Saker att göra i
Girona

Våra mest rekommenderade saker att göra i Girona

Från Barcelona: Dagstur till Girona, Figueres & Dalí-museet

1. Från Barcelona: Dagstur till Girona, Figueres & Dalí-museet

Upptäck de två mest representativa städerna i norra Katalonien, Girona och Figueres, på en hel dags rundtur från Barcelona. Utforska de medeltida monumenten i Girona på en guidad rundtur och kliv in i Salvador Dalís surrealistiska värld på Dalí teater-museet i Figueres. Träffa din guide och åk från Barcelona till Girona, en stad som grundades av romarna. Lär dig om Gironas historia med din guide och beundra en stad som var inspelningsplats för "Game of Thrones". Se en del av Spaniens finaste historiska arkitektur inklusive medeltida murar, romanska och gotiska monument, arabiska bad, barock-platser, samt ett av Europas mest välbevarade judiska kvarter. Åk därefter vidare till Figueres, surrealismens huvudstad. Ha fördel av prioriterat inträde till Dalí teater-museet som innehåller den största samlingen av konstnärens verk och är ett surrealistiskt konstverk i sig. Kliv in i ett annat universum när du går in i museet och fördjupa dig i Dalís unika värld på en orienterande rundtur. Ta dig tid att utforska den permanenta utställningen Dalí Joies (smycken) och avsluta därefter din rundtur med en återresa till Barcelona och den ursprungliga mötesplatsen.

Från Barcelona: Girona och Costa Brava heldagstur

2. Från Barcelona: Girona och Costa Brava heldagstur

Utforska Costa Bravas fantastiska landskap på en hel dags utflykt till Girona från Barcelona. Res från den katalanska huvudstaden till staden Girona, där resterna av det romerska och medeltida förflutna utgör en intressant kontrast till den nuvarande staden. Gå vilse i en labyrint av smala gator och ge dig in i det bäst bevarade judiska gettot i Europa. Beundra katedralen som har ett av världens bredaste gotiska mittskepp. Förundras över de färgglada husen längs stranden av floden Onyar. Sedan åker du vidare till Costa Bravas hisnande landskap och byar, med ett stopp i den medeltida byn Pals på vägen. Strosa längs kullerstensgatorna och njut av några av de bästa vyerna över Medelhavet som piskas upp av den häftiga Tramontana-vinden. Förundras över Empordàs fält och slätter som sträcker sig ända fram till horisonten. Upptäck dramatiska vyer över den katalanska kusten, omgiven av gröna berg, branta klippor och små byar med vitkalkade hus. Stanna till i den traditionella fiskebyn Calella de Palafrugell och känn dig som om du har förflyttats tillbaka till förr i tiden. Utforska Calellas orörda landskap och upptäck de gamla stigarna i Caminos de Ronda. Stigarna som användes av fiskare, väktare och smugglare, låter dig utforska den orörda kusten på egen hand och upptäck populära stränder och otillgängliga vikar och klippor. Ta ett dopp i kristallklara vatten som är vackert omgivna av orörd natur.

Från Barcelona: Dagstur till Girona, Figueres och Cadaqués

3. Från Barcelona: Dagstur till Girona, Figueres och Cadaqués

Utforska städerna Girona, Figueres och Cadaqués på denna dagsresa från Barcelona. Beundra de judiska kvarteren i Girona och se San Fernando-slottet i Figueres. Åk till kusten för ett besök i fiskebyn Cadaqués. Möt din guide i Barcelona och hoppa ombord på en rymlig och luftkonditionerad buss. Slå dig ner för den natursköna färden till staden Girona. Ankomst till Girona och besök ett av de mest imponerande historiska centrumen i Katalonien. Sug in stämningen i de färgglada judiska kvarteren. Fortsätt till Figueres, ett viktigt kommunikationscentrum som förbinder Spanien med Frankrike. Där kan du göra ett valfritt besök på egen hand till det berömda Dalí Theater-Museum, som byggdes på marken av stadens tidigare teater och som har den största samlingen av Salvador Dalís verk. Har du lite fritid har du möjlighet att prova det utsökta katalanska köket. Få rekommendationer från din guide om var du kan shoppa, äta och dricka. Till sist når du Cadaqués, en drömmande fiskeby i den Iberiska halvöns östligaste punkt. Upptäck charmen hos dess smala gator, den imponerande kyrkan Santa María, de konstnärliga skatterna från medeltiden och de pittoreska fiskarhusen som finns i dess historiska centrum. När besöket i Cadaqués är över återvänder du till Barcelona med buss.

Barcelona: Montserrat, Girona & Costa Brava Guidad dagsutflykt

4. Barcelona: Montserrat, Girona & Costa Brava Guidad dagsutflykt

Förbättra en exklusiv upplevelse på en heldagstur genom 3 ikoniska platser: Montserrat, Girona och Costa Brava, och upptäck Barcelonas emblematiska omgivningar. Upplevelsen börjar i den övre delen av Passeig de Gràcia, innan du reser för att uppleva den naturliga prakten av Montserrat, Kataloniens mest emblematiska berg, toppat av ett benediktinskt kloster. På vägen till klostret kan du beundra Montserratmassivet, en spektakulär bergskedja med flera toppar och unika nålformade formationer. Lär dig mer om hörnstenen i katalansk kultur, historia, natur och andlighet. Njut av en exklusiv guidad tur i basilikan - hem till den vördade "Black Madonna" -statyn - och atrium, kloster och huvudtorget. Fortsätt denna fantastiska upplevelse och åk till Girona. I den charmiga Gamla stan kan du upptäcka resterna av ett romerskt och medeltida förflutet som samexisterar med nutiden och erbjuder en bild full av kontraster. Din guide kommer att avslöja alla stadens hemligheter. Utforska det bäst bevarade judiska kvarteret i Europa. Beundra katedralen, som har världens bredaste gotiska långhus, och förundras över de färgglada husen längs floden Onyar, som delar staden i två delar. Gå över Pont de les Peixateries Velles och upp på toppen av Gironas medeltida murar för att njuta av den bästa panoramautsikten. Om du är intresserad av serien Game of Thrones kommer guiden att visa de platser där den 6:e säsongen spelades in. Då har du ledig tid att äta lunch och upptäcka staden själv. Avsluta denna exklusiva turné i den vackra byn Costa Brava. Känn brisen, koppla av, upptäck fantastiska vikar och beundra det kristallblå vattnet i Medelhavet.

Girona: Game of Thrones: rundtur för en liten grupp

5. Girona: Game of Thrones: rundtur för en liten grupp

Ta en spännande resa in i den nya officiella inspelningsplatsen för Game of Thrones. Guidad av en expert från showen, en medeltida historia ackrediterad guide. Denna turné tar din kunskap om serien till en annan nivå. Du börjar din resa vid den berömda Saint Marti-trappan i centrala Girona och fortsätter att beundra de judiska kvarterens fantastiska arkitektur och smala gator. Den här turen kopplar samman arkitektur med en av de mest berömda medeltida skönlitterära berättelserna och är en aktivitet som måste göras för GOT-fans. Turnén börjar på en av Gironas mest kända trappor, trappan till kyrkan Sant Martí s'Acosta i Pujada de Sant Domenech. Gå djupare in i de smala och slingrande gränderna i det judiska kvarteret (Call Jueu), gatan i Claveria, gatan Sant Llorenç, gatan Cúndaro. Passera sedan katedralen Santa Maria för att nå Cartanyà Bisbe Street, i grannskapet nära Casserna dels Alemanys (tyska högkvarteret). Gå tillbaka till katedralen för att beundra dess barockfasad och se den stora trappan som leder ner till torget. Därifrån går du till Ferran, den katolska gatan, för att se de arabiska baden. Besök Plaza dels Jurats och ta dig till det magnifika romanska klostret Sant Pere de Galligans. Slutligen ser du kyrkan Sant Felius omgivning, med en storslagen trappa. Dessa platser visas som platser i de fiktiva städerna Braavos och King's Landing. Din guide kommer att ha en Ipad för att visa dig områdena i Game of Thrones som filmats i Girona, och du kan jämföra dem med de riktiga platserna.

Rosor: Costa Brava Katamaranresa med undervattensutsikt

6. Rosor: Costa Brava Katamaranresa med undervattensutsikt

Beundra de vackra vikarna längs Costa Brava från ett unikt perspektiv ombord på en 2-timmars katamaranseglingstur, som har fantastisk ubåtsvisning. Börja från Rosesbukten och glid förbi vackra vikar i naturparken Cap de Creus. Fortsätt längs Punta Falconera och njut av ubåtsvyer över havsbotten i Cala Murtra. Utforska Cala Montjoi och se den berömda restaurangen El Bulli, från kocken Ferran Adrià. Gå sedan till Cap Norfeu där du kommer att se den imponerande klippan som heter The Cat för sin kattform. Om vädret tillåter, gå in i Tamariu-grottan och fortsätt sedan till Cala Jóncols.

Från rosor: Katamarankryssning Cap Norfeu - Cadaqués

7. Från rosor: Katamarankryssning Cap Norfeu - Cadaqués

Njut av en oförglömlig seglingsupplevelse ombord på katamaranen "Magic". Du glider mjukt över Costa Bravas blå vatten och kommer garanterat att älska denna lugna och avkopplande dag på vattnet. Med avgång från Ginjolers brygga i Roses centrum seglar du längs den vackra kusten mellan Roses och Cadaqués med sina ensamma vikar kantade av pinjeträd och branta klippor, tills du når Cap Norfeau. Ankra i viken Racó de l'Home, där du kan stanna för ett trevligt bad i det kristallklara vattnet. Upptäck havsbottnen med gratis snorkelutrustning ombord eller sola i de bekväma bognäten. Fortsätt sedan att segla längs Cap Norfeu och Cala Jòncols tills du kommer in i den magiska bukten Cadaqués. Tillbringa lite tid med att koppla av i bukten och beundra kusten med dess karakteristiska vita hus som kantar stranden. Efter en hel och avkopplande dag i solen lyfter din besättning ankaret och tar dig tillbaka till Roses.

Från Barcelona: Liten grupp till Girona och Costa Brava

8. Från Barcelona: Liten grupp till Girona och Costa Brava

För denna aktivitet behöver vi minst 4 personer. Vänligen skicka ett meddelande eller ring oss om du reser ensam. -Endast för mindre grupper -Transport i minibuss Utforska det bästa av Katalonien på en guidad dagsutflykt från Barcelona. Besök den vackra staden Girona och utforska dess charmiga gator på en guidad vandringstur. Njut av lite tid i den lugna byn Peratallada, följt av lite ledig tid att koppla av på Calella de Palafrugell. Mötas i centrala Barcelona och lämna stadens liv och rörelse bakom dig när du beundrar utsikten över den katalanska landsbygden. Anländer till Girona, en stad känd för sin rika historia, fantastiska arkitektur och blomstrande matscen. Njut av en lugn guidad promenad genom de smala gatorna i Gamla stan och gå längs de välbevarade romerska murarna. Pausa för lite kaffe och smaka på ett läckert lokalt bakverk som kallas en Xuixo. Nästa, resa till den avslappnade medeltida staden Peratallada. Upptäck detta mindre besökta område i Katalonien med en promenad genom staden med din guide. Slutligen, ta dig till Calella de Palafrugell, en gammal fiskeby som bildas av flera vackra vikar. Njut av lite ledig tid här för att köpa lite lunch, eller bara koppla av vid strandlinjerna och ta in sevärdheterna i traditionella 2-vånings fiskarhus. Efter lite ledig tid att utforska, hoppa tillbaka på bussen och koppla av på resan tillbaka till centrala Barcelona.

Från Barcelona: Medeltida Girona & Costa Brava-kustens dagstur

9. Från Barcelona: Medeltida Girona & Costa Brava-kustens dagstur

Upptäck Kataloniens historia och skönhet på en dagstur till Girona och Costa Brava från Barcelona. Gå ombord på en luftkonditionerad skåpbil med din guide och njut av den natursköna bilturen. Besök fiskestaden Calella de Palafrugell och koppla av vid kusten eller ta ett dopp i havet. Lämna Barcelona på morgonen och bege dig till Girona, en väletablerad stad med en fascinerande historia. Utforska dess gator och beundra dess rika arkitektur. Se katedralen, som grundades 1038 på platsen för en före detta moské. Besök historiska museer som den judiska kallelsen och det arabiska badhuset. Strosa runt på de färgglada gatorna i gamla stan eller slå dig ner för att ta en kopp kaffe och se folk gå förbi. Fortsätt sedan till den sagoliknande staden Pals, en liten medeltida by som kom till från det som en gång var en fästning. Från Pals, bege dig till fiskebyn Calella de Palafrugell, en strandby med vitkalkade hus som strövar hela vägen ner till havet. Njut av en utsökt lunch på en av de traditionella restaurangerna (på din bekostnad), och tillbringa eftermiddagen med att utforska den klippiga kusten, besöka den botaniska trädgården vid Cap Roig eller ta ett uppfriskande dopp i Medelhavets inbjudande vatten.

Girona: Vandringstur i liten grupp

10. Girona: Vandringstur i liten grupp

Den gamla muromgärdade staden Girona ligger på en fästningsliknande kulle, högt ovanför sammanflödet av floderna Onyar och Ter. Som provinshuvudstad har den en lång och framstående historia. Staden grundades av iberer, men romarna gav den senare namnet Gerunda och etablerade den som en viktig hållplats på Via Augusta, som förband Iberien med Rom. Men den viktigaste tiden för staden var medeltiden, på grund av sitt läge nära den franska gränsen belägrades staden flera gånger, så dess viktigaste byggnader är från den tiden. I Girona finns den enorma katedralen från 1400-talet, med världens bredaste ostödda gotiska båge utan stöd, som dominerar skyline. Mycket av stadens attraktion ligger i att utforska de medeltida gatorna, särskilt runt det charmiga judiska kvarteret. I den nedre delen av staden kan du njuta av spektakulära bilder av branta gränder och de ljust målade fasaderna på husen med utsikt över Onyar-floden som ger den mest emblematiska bilden av staden. Bland de broar som sträcker sig över floden finns den lätta Gómezbron och Ferreries Vellesbron som ritades av Gustave Eiffel 1877. Om du är intresserad av serien Game of Thrones visar guiden dessutom de platser där den sjätte säsongen spelades in. Detta omfattande besök kommer att visa dig de viktigaste monumenten i Girona, dess historia, dess judiska arv och även dess legender. Följ med lokala guider som känner till alla stadens hemligheter.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Girona

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Girona?

Vilka är de bästa dagsturerna från Girona?

De bästa dagsturerna från Girona:

Costa Brava

Girona: Fler aktiviteter och sevärdheter

Girona: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Girona

Samlat omdöme

4.7
(2 919 recensioner)

Var medveten om den så kallade 1,5 timmars "fritiden" i Girona. Det är en bit mellan Girona busshållplats och centrum som tar cirka 15-20 minuters promenad. Så egentligen fick du bara 1 timme, inkludera din måltidstid. Reseledaren lägger mycket tid på att betona hur man går tillbaka till busstationen från centrum. Varför inte i så fall bara träffas i centrum och gå tillbaka tillsammans? Med det sagt är vår guide Carlos trevlig och kunnig.

Det var en fantastisk resa! Nacho är en supertrevlig kille och han visade oss några fantastiska platser:) Vi hoppade också från klipporna trots att det var så blåsigt och kallt att det var soligt, Nacho tog hand om oss att vi kunde hålla oss varma efter kallt vatten. Jag kommer aldrig att glömma den upplevelsen!!

Gillade särskilt vandringsturen i Girona och den guidade turen på Dali-museet. Vår reseguide David var mycket insiktsfull och trevlig. Önskar att vi hade mer tid att utforska Figueres men vi tillbringar mycket tid i museet.

Tack för det varma välkomnandet i Barcelona. Tack för turen. Jag njöt verkligen av allt. Speciellt tack till vår guide Carlos. Han är mycket uppmärksam, positiv och en intressant berättare.

Alex guiden var mycket kunnig och vänlig! Vi lärde oss så mycket och njöt verkligen av hela upplevelsen.