Greyfriars Kirkyard

Bokad mer än 500 gånger förra veckan

Greyfriars Kirkyard

Greyfriars Kirkyard: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter Magical Guidad promenad

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter Magical Guidad promenad

Följ med på en guidad vandring i Harry Potters fotspår, som tar dig genom Edinburgh. Upptäck den gotiska staden där J.K. Rowling fann inspirationen till Hogwarts och de berömda karaktärerna. Se platsen där hon skrev de populära böckerna. Testa alla dina Harry Potter-kunskaper med ett audiovisuellt quiz och samla poäng åt ditt elevhem. Ta reda på vilket Hogwarts-elevhem du tillhör och huruvida du är renblodig, en mugglare eller en ynk. Besök även Tom Dolders grav på Greyfriars Kirkyard och gå förbi J.K. Rowlings gyllene handavtryck utanför City Chambers. Se allt detta och mycket mer på en magisk  guidad tur.

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Följ med på en guidad vandringstur till Greyfriars Graveyard, lär dig om en av Edinburghs mest kända hund och hör på historier om ökända brottslingar. Se gotiska mausoleer och lär dig mer om kända begravningar när du utforskar kyrkogårdens dystra historia. Fortsätt med ett besök till de närliggande Edinburgh Vaults, som ligger i valven vid South Bridge. Lyssna på berättelser om regelbundna paranormala händelser och hur några historiska personer inte verkar ha lämnat platsen. Upptäck platsen där de fattiga, häxor och en Hellfire-klubb (grupp som utövade hädiska orgier) brukade hålla till och upplev hur spökvalven nu är hemsökt av något verkligt elakt.

Edinburgh: Kvällstur med underjordiska spöken

Edinburgh: Kvällstur med underjordiska spöken

Upplev världens mest hemsökta stad på en spökresa i Edinburgh och låt dig skrämmas av den mörka sidan av Gamla stan. Upptäck de gömda wynds (gränder) vid Royal Mile och hör några av Edinburghs skräckinjagande hemligheter. Besök det som anses vara världens mest hemsökta kyrkogård, "Greyfriars Kirkyard". Slutligen kan du utforska de underjordiska valven i Edinburgh. Kamrarna, som stod färdiga 1788, var en rad krogar och förvarade olagligt material, bland annat döda kroppar som dödades av seriemördarna Burke och Hare för deras medicinska experiment. Res genom över 400 år av historia och sanna berättelser om hängningar, tortyr, mord och häxkonster. Rysningar vid konstiga ljud och oförklarliga lukter som dyker upp efter mörkrets inbrott! 

Edinburgh: Komisk skräck spökbuss rundtur

Edinburgh: Komisk skräck spökbuss rundtur

Njut av en teatralisk sightseeingtur i Edinburgh ombord på Ghost Bus, en vackert renoverad gammal dubbeldäckare, målad i traditionell midnattssvart. Lär dig mer om Edinburghs gravplundrare, pestoffer och de spöken som bor i den mest hemsökta staden i Europa. Utforska stadens hemska förflutna medan du beundrar dess mest berömda monument, inklusive Edinburgh Castle, Grassmarket, Greyfriar's Kirk, Holyrood Palace och Royal Mile. Passera Old Town och New Town och besök platser där mord, tortyr och avrättningar har ägt rum. Hör om det ökända Burke and Hare och de hundratals kvinnor som dränktes eller brändes som häxor. Bussen, som tillhörde Necropolis Bus Company, innehåller dekorativ inredning såsom stämningsfulla lampor och gardiner i fönstren. År 1967 förstördes hela flottan i en mystisk brand, och endast en buss överlevde.

Edinburgh - en magisk Magisk rundvandring med Harry Potter

Edinburgh - en magisk Magisk rundvandring med Harry Potter

Du kommer att få se flera vackra Potter-sevärdheter i denna underbara stad och flera platser som inspirerade JK Rowling att skapa det trollkarlsuniversum som vi känner till och älskar idag. Efter att vi samlats på Tron Kirk på The Royal Mile är första stoppet på turen en visning av den historiska tågstationen Waverley. Tåg är en ikonisk del av en ung trollkarls resa. Vi går sedan till Edinburgh University Old College och tittar in i Old Town-området för att se en spöklik kyrkogård och besöka en butik längs Victoria Street som inspirerade Diagon Alley. Vi kommer också att ha fantastisk utsikt över det berömda Edinburgh Castle tillsammans med många sevärdheter och byggnader som inspirerade JK Rowling när hon skrev var och en av böckerna, inklusive det berömda kaféet, Harry Potters födelseplats.

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter rundvandring

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter rundvandring

Upplev lite magi på en rundvandring i Edinburgh som är perfekt för alla fans av Harry Potter. Lär dig alla historier och hemligheter bakom J.K. Rowlings bästsäljande böcker i staden där hon skrev dem. Besök de ursprungliga platserna som gav inspiration till Hogwarts och de karaktärer som bodde inom dess magiska väggar. Promenera längs High Street för att se var Diagon Alley kom till liv och var Lord Voldemort är begravd. Se den ursprungliga Hogwartsskolan och titta på en virtuell skolförsamling med dess karaktärer. Lär dig hur Edinburghs egen mörka historia av häxor och trollkarlar spelade en roll för att inspirera J.K. Rowling längs vägen.

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på italienska

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på italienska

Möt din guide i centrala Edinburgh vid City Chambers, och ge dig sedan ut till fots på upptäcktsfärd i Edinburghs gamla stadskärna. Att gå är ett av de bästa sätten att uppleva området på grund av dess kompakta storlek och smala passager, som lokalt kallas closes. Följ din expertguide runt Edinburghs mest ikoniska landmärken. Medan du promenerar lyssnar du på din kunniga guide som berättar om stadens historia. Lär dig om presbyterianismens framväxt i Skottland och hör historier som rör St Giles' Cathedral, vars grå medeltida torn torn tornar upp sig över Royal Mile, en berömd väg i hjärtat av staden som kantas av ståtliga byggnader. Föreställ dig Edinburgh i det förflutna när du hör berättelser om den kontroversiella 1400-talsmonark Mary, Queen of Scots, och om nyckelpersoner från den skotska upplysningen. Se det imponerande Edinburgh Castle och låt dig fascineras av berättelser om dess uppgång och fall och om den mytomspunna Stone of Destiny som finns där inne. Ta dig sedan till the Mound, en konstgjord kulle som förbinder Edinburghs gamla stad med New Town. Gör en paus för ett mellanmål på Grassmarket Square och fördjupa dig sedan i stadens mörka sida på kyrkogården Greyfriars Kirkyard. Sug in den kusliga atmosfären medan du lyssnar på historier om avrättningar och hemsökelser som är förknippade med platsen. Ta reda på hur kyrkogården är kopplad till de berömda Harry Potter-böckerna. Gå sedan tillbaka till Royal Mile och upptäck mer om samlingarna på National Museum of Scotland och avslöja hemligheterna i Mary King's Close, en medeltida gata som ligger under Royal Mile. Din rundtur avslutas sedan i början av Royal Mile.

Edinburgh: Extrem spökvandring i underjorden

Edinburgh: Extrem spökvandring i underjorden

Upplev en guidad spöktur som passar bäst för personer som anser sig vara mycket modiga. Ge dig iväg till några av Edinburghs mest hemsökta platser, både ovan och under jorden. Känn gåshuden sprida sig över din kropp när du följer din mörkklädda guide till den skotska huvudstadens kusligaste platser. Lär dig mer om stadens hiskliga historia på vägen. Den här turen är endast för vuxna och inte för några veklingar. Den passar perfekt för sanna spökjägare eller de som inte tror på spöken alls. Du kommer gå nerför flera trånga "wynds", eller gränder, som leder till världens mest hemsökta kyrkogård. Gå sedan iväg på  Dödens väg! Under trottoaren döljer sig stadens spöken. Bege dig ut på en övernaturlig promenad genom tiden och hör på båda sidorna av de ökända spökhistorierna. Upptäck flera skrämmande och sanna historier om hängningar, tortyr, mord, häxor och kannibaler. 

Edinburgh: Harry Potter-turné med inträde till Edinburgh Castle

Edinburgh: Harry Potter-turné med inträde till Edinburgh Castle

Se flera vackra Potter-sevärdheter i denna underbara stad och flera platser som inspirerade JK Rowling att skapa det trollkarlsuniversum som vi känner och avgudar idag. Möt Tron Kirk på The Royal Mile, turnéns första stopp är en utsikt över den historiska Waverley tågstation. Tåg är en ikonisk del av en ung trollkarls resa. Gå till Edinburgh University Old College och gå in i Old Town-området för att se en kuslig kyrkogård och besöka en butik längs Victoria Street som inspirerade Diagon Alley. Njut av fantastisk utsikt över det berömda Edinburgh Castle tillsammans med många sevärdheter och byggnader som inspirerade JK Rowling när hon skrev var och en av böckerna inklusive det berömda kaféet. Efter vandringsturen i staden kommer du sedan till det världsberömda Edinburgh-slottet.

Edinburgh: Fright Night Underground Ghost Tour

Edinburgh: Fright Night Underground Ghost Tour

Upptäck Edinburghs mörka och skrämmande historia med en erfaren och energisk guide. När du slingrar dig genom de dolda wynds (gränder) vid Royal Mile, blir du underhållen av denna passionerade och engagerade berättare som, klädd i full tidstypisk kostym, kommer att roa dig med mörka historier. Sedan kan du besöka vad som anses vara den mest hemsökta kyrkogården i världen på "Greyfriars Kirkyard". Slutligen går du djupt under jorden och utforskar Edinburgh Vaults under gatorna. Serien av kamrar som stod färdiga 1788 användes för att hysa krogar och som förvaringsutrymme för olagligt material, inklusive kropparna av människor som dödades av seriemördarna Burke och Hare för deras medicinska experiment. Res genom över 400 år av historia och hör skrämmande sanna berättelser om hängningar, tortyr, mord och häxkonster. Rysningar vid de konstiga ljud och oförklarliga lukter som dyker upp efter mörkrets inbrott.

60 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Greyfriars Kirkyard

Greyfriars Kirkyard: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter Magical Guidad promenad

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter Magical Guidad promenad

Följ med på en guidad vandring i Harry Potters fotspår, som tar dig genom Edinburgh. Upptäck den gotiska staden där J.K. Rowling fann inspirationen till Hogwarts och de berömda karaktärerna. Se platsen där hon skrev de populära böckerna. Testa alla dina Harry Potter-kunskaper med ett audiovisuellt quiz och samla poäng åt ditt elevhem. Ta reda på vilket Hogwarts-elevhem du tillhör och huruvida du är renblodig, en mugglare eller en ynk. Besök även Tom Dolders grav på Greyfriars Kirkyard och gå förbi J.K. Rowlings gyllene handavtryck utanför City Chambers. Se allt detta och mycket mer på en magisk  guidad tur.

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Följ med på en guidad vandringstur till Greyfriars Graveyard, lär dig om en av Edinburghs mest kända hund och hör på historier om ökända brottslingar. Se gotiska mausoleer och lär dig mer om kända begravningar när du utforskar kyrkogårdens dystra historia. Fortsätt med ett besök till de närliggande Edinburgh Vaults, som ligger i valven vid South Bridge. Lyssna på berättelser om regelbundna paranormala händelser och hur några historiska personer inte verkar ha lämnat platsen. Upptäck platsen där de fattiga, häxor och en Hellfire-klubb (grupp som utövade hädiska orgier) brukade hålla till och upplev hur spökvalven nu är hemsökt av något verkligt elakt.

Edinburgh: Kvällstur med underjordiska spöken

Edinburgh: Kvällstur med underjordiska spöken

Upplev världens mest hemsökta stad på en spökresa i Edinburgh och låt dig skrämmas av den mörka sidan av Gamla stan. Upptäck de gömda wynds (gränder) vid Royal Mile och hör några av Edinburghs skräckinjagande hemligheter. Besök det som anses vara världens mest hemsökta kyrkogård, "Greyfriars Kirkyard". Slutligen kan du utforska de underjordiska valven i Edinburgh. Kamrarna, som stod färdiga 1788, var en rad krogar och förvarade olagligt material, bland annat döda kroppar som dödades av seriemördarna Burke och Hare för deras medicinska experiment. Res genom över 400 år av historia och sanna berättelser om hängningar, tortyr, mord och häxkonster. Rysningar vid konstiga ljud och oförklarliga lukter som dyker upp efter mörkrets inbrott! 

Edinburgh: Komisk skräck spökbuss rundtur

Edinburgh: Komisk skräck spökbuss rundtur

Njut av en teatralisk sightseeingtur i Edinburgh ombord på Ghost Bus, en vackert renoverad gammal dubbeldäckare, målad i traditionell midnattssvart. Lär dig mer om Edinburghs gravplundrare, pestoffer och de spöken som bor i den mest hemsökta staden i Europa. Utforska stadens hemska förflutna medan du beundrar dess mest berömda monument, inklusive Edinburgh Castle, Grassmarket, Greyfriar's Kirk, Holyrood Palace och Royal Mile. Passera Old Town och New Town och besök platser där mord, tortyr och avrättningar har ägt rum. Hör om det ökända Burke and Hare och de hundratals kvinnor som dränktes eller brändes som häxor. Bussen, som tillhörde Necropolis Bus Company, innehåller dekorativ inredning såsom stämningsfulla lampor och gardiner i fönstren. År 1967 förstördes hela flottan i en mystisk brand, och endast en buss överlevde.

Edinburgh - en magisk Magisk rundvandring med Harry Potter

Edinburgh - en magisk Magisk rundvandring med Harry Potter

Du kommer att få se flera vackra Potter-sevärdheter i denna underbara stad och flera platser som inspirerade JK Rowling att skapa det trollkarlsuniversum som vi känner till och älskar idag. Efter att vi samlats på Tron Kirk på The Royal Mile är första stoppet på turen en visning av den historiska tågstationen Waverley. Tåg är en ikonisk del av en ung trollkarls resa. Vi går sedan till Edinburgh University Old College och tittar in i Old Town-området för att se en spöklik kyrkogård och besöka en butik längs Victoria Street som inspirerade Diagon Alley. Vi kommer också att ha fantastisk utsikt över det berömda Edinburgh Castle tillsammans med många sevärdheter och byggnader som inspirerade JK Rowling när hon skrev var och en av böckerna, inklusive det berömda kaféet, Harry Potters födelseplats.

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter rundvandring

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter rundvandring

Upplev lite magi på en rundvandring i Edinburgh som är perfekt för alla fans av Harry Potter. Lär dig alla historier och hemligheter bakom J.K. Rowlings bästsäljande böcker i staden där hon skrev dem. Besök de ursprungliga platserna som gav inspiration till Hogwarts och de karaktärer som bodde inom dess magiska väggar. Promenera längs High Street för att se var Diagon Alley kom till liv och var Lord Voldemort är begravd. Se den ursprungliga Hogwartsskolan och titta på en virtuell skolförsamling med dess karaktärer. Lär dig hur Edinburghs egen mörka historia av häxor och trollkarlar spelade en roll för att inspirera J.K. Rowling längs vägen.

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på italienska

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på italienska

Möt din guide i centrala Edinburgh vid City Chambers, och ge dig sedan ut till fots på upptäcktsfärd i Edinburghs gamla stadskärna. Att gå är ett av de bästa sätten att uppleva området på grund av dess kompakta storlek och smala passager, som lokalt kallas closes. Följ din expertguide runt Edinburghs mest ikoniska landmärken. Medan du promenerar lyssnar du på din kunniga guide som berättar om stadens historia. Lär dig om presbyterianismens framväxt i Skottland och hör historier som rör St Giles' Cathedral, vars grå medeltida torn torn tornar upp sig över Royal Mile, en berömd väg i hjärtat av staden som kantas av ståtliga byggnader. Föreställ dig Edinburgh i det förflutna när du hör berättelser om den kontroversiella 1400-talsmonark Mary, Queen of Scots, och om nyckelpersoner från den skotska upplysningen. Se det imponerande Edinburgh Castle och låt dig fascineras av berättelser om dess uppgång och fall och om den mytomspunna Stone of Destiny som finns där inne. Ta dig sedan till the Mound, en konstgjord kulle som förbinder Edinburghs gamla stad med New Town. Gör en paus för ett mellanmål på Grassmarket Square och fördjupa dig sedan i stadens mörka sida på kyrkogården Greyfriars Kirkyard. Sug in den kusliga atmosfären medan du lyssnar på historier om avrättningar och hemsökelser som är förknippade med platsen. Ta reda på hur kyrkogården är kopplad till de berömda Harry Potter-böckerna. Gå sedan tillbaka till Royal Mile och upptäck mer om samlingarna på National Museum of Scotland och avslöja hemligheterna i Mary King's Close, en medeltida gata som ligger under Royal Mile. Din rundtur avslutas sedan i början av Royal Mile.

Edinburgh: Extrem spökvandring i underjorden

Edinburgh: Extrem spökvandring i underjorden

Upplev en guidad spöktur som passar bäst för personer som anser sig vara mycket modiga. Ge dig iväg till några av Edinburghs mest hemsökta platser, både ovan och under jorden. Känn gåshuden sprida sig över din kropp när du följer din mörkklädda guide till den skotska huvudstadens kusligaste platser. Lär dig mer om stadens hiskliga historia på vägen. Den här turen är endast för vuxna och inte för några veklingar. Den passar perfekt för sanna spökjägare eller de som inte tror på spöken alls. Du kommer gå nerför flera trånga "wynds", eller gränder, som leder till världens mest hemsökta kyrkogård. Gå sedan iväg på  Dödens väg! Under trottoaren döljer sig stadens spöken. Bege dig ut på en övernaturlig promenad genom tiden och hör på båda sidorna av de ökända spökhistorierna. Upptäck flera skrämmande och sanna historier om hängningar, tortyr, mord, häxor och kannibaler. 

Edinburgh: Harry Potter-turné med inträde till Edinburgh Castle

Edinburgh: Harry Potter-turné med inträde till Edinburgh Castle

Se flera vackra Potter-sevärdheter i denna underbara stad och flera platser som inspirerade JK Rowling att skapa det trollkarlsuniversum som vi känner och avgudar idag. Möt Tron Kirk på The Royal Mile, turnéns första stopp är en utsikt över den historiska Waverley tågstation. Tåg är en ikonisk del av en ung trollkarls resa. Gå till Edinburgh University Old College och gå in i Old Town-området för att se en kuslig kyrkogård och besöka en butik längs Victoria Street som inspirerade Diagon Alley. Njut av fantastisk utsikt över det berömda Edinburgh Castle tillsammans med många sevärdheter och byggnader som inspirerade JK Rowling när hon skrev var och en av böckerna inklusive det berömda kaféet. Efter vandringsturen i staden kommer du sedan till det världsberömda Edinburgh-slottet.

Edinburgh: Fright Night Underground Ghost Tour

Edinburgh: Fright Night Underground Ghost Tour

Upptäck Edinburghs mörka och skrämmande historia med en erfaren och energisk guide. När du slingrar dig genom de dolda wynds (gränder) vid Royal Mile, blir du underhållen av denna passionerade och engagerade berättare som, klädd i full tidstypisk kostym, kommer att roa dig med mörka historier. Sedan kan du besöka vad som anses vara den mest hemsökta kyrkogården i världen på "Greyfriars Kirkyard". Slutligen går du djupt under jorden och utforskar Edinburgh Vaults under gatorna. Serien av kamrar som stod färdiga 1788 användes för att hysa krogar och som förvaringsutrymme för olagligt material, inklusive kropparna av människor som dödades av seriemördarna Burke och Hare för deras medicinska experiment. Res genom över 400 år av historia och hör skrämmande sanna berättelser om hängningar, tortyr, mord och häxkonster. Rysningar vid de konstiga ljud och oförklarliga lukter som dyker upp efter mörkrets inbrott.

De mest populära sevärdheterna i Edinburgh

Att göra i Greyfriars Kirkyard

Städer i Skottland

Greyfriars Kirkyard: Fler aktiviteter och sevärdheter

Greyfriars Kirkyard: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Greyfriars Kirkyard

Samlat omdöme

4.6
(9 254 recensioner)

BÄSTA turné jag har gått med sedan jag kom till Edinburgh för 5 dagar sedan. Vår guide SARAH var helt fantastisk. Såg så mycket av gamla stan, lärde mig mycket om historien, människorna, arkitekturen, myterna, häxkonsten ... och naturligtvis JK Rowling och ursprunget till Harry Potter-böckerna och -filmerna. Pengar och tid väl använda, även i regnet. Önskar att jag gjorde den här turen den första dagen, inte den sista dagen, så jag kan återbesöka några av platserna med olika perspektiv.

Sarah var vår reseledare. Hon var helt enkelt magisk. Det var direkt uppenbart att hon brinner för att dela den magiska staden och Harry Potter-historierna med sina turnémedlemmar. Som ett stort Harry Potter-fan fick jag höra en del nya saker och självklart uppleva JK Rowlings många inspirationsplatser från första hand. Turen rekommenderas absolut!

Hej agnies de 2 svenskarna från turnén 21:15 De som fick åka från valvet , Tack för igår, vi kom hem okej men ganska omskakade av vår erfarenhet. Du var en fantastisk guide och berättare, ta hand om dig <3

Han är duktig startar halv 3 tiden och jag tyvker att han ser ut som Harry Potter själv härlig och lagom dag att promenera.

Alex var engagerande och gav insikter om inspirationen till JK Rowling.