Saker att göra i
Gdansk

Se en annan sida av Polen i denna baltiska stad med dess mångkulturella influenser och omtumlande förflutna.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Gdansk

Gdańsk: Stadskryssning med historiskt polskt flodfartyg

Gdańsk: Stadskryssning med historiskt polskt flodfartyg

Upptäck Gdańsk från vattnet ombord på en kopia av ett flodfartyg som använts i Polen under mer än 400 år. Denna intima och rymliga träbåt, med plats för tolv passagerare, användes framförallt under 1700-talet och tar dig till platser dit större fartyg inte når och tack vare en liten grupp passagerare känner du dig både avkopplad och speciell. Inled stadskryssningen från före detta Gdańsk-varvet, en gång arbetsplats för närmare 18 000 personer och stängt för utomstående besökare i över 170 år. Moderna tiders Gdańsk-varvet etablerades 1945 på platsen för de tidigare tyska ubåtsvarven. Det var här Solidaritet-rörelsen startade 1980, ett initiativ som ledde till kommunismens fall i Polen. Seglatsen fortsätter sedan på Motlawa-floden in mot Gamla stans centrum. Du ser många turistattraktioner under färden, som ruinerna av ordensborgen Malbork, slussportar runt staden, den berömda lyftkranen av trä från 1400-talet samt charmiga gamla bostadshus i sina nya miljöer. Följ en rutt som visar dig stadens monument och de nya byggnaderna på öarna Ołowianka och Granaria. Denna färd är också den enda möjligheten att på nära håll se speciella fartyg, kranarna i Gdańsks hamn (stadens symboler) och den inre kajen i hamnen.

Gdansk: Westerplatte-tur med Galleon-fartyg

Gdansk: Westerplatte-tur med Galleon-fartyg

Kom till mötesplatsen och gå ombord på en galär i 1600-talsstil. Därefter ger ni er ut på en resa längs vattenvägarna i Gdansk. Flyt förbi många av hamnens landmärken, inklusive varvet och torrdockorna. Lyssna på livekommentarer längs vägen för att lära dig mer om stadens historia. Förundras över utsikten från Wisloujscie-fästningen, navigera runt halvön Westerplatte och dess historiska monument till minne av början av andra världskriget. Återvänd till Gdansk direkt eller ta en paus för att besöka monumentet, bunkrarna, vakttornet eller ta en promenad på stranden vid Westerplatte (bestäm innan ombordstigning i Gdansk, inte alltid tillgängligt!). Köp lite mat och dryck från barerna och restaurangerna på fartyget.

Gdańsk: Utflykt i solnedgången på en historisk polsk båt

Gdańsk: Utflykt i solnedgången på en historisk polsk båt

Upplev de hisnande utsikterna när solen går ned med varvets kranar som bakgrund. Upptäck Gdańsk från vattnet ombord på en kopia av ett flodfartyg som använts i Polen under mer än 400 år. Denna intima och rymliga träbåt, med plats för tolv passagerare, tar dig till platser dit större fartyg inte når och tack vare en liten grupp passagerare känner du dig både avkopplad och speciell. Inled kryssningen från före detta Gdańsk-varvet som var stängt för utomstående besökare i över 170 år. Båtutflykten görs på Motlawa-floden och går in mot Gamla stans centrum. Du ser många turistattraktioner, som ruinerna av ordensborgen Malbork, slussportarna runt staden, den berömda lyftkranen av trä från 1400-talet samt charmiga gamla bostadshus i sina nya miljöer. Följ en rutt som visar dig stadens monument och de nya byggnaderna på öarna Ołowianka och Granaria. Denna färd är också den enda möjligheten att på nära håll se speciella fartyg och kranarna i Gdańsks hamn.

Gdańsk: Sightseeing EcoCruise runt Gamla stan i Gdansk

Gdańsk: Sightseeing EcoCruise runt Gamla stan i Gdansk

Förundras över Gdańsks sevärdheter med en privat sightseeingkryssning på floden Motlawa. Glid lugnt genom vattnet ombord på en miljövänlig, elektrisk båt och se staden från ett annat perspektiv. Lyssna på fascinerande berättelser från audioguiden. Hoppa ombord och börja ditt sightseeingäventyr i Gdańsk. Luta dig tillbaka och koppla av i bekväma sittplatser med plyschkuddar och filtar. Känn dig fri att köpa en drink från minibaren ombord också. Segla förbi stadens historiska vattenportar inklusive St. Mary's Gate, Stragglers Gate, St. John's Gate och Holy Spirit Gate. Beundra den berömda kranen i rött tegel, Soldek-museet och andra världskrigsmuseet från vattnet. Passera gångbron Olowianka och se de tidigare lagerlokalerna på Granary Island som har förvandlats till ett elegant kvarter. Återvänd till startpunkten i slutet av kryssningen. Kära herrn/frun, Tack för ditt intresse för vårt erbjudande om kryssningar runt Gdansk. Vi erbjuder timslånga kryssningar som slutar till 50 minuter långa och täcker rutter i hela centrum av Gdansk. Den slutliga rutten för kryssningen ska överenskommas. Kostnaden för kryssningen är 69 PLN per person, vilket inkluderar övervakning av två skeppare. Vår båt rymmer upp till 8 personer. Ge dig ut på en extraordinär resa genom stadens rika historia, som sträcker sig över århundraden, med vår natursköna rundtur, förstärkt av en spännande audioguide. Upptäck stadens dolda hörn, som berättas av din audioguide, vilket ger en oförglömlig upplevelse när du reser genom historien och nutiden! Vi rekommenderar starkt kryssningsrutten, som bland annat inkluderar Green Bridge, Blue Lamb Museum, Frog Crow, Cow Gate, Green Gate, Island of Granaries, Water Gates: Mary's, Straganiarska, St. John's, Holy Spirit, Gdansk, Crane-Crane, St. Spirit Bridge, Gdansk Marina, Sołdek Museum, Lead Bridge, Second World War Museum, Polish Hook, Imperial Shipyard, Gdansk Shipyard, New Motlawa och Stone Lock. Vår båt ligger i hjärtat av Gdansk, nära Green Bridge. Efter att ha korsat bron och mött Dlugi Targ (där Neptunus ligger) ligger båten på vänstra sidan av bron. För att enkelt hitta vår plats rekommenderar vi att du anger "Boat & Bike" i Google Maps-navigationen. Vi hälsar dig varmt välkommen att följa med på våra kryssningar!

Gdańsk City Sights & History Guidad stadsvandring på engelska

Gdańsk City Sights & History Guidad stadsvandring på engelska

Upptäck Gdańsks arkitektur och historia på en vandringstur som går samma väg som Polens kungar gick i århundraden. Dyk in i den lokala kulturen som har polska, holländska och tyska influenser. Möt din guide vid stadens Golden Gate och ta dig till de färgglada handelshusen som förstördes av kriget, men noggrant återuppbyggdes. Hör om hur köpmän gjorde staden till den rikaste staden vid Östersjön. Promenera genom Long Market och se Neptune-fontänen. Beundra St Mary's Basilica's gotiska tegelverk och se Zuraw trehjulskran i h hamnen som är den största av sitt slag i världen och en symbol för staden. Se stadens floder och kanaler när du går. Res tillbaka i tiden när din guide berättar om hur andra världskriget startade i staden och hur Solidaritetsrörelsen förebådade kommunismens fall i östblocket.

Gdańsk: Njut av utsikt över staden och utsökt mat på översta våningen

Gdańsk: Njut av utsikt över staden och utsökt mat på översta våningen

Besök den högsta utsiktspunkten i Gdansk och den tropiska djungeln i Tricity. Koppla av bland exotiska växter från hela världen, njut av äkta italiensk pizza, utsökta cocktails och den vackraste utsikten över hela Tricity. Om du väljer standardpaketet får du en välkomstdrink med Prosecco på Olivia Garden. Med sin exotiska atmosfär, tusentals växter från hela världen och uppfriskande Prosecco erbjuder Olivia Garden en unik upplevelse. Olivia Garden sträcker sig över 800 kvadratmeter och rymmer cirka 4 000 tropiska växter från fyra kontinenter, vilket ger en idealisk plats för arbete och fritid. På 32:a våningen kan du välja mellan valfri italiensk pizza och en fantastisk cocktail. Och allt detta kommer med en enastående utsikt över hela Tricity, Gdańskbukten och Helhalvön. Från observationsvåningen kan du beundra alla viktiga landmärken på kartan över Tricity, vilket gör Olivia Star till den perfekta platsen att starta ditt sightseeingäventyr.

Gdansk - Stadssightseeing Stadsvandring med golfbil/buggy

Gdansk - Stadssightseeing Stadsvandring med golfbil/buggy

Vi inbjuder dig att utforska Gdansk med oss i en bekväm golfbil! Njut av att se de mest intressanta och historiska platserna i staden och höra dess historia. Våra väl förberedda guider fokuserar på att göra din tur till en unik och oförglömlig upplevelse. Vi är dedikerade till kundnöjdhet. De turer vi erbjuder är lämpliga för personer i alla åldrar och även för personer med funktionsnedsättning. Vi erbjuder också personliga turer. Om du har några frågor eller speciella önskemål är du välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig gärna. Vill du lära känna staden Gdańsk, dess historia och kultur på nära håll är det bästa alternativet att göra din tur med oss. Vi hälsar dig välkommen!

Sopot: Yachtkryssning i solnedgången med Prosecco

Sopot: Yachtkryssning i solnedgången med Prosecco

Beroende på vindriktningen seglar vi till Gdańsk eller Gdynia. För dem som är villiga finns det möjlighet att styra båten och aktivt delta i driften av fartyget. Kryssning till solnedgången är en unik upplevelse och minnen för varje besökare i Tri-City. Planera din kryssning redan idag! Ett möte på vattnet är också ett perfekt tillfälle för en oförglömlig fotosession! Deltagarna tas med på en bekväm segelbåt från marinan i slutet av piren i Sopot på en unik kryssning i solnedgången. Yachten har två däck: ett yttre och ett inre, där du kan ta skydd i händelse av dåligt väder. Det finns också toaletter på båtarna. Entré till piren i Sopot ska betalas på sommaren.

Gdańsk: Scenisk solnedgångskryssning med ett glas prosecco

Gdańsk: Scenisk solnedgångskryssning med ett glas prosecco

Kryssningen startar från kajen - vid gångbron - Wartka Street (mötesplats markerad i foton) Under kryssningen runt hamnen kommer du att se Westerplatte, Wisłoujście fästning, hamnkranar, kajer, torrdockor och fartyg - både de som är under renovering och under lastning/lossning. Hamnen är levande året runt! Vi kommer också att segla ut ur hamnen in i viken och sätta segel. Vi tillhandahåller en bekväm segelbåt med toalett, två däck (öppna och stängda) och allt du behöver för att tillbringa tiden bekvämt. Det mesta av kryssningen äger rum i hamnen i Gdańsk med hjälp av en motor. Utfarten från hamnen är ganska lång, och längs vägen kommer vi att se många intressanta föremål och hamnliv. Vi når hamnens mynning i Gdańskbukten och där, beroende på väderförhållandena, går vi in i bukten för ett ögonblick eller vänder tillbaka innan den.

Gdansk: Pubrunda med gratis drinkar

Gdansk: Pubrunda med gratis drinkar

Letar du efter en bra utekväll i Gdansk? Vill du träffa nya människor och festa tillsammans? Om så är fallet så är Gdansk pubrunda ett absolut måste medan du är i norra Polen. Det är den enda regelbundet organiserade partyturen i Gdansk, så missa inte den! Följ med med ett team av lokala guider som kommer att visa dig de bästa barerna och klubbarna i denna del av landet, och festa som en rockstjärna tills sent nästa morgon. Under denna roliga 4-timmarsupplevelse får du umgås med en internationell publik som leds av vänliga lokala guider till att utforska de bästa barerna och klubbarna i Gdansk. På varje plats får du en gratis shot, och dessutom 2 gratis drinkar på ett av ställena. Sist men inte minst får du exklusivt inträde till en av de coolaste klubbarna i Gdansk. Så kom igen, följ med på denna festliga tur och gör det mesta av din vistelse i Gdansk. Möts kl. 20:30 vid Neptunusfontänen för att festa tills solen går upp.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Gdansk

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Gdansk

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Gdansk?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Gdansk:

Sevärdheterna i Gdansk du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Gdansk?

De bästa dagsturerna från Gdansk:

Se alla dagsturer från Gdansk på GetYourGuide

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Gdansk?

Det här är de bästa aktiviteterna när du besöker Gdansk på en tajt budget:

Se alla aktiviteter i Gdansk med låga priser på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Gdansk

Att göra i Gdansk

Städer i Polen

Gdansk: Fler aktiviteter och sevärdheter

Gdansk: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Gdansk

Samlat omdöme

4.7
(2 900 recensioner)

Precis lagom långt. En härlig tur där vi kunde se Gdansk och marinan samt varvet i lugn och ro. Bra guide som berättade om det väsentliga och svarade bra på våra frågor.

Rekommenderas varmt om du vill ha kul samtidigt som du visas coola och dolda barer. Definitivt värt pengarna. Bra guider och bra spel.

Lysande turné, med guiden gjorde upplevelsen mycket bättre. Chauffören till lägret var mycket kunnig.

Mycket information på ett tydligt och begripligt sätt. En mycket trevlig guide, leende och pålitlig.

En mycket intressant och säker kryssning. Jag rekommenderar det starkt.