Frihetsgudinnan
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
New York State Covid-19 Travel Advisory har beslutat att besökare från vissa stater ska sitta i karantän i 14 dagar. Om du reser till New York från en av dessa stater måste du fylla i ett hälsoformulär för resenärer.
Köp din biljett nu

Frihetsgudinnan: Upplevelser

Se alla upplevelser i Frihetsgudinnan

Toppsevärdheter i New York

Se 571 upplevelser

De bästa utsikterna över Frihetsgudinnan

Oavsett om du bara ser en glimt av Frihetsgudinnan från land, passerar förbi i båt eller går iland på Liberty Island så kommer åsynen av denna mäktiga symbol för oberoende och självständighet att ge dig rysningar. Njut av utsikten!

Staten Island-färjan

Staten Island-färjan

Färjeterminalen ligger precis vid Battery Park och väl synlig. Färjan går en gång i halvtimmen, är gratis och erbjuder perfekt utsikt över Frihetsgudinnan när den åker förbi. Inte konstigt att denna 25 minuters-resa har blivit ikonisk!

Kryssningar till Liberty Island

Kryssningar till Liberty Island

Besök gudinnan själv. Via båt tar du dig till Liberty Island, där du kan gå upp i Frihetsgudinnan. Med samma båt har du även möjlighet att stanna till på Ellis Island.

Sightseeingkryssningar runt New Yorks hamn

Sightseeingkryssningar runt New Yorks hamn

Kryssningarna runt New Yorks hamn ger en fantastisk utsikt. Det bästa sättet att se Frihetsgudinnan på kvällen är utan tvekan från en elegant middagskryssning.

Red Hook, Brooklyn

Red Hook, Brooklyn

Om du vill stanna på land, ta dig till Red Hook – ett jättetrevligt kvarter med utsikt över Frihetsgudinnan från slutet av Van Brunt Street och från Louis Valentino Jr. Pier and Park.

Battery Park och Lower Manhattan

Battery Park och Lower Manhattan

Om du vill hålla dig på Manhattan, så syns Frihetsgudinnan i den södra delen när du promenerar längs hamnen genom Battery Park.

Våra tips

Bästa tiden att besöka Frihetsgudinnan

Den bästa tiden att se Frihetsgudinnan är förstås en solig dag. Regniga, dimmiga dagar är inte ideala, men de goda nyheterna är att New York har vackert väder under alla årets fyra säsonger. En kylig vinterdag med klarblå himmel är lika mycket New York som en solig varm sommarkväll.

Hur tar jag mig dit?

Det går färjor direkt från Battery Parks färjeterminal om du vill åka till Liberty Island. Vill du kryssa runt Frihetsgudinnan istället finns det båtar som stannar på flera ställen längs Hudson River både i Midtown, Downtown och Battery Park.

Hur lång är turen?

Det finns kryssningar som tar mindre än en timme, eller så kan du boka en fullfjädrad tretimmars kvällskryssning med middag. Att se New Yorks alla ljus glimra i mörkret bortom Frihetsgudinnan är en rätt mäktig syn. Ytterligare ett alternativ är att beta av både Ellis Island och Frihetsgudinnan i en tretimmarstur.

Var köper jag biljett?

Köp biljetten på nätet så undviker du krångliga köer. Om du vill till Liberty Island får du bara ta med en liten väska - ryggsäckar och andra större väskor sållas bort i säkerhetskontrollerna. Packa snacks också!

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Färjeavgångarna ser olika ut olika tider på året. Kolla hemsidan så att du kan planera besöket i förväg.
 • Vad kostar det?
  Runt 25 USD.
 • Behöver jag en guide?
  Nej.
 • Hur tar jag mig dit?
  Färjor avgår från Battery Park, Brooklyn.
 • Ytterligare tips

  • Ta med snacks och en flaska vatten.

  • Använd solskyddskräm på sommaren.

Vad besökare tycker om Frihetsgudinnan

Samlat omdöme
4.6 / 5
baserat på 12 976 omdömen

Mycket praktiskt med ett kort för 3 aktiviteter.

Det var lätt att beställa kortet, tyvärr desto svårare att hämta ut. Fel adress var angivet på vår bekräftelse, så det blev många vändor till olika uthämtings ställen innan vi fick våra kort. På denna punkt måste det till en skärpning. Annars var det ett bra koncept. Med vänlig hälsning, Stefan

Toppenbra båt-tur för att se Frihetsgudinnan !

Allt fungerade mycket smidigt och vi såg frihetsgudinnan och fick bra guidning av kaptenen. Vackert väder så vi fick många fina bilder.

60 minuters båttur runt Frihetsgudinnan och Ellis Island Omdöme från:

Perfect tour, with perfect guide (Sara). You get to se a lot in 5 hours, and all the facts makes it a perfect tour. Recomend it!

New York: Guidad rundtur till 15 sevärdheter Omdöme från:

Det var en planerad välutförd tripp. Vi fick mycket historia bakom platserna. Väldigt intressant. En påläst guide var toppen.

Kanon med supertrevlig guid och chaufför

Svårt få ut biljetten på plats, vi gick till angivna adress, detta var jobbigt innan vi fick våra biljetter - riktigt stökigt

Stadstur i New York och Top of The Rock-biljett Omdöme från: