Upplevelser i

Granada

Besök magiska Alhambra och upplev stadens fascinerande sammansmältning av gamla och nya traditioner.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De sju bästa sakerna med Granada

Vid Sierra Nevadas fot ligger den utsökta staden Granada. Planerar du att resa dit och undrar vad som finns att se? Vi har samlat några tips kring de främsta sevärdheterna.

 • Alhambra

  1. Alhambra

  Alhambra ligger etta på de flestas lista över saker att göra i Granada, och det är lätt att förstå varför. Varje millimeter av detta slott och fästning genomsyras av historia, och det är dessutom så vackert i all sin detaljrikedom att du kommer att hisna.

 • Generalife

  2. Generalife

  De hänförande trädgårdarna vid Generalife är i sig värda ett besök till Granada. Om du vill utforska dem närmare finns det guidade turer.

 • Albaicin

  3. Albaicin

  De vindlande moriska medeltidsgatorna i Albaicin gör detta världarv till ett perfekt ställe för den som vill komma regionens rika historia in på huden.

 • Granadas katedral

  4. Granadas katedral

  Arkitekturen i Granadas katedral imponerar stort både in- och utvändigt. En byggnad du definitivt inte vill missa!

 • Karl V:s palats

  5. Karl V:s palats

  Detta renässanspalats restes på order av den tyskromerska kejsaren Karl V. En utflykt till den vackra, runda innergården hör till en av de mest populära sakerna att göra i Granada.

 • Mirador de San Nicolas

  6. Mirador de San Nicolas

  Om du vill ha en panoramavy över Alhambra och Sierra Nevada är detta rätta platsen att befinna sig på. Eftersom Mirador är populärt bland turister är stämningen alltid på topp, särskilt vid solnedgången!

 • Park Federico Garcia Lorca

  7. Park Federico Garcia Lorca

  Efter all sightseeing kan det vara skönt att slå sig ned någonstans och bara slappna av. Denna park, som skapades till minne av den spanska poeten Federico García Lorca, är perfekt för det ändamålet!

Planera ditt besök

 • Hur många dagar ska jag tillbringa i Granada?

  Att köpa biljett i förväg är nödvändigt. Inte bara sparar du tid på att slippa köa, du vet dessutom att du garanterat kommer in. Antalet biljetter är begränsade och säljer slut fort året runt, så se till att vara ute i god tid innan.

 • Förhandsboka biljett till Alhambra

  Att köpa biljett i förväg är nödvändigt. Inte bara sparar du tid på att slippa köa, du vet dessutom att du garanterat kommer in. Antalet biljetter är begränsade och säljer slut fort året runt, så se till att vara ute i god tid innan.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  Våren och hösten är behagligast med varma, soliga dagar!

Más actividades y cosas que hacer en Granada

¿Quieres descubrir todas las actividades disponibles en Granada? Pincha aquí para ver la lista completa.

Vad besökare tycker om Granada

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 50 506 omdömen

Alhambra är väl värt ett besök. Vi fick också ett par timmar fri tid i Granada. En fin stad omgiven av snötäckta berg i februari. Resan innehöll det som utlovats. Inga avvikelser förekom. Extra plus till chauffören som körde förträffligt och guiderna som talade flera språk flytande.

Underbar plats och trädgård. Måste vara ännu bättre i maj juni när rosorna blommar. Vackra byggnader som man inte fattar att någon kunna byggt och utsmyckat. Underbart

En mycket bra rundtur som aldrig blev tråkig trots att den var 3 timmar lång! Vi hade en väldigt bra guide, Lucia. Hon var kunnig och pratade utmärkt engelska.

Mycket bra och kunnig guide, som tog hänsyn till gruppen vid rundvandringen. Kan varmt rekommenderas!

The guide, Michelle, picked us up in Málaga and Francis, the driver, drove us to Granada.