Lägg till datum

Saker att göra i
Hamburg

Från det Unesco-listade lagerområdet till Reeperbahn – det finns något för alla smaker i denna maritima stad.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Hamburg

Hamburg: 1,5 timmars dagskryssning i hamnen och Speicherstadt

1. Hamburg: 1,5 timmars dagskryssning i hamnen och Speicherstadt

Se Hamburgs sevärdheter i stadens berömda hamn ur ett unikt perspektiv. Glid förbi imponerande containerfartyg och upptäck det historiska Speicherstadt-distriktet på en 1,5 timmes båttur med guidning av en tysktalande guide. Båten gör även ett exklusivt stopp vid ikoniska Elbphilharmonie. Påbörja ditt hamnäventyr på land när du korsar den berömda bron "Überseebrücke" för att nå piren där du går ombord på en Barkasse – en traditionell båt i Hamburg. Lyssna när din kapten bestämmer vilken rutt båten ska ta. Detta baseras på väderförhållandena och tidvattet, samt huruvida ett särskilt spännande och intressant containerskepp eller en annan speciell båt besöker hamnen. Glid fram längs de smala vattenvägarna i världens största lagerområde, som kallas Speicherstadt. Ta in den fantastiska arkitekturen och beundra byggnader som vilar på en grund av träpålar och ekbjälkar. Luta dig tillbaka och koppla av medan du passerar Hafen City. Utforska de öppna däcken, känn den svala havsbrisen och vänta in perfekta fotomöjligheter från båtens många utsiktspunkter. Åk förbi rader med stora containerfartyg när båten tar sig in till St. Paulis pir och Hamburgs hamn. Lär dig om de många viktiga landmärkena från din kunniga tysktalande guide. Vid färdens avslut kan du välja att gå iland precis framför Elbphilharmonie eller där båtturen ursprungligen inleddes.

Hamburg: Sex och brott i St. Pauli rundtur för 18+ år

2. Hamburg: Sex och brott i St. Pauli rundtur för 18+ år

Upptäck Hamburgs vilda sida på den här sex- och brottsliga rundvandringen i stadsdelen St Pauli. Hör intressanta anekdoter och detaljer från din guide om livet och kärleken i det röda ljusdistriktet när du besöker dess legendariska platser. Under rundturen kan du besöka baren "Zur Ritze" och lära dig hur den fick sitt namn. Gå ner till boxningsklubben i källaren, där Mike Tyson och bröderna Klitschko tränade. Ta reda på var den berömda lokala boxaren försvann samt varför så många kändisar kommer till denna rustika bar. Se hur kvinnor kan promenera längs Herbertstrasse och lär dig om Nutella-gänget och dess rivaler, GMBH-gänget. Upptäck vem som kontrollerar St. Pauli, vem som var områdets gudfader och hur rättssystemet fungerar här. Ta reda på huruvida Jack the Ripper eller någon liknande har funnits i Hamburg och få tillträde till en förstklassig showklubb i slutet av den guidade turen.

Hamburg: Linje A Hop-On Hop-Off Sightseeing Tour

3. Hamburg: Linje A Hop-On Hop-Off Sightseeing Tour

Upplev en guidad tur med den dubbeldäckade sightseeingbussen linje A i Hamburg. Res längs Speicherstadt (lagerstaden) och hamnstaden till stadens shoppingområden. Få värdefulla insikter om staden och dess historia. Hoppa ombord med din dagsbiljett som ger dig möjlighet att hoppa på och av vid 20 hållplatser. Se de underbara villorna i Harvestehude, sjön Outer Alster, stadshuset, museer, den berömda Reeperbahn och hamnen. Få information på ditt eget språk med ett GPS-styrt ljudsystem som erbjuder kristallklar guidning på 11 språk via headset. Luta dig tillbaka och njut av utsikten över området. Vid fint väder öppnar bussen taket för att ge dig fri utsikt.

Hamburg: 2-timmars XXL kryssningstur i Hamburgs hamn

4. Hamburg: 2-timmars XXL kryssningstur i Hamburgs hamn

Njut av den unika maritima atmosfären och de färgglada folkmassorna i Hamburgs hamn på denna dagliga kryssning som gör en slinga runt hamnen. Tack vare din guide får du lära dig mer om hamnens och stadens historia och ta en spännande tur genom slussarna. Upptäck denna port till världen på nära håll ombord på ett litet fartyg som passar lika bra för en flotta. Ta reda på hur enorm Hamburgs hamn är, den näst största hamnen i Europa. Det finns knappast någon annan stad i världen som är så knuten till sin hamn - Hamburg har verkligen utvecklats tack vare den. De viktigaste sevärdheterna och skyline är oupplösligt kopplade till den. Upplev kontrasten mellan dåtid och nutid, handel och kultur, den lilla fiskestaden längs Elbe och de toppmoderna containerkomplexen. Du får också lära dig om de syndiga sträckorna och fiskmarknaden, gamla kuttrar och massiva kryssnings- och containerfartyg. Vår guide ombord ger livekommentarer på tyska. För kommentarer på andra språk kan du ladda ner appen "Rainer Abicht" från Apple App Store eller Google Play Store. Appen erbjuder ljudturer av hamnkryssningen på sex olika språk.

Hamburg: 90-minuters hamnkryssning med kvällsljus

5. Hamburg: 90-minuters hamnkryssning med kvällsljus

Upplev Hamburgs glittrande hamn i kvällsljuset på en traditionell pråm. Njut av en romantisk tur-retur-resa runt Hamburgs hamn och njut av en mysig atmosfär med stadens upplysta silhuett som din bakgrund. Res genom historiska distriktet Speicherstadt (beroende på tidvattnet) och längs de imponerande upplysta containerterminalerna. Hör på din kaptens intressanta historier om hamnens historia, medan du kopplar av med en god dryck. Om du vill kan du istället välja att delta på en av de speciella turerna som erbjuds vid särskilda tillfällen. Välj den speciella båtturen på Queen Mary II , för att följa med Queen Mary II från kryssningsterminalen och ut på floden Elbe. Under den här båtturen kan du lära dig allt om fartyget från den professionella guiden ombord. Alternativt kan du välja att fira Hamburgs hamns årsdag ombord på en traditionell pråm. Se festivalen inledas med en kul parad, som sedan följs av en hel helg med festligheter.

Hamburg: Hamburg Dungeon Inträdesbiljett

6. Hamburg: Hamburg Dungeon Inträdesbiljett

Hamburg Dungeon väcker de mörkaste perioderna i stadens historia till liv på ett underhållande sätt. De toppmoderna specialeffekterna och de professionella skådespelarna ger en mycket speciell typ av liveunderhållning. De levande skådespelarna går in i historiska roller och tar dig med på en resa genom 600 år av Hamburgs mörka förflutna i interaktiva shower. Besöksattraktionen i det historiska Speicherstadt-distriktet presenterar spännande liveshower baserade på sanna berättelser och erbjuder massor av action på 2 roliga åkattraktioner. Besökarna kan ge sig ut på en ovanlig resa i "Domedagshissen". Du kan också upptäcka de mörka åren av pesten eller försöka rädda piraten Klaus Störtebecker från avrättning. Bland andra ovänliga värdar välkomnar torteraren misstänksamma bybor in i sin plågorikammare. Försvara dig inför inkvisitionens nåd och möt en rastlös andes hämnd - med en glimt i inkvisitorns ögon och möjlighet till massor av skoj. I slutet av resan kommer de lyckliga överlevarna att ta plats i Hamburgs unika frifallstorn för att fly från fängelsehålans djup - lycka till...

Hamburg, Hamburg Kryssning i Hamburgs hamn

7. Hamburg, Hamburg Kryssning i Hamburgs hamn

Upptäck Hamburg på en hamnkryssning och beundra utsikten över lagerområdet och HafenCity. Se staden med flest broar i Europa, med cirka 2 400 konstruktioner över vatten, kanaler och kajer. Stig ombord på båten och upptäck stadens många olika attraktioner och sevärdheter, beroende på tidvatten och dagens händelser. Utforska historiska Speicherstadt med dess kanaler, det moderna HafenCity, de många broarna över floden Elbe, hektiska slussar och containerterminaler, Köhlbrandbrücke och mycket mer. Under resans gång kan du lära dig mer om staden, dess historia, de inkommande och utgående fartygen och allt annat som kan intressera dig. Luta dig tillbaka och beundra utsikterna över staden från soldäcket eller från den luftkonditionerade loungen med stora panoramafönster.

Heide Park Resort: Dagbiljett

8. Heide Park Resort: Dagbiljett

Besök den största och mest besökta temaparken i norra Tyskland - perfekt för att fly det vanliga och fördjupa dig i en värld av roliga och spännande upplevelser som maximerar njutningen. Upptäck mer än 30 attraktioner för barn under 10 år och deras familjer. Barnen kan fördjupa sig i DreamWorks temavärld "Hur man tränar sin drake", träffa Tandlöse och bli riktiga draktränare. Orädda spökjägare gör de berömda Ghostbusters sällskap och upplever ett spännande interaktivt inomhusäventyr i den femte dimensionen i "Ghostbusters 5D - Den ultimata spökjakten!". En extraordinär upplevelse väntar på de små: det färgglada "Peppa Pig Land" erbjuder massor av kul för förskolebarn och deras familjer. Besök Peppas hus och träffa Peppa och hennes bror George. För att inte glömma berg- och dalbanor och spännande attraktioner för spänningssökare! "Colossos - Fight of the Giants" är Europas högsta och snabbaste berg- och dalbana i trä och garanterar en unik och spännande åktur. Känn fartvinden på "Desert Race" eller en hisnande drop ride med "KRAKE". Tappa orienteringen under en tur på Tysklands enda wing coaster "Flight of the Demons"! Hoppa på den nydesignade berg- och dalbanan "Toxic Garden" och upptäck legenden bakom de monstruösa jätteväxterna som hotar besökarnas liv. Vilken av våra 7 fantastiska stora åkattraktioner är din favorit? Offer måste göras! Vad är det som pågår i de gamla katakomberna som nyligen har upptäckts under parken? Ta reda på det i den helt nya mörkerattraktionen "Demon's Crypt" som öppnar i slutet av mars - inget för den med svagt hjärta...

Hamburg: Upptäck Reeperbahn och St. Pauli som en lokalinvånare

9. Hamburg: Upptäck Reeperbahn och St. Pauli som en lokalinvånare

Upplev Hamburgs Red Light-distrikt med Reeperbahn-experter på en guidad tur i St Pauli-området. Träffa människor som Udo Lindenbergs legendariska livvakt, Eddy Kante, eller ikoniska dörrvakter från Red Light som Fabian Zahrt. Träffa dragqueens som Barbie Stupid eller lokalhistorikern Doc Eva Decker. Upplev en guidad promenad genom St Pauli med den perfekta blandningen av information, underhållning, syndiga stopp och sevärdheter samt en galen sightseeing-show. Passera den världsberömda Herbertstraße och polisstationen Davidwache, eller besök en BDSM-dungeon eller en sexshop. Lär dig mer om områdets rika HBTQ+-arv och få en inblick i legendariska klubbar och hotspots för kändisar. Beroende på vilket alternativ du väljer kommer varje rundtur att ha lite olika fokus och rutt, där du guidas av en riktig lokal expert.

Hamburg: Night Watchman's Tour of St. Pauli på tyska

10. Hamburg: Night Watchman's Tour of St. Pauli på tyska

Njut av en unik stadsrundtur med de traditionella nattväktarna runt det största nöjes- och red-light-distriktet i Europa. Din tyskspråkiga guide möter dig vid Landungsbrücken och visar upp allt som St. Pauli har att erbjuda. Din guide kommer att ta på sig rollen och uniformen som den ursprungliga nattvakten St. Pauli, som representerar det ökända distriktet Hamburg. Han kommer att upptäcka Große Freiheit ("Den stora friheten") med dig. Tillfredsställ din nyfikenhet och lär dig alla lokala hemligheter. Hör om hur det är inuti Davidwache Police Department, hur reptillverkningsindustrin skar ut vägen till Reeperbahn, Joe Cockers incident, den mystiska Herbertstraße och legendariska berättelser som involverar Paul McCartney.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Hamburg

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Hamburg

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Hamburg?

Vilka är de bästa dagsturerna från Hamburg?

De bästa dagsturerna från Hamburg:

Schleswig-Holstein

Utforska Hamburg

Läs vår kompletta guide till Hamburg eller upptäck stadens bästa upplevelser .

Vad besökare tycker om Hamburg

Samlat omdöme

4.7
(83 274 recensioner)

Vi ville faktiskt dra nytta av alternativet AV, men Andreas vår bussguide, den här underhållande pojken från Hamburg, utstrålade en så rolig atmosfär att vi gärna stannade kvar. Informativ, underhållande, mycket humoristisk, bara bra!!!! tack så mycket

Det var två mycket underhållande och roliga timmar med sightseeing på vattnet. Tack och stor eloge igen till besättningen på Erna. Fortsätt så !

Vår förare bidrog med många ytterligare saker till bandets tillkännagivande. Det fanns tillräckligt med plats på bussen.

Trevlig hamntur med en avslappnad guide - det var aldrig tråkigt 👍👍

Möjligheten att köra till Speicherstadt förklaras väl av guiden