Saker att göra i
Göreme

Alla aktiviteter

566 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Våra mest rekommenderade saker att göra i Göreme

Privat/delad transfer Kayseri eller Nevşehir flygplatser

Privat/delad transfer Kayseri eller Nevşehir flygplatser

Vi bestämmer tjänster efter flygning, inte tid. Så vi vet din avgång och hur lång tid du behöver för incheckning. Det är vårt ansvar att hinna med flyget. När du bokar, vänligen ange din; 1: Hotellets namn 2: Flygnummer Om du har ett avgångsflyg och väljer en delad transfer kan din tidslucka ändras något i enlighet med de andra passagerarnas upphämtningsplats. Om du har ankomstflyg, vänligen möt chauffören vid den inhemska arrvialutgången på flygplatsen som håller ditt namn skrivet ombord.

Kappadokien: Luftballongtur i Goreme vid soluppgången

Kappadokien: Luftballongtur i Goreme vid soluppgången

Glida lugnt över de unika klipporna och dalarna i Göreme, i Kappadokien, på en delad luftballongflygning. Du har möjlighet att välja mellan färgglada ballonger och får ett certifikat för avslutad flygning och champagne i slutet av upplevelsen. Börja ditt äventyr med upphämtning från ditt hotell en timme före soluppgången. Vid ankomsten till startplatsen kan du njuta av gratis snacks medan markpersonalen avslutar sina säkerhetsrutiner. När du är uppblåst lyssnar du på en säkerhetsgenomgång om din flygning. Börja sedan den hisnande turen när du stiger till en höjd av upp till 600 meter. Drivs av brisen och driver över Kappadokiens dalar och ikoniska älvskorstenar, upplev fantastiska panoramavyer och nedstigningar som nästan låter dig röra vid klipporna i Göreme friluftsmuseum. Låt vinden och elden flyta dig försiktigt tillbaka till jorden. När du är tillbaka på marken kan du skåla för dagen med ett glas gratis champagne och hämta ditt personliga flygcertifikat innan du åker tillbaka till ditt hotell.

Kappadokien: Luftballongsfärd över Fairychimneys i Goreme

Kappadokien: Luftballongsfärd över Fairychimneys i Goreme

Från det ögonblick du kliver in i vår bekväma skyttel för upphämtning från ditt hotell kommer du att känna hur förväntningarna ökar. Vi kör dig till startplatsen där du kan se vårt expertteam förbereda ballongerna för flygning och blåsa upp dem mot bakgrund av den gryende himlen. När du stiger upp i ballongen möts du av soluppgången som kastar ett gyllene sken över Kappadokiens sagolika skorstenar, enorma dalar och gamla grottor. Varje riktning erbjuder en vykortsvänlig utsikt, ett lapptäcke av vingårdar, fruktträdgårdar och unika geologiska formationer. Ballongfärden handlar inte bara om de fascinerande vyerna. Den handlar om tystnaden, som bara bryts av ballongbrännarens brusande och dina medpassagerares häpnadsväckande gäspningar. Det handlar om känslan av att sväva, fridfullheten, kontakten med naturen och förverkligandet av en dröm. Efter din flygning firar vi din resa med en traditionell champagneskål och ett certifikat som minnesbevis för ditt äventyr. Därefter kör vi dig tillbaka till ditt hotell så att du kan fortsätta din dag och ta med dig minnen som kommer att vara för livet. Säkerheten är av största vikt för oss. Våra ballonger underhålls enligt högsta standard och våra piloter är erfarna proffs med gedigen kunskap om Kappadokien-regionen. Vi kommer alltid att prioritera din säkerhet och komfort. En ballongfärd över Kappadokien är mer än bara en resa; det är en upplevelse som du kommer att uppskatta för alltid. Vi kan inte vänta på att få dela detta äventyr med dig!"

Kappadokien: Luftballongstur i Goreme med frukost

Kappadokien: Luftballongstur i Goreme med frukost

Giv dig själv ett äventyr i luften med en ballongflygning över det natursköna Kappadokien. Titta ner på centrala Anatolien från din färgglada ballong när du svävar över landskapet i morgonljuset, och njut av lite mat för att fira din flygning. Starta dagen med upphämtning från ditt hotell. Vid ankomsten möter du ditt team på marken för en säkerhetsgenomgång. Ha sinnesro när besättningen informerar dig om alla detaljer om din upplevelse innan du går ombord på din ballong. Nästan, sätt dig på din bekväma, individuella plats i korgen och gör dig redo för avfärd. Stig upp i luften och upplev känslan av både adrenalin och lugn när du svävar över det natursköna landskapet. Beundra de naturliga och konstgjorda landmärkena nedanför dig när du flyger. När du väl har landat tillbaka på marken kan du unna dig en lätt frukost och en drink. När du har avslutat din upplevelse kan du dra nytta av den bekväma avlämningen tillbaka till ditt boende.

Kappadokien: Solnedgång eller dagtid ATV äventyrstur

Kappadokien: Solnedgång eller dagtid ATV äventyrstur

Upplev ett alternativt sätt att se sevärdheterna i Kappadokien från marken på denna ATV-tur. Efter en snabb säkerhetsgenomgång och demonstration, få lite övning på cyklarna innan du börjar din turné. När du är 100 % bekväm bakom ratten, börja din rundtur i Kappadokiens måsten. Kör först genom Sword Valley, den minsta dalen i regionen, och beundra de svärdliknande älvskorstenarna som ger dalen dess namn. Ta sedan fart genom de vita, kärleks- och röda dalarna och stanna på varje plats för en vila eller foton. Avsluta vid Rose Valley där du kan se solnedgången från en av de bästa platserna för solnedgången i Kappadokien.

Kappadokien: Privat heldagstur till Kappadokien

Kappadokien: Privat heldagstur till Kappadokien

Utforska den vackra staden Kappadokien på en guidad heldagsutflykt. Beundra stadens främsta höjdpunkter som Goreme Open Air Museum, Paşabağı, den gamla grekiska byn Çavuşin och mycket mer samtidigt som du lär dig om stadens historia och kultur av din guide. Ankomst till Göreme efter upphämtning från ditt hotell och beundra några av de bästa vyerna i regionen. Fortsätt till den underjordiska staden, den största och djupaste underjordiska bosättningen, som har åtta nivåer som är sammankopplade med smala tunnlar. Njut av tid att utforska stånden, butikerna, kyrkorna, vingårdarna, köken och andra sektioner som är öppna för besökare, medan din guide ger insiktsfulla kommentarer. Stanna för en lunch på en traditionell restaurang innan du beger dig till Pigeon Valley, som ligger i staden Uçhisar. Här kan du ta del av den spektakulära panoramautsikten. Förbered dig på Goreme friluftsmuseum och förundras över de bergsformade kyrkorna som huggits ut av tidiga kristna munkar. Lär dig om kristendomen och klosterlivet i Kappadokien av din guide. Besök den gamla grekiska byn Çavuşin, som ligger vid stranden av Röda floden, som är Turkiets längsta flod. Ge dig ut på en rundtur i staden, besök en keramikverkstad och lär dig om arbete med röd lera och keramik. Se en demonstration av den urgamla tekniken med fri hand och hör om keramiktillverkningstraditionen som går tillbaka till det andra årtusendet f.Kr. av hettiterna. Gå sedan till en mattverkstad med handvävda produkter. Fortsätt till Paşabağı där de spektakulära svampformade klippformationerna kan ses. Paşabağı kallas också för munkdalen på grund av kapellet Sankt Simeon som ligger i dalen. Nästa stopp är Devrent Valley, som också kallas Imagination Valley. Beundra de märkliga röda klipporna som liknar djurformer, bland annat en kamel, en ödla, en uggla, en orm, en kyckling och en pingvin. I slutet av dagen kan du njuta av en avkopplande transfer tillbaka till ditt hotell.

Kappadokien: Guidad röd rundtur med upphämtning och avlämning på hotellet

Kappadokien: Guidad röd rundtur med upphämtning och avlämning på hotellet

Området kring slottet Uchisar Gör dig redo att bli förvånad eftersom den här utsikten kommer att blåsa bort ditt sinne. I centrum av Kappadokien har vi en av de största älvskorstenarna runt hela Kappadokien och det är Uchisar-slottet. Vi kommer att tillbringa lite tid under slottet och du kommer att bli väl informerad om det. Du kan ta många vackra bilder och ha tillräckligt med ledig tid för att njuta av det. Pasabagis älvskorstenar (Monks Valley) I Monks Valley kommer du att få se svampliknande älvskorstenar med en närmare titt och ha möjlighet att till och med röra vid dem, du kommer att få lite information om kristendomen i regionen och ha tillräckligt med ledig tid för att utforska runt. Zelves friluftsmuseum Zelve var en öppen dal med en stor grottbosättning. Det lilla området har en hel del lämningar som gjordes för att uppfylla nästan alla behov hos kristna som levde tidigare och förblev en turkisk by fram till 1960-talet. Idag är Zelve ett friluftsmuseum som är öppet för allmänheten. Mycket att se och mycket att fotografera. Devrent Valley (Fantasins dal) I fantasidalen kommer det att finnas många olika formade stenar som ser ut som olika saker som kamel, snigel, pingvin etc. På denna plats kommer du att kunna testa din fantasi och avgöra om du är en fantasifull person eller inte. Lunch Vi kommer att ha en paus för vår lunch fix eller öppen buffé i en anständig restaurang Avanos keramikverkstad (shoppingställe) Avanos är keramikens hus och detta kommer att bli höjdpunkten på din dag. Vi kommer att befinna oss på en keramikverkstad på Avanos och det kommer att finnas expertfolk om keramiktillverkning. Först ger de dig lite information om det och sedan visar de dig hur man gör en keramik och låter sedan människor i vår grupp prova det (kanske du?) Kärleksdalen Kärleksdalen är värd för en av de vackraste sightseeingarna runt Cappoadocia, du kommer att få se de bästa exemplen på de svamptypade älvskorstenarna (hoodoo) med en fantastisk panoramautsikt.

Kappadokien: Ridning i solnedgång eller dagtid

Kappadokien: Ridning i solnedgång eller dagtid

Njut av en oförglömlig solnedgång när du rider till häst genom Kappadokiens vackra dalar. Se fängslande klippformationer, kyrkor med klippskulpturer, lokala aprikosodlingar och traditionella vingårdar. Känd som "de vackra hästarnas land", erbjuder Kappadokien också ett lika vackert landskap från älvskorstenar till mångfärgade klippformationer. En professionell ryttare guidar dig genom Rosendalen, som är känd för sina slående klippformationer och dolda klippskulpturerade kyrkor. Besök den klipphuggna korsets kyrka där ett kors har huggits in i stentaket. Avsluta turen genom lokala aprikosplantager och traditionella vingårdar under Kappadokiens vackra solnedgång.

Kappadokien: Luftballongflygning i soluppgången

Kappadokien: Luftballongflygning i soluppgången

Skjut upp i luften på denna privata eller gruppupplevelse med luftballong över Kappadokien. Beundra den spektakulära utsikten och se solen gå upp medan du tar de mest minnesvärda bilderna från ballongkorgen. Välj mellan en standard-, komfort- eller privat flygning. Flyg i en varmluftsballong över Kappadokien och upptäck det bästa sättet att se detta land med klippiga dalar, underjordiska städer och legendariska landskap. Börja din upplevelse mycket tidigt på morgonen med upphämtning från ditt hotell följt av transport till en hemlig plats med minibuss. Väl där möter du resten av din grupp (om du väljer en gruppresa). Följ din licensierade besättning ombord på ballongkorgen när den sväller upp med varm luft och blir väldigt stor. Lyssna på din pilot som kommer att dela med sig av säkerhetsåtgärder och vad du får och inte får göra under din flygning. Håll fast när din ballong stiger mellan 500 och 1000 meter över marken. Flyg smidigt över dalar och spektakulära geografiska formationer som du bara kan se från himlen. Se till att ta några foton av din egen ballong och de dussintals andra ballonger i närheten som kommer att börja gå upp i luften. I slutet av flygningen landar du på en säker plats där markpersonalen kommer att vänta på dig med ett minnesbevis för flygningen och en lätt drink för att fira.

Kappadokien: Guidad grön tur med upphämtning och avlämning på hotellet

Kappadokien: Guidad grön tur med upphämtning och avlämning på hotellet

Goreme Panorama Vårt första stopp kommer att vara goreme panorama där du kommer att informeras om Kappadokien-regionen, förekomst av älvskorstenar och själva byn Goreme. Narli-sjön Vi kommer att se en vulkanisk sjö vars färg ändras under året. Selime kloster Selime Monastery är en häpnadsväckande stenhuggen struktur som innehåller ett stort kök och en skyhög skorsten. En kyrka med ett galleri runt om, stall med fodertråg och andra bevis på troglodyternas livsstil... Ihlara-dalen Vi vandrar i 45 minuter i kanjonen före lunchen. Belisirma by (lunch) Cirka 80 km från vår startdestination kommer vi att befinna oss i byn Belisırma i Ihlara-dalen. Strax intill Melendiz-floden äter vi vår lunch på en trevlig restaurang. Derinkuyu underjordiska stad Underjordiska städer är tecknen på Kappadokien, dessa mega skydd kommer att blåsa ditt sinne vi kommer in i det och gå genom smala tunnlar du kommer att få se vingårdar, matförråd och många olika delar av den underjordiska staden för att försvara och leva. Gemstone Store (Smyckesaffär, Shopping Point) Turkiet är en riktig skatt när det gäller stenar och vi kommer att tillbringa lite tid i denna vackra butik med experter på stenar runt om i Turkiet. Vi rekommenderar starkt att du lyssnar på dem och din guide mycket noggrant eftersom du kommer att vilja veta allt om färgförändrande zultanitsten. Duvornas dal Människor använde duvor för många olika ändamål under lång tid. I duvdalen kommer du att informeras om dessa skäl och du får möjlighet att mata duvorna i dalen. Butik för kryddade och torkade frukter Du kan se kaffe av Kappadokiens typ och traditionella torkade frukter.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Göreme

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Göreme?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Göreme:

Sevärdheterna i Göreme du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Göreme?

De bästa dagsturerna från Göreme:

Se alla dagsturer från Göreme på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Göreme

Att göra i Göreme

Städer i Turkiet

Göreme: Fler aktiviteter och sevärdheter

Göreme: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Göreme

Samlat omdöme

4.7
(4 851 recensioner)

Ballongfärden var fantastisk och är ett måste när man är i Kappadokien. Att se ballongerna underifrån är fantastiskt, men att flyga med dem själv, med hundratals ballonger runt omkring sig, är något helt annat och bara speciellt i detta sagolandskap. En bucket list-upplevelse för mig. Arrangören Royal Ballon rekommenderas varmt. Ballongerna var inte överfulla och hade färre personer inne, så vi tackade ja, även om vi redan hade letat efter en arrangör med små grupper. Vår pilot var 24 år & co-piloten 25 år & båda proffsen - hatten av!! Vi bokade på våren och hade redan ett ganska högt pris jämfört med tidigare år, men folk som bokade med kort varsel betalade minst 50% mer. Därför: Boka tidigt & gör det enkelt om den ekonomiska möjligheten dyker upp! Det är en verkligt unik upplevelse som jag aldrig kommer att glömma!!

Det är otroligt vad vi sett under dessa 3 dagar. Så många intryck på en gång. Vi var bokade på en tysk turné. I slutändan bestod gruppen av 14 personer från 7 länder. Det var inga problem för guiden. Han talade många språk, så att ingen lämnades kort med förklaringarna. Turnén är redan ansträngande, men det vi såg är helt enkelt fantastiskt. Se till att boka ballongflyget. Det är dyrt, men en unik upplevelse. Hotellet var helt ok för de 2 nätterna. Turnén har vissa nackdelar eftersom bussen är lite obekväm för långa människor. Till slut gick allt bra. Priset för denna tur är mycket rimligt med tanke på hur lång turen är (många km), hotell med halvpension, busschaufför och guide. Vi rekommenderar !

Som vi fick höra, om det finns något oförglömligt att göra i ditt liv, är det att ta en luftballongflygning i Kappadokien! Vi bekräftar att det är en fantastisk upplevelse som kommer att stanna med dig hela livet! Organisationen var perfekt från början till slut och vi ångrar inte att vi valde Royal Queen för att göra vårt flyg kanske lite dyrare än konkurrenterna men med mer komfort (det begränsas till 20 personer i korgen eller någon annanstans kan gå upp med 30... .! ) Ballongens befälhavare var mycket professionell och hans markteam placerade gondolen som en blomma på släpvagnen på marken utan minsta skakning, vi blev förvånade... !

Att åka luftballong var definitivt höjdpunkten på vår Cappadocia-resa och vi är glada att vi åkte med Royal Balloons! De är mycket hjälpsamma med att hjälpa/ordna allt, särskilt under avbokningar (på grund av väderförhållanden). Vi kände oss trygga hela resan. Så imponerad av den smidiga landningen av vår Pilot Serkan. Vi rekommenderar definitivt att flyga med dem.

Mycket välorganiserad och snabb hämtning. Det blev en god frukost innan vi gick till ballongerna. Trevlig gruppstorlek, mycket personlig och kompetent pilot. Unik upplevelse med trevlig champagneavslutning och medaljceremoni. Vi rekommenderar!