Granada
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Granada

Se alla upplevelser i Granada

Toppsevärdheter i Granada

De sju bästa sakerna med Granada

Vid Sierra Nevadas fot ligger den utsökta staden Granada. Planerar du att resa dit och undrar vad som finns att se? Vi har samlat några tips kring de främsta sevärdheterna.

Alhambra

Alhambra

Alhambra ligger etta på de flestas lista över saker att göra i Granada, och det är lätt att förstå varför. Varje millimeter av detta slott och fästning genomsyras av historia, och det är dessutom så vackert i all sin detaljrikedom att du kommer att hisna.

Generalife

Generalife

De hänförande trädgårdarna vid Generalife är i sig värda ett besök till Granada. Om du vill utforska dem närmare finns det guidade turer.

Albaicin

Albaicin

De vindlande moriska medeltidsgatorna i Albaicin gör detta världarv till ett perfekt ställe för den som vill komma regionens rika historia in på huden.

Granadas katedral

Granadas katedral

Arkitekturen i Granadas katedral imponerar stort både in- och utvändigt. En byggnad du definitivt inte vill missa!

Karl V:s palats

Karl V:s palats

Detta renässanspalats restes på order av den tyskromerska kejsaren Karl V. En utflykt till den vackra, runda innergården hör till en av de mest populära sakerna att göra i Granada.

Mirador de San Nicolas

Mirador de San Nicolas

Om du vill ha en panoramavy över Alhambra och Sierra Nevada är detta rätta platsen att befinna sig på. Eftersom Mirador är populärt bland turister är stämningen alltid på topp, särskilt vid solnedgången!

Park Federico Garcia Lorca

Park Federico Garcia Lorca

Efter all sightseeing kan det vara skönt att slå sig ned någonstans och bara slappna av. Denna park, som skapades till minne av den spanska poeten Federico García Lorca, är perfekt för det ändamålet!

Planera ditt besök i Granada

Hur många dagar ska jag tillbringa i Granada?

Att köpa biljett i förväg är nödvändigt. Inte bara sparar du tid på att slippa köa, du vet dessutom att du garanterat kommer in. Antalet biljetter är begränsade och säljer slut fort året runt, så se till att vara ute i god tid innan.

Förhandsboka biljett till Alhambra

Att köpa biljett i förväg är nödvändigt. Inte bara sparar du tid på att slippa köa, du vet dessutom att du garanterat kommer in. Antalet biljetter är begränsade och säljer slut fort året runt, så se till att vara ute i god tid innan.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  Våren och hösten är behagligast med varma, soliga dagar!

Att göra i Granada

De mest populära sevärdheterna i Granada

Städer i Spanien

Alla saker att se i Granada

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Granada? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Granada

Vi fick en tveksam början då den planerade turen till Alhambra blev inställd. När vi väl fick klart för oss att vi inte kunde ändra dag hos företaget som ställde in turen utan att vi skulle kontakta Get Your Guide, fick vi ordnat med en ombokning. Turen till Granada och Alhambra var fantastisk med mycket bra guidning. Granada och Alhambra måste vara ett "måste" besök som inte får missas.

Från Málaga: Alhambra och Nasridpalatsen Omdöme från: Berne, 2020-03-04

Alhambra är väl värt ett besök. Vi fick också ett par timmar fri tid i Granada. En fin stad omgiven av snötäckta berg i februari. Resan innehöll det som utlovats. Inga avvikelser förekom. Extra plus till chauffören som körde förträffligt och guiderna som talade flera språk flytande.

Från Málaga: Alhambra och Nasridpalatsen Omdöme från: Jarmo, 2020-02-22

Vi reste med en 2-åring, vilket fungerade bra men barnvagnen som vi hade med fick vi inte använda på de flesta områden. Den skulle lämnas in i förvar. Vår 2-åring orkade ändå gå själv största delen av turen.

Underbar plats och trädgård. Måste vara ännu bättre i maj juni när rosorna blommar. Vackra byggnader som man inte fattar att någon kunna byggt och utsmyckat. Underbart

En mycket bra rundtur som aldrig blev tråkig trots att den var 3 timmar lång! Vi hade en väldigt bra guide, Lucia. Hon var kunnig och pratade utmärkt engelska.