Frihetsgudinnan

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De bästa utsikterna över Frihetsgudinnan

Oavsett om du bara ser en glimt av Frihetsgudinnan från land, passerar förbi i båt eller går iland på Liberty Island så kommer åsynen av denna mäktiga symbol för oberoende och självständighet att ge dig rysningar. Njut av utsikten!

 • Staten Island-färjan

  1. Staten Island-färjan

  Färjeterminalen ligger precis vid Battery Park och väl synlig. Färjan går en gång i halvtimmen, är gratis och erbjuder perfekt utsikt över Frihetsgudinnan när den åker förbi. Inte konstigt att denna 25 minuters-resa har blivit ikonisk!

 • Kryssningar till Liberty Island

  2. Kryssningar till Liberty Island

  Besök gudinnan själv. Via båt tar du dig till Liberty Island, där du kan gå upp i Frihetsgudinnan. Med samma båt har du även möjlighet att stanna till på Ellis Island.

 • Sightseeingkryssningar runt New Yorks hamn

  3. Sightseeingkryssningar runt New Yorks hamn

  Kryssningarna runt New Yorks hamn ger en fantastisk utsikt. Det bästa sättet att se Frihetsgudinnan på kvällen är utan tvekan från en elegant middagskryssning.

 • Red Hook, Brooklyn

  4. Red Hook, Brooklyn

  Om du vill stanna på land, ta dig till Red Hook – ett jättetrevligt kvarter med utsikt över Frihetsgudinnan från slutet av Van Brunt Street och från Louis Valentino Jr. Pier and Park.

 • Battery Park och Lower Manhattan

  5. Battery Park och Lower Manhattan

  Om du vill hålla dig på Manhattan, så syns Frihetsgudinnan i den södra delen när du promenerar längs hamnen genom Battery Park.

Planera ditt besök

 • Bästa tiden att besöka Frihetsgudinnan

  Den bästa tiden att se Frihetsgudinnan är förstås en solig dag. Regniga, dimmiga dagar är inte ideala, men de goda nyheterna är att New York har vackert väder under alla årets fyra säsonger. En kylig vinterdag med klarblå himmel är lika mycket New York som en solig varm sommarkväll.

 • Hur tar jag mig dit?

  Det går färjor direkt från Battery Parks färjeterminal om du vill åka till Liberty Island. Vill du kryssa runt Frihetsgudinnan istället finns det båtar som stannar på flera ställen längs Hudson River både i Midtown, Downtown och Battery Park.

 • Hur lång är turen?

  Det finns kryssningar som tar mindre än en timme, eller så kan du boka en fullfjädrad tretimmars kvällskryssning med middag. Att se New Yorks alla ljus glimra i mörkret bortom Frihetsgudinnan är en rätt mäktig syn. Ytterligare ett alternativ är att beta av både Ellis Island och Frihetsgudinnan i en tretimmarstur.

 • Var köper jag biljett?

  Köp biljetten på nätet så undviker du krångliga köer. Om du vill till Liberty Island får du bara ta med en liten väska - ryggsäckar och andra större väskor sållas bort i säkerhetskontrollerna. Packa snacks också!

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Färjeavgångarna ser olika ut olika tider på året. Kolla hemsidan så att du kan planera besöket i förväg.
 • Vad kostar det?
  Runt 25 USD.
 • Behöver jag en guide?
  Nej.
 • Hur tar jag mig dit?
  Färjor avgår från Battery Park, Brooklyn.
 • Ytterligare tips

  • Ta med snacks och en flaska vatten.

  • Använd solskyddskräm på sommaren.

Alla saker att se i Frihetsgudinnan

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Frihetsgudinnan? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Frihetsgudinnan

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 10 759 omdömen

Tvådelad upplevelse: Attraktionen och kupongen är topp, stödet från get your guide är absolut dåligt. Varför? På frågan var biljetten nu ska bytas ut fanns ett tydligt svar, men frågan varför två olika adresser finns mellan webben och appen var en stor överraskning. När vi anlände till New York för att byta biljetter, var leverantören förvånad eftersom att dina guider redan ger dig det digitala sightseeingkortet i appen. Därför är inget utbyte nödvändigt! Tillträde med kupongen gick smidigt, men jag är mycket förvånad över att denna leverantör knappast eller knappast verkar känna sina egna produkter. En annan liten anmärkning: Som tjänsteleverantör är ett seriöst utseende också viktigt i WhatsApp Chat. Det finns fortfarande en klar potential här. Trots detta är kupongen du får här Sightseeing Pass och detta rekommenderas starkt.

Det fungerade bra och sparat dig mycket! Gå helt enkelt till attraktionen med ditt virtuella pass på din smartphone och samla in din biljett. Tyvärr kan vi inte säga om det kommer att spara mycket tid - tack vare jetlag var vi alltid där så tidigt att bara några få andra var där.

Det var vackert landskapet är vackert dag och natt med en preferens för natten. Klockan 16.30 är den bästa på vintern eftersom solen går ner tidigt, så vi har tid att se den gå ner. Båten är vacker, utsikten är bättre utanför även om det var kallt.

Allt fungerade smidigt, det var också ekonomiskt värt. Definitivt att rekommendera.

Vi hade bokat passet med 4 aktiviteter. Allt fungerade underbart.