Lägg till datum

Fridheimar

Fridheimar: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: Gyllene cirkeln, Friðheimar och Sky Lagoon dagstur

1. Reykjavik: Gyllene cirkeln, Friðheimar och Sky Lagoon dagstur

Denna tur börjar med vår kostnadsfria upphämtningsservice i centrala Reykjavík. Vi åker ut ur staden för att börja vår dag på den underbara isländska landsbygden. Kerið är en vulkankrater som bildades efter ett enormt utbrott för över 1000 år sedan. Njut av utsikten längs kratertoppens gångväg eller gå nerför trapporna till sjön nedanför. Det finns fantastiska fotomöjligheter från varje utsiktspunkt. TFriðheimar farm är ett geotermiskt uppvärmt växthus och en hästgård. Här får du träffa den lilla islandshästen och se en hästshow med demonstration av deras unika gångarter. Därefter får du en rundtur i växthuset där tomater och gurkor produceras i en imponerande skala. Utforska Geysir geotermiska park, hem för den namngivna Geysir, även om det är dess yngre syster Strokkur som nu erupterar regelbundet. Du kommer att hinna bevittna flera utbrott eftersom det sker ungefär var 7:e till 10:e minut. Ta en lugn promenad runt och se andra bubblande pooler med den distinkta svavellukten som ligger tungt i luften. Bara en kort bilresa från Geysir ligger det oerhört kraftfulla vattenfallet Gullfoss. Vattenfallet ligger vid floden Hvitá, som i sin tur får sitt vatten från smältvattnet från Langjökull-glaciären i norr. Här möts du först av vattendimman från fallen innan du ens ser dem. Ta vandringsleden ner till fallen eller håll dig till den högre vägen för en fågelperspektiv. Det finns inget fel val här. Thingvellir nationalpark är ett av UNESCO:s världsarv. Här möttes islänningarna i ett gammalt parlament, världens längsta sammanhängande parlament, som nu ligger i Reykjavík. Men kanske ännu viktigare är att man här kan se den kontinentala sprickan mellan de amerikanska och euroasiatiska tektoniska plattorna, en spricka som ökar i storlek för varje år. Gå mellan kontinenterna! Vi besöker en av Islands mest älskade geotermiska laguner, Sky Lagoon. Dina Pure Pass-biljetter ger dig tillgång till både själva lagunen med dess imponerande infinitypool med hisnande havsutsikt samt den kompletta 7-stegs rituella upplevelsen. Detta inkluderar en av världens mest fantastiska bastur med havsutsikt från golv till tak, kroppsskrubb, kall avsvalkningspool och ångbad. Observera att ordningen på stoppen kan ändras av logistiska skäl. Ibland kanske vi börjar dagen vid Sky Lagoon.

Reykjavik: Upplev Islands gyllene cirkel

2. Reykjavik: Upplev Islands gyllene cirkel

Upptäck Islands vilda naturskönhet på en guidad rundtur i Gyllene Cirkeln. Res på den 300 km långa slingan från Reykjavík och utforska höjdpunkter, inklusive Kerið Volcano Crater, Thingvellir National Park och Gullfoss Waterfall. Gå ombord på minibussen i centrala Reykjavik och börja ditt äventyr över Islands gyllene cirkel. Anländer till Thingvellir nationalpark och beundrar dess robusta naturliga skönhet och spektakulära utsikt över den nordatlantiska divergerande åsen. Stanna till vid den familjeägda Fríðheimar Farm, där familjen har odlat tomater och gurkor sedan 1995. Fortsätt till stallet för att träffa islandshästar och till och med klappa dem. Ta en paus för lunch (på egen bekostnad) i växthuset, där du kan köpa lokala produkter på menyn. Bevittna de magnifika Gullfossfallen, som anses vara det mest enastående av Islands 30 000 vattenfall. Förundras över de kraftfulla kaskaderna när de störtar ner i Gullfossgjúfurs kanjon och ta hisnande bilder av naturen i arbete. Därefter tar du dig till Kerið, en slående kratersjö fylld med mjölkigt blågrönt vatten och omgiven av svarta och röda sluttningar. Spåra det vulkaniska ursprunget till denna fridfulla kratersjö och upptäck hur vulkanisk aktivitet formade regionen. Ge dig ut på ett enastående äventyr på Island på en guidad tur som sammanställts av GetYourGuide. Njut av ingående kommentarer från din guide när du upptäcker de karga landskapen och spektakulära naturupplevelserna i den ikoniska Gyllene cirkeln.

Reykjavik: Gyllene cirkeln, tomatodling och Keriðkratern

3. Reykjavik: Gyllene cirkeln, tomatodling och Keriðkratern

Återvänd till naturen och upptäck ikonerna i Gyllene cirkeln på en heldagstur från Reykjavik. Gå in i den historiska nationalparken Thingcelli, där det nationella parlamentet grundades 930 e.Kr. Upptäck var de tektoniska plattorna från två kontinenter är i ständig rörelse. Gör ett snabbt stopp vid Efstidalur Farm för att få en glimt av det lokala livet i området. Bege dig sedan till gejsern Strokkur, som får utbrott var femte minut i det geotermiska området Geysir. Känn kraften i Gullfoss vattenfall, där vattnet som kommer från Langjökull-glaciären oavbrutet strömmar i all sin prakt. Stanna för lunch på tomatodlingen Friðheimar. Efter lunchen kan du beundra den fantastiska Kerið-kratern, som är över tretusen år gammal. Hör fantastiska berättelser från århundradena och upptäck en mängd olika geotermiska landskap längs vägen.

Reykjavik: Den gyllene cirkeln - heldagstur

4. Reykjavik: Den gyllene cirkeln - heldagstur

Res säkert och bekvämt från Reykjavik till Gyllene Cirkeln på en dagsutflykt till några av Islands mest fantastiska sevärdheter. Börja resan med ett besök på det idylliska växthusodlingscentret Friðheimar, där du kan lära dig om magin bakom att odla läckra tomater och gurkor utan bekämpningsmedel med hjälp av geotermisk värme, som Island har i överflöd. Träffa den unika islandshästen i stallet i Friðheimar Greenhouse. Näst på tur är Geysir Hot Spring-området där Strokkur Geyser skjuter vatten upp till 30 meter upp i luften var 4-8 minut i en imponerande uppvisning av naturens krafter. De färgglada landskapen, bubblande lerpölar och ångande gejsrar gör detta till en verkligt minnesvärd upplevelse. Fortsätt till Gullfoss vattenfall, som skapats av floden Hvítá, som tumlar och störtar ner i en spricka som är cirka 32 meter (105 ft.) djup. Här får du möjlighet att stå bredvid det majestätiska vattenfallet och kanske till och med känna vattensprutet på din hud. Turen inkluderar också det historiska och geologiska underverket Thingvellir National Park, ett UNESCO-världsarv, där de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna drar isär med en hastighet av några centimeter per år.

Från Reykjavík: Dagstur Gyllene Cirkeln, Friðheimar & Lagunen

5. Från Reykjavík: Dagstur Gyllene Cirkeln, Friðheimar & Lagunen

Bege dig till Strokkur-gejsern, Thingvellir nationalpark och Gullfoss vattenfall på en dagsutflykt från Reykjavík. Besök en lokal gård och ta ett dopp i den varma källan Secret Lagoon, inträdesbiljetter ingår. Upplev alla naturfenomen i den gyllene cirkeln på en och samma dag. Det första stoppet är nationalparken Thingvellir, där parlamentet grundades år 930 e.Kr. Sug in historien och de unika vyerna när du vandrar mellan nordamerikanska och europeiska tektoniska plattor. Då är det dags att ge sig ut på vägen igen till Langjökull Geyser. Den här gejsern har varit inaktiv under en längre tid, men Strokkur (precis bredvid) får utbrott var 5-8 minut, så var redo för kameran. Fortsätt resan till det gyllene vattenfallet. Vattenfallet ligger i Hvítá-kanjonen och störtar ner i en 32 meter djup skreva. Från parkeringsplatsen är det också möjligt att gå hela vägen ner till fallet (10 minuters promenad). Slutet av dagen kan du bege dig till Friðheimar tomatgård för lunch (kostnader ingår inte). Den har gott om geotermiskt vatten som ger värme till växthusen där de odlar tomater. Gå runt i växthuset och smaka på deras berömda tomatsoppa. Det sista stoppet är Secret Lagoon, den äldsta naturliga simbassängen på Island. Poolen värms upp med geotermisk energi och är en naturlig resurs av varmt vatten som kommer från de varma källorna. Det är ett perfekt sätt att avsluta den här turen, att koppla av i varmt vatten medan man njuter av den oändliga utsikten över naturen.

Reykjavík: Gyllene cirkeln rundtur & entré till Blå lagunen

6. Reykjavík: Gyllene cirkeln rundtur & entré till Blå lagunen

Rundturen på Gyllene cirkeln låter dig besöka Islands främsta sevärdheter och börjar med ett besök vid Geysirs geotermiska område, där gejsern Stokkur var 4-8:e minut sprutar vatten upp till en höjd av 30 meter, en spännande uppvisning av naturens kraft. Rundturen fortsätter till Gullfoss, det berömda vattenfallet som skapats av floden Hvítá, och från vilket vattnet kastar sig ned i en 32 meter djup klyfta. Vattenfallen rinner nerför en bred, böjd trappformation med tre steg. Det tredje stoppet på Gyllene cirkeln-rundturen är den historiska och geologiska undret nationalparken Thingvellir. Den Unesco-listade platsen är där de nordamerikanska och eurasiska kontinentalplattorna möts och som glider isär från varandra med en hastighet av några centimeter varje år. I slutet av din fantastiska dag med att utforska naturen åker du tillbaka till Reykjavík och beger dig till den Blå lagunen för att bada i de varma och avkopplande vattnen. Blå lagunen är en av Islands mest berömda turistattraktioner och betraktas av många som en gång i livet-upplevelse. Blå lagunen bjuder på en naturskön omgivning med lavaformationer och mossa, förstklassiga faciliteter, en unik atmosfär och lermasker av kiseldioxid som stramar åt och gör din hud mjuk. Din biljett inkluderar Blå lagunens komfortpaket som ger dig inträde till Blå lagunen, en lermask, användning av handduk och en valfri dryck.Eter att du njutit av allt som Blå lagunen har att erbjuda återvänder du till Reykjavík, utvilad och föryngrad.

Från Reykjavik: Tomatodlingen Friðheimar och transfer till Sky Lagoon

7. Från Reykjavik: Tomatodlingen Friðheimar och transfer till Sky Lagoon

Upplev några av höjdpunkterna i den gyllene cirkeln på denna dagsutflykt med Sky Lagoon-transfer från Reykjavik. Följ med på en geotermisk resa genom vulkaniska landskap och unika naturunderverk. Besök den berömda Friðheimar Tomatgård för att stanna till för lunch. Start resan i Þingvellir, som är ett av Unescos världsarv, och låt dig fördjupas i parkens skönhet och fridfulla atmosfär. Beundra de omgivande bergen och landskapet som är täckt av mossa. Se Silfra-sprickan och Oxararfoss-vattenfallet. Vandra mellan de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna, besök gejsern i det geotermiska området Haukadalur Valley och bevittna imponerande gejseraktivitet upp till 30 meter upp i luften med några minuters mellanrum och se fumaroler och lerkrukor. Stoppa vid de gyllene fallen eller Gullfoss, ett av Islands mäktigaste vattenfall, som har sitt ursprung i Langjökull-glaciären som rinner ut i en djup spricka som skapats av tektoniskt tryck. Gör ytterligare ett stopp för en måltid på Friðheimar Tomato Farm. Välj mellan världsberömd tomatsoppa, raviolipasta eller en grillad tortillapizza, och njut av allt du kan äta av läckert hembakat bröd, med inkluderat vatten, te och kaffe. Möt och hälsa på islandshästarna på vägen ut, eftersom de älskar uppmärksamhet. Finns du med rundturen och åker tillbaka till staden, stanna till för några fotomöjligheter längs vägen om du har tid innan du släpps av vid den otroliga Sky Lagoon. Njut av den inkluderade 7-stegsritualen och en handduk vid lagunen. Bara så mycket tid du vill vid lagunen, det rekommenderas att du tillbringar minst två timmar. Ta en taxi eller buss tillbaka till Reykjaviks centrum i tid för middag.

Den gyllene cirkeln och Hop On - Hop Off Combo Deal

8. Den gyllene cirkeln och Hop On - Hop Off Combo Deal

Lär känna den isländska naturen och staden Reykavík. Det här kombinationserbjudandet börjar med en 8-timmars Golden Circle, där du besöker tre av Islands mest kända sevärdheter och får lära dig hur man odlar bekämpningsmedelsfria tomater med geotermiskt vatten, och sedan kan du utforska Reykjavík på egen hand med Reykjaviks sightseeingbuss Hop On Hop Off. Vid Geysir geotermiska område kan du se gejsern Strokkur skjuta en vattenpelare upp till 30 meter upp i luften var fjärde till åttonde minut. Gullfoss-vattenfallet är ett trappstegsvattenfall som skapats av glaciärfloden Hvítá och som rasar och störtar ner i en cirka 32 meter djup spricka. Besök det historiska och geologiska underverket Þingvellir nationalpark, där de amerikanska och eurasiska tektoniska plattorna dras isär med en hastighet av några centimeter per år. Besök dessutom odlingscentret Friðheimar greenhouse cultivation center, där du får lära dig om magin bakom att odla läckra, bekämpningsmedelsfria tomater med hjälp av den geotermiska värme som Island har i överflöd. Du anländer tillbaka till Reykjavík på eftermiddagen. Du väljer själv vilket datum och vilken tid du vill åka och utforska Reykjavík med vår Hop On - Hop Off-buss för sightseeing i Reykjavík.

Reykjavík: Gyllene cirkeln och den hemliga lagunen: dagsutflykt med lunch

9. Reykjavík: Gyllene cirkeln och den hemliga lagunen: dagsutflykt med lunch

Rundturen Golden Circle är utan tvekan den mest populära rundturen på Island, och vi tycker att det är ett måste för alla som besöker Island. Vi har alltid känt att besökare missar en stor del av Golden Circle när de gör standardturen, så vi ville ta denna populära tur till nästa nivå med vår högkvalitativa garanti för små grupper (max 15 gäster) och se till att du inte missar någon av dessa "måste se" attraktioner i vår tur. Den ultimata Golden Circle-turen tar dig med på en magisk resa genom södra Island med utbrott av gejsrar, vattenfall, tektoniska plattor, bad i Secret Lagoon, den äldsta simbassängen på Island, besök på den lokala tomatodlingen Friðheimar för världens bästa tomatsoppa och hembakade bröd och stopp vid några av landets mest kända landmärken längs vägen.

Gyllene cirkeln: Privat tur med Sky Lagoon i lyxbil

10. Gyllene cirkeln: Privat tur med Sky Lagoon i lyxbil

Vi inbjuder dig till en oförglömlig och privat resa runt Golden Circle. Turen inkluderar ikoniska naturliga landmärken som Thingvellir National Park, Geysir geotermiska område, Gullfoss vattenfall, hästgård, Kerid vulkankrater och besök Fridheimar Tomatgård. Och i slutet kommer du att njuta av avkoppling i Sky Lagoon. - Njut av din privata rundtur på bekväm skåpbil upp till 8 pax - Professionell och licensierad förare och guide. - Bocka av Golden Circle-attraktionerna på bara en dag - WiFi, vatten på flaska, snacks, varmt te ombord. - Koppla av med problemfri transfer tur och retur från ditt hotell - Undvik dolda kostnader med inträdesavgifter som ingår i priset Resans längd (transport + utflykter är ca 11 timmar)

33 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Fridheimar

Fridheimar: Fler aktiviteter och sevärdheter

Fridheimar: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Fridheimar

Samlat omdöme

4.8
(415 recensioner)

Vi älskade den gyllene cirkeln! Peter vår guide var fantastisk. Vad vi inte hade insett var att bussen gick tillbaka till stationen och därifrån fick vi vänta på att gå ombord på den sista pendeln till den blå lagunen (17.00). Vädret var ganska dåligt så vi kom fram till lagunen strax efter 18.00. Detta gav oss ungefär 1 timme i lagunen efter att ha duschat, bytt om etc. innan lagunen stängdes. I efterhand kan det ha varit mer fördelaktigt att göra lagunen på en separat dag för att få ut mer av upplevelsen.

Fantastisk turné, fantastisk reseguide (Chiara) och oförglömliga intryck! Visst sitter man mycket på bussen, men det vet man innan. Det fanns tillräckligt med tid på platserna, det fanns mycket information på bussen om landet och människorna och laget var väldigt trevligt. Rekommenderas definitivt för att få ett bra första intryck.

En superbra resa där alla förväntningar infrias, kan bara rekommenderas till den som vill uppleva Islands vackra natur