Våra mest rekommenderade saker att göra i Grekland

Santorini: Båttur till vulkanöarna med besök vid heta källor

1. Santorini: Båttur till vulkanöarna med besök vid heta källor

Upplev en spännande båtkryssning från Athinios hamn till de vulkaniska öarna med heta källor och traditionella byar i Egeiska havet. Njut av lite fritid på varje ö, njut av de fantastiska vyerna och den charmiga atmosfären på den typiska grekiska landsbygden. Sätt segel från Athinios och njut av livekommentarer ombord under hela resan. Första stoppet är vid Nea Kameni där du kan ta stigen till den aktiva vulkanens krater medan du har fri tid att utforska ön. Därefter kan du åka till Palea Kameni och bada i de vulkaniska varma källorna. Återvänd till båten för en kort seglats till Thirassia, där du har fri tid att utforska den charmiga byn. Besök sedan Manolas, som du når via vindlande trappor eller genom att rida på en åsna upp till byn. Om man vill stanna kvar längre i Oia för att beundra panoramautsikten och en spektakulär solnedgång, så är det möjligt att välja en förlängd rundtur. Om du väljer det här alternativ kommer du att tas till Oia efter slutet båtturens slut. Vänligen kom till bussens mötesplats 15 minuter efter solnedgången.

Från Adamas: Seglats till Kleftiko med snorkling och lunch

2. Från Adamas: Seglats till Kleftiko med snorkling och lunch

Utforska Milos kustlinje och vackra stränder på en guidad heldagskryssning från Adamas. Bada, simma och snorkla runt den gamla piratviken i Kleftiko, där all utrustning du behöver lånas ut. Avnjut en god grekisk lunch med diverse drycker och stanna till ytterligare en gång i Agios Dimitrios för snorkling och bad, innan du beundrar den vackra solnedgången från båtens däck. Börja din dag från Adamas hamn och se ut över traditionella fiskebyar medan båten seglar iväg. Håll utkik efter Björnarna, som är två björnformade klippformationer vid hamnens port. Korsa över kap Vani med dess vulkanstenar. Segla förbi västra Milos kust, som är berömd för sin ovanliga flora och fauna. Se Agathias natursköna stränder, vackra Triades, Ammoudaraki och Sankt Johannes Siderianos.  Slappna av under resan och njut när du kommer fram till Kleftiko med dess tornliknande vita kalkstensklippor. Se grottor och tunnlar i diverse färger, som skapas av reflektionerna från solen. Låt kaptenen lägga ankar och ta på dig fenor och masker. Hoppa ner i vattnet för att simma på denna unika natursköna plats. Avnjut en välsmakande måltid på tillbakavägen medan du ser ut över det underbara kustlandskapet. Stanna till för att simma och bada vid den lilla kyrkan i Agios Dimitrios eller Klima Njut av solnedgången över Adamasviken medan båten tar dig tillbaka till hamnen i slutet av ditt båtäventyr.

Aten: Akropolis och 6 arkeologiska platser med kombibiljett

3. Aten: Akropolis och 6 arkeologiska platser med kombibiljett

Spara tid och pengar under din vistelse i Aten med en förbokad kombibiljett som ger dig tillgång till sju av Atens främsta arkeologiska platser utan att behöva vänta i köer. Utnyttja besparingar på upp till 50 % och undvik de långa turistköerna vid Akropolis, den antika agoran, den romerska agoran, Zeustemplet, Aristoteles skola, Hadrianus-biblioteket och Kerameikos antika kyrkogård. Förbättra din upplevelse med en självguidad ljudtur när du vandrar runt i din egen takt. Förundras över Parthenon, listat som världsarv av Unesco, som ligger på Akropolis-kullen och fördjupa dig i detta imponerande byggnadsverks 2 500 år av rik historia. Medan du är där, besök den antika agoran som ligger på Akropolis nordvästra sluttningar. Lär dig mer om detta tidigare konstnärliga, andliga och kommersiella centrum. Strax norr om Akropolis kan du utforska platsen för den romerska agoran som en gång var i fokus för Atens offentliga liv. Du kan också ha glädje av tillgång till det berömda Hadrianus-biblioteket och olympen Zeus tempel vid den olympiska platsen, liksom den gamla kyrkogården Kerameikos som sträcker sig till floden Eridanos och det närliggande Lyceum.

Adamas: Milos och Polyaigos heldagskryssning med lunch

4. Adamas: Milos och Polyaigos heldagskryssning med lunch

Dagen tillbringar du med att utforska ön Milos och den obebodda ön Polyaigos. Njut av lunch och drycker och stanna till för att bada i kristallklart blått vatten. Din resa börjar i Adamas och tar dig till de färgglada fiskebyarna i Adamasbukten och Arkoudes. På öns norra sida kan du beundra det berömda månlandskapet Sarakiniko och de vulkaniska öarna Glaronissia. Stanna för ett dopp på ön Polyaigos innan du seglar till östra Milos för att lära dig om historien om svavelgruvorna i Thiorichia. Stanna för ett dopp i Gerakas smaragdgröna vatten och åk sedan till den berömda Kleftiko, ett gammalt gömställe för pirater, för att snorkla i grottorna. Innan du lämnar Kleftiko kan du njuta av en lunch i det unika landskapet. Därefter ska du se Sykia-grottan, med sitt kollapsade tak, samt Milos västra sida, som bara är tillgänglig med båt. Se den gamla mangangruvan i Cape Vani innan du återvänder till hamnen i Adamas runt 19.00.

Santorini: Båtutflykt med katamaran med grillmiddag & dryck

5. Santorini: Båtutflykt med katamaran med grillmiddag & dryck

Stig ombord på den 22,5 meter långa katamaranen Ocean Voyager eller den 24,5 långa katamaranen Tahiti för en fem timmars solnedgångsutflykt runt Santorini i Egeiska havet. Ge dig ut på en upptäcktsfärd som först tar dig till de varma källorna, sedan till Röda stranden och slutligen Vita stranden. Bada och snorkla och ät en utsökt måltid ombord. Börja ditt äventyr med en bekväm upphämtning på hotellet och sätt kurs mot vackra Röda stranden för att bada och snorkla i 30 minuter. Fortsätt till den avskilda Vit stranden (som endast kan nås från havet) för mer bad och snorkling i skuggan av de höga vita klipporna. Ombord på katamaranen kan du njuta av en grillmiddag med sallader, grillat kött och grönsaker. Fortsätt segla in i den halvmåneformade kalderan, nära vulkanen, och njut av ett sista dopp i de varma källorna innan du seglar tillbaka till Oía och dagen avslutas med en spektakulär solnedgång.

Från Korfu: Båttur till Paxos, Antipaxos grottor & stränder

6. Från Korfu: Båttur till Paxos, Antipaxos grottor & stränder

Segla från Korfu till de magnifika öarna Paxos och Antipaxos som är kända för sina viner och pittoreska stränder. Åk in till de historiska havsgrottorna och beundra det vackra landskapet. På denna båttur under en hel dag stannar du till vid ön Antipaxos som har en av Medelhavets vackraste sandstränder. Beundra den gyllene kustens skönhet, som står i kontrast till det kristallblå vattnet, och besök sedan de blå grottorna. Ta sedan ett dopp under ett uppehåll i Gaios, Paxos huvudstad. Få ut det mesta av din tid här på egen hand och utforska den lilla staden. Shoppa i de charmiga souvenirbutikerna, ät lite lunch eller svalka dig med en glass.

Rhodos: Motorbåtsresa till Symi med egen tid att utforska

7. Rhodos: Motorbåtsresa till Symi med egen tid att utforska

Beundra utsikten över staden Rhodos och staden Symi från vattnet ombord på en motorbåt på en resa mellan dessa två punkter. Ha gott om tid i Symi för att shoppa, prova lokala rätter och ta bilder av de färgglada husen innan du återvänder med motorbåt till Rhodos Hoppa ombord på den nya motorbåten i Kolonas hamn. Njut av sol på utomhusdäcket eller svalka dig på det luftkonditionerade stängda däcket medan du njuter av utsikten över Rhodos slottsmurar, minareterna i Gamla stan, den medeltida klockan och Marine Gate. Lämna Rhodos och få en glimt av det 46 meter höga Naillac-tornet på din vänstra hand, Rhodos väderkvarnar, Saint Nicholas-fästningen och Rhodos akvarium.  Anländ till bukten Symi där du kan spana in staden Symi som är byggd i amfiteater-stil. Spionera på de färgglada nyklassicistiska husen som speglar sig i havet på musseldagar. Stig av och få över tre timmar på dig att ta in denna ös charm innan du återvänder till Rhodos. 

Adamas: Kleftiko halvdags Speedboat Cruise med snorkling

8. Adamas: Kleftiko halvdags Speedboat Cruise med snorkling

Kryssning på västra Milos (09:30-14:30): Adamas - Kap Vani - Sykia-grottan - Kleftiko - Kalogries - Klima. Under den här fem timmar långa resan lyfter Volcano kl. 9.30 från hamnen i Adamas. Medan du kryssar genom Milosbukten får du lära dig om Milos historia, geologi och kultur av guiden och njuta av utsikten över de färgglada klippformationerna på udden Vani. Ungefär 25-30 minuter från avgång får du chansen att njuta av det smaragdgröna vattnet i Sykia, en imponerande havsgrotta med inrasat tak, och smaka på en hemlagad frukost mot slutet av det 45 minuter långa stoppet. Bara 15 minuter senare stannar motorerna i Kleftikobukten, ett komplex av vulkaniska klippor som bildades för cirka 3 miljoner år sedan, när Milos dök upp ur Egeiska havet. De iögonfallande formationerna och de många havsgrottorna i området, som senare bildades av vågornas och vindens erosionskraft, användes av piraterna som gömställe för båtar under medeltiden. Du stannar där i cirka 2 timmar, uppdelat på två 45-minuters stopp i olika delar av bukten, där du kan simma i det kristallklara vattnet och utforska havsgrottorna i två guidade snorkelturer, ledda av två erfarna dykare - besättningsmedlemmar. Efter återkomsten från varje aktivitet väntar tallrikar med färsk frukt och traditionella Milos-snacks på dig tillsammans med förfriskningar eller en kall öl. Kalogriesbukten blir kryssningens sista badplats. Denna lilla vik i den nordvästra delen av Milos består av ett kontrasterande landskap med grönaktiga klippor och nästan genomskinligt grunt vatten och anses vara öns naturliga simbassäng. Under ett 45 minuter långt stopp kan du njuta av att simma och koppla av på denna unika plats, vilket garanterat kommer att vara en av höjdpunkterna under ditt besök på Milos. När båten återvänder in i Milosbukten, kommer den att gå ner i fart framför den pittoreska fiskebyn Klima, så att du kan få en panoramautsikt och fotografera den karakteristiska cykladiska arkitekturen. Kryssningen återvänder till Adamas hamn omkring kl. 14.30 och lämnar dig full av minnen och intryck av Milos öns bländande naturskönhet. *** Observera att varje enskild kryssning kan komma att flyttas, beroende på väderprognos och säkerhetsskäl, efter kaptenens gottfinnande. Om det råder starka nordliga vindar kan "Adamas-Kleftiko: Halvdags snabbbåtskryssning med snorkling" flyttas längs Milos skyddade sydkust, enligt följande resplan: Paleochori - Kleftiko Halvdag (alternativ kryssning) Kryssning på södra Milos (09.30-14.30): Paleochori - Gerakas - Kleftiko - Sykia-grottan - Tsigrado.

Aten: Akropolis och Parthenon på guidad rundvandring

9. Aten: Akropolis och Parthenon på guidad rundvandring

Upplev Atens antika underverk. Gå genom trädkantade gator till foten av UNESCO:s världsarvslista Akropolis, en av världens mest avslöjande arkeologiska platser. Slå över folkmassorna och bege dig till Akropoliss sydsluttning för att hämta dina hoppa över kön-biljetter och ta dig in för att se de gamla skatterna som väntar. Stanna vid Dionysos-templet som är ägnat åt den grekiska guden för vin och fertilitet. När du väl är inne på Akropolis kan du komma nära viktiga sevärdheter som Propylaea-porten, Erechtheion, Athena Nikes tempel och Parthenon. Lär dig historien om dessa fascinerande ruiner av din guide. På toppen av det heliga berget kan du ta in panoramavyer över Aten. Lär dig mer om utgrävningarna och få en insikt i citadellets ruiner. Hör om omgivande monument, inklusive Mars Hill och Odeon of Herodes Atticus. Din rundtur avslutas på toppen av Akropolis så du kan utforska platsen i lugn och ro, på egen hand. Du kan välja mellan olika guidade turer: tidig morgon, förmiddag och eftermiddag.

Zakynthos: Navagios skeppsvrak och de blå grottorna

10. Zakynthos: Navagios skeppsvrak och de blå grottorna

Upptäck Zakynthos skönhet på en tur med minibuss och motorbåt med glasbotten. Dra fördel av bekväm upphämtning vid ditt boende. Bada i azurblå grottor och ha chansen att besöka Navagio Shipwreck-stranden. Bli bekvämt upphämtad från ditt hotell eller närliggande boende i en luftkonditionerad buss. Vid Bohali panoramapunkt kommer din guide att berätta om dagens turplan. Utforska nordöstra Zakynthos Island genom att först stanna till för ett läkande bad vid Xygia Beach, som är ett naturligt spa med svavel och kollagen, och sedan stanna till för foton vid Makris Gialos Beach. Hoppa ombord på en motorbåt med glasbotten och besök den fantastiska Navagio Shipwreck-stranden (beroende på väderförhållanden). Promenera i den fina gyllene sanden och ta bilder med fartyget. På vägen tillbaka till hamnen får du chansen att bada i områdets vackra blå grottor. Köp lunch efter båtturen och innan du kollar in den fantastiska panoramautsikten över skeppsvrakstranden. Se det 2000 år gamla olivträdet i den charmiga staden Exo Chora innan du åker tillbaka till ditt hotell.

Lägg till datum

Saker att göra i
Grekland

Alla aktiviteter

845 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 53

Städer i Grekland

Grekland: Fler aktiviteter och sevärdheter

Grekland: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Grekland

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 74 268 omdömen

Våra förhoppningar var rätt höga men vi försökte ställa våra förväntningar något lägre för att inte bli besvikna. Vi blev dock positivt överraskade då upplevelsen sprängde alla förhoppningar vi haft och var ÄNNU bättre än vi hoppats. Vi pratar verkligen off-road här såtillvida att vägarna (stigarna) vi körde på mera lämpade sig för en bergsget än en bil och bitvis var vägarna bortspolade och det handlade verkligen om att hålla händerna på ratten och styra med hjärnan. Raststoppen var lagom många och lagom utplacerade med toamöjligheter. Dessutom lite sightseeing på Seven springs och ett kapell där öns äldsta olivträd växer (1000 år) Jag skulle lätt kunna upprepa samma vända imorgon.

Det var en väldigt trevlig upplevelse, vi åkte dit i slutet av oktober och det var motsvarande kallt, men båtturen borde göras en gång. Vi besökte vulkanen, gick till de varma källorna och tog en 2-timmars paus i Thirasia och åt en trevlig lunch. Organisationen är jättebra, vi blev upphämtade nära vårt hotell och behövde inte oroa oss för något på vägen dit eller tillbaka. Vi behövde inte oroa oss för biljetterna heller, eftersom vi fick dem av vår guide innan vi gick ombord på båten.

Mycket vackra arkeologiska platser. Den från Mykene tillåter oss att förstå den grekiska civilisationens primitiva period. Rolig, kultiverad guide som är arkeolog och ser till att göra utflykten rolig och njutbar. Attraktiva priser 3:e Utflykter med detta företag, 3 fantastiska upplevelser. Notera: tveka inte att fråga efter luftkonditioneringen när du sitter på bussen

Jag rekommenderar havskajakpaddling. Mycket trevlig, vänlig och hjälpsam besättning. Rutten är inte krävande och bör skötas av varje frisk person. Under resan, ca 50 minuters paus för dykning och förfriskningar i grottan. Rhodos stad hämtning och retur utan problem. Jag rekommenderar Trekking Hellas Rhodos.

En sån rolig dag som innehöll allt. Spänning, historia och helt underbar snorkling.