Granada
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Granada

Se alla upplevelser i Granada

Toppsevärdheter i Granada

De sju bästa sakerna med Granada

Vid Sierra Nevadas fot ligger den utsökta staden Granada. Planerar du att resa dit och undrar vad som finns att se? Vi har samlat några tips kring de främsta sevärdheterna.

Alhambra

Alhambra

Alhambra ligger etta på de flestas lista över saker att göra i Granada, och det är lätt att förstå varför. Varje millimeter av detta slott och fästning genomsyras av historia, och det är dessutom så vackert i all sin detaljrikedom att du kommer att hisna.

Generalife

Generalife

De hänförande trädgårdarna vid Generalife är i sig värda ett besök till Granada. Om du vill utforska dem närmare finns det guidade turer.

Albaicin

Albaicin

De vindlande moriska medeltidsgatorna i Albaicin gör detta världarv till ett perfekt ställe för den som vill komma regionens rika historia in på huden.

Granadas katedral

Granadas katedral

Arkitekturen i Granadas katedral imponerar stort både in- och utvändigt. En byggnad du definitivt inte vill missa!

Karl V:s palats

Karl V:s palats

Detta renässanspalats restes på order av den tyskromerska kejsaren Karl V. En utflykt till den vackra, runda innergården hör till en av de mest populära sakerna att göra i Granada.

Mirador de San Nicolas

Mirador de San Nicolas

Om du vill ha en panoramavy över Alhambra och Sierra Nevada är detta rätta platsen att befinna sig på. Eftersom Mirador är populärt bland turister är stämningen alltid på topp, särskilt vid solnedgången!

Park Federico Garcia Lorca

Park Federico Garcia Lorca

Efter all sightseeing kan det vara skönt att slå sig ned någonstans och bara slappna av. Denna park, som skapades till minne av den spanska poeten Federico García Lorca, är perfekt för det ändamålet!

Planera ditt besök i Granada

Hur många dagar ska jag tillbringa i Granada?

Att köpa biljett i förväg är nödvändigt. Inte bara sparar du tid på att slippa köa, du vet dessutom att du garanterat kommer in. Antalet biljetter är begränsade och säljer slut fort året runt, så se till att vara ute i god tid innan.

Förhandsboka biljett till Alhambra

Att köpa biljett i förväg är nödvändigt. Inte bara sparar du tid på att slippa köa, du vet dessutom att du garanterat kommer in. Antalet biljetter är begränsade och säljer slut fort året runt, så se till att vara ute i god tid innan.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  Våren och hösten är behagligast med varma, soliga dagar!

Att göra i Granada

De mest populära sevärdheterna i Granada

Städer i Spanien

Alla saker att se i Granada

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Granada? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Granada

Fantastiskt besöksmål men dålig guidning i bussen dit

Alhambra är verkligen värd en resa. Ett besöksmål utöver det vanliga. Lokalguiden var erfaren och kunnig. Så själva besöket och upplevelsen på plats renderar fem stjärnor. Men den information bussguiden leverade sackade långt efter och det blir istället tre stjärnor. Anledningen är att bussguiden, som berättade på engelska, tyska, franska och spanska, var alltför snål med info på engelska jämfört de andra språken. En kompletterande guide berättade dock utförligt och länge, länge på ett språk vi inte kunde identifiera (möjligen från Balkan?). Det gjorde att vi inte blev så informerade och förberedda på besöket i Granada och Alhambra som hade varit önskvärt. Sammantaget fura stjärnor!

Från Málaga: Alhambra och Nasridpalatsen Omdöme från: Christer, 2019-10-16

Intressant och fascinerade besök som helhet.

Upplevelsen blev inte vad den skulle ha kunnat bli på grund av att guiden fick en blandad grupp av spansk och engelsk talande besökare. Det här gjorde att innehållet blev begränsat genom växlande av dessa språk. Tyvärr blev det mer tid till de spansktalande besökarna än de engelska. Med en homogen grupp hade vi kunnat få med oss mera detaljer om området och byggnaderna. Det här tog udden av besöket. Dåligt skyltat av samlingsplats.

På ett mycket trevligt sätt gavs goda kunskaper och bra upplevelser .

Fantastisk upplevelse som guidens goda kunskaper förgyllde genom att visa, föreläsa och få oss att stanna upp och känna efter, lyssna och se saker vi aldrig tänkt själva. Mycket intressant och genom historisk, arkitektonisk, konst- och träfgårdskunnig guidning fick vi kunskaper som vi redan använt oss av på vår fortsatta resa utanför Alhambra i Andalusien. Rekommenderas å det varmaste.

Den var jätte bra guiden var otroligt kunnig.

Tyvärr så hade vi inte vädret med oss det regnade och var kallt så det drog ner det hela, det var tyvärr mycket som var stängt. Men vi får göra om det en gång till när det är sol.

Granada: guidad rundtur av Alhambra Omdöme från: Lena, 2018-10-26

Mycket intressant och Emilio var en mycket kompetent och trevlig guide

Den stora behållningen var vår kompetenta och utmärkta guide Emilio. Han var mycket insatt i Alhambra historia och svarade vänligt på alla frågor som han hade svar på.