Grekland
Kryssningar och båtturer

Kryssningar och båtturer
805 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Grekland Kryssningar och båtturer

Aten: Akropolis och 6 arkeologiska platser Kombibiljett

Aten: Akropolis och 6 arkeologiska platser Kombibiljett

Spara tid och pengar under din tid i Aten med en förbokad biljett som ger dig tillgång till 7 av Atens främsta arkeologiska platser. Njut av besparingar på upp till 50% och undvik de långa köerna av turister på Akropolis, Ancient Agora, Roman Agora, Zeus tempel, Aristoteles skola, Hadrianus bibliotek och Kerameikos Ancient Cemetery. Förbättra din upplevelse med en självguidad ljudguide när du vandrar runt i din egen takt. Förundras över Parthenon, ett UNESCO-listat världsarv, som står på Akropoliskullen, och fördjupa dig i denna imponerande strukturs 2500 år av rik historia. Besök också den antika Agora som ligger på Akropolis nordvästra sluttning. Lär dig mer om detta tidigare konstnärliga, andliga och kommersiella centrum. Strax norr om Akropolis kan du utforska platsen för den romerska Agora, som en gång i tiden var centrum för det offentliga livet i Aten. Du kan också få tillgång till det berömda Hadrianusbiblioteket och templet för den olympiske Zeus på Olympionplatsen, liksom Kerameikos, den antika kyrkogården som sträcker sig till stranden av floden Eridanos och det närliggande Lyceum.

Aten: Inträdesbiljett till Akropolis med valfri audioguide

Aten: Inträdesbiljett till Akropolis med valfri audioguide

Besök Akropolis, Greklands kanske viktigaste landmärke och en av världens mest besökta platser. Få din biljett till din e-post tillsammans med instruktioner för att ladda ner din audiotur (beroende på vilket alternativ som valts) och gå direkt till den södra ingången, nära tunnelbanestationen Acropolis. Ta så mycket tid på dig som du behöver. Gå in i Dionysos teater och se sedan det UNESCO-listade Parthenon-templet, som är tillägnat Athena, visdomens och krigets gudinna. Besök Propylaea, Athena Nikes tempel, Erechtheion och Herodes Atticus Odeon. Vandra runt på alla sidor av kullen och få en fantastisk utsikt över Greklands huvudstad. Se de omgivande bergen och det blå Egeiska havet som omger Aten.

Santorini: Kryssning på vulkanöarna med besök i varma källor

Santorini: Kryssning på vulkanöarna med besök i varma källor

Segla från Athinios hamn till små öar som är hem för vulkaner, varma källor och traditionella byar. Njut av lite ledig tid på varje ö, njut av den fantastiska utsikten och den charmiga atmosfären på den typiska grekiska landsbygden. Sätt segel från Athinios och njut av livekommentarer ombord under hela resan. Första stopp vid Nea Kameni där du kan välja att vandra till kratern på den aktiva vulkanen. Observera att vandringen sker på egen hand och att det inte finns någon guide med dig, så du måste ta hand om din säkerhet. Därefter går båten till Palea Kameni, där du har lite tid att simma i de vulkaniska varma källorna. Observera att svavlet i vattnet kan lämna en fläck på ljusa badkläder. Återvänd till båten för en kort seglats till Thirassia, där du har fri tid att utforska denna charmiga by. Där kan du också besöka Manolas, som nås via vindlande trappor eller med en åsneritt uppför kullen. Detta är naturligtvis valfritt. Om du bokar förlängningsalternativet kommer båten också att ta dig till en hamn där en bekväm buss väntar på att transportera dig till den fascinerande byn Oia. Fördjupa dig i dess unika charm när du njuter av 2-3 timmars fritid för att vandra genom de slingrande gatorna, njuta av den hisnande utsikten och bevittna den magiska solnedgången som har gjort Oia världsberömd. När din tid i Oia börjar närma sig sitt slut hoppar du på bussen igen för en avslappnad resa tillbaka till din ursprungliga destination. Reflektera över de otroliga minnen du har skapat och bär med dig Santorinis skönhet i ditt hjärta. Vänligen möt din buss i Oia vid mötesplatsen 15 minuter efter solnedgången.

Aten: Akropolis och Parthenon guidad stadsvandring

Aten: Akropolis och Parthenon guidad stadsvandring

Ta del av de antika underverken i Aten. Gå längs trädkantade gator till foten av Akropolis, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och är en av världens mest intressanta arkeologiska utgrävningsplatser. Ta dig förbi folkmassorna, gå till Akropolis södra sluttning och ta dig in för att se de antika skatterna som väntar. Stanna till vid Dionysos helgedom, tillägnad den grekiske guden för vin och fertilitet. Väl inne på Akropolis kommer du nära viktiga sevärdheter som Propylaea-porten, Erechtheion, Athena Nikes tempel och Parthenon. Lär dig historien om dessa fascinerande ruiner av din guide. Väl uppe på toppen av den heliga kullen kan du njuta av den vidsträckta panoramautsikten över Aten. Lär dig mer om utgrävningarna och få en inblick i citadellets ruiner. Hör om de omgivande monumenten, inklusive Mars Hill och Herodes Atticus Odeon. Turen avslutas på toppen av Akropolis, så att du kan fortsätta utforska platsen i din egen takt. Välj mellan en guidad tur tidigt på morgonen, på förmiddagen eller på eftermiddagen. Tillgång till kön utan biljett Observera att även med vår skip-the-ticket-line-tjänst kan det krävas viss väntetid för säkerhetskontroller. Detta beror på att antalet besökare kan fluktuera oförutsägbart på platserna under dagen. Den typiska väntetiden är 0 till 10 eller 30 minuter, men vid sällsynta tillfällen kan den vara längre.

Aten: Akropolis, Parthenon & Akropolis Museum Guidad tur

Aten: Akropolis, Parthenon & Akropolis Museum Guidad tur

Res tillbaka i tiden på en informativ och rolig rundtur på Atens Akropolis. Guidad av en fältexpert och licensierad reseledare, upptäck UNESCO: s världsarvslista genom en resa i historia, mytologi och berättande. Fortsätt med ett besök på Akropolismuseet, som har rankats som ett av de bästa museerna i världen. Här visas alla bevarade mästerverk från templen på Akropolis med hjälp av naturligt ljus. Utgrävningar är också synliga under glasgolv och gångar. Besök Akropoliskullen. Se Dionysosteatern, där berömda antika dramer och tragedier först framfördes. Gå runt i Herodes Atticus fantastiska Odeon och helgedomen för läkeguden Asklepios. På toppen av kullen kan du besöka Nikes Propylea-tempel och Erechtheion-templet. Se Parthenon, som är symbolen för demokrati och västerländsk civilisation. Dessa monument med anor från 500-talet vittnar om det härliga antika Aten och Perikles guldålder. Kliv in i det moderna underverket New Acropolis Museum, som ligger bara några minuters promenad från Akropolis. Denna arkitektoniska pärla, som skapades av arkitekterna Fotiadis och Shumin, omsluter det antika Greklands skatter i sitt glas. Från bottenvåningens uppslukande glimtar av det dagliga livet till första våningens förtrollande originalkaryatider (fem finns här, den sjätte på British Museum), och kulmen på översta våningen med den extraordinära Parthenonfrisen och en återskapelse av Parthenon, bredvid den hisnande utsikten över Akropolis. Varje steg är ett stycke historia som bjuder in dig till en tidlös resa genom Atens arv och arkitektoniska storslagenhet. Utforska den klassiska antikens lockelse på New Acropolis Museum.

Aten: Cape Sounion och Poseidons tempel Dagsutflykt med solnedgång

Aten: Cape Sounion och Poseidons tempel Dagsutflykt med solnedgång

Upplev en resa tillbaka i tiden med en dagsutflykt från Aten till Cape Sounion. Upptäck Poseidons tempel på Cape Sounion, beundra det fantastiska landskapet i området och bevittna en underbar solnedgång över Egeiska havet. Vi avgår från en mötesplats i centrala Aten och reser med en bekväm buss till Cape Sounion. Lär dig mer om områdets mytologi och historia under resan. Stanna till vid den antika Thorikos-teatern, den äldsta bevarade teatern i världen. Ta lite tid att beundra de omgivande vyerna i området, inklusive de historiska gamla silvergruvorna i regionen. Anländer till Cape Sounion, där du har cirka 2 timmars ledig tid att utforska det hisnande Poseidon-templet. Ta en lugn promenad runt templet och njut av den fantastiska utsikten över Egeiska havet när solen går ner och kastar en gyllene glöd över det kristallklara vattnet. Fånga det pittoreska området Sounion under denna magiska tid och bevittna templets skönhet när det badar i gyllene ljus. Slutligen kan du koppla av på återresan till Aten, med avlämning vid Syntagmatorget.

Från Kissamos hamn: Båttur till Balos-lagunen och Gramvoúsa

Från Kissamos hamn: Båttur till Balos-lagunen och Gramvoúsa

Ta en dagsutflykt från Kissamos hamn till den obebodda ön Gramvousa och Balos på en tur-och-retur-kryssning. Glid förbi klippor, stanna till vid orörda gyllene stränder, simma i kristallklart vatten och besök Gramvousa fästning - ett slott med otrolig panoramautsikt. Vi avgår från Kissamos hamn och seglar i ungefär en timme i bukten. Närma er ön Gramvousa och sedan Balos eller vice versa, beroende på resplanens rutt. Kryssa mot en fantastisk bakgrund av branta klippor och stenar, otroliga avskilda stränder och oändligt blått. Du får chansen att se en stor grotta som tros vara ett gammalt skeppsvarv. I slutet av bukten seglar du mellan Gramvousa Island och Cape Vouxa. Njut av det natursköna landskapet med Valenti, Pontikonisi, Balos Lagoon och Imeri Gramvousa som bakgrund. Beroende på resplanen är den första destinationen Gramvousa och sedan Balos eller vice versa. Anländer till den lilla hamnen i Gramvousa och njut av den magiska miljön som skapats av den kretensiska naturen, legenderna och områdets turbulenta historia. Se stranden som pryds av ett ensamt skeppsvrak. Se det berömda slottet Gramvousa, den högsta punkten på ön som ligger ovanpå en brant klippa. Njut av en simtur i området intill kyrkan Agioi Apostoloi. Efter ett stopp vid Gramvousa går du ombord på båten igen för att åka till Balos. Denna exotiska strandlagun, som är listad som en av världens bästa stränder, ligger mellan Gramvousa-halvön och Cape Tigani. Balos är en av världens mest berömda stränder. Ord kan inte beskriva hur imponerande denna plats är. Ingenting kan beskriva vad du kommer att känna när du ser detta. När du får simma i det kristallklara, smaragdgröna vattnet, koppla av och beundra utsikten över den sällsynta naturliga skönheten i landskapet, havet, kusten, klipporna och klipporna som reser sig framför dig!

Rhodos: Snabb båttur till Symi med fri tid att utforska

Rhodos: Snabb båttur till Symi med fri tid att utforska

Beundra utsikten över staden Rhodos och staden Symi från vattnet ombord på en motorbåt på en resa mellan dessa två punkter. Ha gott om tid i Symi för att shoppa, prova lokala rätter och ta bilder av de färgglada husen innan du återvänder med motorbåt till Rhodos Hoppa ombord på den nya motorbåten i Kolonas hamn. Njut av sol på utomhusdäcket eller svalka dig på det luftkonditionerade stängda däcket medan du njuter av utsikten över Rhodos slottsmurar, minareterna i Gamla stan, den medeltida klockan och Marine Gate. Lämna Rhodos och få en glimt av det 46 meter höga Naillac-tornet på din vänstra hand, Rhodos väderkvarnar, Saint Nicholas-fästningen och Rhodos akvarium.  Anländ till bukten Symi där du kan spana in staden Symi som är byggd i amfiteater-stil. Spionera på de färgglada nyklassicistiska husen som speglar sig i havet på musseldagar. Stig av och få över tre timmar på dig att ta in denna ös charm innan du återvänder till Rhodos. 

Från Korfu: Dagskryssning till Paxos, Antipaxos och de blå grottorna

Från Korfu: Dagskryssning till Paxos, Antipaxos och de blå grottorna

Segla från Korfu till de magnifika öarna Paxos och Antipaxos som är kända för sina viner och pittoreska stränder. Åk in till de historiska havsgrottorna och beundra det vackra landskapet. På denna båttur under en hel dag stannar du till vid ön Antipaxos som har en av Medelhavets vackraste sandstränder. Beundra den gyllene kustens skönhet, som står i kontrast till det kristallblå vattnet, och besök sedan de blå grottorna. Ta sedan ett dopp under ett uppehåll i Gaios, Paxos huvudstad. Få ut det mesta av din tid här på egen hand och utforska den lilla staden. Shoppa i de charmiga souvenirbutikerna, ät lite lunch eller svalka dig med en glass.

Från ön Korfu: Båtkryssning i Antipaxos & Paxos blå grottor

Från ön Korfu: Båtkryssning i Antipaxos & Paxos blå grottor

Besök 2 av Greklands mest ikoniska öar på en kryssningsresa från Korfu till Paxos och Antipaxos. Besök de blå grottorna med levande berättelse från din guide, ett badstopp vid Mesovrika Beach och ledig tid att utforska byn Lakka. Uppgradera för att inkludera hotellöverföringar från Korfu. Få fantastisk utsikt över de venetianska slotten i Gamla stan i Korfu när du sätter segel och åker söderut längs Kanoni-halvön. Passera palatset Mon Repo och städerna Perama, Benitses och Kavos när du seglar mot Cape Asprokavos. Du får en magnifik utsikt över olivträden och cypresserna som täcker Paxos, som bildades när Poseidon skar av Korfus spets med sin treudd för att skapa en idyllisk tillflyktsort för Amfitrite - enligt legenden. Ta dig till den oförstörda norra sidan av Paxos och kör in i den naturliga viken Lakka. Strosa längs de smala gatorna i den traditionella byn, eller ta en kort promenad till stränderna för att simma och sola. Segla sedan längs Paxos västkust och gå in i de blå grottorna, där munksälar har bosatt sig. Kryssa sedan till den lilla ön Antipaxos och bada vid Mesovrika Beach. Segla längs Paxos östkust och få en fantastisk utsikt över de små öarna Skaltsonisi och Mongonisi när du är på väg tillbaka till Korfu.

Grekland

Grekland

Våra mest rekommenderade Grekland Kryssningar och båtturer

Aten: Akropolis och 6 arkeologiska platser Kombibiljett

Aten: Akropolis och 6 arkeologiska platser Kombibiljett

Spara tid och pengar under din tid i Aten med en förbokad biljett som ger dig tillgång till 7 av Atens främsta arkeologiska platser. Njut av besparingar på upp till 50% och undvik de långa köerna av turister på Akropolis, Ancient Agora, Roman Agora, Zeus tempel, Aristoteles skola, Hadrianus bibliotek och Kerameikos Ancient Cemetery. Förbättra din upplevelse med en självguidad ljudguide när du vandrar runt i din egen takt. Förundras över Parthenon, ett UNESCO-listat världsarv, som står på Akropoliskullen, och fördjupa dig i denna imponerande strukturs 2500 år av rik historia. Besök också den antika Agora som ligger på Akropolis nordvästra sluttning. Lär dig mer om detta tidigare konstnärliga, andliga och kommersiella centrum. Strax norr om Akropolis kan du utforska platsen för den romerska Agora, som en gång i tiden var centrum för det offentliga livet i Aten. Du kan också få tillgång till det berömda Hadrianusbiblioteket och templet för den olympiske Zeus på Olympionplatsen, liksom Kerameikos, den antika kyrkogården som sträcker sig till stranden av floden Eridanos och det närliggande Lyceum.

Aten: Inträdesbiljett till Akropolis med valfri audioguide

Aten: Inträdesbiljett till Akropolis med valfri audioguide

Besök Akropolis, Greklands kanske viktigaste landmärke och en av världens mest besökta platser. Få din biljett till din e-post tillsammans med instruktioner för att ladda ner din audiotur (beroende på vilket alternativ som valts) och gå direkt till den södra ingången, nära tunnelbanestationen Acropolis. Ta så mycket tid på dig som du behöver. Gå in i Dionysos teater och se sedan det UNESCO-listade Parthenon-templet, som är tillägnat Athena, visdomens och krigets gudinna. Besök Propylaea, Athena Nikes tempel, Erechtheion och Herodes Atticus Odeon. Vandra runt på alla sidor av kullen och få en fantastisk utsikt över Greklands huvudstad. Se de omgivande bergen och det blå Egeiska havet som omger Aten.

Santorini: Kryssning på vulkanöarna med besök i varma källor

Santorini: Kryssning på vulkanöarna med besök i varma källor

Segla från Athinios hamn till små öar som är hem för vulkaner, varma källor och traditionella byar. Njut av lite ledig tid på varje ö, njut av den fantastiska utsikten och den charmiga atmosfären på den typiska grekiska landsbygden. Sätt segel från Athinios och njut av livekommentarer ombord under hela resan. Första stopp vid Nea Kameni där du kan välja att vandra till kratern på den aktiva vulkanen. Observera att vandringen sker på egen hand och att det inte finns någon guide med dig, så du måste ta hand om din säkerhet. Därefter går båten till Palea Kameni, där du har lite tid att simma i de vulkaniska varma källorna. Observera att svavlet i vattnet kan lämna en fläck på ljusa badkläder. Återvänd till båten för en kort seglats till Thirassia, där du har fri tid att utforska denna charmiga by. Där kan du också besöka Manolas, som nås via vindlande trappor eller med en åsneritt uppför kullen. Detta är naturligtvis valfritt. Om du bokar förlängningsalternativet kommer båten också att ta dig till en hamn där en bekväm buss väntar på att transportera dig till den fascinerande byn Oia. Fördjupa dig i dess unika charm när du njuter av 2-3 timmars fritid för att vandra genom de slingrande gatorna, njuta av den hisnande utsikten och bevittna den magiska solnedgången som har gjort Oia världsberömd. När din tid i Oia börjar närma sig sitt slut hoppar du på bussen igen för en avslappnad resa tillbaka till din ursprungliga destination. Reflektera över de otroliga minnen du har skapat och bär med dig Santorinis skönhet i ditt hjärta. Vänligen möt din buss i Oia vid mötesplatsen 15 minuter efter solnedgången.

Aten: Akropolis och Parthenon guidad stadsvandring

Aten: Akropolis och Parthenon guidad stadsvandring

Ta del av de antika underverken i Aten. Gå längs trädkantade gator till foten av Akropolis, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och är en av världens mest intressanta arkeologiska utgrävningsplatser. Ta dig förbi folkmassorna, gå till Akropolis södra sluttning och ta dig in för att se de antika skatterna som väntar. Stanna till vid Dionysos helgedom, tillägnad den grekiske guden för vin och fertilitet. Väl inne på Akropolis kommer du nära viktiga sevärdheter som Propylaea-porten, Erechtheion, Athena Nikes tempel och Parthenon. Lär dig historien om dessa fascinerande ruiner av din guide. Väl uppe på toppen av den heliga kullen kan du njuta av den vidsträckta panoramautsikten över Aten. Lär dig mer om utgrävningarna och få en inblick i citadellets ruiner. Hör om de omgivande monumenten, inklusive Mars Hill och Herodes Atticus Odeon. Turen avslutas på toppen av Akropolis, så att du kan fortsätta utforska platsen i din egen takt. Välj mellan en guidad tur tidigt på morgonen, på förmiddagen eller på eftermiddagen. Tillgång till kön utan biljett Observera att även med vår skip-the-ticket-line-tjänst kan det krävas viss väntetid för säkerhetskontroller. Detta beror på att antalet besökare kan fluktuera oförutsägbart på platserna under dagen. Den typiska väntetiden är 0 till 10 eller 30 minuter, men vid sällsynta tillfällen kan den vara längre.

Aten: Akropolis, Parthenon & Akropolis Museum Guidad tur

Aten: Akropolis, Parthenon & Akropolis Museum Guidad tur

Res tillbaka i tiden på en informativ och rolig rundtur på Atens Akropolis. Guidad av en fältexpert och licensierad reseledare, upptäck UNESCO: s världsarvslista genom en resa i historia, mytologi och berättande. Fortsätt med ett besök på Akropolismuseet, som har rankats som ett av de bästa museerna i världen. Här visas alla bevarade mästerverk från templen på Akropolis med hjälp av naturligt ljus. Utgrävningar är också synliga under glasgolv och gångar. Besök Akropoliskullen. Se Dionysosteatern, där berömda antika dramer och tragedier först framfördes. Gå runt i Herodes Atticus fantastiska Odeon och helgedomen för läkeguden Asklepios. På toppen av kullen kan du besöka Nikes Propylea-tempel och Erechtheion-templet. Se Parthenon, som är symbolen för demokrati och västerländsk civilisation. Dessa monument med anor från 500-talet vittnar om det härliga antika Aten och Perikles guldålder. Kliv in i det moderna underverket New Acropolis Museum, som ligger bara några minuters promenad från Akropolis. Denna arkitektoniska pärla, som skapades av arkitekterna Fotiadis och Shumin, omsluter det antika Greklands skatter i sitt glas. Från bottenvåningens uppslukande glimtar av det dagliga livet till första våningens förtrollande originalkaryatider (fem finns här, den sjätte på British Museum), och kulmen på översta våningen med den extraordinära Parthenonfrisen och en återskapelse av Parthenon, bredvid den hisnande utsikten över Akropolis. Varje steg är ett stycke historia som bjuder in dig till en tidlös resa genom Atens arv och arkitektoniska storslagenhet. Utforska den klassiska antikens lockelse på New Acropolis Museum.

Aten: Cape Sounion och Poseidons tempel Dagsutflykt med solnedgång

Aten: Cape Sounion och Poseidons tempel Dagsutflykt med solnedgång

Upplev en resa tillbaka i tiden med en dagsutflykt från Aten till Cape Sounion. Upptäck Poseidons tempel på Cape Sounion, beundra det fantastiska landskapet i området och bevittna en underbar solnedgång över Egeiska havet. Vi avgår från en mötesplats i centrala Aten och reser med en bekväm buss till Cape Sounion. Lär dig mer om områdets mytologi och historia under resan. Stanna till vid den antika Thorikos-teatern, den äldsta bevarade teatern i världen. Ta lite tid att beundra de omgivande vyerna i området, inklusive de historiska gamla silvergruvorna i regionen. Anländer till Cape Sounion, där du har cirka 2 timmars ledig tid att utforska det hisnande Poseidon-templet. Ta en lugn promenad runt templet och njut av den fantastiska utsikten över Egeiska havet när solen går ner och kastar en gyllene glöd över det kristallklara vattnet. Fånga det pittoreska området Sounion under denna magiska tid och bevittna templets skönhet när det badar i gyllene ljus. Slutligen kan du koppla av på återresan till Aten, med avlämning vid Syntagmatorget.

Från Kissamos hamn: Båttur till Balos-lagunen och Gramvoúsa

Från Kissamos hamn: Båttur till Balos-lagunen och Gramvoúsa

Ta en dagsutflykt från Kissamos hamn till den obebodda ön Gramvousa och Balos på en tur-och-retur-kryssning. Glid förbi klippor, stanna till vid orörda gyllene stränder, simma i kristallklart vatten och besök Gramvousa fästning - ett slott med otrolig panoramautsikt. Vi avgår från Kissamos hamn och seglar i ungefär en timme i bukten. Närma er ön Gramvousa och sedan Balos eller vice versa, beroende på resplanens rutt. Kryssa mot en fantastisk bakgrund av branta klippor och stenar, otroliga avskilda stränder och oändligt blått. Du får chansen att se en stor grotta som tros vara ett gammalt skeppsvarv. I slutet av bukten seglar du mellan Gramvousa Island och Cape Vouxa. Njut av det natursköna landskapet med Valenti, Pontikonisi, Balos Lagoon och Imeri Gramvousa som bakgrund. Beroende på resplanen är den första destinationen Gramvousa och sedan Balos eller vice versa. Anländer till den lilla hamnen i Gramvousa och njut av den magiska miljön som skapats av den kretensiska naturen, legenderna och områdets turbulenta historia. Se stranden som pryds av ett ensamt skeppsvrak. Se det berömda slottet Gramvousa, den högsta punkten på ön som ligger ovanpå en brant klippa. Njut av en simtur i området intill kyrkan Agioi Apostoloi. Efter ett stopp vid Gramvousa går du ombord på båten igen för att åka till Balos. Denna exotiska strandlagun, som är listad som en av världens bästa stränder, ligger mellan Gramvousa-halvön och Cape Tigani. Balos är en av världens mest berömda stränder. Ord kan inte beskriva hur imponerande denna plats är. Ingenting kan beskriva vad du kommer att känna när du ser detta. När du får simma i det kristallklara, smaragdgröna vattnet, koppla av och beundra utsikten över den sällsynta naturliga skönheten i landskapet, havet, kusten, klipporna och klipporna som reser sig framför dig!

Rhodos: Snabb båttur till Symi med fri tid att utforska

Rhodos: Snabb båttur till Symi med fri tid att utforska

Beundra utsikten över staden Rhodos och staden Symi från vattnet ombord på en motorbåt på en resa mellan dessa två punkter. Ha gott om tid i Symi för att shoppa, prova lokala rätter och ta bilder av de färgglada husen innan du återvänder med motorbåt till Rhodos Hoppa ombord på den nya motorbåten i Kolonas hamn. Njut av sol på utomhusdäcket eller svalka dig på det luftkonditionerade stängda däcket medan du njuter av utsikten över Rhodos slottsmurar, minareterna i Gamla stan, den medeltida klockan och Marine Gate. Lämna Rhodos och få en glimt av det 46 meter höga Naillac-tornet på din vänstra hand, Rhodos väderkvarnar, Saint Nicholas-fästningen och Rhodos akvarium.  Anländ till bukten Symi där du kan spana in staden Symi som är byggd i amfiteater-stil. Spionera på de färgglada nyklassicistiska husen som speglar sig i havet på musseldagar. Stig av och få över tre timmar på dig att ta in denna ös charm innan du återvänder till Rhodos. 

Från Korfu: Dagskryssning till Paxos, Antipaxos och de blå grottorna

Från Korfu: Dagskryssning till Paxos, Antipaxos och de blå grottorna

Segla från Korfu till de magnifika öarna Paxos och Antipaxos som är kända för sina viner och pittoreska stränder. Åk in till de historiska havsgrottorna och beundra det vackra landskapet. På denna båttur under en hel dag stannar du till vid ön Antipaxos som har en av Medelhavets vackraste sandstränder. Beundra den gyllene kustens skönhet, som står i kontrast till det kristallblå vattnet, och besök sedan de blå grottorna. Ta sedan ett dopp under ett uppehåll i Gaios, Paxos huvudstad. Få ut det mesta av din tid här på egen hand och utforska den lilla staden. Shoppa i de charmiga souvenirbutikerna, ät lite lunch eller svalka dig med en glass.

Från ön Korfu: Båtkryssning i Antipaxos & Paxos blå grottor

Från ön Korfu: Båtkryssning i Antipaxos & Paxos blå grottor

Besök 2 av Greklands mest ikoniska öar på en kryssningsresa från Korfu till Paxos och Antipaxos. Besök de blå grottorna med levande berättelse från din guide, ett badstopp vid Mesovrika Beach och ledig tid att utforska byn Lakka. Uppgradera för att inkludera hotellöverföringar från Korfu. Få fantastisk utsikt över de venetianska slotten i Gamla stan i Korfu när du sätter segel och åker söderut längs Kanoni-halvön. Passera palatset Mon Repo och städerna Perama, Benitses och Kavos när du seglar mot Cape Asprokavos. Du får en magnifik utsikt över olivträden och cypresserna som täcker Paxos, som bildades när Poseidon skar av Korfus spets med sin treudd för att skapa en idyllisk tillflyktsort för Amfitrite - enligt legenden. Ta dig till den oförstörda norra sidan av Paxos och kör in i den naturliga viken Lakka. Strosa längs de smala gatorna i den traditionella byn, eller ta en kort promenad till stränderna för att simma och sola. Segla sedan längs Paxos västkust och gå in i de blå grottorna, där munksälar har bosatt sig. Kryssa sedan till den lilla ön Antipaxos och bada vid Mesovrika Beach. Segla längs Paxos östkust och få en fantastisk utsikt över de små öarna Skaltsonisi och Mongonisi när du är på väg tillbaka till Korfu.

Toppattraktioner i Grekland

Städer i Grekland

Regioner i Grekland

Grekland: Fler aktiviteter och sevärdheter

Grekland: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.