Heineken Experience

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Heinekens fem höjdpunkter

Heineken Experience är ett interaktivt museum där du får lära dig allt du någonsin velat veta (och lite till) om världens mest berömda lageröl. Vi har listat några av höjdpunkterna.

 • Ölprovning

  1. Ölprovning

  Trodde du att det bara fanns en sorts Heineken? Då trodde du fel! Här i Amsterdam finns flera olika sorter som du kan provsmaka. Kanske hittar du en ny favorit?

 • Tappa upp din egen öl

  2. Tappa upp din egen öl

  Om du vill kan du själv öva på att hälla upp den perfekta ölen. Eller så kan du låta någon av Heinekens duktiga bartendrar göra jobbet åt dig.

 • Flaskresan

  3. Flaskresan

  Följ med på en resa genom Heinekens bryggeri! Men se till att ha på dig kläder i snabbtorkande material.

 • Historia

  4. Historia

  Hur kom det sig att Heineken dominerade den nederländska marknaden fullständigt i slutet av andra världskriget? Och varför bojkottade anarkiströrelsen ölen under 80-talet? Lär dig mer om Heinekens historia!

 • Popkultur

  5. Popkultur

  Heineken är ett av de märken som blivit mer än bara sin produkt – faktiskt sträcker sig influenserna ända in i biosalongen. I James Bond-rummet finns en utställning om kopplingen mellan Heineken och denne stilige agent 007, samt rekvisita från filmerna!

Planera ditt besök

 • Vad kostar det?

  18 EUR för vuxna, 14 EUR för barn.

 • När är det öppet?

  356 dagar om året! Måndagar till torsdagar kl. 10.30-19.30. Fredag, lördag och söndag stänger Heineken först kl. 21.00. Under juli och augusti är det öppet till kl. 21.00 hela veckan.

 • Hur tar jag mig dit?

  Från Amsterdams centralstation går spårvagnslinjerna 16, 24 och 25 vidare till Stadhouderskade.

 • Behöver jag en guide?

  Den som vill kan ladda ned en självguidningsapp från Heinekens hemsida. Personer under 18 år får bara komma in i sällskap med vuxen.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Måndagar till torsdagar kl. 10.30-19.30. Fredagar, lördagar och söndagar kl. 10.30-21.00. Juli och augusti är det öppet till kl. 21.00 varje dag.
 • Vad kostar det?
  18 EUR för vuxna, 14 EUR för barn.
 • Behöver jag en guide?
  Det kan vara till hjälp! Självguidning finns i appform.
 • Hur tar jag mig dit?
  Ta spårvagnen till Stadhouderskade. Hållplatsen trafikeras av linje 16, 24 och 25.
 • Ytterligare tips

  • Personer under 18 år får bara komma in i sällskap med vuxen.

  • Om du tänkt göra en flaskresa, så ha på dig kläder som torkar fort!

Alla saker att se i Heineken Experience

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Heineken Experience? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Heineken Experience

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 8 254 omdömen

Korrekt fria tider bör nämnas på kartan. Endast GVB-transporter är tillgängliga för detta pass. R-net är det inte. Sammantaget är det en bästa affär. Så många platser ingår att besöka. Kom ihåg att ha ditt kreditkort alltid på dig eftersom detta pass bara är giltigt i Amsterdam, inte i någon annan stad, så du måste betala transporten med ditt kreditkort till andra städer. Detta pass var verkligen användbart för oss vid många tillfällen. Agenterna för IAmsterdam hjälper dig bäst. Ingen tvekan om deras färdigheter. Tack för din fantastiska Service IAmsterdam

Bra upplägg!

Beställde biljett till Heineken och kanalkryssning hemifrån. Heineken var tidsbeställd vilket var mycket bra då det var kö där. Kanalkryssningen kunde vi ta när vi ville. Ett litet minus att Lindeberghs (där vi hämtade biljetterna)var lite långt ifrån vårat hotell, men det var lätt att hitta(inte långt ifrån järnvägsstationen). Upplägget funkade bra!

Mycket användbart kort

Ett kort som är bra att ha när man ska åka mycket runt on I Amsterdam med spårvagn. Även vissa kanalbåtsguider var gratis. Enda negativa var att det inte gällde på tåget mellan Schipol och Centralstation

Rolig upplevelse

Klart godkänt. Är ju inte direkt en ölälskaren men maken är. Förvånansvärt påhittigt. Rekommenderas varmt

Väl fungerande och ypperligt muséekort

Saknade en enkel bokningsmöjlighet till van Goghmuséet.