Saker att göra i
Granada

Besök magiska Alhambra och upplev stadens fascinerande sammansmältning av gamla och nya traditioner.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Granada

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Granada

Granada: Alhambra & Nasrid Palats Tour med biljetter

Granada: Alhambra & Nasrid Palats Tour med biljetter

Upplev Alhambra, det viktigaste och mest fängslande monumentet i det muslimska Spanien och en av de mest besökta sevärdheterna i Spanien. Alhambra visar arvet från Nasriddynastin, som du kan upptäcka när du utforskar Alcazaba, Comares-palatset och Generalife-trädgårdarna. Ta chansen att besöka Alhambra tillsammans med en officiell privatguide som förklarar komplexets hemligheter, historier och konstnärliga detaljer. Möt din guide vid Alhambra för att påbörja denna rundvandring. Turen börjar med ett besök i det muromgärdade citadellet, de första resterna innan det blev säte för de nasridiska emirerna av Granada. Fortsätt till Alcazaba, Alhambras äldsta område och militärområde. Upptäck de imponerande Torres Bermejas och ta ett foto på toppen av Torre de la Vela, där du har den bästa utsikten över Albaicín. Besök hjärtat av Alhambra, Nasridpalatset. Uteplatser i morisk stil och det kungliga kvarteret. Din guide kommer att avslöja all historia och legender om hur överdådiga palats byggdes för muslimska härskare. Som avslutning på besöket kan du njuta av Generalife-trädgårdarna, viloplatsen för stadens kungar. Se dess arkitektur, dekorationer och trädgårdar.

Granada: Alhambra och Nasridpalatsen Inträdesbiljett

Granada: Alhambra och Nasridpalatsen Inträdesbiljett

Med din dagsbiljett kan du utforska Alhambra, Generalife och Nasridpalatsen. Upptäck Nasridpalatset, som var residens för kungarna i Granada. Utforska Alcazaba, Generalife-villan, Karl V:s palats och moskéns bad och förundras över de vackra omgivande trädgårdarna. Beundra den strålande arkitektoniska stilen på Alhambras fästning och palats. Alhambra var ett palats, en fästning och ett citadell. Alhambra, som byggdes år 889, var hem för Nasriddynastins kungar och sultaner. Det fungerade också som arbetsplats för de högsta regeringstjänstemännen, hovets tjänstepersonal och den kungliga vaktstyrkan.

Granada: Flamencoshow i La Alboreá

Granada: Flamencoshow i La Alboreá

Fördjupa dig i spansk tradition med en spännande flamencoshow i Granada. Njut av reserverade sittplatser med fantastisk utsikt över föreställningen och välj att unna dig ett iberiskt sortiment av skinka och chorizo och ett glas vin. Njut av en magisk flamencoföreställning som är perfekt för hela familjen och som spelas på en plats i centrum av Granada. Smutta på ett glas välsmakande spanskt vin tillsammans med traditionella spanska snacks om du väljer detta alternativ. Du får en reserverad sittplats och ett stort urval av lokala viner (som du kan köpa). Känn hur passionen vibrerar från dansarnas kroppar och gör dig redo för en perfekt kulturell kväll där du får uppleva en professionell flamencoföreställning, en tradition vars popularitet började växa på 1700-talet.

Granada: Inträdesbiljett till Alhambra med audioguide

Granada: Inträdesbiljett till Alhambra med audioguide

Ha glädje av flexibiliteten och friheten av en självguidad rundtur i Granada med din 24 timmars audioguidade turistnavigator med GPS. När du har hämtat upp din personliga turistnavigator och din ankomsttid till Alhambra-palatset kan du hoppa över kön till Alhambra och se den utsökt detaljerade islamiska konsten och arkitekturen i Generalife-trädgårdarna, Nasridiska palatsen och Alcazaba-fästningen. Din audioguide ger detaljerade förklaringar om Alhambra och Generalife medan du går. Efter ditt besök på Alhambra och innan du lämnar tillbaka audioguiden kan du upptäcka stadens bästa kulturutbud, tapasbarer, monument och museer. Följ tipsen du får av GPS-navigatorn och slappna av med en massage på kvällen, ha roligt med dina vänner på en bra restaurang, spela golf eller besök en nöjespark.  

Granada: Alhambras trädgårdar och Generalife-biljett

Granada: Alhambras trädgårdar och Generalife-biljett

Upptäck de imponerande Alhambra-trädgårdarna i din egen takt. Vandra genom Alhambras fascinerande trädgårdar, fyllda med fontäner, hängande växter och stenlagda gångar. Inträde till Nasridpalatsen ingår inte i denna biljett. Ta del av den moriska kulturens atmosfär och njut av växtligheten som omger fästningen. Beundra den dekadenta arkitekturen i Generalife, palatset mittemot Alhambra, en gång hem för de granadadinska kungarna. Promenera till militärområdet, eller Alcazaba, och beundra de sandfärgade befästa tornen. Fortsätt din resa genom komplexet och upptäck Karl V:s palats, moskéns bad och alla dolda gångvägar genom trädgårdarna.

Från Malaga: Heldagstur till Granada med Alhambra

Från Malaga: Heldagstur till Granada med Alhambra

Njut av en guidad tur i Alhambra-monumentet, inklusive ett besök till Nazari-palatset. Åk från Malaga till Granada och upplev den livliga staden utan att behöva oroa dig för biljetter eller transfer. Efter att ha sett palatset kan du utforska Generalife-trädgårdarna med en guide. Hämta upp dig från Malaga med en bekväm busstransport och hitta till den vackra staden Granada. Väl där utforskar du det världsberömda Alhambra-palatset, med prioriterat tillträde och utan att behöva stå i kö. Besök Nasridpalatset, Generalife, Alcazaba och Karl V:s palats tillsammans med en guide och låt dig förundras av de innovativa vattenspelen och arkitekturen i trädgårdarna. Medan du vandrar får du lära dig den unika historien om det muslimska Spaniens sista utpost. Efteråt promenerar du genom den historiska stadskärnan i Granada och njuter av den hisnande utsikten över Granada-regionen. Njut av lite fritid i stadens centrum för att besöka katedralen, äta lunch på en lokal restaurang eller helt enkelt strosa genom gator och torg. Ta en paus på en av Granadas berömda tapasbarer innan du sätter dig på bussen igen för returresan till Malaga.

Granada: Alhambra, Nasrid-palatsen och Generalife-tur

Granada: Alhambra, Nasrid-palatsen och Generalife-tur

Se Alhambra-palatset, ett måste för alla som besöker Granada. Detta Unesco-listade världsarv har attraktiva och rikt dekorerade rum, ett monumentalt och historiskt läge samt utsökt detaljerad islamisk konst och arkitektur. Gör ditt besök till en extraordinär upplevelse, rik på kunskap och historia med en officiell guide från Granada. Din expert på Granadas kulturarv eskorterar dig genom alla delar som utgör den "röda fästningen". Din guide svarar också på alla ytterligare frågor som du kan ha om detta spektakulära monument. Utforska Alcazaba-fästningen, som tidigare var ett militärt område och är det mest antika området i Alhambra-komplexet. Förundras över Nasridiska palatsen, inklusive Mexuars palats, Comares-palatset och Leones-palatset. Slutligen upptäcker du Generalife, sultanens sommarpalats som ligger öster om Alhambra och omges av stora trädgårdar med en stor variation av växtlighet, inramat av ett vackert islamiskt landskap.

Granada City Train 1- eller 2-dagars Hop-On Hop-Off-biljett

Granada City Train 1- eller 2-dagars Hop-On Hop-Off-biljett

Upplev Granadas mest hänförande sevärdheter när du reser med stadståget runt staden. Bestäm hur ditt eget schema ska se ut, hoppa av och på tåget när du själv önskar och utforska en av Spaniens allra finaste städer. Hoppa ombord på Alhambra-rutten under dagen för att åka till de mest ikoniska platserna i staden. Se de majestätiska Alhambra-monumenten på nära håll, njut av utsikterna från Mirador de San Cristóbal och se på den imponerande katedralen, och mycket mer. Du kan välja mellan de två olika biljettalternativen som erbjuds och åka på en enkelresa, eller välja hop-on-hop-off-alternativet som låter dig hoppa av och på tåget så många gånger som du vill. Upptäck staden och hitta alla de platser du vill besöka i närheten av stoppen utmed rutten. Alhambralinjen (grön linje): Tågen avgår var 15-20:e minut 1A Alhambra Generalife/Taquillas 1B Alhambra Palacios Nazaríes/Puerta Justícia 2 Cuesta Gomérez 3 Plaza Nueva 4 Paseo de los Tristes 5 Mirador de San Cristóbal/Albaicín 6 Monasterio de la Cartuja 7 Plaza de Toros 8 Catedral/Plaza Romanilla 9 Calle Alhóndiga/Recogidas 10 Plaza Mariana Pineda/El Corte Inglés 11 Calle Molinos/Campo del Principe 12 Hotel Alhambra Palace/Carmen de los Mártires

Sacromonte: Flamenco-show på Cuevas Los Tarantos Biljetter

Sacromonte: Flamenco-show på Cuevas Los Tarantos Biljetter

Fördjupa dig i den andalusiska flamencokulturen i Granada genom att se ett liveframträdande i en autentisk grotta. Njut av en upplyftande show med levande dansare och musiker i ett av Sacromontes grotthus, en kalkstensbostad som har varit bebodd sedan 1400-talet.  Sedan  Cuevas Los Tarantos grundades år 1972, har det försett lokalbefolkningen och besökare med fantastiska Flamencoshower. Upplev Spaniens själsliga gåva till musikvärlden i det område där flamencoen har sitt hem. Zambra är en kvällsföreställning i Cuevas Los Tarantos med en stor uppsättning artister, bland annat framstående personer från flamencovärlden i Granada. Njut av 1 gratis drink med din biljett. Om du vill utöka din upplevelse kan du beställa fler drinkar i baren eller äta traditionell spansk mat på egen bekostnad och njuta av Flamencos prakt.

Granada: Albaicín Albaicín och Sacromonte guidad promenad i solnedgången

Granada: Albaicín Albaicín och Sacromonte guidad promenad i solnedgången

Utforska de historiska stadsdelarna Albaicín och Sacromonte i Granada på en privat eller delad gruppresa. Upptäck två av de mest emblematiska områdena i Granada på sen eftermiddag medan du beundrar deras underbara historiska arkitektur som återspeglar deras rika kulturarv. Möt din guide på Plaza Nueva och börja din rundtur med att utforska Albaicín-kvarteret, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Promenera genom den charmiga labyrinten av gator med din guide och beundra den fantastiska utsikten över Alhambra från utsiktsplatsen San Nicolás. Gå sedan till Sacromonte-kvarteret, som innehåller mer än 3 000 grottor och panoramautsikt från dolda områden. Njut av massor av fantastiska fotomöjligheter av staden från den natursköna dalen med en rik tradition av flamenco. Beundra den underbara historiska arkitekturen som vittnar om stadens islamiska arv. Upptäck mer om Granadas historiska betydelse och olika kulturella influenser när du utforskar båda områdena medan solen går ner.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Granada

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Granada?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Granada:

Sevärdheterna i Granada du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Granada?

De bästa dagsturerna från Granada:

Se alla dagsturer från Granada på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Granada

Att göra i Granada

Städer i Spanien

Granada: Fler aktiviteter och sevärdheter

Granada: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Granada

Samlat omdöme

4.5
(61 050 recensioner)

Föreställningen var en födelsedagspresent. Vi hade en mycket god måltid i restaurangen efter showen. Du kan sitta i den vackra trädgården. Den vänliga ägaren var mycket uppmärksam och hade förberett en liten överraskning för födelsedagsbarnet. Tack så mycket för det. Vi kände oss väldigt bekväma.

Mycket intressant men vägleda bara lite ljus och franska för att förbättra. Å andra sidan för många besökare på plats men du har inget med det att göra

Välorganiserat, en välberättad passionerad historia från vår guide (Laura). En historia som verkligen ger ett mervärde till ditt besök.

Och gillade verkligen turnén med Violeta. Vi var fyra och Violeta svarade också på våra individuella önskemål.

Jättebra rundtur med en superbra guide. Tre timmar kändes inte alls för långt. Fantastisk upplevelse.