Saker att göra i
Hafnarfjörður

Alla aktiviteter

28 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Våra mest rekommenderade saker att göra i Hafnarfjörður

Från Reykjavík: Ridning på islandshästar i lavafält

Från Reykjavík: Ridning på islandshästar i lavafält

Se Islands vulkaniska fält på en häst, med lokala guider som känner till området som baksidan av sina händer på denna 1,5-2 timmars ridning utflykt från Reykjavík, med valfri hotell transfer. Njut av vänliga hästar på utmärkta ridvägar vid Íshestar-stallen i Hafnarfjörður. Rid genom lavafält och längs vackra gröna sluttningar. Leta efter olika klippformationer i lavan medan du upplever den speciella gången för dessa hästar, känd som tölt. Íshestar Stables är unika på Island med fantastiska anläggningar i vackra omgivningar strax utanför staden Hafnarfjörður, cirka 20 minuters bilresa från Reykjavík. Anläggningarna och det fascinerande området ger oändliga möjligheter till ridning, vandring och andra utomhusaktiviteter. Omklädningsrummet i stallet är välutrustat. Alla kunder får varma overaller, regnkläder, ridstövlar och hjälmar i sina storlekar. Personalen på Íshestar är stolta över att hitta hästar som passar individuella behov, samt att garantera allas säkerhet.

Reykjavík: Vulkanutbrottsplatsen och Reykjanes vandringstur

Reykjavík: Vulkanutbrottsplatsen och Reykjanes vandringstur

Uppdatering den 9 augusti: Flödet av ny lava vid Litli-Hrutur har avstannat, åtminstone för tillfället. Området glöder fortfarande och är fascinerande att besöka. Efter en lugn period efter utbrotten 2012 och 2022 har Reykjaneshalvön vaknat till liv igen. I mitten av juli fick en ny vulkan vid Litli Hrutur ett utbrott och spydde ut lava och rök över ett stort område. Upptäck de vackra vulkaniska landskapen i Geldingadalur-dalen på denna dagsutflykt från Reykjavík. Gå förbi utbrottsplatsen Meradalir och vulkanområdena Fagraadalsfjall för att se de nya lavafälten. Ta bilder på platser som sjön Kleifarvatn, Bron mellan kontinenterna och Gunnuhver varma källor. Börja med en upphämtning i Reykjavík innan du beger dig ut på en naturskön bilresa omgiven av hisnande vyer. Stanna till vid sjön Kleifarvatn för att njuta av den svarta sandstranden och de omgivande bergen. Snöra på dig vandringskängorna och börja den långa vandringen mot Litli Hrutur, norr om Meradalir. Observera att vandringen är medelsvår till svår och tar cirka 2 timmar i båda riktningarna. Observera dock att den väg vi väljer kan variera beroende på förhållandena den aktuella dagen. Vi tar er alltid till den säkraste utsiktsplatsen. Det här är ett bra tillfälle att äta din medhavda lunch. Kör till Reykjaneshalvön, där vulkaner har format området med enorma gamla lavafält som nu täcks av mjukgrön lavamossa. Fortsätt till Gunnuhver Hot Springs för att andas in ånga från det kokande vattnet. Ta dig till den äldsta fyren på Island, Reykjanes fyr. Vid Valhnúkamöl Boulder Ridge kan du beundra de klippor och havstorn som bildats av Atlanten. Slutligen kan du se bron mellan kontinenterna som korsar en spricka mellan de eurasiska och nordamerikanska tektoniska plattorna. Ta en bild på dig själv när du går över bron innan du återvänder till Reykjavík.

Från Reykjavík: Dagsutflykt till vulkanerna och Blå lagunen

Från Reykjavík: Dagsutflykt till vulkanerna och Blå lagunen

Uppdatering den 9 augusti: Flödet av ny lava vid Litli-Hrutur har avstannat, åtminstone för tillfället. Området glöder fortfarande och är fascinerande att besöka. Njut av bergsutsikten vid sjön Kleifarvatn och vandra till den utbrottande vulkanen Litli Hrutur på denna dagsutflykt från Reykjavík. Du har möjlighet att välja upphämtning och avlämning. Varva ner efter vandringen med ett dopp i Blå lagunen och en gratis drink. Börja ditt äventyr med upphämtning i Reykjavík och åk mot Reykaneshalvön. Titta ut genom fönstret och se ett landskap med mossbeklädda lavafält, geotermiska fält, fiskebyar, hisnande kust och bergssjöar. Utforska varma källor och den svarta basaltstranden vid sjön Kleifarvatn. I juli 2023 öppnades en ny vulkanisk spricka i Reykjanes kullar. Vandra förbi 2021 års utbrottsplats vid vulkanen Fagradalsfjall i Geldingadalur-dalen. Vandringen tar ca 2 timmar enkel väg i allmänt platt terräng. Du kommer dock inte att ångra ansträngningen eftersom du belönas med en fantastisk uppvisning av naturkraft. Se hur nybildad lava faller ner från vulkanen till gammal lava, mossa och stenar. Efter den oförglömliga upplevelsen vandrar du tillbaka ner i dalen igen. Dina ben kan vara trötta så att avsluta dagen med att koppla av i Blue Lagoon är den perfekta medicinen. Låt det varma geotermiska vattnet mjuka upp dina muskler och din själ efter din vulkaniska upplevelse.

Aurora Basecamp: Northern Lights Nighttime Observation Tour

Aurora Basecamp: Northern Lights Nighttime Observation Tour

När förhållandena är de rätta kommer du att kunna uppleva norrskenets hisnande skönhet på Aurora Basecamp, som ligger bara 30 minuters bilresa från Reykjavik. Observera att transfer inte ingår. När och om tiden kommer och norrskenet lyser upp natthimlen, gå ut för att bevittna Aurora Borealis i all sin härlighet. Vid ankomst, träffa din guide vid ingången till kupolen och njut av en välkomst varm choklad för att värma upp. Vandra sedan genom en liten utställning tillsammans med din guide och lär dig allt som finns att veta om norrskenet och hur du upptäcker dem. Medan du väntar på att magin ska hända, vandra in och ut ur den uppvärmda loungen, eller sitta ute vid eldgroparna. Fråga gärna din guide alla frågor du kan ha eller för att få hjälp med att få det perfekta fotografiet.

Hafnarfjörður: Ridning i Reykjaviksområdet

Hafnarfjörður: Ridning i Reykjaviksområdet

Börja dagen med ett ridäventyr på Island och utforska naturens oförstörda skönhet i lugn och ro. Vår ridtur är utformad speciellt för nybörjare, som vill uppleva spänningen i att rida den fantastiska islandshästen samtidigt som de njuter av det hisnande landskapet runt omkring dem. Under ledning av erfarna guider rider du genom mossbeklädda lavafält och längs ridstigar, omgiven av fantastiska vyer av Islands natur, som panoramautsikten över de majestätiska Bláfjöllbergen. Våra guider ser till att du känner dig säker och bekväm under ridturen och ser till att du får gott om tillfällen att lära känna islandshästen. Efter turen bjuder vi in dig att koppla av och njuta av gratis kaffe, te och varm choklad i vårt stall. Vår vänliga personal svarar gärna på dina frågor om islandshästen, dess historia och unika egenskaper.

Från Reykjavik: Reykjanes Geopark rundtur i liten grupp

Från Reykjavik: Reykjanes Geopark rundtur i liten grupp

Upptäck Islands "smältdegel" där geotermisk energi, seismisk aktivitet och tektoniska rörelser alla kan hittas på denna halvdagstur i liten grupp. Efter att ha blivit hämtad i centrala Reykjavík åker du med minibuss till halvön. Snart kommer de vackra sjöarna Kleifarvatn och Graenavatn att dyka upp framför dig. Ha dina kameror redo för att fånga den unika skönheten i dessa isländska scener, både här och när du anländer till Krysuviks geotermiska område. Besök Reykjanesviti-fyren där du kan se olika fågelarter eller bara njuta av Atlanten. Turen är perfekt om du vill uppleva Islands robusta skönhet innan du går ombord på ditt flyg. Bussen kommer att göra en valfri avlämning vid Keflaviks internationella flygplats samt Blå lagunen. Du kan förvänta dig att återvända till Reykjavik omkring kl. 15.30. Observera: På grund av den pågående jordbävningen och det eventuella vulkanutbrottet är Grindavik och det omgivande området nu stängt. Vi kommer att besöka följande plats istället: - Brimketill lavaklippor och brytande vågor - vi kommer nu att ta den norra kustvägen till Vogar - Gunnuhver ångande lerbassänger - vi besöker Narjarvik och tittar på vikingarnas långskepp - Reykjanesvíti fyr och fågelklippor - vi kör nu in till Keflavik och besöker trollkvinnan i hennes grotta - Bron mellan kontinenterna - här äter vi lunch - Drop off till Blue Lagoon - det kommer nu att finnas möjlighet till en gratis drop off vid Sky Lagoon

Från Reykjavík: Vikingatur på hästryggen i Hafnarfjörður

Från Reykjavík: Vikingatur på hästryggen i Hafnarfjörður

Íshestars stall ligger på den vackra landsbygden strax utanför staden Hafnarfjörður, cirka 10 minuter med bil från Reykjavík. Områdets faciliteter och fascinerande område erbjuder oändliga möjligheter för ridning, vandring och andra friluftsaktiviteter. Centret välkomnar individer, familjer och grupper av alla slag som vill roa sig utomhus. Vikingaridturen erbjuds dagligen kl. 13.00, året runt. Denna 5-timmars ridtur rekommenderas endast för starka intermediära ryttare. Ryttarna måste vara bekväma och behärska alla gångarter. Själva ridningstiden är cirka 2,5-3 timmar, inklusive stopp. Lägsta ålder för att få delta i turen är 12 år. Alla kunder förses med varma overaller, regnkläder, ridstövlar och hjälmar. Íshestars personal är stolta över att hitta hästar som passar personers individuella behov, samt försäkra allas deltagares säkerhet. Observera att du inte kan ta med dig ryggsäckar eller väskor på turen, men det finns säkerhetsskåp där du kan förvara dina värdesaker på ridcentret. För er säkerhet kommer personer under påverkan av alkohol eller berusande droger inte att tillåtas delta i ridturen. På grund av risken för skador på ofödda barn vid en eventuell olycka är gravida kvinnor inte tillåtna på turen. Alla gäster följer med på ridturen av egen fri vilja och måste informera guiden om eventuella villkor som kan påverka deras förmåga att delta i turen. Om en grupp delas upp under ridturen måste föräldrarna vara i samma grupp som sina barn. Viktgränsen för turen är 110 kg.

Reykjavik: Norrskenstur med privat fotograf

Reykjavik: Norrskenstur med privat fotograf

Våra expertguider och fotografer tillhandahåller obegränsat antal professionella foton från turen och ser till att du åker hem med fantastiska bilder av norrsken och insiktsfull kunskap om detta naturliga underverk. För att upprätthålla en intim och mysig upplevelse rymmer vår tur endast högst 16 passagerare, vilket är en liten gruppgaranti som är svår att hitta på Island. Inga fler trånga turer som äventyrar magin. Vi är stolta över att vara den enda norrskensarrangören på Island som tillhandahåller varma vinteroveraller och utomhusstolar på plats, vilket garanterar din komfort i det kyliga arktiska vädret. Njut av traditionella isländska snacks, inklusive torkad fisk, kanelbullar, bakverk, choklad, varm kakao, te och isländsk premiumvodka och snaps. Upptäck speciellt utvalda hemliga platser, avskilda från stadsljus, trafik och andra resegrupper, vilket förbättrar din norrskensupplevelse. Med noggrann uppmärksamhet på detaljer använder vårt expertteam mycket avancerade väder-, moln- och norrskensprognoser 24/7, med stöd av satellitbilder, för att förbättra dina chanser att bevittna ljuset. Om oförutsedda omständigheter skulle hindra utsikten erbjuder vi obegränsat antal repriser tills du bevittnar det fascinerande skådespelet.

Från Reykjavik: Vandring och bad i den varma källan i Reykjadalur-dalen

Från Reykjavik: Vandring och bad i den varma källan i Reykjadalur-dalen

Ge dig ut på ett extraordinärt isländskt äventyr med vår heldagstur, en fängslande resa som lovar att fördjupa dig i de fantastiska naturliga underverken runt Reykjavík. Från det att dagen börjar med upphämtning på morgonen i Reykjavík är allt upplagt för utforskning, avkoppling och ett minnesvärt möte med de unika landskap som definierar Islands enastående skönhet. Det första kapitlet i vår resplan utspelar sig vid den fascinerande sjön Kleifarvatn. Denna eteriska sjö ligger inbäddad i ett vulkaniskt landskap och utstrålar en utomjordisk charm, omgiven av robusta kullar och lavafält. Medan du tar in den fridfulla skönheten kommer din expertguide att ge insikter i Islands unika geologi, dela berättelser om regionens fascinerande historia och naturfenomen som har format detta fängslande land. Från sjön Kleifarvatn tar vår resa oss till det geotermiska området Seltún, där jordens geotermiska krafter är i full, fängslande uppvisning. Förundras över de bubblande lerkärlen, väsande ångventilerna och de livfulla mineralavlagringarna som tillsammans skapar ett surrealistiskt och fascinerande landskap. Den eteriska atmosfären i Seltún ger en unik inblick i de mäktiga geologiska krafter som fortsätter att forma Island. Nästa stopp är en lunchpaus på ett charmigt växthus i Hveragerði. Här kan du glädja dina smaklökar med en lokalt producerad och nylagad måltid mitt i ett blomstrande trädgårdssamhälle. Efter en tillfredsställande lunch gör du dig redo för en spännande vandring till Reykjadalur Valley, med det passande namnet "Ångdalen". Vandra genom pittoreska landskap, förbi böljande kullar och ångande skorstenar på väg till turens höjdpunkt - de naturliga varma källorna. När du når Reykjadalur kan du doppa dig i den varma floden, omgiven av orörd natur. Detta unika tillfälle ger dig möjlighet att varva ner och föryngra dig i det terapeutiska vattnet i Islands geotermiska paradis och skapa bestående minnen av denna extraordinära dag. När dagen är slut kör vi dig tillbaka till Reykjavík, vilket ger dig en lugn resa där du kan reflektera över en dag fylld av imponerande sevärdheter, kulinariska läckerheter och den föryngrande omfamningen av Reykjadalurs naturliga varma källor. Följ med oss på en oförglömlig resa som fångar essensen av Islands naturliga skönhet och geotermiska underverk och lämnar dig med ett djupt band till detta extraordinära land.

Aurora Basecamp med transfer

Aurora Basecamp med transfer

När förhållandena är de rätta kommer du att kunna uppleva norrskenets hisnande skönhet på Aurora Basecamp, som ligger bara 30 minuters bilresa från Reykjavik. Transfer ingår i denna bokning. När och om tiden kommer och norrskenet lyser upp natthimlen, gå ut för att bevittna Aurora Borealis i all sin härlighet. Vid ankomst, träffa din guide vid ingången till kupolen och njut av en välkomst varm choklad för att värma upp. Vandra sedan genom en liten utställning tillsammans med din guide och lär dig allt som finns att veta om norrskenet och hur du upptäcker dem. Medan du väntar på att magin ska hända, vandra in och ut ur den uppvärmda loungen, eller sitta ute vid eldgroparna. Fråga gärna din guide alla frågor du kan ha eller för att få hjälp med att få det perfekta fotografiet.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Hafnarfjörður

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Hafnarfjörður?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Hafnarfjörður:

Sevärdheterna i Hafnarfjörður du inte bör missa

De mest populära sevärdheterna i Hafnarfjörður

Att göra i Hafnarfjörður

Städer i Island

Hafnarfjörður: Fler aktiviteter och sevärdheter

Hafnarfjörður: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Hafnarfjörður

Samlat omdöme

4.6
(1 655 recensioner)

Supertrevliga och hjälpsamma guider, man känner sig i goda händer och välkommen trots det stora antalet ridgäster, mycket välskötta och balanserade hästar, högkvalitativ utrustning att hyra såsom overaller, ridkepsar mm, lagom tid före och efter ritten för varm choklad eller kaffe, tydliga instruktioner och meddelanden, för alla nivåer. Det tar förstås ett tag innan så många (över tjugo) är på hästen. När jag delade gruppen valde jag den snabbare, som fortfarande är en avslappnad tur med fina töltfaser. Jag har gjort den här turen flera gånger, och som en erfaren ryttare tycker jag att Viking-turen är ännu mer rekommenderad, men återigen hade jag en fantastisk tid.

Vi njöt verkligen av turnén genom de vackra lavafälten! Det var också fantastiskt att gruppen delade upp sig under turnén så att både nybörjare och avancerade ryttare fick pengarna! Vi hade väldigt tur med vädret - soligt men superkallt - och pådragsoverallen du kan låna kom verkligen till nytta! Det var också spännande att få information om islandshästar! En fantastisk halvdagstur för djur- och hästälskare!

Fantastisk tur och verkligen lämplig för människor som aldrig har ridit förut. Ryttare med viss erfarenhet skiljer sig från helt nybörjare efter cirka 10 minuter. Då är 2 grupper i farten. Kombinationsdräkterna som tillhandahålls gratis är särskilt bra på vintern. Det blir inte kallt där! Absolut rekommendation!

Underbar upplevelse, underbara hästar och mycket välskötta, bortskämda och tjejerna på ranchen var verkligen hjälpsamma och snälla!

Trevliga guider och väldigt roligt att geuppen kunde anpassas efter ridvana