Franjo Tuđmans bro

Franjo Tuđmans bro
24 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Franjo Tuđmans bro

Franjo Tuđmans bro: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubrovnik: Panorama-tur med konvertibel buss och audioguide

Dubrovnik: Panorama-tur med konvertibel buss och audioguide

Växla bort från Dubrovniks gamla stad på en panoramatur ombord på en cabriolet Mercedes Benz Sprinter. Njut av utsikten över renässanspalats, segelbåtsmaster, karstbackar och mycket mer medan du får lära dig mer om din omgivning av en flerspråkig audioguide. Bord på fordonet och få ditt personliga headset för att kunna lyssna på ljudkommentaren medan du utforskar. Därefter ger du dig ut på upptäcktsfärd i området runt Dubrovnik och, om vädret tillåter, kör med taket nere för att njuta av obehindrad utsikt och vinden i håret. Se vad som finns utanför murarna när du reser till platser som Sunset Beach, Bosanka, Srđ Hill och mycket mer. Lär dig mer om varje plats genom den GPS-aktiverade ljudguiden som bara spelas upp när du når destinationen i fråga. Företag 3 stopp längs vägen, vart och ett av dem ett perfekt fototillfälle. Beundra utsikten som sträcker sig så långt som till Italien en klar dag från utsiktsplatsen på Srđ Hill, se Gruž-bukten, Lapadhalvön och Elaphitiöarna från bron och beundra stadens röda hustak från motorvägen. Returera tillbaka till Dubrovnik i slutet av din tur med massor av fantastiska foton och en ny syn på hur du kan njuta av staden under resten av din vistelse.

Dubrovnik: Panoramatur och guidad stadsvandring i Gamla stan

Dubrovnik: Panoramatur och guidad stadsvandring i Gamla stan

Få ut det mesta av din dag med denna tre-i-ett stadsrundtur i Dubrovnik i liten grupp; sightseeingtur med panoramautsikt, guidad promenad genom Gamla stan och transfer tillbaka från kryssningsfartyget. Välj en av många dagliga avgångstider, starta antingen från kryssningshamnen, gamla stan eller ditt boende och njut av det unika i denna vackra stad. Lokal guide hämtar dig vid startpunkten och tar dig först till Dubrovniks bro för ett kort stopp. En arkitektonisk sevärdhet som ger dig en underbar utsikt över Gruž hamn med alla kryssningsfartyg, halvön Lapad och närliggande öar. Längre bort från allfarvägarna kommer du till en hemlig plats som betyder liv för staden - källan till floden Ombla. Floden är ett karstfenomen som uppstod i grannlandet Bosnien. Nära staden rinner den under berget och mynnar ut i Kroatien. Du kommer att se ruinerna av 1400-talets sommarresidens för den berömda poeten Marin Držić och känna kraften i det forsande vattnet. Den mest spännande delen kommer härnäst. Du kommer att gå uppför kullen Srđ till toppen för en hisnande utsikt över gamla stan, naturparken Lokrum Island och antika Cavtat. När du når toppen kan du ta en 20-minuters paus medan din guide pekar ut grannländerna och berättar historien om Fort Imperial. Nu leder vägen dig ner i staden där du kliver av skåpbilen och utforskar gamla stan på en 1,5-timmars sightseeingtur till fots. Möt din guide vid Pile gate och promenera genom de smala gatorna i detta UNESCO-världsarv. Passera fontänen Great Onofrio (som får sitt vatten från Ombla-källan), franciskanerklostret (där det gamla apoteket ligger), dominikanerklostret, St Blaise-kyrkan, katedralen, utforska den gamla hamnen och ta reda på allt du någonsin velat veta om Dubrovniks rika historia. Njut av lite mer fritid innan du kommer till mötesplatsen, vid tidigare avtalad tid, för transfer tillbaka till hamnen. Avgång kl. 12.00 med ca 1 timmes paus mellan körning och vandring.

Dubrovnik: Panoramisk sightseeingtur

Dubrovnik: Panoramisk sightseeingtur

Resa i ett luftkonditionerat fordon med ett begränsat antal passagerare, upp till 8 per fordon, för att få en personlig upplevelse. Din chaufför kommer att berätta om stadens historia medan du upplever de bästa vyerna. Börja turen med att besöka toppen av kullen ovanför Gamla stan, varifrån du får se den så kallade vykortsutsikten över Dubrovnik. Få en fantastisk utsikt över Gamla stan genom till den gamla hamnen. Kör till Omblafloden, som vissa hävdar är världens kortaste flod. Ombla används som dricksvattenkälla för staden Dubrovnik. Förfriska dig genom att fylla på dina flaskor direkt från källan. Besök Franjo Tuđman Bridge - en 518 meter lång bro som byggdes 2002. Från bron kan du njuta av en fantastisk utsikt över Dubrovniks nya, urbana område, inklusive Gruž-hamnen. Medan du kör, se delar av staden där scener från den populära tv-serien Game of Thrones spelades in.

Dubrovnik: Solnedgång Panorama Tour med ett glas vin

Dubrovnik: Solnedgång Panorama Tour med ett glas vin

Den här solnedgångsturen tar dig till stadens viktigaste landmärken. Ditt första stopp är Ombla-flodens källa, en endast 30 meter lång flod med en liten kaskad som stiger upp direkt från berget. Häll upp lite friskt källvatten för en perfekt förfriskning innan du beger dig till Franjo Tudman-bron, en modern bro med en utsiktsplats med utsikt över Dubrovniks hamn och Lapadhalvön. Fort Imperial på berget Srd sparas till slutet för att vara där precis innan solen går ner. Spektakulära 360-graders vyer över Dubrovniks gamla stad med sina magnifika murar och skärgård från ena sidan och Montenegro från den andra, intensifierade av solnedgången, kommer att ta andan ur dig. Spänningen når sin höjdpunkt när solen rör vid Adriatiska havet från toppen av berget. Ett glas fint kroatiskt vin eller en annan dryck efter eget val ger detta oförglömliga ögonblick den sista handen för en perfekt avslutning på dagen. Den här turen är idealisk för romantiska stunder och proffs som vill fånga de otroliga ögonblicken när solen faller ner över Elaphitiöarna. Avgångstiden kan ändras beroende på årstiden. Startpunkten är Pile Gate vid Amerlingfontänen, strax före ingången till Gamla stan eller vid hamnen Gruz med upphämtning vid ditt kryssningsfartyg.

Dubrovnik Panorama Sightseeing med reseledare i minibuss

Dubrovnik Panorama Sightseeing med reseledare i minibuss

Börja ditt Dubrovnik-äventyr genom att möta din guide vid Port Gruz (efter att du passerat utgången till gågatan, vid huvudbusshållplatsen) eller vid Pile Gate (fontänen bredvid Dubravka-restaurangen). Efter ett kort möte med din vänliga chaufför kommer du att inleda en 1 timme och 30 minuter lång panoramatur i Dubrovnik, där du ser till att du tar med dig alla de viktigaste sevärdheterna och attraktionerna längs vägen. Första stoppet på ditt äventyr är det naturliga underverket floden Ombla. Kör genom natursköna landskap och ta dig ut via bergets botten och se ruinerna av ett gammalt sommarresidens från 1400-talet. Du fortsätter att köra längs buktens högra strand mot Franjo Tudman-bron där du får ett kort fotostopp på 5 minuter i staden Lapad där du kan se alla kryssningsfartyg. Över bron fortsätter du mot toppen av Mt. Srd (linbanetoppen) och ser till att du på vägen ser till utsiktspunkterna precis ovanför Dubrovniks gamla stad. När du väl är framme har du 15 minuter på dig att gå runt och ta semesterbilder som kommer att göra alla dina vänner avundsjuka. Du kan till och med ladda upp dem i ditt fordon eftersom varje bil är utrustad med 4G Wi-Fi. Lär dig när din förare visar dig grannländerna och berättar historier om fort Imperial. Vid den här tidpunkten påbörjar du din nedstigning till Gamla stan, på Pile gate där din chaufför kommer att lämna dig. Återtransporten tillbaka till hamnen sker från samma punkt där chauffören lämnade dig. Hämtning och lämning i Gruz hamn och vid Pile gate ingår.

Dubrovnik: Privat panoramisk halvdagstur i buggy med brunch

Dubrovnik: Privat panoramisk halvdagstur i buggy med brunch

Ge dig ut på en spännande halvdags privat Panorama Buggy Tour och utforska den fängslande landsbygden i Dubrovnik. Ta dig bort från allfarvägarna när du åker genom naturen, upptäcker övergivna byar och fördjupar dig i det autentiska lokala livet som ligger bortom staden. Med hisnande utsiktspunkter, vägar med olivträd och kulturella insikter ger denna engagerande tur dig möjlighet att återknyta kontakten med naturen och uppleva en annan sida av Dubrovnik. Börja ditt äventyr på Izletište Koraćevo, ett familjeägt lanthus som ligger ovanför Orašac. Omgiven av gröna skogar och olivträd erbjuder denna stenrestaurang och terrass ett minnesvärt stopp längs den buggy-perfekta vägen. Njut av den fridfulla atmosfären och njut av den vackra omgivningen. Färdas längs olivträdsvägen till byn Ljubac. Upplev charmen i det lokala livet i dessa små byar som är hem för ett litet antal människor. Jordbruk och boskap frodas i detta område, vilket ger en verkligt autentisk upplevelse på landsbygden långt från stadens folkmassor. Nå en perfekt panoramaplats ovanför Zatonbukten. Förundras över den fantastiska utsikten över havet, öarna och bukten. Ta en stund för att koppla av och njuta av den naturliga skönheten i omgivningen. Detta är en idealisk plats för att ta minnesvärda bilder och njuta av den lugna atmosfären. Vårt nästa stopp är Countryhouse Ano. Här får ni lära er mer om traditionell olivoljeproduktion och göra en provsmakning. Ni får förfriskningar och snart fortsätter vi på vår väg för att utforska den vackra bevarade naturen. Vi tar dig till en perfekt plats med utsikt över Elaphiti-öarna. Du kommer att se en modern variant av Gumno som brukade vara en central plats i alla byar för evenemang och fester. Du kommer också att få en härlig brunch och uppfriskande drycker som en del av din upplevelse. Brunchen består av ett noga utvalt urval av charkuterier med olika sorters kött och ostar. När det gäller drycker kan du välja mellan ett urval av viner och öl, eller juice och vatten. Kombinationen av mat och dryck ger dagen en avslappnande touch och gör din upplevelse ännu mer minnesvärd.

Dubrovnik: Privat panorama vid solnedgången

Dubrovnik: Privat panorama vid solnedgången

Upplev den fantastiska skönheten i Dubrovnik från ett helt nytt perspektiv med vår Sunset Panorama Tour. Denna unika möjlighet tar dig med på en resa genom historien och de naturliga underverken i denna hisnande stad, och erbjuder oförglömliga vyer och upplevelser längs vägen. Vid vårt första stopp, Franjo Tudman-bron, även känd som Dubrovnik-bron, kan du njuta av en av Dubrovniks finaste utsikter. Ta en paus på 10 minuter för att beundra den fantastiska utsikten västerut över hamnen och Lapadhalvön från denna utsiktspunkt. Vi fortsätter vår resa till toppen av berget Srđ, där vi kommer att ha två stopp. Vid det första stoppet får du en av de mest spektakulära utsikterna i Dubrovnik. Från denna utsiktspunkt ser du stadens ikoniska gamla stadsdel, omgiven av det kristallklara vattnet i Adriatiska havet. Medan du njuter av panoramautsikten berättar din guide om Dubrovniks fascinerande historia, från dess dagar som en blomstrande republik till dess roll i dagens Kroatien Den verkliga höjdpunkten på vår Sunset Panorama Tour kommer när dagen närmar sig sitt slut. Vi tar oss upp till toppen av berget Srđ för att bevittna den hisnande solnedgången över öarna på den västra sidan av Dubrovnik. Från denna utsiktspunkt ser du Elafiti-öarna i det varma skenet från den nedgående solen och de bosniska bergen som tornar upp sig i fjärran. Det är en oförglömlig syn som du kommer att minnas långt efter att du har lämnat Dubrovnik.

Dubrovnik: Privat panoramatur i staden

Dubrovnik: Privat panoramatur i staden

Detta är utan tvekan det mest utsökta sättet att utforska hela Dubrovnik på kort tid, där du får njuta av den förtrollande panoramautsikten över Gamla stan, kompletterad med de melodiska ljuden från Ombla-flodens vattenfall. Resan börjar på den överenskomna platsen och styr mot dessa fängslande panoramautsiktspunkter och korsar hela staden Dubrovnik längs vägen. Dubrovnikbron erbjuder en fantastisk panoramautsikt över stadens nya stadsdel, den slingrande floden Ombla, den livliga hamnen för kryssningsfartyg och en rad grannöar. Floden Ombla, som ligger inbäddad i det skyddade landskapet Natura 2000, fungerar inte bara som Dubrovniks dricksvattenkälla utan har också sina fascinerande vattenfall, som påminner om scener från en saga. På toppen av Srđ-kullen ligger Dubrovniks mest pittoreska utsiktspunkt. På vägen upp till toppen stannar vi till vid två hemliga platser som bara lokalbefolkningen känner till och som erbjuder de mest fantastiska panoramautsikterna över Gamla stan. På toppen av kullen ligger Panoramarestaurangen och den imponerande kejserliga fästningen.

Dubrovnik: Panoramafärd och stadsvandring i Dubrovniks gamla stad

Dubrovnik: Panoramafärd och stadsvandring i Dubrovniks gamla stad

Den här turen är ett perfekt tillfälle att få en fullständig överblick över Dubrovnik från insidan och ut, särskilt om du inte har mer än en dag att spendera i staden. På den här turen kan du få ut det mesta av din vistelse och se så mycket som möjligt. Upptäck gamla stan och dyk in i Dubrovniks rika historia genom att gå längs de många smala sidogatorna. Börja turen med en panoramatur runt Dubrovnik. Först besöker ni bron där ni har tid att ta vackra bilder av den nya hamnen. Fortsätt sedan resan längs Dubrovnikfloden till stadens högsta punkt, Srđ-berget. Körningen varar i ca 1h och 15min. Få en introduktion till den senaste historien och ha lite tid att ta hisnande bilder av gamla stan. Därefter besöker du gamla stan i Dubrovnik där du får en historisk rundvandring och utforskar de mest intressanta delarna av staden.

Dubrovnik: Panoramatur med fritid i Gamla stan

Dubrovnik: Panoramatur med fritid i Gamla stan

Följ med på en guidad rundtur i Dubrovnik med 4 strategiska stopp, inklusive panoramautsikt från berget Srđ, det arkitektoniska underverket Franjo Tudman Bridge, den natursköna Ombla-floden och en bilresa längs den statliga vägen D8. Njut av ett glas vin och lite ledig tid för att utforska Gamla stan. Efter upphämtning på hotellet åker du till Mount Srđ för en hisnande utsiktspunkt med utsikt över den historiska stadsbilden. Därefter kan du beundra den arkitektoniska prakten hos Franjo Tudman Bridge, en kabelbro. Ta fantastiska bilder av Dubrovnik mot bakgrund av Adriatiska havet. När resan fortsätter kan du njuta av den vackra naturen längs floden Ombla, ett charmigt vattendrag som slingrar sig genom pittoreska landskap. Körningen längs D8 State Road, den kroatiska delen av Adriatic Highway, ger ännu en möjlighet att fånga essensen av Dubrovniks charm. Efter rundturen får du lite ledig tid, vilket ger möjlighet till en flexibel utforskning av Gamla stan. Promenera genom gamla gator och upptäck dolda pärlor, ikoniska landmärken och charmiga kaféer. Få personliga rekommendationer från din guide om sevärdheter som måste besökas i Gamla stan.

De mest populära sevärdheterna i Dubrovnik

Att göra i Franjo Tuđmans bro

Städer i Kroatien

Franjo Tuđmans bro: Fler aktiviteter och sevärdheter

Franjo Tuđmans bro: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Franjo Tuđmans bro

Samlat omdöme

4.4
(10 recensioner)