Saker att göra i
Freiburg

Våra mest rekommenderade saker att göra i Freiburg

Rost: Entrébiljett till Europa-Park

1. Rost: Entrébiljett till Europa-Park

Med mer än sex miljoner besökare är Europa-Park den överlägset största temaparken i Tyskland och den mest besökta säsongsbetonade temaparken i världen. Ge dig ut på en upptäcktsfärd genom olika europeiska temaområden och se fram emot över 100 attraktioner. I Europa-Park kan du uppleva oförglömliga adrenalinkickar eller koppla av i komfort. I det österrikiska temaområdet kommer besökarna äntligen att kunna uppleva de populära familjeattraktionerna Alpine Coaster 'Enzian' och 'Tirol Log Flume' igen 2024. Under säsongen 2024 kommer du att kunna se fram emot en åktur på berg- och dalbanan "Voltron Nevera powered by Rimac" i det nya temaområdet Kroatien. I omedelbar närhet av Europa-Park hittar du virtual reality-upplevelsen YULLBE, där du kan fördjupa dig i ytterligare spännande äventyr och ta dig an spännande utmaningar. Boka din YULLBE-biljett direkt på vår webbplats.

Freiburg: Gässle, Bächle och mer stadsrundtur

2. Freiburg: Gässle, Bächle och mer stadsrundtur

Utforska den pittoreska och gröna staden Freiburg på en underbar rundtur genom gamla stan. Se den berömda Freiburger Bächle, de små vattendragen längs gator och gränder, och de krokiga gränder som kallas Gässle, liksom många av de färgrika Rheinkiesel-mosakier som ger staden dess speciella atmosfär. Gå till torget Minster med sina vackra allaktivitetshus och sekulära byggnader och se de traditionella bondens marknad (på morgonen) samt de många kaféerna och pubarna som kallas Beizen. Börja turen på stadshustorget där din guide kommer att vänta på dig. Du kommer direkt att se att det här torget har många historiska byggnader. Fortsätt därifrån över Kaiser-Joseph-Street, den tidigare stora boulevarden i det medeltida Freiburg, och gå mot Freiburg Minster, det kulturella centrumet i den historiska gamla staden och ett exceptionellt exempel på medeltida gotik. Upptäck de bisarrt formade gargoylerna, det känsliga tornet och den färgglada bondemarknaden på Minster Square. Utforska några av de historiska sevärdheterna runt den imponerande katedralen. Se det historiska varuhuset, Alte Wache, Haus zum schönen Eck och många fler. Fortsätt längs Konviktstraßen, en av Freiburgs vackraste gränder, tills du kommer till Handwerkerviertel.

Freiburg: Stadspromenad med Drag Queen Betty BBQ

3. Freiburg: Stadspromenad med Drag Queen Betty BBQ

Förbered dig på en rundtur i Freiburg med stadens inofficiella drottning, Betty BBQ. Den välkända dragdrottningen från Schwarzwald guidar dig genom staden och visar dig att Freiburg är mycket mer än bara den berömda Freiburg Minster. Under rundvandringen får du lyssna på roliga anekdoter från Betty BBQ:s spännande liv och höra det senaste skvallret från staden. Låt Betty BBQ ta dig med på vandringen genom Freiburgs historia och in i dess bländande nutid.

Freiburg: Guidade stadsrundturer med skådespelare

4. Freiburg: Guidade stadsrundturer med skådespelare

Upptäck den mörka sidan av Freiburgs historia med Catharina Stadellmenin, häxan från Freiburg. Eller följ en sköka från 1500-talet på en promenad genom den medeltida staden och lär dig mer om mänsklighetens äldsta verksamhet. Utforska Freiburgs gamla stad med sina små vattendrag, Gerichtslaube, eller det gamla domstolsbyggnaden, och de medeltida stadsportarna. Beundra den ståtliga Rathausplatz och Adelhauser Klosterplatz. Du väljer själv din guide (även om båda följer samma resväg). Följ med den desperata Catharina Stadellmenin, änka efter låsmästaren Michael Bantzer, på hennes sista resa. Lär dig mer om hennes hemska öde. Bär vittnesmål. Berätta för alla att du har sett "häxan" med egna ögon. Eller: Följ med skökan och låt henne introducera dig till det medeltida Freiburg och kärlekens höga konst. Lär dig allt om staden och världens äldsta yrke. Upptäck hennes hemligheter om hennes friare, bödeln och andra skurkar. Det stora nöjet är 100 % garanterat.

Freiburg: Höjdpunkter Självguidad skattjakt & rundtur

5. Freiburg: Höjdpunkter Självguidad skattjakt & rundtur

Lär känna Freiburg i din egen takt på denna interaktiva rundvandring i form av en skattjakt som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Nästan kommer du att besöka Martins port, Schwabentor, Augustinermuseet och den historiska köpmanshallen. Använd tipsen för att hitta stadens bästa sevärdheter och dolda pärlor. Den otroliga rutten fortsätter till Freiburger Münster, Markthalle, Bertoldsbrunnen och Freiburger Bächle. Slutligen avslutar du rundturen vid Neues Rathaus. På vägen kan du stanna för en kaffe eller en paus när som helst. Promenera genom de pittoreska gatorna och upptäck det riktiga Freiburg på den här roliga rundturen medan ni arbetar i team.

Engelska stadsvandringar i historiska Freiburg.

6. Engelska stadsvandringar i historiska Freiburg.

Du möter vår kunniga guide på vår bestämda mötesplats på Rathausplatz. Njut av ett kort möte innan du ger dig iväg på din resa genom denna fascinerande stad. Din resa börjar med en kort berättelse om Freiburgs grundande och fortsätter sedan med några av dess ikoniska figurer och släktskap. Vi tar sedan en promenad genom Freiburgs historiska marknader på Münsterplatz medan vi lär oss om legendariska personer och platser. Vår promenad fortsätter genom Konviktstraße, den vackraste gatan i Freiburg med sina ikoniska butiker och konstgallerier, och leder oss till Schwabentor, köpmännens port. Vi fortsätter sedan genom det gamla affärsområdet i Freiburg med en dold hemlighet och ett ikoniskt torg. Vår resa avslutas i centrum av den gamla staden. Din guide kan ge förslag på ytterligare aktiviteter, vägbeskrivningar till nästa destination eller något annat du behöver.

Freiburg: Veni, vidi, vino - vinvandring och vinprovning

7. Freiburg: Veni, vidi, vino - vinvandring och vinprovning

Välkommen till ditt vinäventyr i Freiburg! På vår vinvandring upp på Freiburgs "Schlossberg" kommer utmärkta viner att serveras och provas samtidigt som du kommer att njuta av en hisnande panoramautsikt över Freiburg och de idylliska omgivningarna i "Tysklands Toscana". Utforska det pittoreska Schlossberg medan våra erfarna guider berättar spännande fakta om vinodling och de erbjudna vinerna. I samarbete med vingården Lena Flurbacher från "Ihringen am Kaiserstuhl" - en av de varmaste och vackraste platserna i Tyskland mitt i en slocknad vulkan - smakar vi fem utsökta viner som trollbinder sinnena och tar oss med på en njutningsfull resa. Denna vinprovning kombinerar vinets glädje med fascinerande naturvandringar och fakta om Schlossberg - och erbjuder en oförglömlig upplevelse! När vi bekvämt vandrar över Schlossbergs sluttningar öppnar sig en imponerande vy framför oss: skönheten i Rheingraben, den koncisa Kaiserstuhl och de majestätiska Vogeserna kommer att förtrolla oss. Eftersom Freiburger Schlossberg ligger precis i utkanten av Freiburgs gamla stad och centrum, börjar vinvandringen i Freiburgs centrum och slutar vid en annan punkt i Freiburgs centrum (gamla stan). Start- och slutpunkten ligger bara 3 minuters promenad bort.

Från Colmar: 3 byar i Frankrike, Tyskland och Schweiz

8. Från Colmar: 3 byar i Frankrike, Tyskland och Schweiz

Ditt äventyr i tre länder börjar med att du hämtas från ditt boende i Colmar. På vägen till Tyskland passerar du den befästa byn Neuf-Brisach, ett UNESCO-världsarv från slutet av 1600-talet. Därifrån kör du till Tyskland och besöker Freiburg, en av skatterna i den tyska delstaten Baden-Württemberg. Strosa genom gatorna som verkar vara rivna direkt ur en saga och lägg märke till de vattenkanaler som rinner precis längs trottoarerna. Efter det passerar du ytterligare en gräns med destination Basel i Schweiz. Staden delas i två delar av floden Rhen och har mycket att erbjuda med sina pittoreska broar, smala, slingrande gränder och fantastiska katedraler. Vandrar du genom den medeltida staden Great Basel, letar du efter stadens unika kulturella aspekter som skiljer den från andra schweiziska städer. Din dagsutflykt avslutas i den kanske charmigaste och vackraste byn i Frankrike: Eguisheim. Staden ligger strax söder om Colmar och löper i koncentriska cirklar runt ett centralt torg. Med tätt packade antika hus målade i ljusa färger, pittoreska affärer och ett medeltida slott finns det få byar i världen som så genuint påminner om en annan tid. När ditt äventyr över gränsen är över återvänder du till ditt boende i Colmar.

Freiburg: Scavenger Hunt and City Highlights Walking Tour: Scavenger Hunt and City Highlights Walking Tour

9. Freiburg: Scavenger Hunt and City Highlights Walking Tour: Scavenger Hunt and City Highlights Walking Tour

Lär känna Freiburg i din egen takt på denna interaktiva skattjaktsvandring. Du kommer att utforska staden till fots och få poäng för att lösa olika typer av uppgifter: Hitta sevärdheter: Du använder ledtrådar för att hitta de bästa sevärdheterna och gömda pärlorna i hela staden. Kartfunktionen i appen hjälper dig att ta dig dit. Lösa frågor: När du har kommit fram till den plats du letar efter kommer du att få frågor om sevärdheten. För det mesta finns svaren gömda i skyltar, bilder osv. Ett bra och roligt sätt att lära sig nya saker om staden. Ha roligt: Under äventyret kan du också förvänta dig spännande fotouppgifter som kräver en hel del kreativitet. Om du bemästrar ögonblicksbilderna kommer du att belönas med poäng. Längs vägen kommer du att nå fantastiska platser som "Cathedral of our Lady", "New Town Hall", "Small brook" och många fler spännande sevärdheter i grannskapet. När du har bokat spelet får du en spelkod via e-post med instruktioner om hur du spelar. Gå till "Colombischlössle" och använd koden för att låsa upp spelet i appen. Turen avslutas vid Platz der alten Synagoge. Upplevelsen är inte begränsad i tid. Du kan utforska staden i din egen takt och ta pauser. Ladda bara ner Explorial-appen, gå till startpunkten och du är redo att börja med spelet. Turen varar i genomsnitt ca 1-2 timmar. "Vår Fru-katedralen", "Nya stadshuset" och "Lilla bäcken"

Freiburg: Guidad pubrunda med drinkar

10. Freiburg: Guidad pubrunda med drinkar

Upptäck nattlivet i Freiburg, som är omtyckt av lokalbefolkningen för sin otroliga klubbscen. Följ med din guide på en rolig resa till ett urval av de bästa pubarna och barerna i området. Kom in i feststämning med en välkomstshot, och håll sedan energin uppe med öl eller vinsprit. Möt din guide och ge dig ut på detta spännande nattliga äventyr, där du får uppleva den pulserande atmosfären i centrala Freiburg. Besök fem av de mest populära barerna i området och njut av en mängd olika inkluderade alkoholhaltiga drycker under hela kvällen. Party natten lång med en grupp likasinnade och släpp dina bekymmer. Utforska staden på natten och fördjupa dig i den lokala livsstilen. Bemärk att denna pubrunda leds av en pubrunda guide och inte (!) av dragqueen Betty BBQ.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Freiburg

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Freiburg?

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Freiburg?

Freiburg: Fler aktiviteter och sevärdheter

Freiburg: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Freiburg

Samlat omdöme

4.7
(2 635 recensioner)

Jag och min familj var glada och vi hade roligt tillsammans, men plötsligt hände något när vi var inne i ett spel (polo devenshi), maskinen stannade i 40 minuter, och vi blev inte behandlade bra av personalen, ingen bar om tiden vi förlorade genom att vänta på att maskinen skulle fixas så att vi inte kunde spela fler matcher innan den tid vi har kommit i mål.

hade en fantastisk tid, trots den regniga dagen) Jag gillade verkligen åkattraktionerna, det ryska hörnet, se till att lämna voletariet till sist, det ligger vid ingången till vänster. Jag rekommenderar också att besöka Foodloop, barnen kommer att få en många intryck från maten och hur den serveras)

Turnén var fantastisk, guiden gjorde ett utmärkt jobb. Informativ, avslappnad och rolig. Vi kan varmt rekommendera

Mycket bra men så mycket folk! En timmes kö i snitt för varje karusell...det är svårt...

En vacker park där jag inte kan vänta med att komma tillbaka!