Saker att göra i
Forest Lagoon

Forest Lagoon: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Tur till vattenfallet Goðafoss från Akureyri hamn

Tur till vattenfallet Goðafoss från Akureyri hamn

Ge dig ut på en häpnadsväckande bussutflykt från Akureyris hamn till det majestätiska vattenfallet Goðafoss, skräddarsydd för kryssningspassagerare som vill ha ett 2 timmar och 30 minuter långt äventyr genom Islands nordliga underverk. Denna guidade utflykt låter dig utforska i din egen takt medan du njuter av informativa läs- och ljudmaterial som finns på engelska, tyska, franska och spanska. Resan börjar när du kliver av kryssningsfartyget och går ombord på en rymlig och bekväm buss som är redo att ta dig med på en oförglömlig upplevelse. Turens höjdpunkt är det hisnande vattenfallet Goðafoss, som ofta kallas "Gudarnas vattenfall". Beundra den mäktiga kaskaden och de grönskande omgivningarna, samtidigt som du lär dig om vikingatidens legender som ger denna plats kulturell betydelse. När din guidad kryssning avslutas ser vi till att du kommer säkert tillbaka till Akureyri kryssningshamn, så att du har gott om tid att återvända till ditt kryssningsfartyg för avgång. Vi erbjuder också avlämning vid Forest Lagoon, Akureyris botaniska trädgårdar och Akureyris centrum, om du vill njuta av fritiden innan fartygets avgång. Alla dessa ligger inom gångavstånd från kryssningsfartygets hamn. Forest Lagoon erbjuder gratis transport tillbaka till Akureyri hamn.

Hamn Akureyri: Godafoss vattenfall, Laufas & Forest Lagoon

Hamn Akureyri: Godafoss vattenfall, Laufas & Forest Lagoon

Börja ditt äventyr med ett team av expertguider och ge dig ut på en resa längs Eyjafjörður, en av Islands längsta fjordar. Ditt första stopp blir det magnifika vattenfallet Goðafoss, en plats av stor historisk betydelse på Island. Om vädret tillåter kan du till och med få en glimt av en regnbåge, och vår guide kommer att ge tips om hur du tar de bästa bilderna. Därefter dyker du ner i Islands förflutna med ett besök på Laufás-museet. Detta unika museum består av torvhus som visar hur islänningarna levde för många år sedan. Den äldsta delen av huset är från 1840 och Laufás ansågs vara en välbärgad gård enligt isländsk standard. Du får chansen att utforska dessa historiska hem och uppleva historien på nära håll. På vägen till Forest Lagoon gör du ett sista stopp vid Eyjafjörður, där du kan ta fantastiska bilder av fjorden och Akureyri. Turen avslutas vid Forest Lagoon, som är känt som ett av Islands mest charmiga geotermiska bad. Här kan du varva ner i ångbaden och njuta av det varma, lugnande geotermiska vattnet. När du återvänder till Akureyri kommer vår guide att lyfta fram de mest intressanta platserna i staden, inklusive gamla stan och centrum. Du kommer också att få rekommendationer för din vistelse i Akureyri, vilket säkerställer att du får ut det mesta av ditt besök.

Goðafoss vattenfall och skogslagun från Akureyri hamn

Goðafoss vattenfall och skogslagun från Akureyri hamn

Vi börjar turen i Akureyri i Eyjafjord och kör till Goðafoss vattenfall, en verkligt magnifik destination. Där tillbringar vi upp till 1 timme med att njuta av det pittoreska vattenfallet och det omgivande området vid Skjálfandafljót Glacier River. Därifrån tar vi en kort bilresa till Reykjadalur-dalen och Aðaldalur-dalen där vi besöker den dolda pärlan Grenjaðarstaður Museum. Det är ett av de största torvhusen på Island och ett perfekt stopp för att lära känna isländsk kultur och kulturarv. Den äldsta delen byggdes 1865 och huset var bebott fram till 1949. Grenjaðarstaður har varit ett folkmuseum sedan 1958 där cirka 2000 föremål som relaterar till det gamla jordbrukssamhället ställs ut. Huset är en intressant byggnad, mestadels byggd av lavastenar, som det finns gott om i närområdet, med torvtak och paneler av drivved på insidan. Sista stoppet på turen är på det nyöppnade och högt rankade Forest Lagoon Spa. Där kan du koppla av i det geotermiska vattnet och njuta av en drink. Efter besöket på Forest Lagoon tar vi dig tillbaka till hamnen i god tid för kryssningsfartygets avgång.

Akureyri: Goðafoss vattenfall, geotermiskt bad och lunch

Akureyri: Goðafoss vattenfall, geotermiskt bad och lunch

Om du är ute efter en naturskön och minnesvärd utflykt på Island som inkluderar geotermiska bad, kanske du vill överväga en 5,5 - 6 timmars tur från staden Akureyri till det majestätiska vattenfallet Godafoss. Denna tur tar dig genom den vackra landsbygden på norra Island, där du kommer att se fantastiska landskap och olika vilda djur. Men du kommer också att lära dig om Islands historia och kultur från din kunniga guide. Resan börjar i Akureyri, den näst största tätorten på Island och huvudstad i norr. Du går ombord på en buss som tar dig till vattenfallet Godafoss (Goðafoss på isländska), ett av de mest spektakulära och historiska vattenfallen på Island. Namnet betyder "gudarnas vattenfall". Vattenfallet är ca 12 meter högt och 30 meter brett, och det bildar en hästskoform som skapar ett fantastiskt skådespel av vatten och dimma. Du har ca 45 minuter på dig att utforska vattenfallet, ta bilder av detta naturliga underverk och, om du vill, ta en kopp kaffe på Godafoss Coffee Shop. Efter att ha beundrat vattenfallet går du ombord på bussen igen och åker tillbaka till Akureyri, men inte på exakt samma sätt. Du kör genom den vackra Fnjoskadalur-dalen, upp i bergen och ner till Eyjafordurbukten med en fantastisk utsikt. Eyjafjordurbukten är den längsta på Island och omges av snöklädda berg. Bussen stannar vid Akureyri Viewpoint där du kan njuta av utsikten över staden Akureyri, bukten och bergen och ta bilder! Nu är det dags att upptäcka en av Akureyris pärlor. Är du redo för ett äventyr? Ett geotermiskt spa: Skogslagunen. Här finns geotermiska pooler, en bastu, en avkopplande lounge och en poolbar i vattnet. Men det handlar inte bara om att bada i varmt vatten; det är ett möte med naturen! Skogslagunen är omgiven av grönska och har en hisnande utsikt över Eyjafjordurbukten. Njut av det varma vattnet, fåglarnas sång och utsikten! Och du har inte bråttom! Du har 2 timmar på dig att njuta av spaet och därefter en timme på dig att koppla av och äta lunch i restaurangen på plats. En utsökt dagens soppa, med bröd, smör och rent isländskt kranvatten ingår. Efter besöket kör en shuttle-buss er tillbaka till Akureyri (5-10 minuters bilresa). Denna tur är ett utmärkt sätt att uppleva några av de bästa sevärdheterna och ljuden på norra Island på kort tid. Den är lämplig för alla åldrar och konditionsnivåer.

Akureyri: Valskådningstur och entré till skogslagunen

Akureyri: Valskådningstur och entré till skogslagunen

Valskådning och skogslagun: Följ med oss på en oförglömlig kombinationstur med valskådning och Forest Lagoon i Akureyri. Ditt äventyr börjar i Akureyris hamn, där du går ombord på vår bekväma valskådningsbåt. När vi seglar in i Eyjafjörður kan du hålla utkik efter knölvalar, delfiner och olika sjöfåglar, allt guidat av vår kunniga besättning. Efter din valskådningsupplevelse väntar Forest Lagoon på dig. För att skapa unika upplevelser är varje detalj viktig. Med utsikt över en av Islands längsta fjordar, Eyjafjörður, är spaets unika läge omgivet av björk- och tallträd verkligen något utöver det vanliga. Under besöket i skogslagunen får gästerna uppleva utsikten, lugnet och energin i Vaðlaskógur, skogen som omger badet. Du är automatiskt bokad på Forrest Lagoon till kl. 17.00. Känn dig fri att justera ditt schema efter behov; kontakta oss bara för att ändra tidpunkten.

Akureyri: Myvatn, Godafoss & geotermiskt bad med lunch

Akureyri: Myvatn, Godafoss & geotermiskt bad med lunch

Varaktighet: 7 timmar - Tillgänglig från april till september Natur - Kultur - Historia Höjdpunkter: - Myvatn-sjön: Imponerande utsikt över Mývatn-sjöområdet och pseudokratrar i ett månliknande landskap - Geotermiskt bad i skogslagunen - Dimmuborgir: klippformationer av lava - Namaskard (Hverir) geotermiskt område med sina kokande lerpölar och fumaroler - Godafoss vattenfall (Gudarnas vattenfall) Följande ingår: - Lunchpaket (kycklingsmörgås, choklad och juice) - Upphämtning och avlämning i hamnen Om du letar efter en naturskön och minnesvärd utflykt på Island, inklusive geotermiska bad, kanske du vill överväga en 7-timmars tur från staden Akureyri till sjön Myvatn och det majestätiska vattenfallet Godafoss. Denna tur tar dig genom den vackra landsbygden på norra Island, där du får se fantastiska landskap och ett varierat djurliv. Men du kommer också att lära dig om Islands historia och kultur från din kunniga guide. Turen börjar i Akureyri, den näst största tätorten på Island och huvudstaden i norr. Du går ombord på en buss som tar dig till sjön Myvatn och vattenfallet Godafoss (Goðafoss på isländska), ett av de mest spektakulära och historiska vattenfallen på Island. Namnet betyder "gudarnas vattenfall". Vattenfallet är ca 12 meter högt och 30 meter brett, och det bildar en hästskoform som skapar ett fantastiskt skådespel av vatten och dimma. Du har ca 45 minuter på dig att utforska vattenfallet och ta bilder av detta naturliga underverk. Efter att ha beundrat vattenfallet går du ombord på bussen igen och åker tillbaka till Akureyri. Nu är det dags att upptäcka en av Akureyris pärlor. Är du redo för ett äventyr? Ett geotermiskt spa: Skogslagunen. Här finns geotermiska pooler, en bastu, en avkopplande lounge och en poolbar i vattnet. Men det handlar inte bara om att bada i varmt vatten; det är en rendezvous med naturen! Skogslagunen är omgiven av grönska och har en hisnande utsikt över Eyjafjordurbukten. Njut av det varma vattnet, fåglarnas sång och utsikten! Efter ditt besök tar en skyttelbuss dig tillbaka till Akureyri (5-10 minuters bilresa). Den här turen är ett utmärkt sätt att uppleva några av de bästa sevärdheterna och ljuden på norra Island på kort tid. Den är lämplig för alla åldrar och konditionsnivåer. Boka din plats idag och gör dig redo för ett oförglömligt äventyr! Vi rekommenderar starkt att du inte bokar turer med starttider mindre än en timme efter fartygets beräknade ankomst eller sluttider mindre än en timme före fartygets beräknade avgång.

Godafoss Express - Billig tur- och returresa

Godafoss Express - Billig tur- och returresa

Vi kör dig och din familj eller vänner från Akueyris hamn vid avstigningsplatsen för ditt fartyg för att besöka Godafoss vattenfall på ett billigt och smart sätt. På minst ett par timmar kommer din utflykt att vara komplett. Så småningom, om du vill stanna mer på Godafoss-webbplatsen, får du helt enkelt en plats på vår nästa transfer från Godafoss till Akureyri och se till att du har tillgänglighet för med föraren. Väl i Akureyri kan vi släppa av dig i hamnen igen eller uppe på Akureyris kulle, där du besöker den botaniska trädgården (entré beviljas) och går några meter i nedförsbacke kan du njuta av först den trevliga och mysiga katolska träkyrkan och vidare Cristian-katedralen. På vägen tillbaka till fartyget kan du också besöka konstmuseet och den karakteristiska stadskärnan i Akureyri med sina butiker och pubar. På tio minuters avkopplande promenad är du tillbaka på ditt fartyg igen.

De mest populära sevärdheterna i Norðurland eystra (Nordöstra regionen)

Att göra i Forest Lagoon

Städer i Island

Forest Lagoon: Fler aktiviteter och sevärdheter

Forest Lagoon: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.