Saker att göra i
Fort Augustus

Våra mest rekommenderade saker att göra i Fort Augustus

Från Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och skotska högländerna

Från Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och skotska högländerna

Avresa från Edinburgh med en luftkonditionerad lyxbuss (max 57 platser). Passera Stirling Castle och hör din guide berätta historier om William Wallace och Robert the Bruce och de blodiga strider som utkämpades på dessa marker. Först anländer du till Callander stad, inbäddad vid foten av Trossachs. När det är möjligt gör vi ett besök hos de lokala Highland Cows, eller som vi vill kalla dem - hairy coos! Därefter kör vi genom Loch Lomond och Trossachs nationalpark. Din skotska guide kommer att berätta om Rob Roy MacGregor, den ökända Highlander. Följ i James Bonds ("Skyfall") och Harry Potters ("Harry Potter och fången från Azkaban") fotspår när du reser till den fantastiska höglandsdalen Glencoe. Hör den kusliga historien om Clan MacDonald-massakern 1692. Res genom Fort William, hem till Ben Nevis, som med sina 4.409 fot är det högsta berget på de brittiska öarna. Anländer till Loch Ness södra strand i den charmiga byn Fort Augustus, där många kaféer, butiker och restauranger erbjuder en avkopplande lunch. Promenera längs Caledonian Canal och upplev sedan Loch Ness på en valfri 1-timmes båtkryssning. Försök att få en skymt av "Nessie", det legendariska Loch Ness-monstret. Beundra det imponerande Commando Memorial vid Spean Bridge med utsikt över Nevis Range. Kör in i Cairngorms National Park och upptäck "Monarch of the Glen"-landet. Kör längs Loch Laggan innan vägarna klättrar upp över Grampian Mountains. Res över Drumochter-passet, som förbinder norra och södra Central Highlands. Upplev majestätet i ett bergspass som skapats av glaciäraktivitet under successiva istider. Slutligen stannar du kort i den vackra viktorianska staden Pitlochry innan du åker tillbaka till Edinburghs centrum, med ankomst cirka kl. 20.30. . Observera att för att möta efterfrågan och för att förhindra överbeläggning i mindre skotska städer kommer denna turné att tillhandahållas i omvänd ordning under vår högsäsong.

Edinburgh: Loch Ness & Skotska högländerna Tour med lunch

Edinburgh: Loch Ness & Skotska högländerna Tour med lunch

Bli med på en guidad heldagsutflykt till Loch Ness från Edinburgh och upplev de skotska högländerna. Se Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, håll utkik efter Nessie på en båtkryssning och njut av en picknicklunch. Gå norrut från Edinburgh och passera de imponerande vallarna i Stirling Castle. Skirt Trossachs Rob Roy-land och korsa vildmarken i Rannoch Moor innan du stannar vid dramatiska Glen Coe; scenen för den ökända massakern 1692. Din resa tar dig genom Fort William. Passera Ben Nevis, Storbritanniens högsta berg, innan du kommer in i Great Glen. Anländer till den vackra höglandsbyn Fort Augustus vid stranden av Loch Ness och njuter av en härlig picknick med nygjorda smörgåsar, shortbread och chips. Om du är sugen på något matigare rekommenderar din guide gärna några trevliga lokala kaféer. Ta en valfri båtkryssning på sjön, gå på en naturskön vandring eller bara koppla av vid den kaledoniska kanalen. Om du väljer att segla längs Loch Ness vatten är det verkligen en oförglömlig upplevelse. Din båt är utrustad med det senaste högteknologiska färg-, sonar- och undervattenssystemet, vilket ger dig en fascinerande bild av undervattensterrängen och livet under vattnet. Du kanske till och med ser Nessie! Du kan också koppla av med en kaffe eller öl i baren ombord. Efter att ha sett det bästa av de skotska högländerna är det dags att åka tillbaka till Edinburgh via skimrande Loch Laggan och det vilda och ensamma Drumochter Pass. Huvud söderut och gå in i Perthshire, ett land med skogar, floder och berg. Se den spektakulära Forth Bridge innan du anländer tillbaka till Edinburgh runt 20:00.

Från Edinburgh: 3-dagars tur till Isle of Skye och högländerna

Från Edinburgh: 3-dagars tur till Isle of Skye och högländerna

Följ med på en 3-dagars guidad rundtur i de skotska högländerna och besök höjdpunkter som Loch Ness och Isle of Skye. Lär dig historien om denna frodiga region från din guide och tillbringa två nätter i Inverness. Dag 1: Vi lämnar Edinburgh och tar vår första korta biltur norrut och stannar till vid de mystiska Kelpies. Skottlands största utomhuskonstverk som föreställer mytiska varelser från Skottlands folktro som din chaufför kommer att berätta allt om. Vi fortsätter sedan vår resa och passerar Stirling Castle. Låt dig inspireras av din guides berättelser om William Wallace och Robert the Bruce. Fortsätt norrut, in i nationalparken Loch Lomond och Trossachs, och beundra landskapet medan din reseledare förklarar den anmärkningsvärda stamklanhistorien i högländerna. Upptäck vackra Glencoe, den mest berömda dalen i Skottland, och hör om dess tragiska historia. Beundra den spektakulära Glenfinnanviadukten och åk sedan norrut till Loch Ness södra strand för att ta bilder av det ökända monstret Nessie! Stanna till vid Urquhart Castle innan ni anländer till Inverness, huvudstaden i högländerna, där ni bor i 2 nätter och väljer mellan lokala pensionat, vandrarhem eller hotell. Dag 2: Efter frukost lämnar ni Inverness och kör över Kessock Bridge till Black Isle där ni kan beundra det spektakulära landskapet vid Achnasheen och Loch Carron. När vi anländer till Isle of Skye åker vi norrut för att utforska öns höjdpunkter, inklusive Cuillin Mountains, Trotternish Peninsula, Portree, Old Man Storr, Kilt Rock och den berömda Quiraing. På sen eftermiddag stannar ni till för att fotografera det vackraste slottet i Skottland, "Eilean Donan Castle". Detta slott har spelats in i många kända filmer, t.ex. "Highlander" och "Made of Honor", och är ett annat ikoniskt landmärke som man bara måste se! En naturskön bilresa genom fantastiska Glen Shiel följer och återvänder till Inverness för att stanna din sista natt. Kvällen är fri för dig att göra som du vill. Dag 3: Besök Culloden Battlefield, platsen för det sista jakobitiska upproret, och sedan "Clava Cairns", otroliga 4 000 år gamla stående stenar från bronsåldern. På vägen söderut stannar ni till vid Highland Folk Museum. Här får du uppleva livet i högländerna på 1600-talet. Se byggnaderna, kläderna och vapnen och hur folk levde för 300 år sedan. Kör sedan genom den dramatiska nationalparken Cairngorm. Du får chansen att uppleva en skotsk whiskyprovning innan du besöker den historiska byn Pitlochry. Resan tillbaka till Edinburgh går över de berömda Forth-broarna. Beräknad ankomsttid tillbaka till Edinburgh är ca 18:30.

Från Glasgow: Loch Ness, Glencoe och Högländerna

Från Glasgow: Loch Ness, Glencoe och Högländerna

Ge dig ut på en heldags guidad busstur i det skotska höglandet från Glasgow. Förundras över den skotska landsbygdens vilda skönhet och besök höjdpunkter, inklusive Loch Lomond och Loch Ness. Åk norrut mot högländerna och beundra den skotska landsbygdens frodiga betesmarker från en luftkonditionerad buss. Stanna för en kopp te eller kaffe på ett kafé vid Loch Lomonds stränder innan du åker upp till högländerna. Res genom det ödsliga landskapet Rannoch Moor och Black Mount till Glencoe, platsen för massakern på MacDonald-klanen 1692. Din guide berättar om områdets händelser och historia. Efter lunch i Fort William-området passerar du under Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, och in i Great Glen. Vid Loch Ness kan du välja en sightseeingkryssning på sjön eller välja att beundra utsikten från stranden. På vägen tillbaka till Glasgow kan du korsa Grampian Mountains och beundra Perthshires skogslandskap, inklusive Forest of Atholl.

Glasgow: Loch Ness, Glencoe och Highlands Tour med kryssning

Glasgow: Loch Ness, Glencoe och Highlands Tour med kryssning

Du lämnar Glasgow och reser mot högländerna längs Loch Lomonds "bonnie, bonnie" stränder. Detta är Skottlands största sjö och den har fått sitt namn från berget Ben Lomond på den östra stranden. Du korsar den urgamla naturliga förkastningslinjen som löper genom Skottland och beger dig in i det majestätiska höglandet där landskapet förändras dramatiskt. Låglandets platta slätter förvandlas till skimrande sjöar, karga berg och skogsfyllda gläntor. Den lockande skönheten gör det lätt att glömma att detta en gång i tiden var ett slagfält för de starkt territoriella Highland-klanerna. När du reser norrut genom Breadalbane (som betyder "Skottlands högland") klättrar du upp mot Rannoch Moor. Denna 1000 meter höga slätt är täckt av ljung, torvmossar och dussintals sjöar. Du kommer att älska hur det kontrasterar mot det spektakulära bergslandskapet i Buachaille Etive Mor (som betyder "den store herden i Etive"). Ni åker sedan ner till Skottlands mest berömda dal, Glencoe, där ni kommer att fascineras av de vackra klippväggarna och branta sluttningarna. Efter Glencoe kommer du in i en djup glaciärdal, känd som Great Glen. Genom staden Fort William passerar ni under Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, innan ni anländer till Fort Augustus vid stranden av Loch Ness. Fort Augustus har den kaledoniska kanalen, som är ett utmärkt ställe att koppla av och titta på båtarna som seglar förbi. Ni stannar här i en timme för att ge er tid för lunch. Efter lunchen har du möjlighet att ta en femstjärnig båtkryssning med Cruise Loch Ness från Fort Augustus*. Att ge sig ut på vattnet är den bästa chansen du har att få syn på monstret och beundra skönheten i denna mystiska sjö. Du lämnar den natursköna byn och börjar din resa tillbaka mot Glagsow, men oroa dig inte, det finns många härliga stopp längs vägen för foton och utsikter, inklusive den pittoreska staden Pitlochry. Ni fortsätter söderut genom skogarna i Perthshire innan ni slutligen når Glasgow på kvällen. *Loch Ness-båtkryssningen är väderberoende och kan ställas in utan föregående meddelande.

Från Edinburgh: Dagstur till Loch Ness, Glenoce och högländerna

Från Edinburgh: Dagstur till Loch Ness, Glenoce och högländerna

Efter upphämtning i centrala Edinburgh åker du mot Stirling, med utsikt över slottet och Wallace-monumentet på väg in i högländerna. Besök Callander och stanna för morgonkaffe i denna livliga stad som beskrivs som porten till högländerna. Åk norrut över Rannoch Moor tills du når det mörka och hemska passet Glencoe. Stanna för lunch och fritid i Fort William-området och följ sedan Caledonian Canal upp genom Great Glen till Loch Ness. Här har du lite fritid med möjlighet till en åktur på sjön. Om du inte vill ta en båtutflykt kan du koppla av på någon av barerna eller restaurangerna i den lugna byn eller på kajen.   Efter Loch Ness går resan söderut och erbjuder fantastiska vyer över Loch Laggan. På vägen hem kan du njuta av förfriskningar i Pitlochry, en förtjusande viktoriansk semesterstad. Res söderut genom Fife och korsa Forth vid fantastiska Forth Bridge innan utflykten återvänder till Edinburgh.

Från Inverness: Jacobite ångtåg och Highlands Tour

Från Inverness: Jacobite ångtåg och Highlands Tour

Fördjupa dig i de naturliga underverken i de skotska högländerna och gå ombord på Jacobite Steam Train på en dagsutflykt från Inverness. Korsa Glenfinnan-viadukten för en naturskön rundtur i Loch Ness och i fiskestaden Mallaig. Börja din resa med buss och kör längs den världsberömda Loch Ness och stanna för foton ovanför ruinerna av Urquhart Castle. Fortsätt söderut och besök Commando Memorial, med utsikt över Nevis Range-hem till Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis. Nästa, sätt dina sevärdheter på Jacobite Steam Train och hoppa ombord på Fort William. Din resa genom magnifika landskap kommer att avslutas i fiskehamnen i Mallaig, där du kan prova färsk skaldjur till lunch (på din bekostnad) eller utforska staden. Ta den natursköna 'Road to the Isles' och beundra det vackra landskapet när du åker till Fort Augustus, Caledonian Canal och Loch Ness. Avsluta din turné vid Falls of Foyers och Dores Beach vid stranden av Loch Ness.

Från Edinburgh: 3-dagars Isle of Skye, högländerna och Loch Ness

Från Edinburgh: 3-dagars Isle of Skye, högländerna och Loch Ness

Ge dig ut på en 3-dagars guidad resa till de skotska högländerna från Edinburgh. Se Glencoe-dalen och slottet Eilean Donan. Beundra de böljande betesmarkerna på Isle of Skye och besök sjön Loch Ness. Dag 1 Från Edinburgh åker du västerut där ditt första stopp blir i den pittoreska byn Luss, vid Loch Lomonds "Bonny, Bonny" stränder. På vägen norrut via Tyndrum passerar ni den stämningsfulla Rannoch Moor innan ni får tid att vandra och beundra den dramatiska Glencoe-dalen, där MacDonald-klanen massakrerades 1692. Efter lunch i Fort William-området gör ni ett fotostopp vid Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, för att sedan beundra Glen Garry och den fantastiska bergskedjan Five Sisters of Kintail. Den första dagen avslutas i den charmiga byn Portree på Isle of Skye. Dag 2 Efter frukost lämnar ni Portree för en heldagstur - bland alternativen finns Dunvegan Castle, en tur till Uig och ett besök vid Flora MacDonalds grav och de unika Black Houses, gamla bostäder för de skotska högländarna. Andra alternativ är att titta på Duntulum Castle, njuta av den hisnande utsikten över Kilt Rock eller kanske en uppfriskande promenad vid Lealt Falls. Dagen avslutas med möjligheten att beundra Old Man of Storr innan vi återvänder till Portree. Dag 3 Ni börjar resans sista dag med att besöka det mycket uppskattade Eilean Donan Castle, som ligger bakom filmen "Highlander" (interiören är stängd på vintern), och fortsätter sedan till den vackra byn Fort Augustus vid Loch Ness där ni äter lunch och njuter av utsikten över sjön. Resan fortsätter söderut över Laggan och Grampianbergen med ett sista stopp för förfriskningar i den viktorianska semesterorten Pitlochry, innan vi återvänder till Edinburgh, där resan avslutas.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och Highlands Tour med lunch

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och Highlands Tour med lunch

Välkomna äventyrare! Följ med på en resa genom hjärtat av Skottland, där varje vändning avslöjar en berättelse om historia och mysterier medan du njuter av det dramatiska landskapet. Med avgång från den pulserande staden Edinburgh tar vår resa dig med på ett fantastiskt äventyr genom några av Skottlands mest ikoniska landskap! Få en glimt av det mäktiga Stirling Castle när vi tar oss norrut, och kryssa genom den otämjda skönheten i Rannoch Moor innan vi anländer till den spöklikt dramatiska Glen Coe för att lära oss om legenden om The Three Sisters och den klanmassaker som inspirerade "The Red Wedding" från Game of Thrones. Utforskandet fortsätter! På vägen till legendariska Loch Ness passerar vi Ben Nevis, Storbritanniens högsta berg, och färdas genom det karga Great Glen innan vi stannar till i den charmiga höglandsbyn Fort Augustus. Här har du två valmöjligheter: 1) Hoppa på en kryssning i den ökända sjön och ge dig ut på jakt efter det svårfångade monstret! Sonarer och undervattensbilder avslöjar sjöns hemligheter, medan besättningen berättar mystiska historier och legender om området och Nessie. Ta en kaffe eller en öl från baren ombord för att hålla dig alert! 2) Upplev en smak av livet på Highland medan du vandrar genom de lokala butikerna, föreställer dig själv århundraden tidigare och tar in de historiska sevärdheterna. Kanske får du en skymt av Nessie från de natursköna stränderna? På vägen tillbaka till Edinburgh följer vi Loch Laggan, ser mer av det karga skotska landskapet och stannar till i små höglandsbyar medan din episka guide delar med sig av berättelser om landet. När dagen närmar sig sitt slut får vi en sista glimt av det ikoniska Fort Bridges innan vi återvänder på kvällen, fyllda med minnen för livet!

Edinburgh: Loch Ness, Inverness & Highlands Tour på spanska

Edinburgh: Loch Ness, Inverness & Highlands Tour på spanska

Utforska det skotska höglandet på en guidad dagsutflykt från Edinburgh i sällskap med en spansktalande guide. Efter att ha träffat din guide i Edinburgh kl. 07.00 tar du dig till högländerna och stannar till vid Kilmahog, där du får träffa de berömda håriga korna. Därefter beger du dig norrut och njuter av utsikten över bergen och sjöarna under resans gång. Innan du kommer till Glen Coe korsar du ett av de största naturområdena i Europa, Rannoch Moor, där du kan se det symboliska Ballachulish Mountain som markerar ingången till Glen Coe-dalen. Lär dig allt om dalens historia från din guide och fördjupa dig i dess otroliga natur. Senare åker vi genom Fort William och beundrar den spektakulära utsikten över Storbritanniens högsta berg innan vi stannar till i Fort Augustus för att äta en bit mat på en av de många lokala restaurangerna. Alternativt kan du slå dig ner för en picknicklunch på stranden av Loch Ness innan du lär dig allt om myterna och legenderna som omger denna mystiska loch. Därefter fortsätter vi till Inverness, där du får lite tid över för att utforska stadens centrum i din egen takt innan du börjar resan tillbaka till Edinburgh. Innan du säger adjö till resten av gruppen stannar du till i den charmiga staden Dunkeld, Skottlands tidigare huvudstad, och njuter av en promenad genom de pittoreska gatorna eller tar en öl på någon av de traditionella pubarna. **Biljetter till attraktioner ingår inte**

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Fort Augustus

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Fort Augustus?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Fort Augustus?

Se alla erbjudanden och rabatter i Fort Augustus på GetYourGuide

Att göra i Fort Augustus

Städer i Skottland

Fort Augustus: Fler aktiviteter och sevärdheter

Fort Augustus: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Fort Augustus

Samlat omdöme

4.6
(8 587 recensioner)

vår fantastiska guide gjorde allt för att vår resa skulle bli så bra som möjligt. Vägen genom Glencoe stängdes av på grund av en olycka, men då hittade guiden en annan väg med andra intressanta stopp. Dagen efter såg han till att vi fick uppleva det vi missat dagen innan. Han så till och med till att vi fick se tåget i Glenfinnan. Liten grupp i mindre buss var toppen.

Det var den mest otroliga upplevelse jag någonsin har haft! Jag rekommenderar det starkt! Jag vill verkligen åka tillbaka! Dessutom var guiden Ewan mycket vänlig och rolig. Han hjälpte mig med allt jag behövde! Båtturen på Loch Ness är också mycket värd.

Vi njöt verkligen av resan. Trots mulen himmel kom vi till alla stationer torrfota. Vi kommer alltid att minnas höglandets underbara natur. Vi kan bara rekommendera dagsutflykten. Tack till vår chaufför Peter och vår guide Stephan

Allt bra. Tack vare vår guide. Jag skulle verkligen vilja ha lite mer tid i den vackra byn Pitlochry.

Helt fantastiskt och vackert! Steve var superbra som guide och förare! Jättetrevligt!