Greyfriars Church

Bokad mer än 400 gånger förra veckan

Greyfriars Church
18 aktiviteter hittades

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Topprankade aktiviteter i Edinburgh

501 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Greyfriars Church

Greyfriars Church: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter Magical Guidad promenad

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter Magical Guidad promenad

Följ med på en guidad vandring i Harry Potters fotspår, som tar dig genom Edinburgh. Upptäck den gotiska staden där J.K. Rowling fann inspirationen till Hogwarts och de berömda karaktärerna. Se platsen där hon skrev de populära böckerna. Testa alla dina Harry Potter-kunskaper med ett audiovisuellt quiz och samla poäng åt ditt elevhem. Ta reda på vilket Hogwarts-elevhem du tillhör och huruvida du är renblodig, en mugglare eller en ynk. Besök även Tom Dolders grav på Greyfriars Kirkyard och gå förbi J.K. Rowlings gyllene handavtryck utanför City Chambers. Se allt detta och mycket mer på en magisk  guidad tur.

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Följ med på en guidad vandringstur till Greyfriars Graveyard, lär dig om en av Edinburghs mest kända hund och hör på historier om ökända brottslingar. Se gotiska mausoleer och lär dig mer om kända begravningar när du utforskar kyrkogårdens dystra historia. Fortsätt med ett besök till de närliggande Edinburgh Vaults, som ligger i valven vid South Bridge. Lyssna på berättelser om regelbundna paranormala händelser och hur några historiska personer inte verkar ha lämnat platsen. Upptäck platsen där de fattiga, häxor och en Hellfire-klubb (grupp som utövade hädiska orgier) brukade hålla till och upplev hur spökvalven nu är hemsökt av något verkligt elakt.

Edinburgh: Kvällstur med underjordiska spöken

Edinburgh: Kvällstur med underjordiska spöken

Upplev världens mest hemsökta stad på en spökresa i Edinburgh och låt dig skrämmas av den mörka sidan av Gamla stan. Upptäck de gömda wynds (gränder) vid Royal Mile och hör några av Edinburghs skräckinjagande hemligheter. Besök det som anses vara världens mest hemsökta kyrkogård, "Greyfriars Kirkyard". Slutligen kan du utforska de underjordiska valven i Edinburgh. Kamrarna, som stod färdiga 1788, var en rad krogar och förvarade olagligt material, bland annat döda kroppar som dödades av seriemördarna Burke och Hare för deras medicinska experiment. Res genom över 400 år av historia och sanna berättelser om hängningar, tortyr, mord och häxkonster. Rysningar vid konstiga ljud och oförklarliga lukter som dyker upp efter mörkrets inbrott! 

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på italienska

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på italienska

Möt din guide i centrala Edinburgh vid City Chambers, och ge dig sedan ut till fots på upptäcktsfärd i Edinburghs gamla stadskärna. Att gå är ett av de bästa sätten att uppleva området på grund av dess kompakta storlek och smala passager, som lokalt kallas closes. Följ din expertguide runt Edinburghs mest ikoniska landmärken. Medan du promenerar lyssnar du på din kunniga guide som berättar om stadens historia. Lär dig om presbyterianismens framväxt i Skottland och hör historier som rör St Giles' Cathedral, vars grå medeltida torn torn tornar upp sig över Royal Mile, en berömd väg i hjärtat av staden som kantas av ståtliga byggnader. Föreställ dig Edinburgh i det förflutna när du hör berättelser om den kontroversiella 1400-talsmonark Mary, Queen of Scots, och om nyckelpersoner från den skotska upplysningen. Se det imponerande Edinburgh Castle och låt dig fascineras av berättelser om dess uppgång och fall och om den mytomspunna Stone of Destiny som finns där inne. Ta dig sedan till the Mound, en konstgjord kulle som förbinder Edinburghs gamla stad med New Town. Gör en paus för ett mellanmål på Grassmarket Square och fördjupa dig sedan i stadens mörka sida på kyrkogården Greyfriars Kirkyard. Sug in den kusliga atmosfären medan du lyssnar på historier om avrättningar och hemsökelser som är förknippade med platsen. Ta reda på hur kyrkogården är kopplad till de berömda Harry Potter-böckerna. Gå sedan tillbaka till Royal Mile och upptäck mer om samlingarna på National Museum of Scotland och avslöja hemligheterna i Mary King's Close, en medeltida gata som ligger under Royal Mile. Din rundtur avslutas sedan i början av Royal Mile.

Edinburgh: Extrem spökvandring i underjorden

Edinburgh: Extrem spökvandring i underjorden

Upplev en guidad spöktur som passar bäst för personer som anser sig vara mycket modiga. Ge dig iväg till några av Edinburghs mest hemsökta platser, både ovan och under jorden. Känn gåshuden sprida sig över din kropp när du följer din mörkklädda guide till den skotska huvudstadens kusligaste platser. Lär dig mer om stadens hiskliga historia på vägen. Den här turen är endast för vuxna och inte för några veklingar. Den passar perfekt för sanna spökjägare eller de som inte tror på spöken alls. Du kommer gå nerför flera trånga "wynds", eller gränder, som leder till världens mest hemsökta kyrkogård. Gå sedan iväg på  Dödens väg! Under trottoaren döljer sig stadens spöken. Bege dig ut på en övernaturlig promenad genom tiden och hör på båda sidorna av de ökända spökhistorierna. Upptäck flera skrämmande och sanna historier om hängningar, tortyr, mord, häxor och kannibaler. 

Edinburgh: Fright Night Underground Ghost Tour

Edinburgh: Fright Night Underground Ghost Tour

Upptäck Edinburghs mörka och skrämmande historia med en erfaren och energisk guide. När du slingrar dig genom de dolda wynds (gränder) vid Royal Mile, blir du underhållen av denna passionerade och engagerade berättare som, klädd i full tidstypisk kostym, kommer att roa dig med mörka historier. Sedan kan du besöka vad som anses vara den mest hemsökta kyrkogården i världen på "Greyfriars Kirkyard". Slutligen går du djupt under jorden och utforskar Edinburgh Vaults under gatorna. Serien av kamrar som stod färdiga 1788 användes för att hysa krogar och som förvaringsutrymme för olagligt material, inklusive kropparna av människor som dödades av seriemördarna Burke och Hare för deras medicinska experiment. Res genom över 400 år av historia och hör skrämmande sanna berättelser om hängningar, tortyr, mord och häxkonster. Rysningar vid de konstiga ljud och oförklarliga lukter som dyker upp efter mörkrets inbrott.

Edinburgh: Guidad Ghost Walking Tour på spanska

Edinburgh: Guidad Ghost Walking Tour på spanska

Upptäck Edimburgos mörka förflutna på denna rundtur; gå genom Royal Mile, upptäck Greyfriars cementerio och avsluta med den eskalofrianta callejón Niddry. Börja turen i en traditionell polishytt mitt emot Starbucks. El guia, completamente disfrazado, conducirá al grupo por la Royal Mile a la par que compartirá algunas historias que han ocurrido en la zona en el pastado. La visita llegará al cementerio de Greyfriars, conocido mundialmente por la actividad paranormal que se ha ido registrando durante décadas... descubrirás el turbio pasado del camposanto y las personalidades enterradas en sus tumbas. Som avslutning på rundturen kommer du till den eskalofrianta callejón subterráneo de Niddry, en antigua calle del siglo 18 que fue enterrada bajo la calzada de South Bridge. Te contaremos su historia, como acabó olvidado bajo tierra... y toda la actividad paranormal que ocurre continuamente a día de hoy.

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på spanska

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på spanska

Möt din guide i centrala Edinburgh vid City Chambers, och ge dig sedan ut till fots på upptäcktsfärd i Edinburghs gamla stadskärna. Att gå är ett av de bästa sätten att uppleva området på grund av dess kompakta storlek och smala passager, som lokalt kallas "closes". Följ din expertguide runt Edinburghs mest ikoniska landmärken. Medan du promenerar lyssnar du på din kunniga guide som berättar om stadens historia. Lär dig om presbyterianismens framväxt i Skottland och hör historier som rör St Giles' Cathedral, vars grå medeltida torn torn tornar upp sig över Royal Mile, en berömd väg i hjärtat av staden som kantas av ståtliga byggnader. Föreställ dig det gamla Edinburgh när du får höra historier om den kontroversiella monarken från 1400-talet, Mary Queen of Scots, och om nyckelpersoner från den skotska upplysningen. Se det imponerande Edinburgh Castle och låt dig fascineras av berättelser om dess uppgång och fall och om den mytomspunna Stone of Destiny som finns där inne. Den här forntida juvelen, som är en del av de skotska kronjuvelerna, fångades och hölls av engelsmännen i över 700 år innan den återlämnades till skottarna 1996. Därefter beger du dig till the Mound, en konstgjord kulle som förbinder Edinburghs gamla stad med New Town. Gör en paus för ett mellanmål (egen bekostnad) på Grassmarket Square och fördjupa dig sedan i stadens mörka sida på kyrkogården Greyfriars Kirkyard. Sug in den kusliga atmosfären medan du lyssnar på historier om avrättningar och hemsökelser som är förknippade med platsen. Ta reda på hur kyrkogården är kopplad till den berömda Harry Potter-romanserien. Din rundtur avslutas sedan i början av Royal Mile.

Edinburgh: Greyfriars kyrkogårdstur

Edinburgh: Greyfriars kyrkogårdstur

En eftermiddagspromenad med din guide, full av överraskande historiska berättelser på Edinburghs mest berömda kyrkogård. Ta reda på innebörden bakom bilderna på några av 1600-talsgravarna och besök gravarna för några mindre kända men fascinerande personer, inklusive föreläsaren som undervisade Charles Darwin, en skådespelare begravd i full teaterkostym och ett pilotess från första världskriget. Vi kanske också i förbigående pekar ut gravarna med möjliga kopplingar till en viss trollkarl och till en hängiven hund. Det här är en resa som ständigt utvecklas, och varje vecka får vår guide ny information från vår släktforskare.

Edinburgh: Escape Game och rundtur

Edinburgh: Escape Game och rundtur

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med ett roligt spel på denna självguidade smartphone-vandring i Edinburgh. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna lite mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. Börja din rundtur vid det imponerande Scott-monumentet. Besök Royal Scottish Academy med sin drömliknande arkitektur. Fotografera Edinburgh Castle i sin imponerande form och förundras över den drömmande The Hub. Grassmarket kommer att förvåna dig, det är en av de livligaste platserna i Edinburgh. Sedan väntar Greyfriars Kirkyard, glöm inte att ta bilder, berömda för berättelsen om Greyfriars trogna hund Bobby. St Giles 'Cathedral kommer att lämna dig mållös med sin magnifika arkitektur. Beundra Canongate Kirk, som sägs vara mirakulös och har en enorm historia. Lär dig mer om Burns Monument som byggdes för landets största konstnär och nationella symbol, medan pricken över i:et på denna unika rundtur blir Calton Hill, en plats som alltid är upptagen och förtrollande, med fantastiska vyer.

Greyfriars Church: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter Magical Guidad promenad

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter Magical Guidad promenad

Följ med på en guidad vandring i Harry Potters fotspår, som tar dig genom Edinburgh. Upptäck den gotiska staden där J.K. Rowling fann inspirationen till Hogwarts och de berömda karaktärerna. Se platsen där hon skrev de populära böckerna. Testa alla dina Harry Potter-kunskaper med ett audiovisuellt quiz och samla poäng åt ditt elevhem. Ta reda på vilket Hogwarts-elevhem du tillhör och huruvida du är renblodig, en mugglare eller en ynk. Besök även Tom Dolders grav på Greyfriars Kirkyard och gå förbi J.K. Rowlings gyllene handavtryck utanför City Chambers. Se allt detta och mycket mer på en magisk  guidad tur.

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Följ med på en guidad vandringstur till Greyfriars Graveyard, lär dig om en av Edinburghs mest kända hund och hör på historier om ökända brottslingar. Se gotiska mausoleer och lär dig mer om kända begravningar när du utforskar kyrkogårdens dystra historia. Fortsätt med ett besök till de närliggande Edinburgh Vaults, som ligger i valven vid South Bridge. Lyssna på berättelser om regelbundna paranormala händelser och hur några historiska personer inte verkar ha lämnat platsen. Upptäck platsen där de fattiga, häxor och en Hellfire-klubb (grupp som utövade hädiska orgier) brukade hålla till och upplev hur spökvalven nu är hemsökt av något verkligt elakt.

Edinburgh: Kvällstur med underjordiska spöken

Edinburgh: Kvällstur med underjordiska spöken

Upplev världens mest hemsökta stad på en spökresa i Edinburgh och låt dig skrämmas av den mörka sidan av Gamla stan. Upptäck de gömda wynds (gränder) vid Royal Mile och hör några av Edinburghs skräckinjagande hemligheter. Besök det som anses vara världens mest hemsökta kyrkogård, "Greyfriars Kirkyard". Slutligen kan du utforska de underjordiska valven i Edinburgh. Kamrarna, som stod färdiga 1788, var en rad krogar och förvarade olagligt material, bland annat döda kroppar som dödades av seriemördarna Burke och Hare för deras medicinska experiment. Res genom över 400 år av historia och sanna berättelser om hängningar, tortyr, mord och häxkonster. Rysningar vid konstiga ljud och oförklarliga lukter som dyker upp efter mörkrets inbrott! 

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på italienska

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på italienska

Möt din guide i centrala Edinburgh vid City Chambers, och ge dig sedan ut till fots på upptäcktsfärd i Edinburghs gamla stadskärna. Att gå är ett av de bästa sätten att uppleva området på grund av dess kompakta storlek och smala passager, som lokalt kallas closes. Följ din expertguide runt Edinburghs mest ikoniska landmärken. Medan du promenerar lyssnar du på din kunniga guide som berättar om stadens historia. Lär dig om presbyterianismens framväxt i Skottland och hör historier som rör St Giles' Cathedral, vars grå medeltida torn torn tornar upp sig över Royal Mile, en berömd väg i hjärtat av staden som kantas av ståtliga byggnader. Föreställ dig Edinburgh i det förflutna när du hör berättelser om den kontroversiella 1400-talsmonark Mary, Queen of Scots, och om nyckelpersoner från den skotska upplysningen. Se det imponerande Edinburgh Castle och låt dig fascineras av berättelser om dess uppgång och fall och om den mytomspunna Stone of Destiny som finns där inne. Ta dig sedan till the Mound, en konstgjord kulle som förbinder Edinburghs gamla stad med New Town. Gör en paus för ett mellanmål på Grassmarket Square och fördjupa dig sedan i stadens mörka sida på kyrkogården Greyfriars Kirkyard. Sug in den kusliga atmosfären medan du lyssnar på historier om avrättningar och hemsökelser som är förknippade med platsen. Ta reda på hur kyrkogården är kopplad till de berömda Harry Potter-böckerna. Gå sedan tillbaka till Royal Mile och upptäck mer om samlingarna på National Museum of Scotland och avslöja hemligheterna i Mary King's Close, en medeltida gata som ligger under Royal Mile. Din rundtur avslutas sedan i början av Royal Mile.

Edinburgh: Extrem spökvandring i underjorden

Edinburgh: Extrem spökvandring i underjorden

Upplev en guidad spöktur som passar bäst för personer som anser sig vara mycket modiga. Ge dig iväg till några av Edinburghs mest hemsökta platser, både ovan och under jorden. Känn gåshuden sprida sig över din kropp när du följer din mörkklädda guide till den skotska huvudstadens kusligaste platser. Lär dig mer om stadens hiskliga historia på vägen. Den här turen är endast för vuxna och inte för några veklingar. Den passar perfekt för sanna spökjägare eller de som inte tror på spöken alls. Du kommer gå nerför flera trånga "wynds", eller gränder, som leder till världens mest hemsökta kyrkogård. Gå sedan iväg på  Dödens väg! Under trottoaren döljer sig stadens spöken. Bege dig ut på en övernaturlig promenad genom tiden och hör på båda sidorna av de ökända spökhistorierna. Upptäck flera skrämmande och sanna historier om hängningar, tortyr, mord, häxor och kannibaler. 

Edinburgh: Fright Night Underground Ghost Tour

Edinburgh: Fright Night Underground Ghost Tour

Upptäck Edinburghs mörka och skrämmande historia med en erfaren och energisk guide. När du slingrar dig genom de dolda wynds (gränder) vid Royal Mile, blir du underhållen av denna passionerade och engagerade berättare som, klädd i full tidstypisk kostym, kommer att roa dig med mörka historier. Sedan kan du besöka vad som anses vara den mest hemsökta kyrkogården i världen på "Greyfriars Kirkyard". Slutligen går du djupt under jorden och utforskar Edinburgh Vaults under gatorna. Serien av kamrar som stod färdiga 1788 användes för att hysa krogar och som förvaringsutrymme för olagligt material, inklusive kropparna av människor som dödades av seriemördarna Burke och Hare för deras medicinska experiment. Res genom över 400 år av historia och hör skrämmande sanna berättelser om hängningar, tortyr, mord och häxkonster. Rysningar vid de konstiga ljud och oförklarliga lukter som dyker upp efter mörkrets inbrott.

Edinburgh: Guidad Ghost Walking Tour på spanska

Edinburgh: Guidad Ghost Walking Tour på spanska

Upptäck Edimburgos mörka förflutna på denna rundtur; gå genom Royal Mile, upptäck Greyfriars cementerio och avsluta med den eskalofrianta callejón Niddry. Börja turen i en traditionell polishytt mitt emot Starbucks. El guia, completamente disfrazado, conducirá al grupo por la Royal Mile a la par que compartirá algunas historias que han ocurrido en la zona en el pastado. La visita llegará al cementerio de Greyfriars, conocido mundialmente por la actividad paranormal que se ha ido registrando durante décadas... descubrirás el turbio pasado del camposanto y las personalidades enterradas en sus tumbas. Som avslutning på rundturen kommer du till den eskalofrianta callejón subterráneo de Niddry, en antigua calle del siglo 18 que fue enterrada bajo la calzada de South Bridge. Te contaremos su historia, como acabó olvidado bajo tierra... y toda la actividad paranormal que ocurre continuamente a día de hoy.

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på spanska

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på spanska

Möt din guide i centrala Edinburgh vid City Chambers, och ge dig sedan ut till fots på upptäcktsfärd i Edinburghs gamla stadskärna. Att gå är ett av de bästa sätten att uppleva området på grund av dess kompakta storlek och smala passager, som lokalt kallas "closes". Följ din expertguide runt Edinburghs mest ikoniska landmärken. Medan du promenerar lyssnar du på din kunniga guide som berättar om stadens historia. Lär dig om presbyterianismens framväxt i Skottland och hör historier som rör St Giles' Cathedral, vars grå medeltida torn torn tornar upp sig över Royal Mile, en berömd väg i hjärtat av staden som kantas av ståtliga byggnader. Föreställ dig det gamla Edinburgh när du får höra historier om den kontroversiella monarken från 1400-talet, Mary Queen of Scots, och om nyckelpersoner från den skotska upplysningen. Se det imponerande Edinburgh Castle och låt dig fascineras av berättelser om dess uppgång och fall och om den mytomspunna Stone of Destiny som finns där inne. Den här forntida juvelen, som är en del av de skotska kronjuvelerna, fångades och hölls av engelsmännen i över 700 år innan den återlämnades till skottarna 1996. Därefter beger du dig till the Mound, en konstgjord kulle som förbinder Edinburghs gamla stad med New Town. Gör en paus för ett mellanmål (egen bekostnad) på Grassmarket Square och fördjupa dig sedan i stadens mörka sida på kyrkogården Greyfriars Kirkyard. Sug in den kusliga atmosfären medan du lyssnar på historier om avrättningar och hemsökelser som är förknippade med platsen. Ta reda på hur kyrkogården är kopplad till den berömda Harry Potter-romanserien. Din rundtur avslutas sedan i början av Royal Mile.

Edinburgh: Greyfriars kyrkogårdstur

Edinburgh: Greyfriars kyrkogårdstur

En eftermiddagspromenad med din guide, full av överraskande historiska berättelser på Edinburghs mest berömda kyrkogård. Ta reda på innebörden bakom bilderna på några av 1600-talsgravarna och besök gravarna för några mindre kända men fascinerande personer, inklusive föreläsaren som undervisade Charles Darwin, en skådespelare begravd i full teaterkostym och ett pilotess från första världskriget. Vi kanske också i förbigående pekar ut gravarna med möjliga kopplingar till en viss trollkarl och till en hängiven hund. Det här är en resa som ständigt utvecklas, och varje vecka får vår guide ny information från vår släktforskare.

Edinburgh: Escape Game och rundtur

Edinburgh: Escape Game och rundtur

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med ett roligt spel på denna självguidade smartphone-vandring i Edinburgh. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna lite mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. Börja din rundtur vid det imponerande Scott-monumentet. Besök Royal Scottish Academy med sin drömliknande arkitektur. Fotografera Edinburgh Castle i sin imponerande form och förundras över den drömmande The Hub. Grassmarket kommer att förvåna dig, det är en av de livligaste platserna i Edinburgh. Sedan väntar Greyfriars Kirkyard, glöm inte att ta bilder, berömda för berättelsen om Greyfriars trogna hund Bobby. St Giles 'Cathedral kommer att lämna dig mållös med sin magnifika arkitektur. Beundra Canongate Kirk, som sägs vara mirakulös och har en enorm historia. Lär dig mer om Burns Monument som byggdes för landets största konstnär och nationella symbol, medan pricken över i:et på denna unika rundtur blir Calton Hill, en plats som alltid är upptagen och förtrollande, med fantastiska vyer.

Populäraste attraktionerna i Edinburgh

Saker att göra i Greyfriars Church

Städer i Skottland

Greyfriars Church: Fler aktiviteter och sevärdheter

Greyfriars Church: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Greyfriars Church

Samlat omdöme

4.7
(7 940 recensioner)

Arno, vår guide var fantastisk! Som ett stort Harry Potter-fan hittade han ett sätt att lära mig nya saker. Utflykten var interaktiv eftersom vi hade rätt att dela ut sorteringshatten och ha en frågesport under hela besöket för att tjäna poäng till vårt hus. Arnos passion för sagan smittade av sig, den var perfekt. Tack vare honom !

Det var verkligen väldigt intressant. Även om det var på engelska kunde man förstå allt. Spänningen och chockögonblicken var väldigt underhållande. Vår guide Mr. Stewart var en hit. Med humor och allvar i en perfekt växling. Tack för denna upplevelse🙏🏻 Jag rekommenderar den definitivt 5⭐️

Hej agnies de 2 svenskarna från turnén 21:15 De som fick åka från valvet , Tack för igår, vi kom hem okej men ganska omskakade av vår erfarenhet. Du var en fantastisk guide och berättare, ta hand om dig <3

Han är duktig startar halv 3 tiden och jag tyvker att han ser ut som Harry Potter själv härlig och lagom dag att promenera.

Alex var engagerande och gav insikter om inspirationen till JK Rowling.