Lägg till datum

Saker att göra i
Gzira

Våra mest rekommenderade saker att göra i Gzira

Från Sliema: Kryssa runt i Maltas hamnar och vikar

1. Från Sliema: Kryssa runt i Maltas hamnar och vikar

Denna 90-minuters natursköna kryssning är den perfekta introduktionen till Valletta, Maltas huvudstad, och dess omgivningar. Njut av en naturskön kryssning runt Maltas två naturhamnar, den majestätiska Valletta Grand Harbour och Marsamxett Harbour. Sätt segel från Sliema Ferries och njut av utsikten över några av Maltas mest ikoniska landmärken. Koppla av medan du kryssar förbi imponerande hamnar, historiska befästningar, olika bäckar, de berömda "tre befästa städerna" Vittoriosa, Cospicua och Senglea, livliga varv, marinor, bastioner och mycket mer. Lyssna på ljudkommentaren för att ta del av Vallettas och dess omgivande platsers historia. Tack vare de många bäckarna runt Valletta kan du njuta av unika vyer över staden utan de stora folkmassorna. Kryssningen varar i ca 90 minuter.

Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

2. Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

De tre städerna är en kollektiv beskrivning av de tre befästa städerna Cospicua, Birgu (Vittoriosa) och Senglea. Den äldsta av de tre städerna är Vittoriosa, som har funnits sedan före medeltiden. De andra två städerna, Senglea och Cospicua, grundades båda av Johanniterorden på 1500- respektive 1600-talet. Under denna halvdagstur får du möjlighet att uppskatta dessa unika historiska befästa städer och beundra magnifika kyrkor, traditionella piazzor, otroliga befästningar och arkitektoniska skatter som finns runt om i området Tre städer. Bitar av levande historia som hållits vid liv genom hundratals års bevarande! Vi börjar med en panoramakörning förbi staden Cospicua, en dubbelt befäst hamnstad och den största av de tre städerna, för att nå staden Vittoriosa, denna härliga stad har varit bebodd sedan feniciernas tid, men den nuvarande staden härstammar från Johanniterordenens tid. Vittoriosa valdes till Maltas huvudstad i stället för Mdina när orden anlände år 1530. Njut av en fascinerande rundvandring genom stadens smala gator och beundra och uppskatta alla historiska byggnader och fängslande skatter som finns i varje vändning. Vid ankomsten till Vittoriosas fantastiska strandpromenad går du ombord på en traditionell maltesisk "Frejgatina" (en liten, snickrad fiskebåt) för en härlig rundtur i de färgglada hamnbassängerna. Turen avslutas i Senglea, uppkallad efter Claude De La Sengle, stormästaren som grundade staden, Senglea är också känd som "Civitas Invicta", ett namn som staden fick för att den lyckades stå emot den ottomanska invasionen under den stora belägringen 1565. Ön som Senglea ligger på förenades med Cospicua genom en landbro under Johanniterriddarnas tid, vilket ledde till att ön fick formen av en halvö. Från Gardjola-trädgårdarna, som ligger på halvöns spets, kan du njuta av en fantastisk 360°-utsikt över Grand Harbour, inklusive det imponerande Fort Sant Angelo, varifrån stormästaren Jean Perisot De La Valette ledde försvaret av ön under den stora belägringen 1565. Under hela turen kommer kunniga och erfarna guider att ge dig fängslande information och förhöja din upplevelse genom att berätta om och engagera dig i berättelser.

Från Sliema: Valletta och den natursköna kryssningen Three Cities

3. Från Sliema: Valletta och den natursköna kryssningen Three Cities

Kryssa ombord på vår miljövänliga, fullt luftkonditionerade, toppmoderna 20-meters katamaran. Följ med oss på vår traditionella hamnkryssning och återupplev Maltas galanta historia på en kryssning runt de två naturhamnarna på vardera sidan om vår huvudstad Valletta, Marsamxett Harbour och den imponerande Grand Harbour, där du får uppleva det förflutna och se de magnifika fort, slagträn och bäckar som ligger runt Valletta och de tre städerna. En detaljerad livekommentar på engelska och tyska kommer att avslöja historien i samband med de två stora belägringarna 1565 och 1942, liksom andra intressanta platser som bara kan beundras från havet. Gratis Wi-Fi och en bar med snacks och drycker finns ombord.

Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

4. Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

Besök ett av de främsta turistmålen som de maltesiska öarna har att erbjuda: en autentisk originalfilminspelning som förvandlats till en familjevänlig temapark, som ursprungligen fungerade som filminspelning för Robin Williams film "Popeye" från 1980. Vi erbjuder en mängd roliga aktiviteter för människor i alla åldrar och är öppna året runt, vilket garanterar ett trevligt besök för alla våra gäster. Byn har också unika säsongsevenemang med olika teman under hela året; dessa aktiviteter och utsmyckningar hålls ofta runt jul, karneval, påsk och Halloween. Dra nytta av bekvämligheten med transfer tur och retur med upphämtning från ditt boende (transfer är valfritt, endast om transportalternativet väljs). Vi garanterar att du kommer att få en hel dag av njutning, skratt och skoj, oavsett om du reser ensam, med vänner eller med din familj. Vandra runt i hela byn och beundra den över 40 år gamla strukturen som fortfarande är i sin ursprungliga glans. Besök Popeyes hus och ta bilder i sjömanshålan. Ta dig till skolan, brandstationen, tandläkaren och bagaren, som alla är tydligt avbildade i musikalfilmen Popeye från 1980. Träffa Popeye, Olive Oyl, Captain Bluto och alla deras vänner under de mycket trevliga och alltid så roliga animationsshowerna som kontinuerligt pågår i byn. Lär dig mer om filmen och byggandet av filminspelningen i den mycket detaljerade 15-minuters dokumentären som visas kontinuerligt på biografen, och ta dig sedan till Popeyes seriemuseum för att se alla memorabilia som har samlats under årens lopp. Gå med i en rollbesättning och upplev hur det är att vara filmstjärna för en dag genom att medverka i en riktig film. Du och dina kompisar kommer att ha jättekul när ni imiterar era Hollywoodhjältars livsstil och planerar scenerna, övar på dem, väljer kostymer och filmar dem. Besök biografen i slutet av din vistelse för att se världspremiären av din egen film. Efter förhandsvisningen kan du köpa kopior av denna episka thriller. Hoppa i våra hoppbåtar medan du badar i det kristallklara vattnet i Anchor Bay och koppla av på Anchor Bay Lido under en mycket varm maltesisk sommardag. Använd solsängar, parasoller, soldäck, flytande badplattformar och plaskpooler (vattenaktiviteter är endast tillgängliga under sommarsäsongen).

Malta: Marsamxetts hamn och båttur i Grand Harbour på natten

5. Malta: Marsamxetts hamn och båttur i Grand Harbour på natten

Njut av en intressant och avkopplande kryssning genom två unika naturhamnar, Marsamxetthamnen och den berömda stora hamnen. Beundra dessa vackra hamnar, som är rika på historia och traditionell maltesisk kultur. Under denna tur kommer du även att besöka tio av Maltas pittoreska bäckar. Avgå från Sliema för att kryssa genom Sliemabukten, runt ön Manoel till Lazzarettoviken (allmänt känd som yachtmarinan), runt Ta'Xbiex till Msida- och Pietavikarna, förbi bröstvärnen och befästningarna kring Valletta och Floriana, hela vägen till den stora hamnen. Därefter kommer du att fortsätta till Menqabukten, Marsabukten och den inre bassängen för att se Maltas unika skeppsvarv. Du kommer att fortsätta till den franska viken och skeppsvarvsområdet, runt de tre städerna Senglea, Cospicua och Vittoriosa, och sedan tillbaka till Sliema genom tio bäckar.

Malta Multi Pass

6. Malta Multi Pass

Maltas multipass är ett allt-i-ett-pass för flera anläggningar och flera dagar (3, 4, 6 eller 7 dagar) som ger dig stora besparingar på kryssningar, bussar och entréer. Alla Maltas multipass inkluderar obegränsad användning av City Sightseeing Malta hop-on hop-off-bussar på norra (blå) och södra (röd) rutten inklusive flerspråkig ljudguide och Captain Morgan's Grand Harbour-kryssning. I 3-dagars fritidspass, 4-dagars fritid plus-pass och 7-dagars premium-pass ingår entré till Malta 5D OR Malta Experience & Sacra Infermeria, National Aquarium och Esplora Interactive Science Centre. 6 dagars Heritage Pass och 7 dagars Premium Pass inkluderar inträde till upp till 20+ Heritage Malta platser, inklusive Grand Master's Palace i Valletta och UNESCO Hagar Qim Temples. I 4 dagars fritidspass och 7 dagars premiumpass ingår 1 tur- och returresa med Captain Morgan's Two Islands-färjor till Blue Lagoon i Comino och Gozo från Malta. Med 4 dagars fritid plus pass och 7 dagars premiumpass kan du också välja att inkludera ett 1 dagars Gozo Heritage Pass som inkluderar: - City Sightseeing Gozo hop-on hop-off linje 1 (lila) & linje 2 (blå) bussar inklusive flerspråkig audioguide - inträde till kulturarvsplatser på Gozo inklusive Ġgantija-templen, Ta' Kola väderkvarn, Gozo arkeologiska museum, Gozo naturmuseum, Gran Castello History House, The Old Prison och Cittadella Visitors' Centre I 7-dagarspasset ingår också inträde till katedralen och museet i Mdina. Heritage Malta listar entréer på Malta: Borg in-Nadur tempel Domus Romana Fortet St. Angelo Fort St. Elmo och det nationella krigsmuseet Tolkningscentrum för befästningar Ghar Dalams grotta och museum Stormästarpalatsets vapenförråd Stormästarpalatsets statsrum Hagar Qim-templen Inkvisitorns palats Maltas sjöfartsmuseum Mnajdra-templen MUZA Malta Nationella konstmuseet Arkeologiska nationalmuseet Nationalmuseet för naturhistoria St Pauls katakomber Skorba-templen Ta' Bistra Katakomber Ta' Hagrat tempel Tarxiens tempel Observera att vissa platser kan vara stängda för renovering.

Från Sliema: Kryssning runt Maltas hamnar och vikar

7. Från Sliema: Kryssning runt Maltas hamnar och vikar

Njut av en fullständig hamnkryssning, med avgång från Sliema färja, färjor 4, kryssa runt de största naturliga hamnarna på Malta och i Medelhavet, Marsamxett Harbour och Valletta Grand Harbour, inklusive yacht marinor, varv, bastioner, fort och befästningar, och de berömda 3 städerna (Vittoriosa, Senglea och Cospicua). Vi kryssar in i vikarna i dessa fantastiska hamnar och passagerarna får uppleva den bästa havsutsikten från våra båtar. Vår kommentar ombord kommer att utveckla historien om de två hamnarna på engelska.

Game of Thrones-plats - yogaklass

8. Game of Thrones-plats - yogaklass

Vad du kommer att göra Vill du vara med på en yogaklass i solnedgången på en av Game of Thrones-platserna? Min yogaklass i solnedgången är en timme med andning, solhälsningar, asanas och avslappning, och den passar alla nivåer av utövare. Jag fokuserar på andning för att börja värma upp kroppen, sedan yogapositioner för att förbättra balans, flexibilitet och styrka, för att sedan avsluta med lite avslappning för att meditera och avsluta sessionen med positiva tankar. Oroa dig inte om du är nybörjare på yoga eftersom undervisningen kommer att vara på flera nivåer och personligt tillvägagångssätt. Då är jobbet gjort och det är dags för nedvarvningsfasen som kallas savasana. Passet ackompanjeras av skön restorativ musik. Gör dig redo att hoppa i det vackra maltesiska havet för en simtur efter yogapasset! Du kan hitta oss på instagram: @yogamalta och www.yogamalta.net Vi ses på mattan snart! Läs mer om programledaren Merve.

Eftermiddagskryssning i hamnen med guide och transfer tur och retur

9. Eftermiddagskryssning i hamnen med guide och transfer tur och retur

Dra nytta av hämtning på utvalda hotell och upplev sedan skönheten i Valletta på en kryssning runt Marsamxett Harbour och Grand Harbour. Lär dig om den viktiga roll som de två naturliga hamnarna har spelat i Maltas fascinerande historia. Under denna kryssning kommer du att uppleva det förflutna och se de magnifika forten, borgvärnen och bäckarna som ligger i och runt Valletta. Du kommer att njuta av en unik utsikt över staden och den vackra maltesiska kusten medan du kryssar i Medelhavets kristallina vatten, en fantastisk möjlighet att se Valletta i all sin prakt från ett annat perspektiv och ta några minnesvärda bilder av hisnande panorama och landskap . I slutet av kryssningen går du av på Sliema Ferries, där du har lite ledig tid att ta en promenad längs Sliemas största shoppingområde och strandpromenad (cirka 1½ timme). Här har du möjlighet att shoppa från de många butikerna i området eller bara koppla av på någon av de många restaurangerna och kaféerna som ligger längs strandpromenaden och dess omgivningar. De kunniga och erfarna guiderna kommer att följa med dig under alla dina överföringar och båtturen, förse dig med spännande information och förbättra din upplevelse genom berättande och engagerande berättande.

Privatchaufför för att resa runt på ön Malta (VIP)

10. Privatchaufför för att resa runt på ön Malta (VIP)

Upplev lyx och personlig service med vår exklusiva privatchaufför på Malta. Från det ögonblick du hämtas på ditt hotell kommer du att ge dig ut på en oförglömlig resa och utforska den förtrollande ön med stil och komfort. Din privata chaufför, en kunnig och tillmötesgående lokal expert, står till ditt förfogande under hela dagen. De kommer att se till att din upplevelse är skräddarsydd efter dina önskemål och skapa en anpassad dagstur som belyser det bästa av Maltas skatter. Vår noggrant utarbetade resplan inkluderar besök på de mest ikoniska och fängslande destinationerna på ön. Förundras över den medeltida charmen i Mdina, strosa genom de smala gränderna och fördjupa dig i stadens rika historia. Bevittna den hisnande skönheten i Blå grottan, ett naturligt underverk känt för sitt azurblå vatten och majestätiska havsgrottor. Det som skiljer vår privata förartjänst från mängden är den flexibilitet den erbjuder. Oavsett om du är intresserad av historiska landmärken, naturliga underverk eller kulturella upplevelser, kommer vår förare att skapa den perfekta resplanen baserat på dina specifika intressen och preferenser. De kommer att dela med sig av sin omfattande kunskap om ön och ge informativa kommentarer under hela resan. För att förhöja din reseupplevelse kommer vår toppmoderna AI-guide att följa med dig. Den kommer att ge fascinerande insikter, berättelser och historiska fakta om varje plats du besöker. Engagera dig i turen på ett djupare plan när du fördjupar dig i Maltas rika arv. Luta dig tillbaka och koppla av i vårt lyxiga fordon som är utrustat med luftkonditionering, vilket garanterar maximal komfort under din utforskning. Njut av ett urval av snacks och förfriskningar, inklusive ett traditionellt maltesiskt mellanmål tillagat med lokala ingredienser, för att tillfredsställa dina begär längs vägen. Vi förstår vikten av att hålla sig hydrerad, särskilt under Medelhavssolen. Det är därför vi tillhandahåller vatten på flaska under hela resan, så att du kan hålla dig fräsch och pigg. För att ytterligare berika din upplevelse erbjuder vi ljud- och videomedia som kompletterar din rundtur. Fördjupa dig i fängslande bilder och engagerande ljudinnehåll, vilket ger en djupare förståelse och uppskattning av de platser du besöker. I slutet av din oförglömliga dag kommer din privata chaufför att släppa av dig på ditt hotell, vilket garanterar en sömlös och stressfri upplevelse från början till slut. Boka vår privatchaufförstjänst på Malta och ge dig ut på en extraordinär upptäcktsresa. Utforska öns dolda pärlor, ikoniska landmärken och naturliga underverk i yttersta lyx och exklusivitet. Låt oss skapa en upplevelse som är skräddarsydd efter dina önskemål och lämna dig med fina minnen från ditt VIP-äventyr på Malta.

Alla aktiviteter

24 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Gzira

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Gzira?

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Gzira när det regnar?

Gzira: Fler aktiviteter och sevärdheter

Gzira: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.