Saker att göra i
Heidelberg

Ett halvt ödelagt renässansslott, en gammal stadsdel i barockstil och historiska kyrkor väntar dig i denna flodstad.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Heidelberg

Heidelberg: Sightseeingkryssning på floden Neckar med en drink

Heidelberg: Sightseeingkryssning på floden Neckar med en drink

Fördjupa dig i Heidelbergs charm från ett nytt perspektiv genom att kryssa längs Neckarflodens lugna vatten. Luta dig tillbaka, koppla av och njut av utsikten över Gamla bron när du glider under den och tar in utsikten över det berömda Heidelberg-slottet i bakgrunden. Du kan få en valfri dryck (läsk, vatten, öl) som ingår i din bokning. Ge dig ut på din resa längs floden Neckar och se några av Heidelbergs mest kända sevärdheter. Se det historiska Heidelberg slott som ligger på en kulle med utsikt över den gamla staden, när båten närmar sig Gamla bron. Därefter kan du beundra de pittoreska vyerna över de stora villorna längs Neuenheimers flodbank och missa inte den berömda Philosophenweg. När båten vänder vid Wielblinger Wehrsteg kan du se det historiska stadshuset på din återresa, innan du går i land tillbaka vid piren. Denna resa sammanfattar de viktigaste höjdpunkterna i Heidelberg, samtidigt som du kan koppla av ombord på fartyget.

Heidelberg: Rundvandring i den gamla stadsdelen

Heidelberg: Rundvandring i den gamla stadsdelen

Titta in bakom kulisserna i Heidelberg. Om du vill upptäcka de spännande, romantiska, roliga och alltid underhållande berättelser om vad Heidelberg har att erbjuda, följ då med på denna guidade rundvandring i Gamla stan och lär dig mer av de kvalificerade guiderna. Förtjusande gränder och torg, museer, gallerier och små trädgårdar som dyker upp från ingenstans: Heidelbergs Gamla stan har många fasetter. Denna rundtur blåser liv i stadens förflutna och lägger till rika detaljer till konturerna av dagens stad. Oavsett om det är Heiliggeistkirche, Jesuitenviertel, Tysklands äldsta universitet och dess studentfängelse eller andra turistattraktioner, har varje plats i Gamla stan en unik atmosfär och historia som är väl värd några minuters fördjupning. Du vandrar också längs stadens huvudgata, som är en av Europas längsta gågator. De många omvägarna in i Gamla stans gränder bekräftar sanningen i det gamla talesättet “you only truly learn about the countryside by taking the back roads”.

Heidelberg: Night Watchman Historic Adventure Tour

Heidelberg: Night Watchman Historic Adventure Tour

Lär dig allt om livet för dem utanför samhället med denna interaktiva historiska äventyrstur genom natursköna Heidelberg. Ta in stadshuset, Korn Market och alla viktiga sevärdheter när du går. Möt din nattväktare vid Herkulesfontänen på torget för att börja din rundtur i Heidelberg underifrån. Hör berättelser från medeltida historia när du passerar landmärken som Korn Market Madonna, Palais Prinz Carl och Palais Graimberg. Pausa vid Karls torg och beundra ruinerna av stadens gamla slott. Promenera genom gamla små gator och stigar med din guide inklusive Eselspfad, Leyergasse, Semmelgasse och Steingasse. Stanna till vid Holländer Hof från 1700-talet och lär dig om ödet för dem som bor utanför stadsmuren. Beundra den ikoniska gamla stadsbron när du fördjupar dig i gamla Heidelberg i sällskap med din nattväktare.

Från Frankfurt: Heidelberg, slott och gamla stan guidad tur

Från Frankfurt: Heidelberg, slott och gamla stan guidad tur

Upplev charmen i Heidelberg på denna dagsutflykt från Frankfurt som inkluderar inträde till Heidelberg slott. Gå ombord på en luftkonditionerad buss vid en centralt belägen busshållplats i Frankfurt. Luta dig tillbaka och koppla av under resan till Heidelberg. Besök de världsberömda ruinerna av Heidelberg slott som har en fantastisk kombination av gotiska och renässanselement. Promenera genom den mäktiga borggården. Från den stora terrassen har du en fantastisk utsikt över Heidelberg. Förundras över en av världens största vintunnor. Vandra genom den medeltida stadskärnan för att hitta Gamla bron, Karlstor och Heliga andens kyrka. Beundra Haus zum Ritter (riddarhuset) med sin magnifika renässansfasad. Ta en promenad på gamla smala gränder kantade av korsvirkeshus eller gå förbi Tysklands äldsta universitet. Återvänd till Frankfurt med buss i slutet av din rundtur.

Heidelberg: Entrébiljett till BODY WORLDS Museum

Heidelberg: Entrébiljett till BODY WORLDS Museum

Lär dig om alla aspekter av människokroppen genom unika utställningar på det fantastiska BODY WORLDS Museum. Besök den permanenta samlingen som skapats av plastinatorn dr Gunther von Hagens och kuratorn dr Angelina Whalley och utforska den mänskliga anatomin. Undersök organfunktioner, frågor om hälsa och den intressanta utställningen Anatomy of Happiness som undersöker vad som gör att man är nöjd. Spåra din egen lycka vid interaktiva stationer och förstå den underbara komplexiteten i din inre värld. Förundras över den exakta och vetenskapligt inriktade framställningen av plastinaten och njut av deras estetiskt tilltalande, kreativa och ofta härligt finurliga presentation.

Från Frankfurt: Dagstur till Heidelberg med lokal guide

Från Frankfurt: Dagstur till Heidelberg med lokal guide

Njut av en guidad stadsvandring till den vackra staden Heidelberg och upptäck varför denna historiska stad vid Neckar besöks av miljontals besökare från hela världen varje år. Börja din tur med att besöka det berömda Heidelberg slott. Lär dig mer om slottets struktur, dess innergård, ruiner och konstruktion. Njut av en underbar utsikt över staden från slottets stora terrass och titta på en av världens största vintunnor. Efter att ha besökt slottet ger vi dig privat tid och du kan gå genom det medeltida centrumet och besöka riddarnas renässanshus och den heliga andens kyrka.

Heidelberg: På spåren efter nattväktarna

Heidelberg: På spåren efter nattväktarna

Nattväktarens rop ljöd varje timme på gatorna i det tidigare valpalatset vid Neckar. Och nu ljuder det igen: Under kvällsturerna med Heidelbergs nattväktare. Rundturen börjar på torget vid Herkulesfontänen. Du kommer att passera stadshuset, Heliga Andens kyrka och Palais Prinz Carl. Promenera längs små historiska gator som Burgweg och Kanzleigasse tills du kommer till Karlstorget, varifrån du har den bästa utsikten över de världsberömda ruinerna av det gamla slottet. Passera många gamla historiska byggnader som Palais Boisseree, Science academy, Schmitthenner House och många fler. Guiden kommer att dela underhållande berättelser om platserna och sakerna som man upplevde på de nattliga gatorna i Heidelberg, stadens historia, dess gator och torg, dess lokala original och personligheter.

Heidelbergs höjdpunkter - självguidad sökjakt och stadsrundtur

Heidelbergs höjdpunkter - självguidad sökjakt och stadsrundtur

Lär känna Heidelberg i din egen takt på denna interaktiva scavenger hunt vandringstur som spelas på din telefon. Lös gåtor, interagera med de viktigaste sevärdheterna i staden och ta del av intressanta fakta och legender. En perfekt utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en fantastisk teambuilding-aktivitet. Efter att du har laddat ner turnéappen på din mobila enhet följer du en rutt som leder dig till 10 av de viktigaste sevärdheterna i staden. Vid varje stopp får du lära dig mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp rätt kod och avslöja nästa destination i stadens sightseeing-spel. Börja din turné på den imponerande Bismarckplatz, i centrum av staden. Besök Haus zum Riesen, ett modernt palats och utforska Kurpfälzisches Museum med sina unika utställningar. Ta ett foto på Universitätsplatz och låt dig gå vilse i den historiska Jesuitenkirche, en av Heidelbergs äldsta kyrkor. Lär dig om marknadstorget, det äldsta torget i staden med en enorm historia. . Admire Old Bridge med sin magnifika utsikt. Se, gå och lära dig om Kornmarkt en plats direkt ur gamla medeltida berättelser, medan Karlsplatz kommer att vara glasyren på kakan för denna unika turné. . När du utforskar använder du logik, fantasi, observation och laganda för att avslöja ledtrådar vid varje attraktion för att hitta din nästa destination. Känn spänningen i att lösa varje gåta när du arbetar för att avsluta spelet. Välj att starta eller pausa turen när du vill och utforska staden i din egen personliga takt. Längs vägen kan du lära dig historia och fakta om Heidelberg för att få ett lokalt perspektiv på denna pittoreska stad.

HeidelbergCard: 1, 2 eller 4 dagar

HeidelbergCard: 1, 2 eller 4 dagar

Upptäck staden Heidelberg med ett enda kort: Inträdesbiljetter till Heidelbergs slottsruin, en linbaneresa till slottet, gratis användning av kollektivtrafik och rabatt på många ställen och specialerbjudanden ingår. Alla alternativ med Heidelberg-kortet inkluderar många rabatter. Oavsett om det gäller rundturer, kultur, museer, restauranger eller shopping, med ditt Heidelberg-kort kan du njuta av staden ännu mer. Med kortet kan du även använda kollektivtrafiken gratis. Ditt Heidelberg-kort tillåter dig att åka med stadens VRN-bussar, spårvagnar och auktoriserade tåg, andra klass-sittplatser på Deutsche Bahn: Regional-Express, Regionalbahn och S-Bahn i Heidelberg-området, eller "Wabe 125"-biljettzonen, under perioden som visas.

Heidelberg: 2 timmars spökrunda med hängmannens dotter

Heidelberg: 2 timmars spökrunda med hängmannens dotter

Njut av en mycket speciell rundvandring med spökhistorier från Heidelberg. Följ med Hangman's Daughter på en av hennes vandringar och leta efter gamla hemsökta hus och häxgömmor. Hör historier om poltergeister som ställer till med förödelse i stadshus, själar från brända häxor och onda hundar i de mörkaste hörnen av den gamla staden. Utforska Heidelbergs romantiska gamla stad och lär dig om fruktansvärda brott och grymma straff under medeltiden. Ta reda på hur en bödel kunde försörja sig på sina "tjänster" på den gamla tiden och lär känna stadens mörka sida.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Heidelberg

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Heidelberg?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Heidelberg:

Sevärdheterna i Heidelberg du inte bör missa

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Heidelberg?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Heidelberg?

Se alla erbjudanden och rabatter i Heidelberg på GetYourGuide

Heidelberg: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

De mest populära museerna och utställningarna i Heidelberg är:

Se alla museer och utställningar i Heidelberg på GetYourGuide

Toppattraktioner i Heidelberg

Saker att göra i Heidelberg

Städer i Tyskland

Heidelberg: Fler aktiviteter och sevärdheter

Heidelberg: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Heidelberg

Samlat omdöme

4.5
(3 445 recensioner)

Jag insåg inte att turnén var för en liten grupp. Vi var totalt 7 personer. Vi tog en minibuss och Michael var mycket tillmötesgående och fick oss att känna oss bekväma. Vi var som en familj som reste tillsammans. Michael delade med oss mycket information på vägen. Han delade också med sig av rekommendationer om ställen att gå till, restauranger att besöka och saker vi kan göra i Frankfurt. Han tog oss också till slottet, Apoteksmuseet, Hielderberg Tun och delade med oss av historien bakom det. Vi fick gott om tid att utforska den gamla staden. Det var verkligen en hjärtevärmande upplevelse och Michael gjorde det ännu mer minnesvärt.

Vår guide Peter var utmärkt - mycket informativ och trevliga herrar. Slottsturen var fantastisk och Peter informerade oss precis tillräckligt för att göra det intressant - inte överväldigande oss med datum och fakta. Vi skulle ha velat ha lite mer tid i centrum i stan, men överlag väldigt nöjda med vårt val.

George var en utmärkt reseguide. Vi reste i en liten grupp, vilket möjliggjorde en mer intim miljö, medan George informerade om oss fakta och historier om Tyskland och Heidelberg. Han var rolig, informativ och hjälpte till att ta bilder. 10 av 10. Jag kan inte rekommendera honom tillräckligt.