Du välkomnas av Valentino och hans familj i det månghundraåriga lanthuset, som de har skött om i generationer. Du kommer att bli varmt välkomnad och bli en del av familjen!
Till att börja med kan du smaka på ett gott husvin eller andra drycker som du väljer.
Därefter går vi och mjölkar våra kor och tillsammans med Gigino kan du lära dig att mjölka dem för hand, en traditionell metod som har gått i arv på den här platsen i århundraden!
Tillbaka i gårdshuset börjar vi förbereda mozzarella med färskost från nymjölkade kor!
Vi ska tillaga en särskild typ av mozzarella, Fiordilatte, en av de bästa ostarna i världen! Den mest kända fiordilatten är den från Agerola, och vi befinner oss faktiskt i Agerola, som också är fiordilattens födelseort.
Vi kommer också att tillaga färsk pasta med hjälp av Nonna Marias recept, som gått i arv till oss! Vi kommer att tillaga en av de godaste pastasorterna, tagliatelle.
Hela lektionen kommer att hållas på en av de vackraste platserna på Amalfikusten, ett stenkast från Castello Lauritano, ett gammalt slott i den maritima republiken Amalfi, som har utsikt över Amalfi och dess omgivningar. Från denna panoramapunkt kan du njuta av ett av de mest förtrollande landskapen i världen!
Slutligen kommer ni alla att sitta vid bordet för att smaka på era delikatesser, tillagade för hand med ingredienser från gården vid km0! Ni kommer att få smaka på äkta italiensk mat!