Lägg till datum

Fondation Monet

Fondation Monet: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Paris: Halvdagsutflykt till Giverny, Monets hus och trädgårdar

1. Från Paris: Halvdagsutflykt till Giverny, Monets hus och trädgårdar

Bli med på en resa till Claude Monets blomstrande egendom i Giverny och lär dig mer om den enormt inflytelserika impressionistiska konströrelsen. Res från Paris till den pittoreska byn Giverny med luftkonditionerad buss. Under resan, som tar cirka en timme, berättar din guide om dagens program. Ditt första stopp är Fondation Claude Monet där du kommer att få en kort men informativ introduktion till gården där den impressionistiska mästaren gjorde sitt hem. Efter rundturen kan du utforska Monets hus och trädgårdar på egen hand med hjälp av en bekväm självguidad ljudapp. Strosa runt i de näckrosbladsklädda dammarna i trädgården som blev berömda genom Monets egna mästerverk. Beundra den fantastiska explosionen av blommor och ta dig runt konstnärens murgröneklädda hus som har restaurerats för att visa hur det skulle ha sett ut under målarens livstid. Du kan också äta lunch på någon av stadens lugna barer eller restauranger. Efter lunch omgrupperar ni och åker den korta vägen tillbaka till Paris med tillräckligt med tid över för att du ska kunna njuta av en annan rolig aktivitet i Paris. Dra nytta av denna oöverträffade upplevelse till en av Frankrikes mest fotograferbara och unika destinationer.

Från Paris: Giverny dagstur med audioguide eller guide

2. Från Paris: Giverny dagstur med audioguide eller guide

Upplev en halv dags utflykt till Claude Monets tidigare hem och se var den franska impressionismens mest kända konstnär hämtade sin inspiration. Huset och trädgårdarna ligger 80 km väster om Paris i den lilla byn Giverny längs floden Seine och de testamenterades år 1966 till Académie des Beaux-Arts av Monets son. De öppnades som offentligt museum 1980 efter ett omfattande restaureringsarbete. Beroende på alternativet du väljer är din rundtur antingen guidad eller genomförs med audioguide i din egen takt.  Lämna Paris och res i en bekväm luftkonditionerad buss. Eftersom det inte finns någon direkt kollektivtrafik till Giverny är detta det perfekta sättet att ta sig dit. Du åker genom de västra distrikten i Paris och följer sedan Normandies motorväg ända till Bonnières. Efter att ha korsat floden Seine i Vernon fortsätter du mot Giverny genom Eures trädbevuxna platåer. Giverny lockade till sig flera impressionistiska målare under 1800-talet och de flesta följde rörelsens grundare, Claude Monet, som bodde där i 43 år. Besök mästarens hus, där de spektakulära färgerna och den förtjusande trädgården utformats som ett konstverk. Låt dig bländas av rabatterna och växterna och få en känsla av konstnärens känslor och inspiration när du står framför de berömda näckrosorna och de gråtande pilarna i den härliga vattenträdgården.

Från Paris: Guidad dagstur till Monets trädgård i Giverny

3. Från Paris: Guidad dagstur till Monets trädgård i Giverny

Utforska den vackra byn och hemmet i övre Normandie där impressionisten Claude Monet tillbringade de sista 40 åren av sitt liv. Stanna till i pittoreska Giverny och upptäck varför denna lilla plats blev en sådan inspirationskälla för impressionisterna. Efter transfern från centrala Paris är det dags att titta in i huset där Monet både levde och arbetade. Trädgårdarna och dess omgivningar ligger i den utsökt vackra dalen runt floden Seine. Landskapen här blev en stor del av hans skapande efter att Monet flyttade hit år 1883. Efter att du har besökt rummen där konstnären bodde tillsammans med sin familj kan du strosa genom de 2 unika trädgårdarna som Monet designade och ändrade om under hela sitt liv. Beundra över 100 olika blomsterarter som sällsamt flätas samman med grönskan i Monets blomträdgård. När du sedan stiger in i hans japanska trädgård kommer det att kännas som att du har gått in i en av hans tavlor. Gå till sjön som är full av näckrosor och få en bättre förståelse för varför Monet använde denna trädgård som inspiration för över 250 av sina målningar.

Giverny: Monet's hus och trädgårdar guidad tur

4. Giverny: Monet's hus och trädgårdar guidad tur

Fly från den livliga staden och besök den berömda impressionistiska målaren Claude Monets förtrollande hem och trädgårdar. Promenera genom de vackert anlagda trädgårdarna med din kunniga guide och lär dig mer om floran och trädgårdens betydelse i Monets målningar.  Möt din lilla grupp och din guide innan du går in i trädgården. Först besöker du vattenträdgården med näckrosorna som inspirerade många av hans målningar och sedan Clos Normand. Din guide kommer att peka på olika arter av blommor och trädgårdens särdrag. När du vandrar genom trädgården och besöker Monets hus får du också veta mer om Claude Monets liv och varför han blev impressionismens mästare.  I slutet av rundturen kan du stanna längre och promenera på egen hand eller ta en titt i den stora presentbutiken innan du går ut. Från tidig vår till de första dagarna i november är Monets trädgårdar en saga av färger och dofter. Fråga gärna din guide om den pittoreska byn Giverny och vad det finns mer att se.

Från Paris: Dagstur till Giverny och Versailles med lunch

5. Från Paris: Dagstur till Giverny och Versailles med lunch

Gör en fascinerande utflykt till två av de mest imponerande symbolerna för fransk kultur och upptäck en komplex och rik historia bakom dess fasader. Starta din utflykt från Paris till Giverny med en ljudguide eller guide (beroende på valt  alternativ). Den pittoreska byn Giverny i Normandie lockade till sig flera impressionistiska konstnärer under hela 1800-talet. Se Claude Monets hem och inspireras av den känsla för färg och charm som influerade hans konst. Utforska den färgrika trädgården, vars näckrosor, tårpilar och blomsterrabatter är en livfull påminnelse om konstnärens mästerliga verk. Avnjut därefter en traditionell lunch innan du besöker det underbara Versailles-slottet. Här kan du  upptäcka en mästerlig kombination av arkitektoniska stilar, nyklassisismen och barocken. Strosa genom de vackra trädgårdarna, gå genom Spegelsalen och besök  Les grands appartements  för att få en känsla av den storslagenhet som omgav kung Louis XIV. Återfärden till Paris är cirka kl. 18.00.

Från Paris: Naturskön cykeltur till Monets trädgård

6. Från Paris: Naturskön cykeltur till Monets trädgård

Börja denna heldagscykeltur med Monet med en naturskön bussresa genom Normandies spektakulära vete- och solrosfält. Åk förbi Seine-floden och stanna till i byn Vernon. Här kan du besöka den charmiga bondemarknaden för att köpa picknickförnödenheter. Hoppa sedan på cykeln och trampa över floden till en vacker park längs Seine. Efter lunch kan du njuta av en avkopplande tur på 5 kilometer längs cykelvägar till byn Giverny. Åk förbi Giverny-kyrkan och dess kyrkogård, som innehåller gravar av lokala invånare från 1600-talet, brittiska soldater från andra världskriget och till och med Monet själv begravd i familjens gravkammare. Passera Hotel Baudy, där de impressionistiska konstnärerna Manet och Renoir brukade måla. Därefter kommer du till dagens höjdpunkt, Monets trädgård. Tillbringa cirka 90 minuter med att utforska trädgården och huset, inklusive den berömda näckrosdammen där några av hans mest kända verk har sitt ursprung. Dessutom kan du utforska byn Giverny, där det amerikanska konstmuseet ligger tvärs över gatan från Monets trädgårdar, och där det finns många kaféer och små gator som bara väntar på att bli upptäckta.

Små grupper i Giverny och Van Goghs rum i Auvers från Paris

7. Små grupper i Giverny och Van Goghs rum i Auvers från Paris

Upptäck den oöverträffade skönheten i Clos Normand och japanska vattenträdgårdar i Claude Monet i Giverny. Du kommer att känna att du har klivit in i en av hans impressionistiska målningar när du går bland pilträden och korsar den lilla gröna bron över hans damm av näckrosor. Sedan kommer du att utforska insidan av hans färgglada familjehem och få en unik tillgång till om konstnärerna faktiskt levde och verkade. Efter att ha besökt Claude Monets hem och trädgårdar, stanna vid hans grav för att visa din respekt för denna stora man. Efteråt besöker du staden Auvers-Sur-Oise, där du kommer att fokusera på Vincent Van Goghs oroliga liv och unika postimpressionistiska konst. Du kommer att se pensionatet där Vincent bodde de sista 3 månaderna av sitt liv. Utforska sedan den lilla staden och det omgivande området, som inspirerade 77 av hans målningar. Besök den gotiska "Church of Auvers" och gå i själva "Weat Field with Crows". Att se dessa platser med egna ögon kommer att hjälpa dig att förstå varför Vincent Van Gogh hittade så mycket inspiration i Auvers-Sur-Oise. Se Van Goghs sista viloplats, en ödmjuk murgrönatäckt gravplats.

Från Paris: Versailles och Giverny heldagsutflykt från Paris

8. Från Paris: Versailles och Giverny heldagsutflykt från Paris

Få en inblick i några av de mest kända personerna i Frankrikes historia, deras liv och hur de gillade att leva. Giverny och Versailles ligger mindre än en timmes bilresa väster om Paris, så det är lätt och avslappnat att kombinera dem båda i en dagsutflykt. Den här turen börjar med den lugna och nästan världsfrånvända skönheten i Claude Monets hem och trädgårdar i Giverny. Lär dig mer om den berömda impressionistiska konstnären och njut sedan av fri tid för att utforska inne i hans färgsprakande hem, promenera längs de charmiga stigarna i hans blomsterträdgård och beundra vattenträdgården med den lilla gröna bron och sjön full av hans berömda näckrosor. På eftermiddagen kommer guiden att berätta om skandalerna kring den franska revolutionen och Marie-Antoinette under ert besök i det kungliga domänerna i Versailles. Du kommer att få tillgång till själva slottet utan att behöva gå i kö och har fri tid att utforska det med en audioguide. Besök de kungliga lägenheterna, den fantastiska spegelsalen och vandra sedan genom de berömda franska trädgårdarna. När palatsrundturen är avslutad njuter du av en enkel transfer tillbaka till Paris, efter att ha fullbordat landskapet.

Giverny: Monets hus och trädgårdar - privat guidad rundvandring

9. Giverny: Monets hus och trädgårdar - privat guidad rundvandring

Njut av en privat rundtur i den världsberömda målaren Claude Monets hem och trädgård. Under två timmar utforskar du tillsammans med en guide de trädgårdar och det hem som inspirerade honom till några av hans berömda verk, och lär dig mer om historien bakom hans mästerverk. Se Claude Monets hem med en privat guide, och möt din guide på platsen för att påbörja din rundtur. Börja utforska hans egendom i Giverny som var både hans hem och studio i över 40 år, och som blev inspirationen till många av hans välkända mästerverk. Ta en promenad i trädgårdarna som har förblivit oförändrade sedan den store målarens tid där. Upplev ljusets spel och reflektioner på vattnet som Monet en gång gjorde. Betrakta näckrosorna och broarna i japansk stil som blev berömda genom hans målningar. Besök Monets hus och privata lägenheter, kök och matsal, och beundra samlingen av japanska tryck som finns på gården. Beundra Monets värld tillsammans med din privata guide och njut av en personlig rundtur som passar ditt schema. Förbered dig på att utforska skönheten och historien i Monets värld med den här guidade turen.

Dag i Giverny och shopping på McArthurGlen center

10. Dag i Giverny och shopping på McArthurGlen center

Turen börjar i centrala Paris, bara 2 steg från Eiffeltornet. Du tar plats på skytteln som tar dig till Giverny. Guiden ombord ger dig alla detaljer om dagens aktiviteter. Använd den här turen för att utforska landskapen i Normandie. Första stoppet är Giverny, en liten by i Normandie, impressionismens födelseplats. Ta del av skönheten i Claude Monets värld i Giverny. Utforska Monets hus och trädgårdar. Ta sedan bussen tillbaka till centrum av McArthurGlen, det nya favorit shoppingmålet väster om Paris. Det bästa av de stora premium- och lyxvarumärkena som erbjuder rabatter på minst 30 % året runt. Vandra runt i butikens gångar och välj de vackraste plaggen från 80 av de mest eftertraktade märkena till outletpriser. Upplev slutligen mer än bara shopping, upptäck utställningar, konstverk, skulpturer och restauranger i centrumets gränder. Med Maison des métiers d'Art framhävs de lokala hantverkarnas kunnande och arvet från Normandie-regionen.

23 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Fondation Monet

Fondation Monet: Fler aktiviteter och sevärdheter

Fondation Monet: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Fondation Monet

Samlat omdöme

4.4
(836 recensioner)

På väg till Giverny, har funnits på min bucketlist och idag är allt anpassat så att jag skulle kunna skrapa bort det från min lista - även om jag måste erkänna att jag känner ett behov av att besöka denna utomjordiska plats, om och om igen, efter dagens besök. Ella, vår reseguide var bortom magnifik. Hon var fylld av underbara anekdoter om fransmännen och byarna längs vägen. Att säga att hon var en mängd information är en underdrift, och hennes kvickhet hade oss, eller åtminstone mig själv i stygn under hela vår resa. När man anländer till Giverny är staden lika förtrollande om inte mer än man kan föreställa sig med den stora vördnadsfulla suckerpunchen som går in i Monets utsökta trädgårdar. Om det någonsin funnits en plats att kalla himlen på jorden, så är den här. Trädgårdarna är en fest för sinnena och huset en tidskapsel av en anmärkningsvärd svunnen tid. Om du får chansen att besöka, missa inte det. Hela turen från början till slut är mer än värt besväret. Bonne journée and bon voyage!

Vår turné var mycket bra. Utmärkt tidshantering av vår guide som kunde planera turnén på ett sådant sätt att vi undvek köer och folkmassor att komma in i Monets hus. Hans diskussion om trädgårdarna och Monets grav var också bra. Skulle också ha älskat att ha en reseguide inne i Monets hus som diskuterade konsten i rummen, men det förklarades tydligt när vi bokade turnén att vi inte skulle... bara något som verkligen kunde ha särskiljt denna turné om den erbjöds.

Utmärkt dagstur och vår guide var mycket kunnig och hjälpsam med fantastisk kunskap. Lunchen var tillräcklig. Althro är vegetarian och jag fick inget alternativ så det slutade med en tallrik med blandade tärnade grönsaker!! Kan vara något att notera. Annars fantastisk och väldigt skön dag speciellt när det var 37 grader!!

Min son och jag hade en underbar tid. Det var inte en del av resan som vi inte tyckte om!! OJ gjorde ett otroligt jobb med vår grupp! Picknickplatsen var vacker och Monets trädgård och hem var hisnande!! En resa för livet!! Cykelturen var så rolig. Jag kommer definitivt att göra en ny tur på cykel.

Turnén var utmärkt och vår guide Brue var mycket kunnig och trevlig. Hon var också en utmärkt förare som skötte all trafik i Paris. Trädgårdarna är vackra och väl värt att åka ut för att se dem. Mängden tid som tilldelades var också perfekt.