Vattenaktivitet

Göteborg: Rundtur med amfibiebuss på både land och vatten

Aktivitetsarrangör: OCEAN BUS GOTEBORG

Göteborg: Rundtur med amfibiebuss på både land och vatten

Aktivitetsarrangör: OCEAN BUS GOTEBORG

Från 295 SEK per person

Upptäck Göteborg från både land och vatten ombord på en amfibiebuss. Se stadens mest välkända sevärdheter och hör guiden berätta fascinerande historier. Känn spänningen när bussen förvandlas till en båt och plaskar rakt ner i vattnet.

Om aktiviteten

Gratis avbokning
Avboka upp till 24 timmar innan aktiviteten och få hela beloppet återbetalat
Boka nu, betala senare
Flexibel på resan – boka nu, betala senare.
Covid-19-åtgärder
Särskilda hälso- och säkerhetsåtgärder gäller. Kontrollera aktivitetens voucher när du har bokat för fullständig information.
Varaktighet: 1 timme
Kontrollera tillgänglighet för att se starttider.
Guide
Engelska, Svenska

Din upplevelse

Höjdpunkter
 • Utforska Göteborg från land och vatten ombord på en amfibiebuss
 • Känn spänningen när den tio ton tunga bussen förvandlas till en båt
 • Lyssna på roliga och intressanta berättelser från en guide ombord
 • Se stadens mest kända attraktioner och otroliga sevärdheter
Beskrivning

Upplev sightseeing med ett plask under en rundtur i Göteborg med en amfibiebuss. Passera de viktigaste höjdpunkterna så som Feskekôrka, Poseidon, Liseberg och mycket mer samtidigt som din guide berättar om stadens historia och kultur.

Stig på bussen och påbörja din rundtur vid Stora Teatern – en berömd byggnad i innerstan där pjäser och musikaler framförs. Ge dig sedan iväg på en rundtur genom centrala Göteborg där du passerar sevärdheter som Avenyn, Poseidon, Liseberg, Ullevi och Feskekôrka. När underlaget förändras börjar det riktiga äventyret och det är dags för bussen att bli lite blöt. Var redo med era telefoner eller kameror och var förberedd på fjärilar i magen när den tio ton tunga bussen förvandlas till en amfibiebåt och rullar ner i havsvattnet.

Musiken blir högre och med ett stort plask träffar vattnet vindrutan. Innan du vet ordet av flyter du. När bussen har varit i vattnet några minuter berättar guiden lite mer om hur amfibiebussen faktiskt fungerar. 

Från vattnet får du en fantastisk utsikt över staden och de stora fartygen som ankommer och avgår från hamnen. Efter ungefär 20 minuter i vattnet återvänder du till upphämtningsplatsen medan du passerar förbi ytterligare några spännande sevärdheter.

Ingår
 • Kommenterande guide ombord
 • Sightseeingrundtur på land och vatten
 • Mat och drycker
Inte lämplig för
 • Barn under 3 år
 • Personer med rörelsesvårigheter

Välj deltagare och datum

Deltagare

Datum

Mötesplats

Träffas utanför Stora Teatern. Håll utkik efter en blå flagga.

Öppna i Google Maps ⟶
Viktig information

Bra att ta med

 • Kläder efter väderlek

Inte tillåtet

 • Mat och dryck

Bra att veta

 • Det är inte tillåtet att äta ombord.
Kundomdömen

Samlat omdöme

4,6 /5

baserat på 571 omdömen

Översikt

 • Guide
  4,9/5
 • Transport
  4,8/5
 • Valuta för pengarna
  4,6/5
 • Service
  5/5

Sortera efter:

Resenärstyp:

Stjärnbetyg:

Otroligt rolig tur! Intressant och ny fakta även för den som är från Göteborg! Guiden (tror hon heter Klara) var väldigt duktig, rolig och verkade väldigt bekväm i sin roll! Även kaptenen var med på det hela och väldigt trevlig. Bemötandet innan turen åkte var bra och man kände sig väl mött och omhändertagen både på engelska och svenska.

Läs mer

27 december 2022

Trevlig och underhållande guidning, där skjutsen ner i vattnet och båt-turen förmodligen är behållningen för små barn. Tror det är klokt att vänta med turen till barnen är så stora att de kan ta in information från guiden även under stadsturen. Mina barnbarn är i åldern 7-13 år. Det har varit till belåtenhet för dem och oss äldre

26 juli 2022

Jätterolig aktivitet - superrolig entusiastisk kunnig guide, det blev många skratt! Lugn och säker chaufför. Överraskningsmoment när bussen blev båt var super! Utflykten kunde gärna ha varit lite längre - den kostade i alla fall nästan 300 kr per person - och det finns ytterligare mycket att berätta om Göteborg.

12 juli 2022

Produkt-ID: 344996