Lägg till datum

Saker att göra i
Genua

Besök denna port till Rivieran och hitta en stad full av historiska pärlor och otroliga stränder.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Genua

Genua: Tidsbestämd entrébiljett till Acquario di Genova

1. Genua: Tidsbestämd entrébiljett till Acquario di Genova

Utforska Genuas akvarium och se över 5 000 djur från 400 arter i Italiens största vattendjurs-zoo. Lär dig hur akvariet byggdes för Genua Expo '92 och vilka olika samtalsprogram det deltar i. Upptäck en plats som är hemvist för den största uppvisningen av biologisk mångfald i Europa. Ta dig in i världens fascinerande vatten medan du utforskar över 70 akvarier med underbara vattenlevande varelser. Förundras över djur från Antarktis, som pingvinerna och se hajar, sälar, maneter och korallrevens färgglada fiskar. Gå till Cetacean Pavilion, designad av Renzo Piano, och låt dig förundras av lekfulla flasknosdelfiner i fyra utomhuspooler.

Genua: Genuas akvarium med lunch

2. Genua: Genuas akvarium med lunch

Du kan ta del av Europas största utställning om biologisk mångfald i vattenmiljön. Promenera genom världens mest fascinerande hav och vatten när du upptäcker havet och får en oförglömlig upplevelse. I spektakulära miljöer kan du njuta av nya tematiska resvägar för att lära känna alla hemligheter, kuriositeter och detaljer på en plats som aldrig slutar att överraska och entusiasmera. Berika ditt besök med en lunch på Tender Cafè, som är en snabbmatsbar inne i Genuas akvarium som har en fantastisk terrass med utsikt över Genuas hamn. Det är där du kan smaka och upptäcka liguriska och genuesiska specialiteter. Lunchen består av genuesisk focaccia med burrataost, körsbärstomater, pommes frites eller en sallad. I lunchen ingår också 1 valfri dryck.

Från Genua: Portofino: Från Genua till Portofino: Båtutflykt tur och retur

3. Från Genua: Portofino: Från Genua till Portofino: Båtutflykt tur och retur

Spendera eftermiddagen på att utforska Portofino, bara en kort resa längs kusten från Genua. Kolla in det fantastiska landskapet längs vägen och utforska den charmiga och unika byn för eftermiddagen. . Avresa från Genuas Porto Antico Calata Mandraccio och åk till Portofino. När du reser längs kusten kan du beundra de vackra klipporna och kustlandskapet. Camogli, San Fruttuoso Bay, Portofino Promontory och den vita fyren på klippan väntar på dig. Den naturliga skönheten i området kommer säkert att förvåna. I Portofino kan du besöka torget, de berömda butikerna och beundra den unika utsikten framför kyrkan San Giorgio. Kanske unna dig gelato innan du återvänder till Genua.

Genua: Hop-on Hop-off-resebiljett

4. Genua: Hop-on Hop-off-resebiljett

Genua, som finns med på Unescos världsarvslista, är huvudstad i Ligurien och Christopher Columbus födelseort. Stig ombord på panoramabussarna och titta på de många monumenten och pampiga byggnaderna från 1500- och 1600-talen som står längs Strada Nuova. Med en biljett som gäller i 24 eller 48 timmar kan du beundra både den historiska stadskärnan och strandpromenaden vid Corso Italia. Denna buss är också ett perfekt sätt att ta sig till shoppingställen. Tack vare möjligheten att stiga på och av vid vilken hållplats som helst kan du besöka sevärdheter som katedralen San Lorenzo, byggd i olika stilar från gotik till renässans, och Palazzo Ducale. De bästa konstsamlingarna kan besökas i tre olika byggnader i Strada Nuova-museerna. Se Rubens mästerverk tillsammans med andra verk av italienska och lokala konstnärer. Njut av 360°-panoramat från bussens andra våning. Unna dig en promenad längs den eleganta Via Garibaldi, som ligger i Genuas kulturella hjärta och kantas av imponerande byggnader och raffinerade butiker. I närheten av Porto Antico finns många sevärdheter som passar hela familjen, bland annat akvariet där man kan se en delfinshow. Bussar avgår dagligen med 20-30 minuters mellanrum fram till sen eftermiddag, då du kan ta dig tid att upptäcka stadens livliga nattliv. Stadens hjärta utgörs av den gamla delen av Genua, fram till gränsen som markeras av Piazza Sarzano och via San Lorenzo. Med en biljett som gäller i 24 eller 48 timmar kan du även gå ombord på bussarna nästa dag och stanna vid hissen som tar dig till panoramapunkten Spianata Castelletto. Medan du beundrar de vackraste monumenten i Genua har du möjlighet att lyssna på den informativa kommentaren från audioguiden som finns tillgänglig på olika språk. Historisk rutt - Röda linjen stannar 1) Acquario 2) Garibaldi 3) De Ferrari 4) Brignole tågstation 5) Via XX Settembre 6) Carignano 7) Corvetto 8) Portello - Spianata Castelletto 9) Principe tågstation 10) Kryssningsterminal 11) Mei Kustlinjen - Blå linjen stannar 1) Acquario 2) Garibaldi 3) De Ferrari 4) Piazza della Vittoria 5) Boccadasse 6) Levante Water Front - på begäran 7) Via XX Settembre 8) Galleria Mazzini 9) Portello- Spianata Castelletto 10) Tågstationen Principe 11) Kryssningsterminal

Genua: Genuas akvarium & barn- och ungdomsstaden biljett

5. Genua: Genuas akvarium & barn- och ungdomsstaden biljett

Njut av två av Genuas främsta attraktioner med denna kombinerade biljett till Genuas akvarium och barn- och ungdomsstaden. Hitta den perfekta underhållningen för hela familjen i Italiens största akvarium, och utforska ett lekområde med över 3 000 kvadratmeter som är tillägnat barnaktiviteter. I City of Children and Youth kan du gå in i en utställning som använder de "fem sinnena" som ett verktyg för att förmedla kunskap och ha roligt, och som guidar barn och tonåringar på en resa för att upptäcka sig själva och världen genom multisensoriska äventyr. Njut av en färgstark miljö med fem rum som är tillägnade de fem sinnena syn, ljud, lukt, smak och känsel. Tillbringa tid i utrymmen som är avsedda för interaktiva upplevelser, utan någon fastställd rutt - rör dig från rum till rum som du vill för att utforska dina sinnen. Fördjupa dig sedan i Europas största utställning om biologisk mångfald i vattenmiljön. Upptäck 600 djurarter, från de mest sällsynta sjökor till populära marina däggdjur som delfiner. Upplev nya tematiska resvägar för att lära dig om alla hemligheter i undervattensvärlden. Vittna om en hajtank med holografiska effekter. Se vitlackerade väggar som är utformade för att se ut som is när du lär dig om de hårda förhållandena i de antarktiska och subantarktiska områdena. Observera gentoo pingviner och magellanpingviner i isriket som efterliknar klimatet på Falklandsöarna. Besök 2 renoverade områden i Genuas akvarium som är avsedda för bevarande och återhämtning av djur i svårigheter eller som räddats av myndigheterna från farliga situationer och anförtrotts akvariet.

Genua: Kryssning för valskådning med marinbiologisk guide

6. Genua: Kryssning för valskådning med marinbiologisk guide

När du går med på en båtstur för att titta på valar i Pelagos Sanctuary med en marinbiologisk guide. Se havsdjuren i deras naturliga miljö och lär dig om deras arter, vanor, beteende och mycket mer. När du anländer får du en inledande genomgång om Pelagos Sanctuary av din sakkunniga marinbiologiska guide. Lär dig mer om dess historia, bevarandeprogram och de arter som befolkar det, inklusive finvalar, kaskelotter, Cuviers näbbvalar, flasknosdelfiner och många fler. Sätt segel på öppet hav och nå några av de mest gynnsamma platserna för att se olika arter av marina däggdjur i deras naturliga miljö. Vänta i väntan på att få se en avlägsen brytning eller ett hopp som tillkännager att en grupp delfiner är på väg. I full överensstämmelse med direktiven om icke-störning kan du närma dig de vattenlevande däggdjuren med båt och se dem leka i sin naturliga miljö. Lär dig mer om artens kuriositeter från din biologiska expertguide, inklusive deras diet och beteende. Efter att ha beundrat hoppen eller brytningarna kan du ge dig ut på jakt efter andra marina arter i reservatet. Ställ gärna massor av frågor till guiderna och lär dig om det viktiga arbete som utförs för att skydda det inhemska marina livet.

Genua: Inträdesbiljett till museet: Barnens och de ungas stad

7. Genua: Inträdesbiljett till museet: Barnens och de ungas stad

Njut av en inträdesbiljett till museet City of Children and Young Museum i Genova. Gå genom detta museum och öka dina sinnen när du leker och interagerar med konst och färgstark digital teknik som tar dig med på en resa för att upptäcka dig själv. Upptäck en värld av ren fantasi. Gå in i alla interaktiva rum vilken väg du vill. Förundras över kalejdoskopet av färgglada, sinnesöverväldigande optiska illusioner och sätt dina sinnen på prov när du vandrar genom detta extraordinära museum. Rök, se, känn, hör och smaka dig fram genom den här utställningen. Lyssna på ljudvågor, se former, lek med reflektioner och speglar, ta reda på allt om smaklökar och rör vid de iögonfallande utställningarna. Gå runt och ta selfies vid 3D-näsan, slickepinnsdisplayerna eller vad som helst som kittlar din fantasi; dessa foton kommer säkert att ge dig massor av Instagram-likes. Upplev en oförglömlig, rolig dag för hela familjen som kommer att ta över din fantasi.

Genua: Kombibiljett för världsberömt akvarium och fyren

8. Genua: Kombibiljett för världsberömt akvarium och fyren

Upplev Genuas akvarium, Italiens största akvarium, som ligger i Genuas gamla hamnområde. Njut av ett spännande, uppslukande och engagerande besök innan du klättrar uppför trapporna till Genos fyr, Medelhavets högsta fyr. Gör en rik och spännande resa när du upptäcker världens hav i ett akvarium som hyser det mest omfattande utbudet av biologisk mångfald i Europa. Utställningsgalleriet består av över 70 utställningar och 600 arter från alla världens hav. Från de mest sällsynta arterna som sjökor - marina däggdjur som kan ligga till grund för legenden om sjöjungfrur - till de mest kända som delfiner, pingviner och hajar. Genoa Aquarium är fyllt av innovativ scenografi, de senaste digitala installationerna, en helt förnyad ljus- och ljuddesign och ett rikt dagsprogram med tal. Se också två områden som är tillägnade reptiler och amfibier samt bevarande- och återhämtningsprojekt för djur i svårigheter eller som beslagtagits av myndigheterna och anförtrotts akvariet. Gå sedan över den ikoniska strandpromenaden för att besöka det monumentala komplexet med Genuas fyr, en symbol för staden. Lanterna di Genova är världens femte högsta fyr och har varit i drift i nästan nio århundraden och är den officiella fyren för Genuas hamn. Klättra upp för de första 172 trappstegen för att beundra Genua från toppen av dess första panoramaterrass.

Genua: Kombinerad biljett till akvarium och FantaCinema

9. Genua: Kombinerad biljett till akvarium och FantaCinema

Se akvarier med vackert och märkligt vattenliv på Genoa Aquarium. Upptäck varelser från Liguriska havet, Nordatlanten och karibiska rev. Titta på delfiner, pingviner och sjökor som leker i sina livsmiljöer. Besök fantasyfilmens lekfulla förflutna på FantaCinema. Titta på originalverk, memorabilia, statyer, artiklar och affischer. Lär dig hur fantasifilmen föddes och hur den utvecklades. Lyssna på soundtracks från kultfilmer när du går runt i utställningarna. Se på kultföremål som det berömda originalet av "tempomaskinen" som användes av Zemeckis i filmen Tillbaka till framtiden, eller originaldräkterna från Alien och Star Wars. Gå igenom avdelningarna Harry Potter och Game of Kings.

Genua: Aquarium & Christopher Columbus hus inträdesbiljetter

10. Genua: Aquarium & Christopher Columbus hus inträdesbiljetter

Njut av en kombinationsbiljett i Genua för att komma in i Genuas akvarium och Christopher Colombus' hus. Utforska akvariet för att hitta sällsynta marina arter som sjökor, delfiner och hajar innan du besöker den berömda italienska upptäcktsresandens barndomshem. Välj om du vill börja din dag på Genuas akvarium eller på Christopher Colombus' hus och tillbringa så mycket tid som du vill på platserna. Upptäck ett omfattande utbud av biologisk mångfald i vattnet i akvariet och gå genom 70 utställningar som visar havsdjur från hela världen. Titta på vackra sjökor som simmar bakom glaset och kom nära pingviner. Passera strax utanför de gamla medeltida murarna för att hitta Christopher Colombus hus. Lär dig mer om livet och barndomen hos den ökände navigatören som seglade över Atlanten. Utforska verkstaden på bottenvåningen och våga dig in på vinden.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Genua

Alla aktiviteter

107 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Genua

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Genua?

Vilka är de bästa dagsturerna från Genua?

De bästa dagsturerna från Genua:

Portofino

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Genua?

Genua: Fler aktiviteter och sevärdheter

Genua: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Genua

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 6 164 omdömen

Fenomenal. Jag hade aldrig varit där och jag tillbringade lätt två timmar där utan att inse det. Allt är så välskött och vackert, jag fick tillfälle att fråga en av de anställda om vägen och de är alla så snälla och hjälpsamma. Rutten är inte särskilt tydlig på vissa ställen men det var faktiskt lätt att hitta vem man skulle fråga. Den övergripande upplevelsen var verkligen vacker, avkopplande och lärorik, och några av dessa arter hade jag aldrig sett i hela mitt liv så det var också väldigt väldigt spännande.

Salvatore är en utmärkt guide och mycket försiktig och läglig. Han gav oss all nödvändig information hela tiden. Att ha inkluderat Santa Margarita var bäst! Jag kände att de gav mig mycket mer, av samma anledning. Vackra ställen. Och jag var glad över att ha tagit den här turnén.

Vi kom dit tidigare än vår tidslucka och fick inte komma in. Men en gång i det var det värt det. Utrymmet är så stort, tankarna med havslivet är vackra och det har en mängd olika djur som vi inte sett tidigare i Australien. Min man och jag var mycket imponerade! ☺️

Excellent! Lite kort på portofino men överlag är det bra

Jag rekomenderar!. Vackra städer. Bra organisation.