Graubünden
Unesco-världsarvsplatser

Unesco-världsarvsplatser
14 aktiviteter hittades

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Topprankade aktiviteter i Graubünden

97 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Våra mest rekommenderade Graubünden Unesco-världsarvsplatser

Från Milano: Kryssning Comosjön, St Moritz & Bernina Red Train

Från Milano: Kryssning Comosjön, St Moritz & Bernina Red Train

Stig ombord på en lyxbuss och åk till Comosjöns stränder. Stig ombord på en privat båt och segla på det lugna vattnet strax efter soluppgången. Under kryssningen kan du njuta av utsikten över pittoreska byar som Bellagio och några berömda villor. Vi fortsätter med buss till St Moritz där du har möjlighet att utforska några av de charmiga butikerna och besöka staden innan du går ombord på tåget. Fortsätt till det panoramiska röda Bernina-tåget. Res på den högsta järnvägen i Alperna och klättra över glittrande glaciärer upp till 2 256 meter över havet. Ta fantastiska bilder av de otroliga landskapen som du passerar genom. En hisnande tågresa mitt i bergslandskapet där tåget slingrar och klättrar runt i detta oförstörda landskap. När vi anländer till vår destination väntar vår buss på oss för att återvända till Milano. Observera att resplanen kan komma att ändras för att garantera den bästa upplevelsen.

Från Milano: Berninatåg och dagsutflykt till St Moritz

Från Milano: Berninatåg och dagsutflykt till St Moritz

Följ med på en fantastisk dagsutflykt från Milano genom de schweiziska Alpernas spektakulära landskap ombord på det natursköna röda Bernina-tåget. Res på de högsta järnvägarna över Alperna och klättra till glittrande glaciärer upp till 2256 meter över havet. Ta fantastiska bilder av de otroliga landskap du passerar. Hoppa in i en buss och åk till den lilla gränsstaden Tirano i Valtellina-regionen och njut av en rundtur i staden. Gå sedan ombord på din hisnande tågresa till lyxorten St Moritz. Fördjupa dig i bergslandskapet när tåget ormar och klättrar runt detta orörda landskap. Anländer till St Moritz och tar chansen att strosa runt i området. Utforska några av de charmiga butikerna och besök resorten innan du körs tillbaka till Milano med buss. Observera att resplanen kan komma att ändras för att garantera den bästa upplevelsen.

Schweiziskt resepass: Obegränsad resa med tåg, buss och båt

Schweiziskt resepass: Obegränsad resa med tåg, buss och båt

Resepasset Swiss Travel Pass är ett måste för alla turister som besöker Schweiz. Dra nytta av obegränsad tillgång till resor med kollektiva tåg, bussar och båtar i över 90 städer och byar. Du får dessutom gratis inträde till över 500 museum, rabatterade guidade turer och tillgång till privata sightseeingtåg som kräver förhandsbokning. Det finns två slags pass att välja mellan - Swiss Travel Pass (kontinuerligt) och Swiss Travel Pass (flexibel), där du kan välja mellan giltighet i 3, 4, 8 och 15 dagar. Du erbjuds dessutom ett gäng andra fördelar på diverse bergsutflykter, ovanpå det smidiga "allt-i-ett"-passets andra resefunktioner med tillgång till all kollektivtrafik i hela landet. Turer upp till Stoos, Brunni, Klewenalp, Stanserhorn och Rigi ingår i passet. 50% rabatt erbjuds på de flesta andra berg och linbanor (Gornergrat, Titlis, etc). Njut av gratis inträde till museer som FIFA World Football Museum i Zürich, National History Museum of Bern, Paul Klee Center i Bern och Natural History Museum i Genève. Utforska med tillgång till det olympiska museet i Lausanne, Château de Chillon och det schweiziska friluftsmuseet Ballenberg. Maximera din vistelse i Schweiz med ett pass som passar för alla, från äventyraren och storresenären till livsnjutaren.

Från Milano: Moritz och panoramatur med Bernina Express

Från Milano: Moritz och panoramatur med Bernina Express

Från glittrande glaciärer och ner till palmernas land, Panoramic Bernina Express erbjuder en scenförändring som ingen annan. Ingen annan järnväg förbinder norr med söder på ett så underbart sätt på tåg med panoramavagnar med glastak. På morgonen avreser du med buss från Piazza della Repubblica i Milano till den kosmopolitiska staden St Moritz. Vid ankomsten har du tid till förfogande för en panoramavandring längs sjöområdet, lite shopping eller sötsaker i ett av de läckra lokala konditorierna. På eftermiddagen beger du dig till tågstationen och tar plats i den garanterade panoramavagnen ombord på Bernina Express-tåget mot Tirano. Upplev en av livets finaste kultur- och naturupplevelser på ett tåg som passerar inte mindre än 55 tunnlar och 196 broar, och som enkelt klarar lutningar på upp till 70 mm/m längs vägen. Beundra utsikten när tåget färdas upp i bergen. Titta på panoramabilderna över glaciären Morteratsch och den världsberömda Montebellokurvan. Fortsätt förbi sjöarna Lago Bianco e Laj Neir upp till Alp Gruem. Anländer till Tirano innan ni går ombord på en buss för att resa tillbaka till Milano med planerad ankomst sent på kvällen.

Från Zürich: Dagstur med buss till Heidiland och Liechtenstein

Från Zürich: Dagstur med buss till Heidiland och Liechtenstein

Besök Heidis otroliga alpina värld på denna dagsutflykt med buss från Zürich. Ta en promenad i den gamla stadsdelen i Rapperswil, ha ledig tid i Liechtensteins huvudstad och utforska Heidis by Maienfeld och under sommarmånaderna. Njut av upphämtning från ett område intill den centralt belägna tågstationen Zürich HB. Gå ombord på en rymlig buss och koppla av medan du njuter av utsikten på vägen till Rapperswil. Följ med din guide till den pittoreska gamla stadsdelen och dess medeltida slott, innan du får lite ledig tid att utforska. Fortsätt resan genom Rickenpasset med panoramautsikt över de snöklädda Alperna. Du kommer till de vackra kullarna och dalgångarna i Toggenburg-regionen. Ankomst till Vaduz, huvudstaden i det lilla furstendömet Liechtenstein. Tillbringa lite ledig tid med att besöka det ikoniska postkontoret för att köpa några värdefulla frimärken eller stanna till på ett café för att köpa lite kaffe och snacks. Res vidare till Maienfeld, platsen för berättelserna om Heidi. Under sommarmånaderna (mitten av mars till mitten av november) kan du besöka Heidis by på en kort promenad som leder till en samling pittoreska bergshus, en bybutik och en getherde. Under vintermånaderna kan du besöka de äldsta husen i Schweiz i Werdenberg, som är känt för sitt vackra slott. Slutligen kan du göra bussresan tillbaka till Zürich längs stranden av sjön Walen, som skyddas av den majestätiska bergskedjan Churfirsten.

Från Milano: Bernina-tåg, schweiziska Alperna och St Moritz dagsutflykt

Från Milano: Bernina-tåg, schweiziska Alperna och St Moritz dagsutflykt

Möte med deltagarna på mötesplatsen (bredvid Excelsior Hotel Gallia). Avresa till St. Moritz. Denna fantastiska 1-dagsresa från Milano börjar! Under vägen kort stopp för en kaffepaus. På vägen kan du beundra Comosjöns vackra landskap. Ankomst till ST. Moritz och kort besök i staden - St. Moritz ligger i övre Engadin och byggdes på 1000-talet och är ett av de mest kända turistmålen i världen. Elegans och exklusivitet kännetecknar denna stad som ligger på 1856 meters höjd mitt i det magnifika landskapet med Engadinsjöarna. Tidigt på eftermiddagen avresa med återtåget. Känt som världens vackraste tåg. Tåget som "klättrar på berget" inför sluttningar på 70 promille som rör sig mot himlen upp till 2 253 meters höjd, den högsta punkt som nås av ett tåg i Europa. St. Moritz-Tirano är en väg som ger möjlighet att bli förvånad över den mångfald som naturen erbjuder oss. På kvällen ankomst till Tirano och återresa till Milano med vår buss/minibuss. Ankomsten till Milano väntas ske på kvällen. N.B. PROGRAMHISTORIKEN KAN VARA OMVÄND. Avlämning vid Hotel Gallia Piazza Duca d'Aosta, 9.

Från Milano: Bernina och St Moritz Dagstur med Scenic Train

Från Milano: Bernina och St Moritz Dagstur med Scenic Train

Tillbringa en heldag med att resa till St Moritz på denna spännande tågresa. Det röda Bernina-tåget är en av Schweiz mest natursköna järnvägar och klättrar mer än 1 800 meter, vilket gör det till den brantaste järnvägsresan i världen. Transfer tur och retur från Milano ingår i resan. Din tågresa kan starta från Choir, St Moritz eller Tirano, beroende på tillgänglighet, och tar dig hela vägen till den världsberömda schweiziska bergsorten St Moritz. Under resan kan du förundras över landskapet i Alperna. UNESCO har utsett Berninavägen till ett världsarv. Se monumentala glaciärer, korsa branta raviner och passera genom tunnlar under några av områdets mest massiva berg. Choir, den äldsta staden i Schweiz, ligger inbäddad bland de schweiziska alperna. Staden fungerar som porten till den berömda Bernina-rutten, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. I St Moritz har du tid att utforska Schweiz mest berömda bergsort. Tirano är en pittoresk medelhavsstad i en bergsmiljö med palmer och oleander.

Tirano till St. Moritz: Bernina Red Train Return Dagsbiljett

Tirano till St. Moritz: Bernina Red Train Return Dagsbiljett

Res med det klassiska röda Bernina-tåget, den röda sagan på räls, och upplev den magiska landsbygden i de schweiziska Alperna. Avresa från Tirano vid en tidpunkt som du själv väljer och beundra det spektakulära landskapet när du korsar Alperna från Valtellinas vingårdar till glaciärerna i Berninapasset. Varje dag är de möjliga avgångstiderna från Tirano 07:41, 09:00, 09:41, 11:00, 11:41, 13:00, 13:14. Luta dig tillbaka och koppla av under denna sagolika resa medan det vackra alpina landskapet flyter förbi framför dina ögon. Känn dig fri att lämna tåget vid vilken station som helst och hoppa på nästa tåg när du vill fortsätta din resa. Åk hela vägen från Tirano till St Moritz och tillbaka igen.

Från Milano: St Moritz & Alperna Dagstur med Bernina Röda Tåg

Från Milano: St Moritz & Alperna Dagstur med Bernina Röda Tåg

Ge dig ut på en hisnande resa från Milano till Alperna med Bernina Red Train, en ikon för schweiziska resor! Med avgång från Milano korsar din lyxbuss den pittoreska Lombardiet-regionen och erbjuder glimtar av charmiga byar, böljande vingårdar och den fridfulla skönheten i Comosjön. När du stiger upp genom de majestätiska bergen avslöjar varje vridning och sväng ett panorama av alpin prakt - grönskande ängar, kaskadvattenfall och snötäckta toppar. Förundras över de imponerande vyerna när du passerar genom det berömda Berninapasset, med dess vyer av snötäckta berg, glaciärer och orörda sjöar. När du anländer till St Moritz kan du fördjupa dig i tidlös elegans längs stränderna av dess glaciärsjö, vandra på kullerstensgator, utforska exklusiva butiker och njuta av atmosfären i denna legendariska semesterort. Hoppa sedan ombord på Bernina Red Train och resa genom de pittoreska landskapen i Valtellina Valley till Tirano. Upplev den historiska betydelsen och det tekniska underverket i detta ikoniska tåg innan du utforskar Tiranos historiska gator, njuter av autentisk mat och ansluter till dess varmhjärtade lokalbefolkningen. Slutligen återvänder du till Milano med buss och avslutar en dag med oförglömligt äventyr och lyx.

Från Como: Moritz och Tirano med Bernina Express

Från Como: Moritz och Tirano med Bernina Express

Utforska det alpina landskapet med buss och tåg på en resa med flera stopp från Como till St Moritz och Tirano. Åk i en vagn med panoramautsikt ombord på Bernina Express och färdas genom Morteratsch-glaciären och bergspasset. Njut av fritid i St Moritz och Tirano för att utforska på egen hand. Avresa från Como på morgonen med buss och njut av utsikten över Comosjön längs vägen till den kosmopolitiska staden St Moritz. Utnyttja fritiden för en naturskön promenad längs sjön, för att shoppa eller prova godis på ett av de lokala konditorierna (kostnader ingår inte). På eftermiddagen beger du dig till tågstationen och tar plats i en av de exklusiva panoramavagnarna på Bernina Express med destination Tirano. Res genom det förtrollade landskapet med den stora glaciären Morteratsch och korsa sedan bergspasset på 2 253 meter. Passera genom Poschiavo innan du når Tirano. Tillbringa fritid i Tirano med att utforska på egen hand. Besök sevärda höjdpunkter som den heliga jungfruns helgedom innan du sätter dig på bussen för att återvända till Como, med beräknad ankomst sent på kvällen.

Graubünden

Graubünden

Våra mest rekommenderade Graubünden Unesco-världsarvsplatser

Från Milano: Kryssning Comosjön, St Moritz & Bernina Red Train

Från Milano: Kryssning Comosjön, St Moritz & Bernina Red Train

Stig ombord på en lyxbuss och åk till Comosjöns stränder. Stig ombord på en privat båt och segla på det lugna vattnet strax efter soluppgången. Under kryssningen kan du njuta av utsikten över pittoreska byar som Bellagio och några berömda villor. Vi fortsätter med buss till St Moritz där du har möjlighet att utforska några av de charmiga butikerna och besöka staden innan du går ombord på tåget. Fortsätt till det panoramiska röda Bernina-tåget. Res på den högsta järnvägen i Alperna och klättra över glittrande glaciärer upp till 2 256 meter över havet. Ta fantastiska bilder av de otroliga landskapen som du passerar genom. En hisnande tågresa mitt i bergslandskapet där tåget slingrar och klättrar runt i detta oförstörda landskap. När vi anländer till vår destination väntar vår buss på oss för att återvända till Milano. Observera att resplanen kan komma att ändras för att garantera den bästa upplevelsen.

Från Milano: Berninatåg och dagsutflykt till St Moritz

Från Milano: Berninatåg och dagsutflykt till St Moritz

Följ med på en fantastisk dagsutflykt från Milano genom de schweiziska Alpernas spektakulära landskap ombord på det natursköna röda Bernina-tåget. Res på de högsta järnvägarna över Alperna och klättra till glittrande glaciärer upp till 2256 meter över havet. Ta fantastiska bilder av de otroliga landskap du passerar. Hoppa in i en buss och åk till den lilla gränsstaden Tirano i Valtellina-regionen och njut av en rundtur i staden. Gå sedan ombord på din hisnande tågresa till lyxorten St Moritz. Fördjupa dig i bergslandskapet när tåget ormar och klättrar runt detta orörda landskap. Anländer till St Moritz och tar chansen att strosa runt i området. Utforska några av de charmiga butikerna och besök resorten innan du körs tillbaka till Milano med buss. Observera att resplanen kan komma att ändras för att garantera den bästa upplevelsen.

Schweiziskt resepass: Obegränsad resa med tåg, buss och båt

Schweiziskt resepass: Obegränsad resa med tåg, buss och båt

Resepasset Swiss Travel Pass är ett måste för alla turister som besöker Schweiz. Dra nytta av obegränsad tillgång till resor med kollektiva tåg, bussar och båtar i över 90 städer och byar. Du får dessutom gratis inträde till över 500 museum, rabatterade guidade turer och tillgång till privata sightseeingtåg som kräver förhandsbokning. Det finns två slags pass att välja mellan - Swiss Travel Pass (kontinuerligt) och Swiss Travel Pass (flexibel), där du kan välja mellan giltighet i 3, 4, 8 och 15 dagar. Du erbjuds dessutom ett gäng andra fördelar på diverse bergsutflykter, ovanpå det smidiga "allt-i-ett"-passets andra resefunktioner med tillgång till all kollektivtrafik i hela landet. Turer upp till Stoos, Brunni, Klewenalp, Stanserhorn och Rigi ingår i passet. 50% rabatt erbjuds på de flesta andra berg och linbanor (Gornergrat, Titlis, etc). Njut av gratis inträde till museer som FIFA World Football Museum i Zürich, National History Museum of Bern, Paul Klee Center i Bern och Natural History Museum i Genève. Utforska med tillgång till det olympiska museet i Lausanne, Château de Chillon och det schweiziska friluftsmuseet Ballenberg. Maximera din vistelse i Schweiz med ett pass som passar för alla, från äventyraren och storresenären till livsnjutaren.

Från Milano: Moritz och panoramatur med Bernina Express

Från Milano: Moritz och panoramatur med Bernina Express

Från glittrande glaciärer och ner till palmernas land, Panoramic Bernina Express erbjuder en scenförändring som ingen annan. Ingen annan järnväg förbinder norr med söder på ett så underbart sätt på tåg med panoramavagnar med glastak. På morgonen avreser du med buss från Piazza della Repubblica i Milano till den kosmopolitiska staden St Moritz. Vid ankomsten har du tid till förfogande för en panoramavandring längs sjöområdet, lite shopping eller sötsaker i ett av de läckra lokala konditorierna. På eftermiddagen beger du dig till tågstationen och tar plats i den garanterade panoramavagnen ombord på Bernina Express-tåget mot Tirano. Upplev en av livets finaste kultur- och naturupplevelser på ett tåg som passerar inte mindre än 55 tunnlar och 196 broar, och som enkelt klarar lutningar på upp till 70 mm/m längs vägen. Beundra utsikten när tåget färdas upp i bergen. Titta på panoramabilderna över glaciären Morteratsch och den världsberömda Montebellokurvan. Fortsätt förbi sjöarna Lago Bianco e Laj Neir upp till Alp Gruem. Anländer till Tirano innan ni går ombord på en buss för att resa tillbaka till Milano med planerad ankomst sent på kvällen.

Från Zürich: Dagstur med buss till Heidiland och Liechtenstein

Från Zürich: Dagstur med buss till Heidiland och Liechtenstein

Besök Heidis otroliga alpina värld på denna dagsutflykt med buss från Zürich. Ta en promenad i den gamla stadsdelen i Rapperswil, ha ledig tid i Liechtensteins huvudstad och utforska Heidis by Maienfeld och under sommarmånaderna. Njut av upphämtning från ett område intill den centralt belägna tågstationen Zürich HB. Gå ombord på en rymlig buss och koppla av medan du njuter av utsikten på vägen till Rapperswil. Följ med din guide till den pittoreska gamla stadsdelen och dess medeltida slott, innan du får lite ledig tid att utforska. Fortsätt resan genom Rickenpasset med panoramautsikt över de snöklädda Alperna. Du kommer till de vackra kullarna och dalgångarna i Toggenburg-regionen. Ankomst till Vaduz, huvudstaden i det lilla furstendömet Liechtenstein. Tillbringa lite ledig tid med att besöka det ikoniska postkontoret för att köpa några värdefulla frimärken eller stanna till på ett café för att köpa lite kaffe och snacks. Res vidare till Maienfeld, platsen för berättelserna om Heidi. Under sommarmånaderna (mitten av mars till mitten av november) kan du besöka Heidis by på en kort promenad som leder till en samling pittoreska bergshus, en bybutik och en getherde. Under vintermånaderna kan du besöka de äldsta husen i Schweiz i Werdenberg, som är känt för sitt vackra slott. Slutligen kan du göra bussresan tillbaka till Zürich längs stranden av sjön Walen, som skyddas av den majestätiska bergskedjan Churfirsten.

Från Milano: Bernina-tåg, schweiziska Alperna och St Moritz dagsutflykt

Från Milano: Bernina-tåg, schweiziska Alperna och St Moritz dagsutflykt

Möte med deltagarna på mötesplatsen (bredvid Excelsior Hotel Gallia). Avresa till St. Moritz. Denna fantastiska 1-dagsresa från Milano börjar! Under vägen kort stopp för en kaffepaus. På vägen kan du beundra Comosjöns vackra landskap. Ankomst till ST. Moritz och kort besök i staden - St. Moritz ligger i övre Engadin och byggdes på 1000-talet och är ett av de mest kända turistmålen i världen. Elegans och exklusivitet kännetecknar denna stad som ligger på 1856 meters höjd mitt i det magnifika landskapet med Engadinsjöarna. Tidigt på eftermiddagen avresa med återtåget. Känt som världens vackraste tåg. Tåget som "klättrar på berget" inför sluttningar på 70 promille som rör sig mot himlen upp till 2 253 meters höjd, den högsta punkt som nås av ett tåg i Europa. St. Moritz-Tirano är en väg som ger möjlighet att bli förvånad över den mångfald som naturen erbjuder oss. På kvällen ankomst till Tirano och återresa till Milano med vår buss/minibuss. Ankomsten till Milano väntas ske på kvällen. N.B. PROGRAMHISTORIKEN KAN VARA OMVÄND. Avlämning vid Hotel Gallia Piazza Duca d'Aosta, 9.

Från Milano: Bernina och St Moritz Dagstur med Scenic Train

Från Milano: Bernina och St Moritz Dagstur med Scenic Train

Tillbringa en heldag med att resa till St Moritz på denna spännande tågresa. Det röda Bernina-tåget är en av Schweiz mest natursköna järnvägar och klättrar mer än 1 800 meter, vilket gör det till den brantaste järnvägsresan i världen. Transfer tur och retur från Milano ingår i resan. Din tågresa kan starta från Choir, St Moritz eller Tirano, beroende på tillgänglighet, och tar dig hela vägen till den världsberömda schweiziska bergsorten St Moritz. Under resan kan du förundras över landskapet i Alperna. UNESCO har utsett Berninavägen till ett världsarv. Se monumentala glaciärer, korsa branta raviner och passera genom tunnlar under några av områdets mest massiva berg. Choir, den äldsta staden i Schweiz, ligger inbäddad bland de schweiziska alperna. Staden fungerar som porten till den berömda Bernina-rutten, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. I St Moritz har du tid att utforska Schweiz mest berömda bergsort. Tirano är en pittoresk medelhavsstad i en bergsmiljö med palmer och oleander.

Tirano till St. Moritz: Bernina Red Train Return Dagsbiljett

Tirano till St. Moritz: Bernina Red Train Return Dagsbiljett

Res med det klassiska röda Bernina-tåget, den röda sagan på räls, och upplev den magiska landsbygden i de schweiziska Alperna. Avresa från Tirano vid en tidpunkt som du själv väljer och beundra det spektakulära landskapet när du korsar Alperna från Valtellinas vingårdar till glaciärerna i Berninapasset. Varje dag är de möjliga avgångstiderna från Tirano 07:41, 09:00, 09:41, 11:00, 11:41, 13:00, 13:14. Luta dig tillbaka och koppla av under denna sagolika resa medan det vackra alpina landskapet flyter förbi framför dina ögon. Känn dig fri att lämna tåget vid vilken station som helst och hoppa på nästa tåg när du vill fortsätta din resa. Åk hela vägen från Tirano till St Moritz och tillbaka igen.

Från Milano: St Moritz & Alperna Dagstur med Bernina Röda Tåg

Från Milano: St Moritz & Alperna Dagstur med Bernina Röda Tåg

Ge dig ut på en hisnande resa från Milano till Alperna med Bernina Red Train, en ikon för schweiziska resor! Med avgång från Milano korsar din lyxbuss den pittoreska Lombardiet-regionen och erbjuder glimtar av charmiga byar, böljande vingårdar och den fridfulla skönheten i Comosjön. När du stiger upp genom de majestätiska bergen avslöjar varje vridning och sväng ett panorama av alpin prakt - grönskande ängar, kaskadvattenfall och snötäckta toppar. Förundras över de imponerande vyerna när du passerar genom det berömda Berninapasset, med dess vyer av snötäckta berg, glaciärer och orörda sjöar. När du anländer till St Moritz kan du fördjupa dig i tidlös elegans längs stränderna av dess glaciärsjö, vandra på kullerstensgator, utforska exklusiva butiker och njuta av atmosfären i denna legendariska semesterort. Hoppa sedan ombord på Bernina Red Train och resa genom de pittoreska landskapen i Valtellina Valley till Tirano. Upplev den historiska betydelsen och det tekniska underverket i detta ikoniska tåg innan du utforskar Tiranos historiska gator, njuter av autentisk mat och ansluter till dess varmhjärtade lokalbefolkningen. Slutligen återvänder du till Milano med buss och avslutar en dag med oförglömligt äventyr och lyx.

Från Como: Moritz och Tirano med Bernina Express

Från Como: Moritz och Tirano med Bernina Express

Utforska det alpina landskapet med buss och tåg på en resa med flera stopp från Como till St Moritz och Tirano. Åk i en vagn med panoramautsikt ombord på Bernina Express och färdas genom Morteratsch-glaciären och bergspasset. Njut av fritid i St Moritz och Tirano för att utforska på egen hand. Avresa från Como på morgonen med buss och njut av utsikten över Comosjön längs vägen till den kosmopolitiska staden St Moritz. Utnyttja fritiden för en naturskön promenad längs sjön, för att shoppa eller prova godis på ett av de lokala konditorierna (kostnader ingår inte). På eftermiddagen beger du dig till tågstationen och tar plats i en av de exklusiva panoramavagnarna på Bernina Express med destination Tirano. Res genom det förtrollade landskapet med den stora glaciären Morteratsch och korsa sedan bergspasset på 2 253 meter. Passera genom Poschiavo innan du når Tirano. Tillbringa fritid i Tirano med att utforska på egen hand. Besök sevärda höjdpunkter som den heliga jungfruns helgedom innan du sätter dig på bussen för att återvända till Como, med beräknad ankomst sent på kvällen.

Vanliga frågor om Unesco-världsarvsplatser i Graubünden

Vad finns det för andra saker att göra än Unesco-världsarvsplatser som är värt att besöka i Graubünden?

Andra upplevelser du inte bör missa i Graubünden:

De mest populära sevärdheterna i Graubünden

Att göra i Graubünden

Städer i Graubünden

Graubünden: Fler aktiviteter och sevärdheter

Graubünden: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Graubünden

Samlat omdöme

4.6
(19 recensioner)

vi njöt verkligen av denna upplevelse, något vi kommer att minnas för alltid! Marco, vår guide, gav fina korta anekdoter, tydliga indikationer och var mycket tålmodig och vänlig med hela gruppen. Utsikten i bernina express (officiell) var hisnande, vårt stopp i st moritz var också 100% värt det. Skulle definitivt rekommendera denna turné

Den perfekta resan. Det underbara och vackra landskapet. Staden St. Moritz har inte mycket att se. Det som är värt det är resan. Vi åkte i slutet av april, med temperaturer runt 5 grader. Mycket snö i bergen, riktigt vackert. Värt det. Jag rekomenderar!

Även om turen ser bra ut, hade vi problem med bussen eftersom det regnade och måste bytas, vilket försenade oss och tog tid från besöket, men i gengäld skickar företaget 15% av värdet som betalats för besväret

Det vi njöt mest av var besöket i Stmoritz. Det fanns inte tid att utforska staden och regionen ytterligare.

Jättebra, allt perfekt, en underbar plats och en mycket trevlig resa.