Lägg till datum

FlorensRundturer

Våra mest rekommenderade Florens Rundturer

Florens: Renovering av baptisteriet och rundtur i katedralen

1. Florens: Renovering av baptisteriet och rundtur i katedralen

Njut av exklusiv tillgång till renoveringsplatsen för Florens baptisterium med din reseledare och förundras över de hisnande mosaikerna i den åttkantiga kupolen från ett kort avstånd. Utforska sedan Florens katedral på en guidad tur med skip-the-line-biljetter. Möt dina guider på Piazza San Giovanni och beundra de ikoniska marmorfasaderna och orangefärgade taken på Florens Duomo-komplex. Börja din rundtur vid Florens baptisteri, som för närvarande renoveras. Väl inne kan du titta upp på den åttkantiga kupolen som är utsmyckad med gyllene mosaiker från 1225. Hör om denna imponerande byggnad och dess plats i Florens historia innan du tar på dig hjälmen och följer med dina guider upp till byggarbetsplatsen. Se de intrikata mosaikerna från ett kort avstånd och bevittna avgörande bibliska scener utspela sig i taket, inklusive Den yttersta domen. Fortsätt sedan till Florens katedral och förundras över de hisnande detaljerna i dess berömda exteriör. Gå förbi folkmassorna med skip-the-line-biljetter och kliv in i detta gotiska underverk och juvel i Florens skyline. Se det välvda taket sträcka sig ovanför dig när du börjar din guidade rundtur. Lär dig mer om katedralens konstruktion genom århundradena när dina guider visar dig de utsökta konstverken inuti. Hör om de anmärkningsvärda personer som spelade en roll i att forma katedralen till vad den är idag, från Filippo Brunelleschi till Giotto. Florens katedral och dopkapell ligger i hjärtat av den gamla staden och är upptagna på UNESCO:s världsarvslista och är en symbol för det florentinska arvet från medeltiden till högrenässansen. Förundras över dopkapellets tak från en exklusiv utsiktsplats och vandra genom de utsmyckade salarna i den magnifika katedralen.

Florens: Chiantis vingårdar med mat och vinprovning

2. Florens: Chiantis vingårdar med mat och vinprovning

Efter att ha träffat din guide och gått ombord på bussen åker gruppen till Chianti-regionen. På vägen till den första vingården delar din guide med sig av intressanta fakta om landmärken du ser längs vägen. Anländ till dagens första “kantina”, där du välkomnas av vinproducenterna. Efter att ha lyssnat på en kort introduktion om vingårdens historia och de typer av vin som görs där är det dags för en guidad tur runt anläggningarna och närliggande vingårdar. Lär dig allt om vinframställningsprocessen, de material som används för att göra tunnorna och vad som krävs för att klassificeras som en "Chianti Classico". Därefter börjar du din första provning av 4 olika viner. Du kommer att höra en förklaring om varje vin du provar, samt några tips om hur du kan njuta av vinet och förstå dess kvaliteter. Vinerna kommer att åtföljas av lokalproducerade tilltugg såsom ost, bröd, olivolja och salumi. Gå ombord på bussen och fortsätt till den andra vingården. Stanna vid en utsiktsplats längs vägen för att se den vackra vyn över Chiantis sluttningar. På den andra vingården lär du dig om produktionsmetoder, vad som gör vingårdens vinstockar unika och hur vädret kan påverka druvorna. Utforska anläggningarna under en kort guidad tur där du vandrar genom vingårdarna. Pröva sedan en ny runda med upp till 3 viner, medan den lokala, karismatiska vinproducenten berättar om särdragen hos varje. Efter egen tid är det dags att åka tillbaka till Florens.

Florens: Guidad tur i Accademia-galleriet

3. Florens: Guidad tur i Accademia-galleriet

Fördjupa dig i Italiens fascinerande historia som berättas av dess fascinerande konst. Följ med på en guidad tur till Accademia-galleriet i Florens och lär dig allt om konstnärerna bakom varje verk. Se Michelangelos världsberömda David med egna ögon. Träffa din guide, betala för dina biljetter och gå sedan in i Accademia-galleriet utan att behöva stå i kö. Börja din insiktsfulla rundtur genom den otroliga samlingen och upptäck majestätiska målningar av Filippino Lippi, Domenico Ghirlandaio med flera. Hör hemliga historier om konstverken och konstnärerna i galleriet samt gamla berättelser om den mäktiga familjen Medici. Förstå varför renässansen föddes i Florens och varför familjen var så viktig för Michelangelo. Och naturligtvis kan du uppleva den gigantiska David på nära håll.

Från Florens: Tur till Pisa, Siena & San Gimignano med lunch

4. Från Florens: Tur till Pisa, Siena & San Gimignano med lunch

Upplev Toscanas underverk under en minnesvärd dag. Lämna Florens för en 12-timmars utflykt och se regionens vackra landskap, arkitektur och konstverk. Testa några av delikatesserna från det lokala köket och boka en guidad tur på ditt språk för att få lära dig ännu mer om detta historiska område. Börja med Pisa och besök dess berömda Piazza dei Miracoli. Upptäck dopkapellet, se katedralen Santa Maria Assunta och sist men inte minst, det lutande tornet i Pisa. Efter din lediga tid i Pisa går turen vidare till en typisk toskansk vingård i Chianti-regionen där en utsökt lunch med lite lokalt vin väntar. Börja din tur med ett besök på Piazza del Campo, där den klassiska hästkapplöpningen Palio di Siena går av stapeln. Stanna sedan till vid Piazza del Duomo, där du får beundra den majestätiska katedralens imponerande interiör. Besök San Gimignano, en Unesco-listad medeltida stad, som är världskänd för sin Vernaccia di San Gimignano. Nätverket av torn i San Gimignano berättar den fascinerande historian om stadens flera mäktiga familjer. Det här är en stad som erbjuder oslagbara utsikter, med böljande saffranfält och de ikoniska vingårdarna i fjärran.

Florens: Uffizierna - en liten gruppresa utan att gå på linjen

5. Florens: Uffizierna - en liten gruppresa utan att gå på linjen

Uffizierna är ett måste när du besöker Florens. Det byggdes 1560 och är känt som världens äldsta museum och ritades av den berömda renässansarkitekten Giorgio Vasari. Storhertigen av Toscana Cosimo I de Medici bestämde sig för att återupprätta Medici-familjens auktoritet. Efter att Cosimo I hade eliminerat de flesta av sina rivaler gav han ett kontor till resten för att hålla ett öga på dem. Uffizi betyder faktiskt kontor. Efter hans död förlorade hans barn intresset för politik. Hans äldsta son, Francesco I, tog med sig sin privata samling av konstverk och gjorde Uffizierna till sitt privata museum. På den här Uffizi-turen sparar du tid men får också lära dig de inre historierna bakom några av de mest anmärkningsvärda mästerverk som bevarats i Florens. Efter din rundtur kan du njuta av några förfriskningar i cafeterian på Uffizigalleriets terrass. Ta in den unika utsikten över staden, koppla av och ta bilder.

Florens: Guidad tur i Palazzo Vecchio

6. Florens: Guidad tur i Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio var Medici-familjens hem och en viktig plats för renässansen. Palatset är känt som den viktigaste symbolen för den civila makten i Florens och du kan lära dig mer om palatsets omfattande historia under en 90-minuters guidad tur. Se "Salone dei Cinquecento", salen som är det största och viktigaste rummet när det gäller konstnärligt och historiskt värde inne i palatset. Bege dig över paneltak, stora väggfresker, gulddekorationer och imponerande skulpturer. Utforska palatsets andra våning med de eleganta elementens lägenheter, Eleonora av Toledos lägenheter och den ursprungliga prästsalen, tillsammans med många små kamrar och ett kapell med fresker av Bronzino.

Florens: Guidad tur i Domkyrkan

7. Florens: Guidad tur i Domkyrkan

Lär dig mer om Florens historia medan du utforskar Domkyrkan. Möt din kunniga guide på denna guidade tur till en av Florens mest ikoniska platser. Utforska den vackra och historiska Duomo medan du får höra fascinerande historier om Florens och katedralen från din licensierade guide. Hörlurar tillhandahålls så att du kan beundra verken i din egen takt samtidigt som du njuter av guidens kommentarer. Gå tillbaka i tiden till när Florens styrdes av familjen Medici, en av de mäktigaste och rikaste i Italiens historia. Gå in i katedralen, se inomhusdekorationen och ta reda på hur kupolen skapades av Filippo Brunelleschi. Beundra den otroliga fresken av Giorgio Vasari, Den sista domen. Upplev katedralen Santa Maria del Fiore, som anses vara en av de viktigaste i världen. Se varför Domarkomplexet finns med på Unescos världsarvslista.

Florens: Rundtur i Duomo-området och klättring i Brunelleschis kupol

8. Florens: Rundtur i Duomo-området och klättring i Brunelleschis kupol

Möt din professionella guide och lär dig mer om det magnifika religiösa centret under en informativ 40-minuters guidad tur för att lära dig mer om historien om alla florentinska religiösa byggnader på Piazza del Duomo. Baptisteriet, katedralen och Giottos klocktorn kommer att avslöjas i sitt enorma värde för lokalsamhället, som verkliga symboler för medborgarstolthet. Din guide kommer också att ge alla möjliga instruktioner om hur du bäst använder din biljett, som gäller för alla attraktioner på Piazza del Duomo, inklusive det sensationella Museo dell'Opera del Duomo. Sist men inte minst får du sällskap till entrédörren för att på egen hand klättra upp i Brunelleschis fantastiska kupol och njuta av den fantastiska synen på Florens skyline från stadens högsta utsiktspunkt.

Florens: Guidad tur i Uffizierna med företräde i kön

9. Florens: Guidad tur i Uffizierna med företräde i kön

Utforska Uffizierna med en guide och gå förbi kön med dina inträdesbiljetter. Se konstnärliga mästerverk av några av renässansens mest kända konstnärer. Beundra Botticellis födelse av Venus, Leonardo Da Vincis bebådelse och mer. Promenera i utsökta salar designade av den berömda renässansarkitekten Giorgio Vasari. Lär dig om de många konstnärliga skatterna som finns i museet och fördjupa dig i Florens guldålder.

Florens: Cathedral, Duomo Museum och Baptistery Tour

10. Florens: Cathedral, Duomo Museum och Baptistery Tour

Besök de viktigaste religiösa monumenten på Duomo-torget i Florens med förbokade biljetter. Fokusera på den historiska och kulturella betydelsen av katedralen Santa Maria del Fiore och dess kompletterande strukturer som förklaras av en lokal expertguide. Börja din rundtur på Duomo-torget. Lär dig mer om den ikoniska katedralen och dess konstruktion genom århundradena och hur den kom att bli centrum för Florens religiösa liv. Dra nytta av din guides kunskap för att förstå dess förhållande till resten av de magnifika byggnaderna på torget. Gå in i Florens katedral från en separat linje för små grupper. Se den som ett konstnärligt underverk med sin storlek och sina fantastiska marmordekorationer. Njut av skönheten i de ovärderliga skatterna från gotiken och renässansen. Få prioriterad inträde till den åttkantiga Baptistery of St John, mest känd för sitt tak dekorerat med gyllene mosaiker och dess glänsande bronsdörrar, kallade Paradisets portar. Titta på lättnadsarbetet på de detaljerade panelerna. Lär dig hur dessa inte är de ursprungliga bronsdörrarna och att de autentiska östra dörrarna för närvarande visas på museet. Fortsätt till Duomo-museet, där otroliga mästerverk som portarna till Baptistery, Donatellos skulpturer och den ursprungliga kupolens träställningar ställs ut. Du kan tillbringa timmar med att vandra genom utställningarna, men din guide kommer att fokusera på höjdpunkter som Michelangelos Pietà och andra magnifika konstverk. Välj att klättra upp i Giottos klocktorn (tillval) i slutet av den guidade rundturen, ett mästerverk i gotisk arkitektur som står högt bredvid katedralen. Klättra upp i tornet på egen hand på din reserverade tid och förundras över panoramautsikten över Florens från toppen. När du klättrar upp i tornet kan du titta på de invecklade detaljerna i tornets konstruktion, inklusive dess invecklade skulpturer och färgglada marmor exteriör.

821 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 52

Sevärdheter du inte bör missa

Vanliga frågor om Rundturer i Florens

Vad finns det för andra saker att göra än Rundturer som är värt att besöka i Florens?

Florens: Fler aktiviteter och sevärdheter

Florens: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Florens

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 19 810 omdömen

Vinprovningen var fantastisk! Två fina vingårdar med underbar vy! Inga problem med specialkost. Vi fick glutenfritt och vegetariskt. Generöst med vin (som alltid i Italien). Till och med påfyllning om man tyckte vinet var gott. Andra vingården fick man en liten genomgång på hur man smakar av ett vin på bästa sätt. Allt som allt mycket prisvärd guidning!

Hela resan var en dröm, guiderna var väldigt tillmötesgående och även när jag var sen på grund av transportproblem var de vänliga nog att vänta på mig. Jag älskade hela resplanen och informationen som gavs var mycket insiktsfull och användbar, jag älskade allt från början till slut.

Andrea är en fantastiskt bra guide. Väldigt kunnig och stressade inte. Talar tydlig och bra engelska så man förstår. Vi fick även en extra tir på ca en halvtimme som vi uppskattade mycket.

This was a marvellous tour! So well organized, so much value for the money, such good food and SPLENDID wines! And finally: Leo was one of the best and funniest guides we ever had!

Väldigt trevlig tur, båda vingårdarna hade trevliga guider och det var god mat. Vinprovningen var lärorik och välsmakande viner.