Franciscan Church and Monastery, Dubrovnik

Franciscan Church and Monastery, Dubrovnik: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubrovnik: Gamla stan & stadsmuren Guidade turer Combo

1. Dubrovnik: Gamla stan & stadsmuren Guidade turer Combo

Upplev det bästa av Dubrovnik med detta resepaket som kombinerar 2 trevliga promenader. Den första promenaden på 1,5 timmar utforskar den vackra Gamla Stadens historia, inklusive landmärken som Franciskanerklostret och Rektorspalatset. Lär dig om Dubrovniks betydelse under dess 1.400-åriga historia. Den andra promenaden dyker in i stadens defensiva historia under en 2-timmars tur. Besök viktiga landmärken som Revelin Fortress och Minceta Tower medan du lär dig om Dubrovniks roll som en oberoende republik. Observera att på grund av trappor är denna tur kanske inte lämplig för alla, och entrébiljetten till stadsmuren ingår inte i turpriset. Viktiga anmärkningar: - Turen innebär stigande trappor och kanske inte är lämplig för alla. - Entrébiljetten till stadsmuren ingår inte i priset för turen. - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Från Split och Trogir: Dubrovnik på guidad dagstur

2. Från Split och Trogir: Dubrovnik på guidad dagstur

Följ med på en guidad tur i Dubrovnik och dess befästa gamla stad. Du upptäcker viktiga lokala landmärken och har gott om fritid att utforska i din egen takt. Res längs Adriatiska kusten och besök Ston för att prova deras berömda ostron. Börja resan med en mycket bekväm buss med luftkonditionering, så luta dig tillbaka, slappna av och njut av utsikten över det hisnande Medelhavslandskapet. Om du har kommit överens med chauffören kan du stanna för att sträcka på benen och ta några fantastiska bilder. Efter ankomsten till Dubrovnik, ett av de mest framstående turistmålen i Medelhavet, möter du din lokala guide och börjar en och en halv timmes rundvandring genom de smala gatorna i Dubrovniks historiska stadskärna. Utforska detta fantastiska Unesco-världsarv och lär dig allt om dess historia och monument. Se renässans- och barockarkitektur, röda tegeltak och långa murar som har stått emot fiendens attacker genom århundradena. Utforska den gamla stadens centrala gata Stradun, franciskanerklostret, rektorspalatset i renässansstil, stadsmurarna, Lovrjenac-fästningen och många pittoreska torg och kyrkor. Efter rundvandringen med den lokala professionella guiden har du tillräckligt med tid för att utforska Dubrovnik på egen hand. Ta vara på fritiden och stanna till på en av restaurangerna i området för att smaka på utsökt traditionell mat. Det är ingen dålig idé att åka linbana till toppen av berget Srd och njuta av den hisnande utsikten över Dubrovnik och dess omgivningar. Du kan också gå till den lokala stranden, ta ett snabbt dopp, köpa biljetter till murarna och se staden från en helt annan vinkel. Eftersom du har ungefär fyra timmars fritid bör du planera dina aktiviteter före resan eftersom det är omöjligt att göra allt som anges ovan. Efter denna perfekt tillbringade dag i Dubrovnik går du tillbaka på bussen och börjar din resa tillbaka till nordväst längs Adriatiska kusten. Du passerar byarna Orašac, Trsteno, Salona och öarna Elaphiti för att komma fram till Ston där du har möjlighet att smaka stadens berömda och mest färska ostron. Precis rätt paus innan du anländer tillbaka till Split.

Dubrovnik dagstur från Split eller Trogir

3. Dubrovnik dagstur från Split eller Trogir

Njut av en heldagsutflykt från Split till Dubrovnik, där du får en rundtur innanför de historiska stadsmurarna och längs kalkstensgatorna i Gamla stan. Först njuter du av en naturskön resa längs den dalmatiska kusten och stannar en eller två gånger för panoramautsikt över Adriatiska havet. Detta är Medelhavet som det brukade vara, innan massturismen slog till. Vid ankomsten till pärlan på Näset, Dubrovnik, får du en officiell guidad rundtur bland stadens historiska monument. Varje hörn av Dubrovnik är en unik upplevelse och under 90 minuter hinner man besöka sevärdheter som den monumentala Pile Gate, som ligger högst upp på Stradun, Dubrovniks berömda gata av kalksten, polerad av åratal av fotgängare. Gå till franciskanerklostret, där 30 000 volymer, 216 inkunabler och 1 500 värdefulla handskrivna dokument förvaras i biblioteket. Klosterkyrkan är ett av stadens mest magnifika monument och här finns Europas äldsta apotek med anor från 1317. Lite längre bort kan du se Sponzapalatsets renässansprakt, som är känd för sin portik och sina kolumner och detaljerade stensniderier. Idag är det hem för Kroatiens statsarkiv. Den guidade rundturen avslutas i St Blaise-katedralen, tillägnad stadens skyddshelgon och beskyddare. Den byggdes på ruinerna av en kyrka från 1100-talet, förstördes av en jordbävning 1667 och byggdes sedan upp igen i barockstil. Nu har du möjlighet att utforska staden på egen hand. Klättra gärna uppför stadsmuren och gå hela den 2 km långa rundan, som bjuder på en hisnande utsikt över ett hav av terrakottakakel och båtarna och kryssningsfartygen i den livliga hamnen. Prova några autentiska kroatiska rätter på lokala tavernor, eller bara njut av en kopp kaffe på ett uteservering och se världen gå förbi. På vägen tillbaka till Split gör vi ett kort stopp för ostronprovning i Ston, som är känt för sina mycket välbevarade stadsmurar, sina saltverk och sina ostron.

Dubrovnik: Stadsupptäckt och historisk vandringstur

4. Dubrovnik: Stadsupptäckt och historisk vandringstur

Njut av en guidad promenad runt Dubrovniks gamla stadsdel med början vid den stora Onofrio-fontänen. Gå upp för Prijeko Street till den gamla hamnen, stanna för att beundra St. Saviour's, den storslagna franciskanska och dominikanska kyrkan, och se vinproducerande vinstockar som tros vara över ett sekel gamla. Fartyg från Dubrovnik var kända över hela Medelhavet. Fartygen byggdes och lastades i den legendariska Arsenal, som också är ett stopp på den här turen. Hör berättelser om den berömda karantänen och fästningarna i St. Luke och St. John, och historien om Sankt Blasius kyrka, katedralen, Rektorspalatset, Sponzapalatset och Orlandos kolonn.

Från Split: Blå grottan och 5 öar - dagstur

5. Från Split: Blå grottan och 5 öar - dagstur

Turen börjar med ett besök i Blå grottan på ön Biševo. Den blå grottan är ett naturfenomen som är känt för sin livfulla blå färg som lyser upp grottans inre. Ljuset orsakas av solens reflektion från den vita havsbotten, vilket skapar en surrealistisk och fantastisk visuell effekt. Du kommer att tas med på en liten båt till grottan där du kan beundra den naturliga skönheten i denna magnifika grotta. Turen tar dig sedan till ön Vis, där du kan utforska den charmiga fiskebyn Komiža, prova några av de lokala rätterna och koppla av på en av öns många vackra stränder. Nästa stopp på turen är Stiniva-stranden. Stiniva Beach är en avskild och pittoresk strand som ligger på södra kusten av ön Vis i Kroatien. Den ligger i en smal vik som omges av höga klippor, vilket ger stranden ett unikt och fantastiskt utseende. Själva stranden är ganska liten och täckt av vita stenar, vilket gör den till en utmärkt plats för solbad och avkoppling. Därefter besöker du Pakleniöarna, en grupp med 20 små öar och holmar som ligger utanför ön Hvars kust i Kroatien. De är kända för sin fantastiska naturliga skönhet, kristallklara vatten och avskilda stränder, och är ett populärt resmål för båtliv, simning och solbad. Öarna fick sitt namn från den kåda som en gång samlades in från tallarna på öarna och användes för skeppsbyggnad - det kroatiska ordet för kåda är "paklina", därav namnet "Pakleni" (som betyder "helvetisk" på kroatiska, även om öarna själva är allt annat än helvetiska). Resan fortsätter med ett besök på ön Hvar, där du kan utforska den historiska staden Hvar, besöka den imponerande fästningen Fortica och njuta av några av de lokala maträtterna och vinet.

1,5 timmars rundvandring i Dubrovniks gamla stadsdel

6. 1,5 timmars rundvandring i Dubrovniks gamla stadsdel

Dubrovnik är en av Medelhavets vackraste och bäst bevarade medeltida städer och är rik på kulturminnesmärken. Få en insiderperspektiv på Gamla stan på den här 1,5 timmar långa rundvandringen. Möt din guide vid Pile Gate och promenera sedan runt på de smala gatorna i Gamla stan i Dubrovnik för att uppleva historien och kulturen i denna magnifika muromgärdade stad. Din lokala guide kommer att visa dig stadens finaste sevärdheter och alla de praktfulla byggnaderna i Gamla stan kommer att ses längs vägen. Framför ingången till Pile Gate ser du den runda Onofrios fontän, som via en akvedukt är ansluten till en källa 12 kilometer utanför staden. Se sedan franciskanerklostret, som innehåller en restaurerad skulptur av Pieta och en underbar klosterkyrka från 1300-talet. Fortsätt promenera till Dubrovniks renässanshöjdpunkt, Sponza-palatset. Andra höjdpunkter på denna tur är Orlandos kolonn, stadens klocktorn, rektorspalatset och kyrkan St Blaise.

Dubrovnik: Självguidad audiotur

7. Dubrovnik: Självguidad audiotur

Välkommen till den hisnande staden Dubrovnik, en juvel som ligger inbäddad på den fantastiska dalmatiska kusten i Kroatien. Fördjupa dig i den rika historien, den fängslande kulturen och de arkitektoniska underverken i denna UNESCO:s världsarvslista med vår Dubrovnik Self-Guided Audio Tour. När du ger dig ut på detta unika äventyr har du friheten att utforska de ikoniska landmärkena i din egen takt, tillsammans med insiktsfulla kommentarer som avslöjar historierna bakom varje kullerstensgata och forntida stenmur. Upptäck hemligheterna i Dubrovniks gamla stad, ett välbevarat medeltida mästerverk som har bevittnat århundraden av historia. Gå över de hundraåriga stadsmurarna och beundra panoramautsikten över Adriatiska havet. Vår audiotur leder dig genom de labyrintiska gatorna, där varje hörn avslöjar ett nytt kapitel i Dubrovniks rika tapisseri. Oavsett om du är en historieentusiast, en kulturkännare eller en nyfiken resenär, erbjuder vår självguidade ljudtur ett sömlöst och engagerande sätt att upptäcka Dubrovnik. Låt berättelserna transportera dig genom tiden medan du står i vördnad för arkitektoniska underverk som Rektorspalatset, Sponza Palace och den majestätiska Assumptionskatedralen. Förbered dig på att bli fängslad av berättelserna om Dubrovniks maritima arv, betydelsen av dess stadsmurar och motståndskraften hos dess befolkning. Dubrovnik Self-Guided Audio Tour är ditt pass till en personlig utforskning av denna förtrollande stad, där varje steg är en resa in i det förflutna. Lär dig mer om de 11 främsta turistattraktionerna i Dubrovnik. Dess historia, kultur, myter, arkitektur och andra viktiga fakta finns i denna ljudkommentar som börjar från stadens centrala läge och sedan rör sig resplanen gradvis en efter en. 1. Gamla stan 2. Rektorspalatset 3. Stradun 4. Dubrovniks franciskanska kloster 5. Dubrovniks murar 6. Pile-porten 7. Stadshamnen i Dubrovnik 8. Fortet Lovrijenac 9. Dubrovniks linbana 10. Berget Srd 11. Lokrum Oavsett om du är en ensamresenär, ett par som söker en romantisk semester eller en familj på ett kulturellt äventyr, låt vår audiotur vara din pålitliga följeslagare när du upptäcker magin i Dubrovnik, där historien kommer till liv med varje viskning av havsbrisen och varje ekande fotsteg på de gamla stengatorna.

Dubrovnik: Panoramafärd och stadsvandring i Dubrovniks gamla stad

8. Dubrovnik: Panoramafärd och stadsvandring i Dubrovniks gamla stad

Denna tur är ett perfekt tillfälle att få en fullständig överblick över Dubrovnik från insidan och ut, särskilt om du inte har mer än en dag att tillbringa i staden. På den här turen kan du få ut det mesta av din vistelse och se så mycket som möjligt. Upptäck gamla stan och dyk ner i Dubrovniks rika historia genom att promenera längs de många smala sidogatorna. Börja turen med en panoramatur runt Dubrovnik. Först besöker du bron där du har tid att ta vackra bilder av den nya hamnen. Fortsätt sedan längs floden Dubrovnik till stadens högsta punkt, berget Srđ. Här tillbringar du cirka 45 minuter. Få en introduktion till den senaste historien och ha lite tid att ta hisnande bilder av den gamla staden. Efter det besöker du gamla stan i Dubrovnik där du kommer att njuta av en historisk vandring och utforska de mest intressanta delarna av staden.

Dubrovnik: Självguidad audiotur

9. Dubrovnik: Självguidad audiotur

Ladda ner en livfull MP3-ljudtur med självguidning kombinerat med en fullständigt detaljerad karta över området för din turné. Fördjupa dig i Dubrovniks pärla, den livliga och spektakulära staden som har haft ett turbulent förflutet men som idag är en vacker och blomstrande stadsstad. På denna ljudturné kommer du att lära dig om kriget 1991 som ödelade staden och hur den förvandlades till den säkra staden den är nu. Gå nerför marmorgatorna och se de gamla stadsmurarna och mäktiga St. John's Fortress medan du njuter av den hisnande utsikten över havet. Du kommer också att se Brsalje-torget, franciskanerklostret, synagogan, Sponza-palatset, Orlandos kolonn, St Blaise-kyrkan, Rektorspalatset, Dubrovniks slott, Rupe-museet och Marin Drzic-huset. Det finns också ett valfritt tillägg för att se Dominikanerklostret.

Gruppresa: Dubrovnik Walking Tour (1 timme, 9:30, 18:00)

10. Gruppresa: Dubrovnik Walking Tour (1 timme, 9:30, 18:00)

Dubrovnik är känt för sin historia och arkitektur, men det kan vara svårt att uppskatta de många sevärdheterna på en självledd tur. Glöm guideboken och lär dig av en lokal på en rundtur i Dubrovniks gamla stad, där du utforskar landmärken som franciskanerklostret, Stradun-monumentet, Cathedral of the Assumption och mycket mer. Njut av det intima perspektivet från en rundvandring medan du får en inblick i stadens långtgående arv och kultur.

40 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Franciscan Church and Monastery, Dubrovnik

Franciscan Church and Monastery, Dubrovnik: Fler aktiviteter och sevärdheter

Franciscan Church and Monastery, Dubrovnik: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Franciscan Church and Monastery, Dubrovnik

Fantastisk guide som berättde massor om stadens historia. Både stora historiska händelser och små intressanta händelser