Saker att göra i
Genua

Besök denna port till Rivieran och hitta en stad full av historiska pärlor och otroliga stränder.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Genua

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Genua

Genua: Tidsbestämd entrébiljett till Acquario di Genova

Genua: Tidsbestämd entrébiljett till Acquario di Genova

Utforska Genuas akvarium och se över 5 000 djur från 400 arter i Italiens största vattendjurs-zoo. Lär dig hur akvariet byggdes för Genua Expo '92 och vilka olika samtalsprogram det deltar i. Upptäck en plats som är hemvist för den största uppvisningen av biologisk mångfald i Europa. Ta dig in i världens fascinerande vatten medan du utforskar över 70 akvarier med underbara vattenlevande varelser. Förundras över djur från Antarktis, som pingvinerna och se hajar, sälar, maneter och korallrevens färgglada fiskar. Gå till Cetacean Pavilion, designad av Renzo Piano, och låt dig förundras av lekfulla flasknosdelfiner i fyra utomhuspooler.

Genua : Båttur till Camogli, San Fruttuoso och Portofino

Genua : Båttur till Camogli, San Fruttuoso och Portofino

Bege dig ut på en heldagsutflykt med båt och upptäck tre av de charmigaste byarna i Ligurien - Camogli, San Fruttuoso och Portofino. Du kan välja att besöka alla tre eller välja vilka du vill upptäcka. Res från Genova på morgonen ombord på motorbåten Città di Camogli och njut av panoramautsikterna över kusten på väg till Camoglis hamn. Om du väljer att besöka San Fruttuoso får du upptäcka en charmig fiskeby på Portofinos udde och klostret San Fruttuoso. Efter att ha lämnat Camoglis kaj kan du beundra de vackra vyerna över den lilla byn. Därefter får du beundra det majestätiska Portofinoberget och Punta Chiappas landmärke av sten. Passera därefter den exklusiva byn San Fruttuoso, följt av den berömda eremitgrottan och Cala dell'Oro. I Portofino ser du sedan ut över det imponerande blå havet, den frodiga gröna vegetationen utmed klipporna och de eleganta villorna längs kusten. Håll utkik efter flasknosdelfiner på båtturen tillbaka till Genua.

Genua: Genuas akvarium med lunch

Genua: Genuas akvarium med lunch

Du kan ta del av Europas största utställning om biologisk mångfald i vattenmiljön. Promenera genom världens mest fascinerande hav och vatten när du upptäcker havet och får en oförglömlig upplevelse. I spektakulära miljöer kan du njuta av nya tematiska resvägar för att lära känna alla hemligheter, kuriositeter och detaljer på en plats som aldrig slutar att överraska och entusiasmera. Berika ditt besök med en lunch på Tender Cafè, som är en snabbmatsbar inne i Genuas akvarium som har en fantastisk terrass med utsikt över Genuas hamn. Det är där du kan smaka och upptäcka liguriska och genuesiska specialiteter. Lunchen består av genuesisk focaccia med burrataost, körsbärstomater, pommes frites eller en sallad. I lunchen ingår också 1 valfri dryck.

Från Genua: Portofino: Från Genua till Portofino: Båtutflykt tur och retur

Från Genua: Portofino: Från Genua till Portofino: Båtutflykt tur och retur

Spendera eftermiddagen på att utforska Portofino, bara en kort resa längs kusten från Genua. Kolla in det fantastiska landskapet längs vägen och utforska den charmiga och unika byn för eftermiddagen. . Avresa från Genuas Porto Antico Calata Mandraccio och åk till Portofino. När du reser längs kusten kan du beundra de vackra klipporna och kustlandskapet. Camogli, San Fruttuoso Bay, Portofino Promontory och den vita fyren på klippan väntar på dig. Den naturliga skönheten i området kommer säkert att förvåna. I Portofino kan du besöka torget, de berömda butikerna och beundra den unika utsikten framför kyrkan San Giorgio. Kanske unna dig gelato innan du återvänder till Genua.

Genua: Hop-on Hop-off-resebiljett

Genua: Hop-on Hop-off-resebiljett

Genua, som finns med på Unescos världsarvslista, är huvudstad i Ligurien och Christopher Columbus födelseort. Stig ombord på panoramabussarna och titta på de många monumenten och pampiga byggnaderna från 1500- och 1600-talen som står längs Strada Nuova. Med en biljett som gäller i 24 eller 48 timmar kan du beundra både den historiska stadskärnan och strandpromenaden vid Corso Italia. Denna buss är också ett perfekt sätt att ta sig till shoppingställen. Tack vare möjligheten att stiga på och av vid vilken hållplats som helst kan du besöka sevärdheter som katedralen San Lorenzo, byggd i olika stilar från gotik till renässans, och Palazzo Ducale. De bästa konstsamlingarna kan besökas i tre olika byggnader i Strada Nuova-museerna. Se Rubens mästerverk tillsammans med andra verk av italienska och lokala konstnärer. Njut av 360°-panoramat från bussens andra våning. Unna dig en promenad längs den eleganta Via Garibaldi, som ligger i Genuas kulturella hjärta och kantas av imponerande byggnader och raffinerade butiker. I närheten av Porto Antico finns många sevärdheter som passar hela familjen, bland annat akvariet där man kan se en delfinshow. Bussar avgår dagligen med 20-30 minuters mellanrum fram till sen eftermiddag, då du kan ta dig tid att upptäcka stadens livliga nattliv. Stadens hjärta utgörs av den gamla delen av Genua, fram till gränsen som markeras av Piazza Sarzano och via San Lorenzo. Med en biljett som gäller i 24 eller 48 timmar kan du även gå ombord på bussarna nästa dag och stanna vid hissen som tar dig till panoramapunkten Spianata Castelletto. Medan du beundrar de vackraste monumenten i Genua har du möjlighet att lyssna på den informativa kommentaren från audioguiden som finns tillgänglig på olika språk. Historisk rutt - Röda linjen stannar 1) Acquario 2) Garibaldi 3) De Ferrari 4) Brignole tågstation 5) Via XX Settembre 6) Carignano 7) Corvetto 8) Portello - Spianata Castelletto 9) Principe tågstation 10) Kryssningsterminal 11) Mei Kustlinjen - Blå linjen stannar 1) Acquario 2) Garibaldi 3) De Ferrari 4) Piazza della Vittoria 5) Boccadasse 6) Levante Water Front - på begäran 7) Via XX Settembre 8) Galleria Mazzini 9) Portello- Spianata Castelletto 10) Tågstationen Principe 11) Kryssningsterminal

Genua: Kryssning för valskådning med marinbiologisk guide

Genua: Kryssning för valskådning med marinbiologisk guide

När du går med på en båtstur för att titta på valar i Pelagos Sanctuary med en marinbiologisk guide. Se havsdjuren i deras naturliga miljö och lär dig om deras arter, vanor, beteende och mycket mer. När du anländer får du en inledande genomgång om Pelagos Sanctuary av din sakkunniga marinbiologiska guide. Lär dig mer om dess historia, bevarandeprogram och de arter som befolkar det, inklusive finvalar, kaskelotter, Cuviers näbbvalar, flasknosdelfiner och många fler. Sätt segel på öppet hav och nå några av de mest gynnsamma platserna för att se olika arter av marina däggdjur i deras naturliga miljö. Vänta i väntan på att få se en avlägsen brytning eller ett hopp som tillkännager att en grupp delfiner är på väg. I full överensstämmelse med direktiven om icke-störning kan du närma dig de vattenlevande däggdjuren med båt och se dem leka i sin naturliga miljö. Lär dig mer om artens kuriositeter från din biologiska expertguide, inklusive deras diet och beteende. Efter att ha beundrat hoppen eller brytningarna kan du ge dig ut på jakt efter andra marina arter i reservatet. Ställ gärna massor av frågor till guiderna och lär dig om det viktiga arbete som utförs för att skydda det inhemska marina livet.

Från Genua: Båttur till Portofino med ledig tid att utforska

Från Genua: Båttur till Portofino med ledig tid att utforska

Beundra den hisnande utsikten över den liguriska kusten från havet på denna tur från Genua till Portofino. Vi avgår från Genuas Porto Antico och tillbringar ledig tid med att njuta av Portofinos pittoreska karaktär och dess extraordinära hamn innan vi återvänder till Genua. Checka in på biljettkontoret som är bekvämt beläget bredvid Genuas akvarium sent på morgonen. Avfärd i en bekväm och rymlig båt. Koppla av på vägen till Portofino med utsikt över den italienska rivierans azurblå vatten och pittoreska byar. Anländer till Portofino runt lunchtid och har två timmar på sig att köpa en god lunch, promenera längs de pastellfärgade husen eller besöka Piazzetta som är ett kullerstensbelagt torg med spektakulär utsikt över hamnen. Ta bilder av det bruna Castello från 1500-talet. Ta farväl av Portofino och njut av den grönskande kusten på vägen tillbaka till din mötesplats i Genuas livliga Porto Antico.

Genua: Kryssning med valskådning i Pelagos-helgedomen

Genua: Kryssning med valskådning i Pelagos-helgedomen

- Utflykten tar cirka 4 timmar med avgång från Genova Porto Antico Calata Mandraccio . Efter 30 minuters navigering till öppet hav når vi ett djup på 1000/1500 meter där chansen att se är större. Från och med det ögonblicket börjar forskningsverksamheten med vår besättning. En biolog leder varje utflykt med möjlighet att, om så önskas, även ha en tysk- eller engelsktalande guide som berättar om dessa otroliga djurs vanor och svarar på alla dina frågor. - Chansen att se dem är densamma året runt, men vi väljer att göra våra utflykter från april till oktober på grund av de bättre väderförhållandena. Månaderna före högsäsongen är vanligtvis de bästa tack vare en lägre sjöfartstrafik. - Utflykten sker också med ett minsta antal passagerare. - I april, maj och oktober har vi utflykter på söndagar ; från juni till september på onsdagar, fredagar och söndagar. Avgångstiden från Genova porto antico är kl. 13.00. Det verkar nödvändigt att påpeka att forskning om valar i vattnen i reservatet innebär att man måste arbeta med tålmodig övervakning och observation av ytan, med tanke på att vi letar efter vilda djur och att det inte finns några fastställda tider eller platser för att möta dem. Vi måste acceptera några timmars navigering, som senare kommer att belönas rikligt av de känslor och det skådespel som dessa varelser erbjuder oss. De bästa dagarna för observationer är de med lugnt hav och vindstilla, en situation där det är lättare att se djuren när de kommer upp till ytan för att andas.

Genua: Inträdesbiljett till museet: Barnens och de ungas stad

Genua: Inträdesbiljett till museet: Barnens och de ungas stad

Njut av en inträdesbiljett till museet City of Children and Young Museum i Genova. Gå genom detta museum och öka dina sinnen när du leker och interagerar med konst och färgstark digital teknik som tar dig med på en resa för att upptäcka dig själv. Upptäck en värld av ren fantasi. Gå in i alla interaktiva rum vilken väg du vill. Förundras över kalejdoskopet av färgglada, sinnesöverväldigande optiska illusioner och sätt dina sinnen på prov när du vandrar genom detta extraordinära museum. Rök, se, känn, hör och smaka dig fram genom den här utställningen. Lyssna på ljudvågor, se former, lek med reflektioner och speglar, ta reda på allt om smaklökar och rör vid de iögonfallande utställningarna. Gå runt och ta selfies vid 3D-näsan, slickepinnsdisplayerna eller vad som helst som kittlar din fantasi; dessa foton kommer säkert att ge dig massor av Instagram-likes. Upplev en oförglömlig, rolig dag för hela familjen som kommer att ta över din fantasi.

Genua: Genuas akvarium & barn- och ungdomsstaden biljett

Genua: Genuas akvarium & barn- och ungdomsstaden biljett

Njut av två av Genuas främsta attraktioner med denna kombinerade biljett till Genuas akvarium och barn- och ungdomsstaden. Hitta den perfekta underhållningen för hela familjen i Italiens största akvarium, och utforska ett lekområde med över 3 000 kvadratmeter som är tillägnat barnaktiviteter. I City of Children and Youth kan du gå in i en utställning som använder de "fem sinnena" som ett verktyg för att förmedla kunskap och ha roligt, och som guidar barn och tonåringar på en resa för att upptäcka sig själva och världen genom multisensoriska äventyr. Njut av en färgstark miljö med fem rum som är tillägnade de fem sinnena syn, ljud, lukt, smak och känsel. Tillbringa tid i utrymmen som är avsedda för interaktiva upplevelser, utan någon fastställd rutt - rör dig från rum till rum som du vill för att utforska dina sinnen. Fördjupa dig sedan i Europas största utställning om biologisk mångfald i vattenmiljön. Upptäck 600 djurarter, från de mest sällsynta sjökor till populära marina däggdjur som delfiner. Upplev nya tematiska resvägar för att lära dig om alla hemligheter i undervattensvärlden. Vittna om en hajtank med holografiska effekter. Se vitlackerade väggar som är utformade för att se ut som is när du lär dig om de hårda förhållandena i de antarktiska och subantarktiska områdena. Observera gentoo pingviner och magellanpingviner i isriket som efterliknar klimatet på Falklandsöarna. Besök 2 renoverade områden i Genuas akvarium som är avsedda för bevarande och återhämtning av djur i svårigheter eller som räddats av myndigheterna från farliga situationer och anförtrotts akvariet.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Genua

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Genua?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Genua:

Sevärdheterna i Genua du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Genua?

De bästa dagsturerna från Genua:

Se alla dagsturer från Genua på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Genua

Att göra i Genua

Städer i Italien

Genua: Fler aktiviteter och sevärdheter

Genua: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Genua

Samlat omdöme

4.4
(6 164 recensioner)

För det pris som betalas är det mycket värt det om du gillar en nautisk resa. Stanna längre i Camogli, San Fruttuoso är den bästa stranden för att bada, kristallklart vatten, vackra bilder, om du inte ska bada räcker det med en timme, Portofino är vackert men enligt min smak inget exceptionellt, en modefluga för den lokala borgarklassen . Läs resplanen/tidtabellerna noga och var noga med att inte hamna halvvägs, det finns andra operatörer och hamnarna/tillfarterna är desamma. Prioritera lågsäsongen då antalet turister ökar för varje dag och du måste ha tålamod och vilja, turistupplevelsen kan hämmas på grund av mängden. Att åka på en solig dag är en förutsättning för att njuta av regionens natursköna skönhet.

Vacker upplevelse! Utmärkt värde för pengarna. 28 € för en returresa från Genua till tre destinationer är ett alldeles utmärkt pris! Rätt tid att besöka de olika destinationerna. Båtar i tid, allt väl förklarat och organiserat. Högt rekommenderad!

Fantastisk dag! Jag tog turen ensam och det var fortfarande underbart, jag kunde njuta av varje plats 🤍

Båtarna var i tid och pålitliga. Det var väldigt trångt på vägen tillbaka från San Fruttuoso.

Riktigt trevlig men väldigt upptagen. Håller med om att tiden i Portofino borde vara längre