Lägg till datum

Forum Romanum

Forum Romanum

Forum Romanum: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Rom: Prioriterad tillgång Colosseum, Forum Romanum & Palatine Tour

1. Rom: Prioriterad tillgång Colosseum, Forum Romanum & Palatine Tour

Starta din tur precis utanför det monumentala Colosseum där du möter din guide. Här kommer din expert på romersk historia att ge dig en introduktion till den finaste arenan i det romerska riket. Utforska det magnifika Colosseum, som hade 80 ingångar och kunde rymma cirka 65 000 åskådare. Hör om de spektakulära festivalerna som romarna höll här, som kunde pågå i upp till 100 dagar. Njut av tid på din fritid efter ditt besök för att ta några bilder, uppdatera dig själv och vandra runt. Börja sedan den andra delen av din turné till Palatine Hill och Roman Forum. Utforska det sociala, politiska och religiösa centrumet för det romerska riket, där de olika lagren i det romerska samhället skulle gnugga axlarna. Ta in de otroliga ruinerna på Palatine Hill på en guidad rundtur på grunderna och njut av hisnande panoramautsikt över Colosseum. Under den andra delen av turen får du möjlighet att träffa din andra guide, som brinner för det antika Rom. Få ut det mesta av din upplevelse genom att låta två av de högst rankade guiderna leda dig genom de expertområden som de känner bäst.

Rom: Colosseum, Forum Romanum och Palatinen med köföreträde

2. Rom: Colosseum, Forum Romanum och Palatinen med köföreträde

Hoppa över kön med en guide på denna rundtur till Colosseum, Forum och Palatinska kullen. Gå in i Colosseum genom en dedikerad gruppingång. Följ gladiatorernas fotspår och se monumentet från en plats med 360 graders panoramautsikter. Föreställ dig hur det var att se 50 000 blodtörstiga åskådare med hjälp av din guide. Besök Forum och gå runt i flera viktiga antika romerska regeringsbyggnader. Ta ett steg in i det förflutna på Forum Magnum, som en gång var en livlig marknadsplats. Lär dig mer om den antika romerska kulturen och föreställ dig hur de levde. Gå upp till Palatinen, en av Roms sju kullar. Upplev den äldsta platsen i staden, som ligger 40 meter ovanför Forum Romanum. Förundras över utsikten över Circus Maximus.

Rom: Colosseum och Forum Romanum Biljett med Multimedia Video

3. Rom: Colosseum och Forum Romanum Biljett med Multimedia Video

Den tid som valts för din bokning avser tiden på turistbyrån, Piazza D'Ara Coeli 16. Ge dig ut på ett lärorikt äventyr med en rundtur till de viktigaste platserna i Rom - perfekt för att introducera dig till stadens historia. Få inledande information från en kort multimediavideo och gå sedan till fots för att se Forum, Palatinkullen först och Colosseum i slutet av ditt besök. Börja din upplevelse på aktivitetsleverantörens kontor, där du hämtar dina biljetter och njuter av en multimediavideo om det antika Rom. Med din biljett kan du upptäcka den arkeologiska parken: Forum Romanum, Palatinkullen först och Colosseum. Se Forum Romanum där vanliga romerska medborgare bodde, se kejsaren Julius Caesars grav och utforska de antika ruinerna i din egen takt. Fortsätt besöket med Palatinerberget, platsen där Rom grundades och där de viktigaste husen för kejsare och kungar låg. Kullen ligger bara några meter från Forum Romanum och Circus Maximum. I slutet av resan får du kliva in i ett av världens mest berömda monument: Colosseum. Ingången till Colosseum kommer att vara ca 2 timmar efter mötesplatsens tid. Utforska den enorma amfiteatern - den största som någonsin byggts av romarriket. Dessa biljetter kan inte användas för skolgrupper, guidade gruppturer eller privata guidade turer.

Rom: Colosseum, Palatinkullen och Forum Romanum Guidad tur

4. Rom: Colosseum, Palatinkullen och Forum Romanum Guidad tur

Utforska världens mest berömda amfiteater under denna guidade tur. Gå in på Colosseum med biljetter med köföreträde och lär dig om monumentets otroliga historia. Vandra med din guide på Palatinen och genom Forum Romanum för att se de mest ikoniska monumenten i det antika Rom. Börja din tur med att beundra Colosseums exteriör. Lyssna när din guide berättar mer om monumentets historia genom århundradena. Gå in till amfiteatern genom en säkerhetskontroll och upptäck de spektakulära evangemangen som utspelade sig här. Besök sedan första våningen och beundra interiören.  Stanna till framför den imponerande Konstantinbågen medan din guide berättar mer om dess historia och viktigaste funktioner. Bege dig ut på den antika vägen Via Sacra för att nå ingången till Palatinen och Forum Romanum. Efter säkerhetskontrollen kan du beundra Titusbågen på forumet på nära håll. Fortsätt med rundturen till Palatinen, där resterna av den äldsta bosättningen i staden finns. Besök några av de viktigaste kejserliga residensen, så som Stadium, Domus Augustana och Domus Flavia. Gå sedan ner till dalen där Forum Romanum ligger. Fortsätt vidare längs Via Sacra, upptäck den magnifika Maxentiusbasilikan, bronsdörren till Romulustemplet, den märkvärdiga upphängda dörren till Antoninus och Faustinas tempel, samt Vestalernas hus och tempel. Slutligen anländer du till det centrala området Forum Romanum, som under århundradena blev den antika stadens politiska, religiösa, ekonomiska och juridiska centrum. Här kan du beundra och lära dig mer om Curia, Septimius Severus båge, Tabularium, Saturnus tempel och mycket mer.

Rom: Hoppa över linjen Colosseum, Forum och Palatine Hill Tour

5. Rom: Hoppa över linjen Colosseum, Forum och Palatine Hill Tour

Upptäck Roms Colosseum, Forum Romanum och Palatinen och få fascinerande insikter om stadens historia. Hoppa över kön och besök Colosseums första och andra våning. Se Titusbågen och platsen där Julius Caesar begravdes. Inled din rundtur av det antika Rom med att besöka Colosseum med en biljett med köföreträde. Lyssna på en introduktion av Colosseum och lär dig om byggnadens otroliga konstruktion och varför den än i dag betraktas som ett tekniskt underverk. Lägg märke till de romerska siffrorna ovanför varje valv när du går in. Utforska Colosseums första och andra våning medan din guide berättar om kejsarna, gladiatorerna och de berömda striderna som gjorde Colosseum till Roms mest berömda antika monument. Vandra genom Forum Romanum och Palatinen med din nyvunna kunskap om de gamla romarna. Gå förbi triumfbågen Arco di Costantino medan du lär dig om Roms födelse och dess legendariska tvillingar Romulus och Remus. Passera ytterligare en triumfbåge, Arcus Titi, inne på Forum Romanum och se Vestalernas hus och Julius Caesars begravningsplats – allt på en plats som tidigare var en omfattande träskmark. Fortsätt till Palatinen där du kan se ruinerna av de kejserliga palatsen, de stora områden från vilka kejsarna styrde staden.

Rom: City Sightseeing Hop-on Hop-off buss med Audioguide

6. Rom: City Sightseeing Hop-on Hop-off buss med Audioguide

Utforska den eviga staden från en hop-on hop-off sightseeingbuss med din 1-dags-, 24-, 48- eller 72-timmarsbiljett. Res förbi stadens ikoner, lämna bussen vid någon av de åtta hållplatserna och hoppa tillbaka på nästa buss när du vill fortsätta. Håll dig flexibel medan du ser alla de fantastiska sevärdheterna i Rom. Legenden berättar om Romulus och Remus och Roms 7 kullar. Idag är staden hem för en av världens största kyrkor, Basilica di San Pietro i Vatikanen, som man når via en underbar elliptisk piazza. Bland de andra berömda sevärdheterna finns det magnifika Colosseum, den filmiska Trevifontänen och den romantiska Spanska trappan. Med sin livliga kafékultur och sina pittoreska trattorior är Rom alltid lika inspirerande. Hela slingan tar 100 minuter och du kan hoppa av vid någon av följande punkter längs vägen: Plats närmast våra busshållplatser Terminal A Largo di Villa Peretti, Terminal B Largo di Villa Peretti eller Terminal Piazza dei Cinquecento Santa Maria Maggiore San Giovanni i Laterano Colosseum Circo Massimo Piazza Venezia Largo Argentina Piazza Navona Vatikanen (Castel Sant'Angelo) Piazza di Spagna (Fontana di Trevi) Piazza Barberini Viale Enrico de Nicola (Stazione Termini)

Rom: Colosseum Arenagolv & Antika Rom Fast Track Tour

7. Rom: Colosseum Arenagolv & Antika Rom Fast Track Tour

Spara dyrbar tid och hoppa över de långa köerna till Colosseum när du går in i världens mest berömda amfiteater. Se en delvis rekonstruerad del av arenagolvet för att föreställa dig hur byggnaden såg ut under det romerska riket. Följ din guide på en spännande resa genom monumentets historia och få en närbild av senatorstolarna såväl som falldörren där vilda djur släpptes för blodtörstig underhållning. Från kanten av arenagolvet kan du titta ner i det underjordiska området för att se kammaren som höll dessa vilda djur och de vägar som gladiatorerna tog. Gå in genom gladiatorporten, stå på arenagolvet och se Konstantins båge. Lär dig hur byggnaden väcktes till liv. Hör om de strider som ägde rum där över tiden. Återupplev gladiatorernas upplevelse från ett exklusivt perspektiv. Gå sedan till Roman Forum för att upptäcka centrum för det politiska och sociala livet i det antika Rom.

Rom: Colosseum Arena, Forum Romanum & Palatine Hill Tour

8. Rom: Colosseum Arena, Forum Romanum & Palatine Hill Tour

Hoppa över köerna till Colosseum och få direkt tillgång till arenan på en guidad rundvandring. Se var gladiatorerna gick in i amfiteatern under det antika Roms dagar. Besök sedan Forum Romanum och Palatinen. Se ut över Colosseum-arenan. Din konsthistoriska eller arkeologiska guide berättar om platsen, åskådarna, striderna som utspelades och livet i Rom på den tiden. Turen fortsätter till Palatinen, där de rika romarna bodde. Njut av en fantastisk utsikt över Forum Romanum. Promenera bland ruinerna av Forum Romanum medan din guide med hjälp av böcker och 3D-bilder visar hur byggnaderna såg ut på den tiden.

Roma Pass: 48 eller 72 timmars stadskort med transport

9. Roma Pass: 48 eller 72 timmars stadskort med transport

Roma Pass-nätverket omfattar över 45 monument, museer och arkeologiska platser, inklusive Colosseum, romerska och kejserliga forum, Capitolinska museerna, Ara Pacis, Trajanusmarknaden, MACRO, de nationella romerska museerna, Caracallabadet, Borghese-galleriet, Circo Massimo, den arkeologiska parken Appia Antica och Castel Sant'Angelo. Med ett Roma City Pass får du gratis köföreträde till det första museet eller arkeologiska platsen du besöker. Dessutom kan du ta del av rabatterat inträde till alla andra museer och arkeologiska utgrävningsplatser du besöker efter. Du får även rabatter med andra tjänst- och aktivitetsleverantörer som deltar. Utforska staden medan du reser gratis med Roms kollektivtrafik. Här är en lista över museer, arkeologiska platser och upplevelser som ingår: •Accademia Nazionale di San Luca•Circo Massimo•Cisco Massimo Experience• Forum Pass Super (Forum Romanum, de kejserliga forumen och Palatinen)•Galleria Borghese• Galleria d'Arte Moderna di Roma Capitale• Galleria Nazionale Duarte Antica i Palazzo Barberini och Palazzo Corsini • Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea• Galleria Spada• Resor genom det antika Rom• Mausoleo di Augusto• MAXXI - Museo nazionale delle arti del XXI secolo (Nationella museet för konst från den XXI:e århundradet)• Mercati di Traiano - Museo dei Fori Imperiali•Musei Capitolini• Musei Capitolini - Centrale Montemartini• Musei di Villa Torlonia• Musei di Villa Torlonia - Casina delle Civette• Musei di Villa Torlonia - Casino Nobile• Musei di Villa Torlonia - Serra Moresca• Museo Carlo Bilotti Aranciera di Villa Borghese•Museo Civico di Zoologia• Museo dell'Ara Pacis• Museo della Repubblica Romana e della memoria garibaldin• Museo delle Mura• Museo di Casal de' Pazzi•Museo di Roma• Museo di Roma i Trastevere•Museo di Scultura Antica Giovanni Barracco• Museo Napoleonico• Museo Nazionale degli Strumenti Musicali (endast reducerad biljett)• Museo Nazionale di Castel Sant'Angelo (nationalmuseum i Castel Sant'Angelo)• Museo Nazionale di Palazzo Venezia (trafiken med Roma Pass är tillfälligt inställd)• Museo Nazionale Etrusco di Villa Giulia (nationellt etruskiskt museum i Villa Giulia)• Museo Nazionale Romano• Museo Nazionale Romano - Crypta Balbi• Museo Nazionale Romano - Palazzo Altemps• Museo Nazionale Romano - Palazzo Massimo• Museo Nazionale Romano - Terme di Diocleziano• Museo Pietro Canonica i Villa Borghese• Civilisationsmuseet• Civilisationernas museum - Museo Nazionale Preistorico ed Etnografico "Luigi Pigorini"• Civilisationernas museum - Museo Nazionale dell'Alto Medioevo• Civilisationernas museum - Museo Nazionale delle Arti e Tradizioni Popolari• Civilisationernas museum - Museo Nazionale d'Arte Orientale•Palazzo Valentini – de arkeologiska utgrävningarna vid Domus Romane• Parco archeologico del Colosseo, Foro Romano och Palatino • Parco archeologico del Colosseo, Foro Romano & Palatino - Colosseo (Anfiteatro Flavio)• Parco archeologico del Colosseo, Foro Romano & Palatino - Palatino e Foro Romano• Parco Archeologico dell'Appia Antica• Parco Archeologico dell'Appia Antica - Antiquarium Di Lucrezia Romana• Parco Archeologico dell'Appia Antica - Complesso di Capo di Bove• Parco Archeologico dell'Appia Antica - Mausoleo di Cecilia Metella e Castrum Caetani• Parco Archeologico dell'Appia Antica - Parco Delle Tombe Della Via Latina• Parco Archeologico dell'Appia Antica - Villa dei Quintili e Santa Maria Nova• Parco Archeologico di Ostia Antica•Terme di Caracalla• Villa di Massenzio och Mausoleo di Romolo

Rom: Colosseum VIP-arena, romerska forumet och Palatine Hill Tour

10. Rom: Colosseum VIP-arena, romerska forumet och Palatine Hill Tour

Utforska Roms ikoniska sevärdheter på en unik rundtur till Colosseum och dess arenagolv, Forum Romanum och Palatinen på en rundvandring. Upptäck osynliga sidor av dessa berömda italienska landmärken och lär dig om deras rika historia av din lokala guide. Ha nöje av ett guidat besök på Forum Romanum. I Forum – stadens politiska, sociala och religiösa kärna – hittar du rester av offentliga byggnader, tempel, de västliga jungfrurnas heliga boning och mycket mer. Lär dig historier om de politiska dramer som utspelade sig och om livet för människor som levde för mer än 2 000 år sedan. Vandra genom Palatinen, där Romulus valde att grunda sin nya stad som blev hemvist för de rika och mäktiga under republiken. Gå tillbaka i tiden med det ikoniska Colosseum. Få tillgång till arenagolvet genom gladiatorernas port och föreställ dig hur det är att kliva ut under ögonen på tusentals högljudda åskådare. Från arenan tittar du ner i fängelsehålorna där gladiatorerna förberedde sig i förväg och där vilda djur hölls.

486 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Forum Romanum

Forum Romanum: Fler aktiviteter och sevärdheter

Forum Romanum: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Forum Romanum

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 120 391 omdömen

Vacker rundtur, välorganiserad, särskilt beröm går till vår guide, Alessandro Palma, som trots 3 timmars "Historia" som kunde ha varit tung, var väldigt trevlig, kompetent och framförallt lyckades fånga allas uppmärksamhet, förklara på ett flytande sätt. och tydlig, berikande allt med intressanta anekdoter.

ett exceptionellt besök och jag väger mina ord. Nadia vår guide var perfekt som kombinerade kultur och humor, exceptionell vänlighet. vi kommer tillbaka...fick oss tillbringa 3 magiska timmar

Min guide hette Alessandro Palma och han är väldigt duktig och kunnig och underhöll oss med många intressanta observationer som gjorde de tre timmarna tillsammans trevliga och snabba!

Guiden var mycket vänlig och empatisk, hennes namn var Tatiana. Det var en oförglömlig och spännande upplevelse, det kunde inte ha varit bättre.

Besöket var fantastiskt! Guiden var mycket snäll, mycket professionell. Jag gillade verkligen detta besök.