Saker att göra Genua

Besök denna port till Rivieran och hitta en stad full av historiska pärlor och otroliga stränder.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Genua

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Genua?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Genua:

Genua: Fler aktiviteter och sevärdheter

Genua: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Genua

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 5 416 omdömen

Utmärkt engelsktalande guide fortsatte med många intressanta fakta

Geneo eller den vertikala staden som vår guide beskrev den. Hon talade utmärkt engelska och var mycket entusiastisk när hon förklarade betydelsen av Genua som en romersk hamn och handelscentrum och medeltidens guldålder. Via Garibaldi, bostadsgatan med palats för de mäktigaste familjerna på den tiden - Rolli-palatsen som nu utsetts till UNESCO:s världsarvslista. Det var fascinerande att höra om korstågen som förde tillbaka relikerna av Johannes Döparen på 1100-talet som nu förvaras i katedralen San Lorenzo. Columbus födelseplats och spår av hans hus. Vi lärde oss om ursprunget till den första banken Banco do S Giorgio, dess fängelsehistoria och Marco Polos fängelse. Vi besökte den medeltida staden, historiska centrum, stadsportar och gömda torg av intresse. Allt som allt en mycket trevlig förklaring av den historiska staden

Turnén började kl 09:30 i Gênova men började först kl 10.30 för att en grupp skulle komma från Milano och ingen sa till mig. Så bortom jag behövde vänta 1 timme förlorade jag 1 timme av turnén i Gênova centrum . Guiden gjorde turnén nästan igång. Vi hade inte möjlighet att komma in i San Lorenzo-katedralen. Därefter var turen lugnare eftersom vi tog båtar till Portofino. Jag vill verkligen säga att få din guide kundservice var riktigt bra och försökte hjälpa situationen med guiden (det var sent). Jag måste också säga att guiden (engelsktalande) inte var vänlig med de flesta i gruppen.

Mycket informativ och omfattande. Vår reseguide var exceptionell. Jag gillade de italienska och engelska förklaringarna eftersom jag under den italienska delen kunde se mig omkring och ta bilder. Jag förstår inte italienska.

Vi tog den 3-timmars guidade turen på engelska och italienska och guiden var mycket kunnig om platserna och historien bakom byggnaderna och gränderna.

Bra, grundläggande översikt över stadens höjdpunkter. Intressanta godbitar av lokal information.