Upplevelser i

Genua

Besök denna port till Rivieran och hitta en stad full av historiska pärlor och otroliga stränder.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Toppaktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.


Alla saker att se i Genua

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Genua? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Genua

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 2 067 omdömen

Mycket bra totalt sett

Vi gjorde denna turné den första dagen av vår vistelse i Genua, och det var ett fantastiskt tillfälle att se staden och bestämma vilka områden vi kanske skulle vilja besöka senare. Det gav oss också bra fotomöjligheter, särskilt högt uppför backen där man kan se hela staden och hamnen från en utsiktspunkt som vi förmodligen inte skulle ha hittat på egen hand. Vi fick ungefär en timme att utforska både Santa Margherita och Portofino ensamma, vilket var en anständig tid eftersom det inte finns för mycket att göra på någon av dessa platser bortom att äta och ta bilder. Båtturerna (för oss, från Santa Margherita till Portofino (15 minuter) och sedan från Portofino tillbaka till Genua (1,5 timmar) - de som startade i Milano tog bussen tillbaka från Portofino) var utmärkta eftersom kustlinjen är helt underbar. Våra foton är fantastiska. Turnén var bra. Guiden var torr men kunnig. Buss var cirka 10 minuter försenad för att hämta oss. Varma flaskor vatten tillhandahålls - kalla sådana skulle v

Var inte medveten om att vi var kopplade till en turné från Milano. Guiden anlände 1/2 timme efter schemalagd mötetid eftersom de försenades med att komma från Milano och lämnar de 8 av oss ganska bekymrade eftersom mötesplatsen ligger utanför ett museum och ingen turnérepresentant eller kontor där. Hade 2 guider en för Genua promenad och en annan för resten av turnén. Båda var underbara Tyckte om turnén, i synnerhet färjeturen från Portofino till Genua var fantastisk Vår grupp på 8 fick ta färjan tillbaka till Genua, vilket var jättebra, men vi kände oss i limbo eftersom vi fick en färjebiljett och tid till vara vid terminalen. Ingen anmälan på färja eller brygga för att ange om det var vår båt, så vi hoppades att vi stod i kö i rätt linje. Skulle ha varit trevligt att ha reseguiden att träffa oss vid bryggan för att säga "detta är din färja" Trots mina kommentarer ovan hade vi alla en riktigt bra dag !!

Turnén började kl 09:30 i Gênova men började först kl 10.30 för att en grupp skulle komma från Milano och ingen sa till mig. Så bortom jag behövde vänta 1 timme förlorade jag 1 timme av turnén i Gênova centrum . Guiden gjorde turnén nästan igång. Vi hade inte möjlighet att komma in i San Lorenzo-katedralen. Därefter var turen lugnare eftersom vi tog båtar till Portofino. Jag vill verkligen säga att få din guide kundservice var riktigt bra och försökte hjälpa situationen med guiden (det var sent). Jag måste också säga att guiden (engelsktalande) inte var vänlig med de flesta i gruppen.

Mycket bekvämt

Det första stoppet flyttades på grund av konstruktion och anteckningen om var man skulle hitta den ändrade puck up-punkten var svår att ta reda på. Den andra saken är att många människor bara fick för första gången och betalade på plats, och inte på den plats som utsetts till början. Bra att veta för framtiden att du bara kan komma dit var det är ett stopp och betala just då. Du behöver inte betala i förväg online.

Genoa är också en vacker stad för dig som bor i omgivningen som jag. Det är värt att besöka i detta läge. När det gäller säkerheten krävs mer uppmärksamhet, särskilt när man passerar nära träden, eftersom de som sitter på övervåningen utomhus riskerar att haka grenarna i ansiktet.