Lägg till datum

Grand Harbour, Valletta

Grand Harbour, Valletta

Grand Harbour, Valletta: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Sliema: Kryssa runt i Maltas hamnar och vikar

1. Från Sliema: Kryssa runt i Maltas hamnar och vikar

Denna 90-minuters natursköna kryssning är den perfekta introduktionen till Valletta, Maltas huvudstad, och dess omgivningar. Njut av en naturskön kryssning runt Maltas två naturhamnar, den majestätiska Valletta Grand Harbour och Marsamxett Harbour. Sätt segel från Sliema Ferries och njut av utsikten över några av Maltas mest ikoniska landmärken. Koppla av medan du kryssar förbi imponerande hamnar, historiska befästningar, olika bäckar, de berömda "tre befästa städerna" Vittoriosa, Cospicua och Senglea, livliga varv, marinor, bastioner och mycket mer. Lyssna på ljudkommentaren för att ta del av Vallettas och dess omgivande platsers historia. Tack vare de många bäckarna runt Valletta kan du njuta av unika vyer över staden utan de stora folkmassorna. Kryssningen varar i ca 90 minuter.

Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

2. Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

De tre städerna är en kollektiv beskrivning av de tre befästa städerna Cospicua, Birgu (Vittoriosa) och Senglea. Den äldsta av de tre städerna är Vittoriosa, som har funnits sedan före medeltiden. De andra två städerna, Senglea och Cospicua, grundades båda av Johanniterorden på 1500- respektive 1600-talet. Under denna halvdagstur får du möjlighet att uppskatta dessa unika historiska befästa städer och beundra magnifika kyrkor, traditionella piazzor, otroliga befästningar och arkitektoniska skatter som finns runt om i området Tre städer. Bitar av levande historia som hållits vid liv genom hundratals års bevarande! Vi börjar med en panoramakörning förbi staden Cospicua, en dubbelt befäst hamnstad och den största av de tre städerna, för att nå staden Vittoriosa, denna härliga stad har varit bebodd sedan feniciernas tid, men den nuvarande staden härstammar från Johanniterordenens tid. Vittoriosa valdes till Maltas huvudstad i stället för Mdina när orden anlände år 1530. Njut av en fascinerande rundvandring genom stadens smala gator och beundra och uppskatta alla historiska byggnader och fängslande skatter som finns i varje vändning. Vid ankomsten till Vittoriosas fantastiska strandpromenad går du ombord på en traditionell maltesisk "Frejgatina" (en liten, snickrad fiskebåt) för en härlig rundtur i de färgglada hamnbassängerna. Turen avslutas i Senglea, uppkallad efter Claude De La Sengle, stormästaren som grundade staden, Senglea är också känd som "Civitas Invicta", ett namn som staden fick för att den lyckades stå emot den ottomanska invasionen under den stora belägringen 1565. Ön som Senglea ligger på förenades med Cospicua genom en landbro under Johanniterriddarnas tid, vilket ledde till att ön fick formen av en halvö. Från Gardjola-trädgårdarna, som ligger på halvöns spets, kan du njuta av en fantastisk 360°-utsikt över Grand Harbour, inklusive det imponerande Fort Sant Angelo, varifrån stormästaren Jean Perisot De La Valette ledde försvaret av ön under den stora belägringen 1565. Under hela turen kommer kunniga och erfarna guider att ge dig fängslande information och förhöja din upplevelse genom att berätta om och engagera dig i berättelser.

Från Sliema: Valletta och den natursköna kryssningen Three Cities

3. Från Sliema: Valletta och den natursköna kryssningen Three Cities

Kryssa ombord på vår miljövänliga, fullt luftkonditionerade, toppmoderna 20-meters katamaran. Följ med oss på vår traditionella hamnkryssning och återupplev Maltas galanta historia på en kryssning runt de två naturhamnarna på vardera sidan om vår huvudstad Valletta, Marsamxett Harbour och den imponerande Grand Harbour, där du får uppleva det förflutna och se de magnifika fort, slagträn och bäckar som ligger runt Valletta och de tre städerna. En detaljerad livekommentar på engelska och tyska kommer att avslöja historien i samband med de två stora belägringarna 1565 och 1942, liksom andra intressanta platser som bara kan beundras från havet. Gratis Wi-Fi och en bar med snacks och drycker finns ombord.

Valletta: Guidad stadsvandring

4. Valletta: Guidad stadsvandring

Du möter din guide vid ingången till Valletta förbi stadsporten bredvid den nya parlamentsbyggnaden. Din guide ger dig en kort introduktion till staden och sedan börjar du din rundtur i Vallettas historiska stadskärna. Under turen kommer du att upptäcka denna fästningsstad, lära dig hur allt började, hur staden utvecklades genom århundradena och om de händelser som formade Valletta till den stad som den är idag. Oavsett om du är förstagångsbesökare eller vill fördjupa dig kommer du inte att bli besviken på vår helt guidade rundtur. Du kommer att gå förbi stadens viktigaste torg, riddarnas auberges, palats, kyrkor och besöka trädgårdar, som erbjuder fantastisk utsikt över Maltas Grand Harbour. Förutom den kulturella och historiska aspekten får du också lära dig intressanta saker och bakom kulisserna-berättelser. George's Square, bredvid Grandmaster's Palace, och guiden hjälper dig att orientera dig och ger dig också tips om hur du bäst fortsätter att utforska staden på egen hand.

Valletta: Guidad stadsvandring med valfri katedraltur

5. Valletta: Guidad stadsvandring med valfri katedraltur

Följ med på en guidad tur genom Vallettas livliga gator, där du får upptäcka skönheten och charmen i Maltas huvudstad, en befäst stad som byggdes av Johanniterriddarna år 1566. Valletta är i sin helhet upptagen på UNESCO:s världsarvslista och med en historia som sträcker sig över nästan fem århundraden betraktas den av många som ett friluftsmuseum! Här finns imponerande befästningar och bastioner, fantastiska barockpalats, fantastiska kyrkor, underbara trädgårdar och vacker arkitektur som sträcker sig från barock från mitten av 1500-talet till modernism. Valletta är utan tvekan en av de mest extraordinära och charmiga städer du någonsin kommer att besöka. Promenera genom stadens livliga gator och upptäck dess många skatter, och besök Upper Barrakka Gardens, där du kan njuta av en hisnande utsikt över Grand Harbour. Efteråt, beroende på vilket alternativ du har bokat, kommer några av gruppmedlemmarna att få en guidad rundtur i den fantastiska katedralen tillägnad Johannes döparen, medan de som bokat utan katedralbesök kommer att ha lite ledig tid att ströva runt på Vallettas gator. Gruppen träffas sedan igen på en bestämd tid och plats och fortsätter mot Republic Street. I katedralen kommer du att kunna uppskatta och beundra alla dess rikedomar: de utsmyckade interiörerna, snidade stenväggar, målade välvda tak, vackra målningar, värdefulla reliker, rik barockkonst och överdådiga altare. Innan rundturen avslutas kan man njuta av en audiovisuell show som berättar den dramatiska historien om öarnas 7 000-åriga historia. Showen är pedagogisk, informativ och underhållande och går igenom den turbulenta historien om en liten önation som har övervunnit nästan ofattbara odds för att överleva och blomstra.

Valletta: Stadsvandring i en liten grupp

6. Valletta: Stadsvandring i en liten grupp

Upptäck vad som gör Malta, och särskilt Valletta, så unikt på en fascinerande rundvandring genom viktiga historiska landmärken. Lyssna på berättelser om de många händelser som har ägt rum i staden och om tusentals människors ankomst som förvandlade den till en smältdegel av kulturer. Gå genom City Gates, ett modernt projekt av den italienske arkitekten Renzo Piano, som också planerade parlamentsbyggnaden som vi kommer att se. Börja din promenad genom huvudgatorna och dyk ner på några sidogator för att upptäcka Vallettas mindre kända pärlor. Gå längs Republic Street, en livlig gata med butiker, museer, kyrkor och palats. Gå förbi den fantastiska St John's Co-Cathedral och gå vidare till huvudtornen. Se Republic Square där drottning Victoria sitter bland malteser, St Georges Square med Grand Masters Palace och Independence Square med den anglikanska katedralen och ett vackert jacarandaträd. Promenera förbi alla de viktigaste palatsen som byggdes av gamla riddare. Avsluta rundturen med ett besök i Upper Barrakka Gardens för att beundra en otrolig utsikt över Grand Harbour.

Malta: Den bästa traditionella kryssningen genom 2 hamnar

7. Malta: Den bästa traditionella kryssningen genom 2 hamnar

Kryssa genom Maltas hamnar ombord på en traditionell maltesisk båt. Beundra historiska fästningar, fort, borgar och små bäckar. Få en bild av Maltas levande historia på deras livliga varv och i deras små hamnar. Kryssningen avgår från Sliema Ferries. Du kommer att resa genom de två naturliga hamnarna och deras tio små bäckar. Detaljerade livekommentarer kommer att ge dig all information du behöver om Vallettas historia, samt de tre städerna Senglea, Cospicua och Vittoriosa, som etablerades år 1565. Lär dig allt om rollerna de tre städerna spelade i Maltas belägring under andra världskriget. När du är ombord på båten kommer du ha tillgång till en full bar, som hjälper dig att slappna av.

Maltas tre städer på rundtur med vinprovning

8. Maltas tre städer på rundtur med vinprovning

Ha nöje av en halv dag i de fantastiska städerna Cospicua, Vittoriosa och Senglea. Lär dig om historien och den rika kulturen på denna unika medelhavsö och prova några av Maltas fylliga viner på Razzett l-Antik i Qormi. Bli upphämtad från vilket hotell som helst på Malta. Gå ombord på en luftkonditionerad buss och koppla av på bilresan förbi Cospicua och Senglea. Beundra de dubbelt befästa städerna längs vägen.   Fortsätt till Vittoriosa, som är känt för sin långa historia av sjöfart, handel och militär verksamhet. Innan Valletta grundades behövde militära makter, som ville styra de maltesiska öarna, kontrollera Vittoriosa tack vare dess stora hamn. Bege dig till Razzett l-Antik i Qormi. Börja din rundtur i vinkällaren med en historisk introduktion, följt av en förklaring av hur lokalt odlade druvor pressas, jäses och slutligen förvandlas till vin. Besök vinbaren där utbildad personal guidar gästerna genom en vinprovning tillsammans med snacks som maltesiskt bröd och ost.

Mdina: Valletta Waterfront Area, Mdina och Rabat Night Tour

9. Mdina: Valletta Waterfront Area, Mdina och Rabat Night Tour

Börja med att köra runt i Valletta där du kan beundra de majestätiska fästningarna och bastionerna från 1500-talet som är vackert upplysta under natten, en verkligt fängslande och unik syn. Efter att ha kört runt Vallettas bastioner och befästningar stannar du till vid Valletta Waterfront, denna underbara strandpromenad som ligger i Grand Harbour-området har nitton vackert restaurerade lagerlokaler från 1700-talet, som sträcker sig längs vattenkanten med historiska bastioner och befästningar som bakgrund. De ikoniska dörrarna har återupplivats med ett konstnärligt intryck av färger som representerar förvaring av varor från förr, med blått för fisk, grönt för produkter, gult för vete och rött för vin. Området vaknar till liv på kvällen och lockar både lokalbefolkning och turister till de kulturhistoriska byggnaderna som har förvandlats till en mängd livliga barer och restauranger. Vi kommer att ha lite fritid under vårt besök i Valletta Waterfront. Härifrån fortsätter vi till den västra centrala delen av Malta för att upptäcka byn Rabat och den medeltida staden Mdina, Maltas gamla huvudstad. Rabat (ett semitiskt ord som betyder "förort") var en gång i tiden en del av Mdina, innan den utvecklades som en separat by. Under romartiden var platsen för Mdina och Rabat gemensamt känd som Melita, under den arabiska ockupationen av Malta döptes Melita om till Mdina, och dess yta minskades genom att man flyttade den södra muren av staden; som ett resultat av detta blev delar av Mdina känt som Rabat. Här kommer vi att njuta av en promenad i den äldre delen av byn, längs dess smala och slingrande gator, och uppskatta charmen och skönheten i denna unika by under natten, innan vi fortsätter mot Mdina. Mdina, som också kallas "den tysta staden", är känd för sina överdådiga palats och befästningar, sin medeltida och barockarkitektur och sitt antika arv och förblir en av öns mest suggestiva destinationer. Mdina var öns huvudstad från antiken till medeltiden och är verkligen en förtrollande stad! En promenad genom de smala gatorna, som inte har förändrats mycket under de senaste 1 000 åren, är ett måste för alla besökare på Malta. Det är utan tvekan ett av Europas finaste exempel på en gammal muromgärdad/befäst stad. Utforska denna historiska stad av tidlös skönhet under natten, då alla stadens landmärken, befästningar och bastioner är vackert upplysta och alla pittoreska gränder och smala gator är graciöst upplysta av de gamla lyktorna som finns i varje vändning och ger hela staden en förtrollande och fängslande aura. Fördjupa dig i stadens rika förflutna när du utforskar de medeltida gatorna, gör en resa tillbaka i tiden och beundrar de magnifika palatsen och kyrkorna i stadens unika blandning av medeltids- och barockstilar, liksom de spektakulära panoramavyerna från de höga bastionsväggarna, varifrån du kommer att kunna se nästan halva ön gnistrande under dig, inlindad i en bländande och fantastisk nattlig miljö.

Malta med Segway: Valletta Experience

10. Malta med Segway: Valletta Experience

Upptäck Maltas UNESCO-listade stad Valletta på en fascinerande guidad tur. Glid fram längs gatorna på en segway och ta dig runt hela Maltas huvudstad. Se de viktigaste torgen och trädgårdarna och stanna till för att utforska de viktigaste platserna och ta foton. I mån av plats och öppettider kan rundturen kompletteras med en audiovisuell show som berättar den dramatiska historien om öarnas 7000-åriga historia. Showen är pedagogisk, informativ och underhållande och går igenom den turbulenta historien om en liten önation som har övervunnit nästan ofattbara odds för att överleva och blomstra.

50 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Grand Harbour, Valletta

Grand Harbour, Valletta: Fler aktiviteter och sevärdheter

Grand Harbour, Valletta: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Grand Harbour, Valletta

Samlat omdöme

4.4
(52 recensioner)

Denna turné var mycket bättre än väntat - vi hade läst några dåliga recensioner, men den här turnén har uppenbarligen förändrats/var annorlunda. Vi blev hämtade från vårt hotell - 20 minuter försenade och ingen kommunikation, vilket inte var en bra start. Den lilla 8-sitsen tog oss till bussen ca 15 minuter bort som var stor, luftkonditionerad, ren, inte för full. Guiden var en östeuropeisk dam, härlig och mycket informativ hela vägen på bussresan. Hon pratade om det lokala området, pekade ut platser och maltesisk historia. Hon pratade bara engelska, så vi behövde inte vänta på några översättningar, och hade en mikrofon så att vi kunde höra henne ordentligt, även bakifrån. Vi hade en 1-timmes guidad tur i gamla stan i Birju (vackert!), inklusive en guidad tur i katedralen och chans att gå in i ett gammalt maltesiskt hus. Nästa stopp var vingården, massor av mat och vegetariska alternativ, och informativ vinprovning och chansen att köpa prisvärt vin. Njöt verkligen av denna resa och skulle rekommendera.

Vi njöt verkligen av detta. Det var inte mycket folk i februari, vi kunde sitta på översta däck med fantastisk utsikt, och den inspelade kommentaren var tydlig och lätt att höra. Det var en liveintroduktion och avslutning av en infödd talare som var svårare att urskilja. Fantastiska vyer på varje punkt, att se befästningarna från vattnet får dig verkligen att uppskatta hur massiva murarna är. Var medveten om att färjan från Valletta till Sliema bara går på halvtimmen (var 30:e minut), vi visste inte detta och missade nästan vår kryssning.

En fantastisk aktivitet för att upptäcka Maltas omgivningar. Räkna med att se magnifika landskap, jag rekommenderar det! Dessutom är mötesplatsen bara fantastisk och lätt att hitta eftersom den ligger nära busshållplatserna. Idealisk för vila innan du går ombord på båten.

Vi njöt av denna korta hamnkryssning och tog den på eftermiddagen före nyårsafton. Min enda kritik är att mötesplatsens adress som gavs mittemot McDonald's on the Strand INTE var rätt plats.

Litet, rent fartyg med en vänlig besättning och informativ konversation om den historiska bakgrunden på engelska