarta sandstränder. På den vidsträckta slätten Solheimasandur ser du var ett DC-3-plan från den amerikanska flottan kraschade 1973. I närheten ligger den berömda Reynisfjara-stranden. I slutet av denna äventyrliga tur återvänder du till Reykjavik.

Från Reykjavik: Dagstur till Landmannalaugar i en Super Jeep

Från Reykjavik: Dagstur till Landmannalaugar i en Super Jeep

Ge dig ut på ett extraordinärt äventyr genom Islands förtrollande landskap ombord på vår bekväma superjeep. Din resa börjar med en upphämtning i Reykjavík, där vårt robusta terrängfordon väntar på att transportera dig till naturens underverk. När vi avgår från Reykjavik och kör längs Islands sydkust är vårt mål den magnifika vulkanen Hekla. Längs vägen stannar vi till vid den aktiva vulkanens rötter, så att du kan förundras över dess enorma kraft och naturliga storslagenhet. Vi fortsätter vår expedition och följer den natursköna vägen 225 Landmannaleid eller Dómadalsleið, som leder oss till den fängslande Landmannalaugar. Här gör vi ett trevligt stopp på tre timmar och njuter av en rad vandringsalternativ som passar alla nivåer. Många äventyrare väljer den populära 4,5 kilometer långa vandringen genom den fascinerande Laugahraun, en resa som tar ungefär två timmar. Du kan också fördjupa dig i de livfulla färgerna på det regnbågsfärgade berget Brennisteinsalda, eller utmana dig själv med de mer krävande vandringarna i Blahnukur eller Sudurnamur. Efteråt kan du belöna dig själv med ett lugnt dopp i den naturliga geotermiska poolen och njuta av de terapeutiska egenskaperna hos det varma vattnet. På vår återresa får du se fler fängslande sevärdheter. Vi stannar till vid de extraordinära Hnausapollur och Ljótipollur, som båda visar upp vidsträckta vulkankratrar med fascinerande blått vatten inuti. Förbered dig på att bli fängslad av den imponerande Sigöldugljúfur, följt av besök vid de magnifika Sigöldufoss och Hjálparfoss vattenfall, som alla utstrålar sin egen unika charm och skönhet. Vi avslutar vår anmärkningsvärda expedition med att återvända till Reykjavik och lämnar dig med fina minnen av Islands naturliga underverk. Följ med oss på denna spännande superjeeptur, där äventyr och fängslande landskap flätas samman och skapar en oförglömlig upplevelse som du kommer att bära med dig resten av livet.

Landmannalaugar Jeep Tour

Landmannalaugar Jeep Tour

Utforska en av Islands vackraste regioner på en jeeptur till Landmannalaugar, som är känd för sitt karga landskap, sina magnifika färger, klara floder och bubblande varma källor. Ta dig till kraterns sjö Ljótipollur, en av Landmannalaugars mest spektakulära platser. Stirra häpnadsväckande på det turkosa vattnet som ligger mot de röda sluttningarna i kustbackarna. Få chansen att ta ett dopp i den geotermiska poolen, eller ge dig ut på en energigivande vandring genom lavafälten om du föredrar det. Därefter kan du bege dig mot den aktiva vulkanen Hekla - känd som drottningen av alla vulkaner på Island - och nå en höjd på upp till 900 meter när förhållandena tillåter det. Ta lite tid på dig för att uppskatta panoramautsikterna som kan sträcka sig upp till 100 kilometer i alla riktningar och inkluderar 7 glaciärer när sikten tillåter.

Island: Sydkust- och norrskenstur

Island: Sydkust- och norrskenstur

Klättra ombord på en modern buss utrustad med dator tabletter i varje säte och en GPS-känslig-buss audioguide på 10 språk. Läs intressanta fakta om Island och de platser du kommer att besöka när du avgår Reykjavik och söderut. Du hittar också en USB-laddare och gratis Wi-Fi ombord på bussen så att du kan hålla kontakten och dela dina erfarenheter på vägen. Fråga din värd alla frågor du kan ha och de kommer att vara glad att hjälpa till. Börja med en enhet genom lavafält av den aktiva vulkanen Hengill berget. Sedan huvudet ner till de rika kusten och jordbruksmark. Klara dagar ser du vulkanen Hekla och glaciären utjämnade Eyjafjalljökull vulkan stiger majestätiskt ovanför kust bergen vid dess bas. Bara några kilometer utanför kusten som du kanske också se den vulkaniska Mannaöarna. Stanna vid 60 meter höga Seljalandsfoss vattenfall, känd för den dolda vägen bakom det. Fortsätt till de kraftfulla kaskader av Skógafoss vattenfall och ta en kort promenad upp en trappa för att upptäcka en av Islands mest natursköna vyer. Gå sedan till Snæfellsjökull glaciären på väg till Reynisfjara Black Sand Beach. Titta på vågorna i Atlanten kraschen på den svarta sanden och se ojämna basalt raukar och stora basalt kolumner grotta utanför kusten. Fortsätt till den sydligaste byn på Island med en resa till Vik, som ligger på ringleden runt ön. Trots sin ringa storlek och liten befolkning (endast 291 invånare) är det fortfarande den största bosättningen i 70 kilometer! Återgå till Reykjavik för en paus innan del två av ditt äventyr. Kallas på kvällen för att söka efter den legendariska norrsken på natthimlen. För många är detta anledningen att komma till Island på vintern, och medan observationer är väderberoende och kan inte garanteras, norrsken (även känd som "Aurora Borealis") är mystiska och magiska när de visas. Resultatet av kraftiga solstormar, lamporna behöver klara vinterhimlen att vara synlig. Lita på, har din expert operativ grupp årtionden av erfarenhet analysera vädermönster och företagaren noga villkoren på en daglig basis. Du kommer inte iväg om de inte tror att det finns en god chans att se ljuset, vilket resulterar i en stor framgång. Styras av en av de specialutbildade Northern Lights guider, och få tips om hur man tar bilder av naturfenomen. Klä sig varmt som du kommer att vara ute i kylan, eller dra fördel av de ultra-varma "Aurora Jackets" finns att hyra.

Vintertur med sydkust, glaciärvandring och norrsken

Vintertur med sydkust, glaciärvandring och norrsken

Din turné börjar med en Reykjavik-upphämtning på morgonen på auktoriserade upphämtningsplatser. Du körs sedan från huvudstaden till Seljalandsfoss vattenfall, där du får möjlighet att följa en stig som leder dig bakom fallet. När du reser genom ett sensationellt landskap kommer du till Sólheimajökulls glaciär för en glaciärvandring. Din certifierade glaciärguide ger dig glaciärutrustning. Lär dig om glaciären, dess rörelser, sprickor och dess formation. Du kommer till och med höra den gamla isen spricka när den rör sig. Nästa upp är den berömda svarta sandstranden vid Reynisfjara för att se basaltpelarna och grottan, de fantastiska Reynisdrangar-klipporna och de imponerande basaltklipporna som reser sig över Atlantens vågor. Till sist kommer du till det förbluffande vattenfallet Skógafoss, en gångväg med 527 trappsteg leder upp på sidan av vattenfallet, där du får en utsikt över fallen och regnbågarna som dyker upp under klara dagar. Island är ett vulkanland och på en klar dag får du utsikt över Eyjafjallajökull, Hekla och till och med vulkanerna runt Västmannaöarna, strax utanför kusten. Du kommer att lämnas av på din ursprungliga upphämtningsplats i Reykjavík runt 19:00. Du kommer att ha tid att äta middag och sedan hämtas från din ursprungliga plats för norrskensturen. Från huvudstaden kommer du att jaga norrskenets juvelljusa färger på landsbygden — grönt, gult, vitt och ibland lila norrsken brukar ses. Norrsken kan aldrig utlovas men din guide kommer att göra sitt allra bästa.

Från Reykjavik: Små grupper på sydkusten och glaciärvandring

Från Reykjavik: Små grupper på sydkusten och glaciärvandring

Upptäck den vilda sidan av Island på denna dagstur från Reykjavik. Besök Seljalandsfossfallen, Skógafossfallen och Reynisdrangars havsstaplar. Gå på äventyr med en guidad promenad på Solheimajökull. Håll kontakten med gratis WIFI ombord på den klimatkontrollerade skåpbilen. Lämna Reykjavik och res till det fantastiska Seljalandsfoss-vattenfallet, där du kan gå bakom de magnifika kaskaderna och ta några minnesvärda bilder. Fortsätt till glaciären Solheimajokull och hör den gamla isen spricka när du vandrar på glaciärtungan med en certifierad guide. Förundras sedan över Reynisfjaras svarta sandstrand och basaltpelare. Förundras över svart vulkanisk sand, släta stenar och unika klippformationer på stranden. Ta en promenad för att se klipporna och havets högar i Reynisdrangar. Avsluta med ett besök på det majestätiska vattenfallet Skógafoss och gå ända upp till den 60 meter höga kaskaden för att känna sprayen i ansiktet. Få ett fågelperspektiv av landskapet av en valfri klättring av de 527 trappstegen.

Alla aktiviteter

22 aktiviteter hittades
Sortera efter:

De mest populära sevärdheterna i Södra Island

Att göra i Hekla, Keldur

Städer i Island

Hekla, Keldur: Fler aktiviteter och sevärdheter

Hekla, Keldur: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Hekla, Keldur

Samlat omdöme

4.7
(1 667 recensioner)

Vacker vandring. Högt rekommenderad. Vi hade underbara guider och chaufförer (Matt & Christopher) som inte bara gav oss en unik upplevelse utan också underhöll oss under hela resan med massor av historier, information och roliga fakta. Vi ombads ge en bedömning och vid behov förslag på förbättringar. Vårt förslag: lämna ut en QR-kod med länk direkt efter turen så att du inte glömmer något. Man glömmer snabbt namnet på guiden :)

En oförglömlig dag, vilken tur att kunna utforska platser som Landmannalaugar i en liten grupp. En magnifik vandring, ganska lätt (för mellanliggande vandrare) med liten höjdvinst för att komma åt ett unikt landskap. Vår guide Matt var väldigt trevlig och animerad denna dag med humor och bra anekdoter. Tack också till chauffören Christophe.

Hade en bra stund. Vår guide Matt var en kunnig kille som med stor passion berättar om Landmannalaugar och allt annat du skulle vilja veta om Island. Shoutout även till föraren Christophe för att ha tagit oss dit på ett säkert sätt, eftersom F-vägens tillstånd var hemskt på grund av slutet av säsongen.

Hade en mycket trevlig dag i mycket vackra omgivningar. Bara lite mer tid för foton och lunch hade varit trevligt.

Underbar upplevelse! Christophe är en bra förare och Matthew en fantastisk guide. Jag rekommenderar verkligen!