Saker att göra i
Glencoe

Våra mest rekommenderade saker att göra i Glencoe

Från Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och skotska högländerna

Från Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och skotska högländerna

Avresa från Edinburgh med en luftkonditionerad lyxbuss (max 57 platser). Passera Stirling Castle och hör din guide berätta historier om William Wallace och Robert the Bruce och de blodiga strider som utkämpades på dessa marker. Först anländer du till Callander stad, inbäddad vid foten av Trossachs. När det är möjligt gör vi ett besök hos de lokala Highland Cows, eller som vi vill kalla dem - hairy coos! Därefter kör vi genom Loch Lomond och Trossachs nationalpark. Din skotska guide kommer att berätta om Rob Roy MacGregor, den ökända Highlander. Följ i James Bonds ("Skyfall") och Harry Potters ("Harry Potter och fången från Azkaban") fotspår när du reser till den fantastiska höglandsdalen Glencoe. Hör den kusliga historien om Clan MacDonald-massakern 1692. Res genom Fort William, hem till Ben Nevis, som med sina 4.409 fot är det högsta berget på de brittiska öarna. Anländer till Loch Ness södra strand i den charmiga byn Fort Augustus, där många kaféer, butiker och restauranger erbjuder en avkopplande lunch. Promenera längs Caledonian Canal och upplev sedan Loch Ness på en valfri 1-timmes båtkryssning. Försök att få en skymt av "Nessie", det legendariska Loch Ness-monstret. Beundra det imponerande Commando Memorial vid Spean Bridge med utsikt över Nevis Range. Kör in i Cairngorms National Park och upptäck "Monarch of the Glen"-landet. Kör längs Loch Laggan innan vägarna klättrar upp över Grampian Mountains. Res över Drumochter-passet, som förbinder norra och södra Central Highlands. Upplev majestätet i ett bergspass som skapats av glaciäraktivitet under successiva istider. Slutligen stannar du kort i den vackra viktorianska staden Pitlochry innan du åker tillbaka till Edinburghs centrum, med ankomst cirka kl. 20.30. . Observera att för att möta efterfrågan och för att förhindra överbeläggning i mindre skotska städer kommer denna turné att tillhandahållas i omvänd ordning under vår högsäsong.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och de skotska högländerna

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och de skotska högländerna

Huvud för högländerna, oavsett om du letar efter Loch Ness-monstret eller bara en naturskön dagsutflykt från Edinburgh. Efter upphämtning kan du koppla av på vår luftkonditionerade lyxbuss och lyssna på guidens underhållande kommentarer och musik när du körs genom högländerna. Besök Callander-området för vårt första stopp på dagen, där du kan få ett kaffe och kanske också få möjlighet att träffa några av våra berömda Highland Cows (beroende på årstid). Därefter fortsätter vi vårt äventyr längre in i högländerna mot Glencoe. När vi passerar genom kommer du att höra berättelser om klanmassakrerna tillsammans med lite atmosfärisk traditionell musik. Det kommer att finnas möjlighet att pausa kort för ett fotostopp, där du kan fånga dina egna hisnande bilder och selfies av den oförglömliga utsikten över högländerna. När vi anländer till Fort William-området stannar vi för lunch, där din guide kan ge dig råd om alternativ för var du ska äta. Om du är intresserad av kiltens mysterier kan du till och med få en "wee" kiltintroduktion här. . Efter lunch vispas vi bort till den magiska Loch Ness själv där du har alternativ för att anpassa vad du gör. Din guide kommer att ge råd om de olika valfria aktiviteterna. Du kan besöka 1500-talet, Urquart Castle som ligger vid vattenkanten och hoppa ombord på en 30 minuters båtkryssning på jakt efter "Nessie"! Alternativt kan du välja att inte besöka slottet utan ta en förlängd 1-timmes kryssning på Loch. Kryssningen erbjuder enastående utsikt över både Loch Ness och slottet. Du kanske föredrar att spendera din tid på att bara utforska området - till exempel Old Coffin trail promenad och utsiktspunkt som börjar vid hotellets parkeringsplats där vi stannar eller helt enkelt njuta av utsikten över Loch Ness från piren där det finns en souvenirbutik och ett café. Vi reser längs den sista delen av den 23 mil långa Loch-kustlinjen och passerar genom Inverness innan vi vänder söderut mot hemmet. På vägen hem gör vi ett kort mellanmålstopp i Pitlochry, en vacker viktoriansk by i hjärtat av landet, innan den sista etappen av turnén, återvänder till Edinburghs centrum runt 20.30 timmar. . Topptips: för att spara tid vid stoppen och se till att du får ut det mesta av varje minut där, ta med en kall packad lunch!

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Följ med på en dagstur till det natursköna skotska höglandet på en dagstur från Edinburgh. Besök Glenfinnan, Glencoe och Fort William och njut av landskapet från Hollywoodfilmer, inklusive Harry Potter-serien. Lämna Edinburghs livliga gator när du åker buss förbi några av stadens mest ikoniska sevärdheter som Edinburgh Castle på din väg ut ur staden. Beundra landskapet på resan norrut in i det karga skotska höglandet, med ett stopp för förfriskningar vid porten till höglandet i Callander. Kör genom det karga landskapet till Glencoe, där James Bonds film Skyfall spelades in. Se bakgrunden till några scener från Harry Potter och fången i Azkaban. Stanna till här för att ta bilder och lära dig mer om Glencoes historia, inklusive massakern på MacDonald-klanen 1692. Från det stämningsfulla Glencoe reser du vidare längs Loch Linnhes stränder till höglandsstaden Fort William, som ligger vid foten av Storbritanniens högsta berg - Ben Nevis. Stanna här för att sträcka på benen och ta en tidig lunchpaus. Fortsätt sedan till den fantastiska Glenfinnanviadukten, som fungerade som den natursköna rutten för Hogwarts Express i Harry Potter-serien. Upptäck miljön för Triwizard Tournament från filmen och sjön från Hogwarts område. Besök Glenfinnan Monument, som symboliserar en av de viktigaste händelserna i Skottlands historia: jakobitupproret 1745. Efter att ha lämnat Glenfinnan kan du luta dig tillbaka och koppla av på din resa till Edinburgh, med ett stopp för förfriskningar i den lilla byn Pitlochry på vägen.

Edinburgh: Loch Ness & Skotska högländerna Tour med lunch

Edinburgh: Loch Ness & Skotska högländerna Tour med lunch

Bli med på en guidad heldagsutflykt till Loch Ness från Edinburgh och upplev de skotska högländerna. Se Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, håll utkik efter Nessie på en båtkryssning och njut av en picknicklunch. Gå norrut från Edinburgh och passera de imponerande vallarna i Stirling Castle. Skirt Trossachs Rob Roy-land och korsa vildmarken i Rannoch Moor innan du stannar vid dramatiska Glen Coe; scenen för den ökända massakern 1692. Din resa tar dig genom Fort William. Passera Ben Nevis, Storbritanniens högsta berg, innan du kommer in i Great Glen. Anländer till den vackra höglandsbyn Fort Augustus vid stranden av Loch Ness och njuter av en härlig picknick med nygjorda smörgåsar, shortbread och chips. Om du är sugen på något matigare rekommenderar din guide gärna några trevliga lokala kaféer. Ta en valfri båtkryssning på sjön, gå på en naturskön vandring eller bara koppla av vid den kaledoniska kanalen. Om du väljer att segla längs Loch Ness vatten är det verkligen en oförglömlig upplevelse. Din båt är utrustad med det senaste högteknologiska färg-, sonar- och undervattenssystemet, vilket ger dig en fascinerande bild av undervattensterrängen och livet under vattnet. Du kanske till och med ser Nessie! Du kan också koppla av med en kaffe eller öl i baren ombord. Efter att ha sett det bästa av de skotska högländerna är det dags att åka tillbaka till Edinburgh via skimrande Loch Laggan och det vilda och ensamma Drumochter Pass. Huvud söderut och gå in i Perthshire, ett land med skogar, floder och berg. Se den spektakulära Forth Bridge innan du anländer tillbaka till Edinburgh runt 20:00.

Från Edinburgh: 3-dagars tur till Isle of Skye och högländerna

Från Edinburgh: 3-dagars tur till Isle of Skye och högländerna

Följ med på en 3-dagars guidad rundtur i de skotska högländerna och besök höjdpunkter som Loch Ness och Isle of Skye. Lär dig historien om denna frodiga region från din guide och tillbringa två nätter i Inverness. Dag 1: Vi lämnar Edinburgh och tar vår första korta biltur norrut och stannar till vid de mystiska Kelpies. Skottlands största utomhuskonstverk som föreställer mytiska varelser från Skottlands folktro som din chaufför kommer att berätta allt om. Vi fortsätter sedan vår resa och passerar Stirling Castle. Låt dig inspireras av din guides berättelser om William Wallace och Robert the Bruce. Fortsätt norrut, in i nationalparken Loch Lomond och Trossachs, och beundra landskapet medan din reseledare förklarar den anmärkningsvärda stamklanhistorien i högländerna. Upptäck vackra Glencoe, den mest berömda dalen i Skottland, och hör om dess tragiska historia. Beundra den spektakulära Glenfinnanviadukten och åk sedan norrut till Loch Ness södra strand för att ta bilder av det ökända monstret Nessie! Stanna till vid Urquhart Castle innan ni anländer till Inverness, huvudstaden i högländerna, där ni bor i 2 nätter och väljer mellan lokala pensionat, vandrarhem eller hotell. Dag 2: Efter frukost lämnar ni Inverness och kör över Kessock Bridge till Black Isle där ni kan beundra det spektakulära landskapet vid Achnasheen och Loch Carron. När vi anländer till Isle of Skye åker vi norrut för att utforska öns höjdpunkter, inklusive Cuillin Mountains, Trotternish Peninsula, Portree, Old Man Storr, Kilt Rock och den berömda Quiraing. På sen eftermiddag stannar ni till för att fotografera det vackraste slottet i Skottland, "Eilean Donan Castle". Detta slott har spelats in i många kända filmer, t.ex. "Highlander" och "Made of Honor", och är ett annat ikoniskt landmärke som man bara måste se! En naturskön bilresa genom fantastiska Glen Shiel följer och återvänder till Inverness för att stanna din sista natt. Kvällen är fri för dig att göra som du vill. Dag 3: Besök Culloden Battlefield, platsen för det sista jakobitiska upproret, och sedan "Clava Cairns", otroliga 4 000 år gamla stående stenar från bronsåldern. På vägen söderut stannar ni till vid Highland Folk Museum. Här får du uppleva livet i högländerna på 1600-talet. Se byggnaderna, kläderna och vapnen och hur folk levde för 300 år sedan. Kör sedan genom den dramatiska nationalparken Cairngorm. Du får chansen att uppleva en skotsk whiskyprovning innan du besöker den historiska byn Pitlochry. Resan tillbaka till Edinburgh går över de berömda Forth-broarna. Beräknad ankomsttid tillbaka till Edinburgh är ca 18:30.

Från Edinburgh: Dagstur till Loch Ness, Glencoe och högländerna

Från Edinburgh: Dagstur till Loch Ness, Glencoe och högländerna

Fördjupa dig i Skottlands historia på denna dagstur som tar dig till alla de viktigaste platserna i Skottland. Besök högländerna, Cairngorms nationalpark, Loch Ness och mycket mer. Din dag börjar på Royal Mile i Edinburgh, där du hämtas för att börja din äventyrliga dag. När du åker mot högländerna kan du se de fantastiska Forth-broarna. Du kan prova lite gott hembakat när du stannar till i den vackra staden Pitlochry i högländerna. Därifrån fortsätter ni genom nationalparken Cairngorms, där ni kan njuta av fantastiska landskap mitt i nationalparkens unika vildmark. Ta en paus vid Loch Ness, som är känd över hela världen för sin skönhet och mystik. Härifrån har du möjlighet att ta en "monster spotting" kryssning, besöka Urquhart Castle och leta efter det berömda monstret själv. Därefter besöker du Glen Coe, en vacker plats som är fylld av historia. När du står vid mynningen av dalgången kommer du att känna det förflutna komma till liv när din guide berättar om den fruktansvärda massakern på klanen. På vägen hem passerar du den vackra staden Stirling, där du kan se det fantastiska slottet på avstånd och lära dig mer om William Wallaces bedrifter som dramatiserades i filmen Braveheart.

Från Glasgow: Rundresa i Oban, Glencoe, Highland Lochs och slott

Från Glasgow: Rundresa i Oban, Glencoe, Highland Lochs och slott

Med avgång från Glasgow reser du nordväst längs Loch Lomonds stränder. Här korsar du Highland Boundary Fault Line där landskapet förändras snabbt och dramatiskt - de platta bördiga slätterna i Lowlands ger vika för skimrande sjöar, robusta bergstoppar och skogsfyllda glens. Det är lätt att glömma att detta en gång i tiden var en farlig gräns som bekämpades av de starkt territoriella Highland-klanerna, till exempel MacGregors, som blev kända genom Highlands folkhjälte Rob Roy MacGregor. Därefter kör ni i lugn och ro över bergspasset "Rest and Be Thankful". Det fick sitt namn 1753 av de trötta soldater som just hade avslutat bygget av den gamla militärvägen upp genom Glen Croe (inte att förväxla med Glencoe som ni kommer att besöka senare under dagen). Härifrån reser ni genom de branta bergen, som kallas Arrochar Alps, till den pittoreska hamnstaden Inveraray vid stranden av Loch Fyne, där hertigen av Argyll, överhuvud för Campbell-klanen, har sin hemvist. Staden är en klassisk 1700-talsby med sina raka breda gator och eleganta georgianska hus, ritade av Robert Adam, känd för sin arkitektur i Edinburghs New Town. Härifrån kör ni längs stranden av Skottlands längsta sjö, Loch Awe, där ni stannar för att ta bilder av Kilchurn Castle, en magnifik ruin belägen mitt i Loch Awe och tidigare hemvist för Campbells of Breadalbane. Ni fortsätter sedan till hamnstaden Oban, porten till öarna, där ni äter lunch efter eget val. Efter lunchen åker ni norrut längs västkusten runt Appin, förbi det ointagliga Castle Stalker och in i Skottlands mest berömda dal, Glencoe. Glencoe är bedövande vackert med sina dramatiska klippväggar och branta sluttningar, men är ökänt för massakern i Glencoe 1692. Efter order från kung William slaktade skotska soldater under ledning av kapten Robert Campbell 38 män, kvinnor och barn från Macdonald-klanen. Detta var särskilt chockerande eftersom soldaterna hade bott tillsammans med invånarna i Glencoe i två veckor och dödade dem i deras egna hem. Ingen straffades någonsin för detta brott, eftersom kungen själv hade undertecknat ordern, men högländerna skulle aldrig bli sig lika igen. När du reser söderut och passerar den majestätiska toppen Buachaille Etive Mor (som betyder "den store herden i Etive"), går du ner mot den vilda ödsligheten i Rannoch Moor. På över 1 000 meters höjd, täckt av ljung och torvmossar och översållad med dussintals sjöar, är det ett unikt landskap. Härifrån reser ni genom Glen Falloch och kör sedan söderut mot Loch Lomond. Detta är Skottlands största sjö och den har fått sitt namn från berget Ben Lomond på den östra stranden. Härifrån återvänder ni till Glasgow.

Från Inverness: Heldagsutflykt till Isle of Skye

Från Inverness: Heldagsutflykt till Isle of Skye

Åk från Inverness och res via Loch Ness till Isle of Skye. Loch Ness är den största Lochen vad det gäller volym på de brittiska öarna, och en av de djupaste också. Loch Ness må vara känt världen över för sitt svårfångade monster men här hittar du även Skottlands mest ikoniska slott: Urquhart Castle. Besök Fairy Pools. Vandra spåret som tar dig till poolerna och njut av en simtur. Stanna sedan vid Talisker Single Malt Scotch Distillery i Carbost. Du kommer att få möjlighet att gå in i besökscentret (ej rundtur) och vid tillgänglighet få provsmaka en av de fina whiskyn som produceras här. Fortsätt resan till Isle of Skye och besök den lilla byn Portree för en paus på eftermiddagen. Portree är en liten hamnstad och huvudstad på Skye Innan du reser tillbaka till Inverness kan du se det mäktiga Eilean Donan Castle, som ligger på en egen ö och är ett av Skottlands mest fotograferade slott. Påbörja sedan resan tillbaka till Inverness, där ditt Isle of Skye-äventyr avslutas.

Från Glasgow: Loch Ness, Glencoe och Högländerna

Från Glasgow: Loch Ness, Glencoe och Högländerna

Ge dig ut på en heldags guidad busstur i det skotska höglandet från Glasgow. Förundras över den skotska landsbygdens vilda skönhet och besök höjdpunkter, inklusive Loch Lomond och Loch Ness. Åk norrut mot högländerna och beundra den skotska landsbygdens frodiga betesmarker från en luftkonditionerad buss. Stanna för en kopp te eller kaffe på ett kafé vid Loch Lomonds stränder innan du åker upp till högländerna. Res genom det ödsliga landskapet Rannoch Moor och Black Mount till Glencoe, platsen för massakern på MacDonald-klanen 1692. Din guide berättar om områdets händelser och historia. Efter lunch i Fort William-området passerar du under Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, och in i Great Glen. Vid Loch Ness kan du välja en sightseeingkryssning på sjön eller välja att beundra utsikten från stranden. På vägen tillbaka till Glasgow kan du korsa Grampian Mountains och beundra Perthshires skogslandskap, inklusive Forest of Atholl.

Glasgow: Loch Ness, Glencoe och Highlands Tour med kryssning

Glasgow: Loch Ness, Glencoe och Highlands Tour med kryssning

Du lämnar Glasgow och reser mot högländerna längs Loch Lomonds "bonnie, bonnie" stränder. Detta är Skottlands största sjö och den har fått sitt namn från berget Ben Lomond på den östra stranden. Du korsar den urgamla naturliga förkastningslinjen som löper genom Skottland och beger dig in i det majestätiska höglandet där landskapet förändras dramatiskt. Låglandets platta slätter förvandlas till skimrande sjöar, karga berg och skogsfyllda gläntor. Den lockande skönheten gör det lätt att glömma att detta en gång i tiden var ett slagfält för de starkt territoriella Highland-klanerna. När du reser norrut genom Breadalbane (som betyder "Skottlands högland") klättrar du upp mot Rannoch Moor. Denna 1000 meter höga slätt är täckt av ljung, torvmossar och dussintals sjöar. Du kommer att älska hur det kontrasterar mot det spektakulära bergslandskapet i Buachaille Etive Mor (som betyder "den store herden i Etive"). Ni åker sedan ner till Skottlands mest berömda dal, Glencoe, där ni kommer att fascineras av de vackra klippväggarna och branta sluttningarna. Efter Glencoe kommer du in i en djup glaciärdal, känd som Great Glen. Genom staden Fort William passerar ni under Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, innan ni anländer till Fort Augustus vid stranden av Loch Ness. Fort Augustus har den kaledoniska kanalen, som är ett utmärkt ställe att koppla av och titta på båtarna som seglar förbi. Ni stannar här i en timme för att ge er tid för lunch. Efter lunchen har du möjlighet att ta en femstjärnig båtkryssning med Cruise Loch Ness från Fort Augustus*. Att ge sig ut på vattnet är den bästa chansen du har att få syn på monstret och beundra skönheten i denna mystiska sjö. Du lämnar den natursköna byn och börjar din resa tillbaka mot Glagsow, men oroa dig inte, det finns många härliga stopp längs vägen för foton och utsikter, inklusive den pittoreska staden Pitlochry. Ni fortsätter söderut genom skogarna i Perthshire innan ni slutligen når Glasgow på kvällen. *Loch Ness-båtkryssningen är väderberoende och kan ställas in utan föregående meddelande.

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Glencoe

Från Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och skotska högländerna

Från Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och skotska högländerna

Avresa från Edinburgh med en luftkonditionerad lyxbuss (max 57 platser). Passera Stirling Castle och hör din guide berätta historier om William Wallace och Robert the Bruce och de blodiga strider som utkämpades på dessa marker. Först anländer du till Callander stad, inbäddad vid foten av Trossachs. När det är möjligt gör vi ett besök hos de lokala Highland Cows, eller som vi vill kalla dem - hairy coos! Därefter kör vi genom Loch Lomond och Trossachs nationalpark. Din skotska guide kommer att berätta om Rob Roy MacGregor, den ökända Highlander. Följ i James Bonds ("Skyfall") och Harry Potters ("Harry Potter och fången från Azkaban") fotspår när du reser till den fantastiska höglandsdalen Glencoe. Hör den kusliga historien om Clan MacDonald-massakern 1692. Res genom Fort William, hem till Ben Nevis, som med sina 4.409 fot är det högsta berget på de brittiska öarna. Anländer till Loch Ness södra strand i den charmiga byn Fort Augustus, där många kaféer, butiker och restauranger erbjuder en avkopplande lunch. Promenera längs Caledonian Canal och upplev sedan Loch Ness på en valfri 1-timmes båtkryssning. Försök att få en skymt av "Nessie", det legendariska Loch Ness-monstret. Beundra det imponerande Commando Memorial vid Spean Bridge med utsikt över Nevis Range. Kör in i Cairngorms National Park och upptäck "Monarch of the Glen"-landet. Kör längs Loch Laggan innan vägarna klättrar upp över Grampian Mountains. Res över Drumochter-passet, som förbinder norra och södra Central Highlands. Upplev majestätet i ett bergspass som skapats av glaciäraktivitet under successiva istider. Slutligen stannar du kort i den vackra viktorianska staden Pitlochry innan du åker tillbaka till Edinburghs centrum, med ankomst cirka kl. 20.30. . Observera att för att möta efterfrågan och för att förhindra överbeläggning i mindre skotska städer kommer denna turné att tillhandahållas i omvänd ordning under vår högsäsong.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och de skotska högländerna

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och de skotska högländerna

Huvud för högländerna, oavsett om du letar efter Loch Ness-monstret eller bara en naturskön dagsutflykt från Edinburgh. Efter upphämtning kan du koppla av på vår luftkonditionerade lyxbuss och lyssna på guidens underhållande kommentarer och musik när du körs genom högländerna. Besök Callander-området för vårt första stopp på dagen, där du kan få ett kaffe och kanske också få möjlighet att träffa några av våra berömda Highland Cows (beroende på årstid). Därefter fortsätter vi vårt äventyr längre in i högländerna mot Glencoe. När vi passerar genom kommer du att höra berättelser om klanmassakrerna tillsammans med lite atmosfärisk traditionell musik. Det kommer att finnas möjlighet att pausa kort för ett fotostopp, där du kan fånga dina egna hisnande bilder och selfies av den oförglömliga utsikten över högländerna. När vi anländer till Fort William-området stannar vi för lunch, där din guide kan ge dig råd om alternativ för var du ska äta. Om du är intresserad av kiltens mysterier kan du till och med få en "wee" kiltintroduktion här. . Efter lunch vispas vi bort till den magiska Loch Ness själv där du har alternativ för att anpassa vad du gör. Din guide kommer att ge råd om de olika valfria aktiviteterna. Du kan besöka 1500-talet, Urquart Castle som ligger vid vattenkanten och hoppa ombord på en 30 minuters båtkryssning på jakt efter "Nessie"! Alternativt kan du välja att inte besöka slottet utan ta en förlängd 1-timmes kryssning på Loch. Kryssningen erbjuder enastående utsikt över både Loch Ness och slottet. Du kanske föredrar att spendera din tid på att bara utforska området - till exempel Old Coffin trail promenad och utsiktspunkt som börjar vid hotellets parkeringsplats där vi stannar eller helt enkelt njuta av utsikten över Loch Ness från piren där det finns en souvenirbutik och ett café. Vi reser längs den sista delen av den 23 mil långa Loch-kustlinjen och passerar genom Inverness innan vi vänder söderut mot hemmet. På vägen hem gör vi ett kort mellanmålstopp i Pitlochry, en vacker viktoriansk by i hjärtat av landet, innan den sista etappen av turnén, återvänder till Edinburghs centrum runt 20.30 timmar. . Topptips: för att spara tid vid stoppen och se till att du får ut det mesta av varje minut där, ta med en kall packad lunch!

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Följ med på en dagstur till det natursköna skotska höglandet på en dagstur från Edinburgh. Besök Glenfinnan, Glencoe och Fort William och njut av landskapet från Hollywoodfilmer, inklusive Harry Potter-serien. Lämna Edinburghs livliga gator när du åker buss förbi några av stadens mest ikoniska sevärdheter som Edinburgh Castle på din väg ut ur staden. Beundra landskapet på resan norrut in i det karga skotska höglandet, med ett stopp för förfriskningar vid porten till höglandet i Callander. Kör genom det karga landskapet till Glencoe, där James Bonds film Skyfall spelades in. Se bakgrunden till några scener från Harry Potter och fången i Azkaban. Stanna till här för att ta bilder och lära dig mer om Glencoes historia, inklusive massakern på MacDonald-klanen 1692. Från det stämningsfulla Glencoe reser du vidare längs Loch Linnhes stränder till höglandsstaden Fort William, som ligger vid foten av Storbritanniens högsta berg - Ben Nevis. Stanna här för att sträcka på benen och ta en tidig lunchpaus. Fortsätt sedan till den fantastiska Glenfinnanviadukten, som fungerade som den natursköna rutten för Hogwarts Express i Harry Potter-serien. Upptäck miljön för Triwizard Tournament från filmen och sjön från Hogwarts område. Besök Glenfinnan Monument, som symboliserar en av de viktigaste händelserna i Skottlands historia: jakobitupproret 1745. Efter att ha lämnat Glenfinnan kan du luta dig tillbaka och koppla av på din resa till Edinburgh, med ett stopp för förfriskningar i den lilla byn Pitlochry på vägen.

Edinburgh: Loch Ness & Skotska högländerna Tour med lunch

Edinburgh: Loch Ness & Skotska högländerna Tour med lunch

Bli med på en guidad heldagsutflykt till Loch Ness från Edinburgh och upplev de skotska högländerna. Se Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, håll utkik efter Nessie på en båtkryssning och njut av en picknicklunch. Gå norrut från Edinburgh och passera de imponerande vallarna i Stirling Castle. Skirt Trossachs Rob Roy-land och korsa vildmarken i Rannoch Moor innan du stannar vid dramatiska Glen Coe; scenen för den ökända massakern 1692. Din resa tar dig genom Fort William. Passera Ben Nevis, Storbritanniens högsta berg, innan du kommer in i Great Glen. Anländer till den vackra höglandsbyn Fort Augustus vid stranden av Loch Ness och njuter av en härlig picknick med nygjorda smörgåsar, shortbread och chips. Om du är sugen på något matigare rekommenderar din guide gärna några trevliga lokala kaféer. Ta en valfri båtkryssning på sjön, gå på en naturskön vandring eller bara koppla av vid den kaledoniska kanalen. Om du väljer att segla längs Loch Ness vatten är det verkligen en oförglömlig upplevelse. Din båt är utrustad med det senaste högteknologiska färg-, sonar- och undervattenssystemet, vilket ger dig en fascinerande bild av undervattensterrängen och livet under vattnet. Du kanske till och med ser Nessie! Du kan också koppla av med en kaffe eller öl i baren ombord. Efter att ha sett det bästa av de skotska högländerna är det dags att åka tillbaka till Edinburgh via skimrande Loch Laggan och det vilda och ensamma Drumochter Pass. Huvud söderut och gå in i Perthshire, ett land med skogar, floder och berg. Se den spektakulära Forth Bridge innan du anländer tillbaka till Edinburgh runt 20:00.

Från Edinburgh: 3-dagars tur till Isle of Skye och högländerna

Från Edinburgh: 3-dagars tur till Isle of Skye och högländerna

Följ med på en 3-dagars guidad rundtur i de skotska högländerna och besök höjdpunkter som Loch Ness och Isle of Skye. Lär dig historien om denna frodiga region från din guide och tillbringa två nätter i Inverness. Dag 1: Vi lämnar Edinburgh och tar vår första korta biltur norrut och stannar till vid de mystiska Kelpies. Skottlands största utomhuskonstverk som föreställer mytiska varelser från Skottlands folktro som din chaufför kommer att berätta allt om. Vi fortsätter sedan vår resa och passerar Stirling Castle. Låt dig inspireras av din guides berättelser om William Wallace och Robert the Bruce. Fortsätt norrut, in i nationalparken Loch Lomond och Trossachs, och beundra landskapet medan din reseledare förklarar den anmärkningsvärda stamklanhistorien i högländerna. Upptäck vackra Glencoe, den mest berömda dalen i Skottland, och hör om dess tragiska historia. Beundra den spektakulära Glenfinnanviadukten och åk sedan norrut till Loch Ness södra strand för att ta bilder av det ökända monstret Nessie! Stanna till vid Urquhart Castle innan ni anländer till Inverness, huvudstaden i högländerna, där ni bor i 2 nätter och väljer mellan lokala pensionat, vandrarhem eller hotell. Dag 2: Efter frukost lämnar ni Inverness och kör över Kessock Bridge till Black Isle där ni kan beundra det spektakulära landskapet vid Achnasheen och Loch Carron. När vi anländer till Isle of Skye åker vi norrut för att utforska öns höjdpunkter, inklusive Cuillin Mountains, Trotternish Peninsula, Portree, Old Man Storr, Kilt Rock och den berömda Quiraing. På sen eftermiddag stannar ni till för att fotografera det vackraste slottet i Skottland, "Eilean Donan Castle". Detta slott har spelats in i många kända filmer, t.ex. "Highlander" och "Made of Honor", och är ett annat ikoniskt landmärke som man bara måste se! En naturskön bilresa genom fantastiska Glen Shiel följer och återvänder till Inverness för att stanna din sista natt. Kvällen är fri för dig att göra som du vill. Dag 3: Besök Culloden Battlefield, platsen för det sista jakobitiska upproret, och sedan "Clava Cairns", otroliga 4 000 år gamla stående stenar från bronsåldern. På vägen söderut stannar ni till vid Highland Folk Museum. Här får du uppleva livet i högländerna på 1600-talet. Se byggnaderna, kläderna och vapnen och hur folk levde för 300 år sedan. Kör sedan genom den dramatiska nationalparken Cairngorm. Du får chansen att uppleva en skotsk whiskyprovning innan du besöker den historiska byn Pitlochry. Resan tillbaka till Edinburgh går över de berömda Forth-broarna. Beräknad ankomsttid tillbaka till Edinburgh är ca 18:30.

Från Edinburgh: Dagstur till Loch Ness, Glencoe och högländerna

Från Edinburgh: Dagstur till Loch Ness, Glencoe och högländerna

Fördjupa dig i Skottlands historia på denna dagstur som tar dig till alla de viktigaste platserna i Skottland. Besök högländerna, Cairngorms nationalpark, Loch Ness och mycket mer. Din dag börjar på Royal Mile i Edinburgh, där du hämtas för att börja din äventyrliga dag. När du åker mot högländerna kan du se de fantastiska Forth-broarna. Du kan prova lite gott hembakat när du stannar till i den vackra staden Pitlochry i högländerna. Därifrån fortsätter ni genom nationalparken Cairngorms, där ni kan njuta av fantastiska landskap mitt i nationalparkens unika vildmark. Ta en paus vid Loch Ness, som är känd över hela världen för sin skönhet och mystik. Härifrån har du möjlighet att ta en "monster spotting" kryssning, besöka Urquhart Castle och leta efter det berömda monstret själv. Därefter besöker du Glen Coe, en vacker plats som är fylld av historia. När du står vid mynningen av dalgången kommer du att känna det förflutna komma till liv när din guide berättar om den fruktansvärda massakern på klanen. På vägen hem passerar du den vackra staden Stirling, där du kan se det fantastiska slottet på avstånd och lära dig mer om William Wallaces bedrifter som dramatiserades i filmen Braveheart.

Från Glasgow: Rundresa i Oban, Glencoe, Highland Lochs och slott

Från Glasgow: Rundresa i Oban, Glencoe, Highland Lochs och slott

Med avgång från Glasgow reser du nordväst längs Loch Lomonds stränder. Här korsar du Highland Boundary Fault Line där landskapet förändras snabbt och dramatiskt - de platta bördiga slätterna i Lowlands ger vika för skimrande sjöar, robusta bergstoppar och skogsfyllda glens. Det är lätt att glömma att detta en gång i tiden var en farlig gräns som bekämpades av de starkt territoriella Highland-klanerna, till exempel MacGregors, som blev kända genom Highlands folkhjälte Rob Roy MacGregor. Därefter kör ni i lugn och ro över bergspasset "Rest and Be Thankful". Det fick sitt namn 1753 av de trötta soldater som just hade avslutat bygget av den gamla militärvägen upp genom Glen Croe (inte att förväxla med Glencoe som ni kommer att besöka senare under dagen). Härifrån reser ni genom de branta bergen, som kallas Arrochar Alps, till den pittoreska hamnstaden Inveraray vid stranden av Loch Fyne, där hertigen av Argyll, överhuvud för Campbell-klanen, har sin hemvist. Staden är en klassisk 1700-talsby med sina raka breda gator och eleganta georgianska hus, ritade av Robert Adam, känd för sin arkitektur i Edinburghs New Town. Härifrån kör ni längs stranden av Skottlands längsta sjö, Loch Awe, där ni stannar för att ta bilder av Kilchurn Castle, en magnifik ruin belägen mitt i Loch Awe och tidigare hemvist för Campbells of Breadalbane. Ni fortsätter sedan till hamnstaden Oban, porten till öarna, där ni äter lunch efter eget val. Efter lunchen åker ni norrut längs västkusten runt Appin, förbi det ointagliga Castle Stalker och in i Skottlands mest berömda dal, Glencoe. Glencoe är bedövande vackert med sina dramatiska klippväggar och branta sluttningar, men är ökänt för massakern i Glencoe 1692. Efter order från kung William slaktade skotska soldater under ledning av kapten Robert Campbell 38 män, kvinnor och barn från Macdonald-klanen. Detta var särskilt chockerande eftersom soldaterna hade bott tillsammans med invånarna i Glencoe i två veckor och dödade dem i deras egna hem. Ingen straffades någonsin för detta brott, eftersom kungen själv hade undertecknat ordern, men högländerna skulle aldrig bli sig lika igen. När du reser söderut och passerar den majestätiska toppen Buachaille Etive Mor (som betyder "den store herden i Etive"), går du ner mot den vilda ödsligheten i Rannoch Moor. På över 1 000 meters höjd, täckt av ljung och torvmossar och översållad med dussintals sjöar, är det ett unikt landskap. Härifrån reser ni genom Glen Falloch och kör sedan söderut mot Loch Lomond. Detta är Skottlands största sjö och den har fått sitt namn från berget Ben Lomond på den östra stranden. Härifrån återvänder ni till Glasgow.

Från Inverness: Heldagsutflykt till Isle of Skye

Från Inverness: Heldagsutflykt till Isle of Skye

Åk från Inverness och res via Loch Ness till Isle of Skye. Loch Ness är den största Lochen vad det gäller volym på de brittiska öarna, och en av de djupaste också. Loch Ness må vara känt världen över för sitt svårfångade monster men här hittar du även Skottlands mest ikoniska slott: Urquhart Castle. Besök Fairy Pools. Vandra spåret som tar dig till poolerna och njut av en simtur. Stanna sedan vid Talisker Single Malt Scotch Distillery i Carbost. Du kommer att få möjlighet att gå in i besökscentret (ej rundtur) och vid tillgänglighet få provsmaka en av de fina whiskyn som produceras här. Fortsätt resan till Isle of Skye och besök den lilla byn Portree för en paus på eftermiddagen. Portree är en liten hamnstad och huvudstad på Skye Innan du reser tillbaka till Inverness kan du se det mäktiga Eilean Donan Castle, som ligger på en egen ö och är ett av Skottlands mest fotograferade slott. Påbörja sedan resan tillbaka till Inverness, där ditt Isle of Skye-äventyr avslutas.

Från Glasgow: Loch Ness, Glencoe och Högländerna

Från Glasgow: Loch Ness, Glencoe och Högländerna

Ge dig ut på en heldags guidad busstur i det skotska höglandet från Glasgow. Förundras över den skotska landsbygdens vilda skönhet och besök höjdpunkter, inklusive Loch Lomond och Loch Ness. Åk norrut mot högländerna och beundra den skotska landsbygdens frodiga betesmarker från en luftkonditionerad buss. Stanna för en kopp te eller kaffe på ett kafé vid Loch Lomonds stränder innan du åker upp till högländerna. Res genom det ödsliga landskapet Rannoch Moor och Black Mount till Glencoe, platsen för massakern på MacDonald-klanen 1692. Din guide berättar om områdets händelser och historia. Efter lunch i Fort William-området passerar du under Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, och in i Great Glen. Vid Loch Ness kan du välja en sightseeingkryssning på sjön eller välja att beundra utsikten från stranden. På vägen tillbaka till Glasgow kan du korsa Grampian Mountains och beundra Perthshires skogslandskap, inklusive Forest of Atholl.

Glasgow: Loch Ness, Glencoe och Highlands Tour med kryssning

Glasgow: Loch Ness, Glencoe och Highlands Tour med kryssning

Du lämnar Glasgow och reser mot högländerna längs Loch Lomonds "bonnie, bonnie" stränder. Detta är Skottlands största sjö och den har fått sitt namn från berget Ben Lomond på den östra stranden. Du korsar den urgamla naturliga förkastningslinjen som löper genom Skottland och beger dig in i det majestätiska höglandet där landskapet förändras dramatiskt. Låglandets platta slätter förvandlas till skimrande sjöar, karga berg och skogsfyllda gläntor. Den lockande skönheten gör det lätt att glömma att detta en gång i tiden var ett slagfält för de starkt territoriella Highland-klanerna. När du reser norrut genom Breadalbane (som betyder "Skottlands högland") klättrar du upp mot Rannoch Moor. Denna 1000 meter höga slätt är täckt av ljung, torvmossar och dussintals sjöar. Du kommer att älska hur det kontrasterar mot det spektakulära bergslandskapet i Buachaille Etive Mor (som betyder "den store herden i Etive"). Ni åker sedan ner till Skottlands mest berömda dal, Glencoe, där ni kommer att fascineras av de vackra klippväggarna och branta sluttningarna. Efter Glencoe kommer du in i en djup glaciärdal, känd som Great Glen. Genom staden Fort William passerar ni under Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, innan ni anländer till Fort Augustus vid stranden av Loch Ness. Fort Augustus har den kaledoniska kanalen, som är ett utmärkt ställe att koppla av och titta på båtarna som seglar förbi. Ni stannar här i en timme för att ge er tid för lunch. Efter lunchen har du möjlighet att ta en femstjärnig båtkryssning med Cruise Loch Ness från Fort Augustus*. Att ge sig ut på vattnet är den bästa chansen du har att få syn på monstret och beundra skönheten i denna mystiska sjö. Du lämnar den natursköna byn och börjar din resa tillbaka mot Glagsow, men oroa dig inte, det finns många härliga stopp längs vägen för foton och utsikter, inklusive den pittoreska staden Pitlochry. Ni fortsätter söderut genom skogarna i Perthshire innan ni slutligen når Glasgow på kvällen. *Loch Ness-båtkryssningen är väderberoende och kan ställas in utan föregående meddelande.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Glencoe

Vilka är de bästa dagsturerna från Glencoe?

De bästa dagsturerna från Glencoe:

Se alla dagsturer från Glencoe på GetYourGuide

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Glencoe?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Glencoe?

Se alla erbjudanden och rabatter i Glencoe på GetYourGuide

Glencoe: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

De mest populära museerna och utställningarna i Glencoe är:

Se alla museer och utställningar i Glencoe på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Glencoe

Att göra i Glencoe

Städer i Skottland

Glencoe: Fler aktiviteter och sevärdheter

Glencoe: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Glencoe

Samlat omdöme

4.6
(13 757 recensioner)

vår fantastiska guide gjorde allt för att vår resa skulle bli så bra som möjligt. Vägen genom Glencoe stängdes av på grund av en olycka, men då hittade guiden en annan väg med andra intressanta stopp. Dagen efter såg han till att vi fick uppleva det vi missat dagen innan. Han så till och med till att vi fick se tåget i Glenfinnan. Liten grupp i mindre buss var toppen.

Det var den mest otroliga upplevelse jag någonsin har haft! Jag rekommenderar det starkt! Jag vill verkligen åka tillbaka! Dessutom var guiden Ewan mycket vänlig och rolig. Han hjälpte mig med allt jag behövde! Båtturen på Loch Ness är också mycket värd.

Resan var utmärkt. Vi njöt av Charlies och Brodys kommentarer, och Brody var en utmärkt förare. Vi höll oss enligt schemat. Om du kämpar med att gå i trappor och/eller gå uppför långa uppförsbackar, välj bort båt/slottsdelen och stanna bara hos förarna.

Vi njöt verkligen av resan. Trots mulen himmel kom vi till alla stationer torrfota. Vi kommer alltid att minnas höglandets underbara natur. Vi kan bara rekommendera dagsutflykten. Tack till vår chaufför Peter och vår guide Stephan

Vi njöt av hela resan, den valfria båtturen och slottsbesöket också. Resan täckte ganska mycket Skottland på en dag, och det fungerar bra om du har ont om tid.