Våra mest rekommenderade saker att göra i Gdynia

Sopot: Solnedgångskryssning med en prosecco

1. Sopot: Solnedgångskryssning med en prosecco

Beroende på vindriktningen seglar vi till Gdańsk eller Gdynia. För dem som är villiga finns det möjlighet att styra båten och aktivt delta i driften av fartyget. Kryssning till solnedgången är en unik upplevelse och minnen för varje besökare i Tri-City. Planera din kryssning redan idag! Ett möte på vattnet är också ett perfekt tillfälle för en oförglömlig fotosession! Deltagarna tas med på en bekväm segelbåt från marinan i slutet av piren i Sopot på en unik kryssning i solnedgången. Yachten har två däck: ett yttre och ett inre, där du kan ta skydd i händelse av dåligt väder. Det finns också toaletter på båtarna. Entré till piren i Sopot ska betalas på sommaren.

Från Gdansk: Elblag Canal Boat Cruise

2. Från Gdansk: Elblag Canal Boat Cruise

Elblagkanalen, även kallad Elblag-Ostroda-kanalen, är en 150 år gammal kanal i Polen som går från Elblag till Ostroda. Med en längd på över 80 km är den den längsta farbara kanalen som fortfarande används i Polen. Den är också en av de mest intressanta kanalerna i Europa. Elblagkanalen har sin unika karaktär tack vare det märkliga valet av teknik för att ta sig an en särskilt svår del av sträckan där vattennivån stiger med 100 meter. Denna särskilda sektion ligger mellan Druzno-sjön och Piniewo-sjön, en sträcka på cirka 10 km. Eftersom höjdskillnaden var för stor var det opraktiskt att bygga traditionella slussar. Istället användes ett genialt system med lutande plan där båtarna lyfts upp ur vattnet och placeras i skenor som släpas över torra landområden. Resplan: Mötet med chauffören och avresa till Buczyniec. Båtkryssning på kanalen med fyra lutande plan (Buczyniec, Olesnica, Jablonki, Jelenie). Avslutande båttur i Jelenie och transport till Elblag. Kaffepaus och fritid i Elblag. Kör tillbaka till Gdansk

Gdynia: Kryssningstransfer

3. Gdynia: Kryssningstransfer

Njut av en avkopplande transfer i en privat, modern och bekväm bil eller skåpbil som körs av en vänlig, engelsktalande förare som väntar på dig vid din ankomst för att hjälpa dig med ditt bagage och hjälpa dig till bilen. På din väg kommer föraren att svara på alla frågor om sightseeing, bra restauranger, lokala sedvänjor och mer. Tjänsten inkluderar upphämtning från hamnen i Gdynia och snabb transfer till ditt hotell eller boende, eller direkt från ditt hotell eller boende till Gdynias hamn. Luta dig tillbaka och njut av bekväm transfer utan några stopp längs vägen till din destination. Det finns inga dolda avgifter och vi garanterar fasta priser för denna tjänst, även om du anländer på natten.

Gdańsks, Gdynias & Sopots höjdpunkter - en privat 1-dagstur

4. Gdańsks, Gdynias & Sopots höjdpunkter - en privat 1-dagstur

Upptäck de vackraste badorterna i Polen i en endags guidad tur. Njut av en bilresa till Tri-City och se höjdpunkterna i Gdańsk, Sopot och Gdynia. Följ Amber Trail och hör legenderna om Pommern. Börja din tur i Gamla stan i Gdańsk. Se den magnifika St. Mary's Church och utforska den vackra Long Market med sina färgglada hyreshus, eleganta restauranger och traditionella pubar. Du kommer att höra Polens historia, särskilt dess maritima historia, andra världskriget och kommunismen. Fortsätt din tur för att se Neptunusfontänen, Old Town Hall och Arthur's Court. Promenera längs Motlawaflodens vallen för att se den historiska kranen.  Besök Oliwa Arch Cathedral för att njuta av en 20-minuters orgelkonsert och strosa runt i den lugna Oliwa Park. I Sopot kan du beundra det roliga Krzywy Domek, den historiska fyren och det eleganta Kuracyjny-torget. Slutligen kommer du till det populära Kościuszki-torget och hamnen i Gdynia för att utforska väggmålningarna av anmärkningsvärda tidigare invånare, maritima monument och historiska fartyg som Dar Pomorza och Błyskawica. 

Gdansk: Privat tur i vargens håla

5. Gdansk: Privat tur i vargens håla

Din privata tur för bara dig och din grupp börjar när du hämtas från vilken plats som helst i Gdansk, Sopot eller Gdynia. Efter 3 timmars körning anländer du till Wolf's Lair. Fästningen består av 80 byggnader som byggdes mellan 1940-1942, varav 50 är bunkrar. Högkvarteret hade en egen elgenerator, en järnvägsstation och en flygbana, och i den centrala delen av anläggningen fanns bostäder för nazisternas topptjänstemän samt ett kasino och en biograf. Hela området var kamouflerat och skyddat av taggtråd och minfält. Transporterna sker med lyxiga, rymliga och luftkonditionerade fordon som körs av erfarna chaufförer. Under hela resan till platsen och tillbaka kan du fritt beundra den polska landsbygdens skönhet.

Gdańsk, Gdynia och Sopot - åtta timmars privat sightseeing

6. Gdańsk, Gdynia och Sopot - åtta timmars privat sightseeing

Formellt blev regionen kallad Trestadsområdet 2007, men de tre städerna vid Östersjön - Gdańsk, Gdynia och Sopot - har informellt kallats Trestadsområdet mycket längre än så. De är bland Gdańskbuktens vackraste städer, vilket är en härlig utgångspunkt för denna åtta timmars sightseeingutflykt till några av deras mest berömda sevärdheter. Efter upphämtning på ditt hotell i Gdańsk besöker du först den vackra förorten Oliwa. Åk till Oliwakatedralen från 1500-talet, världens längsta cistercianska kyrka. Katedralen invigdes 1594 och denna basilika med tre skepp är en konstnärlig blandning av barock, rokoko och renässans. Lyssna till vacker orgelmusik inne i kyrkan innan du åker till hamnen i Gdynia. Byt religiös hängivenhet till marina underverk på f d skolfartyget Dar Pomorza ("Pommerns gåva"), ett iögonfallande "tall ship" i form av en tremastad fullriggare från 1909. Sedan 1981 pensionerad och gör nu tjänst som museifartyg efter att vunnit Cutty Sark Trophy 1980. Kliv ombord och utforska "twin deck" där över 13 000 kadetter bott under sin utbildning ombord. Se bilder och kartor som skildrar Dar Pomorzas historia och föremål från hennes seglingsäventyr (bland annat två världsomseglingar). Fortsätt till spa- och semesterorten Sopot, där du går längs strandpromenaden och ut på Europas längsta träpir. Piren, som uppfördes 1827 och sträcker sig över 500 meter in i Gdańsk-bukten, belönar dig med härliga utsikter över Sopots terrakotta-byggnader.

Gdańsk, Sopot & Gdynia – privat dagstur till trestadsområdet

7. Gdańsk, Sopot & Gdynia – privat dagstur till trestadsområdet

Perfekt för personer med begränsad tid men som ändå vill se så mycket som möjligt av Polens trestadsområde. Denna privata rundtur under en hel dag täcker Gdánsk, Sopot och Gdynia, där dekorativ arkitektur har formats av rik historia. Upptäck Gdańsks stadskärna, återställd efter Andra världskriget. Promenera längs Ulica Dluga (Långa gatan) med dess vackra hus, barer och kaféer, Neptunusfontänen, Ulica Mariacka (Sankta Maria-gatan), Kranen och Granary-ön (Wyspa Spichrzów). Åk sedan till Gdańsk Oliwa för att koppla av i trestadsområdets vackraste park. Och missa inte den berömda orgelkonserten i Oliwa-katedralen. Fortsätt till Sopot och strosa nerför gatan Bohaterów Monte Cassino, kanske Polens mest berömda strandpromenad, kantad av jugendkaféer och butiker. Insup den kosmopolitiska atmosfären och upptäck de strandnära sevärdheterna, inklusive Europas längsta träpir och den vackra spa-parken. Slutdestinationen på din rundtur är Gdynia, där slagskeppet ORP Błyskawica och Fregatte Dar Pomorza är påminnelser om den polska flottans rika historia och landets skeppsbyggnadstraditioner.  Färdväg: Gdańsk: Upland Gate, Tortyrkammaren, Golden Gate, Dluga Street, The Long Market, The Main Town Hall, Neptunus fontän, Motława River Bank, The Crane, St. Marys Church, Great Armoury, The Solidarity Square och Monumentet till de stupade varvsarbetarna. Oliwa: Oliwa-katedralen (+ orgelkonsert), Oliwa-parken Sopot: gatan Bohaterów Monte Cassino, spa-parken, piren Gdynia: Kościuszko-torget, ORP Błyskawica (slagskepp), fregatten Dar Pomorza (muzumskepp)

Koncentrationslägret Stutthof och museet för andra världskriget: Privat rundtur

8. Koncentrationslägret Stutthof och museet för andra världskriget: Privat rundtur

Ta en privat rundtur till Stutthof Concentration Camp Museum och Museum of the Second World War i Gdansk med en expertguide och privat biltransfer från Gdansk, Sopot eller Gdynia. Lär dig mer om Förintelsen, den tyska ockupationen av Polen och mer om det mörka 1900-talet. Tillbringa en dag omgiven av historia. Vi börjar denna 7-timmars tur med upphämtning vid ditt boende i Tri-City med privat bil. Vårt första stopp blir vid den tidigare platsen för koncentrationslägret Stutthof, som var det första av sitt slag som byggdes av nazisterna i Polen under andra världskriget. När du utforskar de informativa och rörande utställningarna på Stutthof-museet kommer din expertguide att förklara i detalj hur lägret fungerade, dess syfte och befrielse. Du får också se en kort dokumentär om Stutthofs historia och Förintelsen. Därefter stannar vi till vid en närliggande strand för att njuta av Östersjöns ljud och bild. Sist men inte minst besöker vi museet för andra världskriget i Gdansk. Det är ett ledande museum på området och erbjuder en detaljerad redogörelse för händelserna och människorna som var inblandade i andra världskriget, från dess början till dess slut. Efter den intressanta och informativa guidade turen tar vi er tillbaka till ert boende.

Westerplatte: privat rundtur med bil eller båt

9. Westerplatte: privat rundtur med bil eller båt

Den här turen är utformad för att ge dig en insiderperspektiv på områdets omtumlande förflutna, samtidigt som du får se dess nuvarande skönhet.Westerplatte var i århundraden en militärbas för många olika arméer och de flesta förknippar den med ett datum: den 1 september 1939. Även om andra polska städer attackerades några minuter tidigare än Westerplatte är denna plats en symbol för andra världskrigets början. Här kämpade 200 polska soldater hjältemodigt mot nazisterna, som var åtta gånger fler än dem. I Westerplatte nuförtiden kan man se det återstående Vakthus nr 1 samt resterna av en kasern. Hela området är ganska litet så att du kan gå igenom det. Du kan besöka en liten militärkyrkogård och ett stort monument som hedrar dem som försvarade Polens kust. Ett stort monument hyllar de polska försvararna och markerar platsen där hela världen kastades ut i krig för bara 60 år sedan Westerplatte-turen erbjuds i två alternativ: Standardalternativ: Först hämtas du från ditt hotell i Gdansk, Gdynia eller Sopot. Naturligtvis kommer din privata guide att vara med dig under hela resan, så du får information om Gdansk och Westerplattens historia redan i bilen. Alternativt alternativ (kryssning): Du möter din privata guide nära Gyllene porten i Gdansk. Du kommer att få möjlighet att ta en promenad på Royal Way och höra hur denna väg tidigare var tillgänglig endast för de mäktiga monarkerna. Därefter väntar en 45-minuters kryssning till Westerplatte med "Black Pearl" eller "Galleon Lion" och efter två timmars sightseeing färdas du tillbaka på samma sätt. Under båtturen får du möjlighet att se Gdansk från floden Motława, floden Martwa Wisła ("den döda Vistula-floden"), skeppsvarven och hamnen.

Stutthof Concentration Camp och Gdansk Old Town Private Tour

10. Stutthof Concentration Camp och Gdansk Old Town Private Tour

Lär dig mer om Förintelsen, andra världskriget och Polens historia på en privat rundtur till Stutthof Concentration Camp Museum och Gamla stan i Gdansk. Dra nytta av en licensierad guide och privata biltransporter. Tillbringa en dag omgiven av historia. Vi börjar denna 7-timmars tur med upphämtning på ditt boende i Gdansk, Sopot eller Gdynia med privat bil. Vårt första stopp blir vid den tidigare platsen för koncentrationslägret Stutthof, som var det första av detta slag som nazisterna upprättade i Polen under andra världskriget. Du kommer att tillbringa minst 2 timmar med att utforska Stutthof-museet och lära dig mer om de 110 000 fångar från 28 länder som torterades, tvingades arbeta eller dog här i gaskamrarna. Ni kommer också att få se en kort dokumentär om Stutthofs historia och Förintelsen. Därefter stannar vi till vid en närliggande strand för att njuta av Östersjöns ljud och skådespel. Sist men inte minst promenerar vi genom Gamla stan i Gdansk och upptäcker lokal historia och legender. Vi utforskar den berömda Long Market och beundrar den historiska Artus Court, St Mary's Church, Old Crane, Golden Gate, Motlawa Embankment och mycket mer. Efter en rolig och informativ vandringstur tar vi dig tillbaka till ditt boende.

Lägg till datum

Saker att göra i
Gdynia

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Gdynia

Alla aktiviteter

25 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 2

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Gdynia

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Gdynia

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Gdynia?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Gdynia:

Gdynia: Fler aktiviteter och sevärdheter

Gdynia: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Gdynia

Samlat omdöme

4.9 / 5

baserat på 85 omdömen

Marek var professionell och kunnig om historisk information. Det finns så mycket att täcka i en trestadstur. Marek var kanske för snabb med att försöka visa oss så mycket som möjligt. Min fru kunde inte upprätthålla sin gångtakt. Sammantaget gillade vi turnén mycket. I synnerhet Gdansk och Gdynia.