Upplevelser i

Hamburg

Från det Unesco-listade lagerområdet till Reeperbahn – det finns något för alla smaker i denna maritima stad.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Gratis avbokning

Avbryt upp till 24 timmar innan din aktivitet börjar för full återbetalning.

Tio saker du inte får missa i Hamburg

Århundraden av sjöhandel har byggt en stad som formligen svämmar över av rikedom och kultur. Det spelar ingen roll om du stannar en vecka eller bara en helg – du kommer ofrånkomligen att falla för Hamburgs charm. Och vad du än gör, se till att inte missa de här tio höjdpunkterna!

 • St. Pauli

  1. St. Pauli

  Låt inte St. Paulis döskalle och korslagda benknotor avskräcka dig. Detta klassiska gamla arbetarklassområde har med åren utvecklats till en av Hamburgs mest mångfasetterade och händelserika stadsdelar.

 • Reeperbahn

  2. Reeperbahn

  I Reeperbahn låg en gång i tiden Hamburgs ökända glädjekvarter. Numera är det ett av de mest populära nöjesdistrikten och stoltserar med ett rikt nattliv.

 • Hamburg Dungeon

  3. Hamburg Dungeon

  Utforska de mörka sidorna av Hamburgs historia på en rolig interaktiv guidetur. Varning! Hamburg Dungeon är inget för lättskrämda!

 • Alstersjöarna

  4. Alstersjöarna

  De båda sjöarna med omgivande parker är idealiska för en paus. Ha picknick, promenera längs vattnet eller hyr en båt och bege dig ut. Vid de vackra Alstersjöarna är det lätt att helt glömma bort att du befinner dig mitt i en storstad.

 • Hamburgs hamn

  5. Hamburgs hamn

  Hamburgs hamn har spelat en ekonomisk nyckelroll i stadens utveckling och är fortfarande en av världens mest trafikerade hamnar. Strosa vid Tysklands vackra port utåt världen och avrunda med en bit mat från den berömda fiskmarknaden.

 • 6. Speicherstadtmuseum

  Speicherstadt, Hamburgs lagerområde, är klassat som världsarv av Unesco. Här ligger Speicherstadtmuseum som ger en fascinerande inblick i stadens rika handelshistoria.

 • Hamburgs zoo (Tierpark Hagenbeck)

  7. Hamburgs zoo (Tierpark Hagenbeck)

  Oavsett hur gammal du är kommer du att älska detta charmiga zoo, där man har gjort allt för att djuren ska känna sig hemmastadda. Akvariet intill är lika imponerande.

 • 8. Finkenwerder

  Om du är på jakt efter färsk fisk och skaldjur är detta rätta stället för dig. Restaurangen Landungsbrucken Finkenwerder har länge varit en lokal favorit.

 • 9. Herbertstraße

  En gata tillägnad porr och sexköp, kantad av de tillhörande klassiska "skyltfönstren". Om Reeperbahn inte stillade din äventyrslusta så kommer närbelägna Herbertstraße definitivt att göra det.

 • Landungsbruecken

  10. Landungsbruecken

  Traska längs hamnpiren, Landungsbruecken, och se skeppen lägga till och lägga ut. Hoppa sedan på en färja och njut av en riktigt prisvärd och pittoresk resa över vattnet till din nästa destination.

Planera ditt besök

 • Spara pengar på att resa rätt

  Om du planerar att se många olika sidor av Hamburg är det smartare att köpa en långtidsbiljett till kollektivtrafiken. Hur mycket det kostar varierar beroende på hur länge du stannar, men det blir helt klart billigare än att lösa en massa enkelbiljetter hela tiden. Långtidsbiljetten gäller dessutom även för färja, vilket är det absolut enklaste sättet att beundra staden från vattnet.

 • Vänta till våren

  Hamburg är ökänt för sina grådeppiga, kalla vintrar. Om du har möjlighet är det bästa att åka någon gång mellan april och september. När vädret blir bättre är det som om stan lever upp – invånarnas humör skjuter i höjden, gatuserveringarna fylls av folk och parkerna och sjöarna blir sjudande mötesplatser.

 • Lokal mat som inte äter hål i plånboken

  Erika's Eck ligger i närheten av Schlachthof och har varit en storfavorit hos lokalbefolkningen i över 30 år med sina gigantiska portioner till mycket resonliga priser. Detta är det perfekta stället om du vill äta äkta tysk husmanskost. Har du varit ute och svirat till sent kan du gå dit och äta de goda mackorna som kostar 1 EUR styck och serveras från midnatt till kl. 09.00.

Praktisk information

 • Språk
  Tyska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +49
 • Bäst tid att åka
  Vår, sommar

Sightseeing in Hamburg

Möchten Sie alle Aktivitäten in Hamburg entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Vad besökare tycker om Hamburg

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 57 688 omdömen

Jättebra guide och lyxigt eftersom vi bara var två som blev guidade. Duktig och trevlig guide. Det hade varit roligt att se konsertsalen men vi hade tur och fick tag i två biljetter till en konsert.

Vi besökte Wunderland för andra gången. Denna gång med två barnbarn som var lika förtjusta som vi. Miniatur Wunderland är verkligen en attraktion i Hamburg.

Det är fantastiskt och imponerande arbete och fint landskap som dom har tagit fram mångas länder och fantastiska byggnader Allt bör ses

Well organized, good bikes, knowledgeable and entertaining guide with experience from 500 guided tours

christoph hat uns den Kiez und die Geschichten super erklärt. es waren sehr kurzweilige Stunden.