Forum Romanum

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Forum Romanum: Upplevelser

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.


Fem historiska fakta om Forum Romanums utveckling

Till skillnad från andra fora i romarriket byggdes den antika huvudstadens offentliga mittpunkt inte efter färdigritade arkitektplaner, utan utvecklades långsamt i takt med att staden växte. Här är fem fakta om Forum Romanums fascinerande historia.

Planera ditt besök

 • Vilka tider är bäst?

  Biljetterna till Forum Romanum är giltiga i två dagar och inkluderar även Colosseum och Palatinen. Det finns mycket att se så se till att vara på plats tidigt båda dagarna! Forum Romanum har öppet från kl. 08.30 (förutom på helgdagar) och stängningstiden varierar efter säsong. Mellan april och september har du som mest tid på dig.
  Om du inte bokar biljett i förväg är det bästa att gå till Palatinens biljettkassa, där kön är väldigt mycket kortare och mer skonsam än vid Colosseum.

 • Hur tar jag mig dit?

  Låt dig inte luras av kartorna! Även om det finns tunnelbanestationer i närheten ligger ingen av dem i närheten av själva ingångarna. Colosseo (vid Colosseum, för att påpeka det uppenbara) är närmast men kräver en promenad upp längs Via dei Fori Imperiali. Annars kan du ta busslinjerna 51, 85, 87, 118 eller 810, som alla stannar vid Fori Imperiali.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Forum Romanum öppnar kl. 08.30 varje dag (förutom helgdagar) och stänger en timme före solnedgången.
 • Vad kostar det?
  En biljett för två dagar kostar bara 12 EUR, och med den kan du besöka både Forum Romanum, Colosseum och Palatinen.
 • Behöver jag en guide?
  Det är definitivt en bra idé. Det kan vara värt att kolla upp vår lista över Forum Romanums bästa turer.
 • Hur tar jag mig dit?
  Promenera från tunnelbanestationen Colosseo, eller ta buss 51, 85, 87, 118 eller 810 till hållplatsen Fori Imperiali.
 • Ytterligare tips

  • Gratis inträde den första söndagen varje månad!

  • Att förhandsboka biljett och därmed slippa köa kostar 2 EUR extra.

Alla saker att se i Forum Romanum

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Forum Romanum? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Forum Romanum

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 71 213 omdömen

covid times du kan bara boka online. Jag råkade göra omedelbar bokning och av en slump fick jag reseguiden mitt framför mig. vi är utrustade med personlig hörlur och reseledare guidar med. be advise är en lång promenad och är en ganska ögonöppnare för resan. inte ett fan av historia men imponerad av majestätisk enorm struktur byggd av det förflutna. för dem som bara gillar att ta bilder, kan du boka bara ingången via online .. för dem som behöver lite bakgrundshistoria från det förflutna, skulle rekommendera detta.

Tyvärr köpte vi inte biljetterna online eftersom vi antog att vi kunde köpa dem på plats. Tyvärr var det inte så. Lyckligtvis kunde vi köpa 3 biljetter inklusive en guidad tur för samma dag via Get your Guide. Mötesplatsen var tunnelbanestationen mittemot Colosseum. Allt fungerade utan någon åtgärd. Vår reseguide var punktlig och mycket tillmötesgående. Turen (Colosseum & Forum) var mycket informativ och varade mellan 2,5 och 3 h. Vi var mycket nöjda, tack så mycket!

Det var fantastiskt att uppleva Colosseum., Roman Forum och Palatine hill . Väldigt fint bevarat. Underbart att titta samtidigt som man gick i historiens spår. Jag hade önskat att tiden var disponerad lite annorlunda. Mindre på Colosseum och lite mer på övriga delar. Kände mig stressad om vi skulle hinna med allt. När vi kom till Palatine hill, så var tiden slut. Det fanns möjlighet att stanna kvar, men vi var trötta och hungriga.

Vid Colosseum var logistiken utmärkt, klart uppsatta ingångar och duktig personal. Dessutom har staden ordnat med ett fint museum på andra våningen där du kan gå och förkovra dig om platsen. Att man sedan går omkring i en pågående utgrävning/restauration gör bara saken bättre. Mycket trevlig upplevelse!

Mycket välorganiserat. Ett komplett och fängslande besök ... var försiktig, det är fortfarande långt och intensivt ... Vår guide var perfekt ... vi rekommenderar verkligen ...