Lägg till datum

Folly Bridge

Folly Bridge: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Oxford: River Thames Sightseeing Cruise

1. Oxford: River Thames Sightseeing Cruise

Färdas längs den härliga floden Themsen på en kort men naturskön båttur från den pittoreska Folly Bridge mot den charmiga Iffley Lock. Beundra din vackra omgivning som består av frodiga träd och mysiga tegelstugor och fördjupa dig i Oxfords härliga gammaldags atmosfär. Stig ombord på båten för att påbörja din resa, under vilken din skeppare kommer att visa upp alla viktiga platser och svara på alla frågor du vill ställa. Beundra utsikten över Christ Churchs ängar, collegebåthus och en blandning av djurliv och landsbygd medan du njuter av din tid ombord. Du kommer antingen att åka på ett fantastiskt fartyg i traditionell stil eller en modernare kryssare. Oavsett vilket kan du vara säker på att du har en rymlig båt att luta dig tillbaka och koppla av på.

Oxford: Sightseeing flodkryssning

2. Oxford: Sightseeing flodkryssning

Denna flodkryssning tar dig med på en fascinerande sträcka av Themsen, med början vid University Regatta Course och på väg mot den pittoreska byn Iffley. Denna del av floden - som lokalbefolkningen kallar Isis - är en av de livligaste och ger en korrekt bild av det livliga flodlivet. När du tar dig nerför floden ser du den gamla Folly Bridge, Christchurch College och Meadows, universitetets roddbåtshus och Iffley Lock. På vattenvägarna bredvid dig finns roddare, puntbåtar och fritidskryssare, och de är lika intressanta att titta på. Under kryssningen kommer din kapten att berätta lite historia om floden och svarar gärna på eventuella frågor. Ditt kryssningsfartyg kommer att vara ett av många flotta båtar i edwardiansk stil. Dessa båtar kombinerar de eleganta linjerna och teakinteriörerna från det tidiga 1900-talet med dagens miljövänliga, utsläppsfria elteknik.

Oxford: Afternoon Tea Sightseeing River Cruise

3. Oxford: Afternoon Tea Sightseeing River Cruise

När du reser längs University Regatta-banan passerar båten Christ Church Meadows, University College Boat Houses och andra landmärken på din väg till Iffley Lock. Det här är ofta en livlig och livlig del av floden där tränande roddbesättningar, skyttlar och nöjesbåtar tjafsar om flodutrymmen i en underbar visning av Oxford som leker. Att passera genom slussen vid Iffley är en upplevelse i sig. Flodlandskapet och fascinerande byggnader kombineras för att bilda ett perfekt läge. Bortom Iffley kommer du att resa in i de lugna vattenängarna som omger Oxford och det finns gott om möjligheter att upptäcka vilda djur bland de gröna stränderna och överhängande pilarna. Båten vänder hem till Rose Island, en favoritdestination för Lewis Carroll och Alice Liddell på sina flodresor. Ombord på båten serveras ett överseende afternoon tea av den berömda restaurangen vid floden, Folly. Den traditionella menyn innehåller vanligtvis: ett urval av fingermackor, hemgjorda scones med jordgubbssylt och clotted cream, ett urval av kakor, tårtor eller petit fours och te.

Oxford: Scenic Sightseeing Cruise med gourmet picknick

4. Oxford: Scenic Sightseeing Cruise med gourmet picknick

Kryssningen går genom staden förbi berömda landmärken som Christchurch College och Meadows, universitetets båthus och regattabana, Head of the River och Folly Bridge. Från floden får passagerarna ta del av en sida av Oxfords arv som sällan ses av besökare till staden. Den pittoreska ön Osney Island, de älskade kolonilotterna och trädgårdarna samt den majestätiska och gamla Port Meadow ligger utanför turiststråket men utgör några av Oxfords vackraste och mest fascinerande landskap. Port Meadow, som är ett stort område med allmän mark, har inte förändrats nämnvärt sedan förhistorisk tid och har ett rikt växt- och fågelliv. Högst upp på Port Meadow ligger Godstow. Godstow var slutdestinationen för Alice Liddell och Lewis Carroll när de följde en identisk rutt till denna resa när de skrev "Alice's Adventures in Wonderland". Här ligger också Trout Island, som inspirerade en annan av Oxfords litterära ikoner, C S Lewis, och hans berättelser om landet Narnia. Din picknicklunch serveras av restaurangen The Folly vid floden och inkluderar vanligtvis följande: - Ett urval av fingersmörgåsar - Hemlagad quiche eller dagens paj - Hemgjorda scones med jordgubbssylt, gräddfil och färska jordgubbar. - Hilleblomspressé Serveras i en traditionell picknickkorg med servetter, porslin och glas (återlämnas till besättningen i slutet av kryssningen). Drycker att ta med sig ombord kan köpas vid avgångsplatsen.

Oxford: Flodkryssning med 3-rätters måltid

5. Oxford: Flodkryssning med 3-rätters måltid

Kliv ombord på våra eleganta Edwardian River-båtar, där du välkomnas med ett kylt glas Prosecco, och gör dig redo att bevittna den livfulla tapeten av Oxfords flodliv som utspelar sig framför dina ögon. Segla längs det slingrande vattnet och passera ikoniska landmärken som den pittoreska Folly Bridge, de frodiga Christ Church-ängarna och de charmiga båthusen vid universitetet. Efter denna förtrollande resa fortsätter din upplevelse på restaurangen The Folly, en tillflyktsort där gastronomin står i centrum. Låt dig lockas av en noggrant utvald meny med ett exceptionellt urval av färska, säsongsbetonade ingredienser som har tillagats med omtanke för att kittla dina smaklökar. Oavsett om det är en lugn lunch eller en kvällsbjudning, var beredd på en extraordinär kulinarisk eskapad som kommer att lämna ett bestående intryck. Lyft din matupplevelse till nya höjder med detta verkligt unika och moderna sätt att tillbringa en anmärkningsvärd eftermiddag eller kväll. Blandningen av en flodkryssning och en exceptionell trerättersmeny på The Folly utlovar ett oöverträffat äventyr för sinnena som kommer att lämna dig med värdefulla minnen.

Oxford: Kvällens sightseeing-fartygskryssning med en cocktail

6. Oxford: Kvällens sightseeing-fartygskryssning med en cocktail

Skutta längs Oxford Universitys regattabana på Themsen med en välsmakande cocktail i handen på den här kvällskryssningen. Slappna av medan du beundrar Christ Church Meadows och University College Boat Houses från vattnet. Möt din guide på en lokal restaurang och bege dig till den historiska Folly Bridge. Beställ en handgjord, säsongsbetonad cocktail innan du går ombord på den täckta båten. Segla längs Oxfords regattabana. Se roddlag, punts och fritidsbåtar när de trängs om flodutrymmet. Skutta förbi de frodiga Christ Church Meadows och de ikoniska University College Boat Houses som fått ett pris av Royal Institute of British Architects (RIBA). Njut av din drink och titta på en underbar uppvisning av Oxford på lek. Återvänd till din mötesplats i slutet av din tur.

Oxford: Sightseeing Boat Cruise med Prosecco

7. Oxford: Sightseeing Boat Cruise med Prosecco

Upplev en härlig båttur på Themsen med avgång från Folly Bridge och genom Iffley Lock (den äldsta och vackraste slussen på Themsen). Innan du fortsätter nerför floden för att svänga vid Rose Island (tidigare känt som Swan Hotel). Se Christ Churchs ängar, collegebåthusen och det vackra landskapet längs vägen.

Oxford: Flodkryssning och 6-rätters provsmakning på The Folly

8. Oxford: Flodkryssning och 6-rätters provsmakning på The Folly

Den ultimata fusionen av de bästa flod- och matupplevelserna i Oxford. Kombinera en lugn flodkryssning med en fantastisk sex-rätters smakupplevelse på en av Oxfords finaste restauranger. Din upplevelse börjar med att du går ombord på en av våra eleganta Edwardian River Launches för en 40 minuter lång kryssning där du får se höjdpunkterna i flodlivet i Oxford. Vi ser Folly Bridge, Christchurch Meadows, universitetets båthus och en del av regattabanan medan ett glas champagne serveras. Detta kan vara en underbar tid att vara på floden när solen står lägre på himlen och ljuset får en magisk kvalitet. Gå i land vid The Folly, där din utsökta måltid serveras i en charmig miljö, antingen inne i restaurangen eller på den flytande terrassen på floden. Avsmakningsmenyn är en uppvisning i de allra bästa säsongsrätter och det finns möjlighet till en 6-rätters vinmatchning för 39 pund per person, eller så kan du välja från en omfattande vinlista för att komplettera din måltid>

8 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Folly Bridge

Folly Bridge: Fler aktiviteter och sevärdheter

Folly Bridge: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.