Våra mest rekommenderade saker att göra i Giverny

Från Paris: Giverny dagstur med audioguide eller guide

1. Från Paris: Giverny dagstur med audioguide eller guide

Upplev en halv dags utflykt till Claude Monets tidigare hem och se var den franska impressionismens mest kända konstnär hämtade sin inspiration. Huset och trädgårdarna ligger 80 km väster om Paris i den lilla byn Giverny längs floden Seine och de testamenterades år 1966 till Académie des Beaux-Arts av Monets son. De öppnades som offentligt museum 1980 efter ett omfattande restaureringsarbete. Beroende på alternativet du väljer är din rundtur antingen guidad eller genomförs med audioguide i din egen takt.  Lämna Paris och res i en bekväm luftkonditionerad buss. Eftersom det inte finns någon direkt kollektivtrafik till Giverny är detta det perfekta sättet att ta sig dit. Du åker genom de västra distrikten i Paris och följer sedan Normandies motorväg ända till Bonnières. Efter att ha korsat floden Seine i Vernon fortsätter du mot Giverny genom Eures trädbevuxna platåer. Giverny lockade till sig flera impressionistiska målare under 1800-talet och de flesta följde rörelsens grundare, Claude Monet, som bodde där i 43 år. Besök mästarens hus, där de spektakulära färgerna och den förtjusande trädgården utformats som ett konstverk. Låt dig bländas av rabatterna och växterna och få en känsla av konstnärens känslor och inspiration när du står framför de berömda näckrosorna och de gråtande pilarna i den härliga vattenträdgården.

Från Paris: Giverny med Monets hus och trädgårdar Halvdagstur

2. Från Paris: Giverny med Monets hus och trädgårdar Halvdagstur

Bli med på en resa till Claude Monets blomstrande egendom i Giverny och lär dig mer om den enormt inflytelserika impressionistiska konströrelsen. Res från Paris till den pittoreska byn Giverny med luftkonditionerad buss. Under resan, som tar cirka en timme, berättar din guide om dagens program. Ditt första stopp är Fondation Claude Monet där du kommer att få en kort men informativ introduktion till gården där den impressionistiska mästaren gjorde sitt hem. Efter rundturen kan du utforska Monets hus och trädgårdar på egen hand med hjälp av en bekväm självguidad ljudapp. Strosa runt i de näckrosbladsklädda dammarna i trädgården som blev berömda genom Monets egna mästerverk. Beundra den fantastiska explosionen av blommor och ta dig runt konstnärens murgröneklädda hus som har restaurerats för att visa hur det skulle ha sett ut under målarens livstid. Du kan också äta lunch på någon av stadens lugna barer eller restauranger. Efter lunch omgrupperar ni och åker den korta vägen tillbaka till Paris med tillräckligt med tid över för att du ska kunna njuta av en annan rolig aktivitet i Paris. Dra nytta av denna oöverträffade upplevelse till en av Frankrikes mest fotograferbara och unika destinationer.

Giverny: Monets hus och trädgårdar – rundtur med köföreträde

3. Giverny: Monets hus och trädgårdar – rundtur med köföreträde

Strosa på gatorna i den charmiga byn Giverny och upptäck Claude Monets grav på kyrkogården. Hoppa sedan över de långa köerna till Monets hus och trädgårdar för att höra berättelsen om konstnärens liv och hur han ledde den impressionistiska rörelsen från byn mellan 1883 och 1926. Få veta hur konstnärer som John Singer Sargent, Paul Cézanne och Mary Cassatt anslöt sig till honom i den sömniga byn för att bilda en inofficiell konstnärskoloni. Låt dig förtjusas av de dammar och trädgårdar som inspirerade hans målningar, och se den japanska bron och liljorna i den orientaliska vattenträdgården. Njut av doften av säsongsblommor, som vildrosor, stockrosor, vallmo och kaprifoler. Beundra näckrosorna och tårpilarna, som är lätta att känna igen från hans klassiska målningar och titta in i huset med halmtak för att hitta det gladlynta köket och hans samling av japanska tryck från 1700- och 1800-talet.

Från Paris: Guidad dagstur till Monets trädgård i Giverny

4. Från Paris: Guidad dagstur till Monets trädgård i Giverny

Utforska den vackra byn och hemmet i övre Normandie där impressionisten Claude Monet tillbringade de sista 40 åren av sitt liv. Stanna till i pittoreska Giverny och upptäck varför denna lilla plats blev en sådan inspirationskälla för impressionisterna. Efter transfern från centrala Paris är det dags att titta in i huset där Monet både levde och arbetade. Trädgårdarna och dess omgivningar ligger i den utsökt vackra dalen runt floden Seine. Landskapen här blev en stor del av hans skapande efter att Monet flyttade hit år 1883. Efter att du har besökt rummen där konstnären bodde tillsammans med sin familj kan du strosa genom de 2 unika trädgårdarna som Monet designade och ändrade om under hela sitt liv. Beundra över 100 olika blomsterarter som sällsamt flätas samman med grönskan i Monets blomträdgård. När du sedan stiger in i hans japanska trädgård kommer det att kännas som att du har gått in i en av hans tavlor. Gå till sjön som är full av näckrosor och få en bättre förståelse för varför Monet använde denna trädgård som inspiration för över 250 av sina målningar.

Från Paris: Dagsutflykt till Giverny & slottet i Versailles

5. Från Paris: Dagsutflykt till Giverny & slottet i Versailles

Ta en guidad tur till Monets egendom Giverny och Versaillespalatset på denna dagstur från Paris med luftkonditionerad buss. Spara tid genom att hoppa över kön till Château de Versailles och dess eleganta trädgård.  Du hämtas från en centralt belägen mötesplats i Paris och går ombord på en rymlig buss. Stanna till vid Monet Foundation för en kort introduktion till området. Gå på en promenad runt näckrosdammen och besök konstnärens hus, som är täckt i murgröna. Ta en paus i staden där du kan köpa en utsökt lunch. Luta dig tillbaka och njut av utsikten på den korta bilturen till Versailles, ett perfekt bevarat exempel på fransk kunglig extravagans. Förbi de långa köerna i Versailles med ditt inträde med köföreträde. Utforska det berömda palatset och följ din guide på en rundtur i de rum där Ludvig XVI och Marie Antoinette bjöd på överdådiga soiréer. Besök monarkens privata sovsalar. Du får en kort rundvandring i trädgården och kan sedan njuta av den i lugn och ro. Beroende på vilken dag du besöker platsen kan du uppleva en fontänshow eller de musikaliska trädgårdarna. Hoppa tillbaka på bussen och slappna av under transporten tillbaka till din mötesplats i Paris.

Versailles-Giverny: Dagstur med lunch på Moulin de Fourges

6. Versailles-Giverny: Dagstur med lunch på Moulin de Fourges

En dag av oförglömliga intryck väntar utanför Paris på legendariska Versailles och Claude Monets hem. Samling vid mötesplatsen i Paris och åk sedan till Giverny, byn där Monet producerade några av världens vackraste landskapsmålningar. Se trädgårdarna som den så kallade "Impressionismens Fader" magiskt skapat på duk, med sina typiska näckrosor och japanska broar. En gratis trerätterslunch på den berömda Moulin de Fourges restaurang ger ett perfekt tillfälle att vila och njuta av vad du sett medan du avnjuter fin gourmetmat. Den andra delen av dagen tar dig till Versailles, där verkligheten kan överstiga din uppfattning om hur kungar och drottningar en gång bodde. Tillbringa en timme med att gå runt i kungens och drottningens tidigare bostad och se den berömda Spegelsalen. Utanför kan du upptäcka de berömda slottsträdgårdarna, Grand Trianon-palatset i marmor och Marie Antoinettes by.

Giverny: Monet's hus och trädgårdar guidad tur

7. Giverny: Monet's hus och trädgårdar guidad tur

Fly från den livliga staden och besök den berömda impressionistiska målaren Claude Monets förtrollande hem och trädgårdar. Promenera genom de vackert anlagda trädgårdarna med din kunniga guide och lär dig mer om floran och trädgårdens betydelse i Monets målningar.  Möt din lilla grupp och din guide innan du går in i trädgården. Först besöker du vattenträdgården med näckrosorna som inspirerade många av hans målningar och sedan Clos Normand. Din guide kommer att peka på olika arter av blommor och trädgårdens särdrag. När du vandrar genom trädgården och besöker Monets hus får du också veta mer om Claude Monets liv och varför han blev impressionismens mästare.  I slutet av rundturen kan du stanna längre och promenera på egen hand eller ta en titt i den stora presentbutiken innan du går ut. Från tidig vår till de första dagarna i november är Monets trädgårdar en saga av färger och dofter. Fråga gärna din guide om den pittoreska byn Giverny och vad det finns mer att se.

Från Paris: Dagstur till Giverny och Versailles

8. Från Paris: Dagstur till Giverny och Versailles

Gör en fascinerande utflykt till två av de mest imponerande symbolerna för fransk kultur och upptäck en komplex och rik historia bakom dess fasader. Starta din utflykt från Paris till Giverny med en ljudguide eller guide (beroende på valt  alternativ). Den pittoreska byn Giverny i Normandie lockade till sig flera impressionistiska konstnärer under hela 1800-talet. Se Claude Monets hem och inspireras av den känsla för färg och charm som influerade hans konst. Utforska den färgrika trädgården, vars näckrosor, tårpilar och blomsterrabatter är en livfull påminnelse om konstnärens mästerliga verk. Avnjut därefter en traditionell lunch innan du besöker det underbara Versailles-slottet. Här kan du  upptäcka en mästerlig kombination av arkitektoniska stilar, nyklassisismen och barocken. Strosa genom de vackra trädgårdarna, gå genom Spegelsalen och besök  Les grands appartements  för att få en känsla av den storslagenhet som omgav kung Louis XIV. Återfärden till Paris är cirka kl. 18.00.

Från Paris: Giverny audioguidad tur

9. Från Paris: Giverny audioguidad tur

Avgång kl 07:45 från en centralt belägen agentur i Paris. Det kommer att ta ungefär en timma och 15 minuter att nå denna idylliska plats, den vackra normandiska byn Giverny. Upptäck inspirationsplatsen för Claude Monet, mästare under impressionismen. Här skapade han sina vackraste konstverk. Genom att besöka konstnärens hus och trädgårdar, som fortfarande ser ut som de gjorde i sin ursprungliga form, kan du låta dig hänföras av Monets fantasi. Njut av de livliga färgerna medan du lyssnar på din audioguide och tar dig fram genom de två trädgårdarna som i sig själva är exceptionella konstverk. När du korsar den japanska bron i vattenträdgården ska du inte missa de berömda vattenliljorna och de majestätiska tårpilarna som dekorerar den förtjusande dammen. På stigarna på Clos Normand (normandiska slutna tomten) kommer blomsterbäddarna att blända dina ögon med sina oändligt varierande färger och få dig att dagdrömma och romantisera. Promenera längs gatorna i den charmiga lilla byn och gå runt bland målarnas och skulptörernas gallerier. Avsluta dagen med ett besök på impressionism-museet som har en av de vackraste samlingarna av impressionistiska verk.

Giverny: Monets hus och trädgårdar - privat guidad rundvandring

10. Giverny: Monets hus och trädgårdar - privat guidad rundvandring

Njut av en privat rundtur i den världsberömda målaren Claude Monets hem och trädgård. Under två timmar utforskar du tillsammans med en guide de trädgårdar och det hem som inspirerade honom till några av hans berömda verk, och lär dig mer om historien bakom hans mästerverk. Se Claude Monets hem med en privat guide, och möt din guide på platsen för att påbörja din rundtur. Börja utforska hans egendom i Giverny som var både hans hem och studio i över 40 år, och som blev inspirationen till många av hans välkända mästerverk. Ta en promenad i trädgårdarna som har förblivit oförändrade sedan den store målarens tid där. Upplev ljusets spel och reflektioner på vattnet som Monet en gång gjorde. Betrakta näckrosorna och broarna i japansk stil som blev berömda genom hans målningar. Besök Monets hus och privata lägenheter, kök och matsal, och beundra samlingen av japanska tryck som finns på gården. Beundra Monets värld tillsammans med din privata guide och njut av en personlig rundtur som passar ditt schema. Förbered dig på att utforska skönheten och historien i Monets värld med den här guidade turen.

Lägg till datum

Saker att göra i
Giverny

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Giverny

Alla aktiviteter

21 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 2

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Giverny

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Giverny

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Giverny när det regnar?

Giverny: Fler aktiviteter och sevärdheter

Giverny: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Giverny

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 1 347 omdömen

Jessie var på topp ... den användbara och exakta informationen Vi hade en trevlig tid när vi promenerade genom Givernys gränder. Besöket i huset kan inte göras av vår guide ... synd. Trådavskärningsalternativet? Alla sålda biljetter var klippta!! Så mycket väntan på besöket i trädgården (1h30!)...undvik påskhelgen!! Den enda nackdelen

Pittoresk plats. Tyvärr finns det inte tillräckligt med tid att njuta av det. Man skulle ha önskat sig 30 minuter eller en timmes tystnad. Trädgården är så fascinerande och tiden går fort där. Guiden var redo att åka till Paris utan oss, vi tog bussen i sista sekund.

Utmärkt guide, från paris vision. Elizabeth!!! Synd att det på min bokning inte fanns något alternativ för guidad tur, bara ljud. Det är en utmärkt guide. De andra guiderna på Pere Lachaise och Chateau de la Loire var inte lika bra som henne.

Smidig busstur som tog oss T&R till Giverny och Monets Trädgård. Kunnig och engagerad guide som såg till att vi fick ut det bästa av besöket.

Bra med guidad tur, så att man får ut det bästa av besöket!