Våra mest rekommenderade saker att göra i Hafnarfjörður

Från Reykjavík: Ridning på Islandshästar bland lavafälten

1. Från Reykjavík: Ridning på Islandshästar bland lavafälten

Se Islands vulkaniska fält på en häst, med lokala guider som känner till området som baksidan av sina händer på denna 1,5-2 timmars ridning utflykt från Reykjavík, med valfri hotell transfer. Njut av vänliga hästar på utmärkta ridvägar vid Íshestar-stallen i Hafnarfjörður. Rid genom lavafält och längs vackra gröna sluttningar. Leta efter olika klippformationer i lavan medan du upplever den speciella gången för dessa hästar, känd som tölt. Íshestar Stables är unika på Island med fantastiska anläggningar i vackra omgivningar strax utanför staden Hafnarfjörður, cirka 20 minuters bilresa från Reykjavík. Anläggningarna och det fascinerande området ger oändliga möjligheter till ridning, vandring och andra utomhusaktiviteter. Omklädningsrummet i stallet är välutrustat. Alla kunder får varma overaller, regnkläder, ridstövlar och hjälmar i sina storlekar. Personalen på Íshestar är stolta över att hitta hästar som passar individuella behov, samt att garantera allas säkerhet.

Reykjavík: Vulkanutbrottsplatsen och Reykjanes vandringstur

2. Reykjavík: Vulkanutbrottsplatsen och Reykjanes vandringstur

Uppdatering den 9 augusti: Flödet av ny lava vid Litli-Hrutur har avstannat, åtminstone för tillfället. Området glöder fortfarande och är fascinerande att besöka. Efter en lugn period efter utbrotten 2012 och 2022 har Reykjaneshalvön vaknat till liv igen. I mitten av juli fick en ny vulkan vid Litli Hrutur ett utbrott och spydde ut lava och rök över ett stort område. Upptäck de vackra vulkaniska landskapen i Geldingadalur-dalen på denna dagsutflykt från Reykjavík. Gå förbi utbrottsplatsen Meradalir och vulkanområdena Fagraadalsfjall för att se de nya lavafälten. Ta bilder på platser som sjön Kleifarvatn, Bron mellan kontinenterna och Gunnuhver varma källor. Börja med en upphämtning i Reykjavík innan du beger dig ut på en naturskön bilresa omgiven av hisnande vyer. Stanna till vid sjön Kleifarvatn för att njuta av den svarta sandstranden och de omgivande bergen. Snöra på dig vandringskängorna och börja den långa vandringen mot Litli Hrutur, norr om Meradalir. Observera att vandringen är medelsvår till svår och tar cirka 2 timmar i båda riktningarna. Observera dock att den väg vi väljer kan variera beroende på förhållandena den aktuella dagen. Vi tar er alltid till den säkraste utsiktsplatsen. Det här är ett bra tillfälle att äta din medhavda lunch. Kör till Reykjaneshalvön, där vulkaner har format området med enorma gamla lavafält som nu täcks av mjukgrön lavamossa. Fortsätt till Gunnuhver Hot Springs för att andas in ånga från det kokande vattnet. Ta dig till den äldsta fyren på Island, Reykjanes fyr. Vid Valhnúkamöl Boulder Ridge kan du beundra de klippor och havstorn som bildats av Atlanten. Slutligen kan du se bron mellan kontinenterna som korsar en spricka mellan de eurasiska och nordamerikanska tektoniska plattorna. Ta en bild på dig själv när du går över bron innan du återvänder till Reykjavík.

Från Reykjavík: Dagsutflykt till vulkanerna och Blå lagunen

3. Från Reykjavík: Dagsutflykt till vulkanerna och Blå lagunen

Uppdatering den 9 augusti: Flödet av ny lava vid Litli-Hrutur har avstannat, åtminstone för tillfället. Området glöder fortfarande och är fascinerande att besöka. Njut av bergsutsikten vid sjön Kleifarvatn och vandra till den utbrottande vulkanen Litli Hrutur på denna dagsutflykt från Reykjavík. Du har möjlighet att välja upphämtning och avlämning. Varva ner efter vandringen med ett dopp i Blå lagunen och en gratis drink. Börja ditt äventyr med upphämtning i Reykjavík och åk mot Reykaneshalvön. Titta ut genom fönstret och se ett landskap med mossbeklädda lavafält, geotermiska fält, fiskebyar, hisnande kust och bergssjöar. Utforska varma källor och den svarta basaltstranden vid sjön Kleifarvatn. I juli 2023 öppnades en ny vulkanisk spricka i Reykjanes kullar. Vandra förbi 2021 års utbrottsplats vid vulkanen Fagradalsfjall i Geldingadalur-dalen. Vandringen tar ca 2 timmar enkel väg i allmänt platt terräng. Du kommer dock inte att ångra ansträngningen eftersom du belönas med en fantastisk uppvisning av naturkraft. Se hur nybildad lava faller ner från vulkanen till gammal lava, mossa och stenar. Efter den oförglömliga upplevelsen vandrar du tillbaka ner i dalen igen. Dina ben kan vara trötta så att avsluta dagen med att koppla av i Blue Lagoon är den perfekta medicinen. Låt det varma geotermiska vattnet mjuka upp dina muskler och din själ efter din vulkaniska upplevelse.

Aurora Basecamp: Northern Lights Nighttime Observation Tour

4. Aurora Basecamp: Northern Lights Nighttime Observation Tour

När förhållandena är de rätta kommer du att kunna uppleva norrskenets hisnande skönhet på Aurora Basecamp, som ligger bara 30 minuters bilresa från Reykjavik. Observera att transfer inte ingår. När och om tiden kommer och norrskenet lyser upp natthimlen, gå ut för att bevittna Aurora Borealis i all sin härlighet. Vid ankomst, träffa din guide vid ingången till kupolen och njut av en välkomst varm choklad för att värma upp. Vandra sedan genom en liten utställning tillsammans med din guide och lär dig allt som finns att veta om norrskenet och hur du upptäcker dem. Medan du väntar på att magin ska hända, vandra in och ut ur den uppvärmda loungen, eller sitta ute vid eldgroparna. Fråga gärna din guide alla frågor du kan ha eller för att få hjälp med att få det perfekta fotografiet.

Från Reykjavik: Reykjanes Geopark rundtur i liten grupp

5. Från Reykjavik: Reykjanes Geopark rundtur i liten grupp

Upptäck Islands "smältdegel" där geotermisk energi, seismisk aktivitet och tektoniska rörelser alla kan hittas på denna halvdagstur i liten grupp. Efter att ha blivit hämtad i centrala Reykjavík åker du med minibuss till halvön. Snart kommer de vackra sjöarna Kleifarvatn och Graenavatn att dyka upp framför dig. Ha dina kameror redo för att fånga den unika skönheten i dessa isländska scener, både här och när du anländer till Krysuviks geotermiska område. Besök Reykjanesviti-fyren där du kan se olika fågelarter eller bara njuta av Atlanten. Turen är perfekt om du vill uppleva Islands robusta skönhet innan du går ombord på ditt flyg. Bussen kommer att göra en valfri avlämning vid Keflaviks internationella flygplats samt Blå lagunen. Du kan förvänta dig att återvända till Reykjavik omkring kl. 15.30. Observera: På grund av den pågående jordbävningen och det eventuella vulkanutbrottet är Grindavik och det omgivande området nu stängt. Vi kommer att besöka följande plats istället: - Brimketill lavaklippor och brytande vågor - vi kommer nu att ta den norra kustvägen till Vogar - Gunnuhver ångande lerbassänger - vi besöker Narjarvik och tittar på vikingarnas långskepp - Reykjanesvíti fyr och fågelklippor - vi kör nu in till Keflavik och besöker trollkvinnan i hennes grotta - Bron mellan kontinenterna - här äter vi lunch - Drop off till Blue Lagoon - det kommer nu att finnas möjlighet till en gratis drop off vid Sky Lagoon

Hafnarfjörður: Ridtur i Reykjavik-området

6. Hafnarfjörður: Ridtur i Reykjavik-området

Börja dagen med ett ridäventyr på Island och utforska naturens oförstörda skönhet i lugn och ro. Vår ridtur är utformad speciellt för nybörjare, som vill uppleva spänningen i att rida den fantastiska islandshästen samtidigt som de njuter av det hisnande landskapet runt omkring dem. Under ledning av erfarna guider rider du genom mossbeklädda lavafält och längs ridstigar, omgiven av fantastiska vyer av Islands natur, som panoramautsikten över de majestätiska Bláfjöllbergen. Våra guider ser till att du känner dig säker och bekväm under ridturen och ser till att du får gott om tillfällen att lära känna islandshästen. Efter turen bjuder vi in dig att koppla av och njuta av gratis kaffe, te och varm choklad i vårt stall. Vår vänliga personal svarar gärna på dina frågor om islandshästen, dess historia och unika egenskaper.

Från Reykjavík: Vikingatur på hästrygg i Hafnarfjörður

7. Från Reykjavík: Vikingatur på hästrygg i Hafnarfjörður

Íshestars stall ligger på den vackra landsbygden strax utanför staden Hafnarfjörður, cirka 10 minuter med bil från Reykjavík. Områdets faciliteter och fascinerande område erbjuder oändliga möjligheter för ridning, vandring och andra friluftsaktiviteter. Centret välkomnar individer, familjer och grupper av alla slag som vill roa sig utomhus. Vikingaridturen erbjuds dagligen kl. 13.00, året runt. Denna 5-timmars ridtur rekommenderas endast för starka intermediära ryttare. Ryttarna måste vara bekväma och behärska alla gångarter. Själva ridningstiden är cirka 2,5-3 timmar, inklusive stopp. Lägsta ålder för att få delta i turen är 12 år. Alla kunder förses med varma overaller, regnkläder, ridstövlar och hjälmar. Íshestars personal är stolta över att hitta hästar som passar personers individuella behov, samt försäkra allas deltagares säkerhet. Observera att du inte kan ta med dig ryggsäckar eller väskor på turen, men det finns säkerhetsskåp där du kan förvara dina värdesaker på ridcentret. För er säkerhet kommer personer under påverkan av alkohol eller berusande droger inte att tillåtas delta i ridturen. På grund av risken för skador på ofödda barn vid en eventuell olycka är gravida kvinnor inte tillåtna på turen. Alla gäster följer med på ridturen av egen fri vilja och måste informera guiden om eventuella villkor som kan påverka deras förmåga att delta i turen. Om en grupp delas upp under ridturen måste föräldrarna vara i samma grupp som sina barn. Viktgränsen för turen är 110 kg.

Reykjavik: Norrskenstur med privat fotograf

8. Reykjavik: Norrskenstur med privat fotograf

Våra expertguider och fotografer tillhandahåller obegränsat antal professionella foton från turen och ser till att du åker hem med fantastiska bilder av norrsken och insiktsfull kunskap om detta naturliga underverk. För att upprätthålla en intim och mysig upplevelse rymmer vår tur endast högst 16 passagerare, vilket är en liten gruppgaranti som är svår att hitta på Island. Inga fler trånga turer som äventyrar magin. Vi är stolta över att vara den enda norrskensarrangören på Island som tillhandahåller varma vinteroveraller och utomhusstolar på plats, vilket garanterar din komfort i det kyliga arktiska vädret. Njut av traditionella isländska snacks, inklusive torkad fisk, kanelbullar, bakverk, choklad, varm kakao, te och isländsk premiumvodka och snaps. Upptäck speciellt utvalda hemliga platser, avskilda från stadsljus, trafik och andra resegrupper, vilket förbättrar din norrskensupplevelse. Med noggrann uppmärksamhet på detaljer använder vårt expertteam mycket avancerade väder-, moln- och norrskensprognoser 24/7, med stöd av satellitbilder, för att förbättra dina chanser att bevittna ljuset. Om oförutsedda omständigheter skulle hindra utsikten erbjuder vi obegränsat antal repriser tills du bevittnar det fascinerande skådespelet.

Den gyllene cirkeln: Geotermisk havsbad och gårdslunch med guidad tur

9. Den gyllene cirkeln: Geotermisk havsbad och gårdslunch med guidad tur

Din guide hämtar dig på ett hotell, pensionat eller en busshållplats i Reykjavik (se busshållplatser här), och sedan åker du ut på den här fantastiska resan. Thingvellir nationalparker är det första stoppet. Det är här vi fick vår självständighet, det är här vi tog emot kristendomen, den första kyrkan på Island byggdes där och det är här som de två tektoniska plattorna som Island ligger på rör sig isär från varandra. Thingvellir är inte bara en naturskönhet, utan denna plats är fylld av historiska händelser genom Islands historia. När du är på Island finns det ett "måste" att göra för att prova allt det autentiska Island har att erbjuda. Du får chansen att besöka en isländsk mjölkgård och njuta av det som islänningarna kallar "Made in satin". Det innebär att njuta av mat och produkter som bönderna tillverkar med sina egna händer. En av bönderna, som är tre systrar och en bror, kommer att sitta ner med den lilla gruppen och hålla en presentation. Efter presentationen får ni smaka på deras hemgjorda produkter. Till lunch har de två alternativ: Köttsoppa med nötkött från gården eller svampsoppa med svamp från Islands enda svampfarm. Till efterrätt får du hemgjord glass. Efter detta trevliga besök på dessa systrars gård fortsätter ni över till den världsberömda enda Geysir. Varför säger jag "den enda"? Det beror på att detta naturfenomen som kallas Geysir ursprungligen kommer från denna på Island. Vet du vad alla islänningar är stolta över? Det ikoniska vattenfallet Gullfoss. Att stå där och förundras över detta vackra vattenfall är helt hisnande. Vattnet i detta vattenfall rinner från Islands näst största glaciär, Langjökullglaciären. Avsluta den här resan på ett perfekt sätt. Island är rikt på geotermiskt vatten och vi har hundratals varma källor runt om på Island. Du har chansen att bada i en av Islands varma källor och det är faktiskt varmt havsvatten. Det är lyxiga geotermiska havsbad som ligger i Hvalfjörður (valfjorden) och där får du den mest fantastiska utsikten samtidigt som du kopplar av både kropp och själ. Om du undrar hur du ska klä dig för denna aktivitet skickar vi alltid ut e-post dagen innan om hur vädret kommer att vara. Men vi rekommenderar starkt att du tar med dig regnkläder till Island. Det spelar ingen roll vilken tid på året det är. På vintern ska du ta med regnkläder och även varma kläder, mössa och handskar. Du kan också hyra en parka för din tur. Kom också ihåg att ta med dig en handduk för havsbaden och en baddräkt. För att inte tala om ditt leende Vi ser fram emot att träffa dig på turen.

Aurora Basecamp med transfer

10. Aurora Basecamp med transfer

När förhållandena är de rätta kommer du att kunna uppleva norrskenets hisnande skönhet på Aurora Basecamp, som ligger bara 30 minuters bilresa från Reykjavik. Transfer ingår i denna bokning. När och om tiden kommer och norrskenet lyser upp natthimlen, gå ut för att bevittna Aurora Borealis i all sin härlighet. Vid ankomst, träffa din guide vid ingången till kupolen och njut av en välkomst varm choklad för att värma upp. Vandra sedan genom en liten utställning tillsammans med din guide och lär dig allt som finns att veta om norrskenet och hur du upptäcker dem. Medan du väntar på att magin ska hända, vandra in och ut ur den uppvärmda loungen, eller sitta ute vid eldgroparna. Fråga gärna din guide alla frågor du kan ha eller för att få hjälp med att få det perfekta fotografiet.

Lägg till datum

Saker att göra i
Hafnarfjörður

Alla aktiviteter

20 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Hafnarfjörður

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Hafnarfjörður

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Hafnarfjörður?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Hafnarfjörður:

Hafnarfjörður: Fler aktiviteter och sevärdheter

Hafnarfjörður: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Hafnarfjörður

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 1 655 omdömen

Det var en tur som var betydligt bättre än vi förväntade oss. Allt var mycket väl ordnat även med kiss och matstopp (frukost och lunch som man bekostar själv) vilket inte står i annonsen. Vår guide Tomas Ragnarsson var helt suverän, på att berätta historien om Island och de ställen vi besökte. Han hade även bra på att hålla ordning på oss. Chauffören och guiden bjöd verkligen på sig själva. Tack för en mycket bra och välordnad tur som innehåller många sevärda ställen som ger minnen för livet. Vi kan verkligen rekommendera denna tur.

Turnén var fantastisk, bra guide och busschaufför. Nackdelen var att vi inte blev upphämtade på vårt hotell. Vi fick köra till en bensinmack och lämna bilen där. Bra inga problem vi hade en bil. Men efter att vi hade simmat i Blå lagunen blev vi upphämtade med buss och släpptes av på en helt annan plats.!! Lyckligtvis var det en annan researrangör som släppte av oss vid vår bil med en liten skåpbil, annars hade vi behövt ta en taxi. Det var en 15 minuters bilresa ändå. Detta var dåligt arrangerat. Utflykten var toppklubb

Mycket bra! Proffsiga och trevliga tjejer som tog hand om oss på bästa sätt. Från nybörjare till mer van ryttare. Snälla hästar. Magisk natur

Väldigt trevlig upplevelse med kunnig och trevlig personal och underbara hästar.

Vi var alla erfarna ryttare och kunde därför njuta av turen utan nybörjare.