Lägg till datum

Saker att göra i
Grekland

Våra mest rekommenderade saker att göra i Grekland

Aten: Kombibiljett Akropolis och 6 arkeologiska platser

1. Aten: Kombibiljett Akropolis och 6 arkeologiska platser

Spara tid och pengar under din vistelse i Aten med en förbokad kombibiljett som ger dig tillgång till sju av Atens främsta arkeologiska platser utan att behöva vänta i köer. Utnyttja besparingar på upp till 50 % och undvik de långa turistköerna vid Akropolis, den antika agoran, den romerska agoran, Zeustemplet, Aristoteles skola, Hadrianus-biblioteket och Kerameikos antika kyrkogård. Förbättra din upplevelse med en självguidad ljudtur när du vandrar runt i din egen takt. Förundras över Parthenon, listat som världsarv av Unesco, som ligger på Akropolis-kullen och fördjupa dig i detta imponerande byggnadsverks 2 500 år av rik historia. Medan du är där, besök den antika agoran som ligger på Akropolis nordvästra sluttningar. Lär dig mer om detta tidigare konstnärliga, andliga och kommersiella centrum. Strax norr om Akropolis kan du utforska platsen för den romerska agoran som en gång var i fokus för Atens offentliga liv. Du kan också ha glädje av tillgång till det berömda Hadrianus-biblioteket och olympen Zeus tempel vid den olympiska platsen, liksom den gamla kyrkogården Kerameikos som sträcker sig till floden Eridanos och det närliggande Lyceum.

Aten: Inträdesbiljett till Akropolis med valfri audioguide

2. Aten: Inträdesbiljett till Akropolis med valfri audioguide

Besök Akropolis, Greklands kanske viktigaste landmärke och en av världens mest besökta platser. Boka denna biljett för att undvika köerna vid biljettkontoret. Få ut det mesta av upplevelsen med en valfri ljudguide på din telefon och avslöja stadens historia. Ta emot din e-biljett via e-post och kontrollera din kupong för instruktioner om hur du laddar ner din ljudguide. Gå sedan direkt till den södra ingången, nära tunnelbanestationen Akropolis, med din telefon och hörlurar i handen och skanna din biljett vid biljettvalideringsmaskinerna. Ta så lång tid på dig som du behöver. Gå in i Dionysos teater och se sedan det UNESCO-listade Parthenontemplet, som är tillägnat Athena, gudinnan för visdom och krig. Besök Propylaea, Athena Nikes tempel, Erechtheion och se Herodes Atticus Odeon. Vandra runt på alla sidor av kullen och få en fantastisk utsikt över Greklands huvudstad. Se de omgivande bergen och det blå Egeiska havet som omger Aten.

Santorini: Kryssning på vulkanöarna med besök i varma källor

3. Santorini: Kryssning på vulkanöarna med besök i varma källor

Segla från Athinios hamn till små öar som är hem för vulkaner, varma källor och traditionella byar. Njut av lite ledig tid på varje ö, njut av den fantastiska utsikten och den charmiga atmosfären på den typiska grekiska landsbygden. Sätt segel från Athinios och njut av livekommentarer ombord under hela resan. Första stopp vid Nea Kameni där du kan välja att vandra till kratern på den aktiva vulkanen. Observera att vandringen sker på egen hand och att det inte finns någon guide med dig, så du måste ta hand om din säkerhet. Därefter går båten till Palea Kameni, där du har lite tid att simma i de vulkaniska varma källorna. Observera att svavlet i vattnet kan lämna en fläck på ljusa badkläder. Återvänd till båten för en kort seglats till Thirassia, där du har fri tid att utforska denna charmiga by. Där kan du också besöka Manolas, som nås via vindlande trappor eller med en åsneritt uppför kullen. Detta är naturligtvis valfritt. Om du bokar förlängningsalternativet kommer båten också att ta dig till en hamn där en bekväm buss väntar på att transportera dig till den fascinerande byn Oia. Fördjupa dig i dess unika charm när du njuter av 2-3 timmars fritid för att vandra genom de slingrande gatorna, njuta av den hisnande utsikten och bevittna den magiska solnedgången som har gjort Oia världsberömd. När din tid i Oia börjar närma sig sitt slut hoppar du på bussen igen för en avslappnad resa tillbaka till din ursprungliga destination. Reflektera över de otroliga minnen du har skapat och bär med dig Santorinis skönhet i ditt hjärta. Vänligen möt din buss i Oia vid mötesplatsen 15 minuter efter solnedgången.

Aten: Akropolis och Parthenon guidad stadsvandring

4. Aten: Akropolis och Parthenon guidad stadsvandring

Ta in de forntida underverken i Aten. Gå genom trädkantade gator till foten av UNESCO: s världsarvslista för Akropolis, en av världens mest avslöjande arkeologiska platser. Slå folkmassorna och gå till södra sluttningen av Akropolis för att hämta dina skip-the-line-biljetter och ta dig in för att se de forntida skatterna som väntar. Stanna vid Dionysus-helgedomen, tillägnad den grekiska guden för vin och fertilitet. En gång inuti Akropolis, kom nära viktiga sevärdheter som Propylaea gateway, Erechtheion, Temple of Athena Nike och Parthenon. Lär dig historien om dessa fascinerande ruiner från din guide. När du är på toppen av den heliga kullen, ta in de svepande panoramabilderna över Aten. Lär dig om utgrävningarna och få en inblick i citadellets ruiner. Hör om omgivande monument, inklusive Mars Hill och Odeon of Herodes Atticus. Turen avslutas på toppen av Akropolis, så att du kan fortsätta utforska platsen i din egen takt. Välj mellan en guidad tur tidigt på morgonen, på morgonen eller på eftermiddagen. Tillgång till kön utan biljett Vi är glada att kunna erbjuda alla våra gäster en bekväm skip-the-ticket-line-tjänst. Vi ser till att förköpa entrébiljetterna till varje arkeologisk plats och museum som besöks under turen, så att du slipper besväret med att köpa dem online eller köa vid biljettkassorna. Tänk dock på att även med vår skip-the-ticket-line-tjänst kan det krävas viss väntetid för säkerhetskontroller. Detta beror på att antalet besökare kan variera oförutsägbart på platserna under dagen. Den typiska väntetiden är mellan 0 och 10 eller 30 minuter, men vid sällsynta tillfällen kan den vara längre.

Aten: Cape Sounion & Poseidons tempel Sunset dagsutflykt

5. Aten: Cape Sounion & Poseidons tempel Sunset dagsutflykt

Upplev en resa tillbaka i tiden med en dagsutflykt från Aten till Kap Sounion. Upptäck Poseidons tempel på Cape Sounion, beundra det fantastiska landskapet i området och bevittna en underbar solnedgång över Egeiska havet. Avresa från en mötesplats i centrala Aten och resa med bekväm buss till Cape Sounion. Under resan får du lära dig mer om områdets mytologi och historia. Stanna till vid Thorikos antika teater, den äldsta bevarade teatern i världen. Ta lite tid på dig att beundra de omgivande vyerna i området, inklusive de historiska gamla silvergruvorna i regionen. Anländer till Cape Sounion, där du har cirka 2 timmars fritid för att utforska det hisnande Poseidontemplet. Ta en lugn promenad runt templet och njut av den fantastiska utsikten över Egeiska havet när solen går ner och kastar ett gyllene sken över det kristallklara vattnet. Ta en bild av det pittoreska området Sounion under denna magiska tid och se hur vackert templet är när det badar i gyllene ljus. Slutligen kan du koppla av på återresan till Aten, med avsläpp vid Syntagmatorget.

Aten: Akropolisbiljett med valfri audiotur och sevärdheter

6. Aten: Akropolisbiljett med valfri audiotur och sevärdheter

Strosande i Aten utan stress! Köp dina e-biljetter till Akropoliskullen och det bländande Akropolismuseet. Uppgradera din upplevelse med valfria kombinationsbiljetter, som ger tillgång till de bästa arkeologiska attraktionerna och museerna som Ancient Agora, Roman Forum, Kerameikos, Temple of Zeus eller National Archaeological Museum. Välj din tidslucka (endast) för Akropolis Hill och få e-biljetter via e-post. Ladda ner biljetter och turer via den angivna länken och dyk ner i antika berättelser vid varje attraktion. Njut av Aten och dess skönhet med professionella berättelser och historiska insikter. Observera att alla biljetter inte är återbetalningsbara, och även om tidsluckor kan visas här är det viktigt att göra ditt bindande val för Akropoliskullen på Clio Muse Tours "Min bokningssida" för en smidig och stressfri upplevelse.

Aten: Akropolis, Parthenon & Akropolis Museum Guidad tur

7. Aten: Akropolis, Parthenon & Akropolis Museum Guidad tur

Res tillbaka i tiden på en informativ och rolig rundtur på Atens Akropolis. Guidad av en fältexpert och licensierad reseledare, upptäck UNESCO: s världsarvslista genom en resa i historia, mytologi och berättande. Fortsätt med ett besök på Akropolismuseet, som har rankats som ett av de bästa museerna i världen. Här visas alla bevarade mästerverk från templen på Akropolis med hjälp av naturligt ljus. Utgrävningar är också synliga under glasgolv och gångar. Besök Akropoliskullen. Se Dionysosteatern, där berömda antika dramer och tragedier först framfördes. Gå runt i Herodes Atticus fantastiska Odeon och helgedomen för läkeguden Asklepios. På toppen av kullen kan du besöka Nikes Propylea-tempel och Erechtheion-templet. Se Parthenon, som är symbolen för demokrati och västerländsk civilisation. Dessa monument med anor från 500-talet vittnar om det härliga antika Aten och Perikles guldålder. Kliv in i det moderna underverket New Acropolis Museum, som ligger bara några minuters promenad från Akropolis. Denna arkitektoniska pärla, som skapades av arkitekterna Fotiadis och Shumin, omsluter det antika Greklands skatter i sitt glas. Från bottenvåningens uppslukande glimtar av det dagliga livet till första våningens förtrollande originalkaryatider (fem finns här, den sjätte på British Museum), och kulmen på översta våningen med den extraordinära Parthenonfrisen och en återskapelse av Parthenon, bredvid den hisnande utsikten över Akropolis. Varje steg är ett stycke historia som bjuder in dig till en tidlös resa genom Atens arv och arkitektoniska storslagenhet. Utforska den klassiska antikens lockelse på New Acropolis Museum.

Från Kissamos hamn: Båttur till Balos-lagunen och Gramvoúsa

8. Från Kissamos hamn: Båttur till Balos-lagunen och Gramvoúsa

Ta en dagstur från Kissamos hamn till den obebodda ön Gramvousa och Balos Lagoon på en kryssning tur och retur. Glid förbi klippor, stanna till vid orörda gyllene stränder, simma i kristallklart vatten och besök Gramvousa fästning - ett slott som erbjuder otroliga panoramautsikter. Avresa från Kissamos hamn och segla i ungefär en timme i bukten. Närma dig ön Gramvousa och sedan lagunen Balos eller tvärtom, beroende på resrutten. Kryssa mot en fantastisk bakgrund av branta klippor och stenar, otroliga avskilda stränder och oändligt blått. Du får chansen att se en stor grotta som tros vara ett gammalt skeppsvarv. I slutet av viken seglar du mellan ön Gramvousa och Cape Vouxa. Njut av det natursköna landskapet med Valenti, Pontikonisi, Balos Lagoon och Imeri Gramvousa i bakgrunden. Anländ till den lilla hamnen Gramvousa och njut av den magiska miljön som skapats av den kretensiska naturen, legenderna och områdets turbulenta historia. Se stranden som pryds av ett ensamt skeppsvrak. Se det berömda slottet Gramvousa, den högsta punkten på ön som ligger på toppen av en brant klippa. Ta en simtur i området intill kyrkan Agioi Apostoloi. Efter ett stopp vid Gramvousa går du tillbaka till båten för att åka till Balos-lagunen. Denna exotiska strandlagun är listad som en av världens bästa stränder och ligger mellan Gramvousa-halvön och Cape Tigani. Välj att simma i det turkosblå vattnet, koppla av på den rosa sandstranden eller beundra den naturliga skönheten, klipporna och klipporna som reser sig ovanför dig under din vila på stranden innan du åker tillbaka.

Rhodos: Snabb båttur till Symi med fri tid att utforska

9. Rhodos: Snabb båttur till Symi med fri tid att utforska

Beundra utsikten över staden Rhodos och staden Symi från vattnet ombord på en motorbåt på en resa mellan dessa två punkter. Ha gott om tid i Symi för att shoppa, prova lokala rätter och ta bilder av de färgglada husen innan du återvänder med motorbåt till Rhodos Hoppa ombord på den nya motorbåten i Kolonas hamn. Njut av sol på utomhusdäcket eller svalka dig på det luftkonditionerade stängda däcket medan du njuter av utsikten över Rhodos slottsmurar, minareterna i Gamla stan, den medeltida klockan och Marine Gate. Lämna Rhodos och få en glimt av det 46 meter höga Naillac-tornet på din vänstra hand, Rhodos väderkvarnar, Saint Nicholas-fästningen och Rhodos akvarium.  Anländ till bukten Symi där du kan spana in staden Symi som är byggd i amfiteater-stil. Spionera på de färgglada nyklassicistiska husen som speglar sig i havet på musseldagar. Stig av och få över tre timmar på dig att ta in denna ös charm innan du återvänder till Rhodos. 

Aten, Piraeus och kustlinjen: Blå Hop-On Hop-Off-buss

10. Aten, Piraeus och kustlinjen: Blå Hop-On Hop-Off-buss

Utforska Aten, hamnen i Piraeus och kustlinjen i din egen takt med en biljett till en hop-on hop-off-buss. Dra nytta av enkel transport till viktiga sevärdheter såsom Panathinaikostadion och Parthenon vid Akropolis. Res på fyra linjer på en dag, inklusive Aten (orangea linjen), Piraeus (blåa linjen), Glyfada (gula linjen) och Vouliagmeni (gröna linjen). Bekanta dig med den grekiska huvudstadens vackraste platser och berika din kryssning eller semesterupplevelse. Inspelade kommentarer på 16 språk erbjuder historisk, kulturell och social information om en av världens äldsta huvudstäder. Blå linje - Piraeus   Om du precis har anlänt på en kryssning så kan du hoppa på den blå linjen vid någon kryssningsterminalerna i Pireus, bara ett stenkast från ditt kryssningsfartyg. Se attraktioner såsom yachtmarinan i Pasalimani och den gamla hamnen Mikrolimano. Gå inte miste om att se det imponerande nya Akropolismuseet och vandra uppför backen för att beundra Parthenon på toppen. Bussen tar sina passagerare direkt till Atens och Greklands mest framstående monument. Orange linje - Aten Den orangea linjen tar dig förbi de vackraste sevärdheterna längre ner mot centrum från Akropolis och Parthenon. Utforska den historiska stadsdelen Plaka och upptäck Atens mest traditionella område. Besök Hadrianusporten. Se Zeustemplet och beundra Greklands största tempel från romartiden. Åk till det grekiska parlamentet på Syntagmatorget och titta på dess imponerande vakter. Promenera genom Ermou för att uppleva Atens livligaste shoppinggata. Besök de första moderna olympiska spelens hem på Panathinaikostadion. Åk till Nationalbiblioteket för att förundras över en enastående byggnad av stort historiskt värde. Titta förbi det Arkeologiska nationalmuseet eller ströva runt det pittoreska området Monastiraki och dess loppmarknad. Ta en promenad genom den pittoreska stadsdelen Thission.  Gul linje - Glyfada Njut av en tur längs Atens riviera, med start från Planetarium-hållplatsen på den blå linjen. Ta reda på hur 1900-talets förbryllande öken har utvecklats till ett av Greklands mest kosmopolitiska områden. Från Niarchoustiftelsen till Marina Alimou blandar den gula linjen historia med det moderna. Se solnedgången från Marina Flisvou eller bada och sola i Agios Kosmas. Från Glyfada-terminalen kan du vandra runt i huvudstadens mest kosmopolitiska förorter och shoppa i de lyxiga varuhusen. Varva ner på ett vackert kafé och missa inte strandbaren där du kan njuta av en cocktail vid havet.  Grön linje - Vouliagmeni Vouliagmeni kan vara bättre associerade med sina stränder, men området är också en historielektion i sin egen rätt. Från de allierade styrkornas kyrkogård till Bysantinska museet är Vouliagmeni verkligen värt ett besök. Koppla av på den vackra stranden Kavouri Oceanis, en av Atens mest populära stränder. Åk till Vouliagmeni-sjön för att upptäcka en av stadens mest populära platser. Missa inte att besöka termalbaden och beundra de hänförande omgivningarna.

Alla aktiviteter

889 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Städer i Grekland

Grekland: Fler aktiviteter och sevärdheter

Grekland: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Grekland

Samlat omdöme

4.5
(74 268 recensioner)

Vi är glada över detta besök! Marina, guiden, är utbildare och involverar gruppen i besöket, vilket gör det verkligen interaktivt. Många detaljer ges, vi känner att guiden gillar att förmedla sin kunskap. Avresa punktligt och tillräckligt tidigt så att platsen ännu inte är överfull av turister

Fantastisk turné och många nya människor! Jag önskar att tiden på Hydra Island var längre än Aegina, men totalt sett är det värt pengarna eftersom du får se 3 öar och ändå hinna tillbaka i tid för middag!

Detta är en fantastisk upplevelse och värt all tid vi tog för att komma dit. Vår reseguide var den sötaste guiden vi kunde ha. Jag skulle definitivt göra det igen. Utsikten är bara hisnande ❤️

Suverän, vi fick en fantastiskt engagerad guide som visst så mycket om Greklands historia, gudar och filosofer. Get Your Guide kan man lita på 👍

Alla arrangemang var trevliga och maten var också mycket god.