Lägg till datum

Saker att göra i
Gamla stans torg, Prag

Gamla stans torg, Prag: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Prag: Gamla stan, medeltida tunnelbana och fängelsehålor

1. Prag: Gamla stan, medeltida tunnelbana och fängelsehålor

Staden Prag må vara berömd för sin vackra arkitektur, men stadens verkliga mystik ligger under ytan. På denna guidade rundtur kan du ta ett steg bort från massorna och utforska en annan stad – en stad som existerar under de kullerstensbelagda gatorna i Gamla stan. Din guide visar dig en del av den tjeckiska huvudstaden som inte har förändrats mycket sedan 1100-talet. Under ditt underjordiska besök lär du dig den otroliga historien bakom det system av rum, korridorer och källare som ligger under Prag. Under turen hör du berättelser om medeltidens Prag, då dessa lokaler fortfarande var i bruk, och upptäcker hur livet såg ut för dess invånare under denna tid. Du besöker också den medeltida fängelsehålan och ser dess utställning om tortyr och avrättningar.

Prag: Gamla Rådhuset & Astronomiska Klockan Entrébiljett

2. Prag: Gamla Rådhuset & Astronomiska Klockan Entrébiljett

Gamla stadshuset ligger på torget i Gamla stan och inrättades 1338 som säte för Gamla stadens administration. Komplexet består av 5 byggnader. Den dominerande delen av byggnaden är ett gotiskt torn med ett kapell och en unik astronomisk klocka, där de tolv apostlarna roterar varje timme mellan kl. 09.00 och 23.00. Börja rundvandringen på första våningen, där de statliga rummen ligger. Fortsätt till Jungfru Marias gotiska kapell och ceremonisalarna. Efteråt kan du ta trappan till tredje våningen till det 70 meter höga tornets utsiktsgalleri och njuta av den mest fantastiska utsikten över Prag. Ett guidat besök i det gamla stadshusets medeltida tunnelbana ingår i din entrébiljett, så se till att du inte missar det!

Prag: Big Bus Hop-on Hop-off-tur och Vltava-flodkryssning

3. Prag: Big Bus Hop-on Hop-off-tur och Vltava-flodkryssning

Undvik krånglet med organiserade gruppturer och utforska Prag i din egen takt med en kombinerad 24- eller 48-timmarsbiljett till hop-on hop-off-sightseeingbussen. Väl ombord på bussen får du hörlurar och en audioguide (finns på 24 språk), och ombordpersonalen finns hela tiden tillgänglig för att hjälpa till. Lyssna på den fascinerande historien om Prag och se dess berömda landmärken. Utforska de röda och gröna linjerna i staden. Gröna linjens hållplatser inkluderar: - Na Františku (nära industri- och handelsministeriet), - Gamla torget, - Malostranské náměstí (bredvid Heliga trefaldighetskolonnen)- Jiráskovo náměstí (bredvid danshuset), - Václavské náměstí (vid hörnet av Jindřišská street vid Duplex club)- Hlavní nádraží (framför huvudtågstationen) Röda linjens hållplatser inkluderar: - Pragborgen - Dlabačov- Náměstí Kinských- Jiráskovo náměstí (bredvid det dansande huset), - I.P. Pavlova (vid hörnet av Sokolská street)- Karlov (B. Němcové street)- Hlavní nádraží (framför huvudtågstationen)

Prag: 3 timmars tur med Samla Stan och Pragborgen på tyska

4. Prag: 3 timmars tur med Samla Stan och Pragborgen på tyska

Ge dig ut på en spännande resa och upptäck Tjeckiens huvudstad. Om du besöker Prag för första gången och vill få en överblick över staden är denna rundturen ett perfekt val. Börja din guidade tur på torget i Gamla stan, som är det största torget i Prags gamla stad och platsen för Týnkyrkan (Jungfru Maria kyrka framför týn). Strosa längs de pittoreska gatorna och passera Estates-teatern (Stavovské divadlo) samt Karlsuniversitetet. Därefter ser du det gamla stadshuset med sitt astronomiska ur där du kan beundra ett mästerverk av gotisk vetenskap. Promenera till Franz Kafkas födelseplats och upptäck det judiska kvarteret. Se Maisel-synagogan och Pinkas-synagogan innan du strosar längs den gamla judiska kyrkogården. Sedan passerar du det nya stadshuset och Clementinum och går till Karlsbron. Korsa bron och du når spårvagnsstationen Malostranské Náměsti. Därifrån går du upp till Pragborgen. Vandra längs den kungliga trädgården (april-oktober kan du även besöka trädgården inne i trädgården) och gå förbi presidentens kontor och Hradčany-torget där du kan njuta av utsikten av den tyska ambassaden. Besök Pragborgens innergårdar och Gyllene gränden och gå förbi St Vitus-katedralens exteriör. I slutet av Gyllene gränden ser du Daliborka-tornet som tidigare var en del av vallen. Rundturen avslutas på vingården St Wenceslas.

Prag: Spökvandring där legender kommer till liv

5. Prag: Spökvandring där legender kommer till liv

Gillar du mystiska berättelser? Är du attraherad av skrämmande berättelser? Vill du lära känna Prag på ett annorlunda sätt? Då har du kommit till rätt ställe! Du kommer inte att bli uttråkad med oss! Våra guider kommer att introducera dig till den fascinerande världen av gamla Prags legender. De kommer att guida dig genom den äldsta delen av Prag och avslöja dess mystiska hörn. I de mörka gränderna i Prags gamla stad kommer du att känna atmosfären från svunna tider, när Prag var en stad för ädla kungar och riddare, men också en plats där det inte rådde någon brist på synder av alla slag. Och det slutar inte med teorin. Gör dig redo för ett riktigt äventyr! Med oss kommer du att få ett personligt möte med några av Prags berömda spöken. Tror du inte på det? Tro på det! Det är inte för inte som det sägs att det någonstans i den äldsta delen av Prag finns en tröskel mellan två världar. Mellan den synliga och den osynliga världen. Kom över den med oss, kom och se in i de gamla syndarnas värld, i Prags spökenas värld. Men ingen behöver vara rädd, för tillsammans med oss kommer vi att skratta tillsammans med Prags spöken.

Prag: Gamla stans spöken och myter på en kuslig kvällstur

6. Prag: Gamla stans spöken och myter på en kuslig kvällstur

Utforska Prags mörka förflutna på en guidad vandring genom smala kullerstensgator och slingrande gränder där mördare, alkemister, monster och andar en gång gick. Lyssna på mörka historier och hör om andarna som vandrar genom Gamla stan. Fly rörelsen och bullret från torget i Gamla stan till en av de kusligaste delarna av Prag, en gång en håla av fattigdom, pest och magi. Upptäck ett område som ofta förbises av reseguider men ändå fullt av historia, intriger och atmosfär. Hör berättelser om död och svek, mörka konster och demoniska visioner. Lär dig om de rastlösa andarna som sägs ströva runt bland den vackra arkitekturen i Gamla stan och vem vet, kanske du till och med möter dem ansikte mot ansikte, Ingen kommer att hoppa ut på dig för att försöka skrämma dig. På den här turnén ligger fokus på berättande och inte på specialeffekter eller billiga knep för att göra turnén "skrämmande". Inte en av berättelserna är påhittade. Lär dig om mysterierna, legenderna och sagorna från den mörkare sidan av Prags historia på en rundtur för både skeptiker och troende. Upplev samtidigt en annan sida av Prag än de vanliga historiska turerna.

Prag: Glow-golf minigolfrunda i UV-ljus

7. Prag: Glow-golf minigolfrunda i UV-ljus

Ta del av en av Prags nyaste attraktioner och spela en runda minigolf i mörkret! Utmana dina vänner eller familj på en omgång minigolf i UV-ljus. 19-hålsbanan, som är belägen i centrala Prag, nära de flesta turistattraktioner och bara tio minuters promenad från Gamla stans torg, är upplyst av UV-ljus som skapar roliga färger på hinder, golfbollar, rumsdekorationer  och klubbor. Spela en omgång minigolf på obegränsad tid och beundra gatukonstmålningar om tjeckiska legender och tjeckisk historia. Förutom att spela minigolf, kan du sätta dig ner för att njuta av en drink tillsammans med dina vänner eller spela ett av de andra spelen, som biljard, dart och flipperspel.

Prag: 3-timmars stadsvandring i Gamla stan och Pragborgen

8. Prag: 3-timmars stadsvandring i Gamla stan och Pragborgen

Upptäck höjdpunkterna i det historiska Prag på en guidad rundvandring. Besök Prags slott, torget i Gamla stan, kyrkan St Nicolas och Karlsbron, bland andra ikoniska landmärken. Lyssna när din guide målar upp en färgstark bild av hur Prag brukade vara och hur det har utvecklats till den internationella stad det är idag. Börja din rundtur på den lokala samarbetspartnerns kontor på Maiselovagatan, ett stenkast från den berömda och imponerande astronomiska klockan. Lyssna på din guide som ger dig en historisk översikt över Gamla stan. Därefter går du över Karlsbron med sina olika statyer och skulpturer och ser Vtlava-flodens lugna vatten passera under dig. Ta sedan spårvagnen upp till Pragborgen för att lära dig mer om utvecklingen av Karlsbron och Pragborgen. På vägen mot slottet kan du stanna till för att se Hradcany, eller slottsdistriktet, och lära dig mer om dess fascinerande historia. Gå in i Pragborgen och njut av de sista berättelserna om Prag tillsammans med en magnifik utsikt över hela Prag.

Prag: Gamla stan & judiska kvarteren – guidad rundvandring

9. Prag: Gamla stan & judiska kvarteren – guidad rundvandring

Upptäck det judiska arvet i Prag på en guidad rundvandring. Se den judiska kyrkogården, den gamla staden och olika platser med anknytning till stadens judiska historia. Träffa din guide i närheten av Maisel-synagogan. Härifrån beger du dig till de judiska kvarteren där din guide berättar om den judiska befolkningens historia i Prag. Efter denna korta översikt över stadens judiska arv blir du guidad till de främsta synagogorna och den judiska begravningsplatsen, samt ser platsen där Franz Kafka uträttade mycket av sitt skrivande. Bege dig därefter vidare till Gamla stan och ta in dess historiska landmärken, inklusive det världsberömda astronomiska uret. Ta del av fascinerande berättelser bakom varje viktig byggnad du ser.

Prag: Gamla stan och judiska kvarteret med tysk guidning

10. Prag: Gamla stan och judiska kvarteret med tysk guidning

Följ med på en guidad rundvandring genom Prags historiska gator. Lär dig historia bakom varje sväng av din guide och besök höjdpunkterna, inklusive de judiska kvarteren och det imponerande astronomiska uret. Starta vid Gamla stans torg, som är platsen för Tynkyrkan ("Jungfru Maria kyrka framför týn"), och som tidigare var Prags stora marknadstorg. Ta en promenad längs de pittoreska gatorna vid teatern Stavovské divadlo och Karlsuniversitetet. Se det gamla stadshuset som har ett astronomiskt urverk och beundra ett mästerverk av gotisk vetenskap. Gå till Franz Kafkas födelseplats och upptäck de judiska kvarteren. Beundra Maisel- och Pinkas-synagogorna innan du passerar den gamla judiska kyrkogården. Se utsidan av det nya stadshuset och Clementinum innan du beger dig till Karlsbron där rundturen avslutas.

Alla aktiviteter

222 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Gamla stans torg, Prag: Fler aktiviteter och sevärdheter

Gamla stans torg, Prag: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Gamla stans torg, Prag

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 24 304 omdömen

Vi hade Ana och hon var en härlig reseguide. Vi gick runt i gamla stan och fick några fantastiska historia/historier som vi inte kommer att glömma! Ana var en fantastisk berättare och vi kände oss som om vi täckte ett stort område i gamla stan. Hade oss fast hela tiden! Väl värt pengarna vi betalade 😀

Vi kunde utforska hela Prag inom 2 veckor och såg så mycket! Busschaufförerna är mycket vänliga och har alltid ett leende på läpparna och ett roligt ordspråk. De är alltid väldigt öppna för frågor och kan även rekommendera mycket. Min första och definitivt inte sista hopptur!

Guiden var mycket energisk och mycket roligt! Vi gick i en liten grupp, vilket gjorde kommunikationen mycket lättare och alla mina frågor besvarades snabbt! Jag älskade upplevelsen, och det är definitivt en givande turné!

Guiden gjorde upplevelsen rolig och intressant. Han var verkligen bäst! Vi älskade också den medeltida underjordiska delen som du bara kan komma åt med det här biljettalternativet.

En mycket intressant titt på staden. Min besvikelse var att bussen inte hade ett övre däck.