Saker att göra i
Goðafoss

Goðafoss: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Akureyri: Tur till sjön Myvatn, kratrar och vattenfall

Från Akureyri: Tur till sjön Myvatn, kratrar och vattenfall

På vår tur till Myvatn-sjön, kratrarna och vattenfallen från Akureyri utforskar vi höjdpunkterna i denna magiska region och dess unika landskap. Denna region har upplevt intensiv vulkanisk aktivitet under årtusenden och detta har format och påverkat landskapet på fascinerande sätt. Vi njuter av ett stopp vid Góðafoss vatten, där vattnet faller i en 30 meter bred halvcirkel. Kontrasten mellan de skummande ilskna fallen och den svarta vulkaniska klippan är verkligen slående att beskåda. Góðafoss, eller gudarnas vattenfall, symboliserar övergången från dyrkan av hedniska gudar till att följa kristendomen. Vi utforskar de anmärkningsvärda pseudokratrarna som gränsar till sjön Mývatn. Dessa många gräsbevuxna kullar är inte som de ser ut vulkaniska kratrar. Ingen lava sprutade eller flöt för dem. De bildades snarare när lava flöt in i våtmarkerna som gränsar till sjön. Mötet mellan kokande magma och sjöns vatten resulterade i en ångexplosion i marken här, vilket gav dem deras kraterform. Vi njuter av en promenad genom Dimmuborgirs lavafält och beundrar de distinkta och märkliga formationerna av lavasten. Det är vanligt på Island att barn ser trollliknande former i lavasten. Námaskarð är ett kargt landskap som är märkt av kokande geotermiskt vatten med lerpölar. Upplev den starka lukten av svavel som hänger i luften här, men se till att hålla dig till de markerade vandringslederna. Efter denna underbara dag med att utforska Mývatn återvänder vi till Akureyri och släpper av dig på samma plats som du startade turen på morgonen. Vi är övertygade om att du kommer att ha älskat din dag med oss och att du kommer att ta med dig fantastiska minnen av Island vidare.

Tur till vattenfallet Goðafoss från Akureyri hamn

Tur till vattenfallet Goðafoss från Akureyri hamn

Ge dig ut på en häpnadsväckande bussutflykt från Akureyris hamn till det majestätiska vattenfallet Goðafoss, skräddarsydd för kryssningspassagerare som vill ha ett 2 timmar och 30 minuter långt äventyr genom Islands nordliga underverk. Denna guidade utflykt låter dig utforska i din egen takt medan du njuter av informativa läs- och ljudmaterial som finns på engelska, tyska, franska och spanska. Resan börjar när du kliver av kryssningsfartyget och går ombord på en rymlig och bekväm buss som är redo att ta dig med på en oförglömlig upplevelse. Turens höjdpunkt är det hisnande vattenfallet Goðafoss, som ofta kallas "Gudarnas vattenfall". Beundra den mäktiga kaskaden och de grönskande omgivningarna, samtidigt som du lär dig om vikingatidens legender som ger denna plats kulturell betydelse. När din guidad kryssning avslutas ser vi till att du kommer säkert tillbaka till Akureyri kryssningshamn, så att du har gott om tid att återvända till ditt kryssningsfartyg för avgång. Vi erbjuder också avlämning vid Forest Lagoon, Akureyris botaniska trädgårdar och Akureyris centrum, om du vill njuta av fritiden innan fartygets avgång. Alla dessa ligger inom gångavstånd från kryssningsfartygets hamn. Forest Lagoon erbjuder gratis transport tillbaka till Akureyri hamn.

Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

Utforska de främsta naturattraktionerna längs Islands Diamond Circle Route på en guidad dagsutflykt från Akureyri. Se vattenfallen vid Dettifoss, besök den charmiga kustbyn Húsavík och mycket mer. Bord på en bekväm, luftkonditionerad buss vid kryssningsterminalen i Akureyri och gör dig redo för din heldag med sightseeing. Ditt första stopp, Goðafoss vattenfall. Bege dig över de mäktiga fallen och titta på när vattnet kaskaderar ner från 12 meters höjd. Gör det mesta av vandringslederna här och ta in en vy av fallen från flera olika utsiktspunkter. Nästan ska du ta dig till Ásbyrgi Canyon, en hästskoformad dal omgiven av vertikala klippor, innan du beger dig till vattenfallet Dettifoss, det näst största vattenfallet på Island sett till volym. Ta en paus från Islands dramatiska landskap med ett besök i den idylliska byn Húsavík och se stadens kyrka. Den här lilla träkyrkan ligger i hjärtat av byn och anses vara en av de vackraste i landet. Hoppa tillbaka ombord på bussen och åk till utsiktsplatsen Tjörnes klippan strax norr om Húsavík för att ta del av den fantastiska panoramautsikten över havet och Öxarfjörðurfjorden. Från denna plats beger du dig till det varma källområdet Námaskarð för att lära dig mer om landets gamla vulkanutbrott och se effekterna av den pågående geotermiska aktiviteten med egna ögon. Slutar du din rundtur på en hög nivå när du passerar den ikoniska sjön Mývatn, känd för sin skönhet och det märkliga omgivande landskapet, på väg tillbaka till kryssningsterminalen, där ditt isländska äventyr tar slut.

Akureyri: Mývatn naturbad och Goðafoss vattenfallstur

Akureyri: Mývatn naturbad och Goðafoss vattenfallstur

På denna underbara 6 timmars tur från Akureyri besöker du några av höjdpunkterna på norra Island och njuter av den typiska isländska upplevelsen, att doppa sig utomhus i det naturligt uppvärmda vattnet i en geotermisk varm källa. Turen börjar vid Akureyris terminal för kryssningsfartyg. Vårt turschema är skräddarsytt för att passa dina dockningstider så att du inte behöver oroa dig för att komma tillbaka sent till hamnen. Vi tillhandahåller också lunchpaket så att vi kan ägna mer tid åt sightseeing. Du kan välja mellan en kyckling eller vegansk lunchpaket. Berätta bara för din guide i början av turen. Dagens första stopp är den pittoreska omgivningen kring vattenfallet Góðdafoss. Vattenfallet är smalare än det är högt och böjer sig i en halvmåneform. Góðafoss är anmärkningsvärt för en symbolisk roll i isländsk historia, när en lokal hövding kastade sina hedniska statyer i fallen, vilket representerar det ögonblick då islänningarna antog kristendomen. Vi fortsätter till sjön Mývatn och ser detta unika landskap från en speciell utsiktsplats. Mývatn-området och dess märkliga landskap påverkades kraftigt av vulkaniska krafter, med forntida utbrott som resulterade i de pseudokratrar som prickar sjön och omgivande områden. Dagens höjdpunkt är utan tvekan vårt besök på Mývatn Nature Baths, Nordens blå lagun. Vattnet här värms upp naturligt av geotermiska krafter under ytan och sägs ha läkande egenskaper. Koppla av i de olika poolområdena och njut av den spektakulära utsikten över Mývatn. Vi återvänder till Akureyri och vår guidad kryssning avslutas vid ditt kryssningsfartyg.

Akureyri: Goðafoss, Laufas & rundtur i julhuset

Akureyri: Goðafoss, Laufas & rundtur i julhuset

Gå ombord på en förtrollande resa genom de fascinerande landskapen och den rika historien på Island. Under hela turnén kommer kunniga guider att regalera dig med berättelser om islänningar, deras arv, humor och lokala traditioner, vilket gör det till ett idealiskt äventyr för familjer och alla som söker en minnesvärd utforskning av Islands dolda pärlor. Börja din resa med ett besök i det pittoreska Goðafoss-vattenfallet, där din kunniga guide kommer att ge insikter om islänningar, deras arv, humor och det lokala området och ta itu med eventuella frågor du kan ha. Efter att ha utforskat vattenfallet åker vi till det historiska Old Turf-huset Laufas och fortsätter sedan till det magiska julhuset, vilket gör det till en fantastisk turné för familjer. Goðafoss, som ligger i glaciärfloden Skjálfandafljót, har stor betydelse i isländsk historia. Legenden säger att en lokal hövding vid namn Þorgeir kastade statyer av hedniska gudar i vattenfallet efter att nationen antog kristendomen. Därför betyder namnet Goðafoss "gudarnas vattenfall." . Laufás ligger vid mynningen av floden Fnjóská i Eyjafjörður och exemplifierar en rik prästgård från tidigare tider. Den gamla torvklädda timmerbyggnaden går tillbaka till medeltiden, medan den nuvarande strukturen uppfördes mellan 1860 och 1877. När du utforskar de olika rummen och passagerna hittar du artefakter från Laufás hus och angränsande gårdar, vilket ger insikter i hur islänningarna levde fram till början av 1900-talet. Kyrkan i Laufás har en predikstol från 1698 och är en ödmjuk men ändå vacker representation av traditionella isländska kyrkor. Julhuset, en attraktion året runt, liknar en scen från en sagobok och förtrollar besökare med sin magiska trädgård. Inuti kommer du att välkomnas av en vedeld och de festliga sångerna och dofterna, även under sommarmånaderna. Passa på att leta reda på den gömda isländska julgubbens trollmor (Gryla) i hennes grotta. Julhuset och dess butik bräddar med semestermagi och skapar en härlig upplevelse för alla besökare. När du återvänder till staden väntar en kort sightseeingtur i Akureyri och avslutar denna fängslande utflykt.

Akureyri: Tur till sjön Mývatn och Godafoss vattenfall

Akureyri: Tur till sjön Mývatn och Godafoss vattenfall

Börja på en fängslande utflykt från Akureyri hamn till Islands förtrollande sjö Mývatn-området. Besök ett kalejdoskop av naturliga underverk och kulturella pärlor på en tur som visar några av Islands mest hisnande landskap och geologiska underverk, inklusive Hverir, Dimmuborgir och Godafoss. Ditt äventyr börjar med en naturskön bilresa genom den isländska landsbygden med panoramautsikt över snötäckta berg, böljande kullar och vidsträckta ängar. När du närmar dig din första höjdpunkt är atmosfären full av förväntan och dina ögon dras till den dånande kaskaden av Godafoss vattenfall. Godafoss vattenfall, även känt som Gudarnas vattenfall, är en imponerande uppvisning i rå kraft när floden Skjálfandafljót dramatiskt störtar ner i en oländig ravin. Den enorma kraften och den orörda skönheten i detta naturliga underverk gör det till ett måste för både naturentusiaster och fotografer. Därefter kan du resa till en annan värld vid de fascinerande lavafälten Dimmuborgir. Detta utomjordiska landskap är en labyrint av urgamla lavaformationer. Känn dig som om du har gått in i en fantastisk värld av mytiska varelser och dolda hemligheter när du navigerar genom vridna lavapelare och bågar. Fortsätt till de fängslande Hverir lerbassängerna, som ligger inom Krafla vulkaniska område. Bevittna den geotermiska aktiviteten som kännetecknar Island. De bubblande lerpottarna och ångande fumaroler skapar en unik och utomjordisk atmosfär. Under hela resan kommer din guide att berätta om de geologiska krafter som har format detta land och den mytiska folklore som har blomstrat i dess kölvatten. Lär dig mer om regionens vulkaniska historia och den kulturella betydelsen av de landmärken du stöter på. När du närmar dig slutet av din resa kan du njuta av utsikten över sjön Mývatn, en fridfull oas mitt i det karga isländska landskapet. Det lugna vattnet och de omgivande våtmarkerna erbjuder en fristad för olika fågelarter, vilket gör det till ett paradis för fågelskådare och naturentusiaster. I slutet av resan återvänder du till Akureyris hamn. Från det dundrande Godafoss-vattenfallet till de mystiska Hverir Mud Pools, denna resa genom Islands naturliga underverk är en oförglömlig upplevelse som kommer att lämna dig i vördnad för jordens skönhet.

Från Akureyri: Mývatn-sjön och Godafoss-kryssningsfartyget - dagsutflykt

Från Akureyri: Mývatn-sjön och Godafoss-kryssningsfartyget - dagsutflykt

Upptäck det magiska underlandet med sjön Myvatn och vattenfallet Godafoss med en erfaren lokal guide. Vi åker från Akureryi Port med en fantastisk bilfärd längs Eyjafjorden till Godafoss vattenfall och sedan vidare till den berömda sjön Myvatn. Turen stannar vid de populäraste attraktionerna i sjön Myvatn och Myvatn Nature Baths. Den här prisvärda turen inkluderar: Rundtur i liten grupp med en erfaren lokal guide och transport (16-17-sitsig minibuss). Hämtning och lämning i Akureyri hamn. Kör längs den fantastiska Eyjafjordur, Islands längsta fjord, på väg till vattenfallet Godafoss, det berömda "Gudarnas vattenfall". Området kring sjön Myvatn, inklusive: Myvatn-sjön: En sjö som bildades för 2300 år sedan av ett utbrott av basaltlava. Hverirs gyttjebassänger Hverarönd i Námaskarð - naturliga ångor i Námaskarð. Dimmuborgir Lavafält och formationer med lavapelare som kallas mörka slott. Myvatn Nature Baths En underbar geotermisk lagun i lavafält. Njut av badet eller koppla av i Kvika-restaurangen (observera att mat, dryck och inträdesavgift inte ingår i priset). Om du väljer att inte använda naturbadet kan guiden ta med dig till Grjótagjá-ryggen och grottan: Del av sprickan mellan den eurasiska och amerikanska kontinenten och en gammal badgrotta medan andra i gruppen använder naturbadet. Om du är osäker på ditt fartygs anlöpningstider, vänligen kontakta aktivitetsleverantören för att få bekräftelse på att ditt fartyg är lämpligt för turen.

Från Akureyri: Tur till Godafoss vattenfall

Från Akureyri: Tur till Godafoss vattenfall

Börjar din tur med upphämtning i Akureyris hamn. Gå ombord på en buss som tar dig till vattenfallet Godafoss, ett av de mest spektakulära och historiska vattenfallen på Island. Ni anländer till vattenfallet, som är känt som gudarnas vattenfall. Beundra det hästskoformade fallet och det fantastiska skådespelet av vatten och dimma som omger det. Ta 45 minuter på dig att utforska vattenfallet och ta några bilder av detta naturliga underverk. Om du vill kan du ta en kaffe på Godafoss Coffee Shop (ingår ej). Efter vattenfallet går du ombord på bussen igen och åker tillbaka till Akureyri längs en annan rutt. Kör genom den vackra Fnjoskadalur-dalen, upp till bergen och ner till Eyjafordur-bukten för några häpnadsväckande vyer. Innan du kommer tillbaka till Akureyri, stanna vid Akureyri Viewpoint så att du kan njuta av utsikten över staden, bukten och bergen.

Hamn Akureyri: Godafoss vattenfall, Laufas & Forest Lagoon

Hamn Akureyri: Godafoss vattenfall, Laufas & Forest Lagoon

Börja ditt äventyr med ett team av expertguider och ge dig ut på en resa längs Eyjafjörður, en av Islands längsta fjordar. Ditt första stopp blir det magnifika vattenfallet Goðafoss, en plats av stor historisk betydelse på Island. Om vädret tillåter kan du till och med få en glimt av en regnbåge, och vår guide kommer att ge tips om hur du tar de bästa bilderna. Därefter dyker du ner i Islands förflutna med ett besök på Laufás-museet. Detta unika museum består av torvhus som visar hur islänningarna levde för många år sedan. Den äldsta delen av huset är från 1840 och Laufás ansågs vara en välbärgad gård enligt isländsk standard. Du får chansen att utforska dessa historiska hem och uppleva historien på nära håll. På vägen till Forest Lagoon gör du ett sista stopp vid Eyjafjörður, där du kan ta fantastiska bilder av fjorden och Akureyri. Turen avslutas vid Forest Lagoon, som är känt som ett av Islands mest charmiga geotermiska bad. Här kan du varva ner i ångbaden och njuta av det varma, lugnande geotermiska vattnet. När du återvänder till Akureyri kommer vår guide att lyfta fram de mest intressanta platserna i staden, inklusive gamla stan och centrum. Du kommer också att få rekommendationer för din vistelse i Akureyri, vilket säkerställer att du får ut det mesta av ditt besök.

Från Akureyri: Tur till Hverir och Myvatn-sjöns geotermiska bad

Från Akureyri: Tur till Hverir och Myvatn-sjöns geotermiska bad

Den klassiska turen till Myvatn-sjön går genom några av de mest spektakulära och unika landskapen på Island. På den här turen får du se vattenfall, lavaskulpturer, bubblande gyttjelokaler och ångande skorstenar, underjordiska grottor, vulkaner, kratrar och avslutar dagen med att koppla av i det geotermiska vattnet i naturbaden. Denna fjärde största sjö på Island är omgiven av lavafält, kratrar, panoramautsikter och ett fantastiskt fågelliv. Den här turen tar dig till följande platser: Dimmuborgir ett unikt område med lavaskulpturer och klippformationer, Hverir där du kan utforska de ångande och bubblande gyttjegroparna, de underjordiska grottorna vid Grjótagjá. Du avslutar dagen vid Myvatn Nature Baths där du kan njuta av ett avkopplande bad i det geotermiska vattnet. En dag vid sjön Myvatn är en dag att minnas. Turen avgår från Akureyri. Det första stoppet ger dig den bästa utsikten över Akureyri och Eyjafjörður. Efter ett kort fotostopp kör vi vidare till Goðafoss vattenfall. Ett av Islands vackraste och unikt formade vattenfall. Här berättar vi varför fallen är viktiga i Islands historia och ger dig tillräckligt med tid för att utforska området på nära håll. Därefter kör vi vidare till Myvatn. Vi stannar en kort stund vid pseudokratrarna innan vi fortsätter till Dimmuborgir. Dimmuborgir är ett unikt och mycket intressant område. Besökarna får tid att vandra bland de ovanliga lavaskulpturerna, pelarna och grottorna. Våra guider vet allt om detta område och går gärna med dig och förklarar hur området skapades för 2 500 år sedan, samt berättar några folksagor om de lokala trollen. Efter en lunchpaus med utsikt över Dimmuborgir besöker vi de före detta naturbaden som ligger på de tektoniska plattorna mellan Europa och Amerika. Det senaste vulkanutbrottet i Myvatn var 1984 från vulkanen Krafla och lava från detta utbrott syns överallt. Hverir är ett område med bubblande svavelgruvor och ångande skorstenar, se upp när du utforskar detta unika område! Myvatn Nature Baths är vårt sista stopp och vi rekommenderar att du tar del av detta extraval. De geotermiska vattnen är den perfekta platsen för att koppla av innan du kör tillbaka till Akureyri. Under vintermånaderna ger frosten, den lågt liggande solen och ofta snön något extra till denna fantastiska tur till Myvatn.

Alla aktiviteter

50 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Populäraste attraktionerna i Norðurland eystra (Nordöstra regionen)

Saker att göra i Goðafoss

Städer i Island

Goðafoss: Fler aktiviteter och sevärdheter

Goðafoss: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Goðafoss

Samlat omdöme

4.8
(33 recensioner)