Våra mest rekommenderade saker att göra i Garðabær

Reykjavik: Eimverk Distillery Tour med provsmakning

Reykjavik: Eimverk Distillery Tour med provsmakning

Turnén börjar med en introduktion till destilleriet och en välkomstdrink. Efter introduktionen, lyssna på din guide reflektera över whiskys historia på Island och hur den kom till att produceras på Eimverk destilleri. Gästerna uppmuntras att delta med frågor, så var inte rädd för att interagera om det finns något du vill veta. När du har lärt dig lite om destilleriets historia är det dags för provsmakningen att börja. När du går igenom produkterna kommer din guide att förklara och komma ihåg allt från den ursprungliga tankeprocessen till det nuvarande utvecklingsläget för Eimverks andar. När den första halvan av provsmakningen är över, gå mot destilleriets produktionsanläggning. Lär dig om stegen i processen från början av kornskörden till det läckra spritglaset i slutet. Ta några bilder av det fascinerande produktionsområdet och gå sedan tillbaka till provrummet under andra halvan av provtagningen. När du smakar sprit, lyssna på din guide dela intressanta historier och förklaringar om dryckerna och mingla med de andra gästerna på turnén.

Reykjavik: Gör ett isländskt ullmonster

Reykjavik: Gör ett isländskt ullmonster

Njut av en härlig stund med familj eller vänner i vår verkstad. Belägen bara 10 minuter från Reykjavik, omgiven av vacker natur och fågelliv, erbjuder vi dig möjligheten att göra din alldeles egna isländska souvenir. Vi har gjort en stor variation av händer, fötter, hår, horn och svansar. Du väljer kropp och vad du vill ha på den, och vi syr ihop dina Skrimsli. Sedan väljer du ögon och mun. Detta är en utmärkt aktivitet för barnfamiljer, kompisgäng, ett par och alla som gillar att skapa oförglömliga minnen. Du kommer att lämna vår verkstad med en ny vän som du har designat, ett unikt litet ullmonster som vi kallar Skrimsli och som är tillverkat av ren 100% isländsk ull.

Den gyllene cirkeln: Geotermisk havsbad och gårdslunch med guidad tur

Den gyllene cirkeln: Geotermisk havsbad och gårdslunch med guidad tur

Din guide hämtar dig på ett hotell, pensionat eller en busshållplats i Reykjavik (se busshållplatser här), och sedan åker du ut på den här fantastiska resan. Thingvellir nationalparker är det första stoppet. Det är här vi fick vår självständighet, det är här vi tog emot kristendomen, den första kyrkan på Island byggdes där och det är här som de två tektoniska plattorna som Island ligger på rör sig isär från varandra. Thingvellir är inte bara en naturskönhet, utan denna plats är fylld av historiska händelser genom Islands historia. När du är på Island finns det ett "måste" att göra för att prova allt det autentiska Island har att erbjuda. Du får chansen att besöka en isländsk mjölkgård och njuta av det som islänningarna kallar "Made in satin". Det innebär att njuta av mat och produkter som bönderna tillverkar med sina egna händer. En av bönderna, som är tre systrar och en bror, kommer att sitta ner med den lilla gruppen och hålla en presentation. Efter presentationen får ni smaka på deras hemgjorda produkter. Till lunch har de två alternativ: Köttsoppa med nötkött från gården eller svampsoppa med svamp från Islands enda svampfarm. Till efterrätt får du hemgjord glass. Efter detta trevliga besök på dessa systrars gård fortsätter ni över till den världsberömda enda Geysir. Varför säger jag "den enda"? Det beror på att detta naturfenomen som kallas Geysir ursprungligen kommer från denna på Island. Vet du vad alla islänningar är stolta över? Det ikoniska vattenfallet Gullfoss. Att stå där och förundras över detta vackra vattenfall är helt hisnande. Vattnet i detta vattenfall rinner från Islands näst största glaciär, Langjökullglaciären. Avsluta den här resan på ett perfekt sätt. Island är rikt på geotermiskt vatten och vi har hundratals varma källor runt om på Island. Du har chansen att bada i en av Islands varma källor och det är faktiskt varmt havsvatten. Det är lyxiga geotermiska havsbad som ligger i Hvalfjörður (valfjorden) och där får du den mest fantastiska utsikten samtidigt som du kopplar av både kropp och själ. Om du undrar hur du ska klä dig för denna aktivitet skickar vi alltid ut e-post dagen innan om hur vädret kommer att vara. Men vi rekommenderar starkt att du tar med dig regnkläder till Island. Det spelar ingen roll vilken tid på året det är. På vintern ska du ta med regnkläder och även varma kläder, mössa och handskar. Du kan också hyra en parka för din tur. Kom också ihåg att ta med dig en handduk för havsbaden och en baddräkt. För att inte tala om ditt leende Vi ser fram emot att träffa dig på turen.

Från Reykjavik: Snaefellsnes Peninsula Small Group Tour

Från Reykjavik: Snaefellsnes Peninsula Small Group Tour

Snæfellsneshalvön är en av de vackraste delarna av Island. Landskapet är helt annorlunda än allt annat på Island och ofta känns det som om man befinner sig på en annan planet. Omgiven av lava nästan hela dagen, besök den svarta mystiska kyrkan och promenader på toppen av en vulkankrater. Den här häftiga turen börjar med upphämtning i Reykjavik eller dess närmaste städer mellan 08:00 och 08:30. Du kan hämtas från ditt boende eller närmaste busshållplats (se busshållplatser) i centrum. Därifrån åker du vidare på denna vulkaniska resa till jordens mittpunkt. Kirkjufellsfoss vattenfall & Kirkjufell berget är de första stoppen. Där kommer du att se en massa olika jordarter blandade med varandra och ett spektakulärt berg som formats av gamla glaciärer från istiden. Den gamla vägen på Snæfellsneshalvön brukade leda över till vattenfallet och därför finns det en gammal bro som du kan gå över för att titta ner på vattenfallet. Hellnar har den äldsta fiskehamnen på Snæfellsneshalvön. Besök denna övergivna gamla by, se de gamla ruinerna av hamnen där och ta en titt på hur havet har bildat många grottor och hål i klipporna där. Absolut underbar plats. Djúpalónssandur strand är nästa stopp. Den här stranden är verkligen en av de mest spektakulära på Island. Det är en svart sandstrand med vulkaniska stenar som skapar en unik atmosfär där. Efter en kort bilresa till Arnarstapi tar du en promenad till kusten och förundras över alvernas hem som tornar upp sig över denna magiska gamla fiskeby på ena sidan, med Nordatlanten på andra sidan. Búðir är det sista stoppet innan du beger dig till Reykjavik. Denna plats har en svart gammal kyrka som ligger i lavafälten där Islands enda seriemördare brukade bo. Ta en promenad till stranden där och se de svarta lavafälten som ligger på den gyllene stranden. Surrealistisk miljö. Vilken dag detta kommer att bli!

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Garðabær

Vilka är de bästa dagsturerna från Garðabær?

De bästa dagsturerna från Garðabær:

Se alla dagsturer från Garðabær på GetYourGuide

Att göra i Garðabær

Städer i Island

Garðabær: Fler aktiviteter och sevärdheter

Garðabær: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Garðabær

Samlat omdöme

4.9
(44 recensioner)