Göteborgs Konstmuseum

Göteborgs Konstmuseum: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Göteborg: Go City All-Inclusive Pass med 20+ attraktioner

Göteborg: Go City All-Inclusive Pass med 20+ attraktioner

Upplev det bästa av Göteborg och spara upp till 50%* med ett bekvämt digitalt all-inclusive-pass. Välj mellan 1-dags- eller flerdagarspass och få tillgång till mer än 25 attraktioner, turer och andra upplevelser. Följ med på fascinerande bussturer och båtturer, och besök stadens mest populära museer. Använd din telefon som biljett till alla inkluderade attraktioner, under så många dagar som du vill. Ladda ner Go City-appen och använd den interaktiva guiden, planera din resplan och boka attraktioner i realtid, aktivera sedan ditt pass genom att skanna QR-koden vid en attraktion. Anpassa ditt äventyr med rundturer med hop-on hop-off-buss och båtturer, och se lokala dolda pärlor ombord på en paddanbåt. Gothenburg All-Inclusive Pass inkluderar populära saker att göra i Göteborg, inklusive: - Universeum - Paddan båttur (säsongsbetonad - april till september**) - Göteborgs rundtur med hop-on hop-off-buss (säsongsbetonad - april till september**) - Sjöfartsmuseet & Akvariet - Maritiman - ett flytande skeppsmuseum (säsongsbetonat - april till oktober**) - Båtutflykt runt ön Hisingen - Göteborgs stadsmuseum - Slottsskogen Äventyrsgolf (säsong - april till oktober**) - Göteborgs choklad- och godisbutik - Göteborgs konstmuseum & Hasselblad Center - Göteborgs hop-on hop-off-båt (säsongsbetonat - juni till augusti**) - Aeroseum - Fängelseön Göteborg (reservation krävs) - Skärgårdstur med guide (säsongsbetonat - sommar**) - Kajakäventyr i centrala Göteborg (säsongsbetonat**) Och mycket mer! *Besparingar baserade på exempel på resplaner på Go Citys webbplats. **Observera: tidtabellerna för säsongsaktiviteter kan ändras och kanske inte är i drift alla dagar i veckan. Se till att kontrollera informationen om attraktionerna i guiden eller Go City-appen innan du åker.

Göteborg: Cykeltur med transfer till stadens höjdpunkter

Göteborg: Cykeltur med transfer till stadens höjdpunkter

Enligt din önskade tid. Upphämtning från hotell: Möt din guide på hotellet. Se till att alla har sina cyklar och säkerhetsutrustning. Göteborgs konstmuseum: Upptäck museets exteriör. Ta ett minnesvärt foto under guidning av din guide. Ta del av intressant information om museets historia och sevärda konstverk. Gustav Adolfs Torg: Utforska Gustav Adolfs torg. Lär dig mer om kung Gustav Adolfs och betydelsen av hans staty. Beundra arkitekturen i stadshuset och börsbyggnaderna som härstammar från 1700-talet. Coastal Bike Ride: Njut av en uppfriskande cykeltur längs Nordsjökusten. Känn vinden i ansiktet när du färdas på obefolkade vägar. Ta in de natursköna vyerna och fånga några minnesvärda ögonblick. Stadsdelen Haga: Utforska Haga, Göteborgs gamla stadskärna med anor från 1648. Beundra den unika träarkitekturen. Fördjupa dig i den nordeuropeiska livsstilen genom att njuta av fika på ett svenskt kafé. Utforska mysiga butiker och kanske plocka upp några souvenirer. Återvänd till hotellet: Avsluta cykelturen och återvänd till ditt hotell. Ta lite tid på dig att fräscha upp dig och koppla av.

Göteborg: Privat stadsvandring med guide

Göteborg: Privat stadsvandring med guide

Enligt din önskade tid hämtar vi dig från ditt hotell. Börja på Gustaf Adolfs torg: Börja din vandringstur på Gustaf Adolfs torg. Beundra statyn av kung Gustav Adolf och lär dig mer om dess historiska betydelse. Ta in den omgivande arkitekturen, inklusive stadshuset och börsbyggnaderna. Promenad till Göteborgs konstmuseum: Gå mot Göteborgs konstmuseum. Utforska museets konstsamling och arkitektur. Tillbringa lite tid i det omgivande området, njut av atmosfären och ta foton. Saluhallen (saluhallen): Gå till Saluhallen, den berömda saluhallen i Göteborg. Upplev den livliga atmosfären och utforska utbudet av färskvaror, lokala delikatesser och hantverk. Överväg att ta ett mellanmål eller en kopp kaffe från något av stånden. Tradgardsforeningen (Handelsträdgårdarna): Fortsätt din vandring till Tradgardsforeningen, Göteborgs vackra offentliga park. Strosa genom de välskötta trädgårdarna och njut av lugnet. Besök Palmhuset, ett historiskt växthus med exotiska växter. Hitta en plats att koppla av på och ha picknick eller njut av en måltid från ett lokalt kafé. Utforska omgivningarna: Ta dig tid att utforska de omgivande gatorna. Besök närliggande affärer, boutiquer eller gallerier. Njut av den lokala kulturen och arkitekturen i centrala Göteborg. Återvänd till hotellet: Återvänd till ditt hotell. Ta lite tid att fräscha upp dig och koppla av.

Inträdesbiljett till Göteborgs konstmuseum med upphämtning

Inträdesbiljett till Göteborgs konstmuseum med upphämtning

Upptäck konstens pulserande värld på Göteborgs konstmuseum, en kulturell pärla inbäddad i hjärtat av staden. Med sin imponerande samling som sträcker sig från 1400-talet till samtida verk erbjuder museet en fängslande resa genom konsthistorien. Utforska olika utställningar med målningar, skulpturer och installationer av kända svenska och internationella konstnärer. Beundra mästerverk från olika rörelser, från traditionella nordiska landskap till avantgardistiska skapelser. Fördjupa dig i museets fantastiska arkitektur, med ljusfyllda gallerier och fängslande utrymmen som är utformade för att inspirera. Med bekväm upphämtning ingår, denna upplevelse lovar ett berikande och oförglömligt konstnärligt äventyr i Göteborg.

Göteborg : Promenad till de mest sevärda attraktionerna

Göteborg : Promenad till de mest sevärda attraktionerna

Besök en blandning av kända landmärken och dolda pärlor och få ett helhetsperspektiv av Göteborgs väsen. Fördjupa dig i den rika historien och arkitektoniska prakten i Göteborgs domkyrka, en vördnadsvärd byggnad med anor från 1815, som avslöjar berättelser om dess utveckling och kulturella betydelse. Gå till Kungsportshuset, en historisk stadsport som är genomsyrad av arv och fungerar som en port till stadens förflutna. Vandra genom den lugna Trädgårdsföreningen, en grönskande fristad som anlades 1842 och som erbjuder en fristad mitt i stadens jäkt. Ta en lugn promenad längs Kungsportsavenyen, en berömd genomfartsled som påminner om europeiska boulevarder, och fördjupa dig i den livliga atmosfären. Avsluta din resa vid Götaplatsen, ett ikoniskt torg med Göteborgs konstmuseum, Stadsteatern och Konserthuset, krönt av den majestätiska Poseidonstatyn av Carl Milles.

Göteborg: Konst- och kulturresa med en lokal guide

Göteborg: Konst- och kulturresa med en lokal guide

Denna erfarenhet tillhandahålls av en oberoende lokal. Ta reda på de olika kulturella och konstnärliga särdragen som gör staden unik, och njut av det livliga samhället och stämningen i staden! Oavsett om du besöker Göteborg som återkommande turist som vill lära känna staden lite bättre, eller om det är första gången, är den här upplevelsen något för dig! Medan du vandrar på Göteborgs gator och tittar på den fantastiska Göteborgsoperan eller får veta mer om stadens gallerier och museer får du höra om gatukonstnärer såväl som samtidskonstnärer och deras nära koppling till Göteborg. Jag kommer att dela med mig av konst- och kulturvärlden i min stad, där du kommer att se, höra och uppleva hur färgstarkt och mångfacetterat Göteborg är! Som LocalBini samlar vi passionerade människor från hela världen och ger dem möjlighet att erbjuda unika upplevelser via vår marknadsplats.

Magisk julsaga i Göteborg - en vandringstur

Magisk julsaga i Göteborg - en vandringstur

Den två timmar långa julvandringen i Göteborg, Sverige, börjar vid Marknadshallen, en festlig inomhusmarknad med en mängd lokala och internationella utställningar och festlig stämning. Rundvandringen leder sedan till Avenue Parade Street, en pulserande gata dekorerad med vackra julbelysningar och charmiga butiker. Turen fortsätter till Göteborgs konstmuseum, framför vilket du får njuta av sagoberättande och sightseeing. Turen fortsätter sedan till Renströmsparken, där du kan ta del av det lugna vinterlandskapet och njuta av det. Slutligen avslutas turen på Liseberg, där du kan uppleva julens magi med festliga dekorationer, åkattraktioner och läckra julgodis.

Landvetter: 5-dagars tur till Göteborg med cykling och kryssning

Landvetter: 5-dagars tur till Göteborg med cykling och kryssning

Dag 1 När du anländer till Göteborgs flygplats väntar vår representant på dig utanför flygplatsen för att hjälpa dig med ditt bagage. Du kommer sedan att transporteras med en privat luftkonditionerad bil till ditt hotell. Övernattning i Göteborg. Dag 2 Frukost, cykeltur i Göteborg: Hämtning på hotellet kl. 11.00. Utforska stadens centrum, Göteborgs konstmuseum, Gustav Adolfs torg, kusttur och den charmiga stadsdelen Haga. Njut av fika och shopping i historiska trähus. Dag 3 Frukost, båttur i Göteborg: Hämtning på hotellet klockan 13.30. Utforska Lejontrappan, Gustav Adolfs torg, tyska kyrkan, Lilla Bommen och Feskekörka. Njut av natursköna vyer, historia och snacks ombord. Övernattning i Göteborg. Dag 4 Slottsskogen & Botaniska trädgården: Frukost, därefter 10:00 upphämtning till Slottsskogens park. Utforska Göteborgs största park med djurpark, lekplats och promenadvägar. Därefter besöker du den expansiva Göteborgs botaniska trädgård med 16 000 växtarter. Njut av lunch på Linnéterrassen Café. Återvänd till utgångspunkten. Övernattning i Göteborg. Dag 5 Frukost och sedan hämtning enligt önskemål tid för den slutliga avresan. Boende: Hotell Onyxen i Göteborg Måltider: Hotell Onyxen Onyxen i Göteborg: Frukost:

Göteborg - Privat guidad tur

Göteborg - Privat guidad tur

Börja turen vid Göteborgs stadshus som ursprungligen byggdes på 1600-talet och byggdes ut 1936 under ledning av arkitekten Gunnar Asplund. Här får du se byggnadens arkitektur i Beaux-Arts-stil och framför allt hur den arkitektoniska stilen blandar de gamla och nya byggnaderna. När du kommer fram till Götaplatsen ser du Poseidonstatyn av Carl Milles, ett mycket berömt landmärke. På torget ligger Konserthuset, Göteborgs konstmuseum och Stadsteatern. Med flera butiker kan du besöka Stora Saluhallen, som är den största inomhusmarknaden i Göteborg. Här hittar du matvaror från hela världen. Gå förbi fiskmarknaden som kallas Feskekörka. Den är också känd som Fiskkyrkan på grund av att den nygotiska arkitektoniska stilen representerar en kyrka. I byggnaden finns också en fisk- och skaldjursrestaurang. Byggnaden uppfördes 1874 och ritades av arkitekten Victor von Gegerfelt. Du kommer att promenera genom Haga Nygata där du kommer att stöta på många kaféer och butiker. Här kanske du vill ta en kort fika-paus (kaffe och kaka). Slutligen besöker ni Masthuggskyrkan som byggdes 1914. Här kan du se dess torn som är ca 60 meter högt. Det är ett viktigt landmärke i staden. Du kommer också att ha en chans att besöka en annan berömd kyrka som kallas Oscar Fredriks kyrka. Den är byggd i nygotisk stil och är uppkallad efter kung Oscar II.

11 aktiviteter hittades

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Topprankade aktiviteter i Göteborg

72 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Andra alternativ som kan passa dig

Toppsevärdheter nära Göteborgs Konstmuseum

Göteborgs Konstmuseum: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Göteborg: Go City All-Inclusive Pass med 20+ attraktioner

Göteborg: Go City All-Inclusive Pass med 20+ attraktioner

Upplev det bästa av Göteborg och spara upp till 50%* med ett bekvämt digitalt all-inclusive-pass. Välj mellan 1-dags- eller flerdagarspass och få tillgång till mer än 25 attraktioner, turer och andra upplevelser. Följ med på fascinerande bussturer och båtturer, och besök stadens mest populära museer. Använd din telefon som biljett till alla inkluderade attraktioner, under så många dagar som du vill. Ladda ner Go City-appen och använd den interaktiva guiden, planera din resplan och boka attraktioner i realtid, aktivera sedan ditt pass genom att skanna QR-koden vid en attraktion. Anpassa ditt äventyr med rundturer med hop-on hop-off-buss och båtturer, och se lokala dolda pärlor ombord på en paddanbåt. Gothenburg All-Inclusive Pass inkluderar populära saker att göra i Göteborg, inklusive: - Universeum - Paddan båttur (säsongsbetonad - april till september**) - Göteborgs rundtur med hop-on hop-off-buss (säsongsbetonad - april till september**) - Sjöfartsmuseet & Akvariet - Maritiman - ett flytande skeppsmuseum (säsongsbetonat - april till oktober**) - Båtutflykt runt ön Hisingen - Göteborgs stadsmuseum - Slottsskogen Äventyrsgolf (säsong - april till oktober**) - Göteborgs choklad- och godisbutik - Göteborgs konstmuseum & Hasselblad Center - Göteborgs hop-on hop-off-båt (säsongsbetonat - juni till augusti**) - Aeroseum - Fängelseön Göteborg (reservation krävs) - Skärgårdstur med guide (säsongsbetonat - sommar**) - Kajakäventyr i centrala Göteborg (säsongsbetonat**) Och mycket mer! *Besparingar baserade på exempel på resplaner på Go Citys webbplats. **Observera: tidtabellerna för säsongsaktiviteter kan ändras och kanske inte är i drift alla dagar i veckan. Se till att kontrollera informationen om attraktionerna i guiden eller Go City-appen innan du åker.

Göteborg: Cykeltur med transfer till stadens höjdpunkter

Göteborg: Cykeltur med transfer till stadens höjdpunkter

Enligt din önskade tid. Upphämtning från hotell: Möt din guide på hotellet. Se till att alla har sina cyklar och säkerhetsutrustning. Göteborgs konstmuseum: Upptäck museets exteriör. Ta ett minnesvärt foto under guidning av din guide. Ta del av intressant information om museets historia och sevärda konstverk. Gustav Adolfs Torg: Utforska Gustav Adolfs torg. Lär dig mer om kung Gustav Adolfs och betydelsen av hans staty. Beundra arkitekturen i stadshuset och börsbyggnaderna som härstammar från 1700-talet. Coastal Bike Ride: Njut av en uppfriskande cykeltur längs Nordsjökusten. Känn vinden i ansiktet när du färdas på obefolkade vägar. Ta in de natursköna vyerna och fånga några minnesvärda ögonblick. Stadsdelen Haga: Utforska Haga, Göteborgs gamla stadskärna med anor från 1648. Beundra den unika träarkitekturen. Fördjupa dig i den nordeuropeiska livsstilen genom att njuta av fika på ett svenskt kafé. Utforska mysiga butiker och kanske plocka upp några souvenirer. Återvänd till hotellet: Avsluta cykelturen och återvänd till ditt hotell. Ta lite tid på dig att fräscha upp dig och koppla av.

Göteborg: Privat stadsvandring med guide

Göteborg: Privat stadsvandring med guide

Enligt din önskade tid hämtar vi dig från ditt hotell. Börja på Gustaf Adolfs torg: Börja din vandringstur på Gustaf Adolfs torg. Beundra statyn av kung Gustav Adolf och lär dig mer om dess historiska betydelse. Ta in den omgivande arkitekturen, inklusive stadshuset och börsbyggnaderna. Promenad till Göteborgs konstmuseum: Gå mot Göteborgs konstmuseum. Utforska museets konstsamling och arkitektur. Tillbringa lite tid i det omgivande området, njut av atmosfären och ta foton. Saluhallen (saluhallen): Gå till Saluhallen, den berömda saluhallen i Göteborg. Upplev den livliga atmosfären och utforska utbudet av färskvaror, lokala delikatesser och hantverk. Överväg att ta ett mellanmål eller en kopp kaffe från något av stånden. Tradgardsforeningen (Handelsträdgårdarna): Fortsätt din vandring till Tradgardsforeningen, Göteborgs vackra offentliga park. Strosa genom de välskötta trädgårdarna och njut av lugnet. Besök Palmhuset, ett historiskt växthus med exotiska växter. Hitta en plats att koppla av på och ha picknick eller njut av en måltid från ett lokalt kafé. Utforska omgivningarna: Ta dig tid att utforska de omgivande gatorna. Besök närliggande affärer, boutiquer eller gallerier. Njut av den lokala kulturen och arkitekturen i centrala Göteborg. Återvänd till hotellet: Återvänd till ditt hotell. Ta lite tid att fräscha upp dig och koppla av.

Inträdesbiljett till Göteborgs konstmuseum med upphämtning

Inträdesbiljett till Göteborgs konstmuseum med upphämtning

Upptäck konstens pulserande värld på Göteborgs konstmuseum, en kulturell pärla inbäddad i hjärtat av staden. Med sin imponerande samling som sträcker sig från 1400-talet till samtida verk erbjuder museet en fängslande resa genom konsthistorien. Utforska olika utställningar med målningar, skulpturer och installationer av kända svenska och internationella konstnärer. Beundra mästerverk från olika rörelser, från traditionella nordiska landskap till avantgardistiska skapelser. Fördjupa dig i museets fantastiska arkitektur, med ljusfyllda gallerier och fängslande utrymmen som är utformade för att inspirera. Med bekväm upphämtning ingår, denna upplevelse lovar ett berikande och oförglömligt konstnärligt äventyr i Göteborg.

Göteborg : Promenad till de mest sevärda attraktionerna

Göteborg : Promenad till de mest sevärda attraktionerna

Besök en blandning av kända landmärken och dolda pärlor och få ett helhetsperspektiv av Göteborgs väsen. Fördjupa dig i den rika historien och arkitektoniska prakten i Göteborgs domkyrka, en vördnadsvärd byggnad med anor från 1815, som avslöjar berättelser om dess utveckling och kulturella betydelse. Gå till Kungsportshuset, en historisk stadsport som är genomsyrad av arv och fungerar som en port till stadens förflutna. Vandra genom den lugna Trädgårdsföreningen, en grönskande fristad som anlades 1842 och som erbjuder en fristad mitt i stadens jäkt. Ta en lugn promenad längs Kungsportsavenyen, en berömd genomfartsled som påminner om europeiska boulevarder, och fördjupa dig i den livliga atmosfären. Avsluta din resa vid Götaplatsen, ett ikoniskt torg med Göteborgs konstmuseum, Stadsteatern och Konserthuset, krönt av den majestätiska Poseidonstatyn av Carl Milles.

Göteborg: Konst- och kulturresa med en lokal guide

Göteborg: Konst- och kulturresa med en lokal guide

Denna erfarenhet tillhandahålls av en oberoende lokal. Ta reda på de olika kulturella och konstnärliga särdragen som gör staden unik, och njut av det livliga samhället och stämningen i staden! Oavsett om du besöker Göteborg som återkommande turist som vill lära känna staden lite bättre, eller om det är första gången, är den här upplevelsen något för dig! Medan du vandrar på Göteborgs gator och tittar på den fantastiska Göteborgsoperan eller får veta mer om stadens gallerier och museer får du höra om gatukonstnärer såväl som samtidskonstnärer och deras nära koppling till Göteborg. Jag kommer att dela med mig av konst- och kulturvärlden i min stad, där du kommer att se, höra och uppleva hur färgstarkt och mångfacetterat Göteborg är! Som LocalBini samlar vi passionerade människor från hela världen och ger dem möjlighet att erbjuda unika upplevelser via vår marknadsplats.

Magisk julsaga i Göteborg - en vandringstur

Magisk julsaga i Göteborg - en vandringstur

Den två timmar långa julvandringen i Göteborg, Sverige, börjar vid Marknadshallen, en festlig inomhusmarknad med en mängd lokala och internationella utställningar och festlig stämning. Rundvandringen leder sedan till Avenue Parade Street, en pulserande gata dekorerad med vackra julbelysningar och charmiga butiker. Turen fortsätter till Göteborgs konstmuseum, framför vilket du får njuta av sagoberättande och sightseeing. Turen fortsätter sedan till Renströmsparken, där du kan ta del av det lugna vinterlandskapet och njuta av det. Slutligen avslutas turen på Liseberg, där du kan uppleva julens magi med festliga dekorationer, åkattraktioner och läckra julgodis.

Landvetter: 5-dagars tur till Göteborg med cykling och kryssning

Landvetter: 5-dagars tur till Göteborg med cykling och kryssning

Dag 1 När du anländer till Göteborgs flygplats väntar vår representant på dig utanför flygplatsen för att hjälpa dig med ditt bagage. Du kommer sedan att transporteras med en privat luftkonditionerad bil till ditt hotell. Övernattning i Göteborg. Dag 2 Frukost, cykeltur i Göteborg: Hämtning på hotellet kl. 11.00. Utforska stadens centrum, Göteborgs konstmuseum, Gustav Adolfs torg, kusttur och den charmiga stadsdelen Haga. Njut av fika och shopping i historiska trähus. Dag 3 Frukost, båttur i Göteborg: Hämtning på hotellet klockan 13.30. Utforska Lejontrappan, Gustav Adolfs torg, tyska kyrkan, Lilla Bommen och Feskekörka. Njut av natursköna vyer, historia och snacks ombord. Övernattning i Göteborg. Dag 4 Slottsskogen & Botaniska trädgården: Frukost, därefter 10:00 upphämtning till Slottsskogens park. Utforska Göteborgs största park med djurpark, lekplats och promenadvägar. Därefter besöker du den expansiva Göteborgs botaniska trädgård med 16 000 växtarter. Njut av lunch på Linnéterrassen Café. Återvänd till utgångspunkten. Övernattning i Göteborg. Dag 5 Frukost och sedan hämtning enligt önskemål tid för den slutliga avresan. Boende: Hotell Onyxen i Göteborg Måltider: Hotell Onyxen Onyxen i Göteborg: Frukost:

Göteborg - Privat guidad tur

Göteborg - Privat guidad tur

Börja turen vid Göteborgs stadshus som ursprungligen byggdes på 1600-talet och byggdes ut 1936 under ledning av arkitekten Gunnar Asplund. Här får du se byggnadens arkitektur i Beaux-Arts-stil och framför allt hur den arkitektoniska stilen blandar de gamla och nya byggnaderna. När du kommer fram till Götaplatsen ser du Poseidonstatyn av Carl Milles, ett mycket berömt landmärke. På torget ligger Konserthuset, Göteborgs konstmuseum och Stadsteatern. Med flera butiker kan du besöka Stora Saluhallen, som är den största inomhusmarknaden i Göteborg. Här hittar du matvaror från hela världen. Gå förbi fiskmarknaden som kallas Feskekörka. Den är också känd som Fiskkyrkan på grund av att den nygotiska arkitektoniska stilen representerar en kyrka. I byggnaden finns också en fisk- och skaldjursrestaurang. Byggnaden uppfördes 1874 och ritades av arkitekten Victor von Gegerfelt. Du kommer att promenera genom Haga Nygata där du kommer att stöta på många kaféer och butiker. Här kanske du vill ta en kort fika-paus (kaffe och kaka). Slutligen besöker ni Masthuggskyrkan som byggdes 1914. Här kan du se dess torn som är ca 60 meter högt. Det är ett viktigt landmärke i staden. Du kommer också att ha en chans att besöka en annan berömd kyrka som kallas Oscar Fredriks kyrka. Den är byggd i nygotisk stil och är uppkallad efter kung Oscar II.

De mest populära sevärdheterna i Göteborg

Att göra i Göteborgs Konstmuseum

Städer i Sverige

Göteborgs Konstmuseum: Fler aktiviteter och sevärdheter

Göteborgs Konstmuseum: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Göteborgs Konstmuseum

Samlat omdöme

2.7
(3 recensioner)