Frihetsgudinnan

Donated by the French in 1886, Lady Liberty is a symbol of democracy both in the USA and worldwide.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De bästa utsikterna över Frihetsgudinnan

Oavsett om du bara ser en glimt av Frihetsgudinnan från land, passerar förbi i båt eller går iland på Liberty Island så kommer åsynen av denna mäktiga symbol för oberoende och självständighet att ge dig rysningar. Njut av utsikten!

 • Staten Island-färjan

  1. Staten Island-färjan

  Färjeterminalen ligger precis vid Battery Park och väl synlig. Färjan går en gång i halvtimmen, är gratis och erbjuder perfekt utsikt över Frihetsgudinnan när den åker förbi. Inte konstigt att denna 25 minuters-resa har blivit ikonisk!

 • Kryssningar till Liberty Island

  2. Kryssningar till Liberty Island

  Besök gudinnan själv. Via båt tar du dig till Liberty Island, där du kan gå upp i Frihetsgudinnan. Med samma båt har du även möjlighet att stanna till på Ellis Island.

 • Sightseeingkryssningar runt New Yorks hamn

  3. Sightseeingkryssningar runt New Yorks hamn

  Kryssningarna runt New Yorks hamn ger en fantastisk utsikt. Det bästa sättet att se Frihetsgudinnan på kvällen är utan tvekan från en elegant middagskryssning.

 • Red Hook, Brooklyn

  4. Red Hook, Brooklyn

  Om du vill stanna på land, ta dig till Red Hook – ett jättetrevligt kvarter med utsikt över Frihetsgudinnan från slutet av Van Brunt Street och från Louis Valentino Jr. Pier and Park.

 • Battery Park och Lower Manhattan

  5. Battery Park och Lower Manhattan

  Om du vill hålla dig på Manhattan, så syns Frihetsgudinnan i den södra delen när du promenerar längs hamnen genom Battery Park.

Planera ditt besök

 • Bästa tiden att besöka Frihetsgudinnan

  Den bästa tiden att se Frihetsgudinnan är förstås en solig dag. Regniga, dimmiga dagar är inte ideala, men de goda nyheterna är att New York har vackert väder under alla årets fyra säsonger. En kylig vinterdag med klarblå himmel är lika mycket New York som en solig varm sommarkväll.

 • Hur tar jag mig dit?

  Det går färjor direkt från Battery Parks färjeterminal om du vill åka till Liberty Island. Vill du kryssa runt Frihetsgudinnan istället finns det båtar som stannar på flera ställen längs Hudson River både i Midtown, Downtown och Battery Park.

 • Hur lång är turen?

  Det finns kryssningar som tar mindre än en timme, eller så kan du boka en fullfjädrad tretimmars kvällskryssning med middag. Att se New Yorks alla ljus glimra i mörkret bortom Frihetsgudinnan är en rätt mäktig syn. Ytterligare ett alternativ är att beta av både Ellis Island och Frihetsgudinnan i en tretimmarstur.

 • Var köper jag biljett?

  Köp biljetten på nätet så undviker du krångliga köer. Om du vill till Liberty Island får du bara ta med en liten väska - ryggsäckar och andra större väskor sållas bort i säkerhetskontrollerna. Packa snacks också!

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Färjeavgångarna ser olika ut olika tider på året. Kolla hemsidan så att du kan planera besöket i förväg.
 • Vad kostar det?
  Runt 25 USD.
 • Behöver jag en guide?
  Nej.
 • Hur tar jag mig dit?
  Färjor avgår från Battery Park, Brooklyn.
 • Ytterligare tips

  • Ta med snacks och en flaska vatten.

  • Använd solskyddskräm på sommaren.

Alla saker att se i Frihetsgudinnan

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Frihetsgudinnan? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Frihetsgudinnan

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 11 091 omdömen

Jag hade det jättetrevligt. De hade drinkar ombord. Du kan antingen stanna ute eller sitta inne under hela resan. Badrummet var bättre än jag förväntade mig. Besättningen från minipresentbutiken till reseguiden som tar din bild och till och med bartendern. De var alla vänliga. Jag grät när jag såg lady liberty. Detta var en ensamresa. Jag har bott i NYC sedan jag var 5 år och i min ålder nu. Jag kände en ny förändring av friheten som kvinna vid den här åldern. Jag har redan berättat för alla om den här turnén.

Trevligt bemötande, perfekt att åka innan alla andra turister, förträfflig lokal guide som var oerhört kunnig,

Fantastiskt att se staden ovanifrån, en oförglömlig upplevelse

Perfekt! Kom ihåg att boka varje aktivitet innan du går

Gör det så lätt att tänka på vad som händer härnäst!